Oulun Kärpät 2015–2016

  • 726 774
  • 2 548

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ja todellakin sillä "snaipperilla" tarkoitin "kiekollista taikuria", tyyliin Michael Nylander. Älykästä, taitavaa maalintekijää tai syöttelijää...Taitaa olla liian paljon toivottu. Nyt kun lukee Jonen otteista, niin ymmärtää paremmin tämän puutteen. Tosin Kepu taitaa olla nyt farmissa...tai katsomossa. Täytyy tunnustaa tällä hetkellä...en tiedä...mutta tätä tarkoitin "snaipperilla". Taikuria tai taituria, yleisön suosikkia....
En saanut oikein mitään tolkkua tästä viestistä, mutta jos Kepulla tarkoitat Joonas Kemppaista, niin mies pelasi viime yönä n. 10 minuuttia ja on pelannut käsittääkseni jokaisessa Bruinsin pelissä tällä kaudella.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Markus Piispanen jatkaa Kärpissä toistaiseksi voimassaolevalla sopimuksella. Samalla Kärpät ilmoittaa, että Kestilä ja Anttila jatkaa Hokissa.

Lähde Kärppien kotisivut: Piispanen jatkaa Kärpissä - Oulun Kärpät
Harmillinen juttu. Toivottavasti Kalapudas on kuitenkin nokkimisjärjestyksessä Piispasen edellä. Paljon kovemmat näytöt on Kalapudas antanut viime peleissä kuin Piispanen.
 

tii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minusta ei ole lainkaan harmillista, että pelaajien kierrätys Hokin kanssa toimii aktiivisesti molempiin suuntiin. Hyvin onnistuessaan Hokissa voi pelaaja päästä näyttämään osaamistaan Kärpissä ja Kärpät saavat sitä kautta hiukan lisää leveyttä. Sen verran luottaisin valmennusjohtoon, että parhaat pelaavat ja jos Kalapudas ei niihin pelaajiin kuulu, niin sit ei kuulu.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minusta ei ole lainkaan harmillista, että pelaajien kierrätys Hokin kanssa toimii aktiivisesti molempiin suuntiin. Hyvin onnistuessaan Hokissa voi pelaaja päästä näyttämään osaamistaan Kärpissä ja Kärpät saavat sitä kautta hiukan lisää leveyttä.
Yhteistyö on erinomainen asia. Kommentoin vain Piispasen tapausta, en yhteistyötä yleisemmin. Ihmettelen, miksi tällaista 26-vuotiasta pelaajaa, joka ei tuo mitään lisäarvoa joukkueemme pelaamiseen, roikotetaan vieläkin mukana.
Sen verran luottaisin valmennusjohtoon, että parhaat pelaavat ja jos Kalapudas ei niihin pelaajiin kuulu, niin sit ei kuulu.
No, jos sellaista luottamusta kaipaat, jottei keskustelupalstalla ruodita Kärppien kokoonpanoa, niin ei tule tapahtumaan. Minusta on erittäin mielenkiintoista keskustella Kärppien hankinnoista ja pelaajiemme esityksistä kaukalossa. Se, että mielestäni Kalapudas on pelannut selvästi paremmin kuin Piispanen, ei vaikuta luottamukseeni Marjamäkeen ollenkaan.
 

Zinetula

Jäsen
Varmaan Piispanen toimii Jullen täsmäkorvaajana eli siksi TOISTAISEKSI voimassa oleva sopimus jatkuu eli Jullen tilanne ei varmaan ihan selvä ole. Kestilä ja Anttila ovat vielä osoittautuneet vähän kevyehköiksi liigan vakirytmiin ja siksi heille tekee enemmän hyvää 15-20 säännöllinen vastuu Mestiksessä kuin 4-8 minuuttia Liigassa. Kenties ensi kaudella isompaa viittaa tai miksei U20 kisojen aikaan jos Hokista alkaa kuuluu isoja pelillisiä esityksiä. Varmaan tässä Piispasessa nähdään myös sen aikaista Ahon tai Puljujärven paikkaajaa eli halutaan opettaa talon tavoille. Piispanen on pelannut ihan kelvollisesti, vaikkei mitään ihmeitä ole hänkään esittänyt. Pienestä on ollut kiinni, ettei tehoja ole ollut enemmän. Pedannut monta paikkaa Pyörälällä ja Aaltoselle, keiden viimeistelyvire ei ole ollut kuumimmillaan viime peleissä. Toki vastuuta on myös tullut ylivoimaa myöten eli tehoja vaaditaankin. Jopa yllättävän paljon tullut yv-aikaakin, varmaan Marjamäki haluaa kaikkien löytävän sen oman roolinsa eikä paikkaa loukkaantumisia toisen roolin miehillä. Kalapudaksen roolia on kasvatettu pikkuhiljaa, mutta ei hänen paikkansa ole omimmillaan laiturina. Toki nelosessa puolustaa tunnollisesti ja väläyttelee hyökkäypäässä, mutta varmaan valmennus näkee jotakin tiettyä asian suhteen. Eivät he tarkoituksella peluuta Piispasta kakosen laidassa Kalapudaksen sijaan, jos eivät näe siinä jotain jujua.
 

Outlander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Aho ainakin kommentoi Piispasen jatkoa sillä että ''tuo osaltaan laajuutta hyökkäysosastolle'' eli ei välttämättä suoraan paikkaa ketään. Minun vinkkelistä Piispanen on vaikuttanut ihan käyttökelpoiselta pelaajalta, eli ihan hyvä jos tuo laajuutta.
 

Zinetula

Jäsen
Aho ainakin kommentoi Piispasen jatkoa sillä että ''tuo osaltaan laajuutta hyökkäysosastolle'' eli ei välttämättä suoraan paikkaa ketään. Minun vinkkelistä Piispanen on vaikuttanut ihan käyttökelpoiselta pelaajalta, eli ihan hyvä jos tuo laajuutta.

Tarkoitin paikkaamisella sitä, että tuskin toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella oleva Piispanen korvaa jatkossa ketään meidään vaki 12 hyökkääjäämme kun kaikki ovat mukana ja käsittääkseni ovat kun Julle tulee takaisin. Toki tuo laajuutta ja mahdollisesti kilpailua jopa neloseen jos saa jatkaa sen jälkeen, mene ja tiedä, aika näyttää. Mutta mielestäni Piispanen on nyt vetänyt Jullen paikkaa sekä kakosessa että ylivoimalla, näin muita koostumuksia ei ole tarvinnut rikkoa kun ykönenkin on alkanut toimia. Mutta tämähän on vain minun mielipide ja eriävät toki sallitaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Varmaan tässä Piispasessa nähdään myös sen aikaista Ahon tai Puljujärven paikkaajaa eli halutaan opettaa talon tavoille.
Tämä on hyvä huomio. Itseasiassa nuorten MM-kisojen täytyy olla se tärkein syy, miksi Piispanen joukkueessamme vielä on. Tosin tämäkään ei selitä sitä, että hän meidän ykkösylivoimassa viilettää.

Piispanen on pelannut ihan kelvollisesti, vaikkei mitään ihmeitä ole hänkään esittänyt. Pienestä on ollut kiinni, ettei tehoja ole ollut enemmän. Pedannut monta paikkaa Pyörälällä ja Aaltoselle, keiden viimeistelyvire ei ole ollut kuumimmillaan viime peleissä.
Piispanen on ollut kelvollinen odotuksiin nähden. Hän on tehnyt sen, mitä Mestis-mieheltä odottaa sopii. Kärpät ei kuitenkaan ole Mestis-joukkue, vaan suurin suosikki Liigamestariksi. Olisin mielelläni nähnyt Kalaputaan pelaamassa Pyörälän ja Aaltosen kanssa, sekä ylivoimalla. Nyt olisi ollut se sauma. Alkukaudesta Kalapudas pelasi yhden pelin tulosketjussa ja tehot olivat 1+1. Nyt hän on pistänyt tiskiin erinomaisia näyttöjä nelosketjussa. Ne eivät mielestäni saisi jäädä palkitsematta. Se, että mestisjamppa on hierarkiassa Kalapudasta ylempänä, on vääryys. En ole nähnyt noita montaa paikkaa, joita Piispanen on Pyörällle ja Aaltoselle pedannut. Olen nähnyt yhden käden sormilla laskettavan määrän peliä edistäviä suorituksia Piispaselta hyökkäyspäässä. En usko, että Pyörälän ja Aaltosen tehojen putoaminen Piispasen kanssa pelatessa on sattumaa.

Edit. Pikkaisen tutkin tilastoja: Neljään peliin ketju Pyörälä - Aaltonen - Piispanen on saanut aikaan yhden maalin. Kaikilla kolmella pelurilla on pisteitä 0+1. Pyörälä sai kuitenkin pisteensä syötöstä Keräsen tyhjiin tekemään maaliin, jolloin Aaltonen ja Piispanen olivat vaihtoaitiossa. Pyörälä on vetänyt nykyisten ketjukavereidensa kanssa tehoin 0+0.
 
Viimeksi muokattu:

Zinetula

Jäsen
@McTorso, asiaa kirjoitat. Kyllähän itsekin näen mieluummin kentällä Kalapudaksen kuin Piispasen. Yritän vain koko ajan mennä joukkueen johdon pään sisään ja etsiä perusteluja Piispasen koeajan jatkolle. Joku tai jotkut asiahan siinä kuitenkin on pointtina. Kuten sanoin, ei siellä tehdä tarkoituksella joukkueen tai yksilön kannalta huonoja ratkaisuja vaan joku juttu sieltä löytyy. Oli se sitten joukkuueen kokonaisuus, tulevaisuus kuten U20-kisat, roolitus, Piispasen kokemus kun meillä on muutenkin nuori joukkue tai näitä ja muita asioita yhdessä.

26-vuotias Piispanen on tehnyt parikin reissua ulkomaille ja on parhaassa iässä sekä omaa myös hyökkäyspään potentiaalin kun johti tänne tullessaan Mestiksen pistepörssiä. Taustalla voi olla myös Marjamäen arvostamat pelitavalliset asiat, mitkä hän näkee paremmin kuin me tavikset ja onhan Piispanen tunnollinen pelaaja molempiin suuntiin, mitä toki Kalapudaskin on. Toki eihän tuon Aaltosen ketjun peli ole mennyt kovin hyvin viime aikoina tehojen valossa eli ulkoistaisin itsekin Piispasen siitä. Kyllähän Ikonen toi siihen lisää hyökkäyspään vaaran elementtejä tiistain CHL-pelissä. Ja toivottavasti Julle tekee mahdollisimman paluun. Eihän meidän pitäisi olla näiden Mestiksen jätkien varassa, mutta järkevämpää se mielestäni on kun hankkia kalliita varamiehiä tänne.
 

Kalabalik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki, Luleå, Kärpät, Donskoi
Hyvä homma tuo Piispasen jatko. Ihan hyvää peliä pelannut. Tuollaista perusvarmaa, ei virheitä, toisaalta ei hirveästi pisteitäkään, parantaa kokoajan. Tuossa CHL pelissä kaipailin Piispasta, mutta kun ei ole edustuskelpoinen, niin ei ole. Tuvalta palanneet eivät olleet oikeen iskussa, ymmärrettävästi.

Luotan valmennukseen, tietävät mitä tekevät. Eiköhän se Kalapudaskin saa uusia näytönpaikkoja, tähän mennessä ei ole vakuuttanut.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvä homma tuo Piispasen jatko. Ihan hyvää peliä pelannut. Tuollaista perusvarmaa, ei virheitä, toisaalta ei hirveästi pisteitäkään, parantaa kokoajan. Tuossa CHL pelissä kaipailin Piispasta, mutta kun ei ole edustuskelpoinen, niin ei ole. Tuvalta palanneet eivät olleet oikeen iskussa, ymmärrettävästi.
Se on kyllä jännä, miten eri tavoin asiat voi joskus nähdä. Minusta tuntuu uskomattomalta, että joku ihan kaipailee Piispasta jäälle. Ei siinä mitään, ymmärrän Piispasen väliaikaisen peluutuksen Kärpissä, koska loukkaantumiset ja nuorten MM-kisat. Sitä en ymmärrä, että hän vie lahjakkaamman ja paremman oman kasvatin näyttöpaikan tulosketjusta.
Luotan valmennukseen, tietävät mitä tekevät. Eiköhän se Kalapudaskin saa uusia näytönpaikkoja, tähän mennessä ei ole vakuuttanut.
Minut Kalapudas on puolestaan onnistunut vakuuttamaan. Viime vuonna Kalapudas oli näkemissäni harjoituspeleissä erittäin heiveröinen. Ihmettelin kovin, miten hän Mestiksessä pystyi niin kovin tehoilemaan. Tämän kauden kamppailussa on soinut eri sävel. Isoja harppauksia on Kalapudas ottanut eteenpäin. Tämä taitava hyökkääjä on saanut paljon lisää luistelu- ja kamppailuvoimaa sekä rohkeutta ja itseluottamusta. Näyttää täysin valmiilta liigapelaajalta, joka mahdollisuuden saadessaan voisi sen hyödyntää. Ymmärrän, että pelin voi nähdä monella eri tavalla ja näin syntyy eriäviä mielipiteitä. Se ei haittaa. Kuitenkin, jos Ihan vain tilastoja katsotaan, mitä olet mieltä seuraavasta statistiikasta:
- 19-vuotias hyökkääjä 11 ottelua 2+1 (+2), pääsääntöisesti nelosketjussa, keksimäärin 8,30 min/ottelu, ei yv-aikaa
- 26-vuotias hyökkääjä 4 ottelua 0+1 (+1), kakkosketjussa, keksimäärin 14,30 min/ottelu, säännöllisesti yv-aikaa

Olen vakuuttunut, että Antti Kalapudas olisi hoitanut Piispasen roolin paremmin kuin Piispanen itse. Lisäksi oman kasvatin väliaikainen peluuttaminen tulosketjussa ja ylivoimalla on kuin panisi rahaa pankkiin. Siksi ihmettelenkin Piispasen peluuttamista ohi Kalaputaan.
 

Kalabalik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki, Luleå, Kärpät, Donskoi
Juu, sehän se tylsää olisikin jos kaikki olisivat näistä asioista samaa mieltä.
Katselin eilen osittain U20 Suomi - Ruotsi pelin. Ei kyllä Kalapudas vakuuttanut, liekkö ollu bensa lopussa...? Miten lie viikonlopun muut pelit menneet.
Vähemmän yllättäin Sebu oli kentän paras pelaaja, tällä kertaa sentterinä.
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ilmainen vinkki toimistolle: lainatkaapa RoKista (jos lainaavat) Henri Fomin kokeelle. Umpitaitava pohjoisen poika, jonka läpimurtoa ollaan piireissä odoteltu jo vuosia ja onpa pelimanni ehditty lytätä ikuiseksi lupaukseksikin tietyissä piireissä.

RoKin paras pistemies, 15 otteluun tehot 4+10=14. Laittakaapa, te siellä toimistolla - tiedän että luette, toiseen suuntaan menemään vaikka Ronkainen ja Anttila, eiköhän Rovaniemelläkin tähän suostuta eikä tule kovin kalliiksi.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Marjamäkihän (vai olikohan Manner) taisi jossain sanoa, että nuorilla pelaajilla on tasaisen suorittamisen kanssa enemmän ongelmia kuin kokeneemmilla. Eli esimerkiksi Kalapudas tai Kestilä voi pelata pari huippupeliä ja sen jälkeen menee seuraavat kolme matsia ihan ohi.

Piispanen ja Rekonen ovat kuitenkin tasaisen näkymättömiä ja saamattomia jokaisessa ottelussa. Makuasioita, kummasta tykkää.

Nuoret pelaajat ovat ainakin allekirjoittaneelle kaukalossa mielenkiintoisempaa seurattavaa. Eivätkä plusmiinustilastot tue teoriaa, että junnut olisivat joukkueelle mikään rasite huononakaan päivänä. Takaiskumaaleja päinvastoin on tullut Anttilalle, Kestilälle ja Kalaputaalle vähiten koko joukkueessa.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Roki saa pitää Fomininsa.
Kärppien ei minun mielestä pitäisi sinne suuntaan sanoa nykyään enää yhtään mitään, meikä ei oo parin vuoden takaista Rollon spedeilyä unohtanut :D

Ja en minä nyt kovin helpolla alta 100 Mestis-matsin konkaria rosteriin ottaisikaan. Joku vikahan hänesäskin on, kun ikää kuitenkin 24 eikä sitä läpimurtoa ole tapahtunut. Vai eikö poika ole uskaltanut lähteä oikeasti siipiään kokeilemaan, muualla kuin Tornio/Rollo/vajaa kausi Kajaanissa?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Juu, ei tänne mitään Fomineja tarvita. Noita alasarjojen pistenikkareita on Suomi täynnä, eikä piste per peli tahti Mestiksessä vielä kummoinen saavutus ole.
 

Zinetula

Jäsen
Marjamäkihän (vai olikohan Manner) taisi jossain sanoa, että nuorilla pelaajilla on tasaisen suorittamisen kanssa enemmän ongelmia kuin kokeneemmilla. Eli esimerkiksi Kalapudas tai Kestilä voi pelata pari huippupeliä ja sen jälkeen menee seuraavat kolme matsia ihan ohi.

Piispanen ja Rekonen ovat kuitenkin tasaisen näkymättömiä ja saamattomia jokaisessa ottelussa. Makuasioita, kummasta tykkää.

Nuoret pelaajat ovat ainakin allekirjoittaneelle kaukalossa mielenkiintoisempaa seurattavaa. Eivätkä plusmiinustilastot tue teoriaa, että junnut olisivat joukkueelle mikään rasite huononakaan päivänä. Takaiskumaaleja päinvastoin on tullut Anttilalle, Kestilälle ja Kalaputaalle vähiten koko joukkueessa.

Varmasti joukkueen johto menee tilanteen mukaan. Nythän Kärpillä on taas optimaalinen terveystilanne ja vakiorosteri/ketjut näyttää hahmottuneen. Eli Aho-Niemi-Puljujärvi, Pyörälä-Aaltonen-Junttila, Huml-Pirnes-Ikonen ja Mäenalanen-Keränen-Suoranta.

Anttila ja Kestilä ovat tällä hetkellä aika selkeästi Hokkipoikia, vaikka molemmat ovat saaneet jo saumoja edustuksessa. En sano, että huonosti ovat pelanneet, mutta parempi nyt kausi Mestiksessä isolla vastuulla kuin pieni peliaika ja katsomo Liigassa. Aivan samalla tavalla kuin Sebok ja Kalapudas viime kaudella. Kenties Anttila/Kestilä saavat uuden mahdollisuuden U20-kisojen aikaan, jos osoittavat sitä ennen pelimiehen elkeitä Hokissa.

Kalapudas onkin sitten visaisempi kysymys, jo siitä syystä, että on lahjakkain kaveri näistä kolmesta. Osoitti jo viime kaudella Hokissa pystyvänsä pelaamaan miehissä. Ehkä prosessi on vielä kesken pelitavan, urheilullisuuden tai jonkin muun suhteen, Marjamäkihän vaatii paljon sentteripelaamiselta. Mene ja tiedä. Toisaalta nyt kun 12 vakimiehen rosteri on täynnä, ymmärrän Piispasen jatkon. Ei ole järkeä Kalapudasta laittaa joka vierasreissuun puremaan tuppea vaan Piispanen on parempi siihen rooliin.

Kalapudas voi treenata, että olisi jatkossa valmiimpi astumaan kehiin ja varmasti saa vielä mahdollisuuksia esim. nelosessa Suorannan korvaten. Eilen Antti pelasi A-Kärppien sarjan kärkiottelussa Kalpaa vastaan yli 20min ja syötti Kärppien tasoitus- ja voittomaalit. Varmaan J. Jalonen myös esittää toiveita potentiaalisten U20-jätkien suhteen, siinäkin voi olla parempi tällainen itseluottamuksen haku treenien ja A:n ison vastuun myötä.
 

sinikettu

Jäsen
Bluesilla harmaa loppu on alkanut häämöttämään näköpiirissä. Olisikohan sieltä mahdollista kaapata Hirschovits sentterin rooliin? Vai vieläkö Maxwellia odotellaan? Ei ole mies hirveän vahvasti edelleenkään pelannut, 21 ottelua, 7 pinnaa ja -8.

Toki Kärppien peli on alkanut kovertumaan sellaiseen muotoon, jolla mestaruuksia voitetaan, mutta sentterille on siltikin tarvetta pitkässä juoksussa ja voi hyvinkin olla, että liian kauan odotellessa se sopivin juna on kerennyt jo puuskuttaa ohi. Maxwell olisi aikalailla ihannesentteri, mutta ei ole välttämättä saatavilla siitäkään huolimatta, vaikka KHL:sta monoa saisikin. Jos Hirschovits olisi saatavilla, niin voisi olla varsin hyvä ratkaisu jo näin syyskaudella. Kerkeäisi hyvin mukaan joukkueen sisäisiin kuvioihin ja Marjamäen kiekkoon.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lasse jatkaa siis 3-vuotisella jatkosopimuksella!
Tämä on kyllä hyvä uutinen.

alla linkki vielä Kärppien kotisivuille:
http://www.oulunkarpat.fi/uutiset/2015/11/12/kukkoselle-kolmen-vuoden-mittainen-jatkosopimus
Nyt haiskahtaa jo melko vahvasti siltä, että Kukkonen pelaa uransa loppuun Kärpissä. Ennen tätä sopparia oli vielä pieni epäilys sille, että Kukkonen käy vielä pikareissun jossain jos sopiva sauma tulee kohdalle, mutta enpä usko että enää tämän jälkeen. Kolme vuotta tähän perään niin Lasse on jo 37v. Silloin katsottaneen enää vuosi kerrallaan, vieläkö jatketaan vai siirrytäänkö jo konttorihommiin.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tärkein yksittäinen palanen kiinnitetty. Niin kauan kuin Lasse Kärpissä pelaa ei tarvi pelätä organisaation katoavan hyvän olon tunteen syövereihin..
Nooohhh.... Ihminen se Lassekin vain on ja "vanhuus" ei tunnetusti tule yksin. Mutta - Lasse on toki tärkeä, Kärpille liki korvaamaton palanen tulevaisuudenkin joukkueissa ja vaikuttaa toivoakseni vahvasti niissäkin esimerkkinä nuorille, kuinka pelaajan tulee suhtautua ammattiinsa.

PS. Toivottavasti välit Suikkasen kanssa pysyvät vähintäänkin asiallisina...
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hieno homma, hei!

Mutta onko tuo nyt sitten suora 3v pahvi ilman mitään optioita saati sveitsin-kierroksia?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös