Oulun Kärpät 2016–2017

  • 1 257 306
  • 6 355

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
@pehmo Eli joukkuehan näyttää sitten tältä:

Aho-X-Puljujärvi
Pyörälä-Ruohomaa-Lehtonen
Mäenalanen-Kalapudas-Leskinen
Kähkönen-Humaloja-X

Siitähän sai loistavan ponnahduslautan Ahon pään sisälle. Lähtökohtaisesti siis haetaan "Ben Maxwellia" ja "Juho Kerästä".
Tuossa olisi just semmonen kokoonpano mikä tällä hetkellä ihan hyvä. Lisähankinnat ovat jo varmasti tarkkailussa kun Aho&Pulju lähteevät kyllä.
 

pehmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä on aivan totta ja ensi kaudella selvitäänkin 3 hyökkääjää pienemmällä rosterilla syistä että:
a) CHL pelejä tuskin pelataan alkusarjaa pidemmälle
b) Miesten Maajoukkuekomennuksia tulee korkeintaan kahdelle pelaajalle nykyrosterista (Pyörälä ja Kukkonen)
c) Pleijareissa ei tarvitse pitkään hikoilla
d) Kaikki pelaajat eivät loukkaannu tai floppaa heti tosipaikan tullessa.

Edellä mainitulla Junttila-Pirnes-Hirso-Sailio-Humlilla oli tosiaan yhteensä 163 pelattua runkosarjan peliä Kärpissä viime kaudella. Noissa peleissä tuli yhteistehot 37+48. 163 peliä on todellakin kolmen pelaajan urakka, kolmelle pelaajalle itse kullekkin tulee pistetavoitteeksi 12+16. Siitä vain aikakoneella hakemaan minkä tasoiset kaverit tekisivät kolmosketjun peliajalla takuuvarmasti samat tehot...

*bling*
Mika Viinanen - Toni Dahlman - (maailmakiertueelta palannut) Kimmo Koskenkorva

Tämä indikoi sitä, että vaikka Junttilalla ja Pirneksellä oli hyvä pistekeskiarvo per peli niin liikaa aikaa meni vammojen hoitoon, vastaavasti kolmella jälkeenmainitulla kausi ei nyt mennyt niin erikoisen hyvin. Playoffeihin pitäisi sitten paikata Mika Niemen, hyökkääjistä neljänneksi suurimmalla peliajalla ja loppumattomalla ylivoimavastuulla tehty 0+3. Sillä pääsi liigan playoffien pistepörssissä sijalle 83 ja suurimmalla osalla ohi päässeistä on vähemmän peliaikaa.

Tarkemmin ajateltuna Toni Kähkönen voisi olla oikeastaan yksi kolmasosa ratkaisusta noiden viiden pelaajan paikkaamisessa. Lehtonen voisi olla toinen kolmasosa. Kalaputaalla on sitten potentiaali olla se kolmas puuttuva palanen tästä yhtälöstä.

Hei taidan ymmärtää sinua Harri Aho!

Nyt kun nuo viisi pelaajaa on paikattu, niin ne loput... Ruohomaa on Niemen korvaaja, Ruohomaa teki paremmat tehot jo viime kautena kuin Niemi, toivottavasti ei flopahda samaan tapaan keväällä ja hänellä on vielä potentiaalia kehittyä vielä pelaajana. Suoranta korvautuu Koblizekilla. Keränen korvautuu Leskisellä. Aaltonen ja erityisesti Ikonen tarvivat korvaajiksi "suht varmoja pistemiehiä" sanotaan vaikka koodinimi "Spina" +koodinimi "Maxwell" niin pelataan tämä varman päälle. Sailio ei tarvi ketään, toivottavasti Mäenalanen saa lisää peliaikaa, ainoa joka ajelee maalille härskisti. Tietty, jos ja kun Aho ja Pulju lähtevät niin niiden tilalle ne "maajoukketason miehet"...(jotka pitää löytää jostain kiven alta, tuossa kohtaa käy jo valmiiksi sääliksi Ahoa).. ja sitten onkin jo kaikki korvattu..

..ja ("Spinan", "Maxwellin" ja lähtevien superjunnujen korvaajien lisäksi) se yksi laatupuolustaja vielä niin ollaan paremmilla lukemilla, kuin viime kauden alussa..
Otetaan esimerkiksi aloitusvoittoprosentit:
Ruohomaa 44,9% (1036 aloitusta)
Kalapudas 52,1% (192 aloitusta)
Humaloja 52,1% (165 aloitusta)
...
Kärpät: 10 (+ 3 <19v (Aho, Pulju))
TPS: 10 (+1 < 19v)


TPS:llä ei ole myöskään määrää vielä, mutta sieltä puuttuu vielä sopimukset sellaisilta jatkajilta kuin Perrin ja Kallio, joilla on optiot olemassa ja jotka joukkueessa jatkavat kaiken järjen mukaan (Spina tosin ilmeisesti lähdössä). Sielläkin todellinen tilanne on parempi kuin Kärppien.
Hirschovits 54,6% (1010 aloitusta), ainiin mutta kun se oli vain optio. TPS:llä on sentään kahdella avainpelaajalla, jopa optio joten heidän tilanteensa on heti lähtökohtaisesti paljon parempi.
 

JPL

Jäsen
d) Kaikki pelaajat eivät loukkaannu tai floppaa heti tosipaikan tullessa.


Hirschovits 54,6% (1010 aloitusta), ainiin mutta kun se oli vain optio. TPS:llä on sentään kahdella avainpelaajalla, jopa optio joten heidän tilanteensa on heti lähtökohtaisesti paljon parempi.

Tartun heti näihin kahteen kohtaan.

Toivottavasti ei tosiaan tule loukkaantumisia (pelimäärät, viimeiset 5v ja suluissa tuorein ensin)
Kähkönen (46 / 47 / 49 / 56 / 60)
Lehtonen (50 / 44 / 35 / 29 / 48)
Ruohomaa (59 / 53 / 56 / 43 / 44)
Leskinen (34 / 27 / 20 / 42 / 45)
Pyörälä (49 / 57 / 60 / 57 / 53)
Mäenalanen (46 / 45 / 45 / 45 / 44)

Eli aika keskimääräisiä pelaajia näistä kaikki. Pelaavat siis 3/4 kautta terveenä ja saikulla ovat 1/4 kaudesta. Joku saattaa pelata jopa terveenä koko kauden, mutta todennäköisesti ollaan tuolla 1/4 --> 1/6 kaudesta saikulla. (10-15 ottelua pois)

Hirsolla on joo optio, mutta hän ei Kärpissä tule jatkamaan. Perrin ja Kallio sen sijaan tulevat jatkamaan. Itse asiassa enemmän minä haluaisin Sailiolle jatkosopimuksen kuin Hirsolle, vaikka tokihan Hirso Kärppien rosteriin sopisi heittämällä. Sailio, Hirso sekä Huml rosteriin mukaan, niin sitten olisi tarvetta enää kärkisentterille sekä laiturille. Mutta en vertaillut tuolla yllä pelkästään TPS:n tilanteeseen. Ei ole kovin häävi tilanne sielläkään. 2 Miljoonaa tappiota ja seura ollut sekaisin kuin seinäkello. Kärppien tilanteen nyt vain pitäisi olla ihan hieman parempi kuin vaikkapa TPS:n tai KooKoon. Tällä hetkellä Kärppien joukkueen rakentaminen on pahasti takamatkalla ja se pitää vain hyväksyä. Jos odotellaan draftiin saakka ja sitten vasta aletaan katselemaan niitä NHL:n leireiltä tipahtavia pelaajia, niin reisille menee varmuudella.

Ymmärrän vallan hyvin, että hyvän kausikorttipaikan omistavat ovat käärmeissään tilanteesta. Tuote ei ole vielä sillä tasolla, että korttia huvittaisi lähteä uusimaan.
 

pehmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ymmärrän vallan hyvin, että hyvän kausikorttipaikan omistavat ovat käärmeissään tilanteesta. Tuote ei ole vielä sillä tasolla, että korttia huvittaisi lähteä uusimaan.
Ymmärrän minäkin sen, melkein paremmin kuin hyvin. Eihän tuo joukkue valmis ole ja pahemmaksi vain menee jos ja kun superjunnut katoavat näköpiiristä. Aikaistettu kausikortin uusinnan deadline on nyt ihan kuin pakotettaisiin ostamaan sika säkissä. Enkä tule uusimaan kausikorttiani, mutta se ei nyt johdu joukkueesta vaan siitä, etten ole paikkakunnalla kun pelit taas alkavat.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihan mielenkiinnosta kysyisin, että millaisena sinä näkisit ketjukoostumukset tällä hetkellä? Oletuksella, että sieltä on tulossa kaksi huippuvahvistusta? Tiedän, että et ole Kärppien valmentaja ja että ei ole sinun tehtäväsi ketjuja muodostaa tai, että emme tiedä mihin rooliin pelaajat on palkattu, mutta siltikin haluaisin kovasti nähdä "visiosi" hyvin roolitetusta ja laadukkaasta joukkueesta.
Kärpät on ilmoittanut tavoitteekseen menestyä niin CHL:ssä kuin Liigassakin. Se tarkoittaa sitä, etteivät nuoret pelaajat Vartiainen, Koblikzek ja Kuokkanen(pelannee Kärpissä myös ensi kaudella) ole vakiokokoonpanossa olevia pelimiehiä, vaan osa tarvittavaa reserviä ja rotaatioita yhdessä Anttilan ja Kestilän kanssa.

Minä näen, niin kuin moni muukin täällä, että Harri Ahon puhuessa 2-3 vahvistuksesta, hän sisällyttää vielä poikansa Sebastianin ja Puljujärven joukkueeseen. Kun tämä kaksikko lähtee Pohjois-Amerikkaan, heidän tilalleen hommataan asianmukaiset korvaajat. Muutoin pelaajia on yksinkertaisesti liian vähän, niin määrällisesti kuin laadullisesti. Sen tiedän, että Sebastian lähtee Carolinaan. Lienee häviävän pieni mahdollisuus siihen, että hän tulee vielä takaisin kasvamaan yhdeksi kaudeksi. Puljujärvestä en osaa sanoa mitään varmaa. Käsittääkseni on olemassa jonkinlaista toivonkipinää hänen jäämisestään vielä yhdeksi kaudeksi Kärppiin, joten ei häntä Aho voi varmana lähtijänä julistaa. Toki vielä ei edes tiedetä, mikä joukkue hänet varaa.

Näistä 2-3 kolmesta vahvistuksesta yksi on ykköskorin sentteri tyyliin Maxwell, yksi on nelosketjun raataja tyyliin Lamberg ja yksi leftin pakki tyyliin Ohtamaa. Näillä ajatuksin joukkue voi näyttää tältä:

Aho(vahvistus)- Maxwell - Puljujärvi(vahvistus)
Pyörälä - Ruohomaa - Lehtonen
Mäenalanen - Kalapudas - Leskinen
Kähkönen - Humaloja - Lamberg

Tällöin helmikuussa ennen siirtorajaa joukkuetta vahvistettaisiin enää yhdellä hyökkääjällä.

Mäenalanen - Maxwell - Puljujärvi(vahvistus)
Pyörälä - Ruohomaa - Lehtonen
Kuokkanen - Kalapudas - Leskinen
Kähkönen - Humaloja - Lamberg

Tällöin joukkuetta vahvistettaisiin kesken kauden vielä kahdella hyökkääjällä. Kolmosketju olisi alkukauden ajan melkoinen arvoitus. Jossakin vaiheessa niitä näyttöpaikkoja on kuitenkin hyvä antaa ja se on parempi tehdä alkukaudesta kuin pudotuspeleissä.
 
Viimeksi muokattu:

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Erinomaista spekulaatiota veli- @McTorso'lta, mutta silti jään ihmettelemään, että miksi Aho puhuisi 2-3 pelaajasta, jos kerran tietää, että poikansa lähtee Carolinaan? Puljujärven siirtyminen Pohjois-Amerikkaan on myös melko todennäköistä. Tuskin Kekäläinen (JOS varaajana on ennakoitu CBJ?) tai kukaan muukaan GM suunnittelee jättävänsä moisen huippulahjakkuuden Eurooppaan, vaan ostaa menolipun Pohjois-Amerikkaan ja kouluttaa talon tavoille siellä. Toki se mahdollista on, mutta en usko Puljujärven kohdalla näin tapahtuvan.

Ahon ja Puljujärven poislähdön jälkeen puhutaan 3-4 hyökkääjän ja yhden puolustajan vajeesta. Mielestäni se on aika paljon, kun tavoitteena on kuitenkin saada Kärppiin ihan huippuluokan pelaajia. Markkinat eivät kuitenkaan tällä hetkellä ole mitenkään runsaat?

JOS kävisi niin onnellisesti (Kärppäkannattajan mielestä), että Aho ja Puljujärvi saataisiin jollain ilveellä jäämään Ouluun, niin tilanne olisi aivan erillainen. Silloin joukkue näyttäisi ihan kilpailukykyiseltä, kuten tuossa yllä kirjoitettiinkin.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Erinomaista spekulaatiota veli- @McTorso'lta, mutta silti jään ihmettelemään, että miksi Aho puhuisi 2-3 pelaajasta, jos kerran tietää, että poikansa lähtee Carolinaan? Puljujärven siirtyminen Pohjois-Amerikkaan on myös melko todennäköistä. Tuskin Kekäläinen (JOS varaajana on ennakoitu CBJ?) tai kukaan muukaan GM suunnittelee jättävänsä moisen huippulahjakkuuden Eurooppaan, vaan ostaa menolipun Pohjois-Amerikkaan ja kouluttaa talon tavoille siellä. Toki se mahdollista on, mutta en usko Puljujärven kohdalla näin tapahtuvan.

Ahon ja Puljujärven poislähdön jälkeen puhutaan 3-4 hyökkääjän ja yhden puolustajan vajeesta. Mielestäni se on aika paljon, kun tavoitteena on kuitenkin saada Kärppiin ihan huippuluokan pelaajia. Markkinat eivät kuitenkaan tällä hetkellä ole mitenkään runsaat?

JOS kävisi niin onnellisesti (Kärppäkannattajan mielestä), että Aho ja Puljujärvi saataisiin jollain ilveellä jäämään Ouluun, niin tilanne olisi aivan erillainen. Silloin joukkue näyttäisi ihan kilpailukykyiseltä, kuten tuossa yllä kirjoitettiinkin.
Ehkä puhui sen takia 2-3 pelaajasta, koska Aho ja Pulju kuuluvat vielä Kärppien sopimuksen alaisiin pelaajiin. Olisihan se voinut sanoa "2-3 pelaajaa ja lisähankintoja mikäli pari pelaajaa lähtee NHL:ään", jotta kannattajilla olisi mielenrauha. Mutta tuo on vaan Haban tapa sanoa..
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Erinomaista spekulaatiota veli- @McTorso'lta, mutta silti jään ihmettelemään, että miksi Aho puhuisi 2-3 pelaajasta, jos kerran tietää, että poikansa lähtee Carolinaan?
Aho tietää poikansa lähtevän Carolinaan, muttei tiedä lunastaako Sebastian pelipaikkaa ylhäältä. Toki on todennäköistä, ettei Sebastian Kärppiin kuitenkaan palaa ja tällöin vahvistus on Suikkasen sanoin maajoukkuetasoa.
Puljujärven siirtyminen Pohjois-Amerikkaan on myös melko todennäköistä. Tuskin Kekäläinen (JOS varaajana on ennakoitu CBJ?) tai kukaan muukaan GM suunnittelee jättävänsä moisen huippulahjakkuuden Eurooppaan, vaan ostaa menolipun Pohjois-Amerikkaan ja kouluttaa talon tavoille siellä. Toki se mahdollista on, mutta en usko Puljujärven kohdalla näin tapahtuvan.
Junno avautui äskettäin julkisuuteen toiveestaan, ettei Puljujärvi vielä ensi kaudeksi lähde Pohjois-Amerikkaan. Kyllä toimistolla pidetään vielä mahdollisena Puljujärven jäämistä Kärppiin. Kun Puljujärvi kuitenkin todennäköisesti lähtee, hänet korvataan Suikkasen sanoin maajoukkuetason miehellä.
Ahon ja Puljujärven poislähdön jälkeen puhutaan 3-4 hyökkääjän ja yhden puolustajan vajeesta. Mielestäni se on aika paljon, kun tavoitteena on kuitenkin saada Kärppiin ihan huippuluokan pelaajia. Markkinat eivät kuitenkaan tällä hetkellä ole mitenkään runsaat?
Ei Kärpät jätä joukkuettaan vajaaksi. Ei sillä pelaajamäärällä, mitä pahimmat pessimistit täällä ennakoivat, voi lähteä pelaamaan Liigaa ja CHL:ää. Toki hyökkäyksen rakentaminen on edelleen vaiheessa, mutta tänään sitä saatiin taas jonkinverran eteenpäin. Hyvä tästä tulee.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Kärpät hankkii Ahon mukaan 2-3 pelaajaa vielä, mutta kyllähän sen pitää ehdottomasti olla 4-5, sillä Aho ei pelaa missään tapauksessa Kärpissä ensi kaudella ja Puljunkin kohdalla se on epätodennäköistä eikä sen varaan saisi laskea mitään. Jos Pulju pelaa vielä yhden kauden Oulussa, niin se on pelkkää bonusta. Lehtonen ja Kähkönen täyttävät niitä ruutuja hyökkäyksessä, joissa oli vajausta, joten siitä plussat toimistolle, mutta ne terävät syömähampaat pitää vielä hankkia. Ykkössentteri on hankittavista pelaajista se tärkein paikka ja se pitää kyllä osua kohdilleen, jos meinataan menestyä.

X - X - X (mahdollisesti Puljujärvi)
Pyörälä - Ruohomaa - Lehtonen
Mäenalanen - Kalapudas - Leskinen
Kähkönen - Humaloja - junnuja

X -
Pakisto.
 

JPL

Jäsen
X - X - X (mahdollisesti Puljujärvi)
Pyörälä - Ruohomaa - Lehtonen
Mäenalanen - Kalapudas - Leskinen
Kähkönen - Humaloja - junnuja

Näinhän sen pitäisi mennä, mutta millä todennäköisyydellä Kärpät saa oikeasti koko 1-ketjun sainattua tässä vaiheessa kevättä? Varsinkin kun pelaajien pitäisi oikeasti olla luokkaa Ramsted / Zaborsky / Lajunen / Kuusela.... Maxwell toki olisi ihan hyvä vaihtoehto, mutta riittäisikö oikeasti vaikkapa Max - Ruohomaa - Kalapudas - Humaloja sentterikalustoksi mestaruutta tavoittelevalle joukkueelle? Minun mielestä ei riitä. Annettaisiin huomattavasti tasoitusta muille kärkiporukoille. Kalaputaan tilalle pitäisi saada luotettava kahden suunnan sentteri myös ja Antti olisi sitten pääasiassa laiturina ja voisi sitten paikata loukkaantumisia. Kuten tuolla aiemmin mainitsin, niin tällä hetkellä ei laidoilta löydy oikein sentteriosaamista.

Jotenkin haiskahtaa kyllä, että Kärpät ei ole saanut niitä pelaajia, joita se on yrittänyt saada. Varmasti on tarjouksia jätetty ja on pyritty saamaan ihan kärkiosaamista sisään, mutta tässä ei olla onnistuttu oikeastaan ollenkaan. Lehtonen ja Kähkönen on rooleihinsa (2/4 ketjut) ihan ok sainauksia ja kyllähän he paikkaavat niiltä paikoilta pari peluria.

Mielestäni tällä hetkellä pitäisi jo olla ne puuttuvat palaset rosterissa ja sen jälkeen jäisi enää ne Ahon ja Puljun mahdolliset paikkaukset sekä mahdollisesti joku lisäpeluri vielä. Rosterista kuitenkin puuttuu vielä määrällisestikkin enemmän kuin se 2-3 pelaajaa, sanoo Aho mitä sitten tahansa. Hyökkääjiä pitäisi olla sopimuksenalaisina vähintään 14-15, jotta voidaan puhua minkäännäköisestä kilpailutilanteesta joukkueessa.

Eli muista ollaan perässä 1-2 sentterin sekä yhden laiturin verran. Jos Hirso ja Sailio jollain ihmeen konstilla jatkaisi, niin sitten vain yhtä sentteriä vaille + tietenkin Ahon ja Puljun paikkaukset. Se 2 pelaajaa voidaan jättää tuonne kesälle, mutta ei kolmasosaa hyökkääjistä.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
millä todennäköisyydellä Kärpät saa oikeasti koko 1-ketjun sainattua tässä vaiheessa kevättä?

Tämäpä jää nyt nähtäväksi. Kova savotta on edessä, siitä ei pääse mihinkään, mutta Suomeen eksyvistä pelaajista Kärppien pitäisi pystyä poimimaan niitä kirkkaimpia helmiä, jos toimistolla vaan ollaan ajan tasalla.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
JPL puhuu kyllä asiaa. Varmasti on yritetty Pesosia ja Aaltosia saada mutta todennäköisesti karanneet haavista tai neuvottelut kesken? Mutta jos yhtäkkiä tänne tulisi Pesonen- Maxwell- Aaltonen kolmikko ja Puljujärvi jäisi...näyttäisi joukkue todella iskukykyiseltä .. Itse seuraan tilannetta kesäkuun alkuun ja silloin huolestun jos hyökkäys edelleen samassa jamassa. Junnoon luotan kuitenkin, sillä hän ei Kaitsulle tee " paskoja" vaan taatusti ottaa vaikka isolla rahalla kovat nimet jos muu ei auta. Ahoon en luota sekunttiakaan.. Valitettavasti.

Yksi skenaario on myös se, että talvella Aho & Junno luotti Marjamäkeen ja triplaan niin lujasti, että laskelmoivat Kaitsun ekan olevan " välivuosi" ja kun mestaruutta ei tullut, nyt ollaankin myöhässä..
 

pehmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näinhän sen pitäisi mennä, mutta millä todennäköisyydellä Kärpät saa oikeasti koko 1-ketjun sainattua tässä vaiheessa kevättä?
Puhutaan Aaltosen ja varsinkin Ikosen suht hyvien tehojen paikkaamisesta. Aaltonen ja Ikonenhan tulivat viime vuonna Kesäkuun vaiheessa Kärppiin. Kai ne paikkaajatkin sitten voivat tulla samalla aikataululla "vasta" parin viikon päästä. Aletaan huolestumaan sitten vasta ensi kuun lopussa, kun käsissä ei ole vielä mitään ja superjunnutkin uhkaavat lähteä. Kärppiin on kuitenkin hankittu Kärkimiehiä useampanakin kautena vielä Elo-Syyskuussakin.

edit: tyhmä moka
 
Viimeksi muokattu:

JPL

Jäsen
Puhutaan Aaltosen ja varsinkin Immosen suht hyvien tehojen paikkaamisesta. Aaltonen ja Immonenhan tulivat viime vuonna Kesäkuun vaiheessa Kärppiin.

Siis Ikosta vissiin tarkoitat?

Mutta kuten @oukka asian mainitsi - yksittäisiä pelaajia voidaan kyllä saada tarpeen niin vaatiessa myös myöhemmin, mutta kyllä se runko pitäisi olla jo tässä vaiheessa selvästi paremmalla mallilla. Itse odotin kauden päättymisen jälkeen pari viikkoa, ennen kuin huolestuin, koska aika monesti Kärpät on tuossa ennen MM-kisoja julkistanut joukkueen sille mallille, että vain paria palasta vaille ollaan valmiina. Sitten kisojen jälkeen on tiputettu joku nimi, kausarimyyntiä vauhdittaakseen ja sitten viimeinen 1-2 nimeä jää kesälle. Nyt tilanne on se, että leikitellään toiveilla, että oikeasti NHL:ssä pelaavat pelaajat jatkaisivatkin täällä ja sen takia odotellaan vain 2-3 pelaajaa lisää. Todellisuus on, että enää ei ole tarjolla riittävän hyviä pelaajia ja sitten joudutaan ottamaan niitä, ketä saadaan. Eli siis viime kausina heikosti pelanneita pelureita ja toivotaan, että he nyt nostaisivat tasoaan Kärpissä. Voidaanhan sitä yrittää SaiPa tyylistä onnistumista, mutta vähän epäilen edellytyksiä siihen. Täällä ei anneta yksittäisille pelaajille sellaista roolia, että hän saisi tehdä mitä huvittaa ja sitä kautta saisi sitten itseluottamuksen kuntoon ja pisteitä ison kasan tehtyä. Sillä tavalla kun ei mestaruuksia voiteta, kuin hirvittävällä mäihällä.

Mutta nyt tämä menee jo jankuttamiseksi. Katsotaan, milloin saadaan lisätietoa. Tällä hetkellä Kärppien hyökkäys on liigan heikoin. Katsotaan tilannetta jälleen parin viikon päästä. (En varmaan kyllä malta olla kirjoittamatta, mutta yritän silti olla jankkaamatta samaa)
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Minä uskon ja toivon, että tilanne on seuraavan kaltainen.

Kärpät ilmoitti, että jos Aho, Puljujärvi ja Nutivaara lähtee, niin heidän tilalleen hankitaan maajoukkuetason korvaajat. Yltiövarovaista toimintaa jos minulta kysytään, mutta halutaanko tässä nyt välttää se tilanne, että täällä olisi ns. liian kovia tekijöitä liian pienissä rooleissa. No Nutivaara sitten lähtikin ja nyt ollaan Ohtamaan perässä. Ennen Nutivaaran lähtöä ilmoitettiin, että pakisto on tässä jos Nutivaara jää. Eli tuota lupausta ollaan nyt toteuttamassa. Siksi uskon myös siihen, että näiden junnujen kanssa odotetaan se, että miten käy ja sitten reagoidaan. Nyt Kärpät sanoi että ollaan siis 2-3 pelaajan perässä. Yksi on Ohtamaa, koska Nutivaara lähti ja kaksi muuta on joko kaksi sentteriä tai sentteri ja laituri riippuen siitä luultavasti mitä Suikkanen aikoo Kalapudaksen kanssa tehdä. Nämä kolme pelaajaa tulenevat ennen kuin toimisto jää kesälomille. Tai ainakin parempi olisi, todellakin!

Lehtosen Mikko hommattiin tänne kahteen eka ketjuun ja Kähkösen Toni kahteen alempaan. Nämä roolit on ko. pelaajille perusteltuja ihan mestarikaliiberin joukkueessakin. Nämä on sitten Suikkasen asioita ratkaista mihin rooliin lopullisesti menevät, mutta toivotaan ettei Kähkönen ainakaan Mäenalasen ja Leskisen roolia vie. En usko, että peliesityksien perusteella sitä voi ainakaan tulla perustelemaan.

No niin kesä on pitkällä ja joukkue on valmis...

Sitten lähteekin molemmat superjunnut ja ollaan kahta kärkilaituria köyhempiä. Sentään tähän on ajatuksen tasolla varauduttu. Nyt vaan Kärppien kuuluisa skouttausosasto töihin ja raapaistaan pikaisella aikataululla kaksi AHL-arpaa (ollaan niin rikkaita, ettei tarvi NCAA/ECHL arpoja raaputella). Sitten jännitetään mitä sieltä tulee. Toki Junno yrittää ehdottaa, että jos toinen kuitenkin Tsekistä naarattaisiin, mutta tähän Suikkanen toteaa, että, ei nyt saatana! Hampaattomia kanukkeja perkele!

Näin se tulee menemään. 4-5 uutta nimeä komeilee Kärppien rosterissa verrattuna tähän päivään. Miksikö tähän uskon. Siksi koska jos tulee vain 2-3 pelaajaa lisää, niin Kärppien nelosketjussa on Humalojan laitureina kaksi junnuputkesta tullutta omaa kasvattia ja milloin viimeksi muka on Liiga-kauteen sellaisella joukkueella lähdetty?
 

Outlander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
X - X - X (mahdollisesti Puljujärvi)
Pyörälä - Ruohomaa - Lehtonen
Mäenalanen - Kalapudas - Leskinen
Kähkönen - Humaloja - junnuja

X -
Pakisto.
Itse ehkä pyöräyttäisin nämä legot toisinpäin, sillä Pyörälä tukisi hyvin kokemuksellaan Leskistä ja Kalapudas:sta. Mäenalasen nosto tuohon 2 vitjaan saisi sen tuntumaan jo aika potentiaaliselta tehoketjulta.
 

pehmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärppiin on kuitenkin hankittu Kärkimiehiä useampanakin kautena vielä Elo-Syyskuussakin.
Yksittäisiä kyllä. Ei neljää.
Elo-Syyskuussa Kärppiin?

2003-2004: Lasse Jämsen, Janne Pesonen, Martin Stepanek
2004-2005: Michael Nylander, Lasse Kukkonen, Eero Somervuori, Tommi Paakkolanvaara, Antti Ylönen, Jani Tuppurainen
2005-2006: Mika Pietilä, Jyri Junnila
2006-2007: Tuomas Tarkki, Joni Myllykoski, Ivan Majesky
2007-2008: Mikko Strömberg, Jere Karalahti, Ivan Majesky, Atte Ohtamaa, Toni Kirén
2008-2009: Veikko Karppinen, Justin Forrest, Daniel Corso, Martti Järventie
2009-2010: Teemu Aalto, Juha Kiilholma, Antti Rautiola, Oskari Korpikari
2010-2011: Teemu Metso, Toni Ståhlhammar, Joni Liljebad, Tom Preissing, Antti Ylönen.. lokakuun ekalla viikolla sitten: Petr Tenkrat, Pavel Rosa, Martin StPierre ja Ville Hostikka
2011-2012: Simon Suoranta, Juho Jokinen, Tomi Karhunen, Mikko Alikoski
2012-2013: Jussi Jokinen, Mika Halava, Jason Demers.. ja Kyle Turris tuli lokakuun ensimmäisellä viikolla
2013-2014: Ben Maxwell, Jussi Rynnäs, Sakari Manninen, Juhamatti Aaltonen
2014-2015: -
2015-2016: Niko Hovinen, Atte Pentikäinen

Minun laskupääni mukaan seitsemästi on tullut neljä pelaajaa tai enemmän, Elo-Syyskuussa Kärppiin. Usein jopa tosi arvokkaita pelaajia. Toki osa noista nimistä on vähän kyseenalaisia. Jani Tuppurainen ei ollut missään tapauksessa vielä "kärkimies" kaudella 2004-2005, taisi pelata vain pari peliä. Tom Preissing ei tainnut pelata lopulta peliäkään Kärpissä, vaikka hankittiin yköspakiksi. Lasketaanko Teemu Metso tai Joni Liljeblad kärkimieheksi? Kai sentään Ylönen lasketaan, ainakin pelimäärien mukaan?

Mistä tuo neljä edes tuli mukaan, kun äsken puhuttiin kärkiketjusta, eli kolmesta pelaajasta?

Kai se juontuu jotenkin Ikosesta, Aaltosesta ja superjunnuista. Siirtyvätkö tolpat kuitenkin seuraavaksi kuuteen, kun Kukkosen ja Pyörälän lähtöäkin näköjään pelätään?

Minun olisi varmaan pitänyt sanoa ennakkoon viisaasti "Kärppiin on kuitenkin hankittu Kärkimiehiä useampanakin kautena tästä hetkestä NHL:n Training Campien loppumiseen." Silloin löytyisi kymmenkunta tapausta, että on tullut kuusi tai enemmän avainpelaajaa, ennen kuin kausi on päässyt Lokakuussa kunnolla käyntiin. Itseasiassa se olisi myös sikäli parempi aikaraja, että toivon etteivät Kärpät odotuta niiden huippupelaajien hankkimista Elokuuhun, vaan jotain saisi julkistaa jo ennen Kausikortin aikarajaa.
 

Wilderness

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Elo-Syyskuussa Kärppiin?

2003-2004: Lasse Jämsen, Janne Pesonen, Martin Stepanek
2004-2005: Michael Nylander, Lasse Kukkonen, Eero Somervuori, Tommi Paakkolanvaara, Antti Ylönen, Jani Tuppurainen
2005-2006: Mika Pietilä, Jyri Junnila
2006-2007: Tuomas Tarkki, Joni Myllykoski, Ivan Majesky
2007-2008: Mikko Strömberg, Jere Karalahti, Ivan Majesky, Atte Ohtamaa, Toni Kirén
2008-2009: Veikko Karppinen, Justin Forrest, Daniel Corso, Martti Järventie
2009-2010: Teemu Aalto, Juha Kiilholma, Antti Rautiola, Oskari Korpikari
2010-2011: Teemu Metso, Toni Ståhlhammar, Joni Liljebad, Tom Preissing, Antti Ylönen.. lokakuun ekalla viikolla sitten: Petr Tenkrat, Pavel Rosa, Martin StPierre ja Ville Hostikka
2011-2012: Simon Suoranta, Juho Jokinen, Tomi Karhunen, Mikko Alikoski
2012-2013: Jussi Jokinen, Mika Halava, Jason Demers.. ja Kyle Turris tuli lokakuun ensimmäisellä viikolla
2013-2014: Ben Maxwell, Jussi Rynnäs, Sakari Manninen, Juhamatti Aaltonen
2014-2015: -
2015-2016: Niko Hovinen, Atte Pentikäinen

Minun laskupääni mukaan seitsemästi on tullut neljä pelaajaa tai enemmän, Elo-Syyskuussa Kärppiin. Usein jopa tosi arvokkaita pelaajia. Toki osa noista nimistä on vähän kyseenalaisia. Jani Tuppurainen ei ollut missään tapauksessa vielä "kärkimies" kaudella 2004-2005, taisi pelata vain pari peliä. Tom Preissing ei tainnut pelata lopulta peliäkään Kärpissä, vaikka hankittiin yköspakiksi. Lasketaanko Teemu Metso tai Joni Liljeblad kärkimieheksi? Kai sentään Ylönen lasketaan, ainakin pelimäärien mukaan?

Mistä tuo neljä edes tuli mukaan, kun äsken puhuttiin kärkiketjusta, eli kolmesta pelaajasta?

Kai se juontuu jotenkin Ikosesta, Aaltosesta ja superjunnuista. Siirtyvätkö tolpat kuitenkin seuraavaksi kuuteen, kun Kukkosen ja Pyörälän lähtöäkin näköjään pelätään?

Minun olisi varmaan pitänyt sanoa ennakkoon viisaasti "Kärppiin on kuitenkin hankittu Kärkimiehiä useampanakin kautena tästä hetkestä NHL:n Training Campien loppumiseen." Silloin löytyisi kymmenkunta tapausta, että on tullut kuusi tai enemmän avainpelaajaa, ennen kuin kausi on päässyt Lokakuussa kunnolla käyntiin. Itseasiassa se olisi myös sikäli parempi aikaraja, että toivon etteivät Kärpät odotuta niiden huippupelaajien hankkimista Elokuuhun, vaan jotain saisi julkistaa jo ennen Kausikortin aikarajaa.

Onhan tuolla pari kertaa, että on tullut kärkijätkiä elo-syyskuussa Kärppiin, viimeksi 2010-2011. 2013-2014 nyt ehkä voidaan laskea kun Maxwell ja Aaltonen tulivat Kärppiin elo- ja syyskuussa. Rynnäksen sopimus varmistui heinäkuun alussa ja Sakari Mannista nyt ei ehkä kuitenkaan voida laskea kärkimieheksi. 2012-2013 johtui taas aivan täysin NHL työsulusta, joka varmistui vasta suhteellisen myöhään. 2011-2012 noista ei kukaan ollut kärkijätkä, Karhunen on sitä nyt, mutta ei tuolloin.

Joka tapauksessa voisi sanoa, ettei viimeiseen viiteen vuoteen ole pääsääntöisesti tullut kärkijätkiä enää elo-syyskuussa. Veikkaan, että tähän hiukan vaikuttaa KHL:n nousu, joka sitten vetää parhaimpia pelaajia, ketkä eivät sopparia saa Pohjois-Amerikkaan. Tai sitten voi olla ihan sattumaa. Pitäisi varmaan tarkastella tilannetta muiden Liigan joukkueiden osalta.
 

pehmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joka tapauksessa voisi sanoa, ettei viimeiseen viiteen vuoteen ole pääsääntöisesti tullut kärkijätkiä enää elo-syyskuussa. Veikkaan, että tähän hiukan vaikuttaa KHL:n nousu, joka sitten vetää parhaimpia pelaajia, ketkä eivät sopparia saa Pohjois-Amerikkaan. Tai sitten voi olla ihan sattumaa. Pitäisi varmaan tarkastella tilannetta muiden Liigan joukkueiden osalta.
Riippuu varmasti myös aika paljon Kärppien tilanteesta. Tuo hirmuinen nivaska ukkoja (9) kolmeen kuukauteen kaudella 2010-2011 oli aikamoisella katastrofikaudella, jolloin kokeiltiin kaikkea valmentajanvaihdosta lähtien. Mestaruuskaudella 2014-2015 oli jo aika hyvin kasassa sama runko jolla voitettiin viime kautena mestaruus, mitä nyt Rynnäs vaihtui heti edeltävän kauden jälkeen Tarkkiin, sekä Kaspar ja Maxwell tulivat vahvistamaan joukkuetta pudotuspelivaiheeseen.

Nyt tarvis taas etsiä niitä uusia pelaajia. Ei sitä pidä Elokuuhun ajoittaa, mutta tuntuu silti siltä, että niitä (pelaajia) voisi silti olla muutamia liikkeellä, ennen kauden alkua.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Elo-Syyskuussa Kärppiin?

2003-2004: Lasse Jämsen, Janne Pesonen, Martin Stepanek
2004-2005: Michael Nylander, Lasse Kukkonen, Eero Somervuori, Tommi Paakkolanvaara, Antti Ylönen, Jani Tuppurainen
2005-2006: Mika Pietilä, Jyri Junnila
2006-2007: Tuomas Tarkki, Joni Myllykoski, Ivan Majesky
2007-2008: Mikko Strömberg, Jere Karalahti, Ivan Majesky, Atte Ohtamaa, Toni Kirén
2008-2009: Veikko Karppinen, Justin Forrest, Daniel Corso, Martti Järventie
2009-2010: Teemu Aalto, Juha Kiilholma, Antti Rautiola, Oskari Korpikari
2010-2011: Teemu Metso, Toni Ståhlhammar, Joni Liljebad, Tom Preissing, Antti Ylönen.. lokakuun ekalla viikolla sitten: Petr Tenkrat, Pavel Rosa, Martin StPierre ja Ville Hostikka
2011-2012: Simon Suoranta, Juho Jokinen, Tomi Karhunen, Mikko Alikoski
2012-2013: Jussi Jokinen, Mika Halava, Jason Demers.. ja Kyle Turris tuli lokakuun ensimmäisellä viikolla
2013-2014: Ben Maxwell, Jussi Rynnäs, Sakari Manninen, Juhamatti Aaltonen
2014-2015: -
2015-2016: Niko Hovinen, Atte Pentikäinen

Ymmärsitkö, että puhuttiin kärkijätkistä? Tuossa ei lock-out -pelaajia lukuunottamatta montaa kärkijätkää ole hankinta-ajankohdan huomioiden.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Jotenkin haiskahtaa kyllä, että Kärpät ei ole saanut niitä pelaajia, joita se on yrittänyt saada. Varmasti on tarjouksia jätetty ja on pyritty saamaan ihan kärkiosaamista sisään, mutta tässä ei olla onnistuttu oikeastaan ollenkaan. Lehtonen ja Kähkönen on rooleihinsa (2/4 ketjut) ihan ok sainauksia ja kyllähän he paikkaavat niiltä paikoilta pari peluria.

Tässä on mielestäni täydellisesti kiteytettynä tämän hetken tilanne. Isojen kalojen perässä oltiin, mutta ne karkasivat vähitellen verkosta kaikki. Pesosen ja Aaltosen tuleva suunta ei tietenkään ole vielä julkistettuna, mutta ei se voima heitä nyt vaan Ouluun vedä. Isomman profiilin kavereista Ohtamaalla on lappu vetämässä, muttei hänkään ole ratkaisuaan tehnyt.

Pitkään tiedettyjen lähtijöiden lisäksi lisää löysää housuun tuli Niemen ja Aaltosen lähdöistä kesken sopimusten. Nämä ovat yllättäneet seurajohdon täysin. Meni heidän osaltaan viime sesonki miten tahansa, molemmat painoivat yli 30 pisteen kauden. Tilanne olisi nyt aivan erilainen, jos nämä pelaajat olisivat mukana. Mutta kun eivät ole. Siksi tämä paikkominen tuntuu melko isolta urakalta. Kotimaisten huippupelaajien laari on aikalailla tyhjä, ja Kärpillä on organisaationa aika huono rekordi näiden ulkomaalaishankintojen onnistumisessa.

Kuten totesin, ykkösketjun tehtävä on toisaalta helppo. Kasassa pitää olla Liigan ensi kauden kolme parasta hyökkääjää, jos kannusta aiotaan tosissaan pelata. Aika näyttää, mitä sieltä tulee.
 

Valdin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ovatkohan muutkin kuin iso osa pitkän linjan kärppäkannattajia hautajaisvärssyjä ja kukkia ostelemassa?
Keskeisiä paikkoja on muuallakin täytettävänä, joten samoista äijistä luultavasti kilpaillaan.
Tässä etukäteen pahimpien kilpakumppaneiden tämänhetkinen "mestaruuskuusikko". Kolmella on 1-2 tiedotetta vaille valmista.

JYP: Vehviläinen, Vaakanainen - Kalteva, Tuppurainen - Hytönen - Louhivaara. "Laatupaketti pitkälti koossa. Kuka kirittää Veiniä? Pakki?"
Lukko: XXX, Seigo - Niskala, Tukonen - Saarela - Vahalahti "Hyvinkin laadukas paketti kärkipaikoilla. Keskushyökkääjä ja maalivahti?"
Tappara: Karhunen, Kemiläinen - Plastino, Haapala - Lajunen - Nurmi. "Kuka korvaa Laineen ja Kuuselan? Hyvä runko on koossa."

Kärpät: Rynnäs, Kukkonen - Heska, Pyörälä - Ruohomaa - Lehtonen. "Hyökkäyksen kärki on ketjun verran vajaa. Puolustaja?"
HIFK: Lankinen, Taimi - Teppo, Petrell - Elkins - Rask. "Ei ole sopimusvastaavalla vielä kesäloma lähelläkään. Joka osastolle hakua"
TPS: Setälä, Tallinder - XX, Kallio - Perrin - XX. "Lähipäivien massiivisen jälkeen voi vasta arvioida."
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös