Oulun Kärpät 2015–2016

  • 726 799
  • 2 548

JPL

Jäsen
Satavarma tieto on, että tietoa ei voi olla. Jotta tälle löytyisi pohjaa, edellyttäisi se ensin NHL:ssä liikun, millä Nikke vapautuu sopimuksesta.
Mutta siis mahdollinen unelmaskenaario tämä on, enkä väitä että Frostbite valehtelisi tai muuta. Kovin kovalta haaveelta tämä silti vielä tuntuu... miettikää. Pitkänen, Kukkonen, Bäckström ja sitten tulevaisuuden tähdet Aho ja Pulju yhtä aikaa.... uuh

Samaa mietin ku Ujcik... jos Rajaniemi jatkaisi, niin peliaikaa tulisi tasaisemmin. Jos ei mitää vaivoja ole.
 

Maaginen 56

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kajaanin hokki
Meni 18 ottelun pisteputki poikki ja osa ennustelee jo lyhyttä kevättä. En nyt ihan noin tummana itse näe tilannetta. Jypillä oli tänään enemmän halua voittaa, sai siihen vielä hurjasti apua ensimmäisestä mielettömän hyvällä tuurilla tehdystä maalista, onnikin pitää ansaita jne, mutta jos noita miinuskulmasta tuhat yrität niin ehkä yksi onnistuu. Aittokallio ei onnistunut tänään ja raaka fakta on, että hyvistä otteista puuttuu tasaisuus. Ilmeisesti Rajaniemen kanssa ei päästä sopimukseen vai onko joku muu syy miksi ei ole saanut viime aikoina torjuntavastuuta? Saadaan tuo chl tuosta pakettiin ja rusetti päälle niin pääsee noita ketjukoostumuksia varmaan vähän rauhoittamaan sen jälkeen.
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken Kärpät
Bäckström ei ole pelannut tällä kaudella käsittääkseni peliäkään missään. Kahdelta edeltävältä kaudelta pelejä on yhteensä nelisenkymmentä, eikä nekään nyt kokonaisuutena mitenkään rapoisasti ole menneet. Ei tämä nyt niin kaljaliiga ole ettäkö Bäckström olisi yhtäkkiä joku rainmaker. Voin olla väärässäkin, ja mukavaa nostalgiaa toki olisi ilmassa jos tämä HIFK-osaomistaja jostain syystä Kärppien verkkoa palaisi vartioimaan.
 

Zinetula

Jäsen
Tappio tuli todella hyvään saumaan. Viikon tauko tähän ja liiallinen tyytyväisyys/leijuminen ainakin loistaa nyt poissaolollaan eli huomisesta lähtien saa tekeminen varmasti lisää päämäärätietoisuutta. Kärpillä 18 ottelun pisteputki ja välillä vaan tarvitaan näitä tappioitakin, että tiedetään miten paljon voittaminen useimmiten vaatii. Kasvattaa omalta osaltaan joukkueen luonnetta ja halua välttää tappion tunnetta.

Hifkikin kohdataan vielä ja jo runkosarjan osalta kaikki edelleen omissa käsissä ja paljon otteluita jäljellä. En ymmärrä näitä muutamia negalausuntoja ollenkaan. Maalivahtitilanne on auki, mutta siihen tulee joka tapauksessa toinen potentiaalinen veska kirittämään. Aittokallion taso mitataan CHL-finaalissa eka kerran kunnolla ja sen jälkeen ollaan viisaampia hänenkin suhteen. Kyllähän Sami on pelannut enimmäkseen hyviä pelejä viime aikoina toivuttuaan vammastaan, vaikka nyt menikin helppoja.

Luotto Marjamäkeen etenkin todella luja. Vielä ei paljastella kaikkia kortteja ja valmistautuminen on keväässä. Late on osoittanut taktikkona mestarilliseksi ja voittanut lopulta muut valmentajat shakissaan. Kärpissä on 15 hyvää hyökkääjää ja valtavasti potentiaalia kasvaa vielä tästä. Nutivaarakin on vain kuukauden pois eli tietääpähän, ettei loukkaannu tässä välissä pitemmäksi aikaa. Mahdollisesti Pitkästä tulossa jne. Kyllä tästä hyvä tulee ja pitää nähdä yhden tappion ylitse.
 

JPL

Jäsen
Vaikea kuvitella, että Bäckström luopuisi noin puolestatoista miljoonasta taalasta tullakseen Ouluun.
Tähän tuossa aiemmin viittasin... mutta toisaalta jos Minnesota tarvitsee kevennystä palkkakattoon, sopimuksen ulosostamisella ja Eurooppaan palaamisella se käsittääkseni onnistuu. Ja jos Nikke haluaa vielä kiekkoa harrastaa, niin saattaishan tuo haluta pelattakkin tällä kaudella.

Mutta aika kaukaiselta tämä kyllä tuntuu...
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Suht luotettavista lähteistä olen kuullut että Nikke olisi tullut jo ellei olisi joutunut luukunavaajaksi Wildissa. Eli haluja on molemmin puolin. Toteutuuko missään vaiheessa, onkin sitten asia erikseen.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mahdollisesti Pitkästä tulossa jne. Kyllä tästä hyvä tulee ja pitää nähdä yhden tappion ylitse.
Hyvä kirjoitus Zinetulalta. Aikalailla samoin näen asiat. Aittokallioon en tällä hetkellä kuitenkaan suhtaudu yhtä positiivisesti kuin sinä. No, niin kuin kirjoitit, CHL-finaali on hyvä mittari hänenkin suhteensa. Voitto hurmospelillä siitä ja Aittokallio voi olla kevään kuumin maalivahti. Mitä Pitkäseen tulee, niin tiistaina HPK:ta vastaan taitaa mies pelata. Uskomattomalta ja samalla uskomattoman ihanaltahan se kuulostaa.
 

Stargazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Boston Bruins
Aittokallio palasi taas takaisin totutulle tasolleen muutaman hieman paremmin menneen pelin jälkeen. Tässä nähdään kuinka tärkeää olisi saada se luotettava kirittäjä Aittokallion pariksi. Parin kolmen hyvän pelin jälkeen kun tuppaa tulemaan aina jonkinasteinen romahdus.

Henkisesti eilinen tappio Valtroille voi tosiaankin olla hyvä asia. Pelkkä läpsyttely ja sinnepäin pelaaminen ei vain liigassa riitä. Jypillä oli eilen myös tuuriakin mukana muutamassa maalissa, eikä siinäkään mitään, kahdesta jäällä olevasta joukkueesta se halusi voittoa enemmän. Tuurikin pitää usein ansaita.

Kaksi osa-aluetta joukkueessa on jotka kaipaavat vahvistusta: puolustus ja maalivahtiosasto. Puolustukseen on saatava laajuutta jotta päästään karsimaan Kukkosen, Masuhrin ja Laatikaisen isoja peliminuutteja. Ladalta tuli eilen todella paljon kiekonmenetyksiä ja kokeneen pelaajan ollessa kyseessä en voi tehdä kuin sen johtopäätöksen kuin että suurella pelikuormituksella on varmasti osuutta asiaan. Ronkainen on oman tonttinsa hoitanut mallikkaasti mutta Nutivaaran loukkaannuttua ei hänestä ole kuin tilapäispaikkaajaksi. Juuri tähän saumaan Pitkäsen tulo Kärppiin olisi todella taivaan lahja.

Maalivahti-osasto onkin Tarkin yllätyslähdön jälkeen kimurantimpi paikattava. Tasonsa osoittaneita vahteja on heikosti juuri nyt tarjolla ja en usko Kärppien tarttuvan mihinkään "toivotaan-toivotaan" korttiinkaan. Yllätyspotkut KHL:stä koodinimellä Rynnäs kelpaisi tähän saumaan, mutta saahan sitä haaveilla.
 

Tratikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä minusta eiliseen peliin tehtiin jo lähtökohtaisesti valmennuksellinen virhe ku Aittokallio maaliin laitettiin. Näissä backtoback peleissä olisi mielestäni hyvä antaa myös toiselle maalivahdile pelejä. Joo, viikonloppuna Aittokallio klaarasi hyvin peräkkäisten päivien pelit, mutta mielestäni Aittokallio ei ole sellainen maalivahti joka pystyy pelaamaan monta unelma iltaa peräkkäin. Aittokallio tarvitsee hyvän kirittäjän ja mielestäni eilen olisi ollut fiksua laittaa Rajaniemi maaliin. Mutta nämä nyt on tällaista turhaakin spekulaatiota osaksi. Mielenkiintoista nähdä nyt sitten, että mikä on Kärppien maalivahtikaksikko loppukauden. Vieläkö Rajaniemi jatkaa vai hommataanko ulkopuolelta joku..
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tosiasiassa parin viimeisen päivän aikana nähtiin Marjamäen pakan totaalinen hajoaminen. Matkustus Ouluun yötä vasten linja-autossa paikoillaan jumien, Aittokallio väsyneenä maaliin ja käsittämättömän sekavasti ketjuja peluuttaen menty peli eilen. Toivottavasti valmennusjohdonkin väsy hälvenee tässä viikon aikana ja tulee tehtyä vastaisuudessa oikeita ratkaisuja.

Jos ihminen kärsii unenpuutteesta, niin ei se pääkään toimi. Ei edes maailmanmestaruustason urheilijoilla, saatikka liigakiekkoilijoilla. Ja se ihmetyttää eniten, että joukkue, joka joka välissä korostaa huippu-urheilijan vastuuta valinnoissaan, vaikeuttaa urheilijoidensa olemista huippu-urheilijoita.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikäs ihme tämä matkustusrasitusjuttu nyt on? Eikös se eilisen vastustaja saanut ihan samassa suhteessa lepoa kuin Kärpätkin?
 

Maametti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhaws, Ville Koivunen
Mikäs ihme tämä matkustusrasitusjuttu nyt on? Eikös se eilisen vastustaja saanut ihan samassa suhteessa lepoa kuin Kärpätkin?

Juurikin näin. Levon piikkiin tuota romahdusta ei voi laittaa. Eilen vain sattui se huono päivä koko jengille.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei se ajallinen levon määrä mitään ratkaise, vaan unen määrä korreloi suoraan ihmisen kognitiiviseen tekemiseen. Kärpät ovat olleet Oulussa kolmen nurkilla ja pelaajat levossa nukkumassa varmaankin siinä neljän hujakoilla. Kokeileppas itse, olo on seuraavana päivänä kuin krapulaisella. Parempi vaihtoehto olisi ollut jäädä Jyväskylään nukkumaan ja päivänvalon aikana Ouluun. Oppia tuli varmasti tästäkin.

Juurikin näin. Levon piikkiin tuota romahdusta ei voi laittaa. Eilen vain sattui se huono päivä koko jengille.

Ei pelkästään tuon piikkiin mutta osan kylläkin. Ja kannattaa erotella mielessään kuitenkin levon eri osatekijät. Ei se pelkkä loppulenkki, venyttely ja pasta palauta, jos aivot hurisee kokoajan.

Mikäs ihme tämä matkustusrasitusjuttu nyt on? Eikös se eilisen vastustaja saanut ihan samassa suhteessa lepoa kuin Kärpätkin?

Liekkö kirjoitin huonosti, vai Lompin suunnalle avaamisen paikka. En kirjoittanut matkarasituksesta, vaan unen puutteesta ja sen vaikutusta valmistautumiseen ja yleiseen vireystilaan. Valvomiseen ei opi eikä totu, se on fysiologiaa.
 
Viimeksi muokattu:

Puliukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Katselin tuossa, että edellinen pisteetön ottelu oli 5-1 tappio Hifkille 27.11 jonka jälkeen sisuuntuneena pisteitä raavittiin eiliseen asti. Olihan se tietysti selvää, että häviö tulee ennemmin tai myöhemmin, mutta vaikka voittais sata peliä ja häviät yhdesti se häviö tuntuu pyyhkivän ne voitonhuumat unholaan. Keke " viikset aurinkolaseissa " Rosberg sanoi jo aikanaan: Olet niin hyvä kuin viimeinen kisasi. Tuon 5-1 tappion jälkeen moni, myös minä, piti mestaruustaistoa jo menetettynä ja eilisen jälkeen Kärpistä voidaankin ottaa neljä voittoa playoffeissa (Jyp-kannattajat voitonhuumassa) kun taas Kärppä voittoputken ollessa kovimmillaan niin mestaruusjuna oli väistämättä tulossa pohjoiseen Aittokallion johdolla. (no doubt edelleen)

Edit: Aivoitukseni tarkoitusperä oli, että äkkiähän se mieli muuttuu kauden edetessä suuntaan jos toiseen.
 

Itäpuu

Jäsen
Ei pelkästään tuon piikkiin mutta osan kylläkin. Ja kannattaa erotella mielessään kuitenkin levon eri osatekijät. Ei se pelkkä loppulenkki, venyttely ja pasta palauta, jos aivot hurisee kokoajan.
.
Myöskään matkustusrasitus ei missään nimessä ollut sama molemmille joukkeille, sillä Kärpäthän matkusti ensin Jyväskylään. Nämä taatusti vaikuttaa jollain tasolla lyhyellä aikavälillä, mutta en kyllä tämän piikkiin eilistä itsekään laittaisi.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oulu-Jyväskylä on sellainen 4 tuntia. Vrt. KHL, jossa matkustetaan kymmenen aikavyöhykettä, pelataan, matkustetaan viis vyöhykettä toiseen suuntaan ja pelataan taas. Kyllä ne siellä jaksaa pelata ja välillä jopa voittavat vieraissa. Toki aineitahan ne vetää, mutta silti.

Ei voi olla niin, että esim. meidän maalivahti ei saa edes silmiä kiinni jos pelien välillä on ollut alle 48h lepoa. Tai siis juuri niinhän asia näyttää olevan jos palautumista pidetään syynä eiliselle. Alkaa playoffit pelottaa aivan eri tavalla kuin aiemmin. Ennen oli kiima, nyt on väsy ja pelko.

Ihminen jaksaa kummasti, kunhan vaan asenne on kunnossa. Enempi veikkaan, että siellä odoteltiin viikon taukoa, kuumaa vaimoa ja kylmää olutta. Paitsi Aittokallio oli vaan rehellisesti paska. Ehkä väsy painoi.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ehkä yksin kesäkelissä joo. Muuten kyllä samaa mieltä viestistäsi.
Niin. Ei ne ehkä KHLssäkään lennä kymmentä vyöhykettä, pelaa, lennä sit viittä toiseen suuntaan ja sit pelaa taas.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei kyllä tähän ketjuun enää kuulu, enempi pitäisi asiasta käydä keskustelua ottelu-ketjussa mutta vastaan silti. Marjamäki sanoi itse haastattelussa Kärppien olleen Oulussa klo 3, matkalla myös ruokailu.

En usko KHL:n joukkueiden amatööreileivän peleihin 4-5h unien jälkeen. Mutta asia jää tähän osaltani, innokkaimmat jatkakoon.
 

Kalabalik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki, Luleå, Kärpät, Donskoi
Ei voi taas kun ihmetellä joidenkin kommentointia, jotkut ilmeisesti odottaa että kaikki pelit pitää voittaa. Yksi tappio nii jo alkaa itku, syntiputkin jo löytyi ja yllättäin Humlia ollaan heti potkimassa. Kaikenlaisia trolleja...
Fakta on kuitenkin se että Jyp on tällä hetkellä Liigan kovin joukkue. Toinen peleistä voitettiin, se on mielestäni hyvin. Ite odotin että vasta kotipeli voitetaan mutta nyt meni toisin päin. Toki tuohon maalivahtiosastoon pitäisi saada jokin ratkaisu, mutta muuten näyttää suht hyvältä.
 
Älkää mielellään linkatko alla olevaa linkkiä. Yritän purkaa kaiken oleellisen tähän viestiin. Linkki vie iltalehden sivuille ja kirjoittajana on "One and Only" Sasha "Vitun" Huttunen.

Kärpät hakee uutta maalivahtia - kysyi NHL -konkaria

Iltalehdeltä jälleen hieno ja antoisa artikkeli. Otsikossa tiedetään jo kertoa faktana, että Bäckströmiä on Kärppien puolelta kysytty. Olikohan tuokin "Iltalehden tieto" peräisin tämän foorumin puolelta? Ainoa mitä tuo itselleni tarjosi uutta, on tuo Rajaniemen lainasopparin päättyminen tänä sunnuntaina. IL tietää myös kertoa "tietojen mukaan", ettei tuota sopparia jatketa. Eikä Kärpät tuota olisi edes halukas jatkamaan. Sen uskon, ettei soppari jatku (peluutus tai siis sen puuttuminen kertoo selvää kieltä), mutta tuota on vähän vaikea käsittää, etteikö Rajua oltaisi haluttu pitää.

Ahon Harrilta muuten loistava haastattelu. Ei kommentoi oikeastaan yhtään mitään. :D

Palataan vielä tuohon Niken tilanteeseen. Osaako joku enemmän ameriikan meininkejä seurannut valottaa, että onko Bäckström ollut pelaamatta täysin koko kauden, vai onko päässyt jossain divaripeleissä pellailee? Muutenkin kiinnostaisi kuulla, että olisiko Niklas "mikään ratkaisu mihinkään"?

Edit: Olisi voinut mennä jonkun muunkin otsikon alle, mutta olkoot nyt täällä kun kuitenki tämän kauden maalivahtitilanne on jutussa pääosassa.

E2: No näköjään Sami Rajaniemen laina sai kun saikin jatkoa. Viikko lisää elikkäs 7.2. asti. Siirtoraja on 15.2. Jotain taitaa olla tekeillä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Pelicans on tiedottanut jo, että Rajaniemi on Kärpissä 7.2. asti.

Itse en kyllä näe Bäckströmiä minkäänlaisena ratkaisuna ja toivon ettei tule. Ei mitään herraa vastaan mutta tänä vuonna ei ole pelannut peliäkään ja viimeisiltä kahdelta vuodelta aivan järkyttävät tilastot. Varsinkin kun vertaa siihen minkälaisia tilastoja saman joukkueen maalilla kaikki muut ovat saaneet aikaiseksi. Jos se on änärissä paljon huonompi kuin kaikki muut jotka siinä saman häkin edessä on käynyt, niin tuskin se täälläkään enää kovin kummonen seppä on.
 
Njaa, tuosta iltapaskan jutusta olikin jo juttua tuolla siirtohuhuketjussa. Mutta joo, vaikeaksi tämä on kyllä nyt tehty. Takamuksia Nikke toisi kyllä penkkiin(ainaki aluksi), mutta jos pelillinen anti on edes lähellä Maagisen mailavirtuoosin ajatuksia, niin ei hyvä heilu. Kähkönen tai Toivonen taitaa olla ainot Liigan sisältä, joista voisi edes unelmoida. Ketä olisi mahdollisia ulkomailta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös