Oulun Kärpät 2015–2016

  • 726 710
  • 2 548

Maametti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhaws, Ville Koivunen
Raju on viikko kun viisi peliä vedellään käytännössä kolmella ketjulla. Rekosen ja Kalapudaksen peliajat eiliseltä 5-6 minuuttia kun taas Niemi pelasi 23 minuuttia.

Tässä pitääkin muistaa se, että jokainen pelaaja on velvollinen huolehtimaan kunnostaa, terveydestään ja palautumisestaan. Yksilökohtainen vastuu on huippu-urheilussa valtava, vaikka kysyyssä olisikin joukkuelaji. Pelaajat saa palkat siitä, että pelaavat illalla matsin ja aloittaa valmistautumisen seuraavaan, joka voi olla alle 24 tunnin sisällä. Siihen vielä matkat päälle. Välillä tämä tuntuu olevan vaikea käsittää, jopa kokeneellekin pelaajalle.

Tänään kun muistetaan vaan Hovisen heikkoudet (räpyläkäden alle ja kolossaaliset länget), niin ei pelsuilla pitäisi olla sanan sijaa. Tarkkana saa myös olla pelsujen "junnumaisen höntyilyn" kanssa. Kiekko nopeasti lavasta lapaan omalla alueella, ja vastustajan päätyä kohti.

1-3 Kärpille ja bussilla kohti lentokenttää.
 

Zinetula

Jäsen
Raju on viikko kun viisi peliä vedellään käytännössä kolmella ketjulla. Rekosen ja Kalapudaksen peliajat eiliseltä 5-6 minuuttia kun taas Niemi pelasi 23 minuuttia. Tilanteeseen tuskin tulee mitään muutosta tänään nelosen ollessa muodossa Anttila - Rekonen - Suoranta. Simon pelannee vaihtoja vielä kolmannessakin erässä alivoiman lisäksi, mutta Rekosen ja Anttilan peliajat tuskin kovin isoiksi kasvavat.

Kuinkas kauan se Pirnes on ollut day-to-day?

Vieraissa on vähän hankala mätsätä ketjuja, mutta ei tuo Pelicaanien kolmonen Kimi Koivisto - Miska Siikonen - Miika Roine kovin nimillä vakuuta. Kimi Koivistolla takana neljä liigapeliä viime vuosilta ja kiikaritehoilla, Miska Siikosella 16 liigapeliä niin ikään kiikaritehoilla ja Miika Roineella 26 ottelua tehoin 1+5=6. En tunne pelaajia, mutta tuskin säikyttävät millään tapaa. Laiturit tyyliin 180/80 kokosia ja 23-24 vuotiaita jätkiä eli tuskin menee pahasti metsään jos sanoo, että Mestiskamaa. Tietysti monilla joukkueilla on tällä hetkellä poissaolojakin, mutta onhan liiga mennyt vähän tähän viime vuosina, ettei kokemusta/osaamista löydy moneltakaan jengiltä alaketjuista lukuunottamatta muutamaa kärkijengiä kuten Kärppiä, Hifkiä, Tapparaa ja Lukkoa. Ei tuota meidän nelosta tarvi hävetä, voi yllättää positiivisesti. Espoossakin Rekoset pörräsi enimmäkseen vastustajan päädyssä ja koko ajan oppivat lisää. Tietenkin Pirnestä ja Jullea odotellaan kovasti kehiin, mutta ei sen nyt maailmanloppu tämä ole jos Anttila, Kalapudas, Kestilä, Rekonen ja kumppanit saavat tilapäisesti vastuuta.
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken Kärpät
Ei tuota meidän nelosta tarvi hävetä, voi yllättää positiivisesti. Espoossakin Rekoset pörräsi enimmäkseen vastustajan päädyssä ja koko ajan oppivat lisää. Tietenkin Pirnestä ja Jullea odotellaan kovasti kehiin, mutta ei sen nyt maailmanloppu tämä ole jos Anttila, Kalapudas, Kestilä, Rekonen ja kumppanit saavat tilapäisesti vastuuta.

En mä sitä ketjua olekaan häpeämässä tai tyrmäämässä, enkä sano etteikö heille voisi vastuuta antaa. Puhun peliajoista, Latehan siellä naruista vetelee.
 

Zinetula

Jäsen
En mä sitä ketjua olekaan häpeämässä tai tyrmäämässä, enkä sano etteikö heille voisi vastuuta antaa. Puhun peliajoista, Latehan siellä naruista vetelee.

Totta, vähän meni sivuraiteille oma sanomani enkä tarkoittanut ihan tuota! Näinhän se on. Voihan se olla, että luotto kasvaa pikkuhiljaa myös Latella ja pelit eivät ole myöskään veljeksiä. Eilen peli oli loppuun asti äärimmäisen tiukka. Mm. hyvän ottelun pelannut Pulju joutui lopussa sivuun kun tiivistettiin porukkaa ja Suoranta sai lisää vastuuta. Kertsi on mukava nähdä näissä peleissä kiekollisemmassa roolissa kolmosen sentterinä, mutta kyllähän häntä tarvitaan nelosessa kun Essi palaa ja kovimpia seuroja tulee vastaan. Kun Kertsi ja Suoranta on nelosessa, voi ketjun heittää ihan mitä tahansa vastustajan ketjua vastaan eli meillä on silloin neljä luottoketjua.
 

Zinetula

Jäsen
Sebastian Aho on muuten joukkueen paras pelaaja tällä hetkellä. Huikeeta kahdensuunnan peliä, AV:tä, YV:tä jne.

Sama tendenssi jatkui! Aivan superpeliä Aholta molempiin suuntiin ja alkaa näkyä myös vastuun lisääntymisenä! 18.56 peliaikaa eli Pyörälän jälkeen hyökkääjistä eniten. Tehopisteet Aholle 1+1, tehotilastoon +3, ei miinuksia.

Tarkilla kolmas ottelu putkeen ja 3 voittoa, torjuntaprosentti kyseisissä peleissä 94,0! Varmaa peliä ja varsinkin tässä pelissä joutui torjumaan aika monta ruuhkan takaa tullutta kutia. Tästä on hyvä jatkaa kun Aittokalliokin on todistanut tasonsa.

Myös Keränen nostanut tasoaan päästyään kolmosen keskelle. Kertsi eilen 0+2 ja tänään 0+1 ja aloitukset todella hyvin kotiin. Eilen 17 aloitusta ja niistä voitot 65%:sti ja tänään 12 aloitusta peräti 75% varmuudella.

Kuin vaivihkaa Kärpät on noussut ihan kärjen tuntumaan. Vaikka peli ei ole kaikilta osin valmista, niin voittavia elementtejä alkaa näkyä jo hyvin. Hyvän veskari- ja puolustuspelin lisäksi alivoima on liigan parasta ja ylivoimakin noussut kuuden sakkiin. Ylivoimatilaisuuksia ei vaan tahdo tulla useinkaan, tänäänkin vain kaksi. Pitihän esim. Niemelä kiinni vastustajasta ja tarjosi mahkut puhaltaa, mutta vastaavia oli varmaan kymmenen toisessa päässä.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Paljon positiivista, paljon hyvää. Yksilöiden nostaessa omaa pelaamisen tasoaan myös joukkueen suoritus paranee koko ajan. Kaksi vierasvoittoa vyölle on erinomainen alku ja tästä on erittäin hyvä jatkaa härkäviikkoa eteenpäin.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aika julmalla tavalla alkaa sukupolvenvaihdos näkyä pelissä ihan konkreettisestikin. Aho ja Puljujärvi ovat nyt hienosti täyttämässä niitä odotuksia mitä on ladattu ratkomalla pelejä, mutta esimerkiksi kokeneemmat hyökkääjät näkyvät maalikoosteissa lähinnä vastustajan maalien aikana. Nyt vaaditaan tasonnostoa noilta palkkahaitarin kärkipään kavereilta. Tai edes väläytyksiä siitä että keväällä saattaa olla vielä jotain annettavaa. En viitsi nimiä mainita. Jos miinuskuninkaita katsoo, niin ei sieltä meidän nuorta kaartia juurikaan löydy.

Mutta onhan tämä syksy aina vähän pakkopullaa niin kokeneemmille pelaajille kuin kokeneemmille katsojillekin.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miten Mika Niemi on pelannut alkukauden? Tilastojen valossa ainakin ihan hyvin (13o 4+5 -1 ja hyökkääjistä saanut eniten peliaikaa 19:58 ka.), mutta tilastot ei aina kerro koko totuutta joten olisi hieno kuulla vähän Niemen alkukauden otteista.
 
H

Hidas_ja_kankea

Miten Mika Niemi on pelannut alkukauden? Tilastojen valossa ainakin ihan hyvin (13o 4+5 -1 ja hyökkääjistä saanut eniten peliaikaa 19:58 ka.), mutta tilastot ei aina kerro koko totuutta joten olisi hieno kuulla vähän Niemen alkukauden otteista.

Puhtaan tuloksellisesti (lähinnä +/-) pettymys muttei pelillisesti. Kärsinyt huonosti kasatusta ketjusta, mutta nyt kelpaa kahden nuoren lahjakkuuden kanssa operoida. Kannattaa katsoa eilisen ottelun Seb Aho ja Niemi yhteistyö, joka oli namuttelua. Toivottavasti jatkossa pidetään/pysyy kasassa tuo ketju,

En ole missään vaiheessa ollut epäilevä pelaajan suhteen.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Kokonaisuutena Kärppien hankinnat ovat onnistuneet hienosti. Jos pelkästään pisteitä tuijottaa niin siinä valossa kolmikosta Niemi, Aaltonen ja Ikonen ovat kaikki tekemässä henkilökohtaisia piste-ennätyksiä. Toki matka on vielä pitkä, mutta alku on hyvä. Lisäksi Hakanpää on tuonut sitä jämäkkyyttä pakkipäähän mitä ollaan kaivattu.
 

sinikettu

Jäsen
Lada Laatikainen on kyllä ihme jätkä. Ei ole missään nimessä mikään maestro kiekollisena, välillä jopa tuskastuttavan hidasta odottelua ylivoimilla, ja ne sitten ne ainaiset laukauksen virittelyt kiekon saadessaan. Peli näyttää koostuvat rauhallisen ja perusvarman puolustajan elkeistä.. Mutta silti Lada vetelee hirmuisilla piste- ja teholukemilla. Viime kaudella veti yhteensä reilu 60 ottelua ja noin 40 pinnaa samalla ollen noin 30 pykälän verran plussan puolella. Tällä kaudella 13 ottelua, 10 pistettä ja +9. En tiedä mikä on Laatikaisen salainen resepti, mutta jotain mies tekee helvetin oikein kaukalon puolella.
 

SaLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kylhän tuon Ladan osalta pitää sanoa, että valmennuksen ja joukkueen luotto on iso asia. Tyyppi ei mahtunut TPSn riveihin, otettiin Kärppiin ja siitä se sitte lähti. Lada, nimensä mukaisesti varma ja rauhallinen eteenpäin puskija. Ja tulosta tulee tasaiseen tahtiin. Loistava hankinta Kärpiltä.

Muutenkin voi olla tyytyväinen tämän kauden pelaajahankintoihin. Vaikka kaksi luottohyökkääjää puuttuu tällä hetkellä, niin tasaisella sakilla mennään. Harvemmalla joukkueella on yhtä leveä rintama joukkueessa. Suurinosa pelaajista kykenee tekemään tulosta, eikä joukkue roiku muutaman avainpelaajan harteilla. Hyvä tästä tulee, taas!

(VAU! Vihdoinkin avasin sanaisan arkkuni täällä!)
 

Ränse

Jäsen
Eipä kyllä tule äkkiseltään yhtään kautta viimeisen 15v aikana että off-seasonilla hommatut hankinnat olisivat onnistuneet näin hyvin. Kaikille voi antaa vähintään puhtaat paperit ja isolle osalle ison plussan. Varmaan tasaisin Kärppänippu ikinä, ainakin alkukauden perusteella. Ei siellä paljon vapaamatkustajia ole näyttänyt olevan. Kärki on kapeampi kuin aikaisemmin mutta myös tasaisempi ja laajempi. Uskoisin että tuolla reseptillä menestyminen on enemmän kuin todennäköistä myös keväällä.
 

Zinetula

Jäsen
Ladasta oikein huokuu, että hän nauttii pelaamisesta voittavassa joukkueessa ja nyt kunnolla terveenä ollessaan. Se tuo vahvojen pohjien ja kokemuksen kanssa hyvää tulosta. Liekö takana myös tätä Marjamäen kokonaisvaltaista urheilijan elämäohjausta ravintoa myöten eli tuo hyviä vuosia lisää pelaamiseen, kuten kävi myös Selänteellä.

Eihän Lada kyllä ole kun vuoden Kukkosta vanhempi eli 35-vuotiaana jaksaa ja liikkuu edelleen hyvin. Pirneskin on kolme vuotta vanhempi Laatikaista, eikä hänkään ole näyttänyt vanhenemisen merkkejä. Lada on vaan niin pitkään pelannut liigaa (täysi kausi jo vuodelta 98-99), että tuntuu vielä veteraanimmalta kuin ehkä onkaan.

Mutta näkisin siis, että Laatikaisella kaikki lähtee nautinnosta peliin ja se heijastuu oikeina ratkaisuina ja itseluottamuksena, jota tosiaan on välillä jopa tarpeeksi. Ladalla oli ilmeisesti parit vaikeat kaudet ja kesät aiempina vuosina ja hän sanoi pitkästä aikaa saaneen harjoitella terveenä kesän ennen viime kautta ja se näkyi viime kaudella hyvin. Onneksi Tepsissä ei vielä kaikki natsannut ja olemme saaneet nauttia Laatikaisen palveluksista.

Onhan Lada ennenkin ollut lujaa laatua! Esim. kaudella 2007-2008 sai 52 ottelussa tehot 13+25=38 sekä +14 ja pleijareissa 17 ottelussa 2+9=11 ja +3. Kyseisen kauden jälkeen lyötiin Bluesille hopeaa kaulaan tietty Kärppien viedessä, mutta Lada palkittiin all-stars pakkina ja valittiin myös Pekka Rautakallio -pystillä vuoden parhaaksi puolustajaksi.

Tämä sama taso on nyt aika lailla löytynyt eli viime kaudella Kärpät lähti voittokantaan Ladan tultua ja mies nettosi 42 ottelussa 6+17=23 sekä +20 ja pleijareissa teki kaikkien aikojen syöttöennätyksen eli 19 ottelussa 0+17 ja tehotilastoonkin +10. Kuten #Sinikettu sanoi, tällä kaudella on mennyt vähän kaikessa hiljaisuudessa vieläkin paremmin - 13 ottelussa 3+7=10 ja tehotilastossa +9.

Suoritusvarmuus on aika kova ja pelinavaukset lähtevät parhaiden Bluesvuosien tasolla. Mutta se, mikä kenties on yllättänyt eniten muun korkean suoritustason ohella on fyysinen peli. Eihän Lada tuolla 181/83 varrella ole mikään fyysinen pelote, mutta hän uskaltaa mennä kulmiin yllättävän kovalla prosentilla tulee takaa lähes kuka tahansa. Se osoittaa paljon itseluottamusta ja kykyä pelata, ei pelkästään selviytyä.
 

Zinetula

Jäsen
Eipä kyllä tule äkkiseltään yhtään kautta viimeisen 15v aikana että off-seasonilla hommatut hankinnat olisivat onnistuneet näin hyvin. Kaikille voi antaa vähintään puhtaat paperit ja isolle osalle ison plussan. Varmaan tasaisin Kärppänippu ikinä, ainakin alkukauden perusteella. Ei siellä paljon vapaamatkustajia ole näyttänyt olevan. Kärki on kapeampi kuin aikaisemmin mutta myös tasaisempi ja laajempi. Uskoisin että tuolla reseptillä menestyminen on enemmän kuin todennäköistä myös keväällä.

Komppaan täysin ja tuosta ryhmästä ehtii vielä kevääseen mennessä kuoriutua vielä paljon hyvää, nuori joukkue kun on. Moni pelaajaa saa vastuun myötä itseluottamuksen uudelle tasolle ja se poikii yhä parempina onnistumisina. Toki menestymisen suhteen pitää moni asia loksahtaa kohdalleen, kuten terveystilanne ja muut, mutta kaikki eväät on ilman muuta. Viime kaudella JJJ-ketju kasvoi lopulliseen kukkaansa ja joukkue oli oikeastaan täysin sen reppuselässä keväällä. Tällä kaudella vastuu voi jakautua tasaisemmin, mutta silläkin tyylillä voi menestyä, kunhan eri pelin voittavat osa-alueet loksahtaa uomiinsa.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huomasimpa tuossa muuten, että Keräsellä ei A-kirjainta rinnassaan ole, vaikka ennen kauden alkua uutisoitiin Juhon sellaisen saavan. Tietääkö joku miksi sitä kirjainta ei siellä ole?
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Huomasimpa tuossa muuten, että Keräsellä ei A-kirjainta rinnassaan ole, vaikka ennen kauden alkua uutisoitiin Juhon sellaisen saavan. Tietääkö joku miksi sitä kirjainta ei siellä ole?
Kärpillä on kolme varakapteenia, eli Pyörälä, Huml ja Keränen. Pelipaidoissa se A saa kuitenkin olla yhtäaikaa vain kahdella pelaajalla, ja Pyörälä ja Huml kantavat niitä nyt, eli sitä varakapteenia siis kierrätetään. En tosin osaa sanoa miten monessa pelissä Keräsellä se A on rinnassa ollut.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpillä on kolme varakapteenia, eli Pyörälä, Huml ja Keränen. Pelipaidoissa se A saa kuitenkin olla yhtäaikaa vain kahdella pelaajalla, ja Pyörälä ja Huml kantavat niitä nyt, eli sitä varakapteenia siis kierrätetään. En tosin osaa sanoa miten monessa pelissä Keräsellä se A on rnnassa ollut.
Ah soo. Tämähän sen selittää. En tiennyt että vain kahdella saa se A rinnassa olla. Kiitokset tästä tiedosta :)
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpiltä puuttuu joukkueesta huipputaito. Peli on väkinäistä junnaamista, vai pitäisikö sanoa junnoamista. Mielikuvitus ja ratkaisuvoima puuttuvat. Kaiken kruunaa 0-0 tulokseen tähtäävä pelityyli. Näillä eväillä jää kyllä tripla haaveeksi, vaikka varmaan ihan kohtalainen kausi onkin tulossa.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Kaiken kruunaa 0-0 tulokseen tähtäävä pelityyli.
Tuolle väitteelle haluaisin kyllä jotain perusteluita. Jos 0-0 tuloksia tavoiteltaisiin, niin eikös silloin olisi tavoitteena minimoida maalipaikkojen määrä kummassakin kenttäpäädyssä. Minun nähdäkseni Kärpät pyrkii pelaamaan siten, että se saisi itse mahdollisimman paljon maalipaikkoja ja vastustaja toki mahdollisimman vähän. Tänäänkin tämä tavoite toteutui varsin hyvin, kuten kotipeleissä yleensäkin. Se, että Kärpät ei yhtä enempää maaleja tänään tehnyt, eikai johtunut pelityylistä ellei laukausten laatua pidä pelityylillisenä asiana tyyliin "Kärppien pelityyli on laukoa laaduttomasti".

Tuosta olen samaa mieltä, että huipputaito loistaa ainakin välillä poissaolollaan ja nähdäkseni juuri siihen eli ratkaisukyvyn puutteeseen hävittiin tänään(kin).
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuossa laadukkaiden maalipaikkojen tilastotaistossa on tietty logiikka, haetaan voittoa todennäköisyyksien kautta. Mutta vielä parempi toki olisi pelata siten että saisi itse mahdollisimman paljon maaleja ja vastustaja mahdollisimman vähän (hymiö).

Mutta eihän se valmentaja siellä voi niitä rannareita sisään ampua. Pelitapa luo tekopaikan ja sen jälkeen vastuu on täysin pelaajalla. Siltä osastolta hieman puuttuu määrätietoisuutta. Jos on viimeistely hallussa, se antaa mahdollisuuden voittaa illasta toiseen vaikka häviäisikin maalipaikat.

Itseäni hieman rassaa Kärppien pelissä se, että hyökkääjät näyttelevät usein ratkaisevaa roolia puolustuksessa ja puolustajat taas hyökkäyksessä. Kuitenkin lähtökohtaisesti jääkiekossa hyökkääjien vahvuudet eivät ole oman maalin edustalla eikä puolustajien maalinteossa.
 

Maametti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhaws, Ville Koivunen
Saako painaa jo paniikkinappulaa, saako?

Kahden erän jälkeen olisin painanut, mutta kolmas antoi toivon kipinää.
Kolmannen erän ensimmäiset 15 minuuttia ehdottomasti parasta kärpää tällä kaudella!
Kiekko liikkui, miehet liikkui, oli tunnetta. Muistutti etäisesti kahden viimekauden kunnianhimoista kärppää.

Yksilötasolla pelin ainoat posit Humlille, ukkohan pysyy jo kamppailutilanteissa pystyssä. Taputaputapu.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Paljonkos joukkueella oli muuten vuosi sitten tässä vaiheessa pisteitä? Väittäisin että suunnilleen samoissa mentiin, mutta voin olla väärässäkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös