Oulun Kärpät 2015–2016

  • 726 689
  • 2 548

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Ottamatta sen kummemmin kantaa mihinkään totean, että kausiketjut ovat viesteiltään näyttäneet lokakuussa samalta, oli kyseessä sitten lokakuu 2013, 2014 tai 2015.

Milloin on HMV:tä, milloin Marjamäki ei osaa, milloin runkopelaajat alisuorittavat jne. On ollut kvetoneita ja deschampeja ja isompia sekä pienempiä kriisejä. Keväällä on kuitenkin aina ollut kivaa.

Kärsivällisyyttä - Pojat pelaa syksyllä, miehet keväällä

Amen. Otetaan nyt ihan rauhallisesti ja annetaan joukkueelle ja pelaajille aikaa. Kärpät on panostanut kokoajan myös CHL:ään, missä ollaankin jälleen menossa pitkälle ja ehkäpä siksikin SM-liigassa näkyy pieniä vaikeuksia, eikä nämä loukkaantumiset myöskään helpota asiaa.
 

sinikettu

Jäsen
Ottamatta sen kummemmin kantaa mihinkään totean, että kausiketjut ovat viesteiltään näyttäneet lokakuussa samalta, oli kyseessä sitten lokakuu 2013, 2014 tai 2015.

Milloin on HMV:tä, milloin Marjamäki ei osaa, milloin runkopelaajat alisuorittavat jne. On ollut kvetoneita ja deschampeja ja isompia sekä pienempiä kriisejä. Keväällä on kuitenkin aina ollut kivaa.
Tässä on painavaa asiaa, mutta näkisin, että tämän vuoden kohdalla asia on hivenen erilainen verrattuna viime vuosiin. Marjamäen ensimmäisellä kaudella alkukauden hankaluudet johtuivat nimenomaan pelitavan opettelusta. Toisella kaudella pääosaa näyttelivät floppihankinnat ja avainpelaajien ruosteisuus

Tänä vuonna ei joukkueeseen ole sinänsä tullut yhtään floppihankintaa, Viisi kuudesta puolustajasta ovat vanhoja tuttuja Marjamäen pelikirjalle, eikä sen suhteen pitäisi olla ongelmaa. Samoin uudet tulokkaat, Aaltonen, Ikonen ja Hakanpää, ovat pelanneet varsin mallikkaasti. Ylivoimaisesti suurin ongelma on tänä vuonna ollut puolustuksen ja hyökkäyksiin lähdön toimimattomuus. CHL:ssa edellä mainitut ovat toimineet varsin kelvollisesti, ja selostajakin on useassa ottelussa kehunut Kärppien vaivatonta kiekkoilua omassa päässä. Mutta Liigajäille astuttaessa sama pelitapa tuottaa heti todella suuria vaikeuksia päästä pois omista ja siinä sivussa huikean kasan avopaikkoja vastustajalle . Jopa liiganousija Kookoo kykeni kovalla painostuksella horjuttamaan Kärppien pelaamista varsin kunnioitettavasti.

Minusta näyttää siltä, että nykyinen pelitapa ei yksinkertaisesti enää toimi, ainakaan samalla lailla kuin parina viime kautena. Kärpät on tällä hetkellä se suurin ja uhkaavin joukkue minkä tahansa joukkueen näkökulmasta. Vastustajilla on ollut nyt kaksi kautta analysoida täysin Kärppien peli. Ja jokainen joukkue tuntuu tasan tarkkaan tietävät, miten Kärppien puolustukseen tulee iskeä. Ja se myös toimii tehokkaasti lähestulkoon joka ottelussa.

Ja yksi asia on ollut mielestäni hyvinkin merkittävä, kun katsotaan kokonaisuutta. Kärpät on pelannut aivan maagisen hyvää alivoimaa. Kysymys täten kuuluukin, että miten todella surkeasti puolustava joukkue voikin pelata niin hyvää alivoimaa? Itse väittäisin, että ongelma ei ole puolustuksen huonoudessa, vaan pelitavassa, joka aiheuttaa jatkuvasti vastustajille vaarallisia vastahyökkäyksiä. Alivoimalla ei tarvi huolehtia hyökkäyksiin lähdöistä, joten vaarallisia avopaikkojakaan ei synny tasaiseen tahtiin. Joku tilastonikkari tekisi hienon palveluksen, jos jostain taikoisi sen tilaston, kuinka paljon Kärpille on tehty maaleja vastahyökkäyksistä ja kiekon tumpeloinnista vastustajalle. Väittäisin, että suurin osa Kärppien päästetyistä maaleista.

En nyt sinänsä väitä, että kaikki pelaamisen ongelmat juurtuvat pelitavasta. Monet avainpelaajat yksinkertaisesti pelaavat hivenen veltosti ja haluttomasti, joka taitaa olla suoraa seurausta kahdesta kultamitalista. Kun tavoitteet ovat kaukana tulevaisuudessa, on melkoisen hankala keskittyä syksyn hmv-peleihin täysillä. Myöskin hyökkäyksessä on se yksi Maxwellin mentävä aukko. Ennustelen kuitenkin, että kauden lopputuleman määrää se, kuinka Marjamäki kykenee parantamaan kiekonhallista- ja avauspeliään erityisesti puolustuspäässä. Kärpillä on kuitenkin niin hyvä joukkue, että vaikka pahin tapahtuisi, niin veikkaisin joukkueeni siltikin menevän neljän parhaan joukkoon.

Tulipa aika pitkä teksti.
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olen tätä ajatusta työstänyt, joten pakko lisätä se tänne. Ennen Marjamäkeä jos peli oli paskaa se ei siitä parantanut, nyt kahtena viimekautena on luotto kasvanut ja usko tekemiseen on suuri, paskasta on vuoltu kultaa. Mutta ei niin automaattisesti käy, onko meidän runkopelaajat liian vanhoja? Puuttuuko maalintekijöitä? Pitkäjänteinen työ on tuottanut tulosta edellisillä kausilla, miettikääpä aran pitkäjänteisyyttä? Katsomon sokea mummokin näki että äijä vaihtoon mutta ei ara! Pelitapa liigaan ei todellakaan vakuuta vaikka periaatteen logiikka on jäätävää. Tehdään vähemmän virheitä kuin vastustaja ja isketään virheistä, 0-0 riittää meille jos vastustaja ei tee virheitä! Uskon tähän juttuun, mutta en pidä liian jääräpäisestä oman jutun toteuttamisesta.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Näissä jokasyksyisissä huolestumisviesteissä on huvittavaa minusta se, että parin tiukan maalin tappiopelin jälkeen ollaan näkevinään perustavanlaatuisia ongelmia vähän joka suunnalla, vaikka tulos on ollut todellisuudessa hyvin pienestä kiinni. Sen sijaan hyvät asiat jätetään kokonaan mainitsematta.

Otetaan nyt vaikka kotipeli HIFK:ta vastaan. Voihan niitä pelitavallisia ongelmia hakemalla hakea, mutta kyllä kai Kärpät oli viisikkopelillisesti vastustajaa selvästi edellä. Eihän IFK pystynyt luomaan pelitavallisesti hyökkäyssuuntaan juurikaan mitään, maalit Kärppäpelaajien henk.koht. nukahduksista, muuten hirveä määrä pitkiä kiekkoja ja muita purkuja. Maalivahtipeli heillä toki oli kunnossa sekä alivoima. Se peli hävittiin mainittujen nukahdusten lisäksi ylivoiman saamattomuuteen ja viimeistelytehottomuuteen, ei nähdäkseni missään määrin johonkin hitaiden lähtöjen toimimattomuuteen. Vastustajalla eivät toimineet minkäänlaiset lähdöt, jos sille linjalle lähdetään.

Tapparakaan ei esittänyt mitään ihmeitä. Pienellä skarppauksella olisi voinut voitto irrota hyvinkin, mutta maalivahdille ja parille kenttäpelaajalle sattui nukahdukset, joista Tappara rokotti. Pelitavallisia ongelmia en havainnut ratkaisutekijöinä ainakaan suhteessa vastustajajoukkueen pelitavan toimivuuteen. Hyvinhän Kärpät sielä kiekotteli omista pois ensimmäisessä erässä, tosin loppua kohti homma meni puolihuolimattomammaksi höntsäilyksi.

Jotenkin Hakametsässä tänään vaikutti, että joukkueen työt on tämän viikon osalta jo tehty, kun CHL:ssä päästiin jatkoon. Ilmiselvä ylitarjonta peleistä ei oikein sytytä joukkueita eikä katsojiakaan, mikä sitten näkyy pelin tasossa ja tunnelmassa näissä alkukauden suhteellisen vähämerkityksellisissä liigaväännöissä.
 
Viimeksi muokattu:

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Ei ole, pelaa tänään kolmosketjun sentterinä.

No ei teilläkään just nyt kovin vahvasti mene. Sportin reservipelaaja Kärppien kolmoskentässä *hymiö*

Luulisi tosiaan, että Kärpissä turvauduttaisiin tällaisissa tilanteissa omiin junnuihin, varsinkin kun Rekonen ei ole mikään puhdas jarrukentän sentterikään. Eiköhän teiltä löydy about joukkueellinen Rekosta taitavempia junnuja. Jotenkin tuota selitystä Rekosen liigakokemuksestakaan en oikein ymmärrä perusteeksi.

No kiitos, että saa peltata kovia pelejä teillä.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toivottavasti Maxwell tulisi vielä kerran takaisin Ouluun. Kun Pirnes sekä Junttila ovat telakalla, tuntuu että liian kapealla mennään. Puolustuspeli- sekä maalivahdit(ti) ei vakuuta.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Toivottavasti Maxwell tulisi vielä kerran takaisin Ouluun. Kun Pirnes sekä Junttila ovat telakalla, tuntuu että liian kapealla mennään. Puolustuspeli- sekä maalivahdit(ti) ei vakuuta.
Puolustuspeli ja maalivahdit ei vakuuta, ja ratkaisuksi hankitaan sentteri? Legendaarista.

Joo, ymmärrän kyllä mitä tarkoitit, mutta hymyilytti vähän.
 

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eiköhän tuo tuosta kun Tarkille saadaan peliaikaa ja ottaa taas sen ykkösveskan roolin itselleen. Aittokallio on hyvä mutta ei ihan yhtä hyvä.
 

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikä siinä on, että Kärpät ottaa aina pataan Hakametsän hallissa? Alkaa paikallisena etäkannattajana jo nyppimään, kun suurin osa livematseista joita kaudella näkee päättyy aina tappioon. Esimerkiksi viime kaudella Kärpät saalisti neljästä Tampereen runkosarjan vierasottelusta ruhtinaallisesti yhden ainoan pisteen (0.25 p/ott.), kun muista vierasotteluista otteluista on saatu keskimäärin 1.77 p/ott. Samaa ilmiötä on ollut aiemmillakin kausilla ja näköjään jatkuu tälläkin kaudella. Ikävä kyllä Liigan sivut ei tarjoa pelitilastoja aiemmilta kausilta, että saisi pidempää tilastoa, mutta perstuntuma puhuu vahvasti pidemmän trendin puolesta.

Ovatko Tappara/Ilves pelitavallisesti vieraissa jotenkin vaikeita vastuksia? Onko matkustus Tampereelle jotenkin ongelmallinen? Jotenkin en enää jaksa pelkkään sattumaankaan uskoa.
 

Koffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Olin eilen katsomassa peliä ihan entisen liigapelaajan kanssa ja kyllä hänenkin mielestä omista lähtö oli todella vaikeaa Kärpille ja Tappara tiesi tasan tarkkaan miten pelata Kärppiä vastaan, ihan sama juttu oli lauantaina kotona Oulussa! Toki hänen pelivuosista on aikaa, mutta toimii nykyisin tuolla länsirannikolla junnuvalmentajana, kai sitä näkemystä sitten on ja vieläpä puolueetonta sellaista. Siis pelejä ei varsinaisesti hävitty hitaiden lähtöjen toimimattomuuteen, mutta se on selvä ongelma kuitenkin. Näin me lauantaina peliä katselimme. Kyllä on ihan selvää, että vastustajat tietää mihin ja miten iskeä Kärppiin, siitä ei ole kahta puhetta ja se näyttää toimivan tällä hetkellä vastustajan kannalta hyvin. Oli sitten vastassa KooKoo, Tappara tai HIFK. Kyllähän Kärpätkin tietää joka ilta vastustajastaan myös heidän heikkoudet pelitavassa tai muussa peliin liittyvässä asiassa. Totuus on vain tällä hetkellä se, että homma toimii vastustajilla paremmin. Tämä aiheuttaa epävarmuutta ja se näkyy kentällä esim. harhasyöttöinä.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikä siinä on, että Kärpät ottaa aina pataan Hakametsän hallissa?

Eikös siellä Aamulehdessä kai lukenutkin, että tässä metsässä Kärpät ei voita?=) Hyvää huumoria, mutta uskon kyllä, että on joukkueita, joiden pelitavat vaan ovat hankalampia Kärpille. Ipa on aina ollut todella inhottava vastus kotonaan, mun mielestä inhottavampi vielä kuin Tappara.

Eilinen peli nyt ei ollut oikeastaan muuta kuin avoimien ovien ilta. Noh, saivatpa änärin skouttaajat nähdä maali-iloittelua ja iloitse nyt kuitenkin Jessen onnistumisesta:) Harmi, että Patrik Laine loukkaantui, ei tuollaista hänellekään soisi. Noo...eiköhän noita skoutteja kulje katselemassa poikia vielä monta kertaa. Saas nähä, mitä valkku tykkää mokkemme mailanrikkomisista yms. mielenosoituksista, kun otettiin pois maalilta. Kärpillä ny vaan on tollanen tapa ja siihen joko oppii asennoitumaan oikein, tai sitten jää vähintäänkin kakkosvahdiksi, jos ei jopa pois kokoonpanosta, näin uskoisin. Mitään suuria kapinoita ei johto taatusti tule katsomaan ja jos motivaatio pelata Liigassa menisi tuosta, niin on väärä mokke kyseessä. CHL:ssähän hän on pelannut aivan loistavasti. Outo juttu sinänsä.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Saas nähä, mitä valkku tykkää mokkemme mailanrikkomisista yms. mielenosoituksista, kun otettiin pois maalilta. Kärpillä ny vaan on tollanen tapa ja siihen joko oppii asennoitumaan oikein, tai sitten jää vähintäänkin kakkosvahdiksi, jos ei jopa pois kokoonpanosta, näin uskoisin. Mitään suuria kapinoita ei johto taatusti tule katsomaan ja jos motivaatio pelata Liigassa menisi tuosta, niin on väärä mokke kyseessä. CHL:ssähän hän on pelannut aivan loistavasti. Outo juttu sinänsä.
Kyllä se on ihan normaalia, että mailoja menee palasiksi hävityn ottelun jälkeen. Ihan myös kenttäpelaajiltakin. Ainakin näkee, että harmittaa. Rask on tehnyt tuosta änärin puolella milteipä taidetta, tosin näin vanhemmiten rauhoittunut. Ei vaikuta mitenkään Aittokallion asemaan. Aittokallio on hyvä maalivahti, eikä sitä yksi ilta muuta mihinkään.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Olin eilen katsomassa peliä ihan entisen liigapelaajan kanssa ja kyllä hänenkin mielestä omista lähtö oli todella vaikeaa Kärpille ja Tappara tiesi tasan tarkkaan miten pelata Kärppiä vastaan, ihan sama juttu oli lauantaina kotona Oulussa! ... Siis pelejä ei varsinaisesti hävitty hitaiden lähtöjen toimimattomuuteen, mutta se on selvä ongelma kuitenkin.
Sama juttu se oli viime kaudellakin monesti vaikka juuri Tapparaa vastaan, että omista lähteminen oli vaikeaa. Se kun vastustaja on siellä kentällä nimenomaan yrittämässä kaikin keinoin sotkea Kärppien tekemistä. Mutta kuten itsekin kirjoitit, ei pelejä hävitty hitaiden lähtöjen toimimattomuuteen. Nyt on minusta tärkeämpää korjata ne selkeät perusasiat, joihin pelit tosiasiassa hävittiin ja hävitään jatkossakin useimmiten sillon kun yleensä hävitään: maalivahtipeli, ylivoima, viimeistely, keskittymisen herpaantuminen eräillä yksilöillä. Nämä viivelähdöt ja muut viisikkopelin rakenteelliset asiat, joissa itse en kyllä näe Kärppien olevan mitenkään takamatkalla muihin verrattuna, kyllä hioutuvat pikku hiljaa kauden edetessä ketjujen yhteispelin ja harjoittelun määrän kertyessä suuremmaksi.

Muuten tuo viivelähtöjen pelaaminenhan on sellainen pelifilosofinen valinta, että halutaan kasata viisikko organisoidusti ja yrittää kontrolloida pelin virtausta olemalla itse kiekossa enemmän kuin vastustaja. Ei pidä odottaakaan, että läheskään joka kerta ne lähdöt johtaisivat maagisiin maalitilanteisiin, mutta niissä on epäonnistuessaankin heti hyvä puolustusvalmius koossa olevalla viisikolla ja hyvä mahdollisuus uuteen riistoon nopeasti tai ainakin estää se ettei vastustaja pääse ylivoimahyökkäyksiin. Näistä viivelähdöistä ei ole minusta vastustajalle maaleja seurannut, vaan päinvastoin sellaisista ylirohkeista huolimattomista höntyilyistä kiekollisena alimpana miehenä liiallisella itseluottamuksella. Eli lisää pelikuria ja olisi melkein oma toiveeni. Ja kyllä ne Kärpätkin peliä nopeasti kääntää kun paikka tulee, nykyään vain on muotia kritisoida viivelähtöjä ja kiinnittää huomionsa niihin hetkiin otteluissa, kun viivelähtöpelaaminen ei toimi ja todeta, että eipä osaa tuo joukkue pelata modernia jääkiekkoa kun noin hitaasti yrittävät lähteä. Ikään kuin pelin evoluutio kehittyisi sormia napsauttamalla niin paljon, että yhtäkkiä enää tällä kaudella ei olisi järkevää missään tilanteessa ikinä käyttää viivelähtöjä.
 

Koffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pointti on minun mielestäni se, kun viivelähdöissä on ongelmia johon vastustaja on päässyt hyvin kiinni. Puolustuksessa syntyy vähän hätäisiä ratkaisuja ja huonoja syöttöjä. Se näkyi sitten hermostumisena ja kiekko alkaa "poltella" lavassa ja se taas heijastuu näihin kiekonmenetyksiin, jotka nyt ovat lähes aina poikineet vastustajalle sen 1-2 maalia/peli. Olihan vaikeasti selvitetty ;-) ....ja voi olla, että itsestäänselvyyksiä tässä kirjoittelen, mutta varsinainen ongelma poikii pienen lumipalloilmiön ja tavallaan niiden yhteisvaikutuksesta pelit hävitään. Ja aiheesta hieman poiketen- oli yllätys, kuinka vähän Aittokallio jakoi ohjeita pakeille pelin aikana huutamalla. Muutoinkin kommunikaatio pakkien välillä oli heikkoa. Kun nyt satuin istumaan ihan maalivahdin takana rivillä 5.
Mutta olen 100% varma, että nämä kaikki jutut Kärppien valmennustiimi tietää paljon paremmin ja lääkkeitä näihinkin asioihin haetaan ja toivottavasti löydetään pian.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ensiksi Taneli Ronkainen: hyvä liigadebyytti. Pari pikkuvirhettä siellä täällä, mutta muuten varsin jämäkkää peruspeliä. Kysymys kuuluukin, mitä me tehdään Pentikäisellä?

Toiseksi Ivan Huml: huonoa ja luokatonta oman pään pelaamista illasta toiseen. Joukkueen huonoin tehotilastolukema. Voisin antaa paljon anteeksi, jos tehoja tulisi hyökkäyspäässäkin, mutta kun ei tule. Kun katselee Humlin menoa kaukalossa, niin on kuin hidastettua C-luokan elokuvaa katsoisi. Luistin ei liiku ja alkaa ne Humlinkin kikat olemaan vastustajan tiedossa, kun niitä kiekonmenetyksiä tulee jatkuvalla syötöllä. Eilinen -4 oli kuin olis viimeisen naulan arkun kanteen iskenyt. Ehdottomasti isossa kuvassa heikoin lenkki tällä hetkellä. Harmittaa sanoa näin, sillä Huml on kuitenkin ottanut paikkansa mun suosikkipelaajien joukosta.

Täällä on puhuttu paljon siitä, että Liigassa vastustajat ovat oppineet Marjamäen metkut ja Kärpät on ikäänkuin yllätetty housut kintuissa ulkoa opitun pelikirjan kanssa ja CHL:ssa, jossa kuviot on vielä vastustajilla hakusessa, tilanne on hieman toisenlainen ja siellä pärjätään. Olen aika pitkälle samaa mieltä. Tämä huomattiin jo viime kaudella joidenkin joukkueiden toimesta. Muistaakseni ainakin Ilves ja HIFK karvasivat aktiivisesti syvällä Kärppä-alueella ja saivat Kärppien hyökkäyksiinlähdöt tukahdutettua päntiönnään. No, viime kaudella meillä oli "salainen ase" eli JJJ-ketju, joka pelasti meidät useammin kuin kerran pinteestä, mutta tällä kaudella sellainen ketju vielä puuttuu. Eilisessä pelissä Niemi sijoitettiin Puljun ja Ahon väliin ja kyllä se mun mielestä oli hyvä siirto. Kokeilunarvoinen idea jatkossakin. Niemen pelikin näytti jo ihan hyvältä nuorten veljien keskellä. Humlia en kaipaa enää Niemen (enkä Puljujärven) peliä sekoittamaan. Siihen minulla ei ole vastausta, että missä Humlin paikka tällä hetkellä olisi?

Ja palatakseni vielä tuohon, että vastustaja on oppinut tuntemaan Kärppien metkut, niin kyllähän se näkyy myös pelaamisessa tiettyjä pakkipareja vastaan. Kukkonen-Masuhr pelaavat jättöjätönjättöä oman maalin takana ja esim. HIFK-pelissä karvaajat eivät edes iholle käyneet, vaan tiesivät etukäteen mihin Kärppä-pakki kiekon laittaa. Sama homma Nutivaara-Niemelä kaksikon kohdalla. Ei tarvi kuin luistella päin näköä ja kiekonmenetys on valmis. Toistaiseksi kaikista varmin parivaljakko on ollut Laatikainen-Hakanpää. Peruspeliä ja helppo + nopea avaus/purku ja ne turhat kikkailut on jätetty muille. On toiminut myös hyökkäyspäässä hyvin.

Tästä saankin muodostettu huteran aasinsillan siihen, että pitäisikö Kärppien suoraviivaistaa peliään? Ainakin näitä luisteluvoimaisia kärkijoukkueita vastaan. Joukkueessa on uskomaton määrä taitoa ja nopeutta, mutta se jää omalla tavallaan hyödyntämättä näiden ylihitaiden, KalPamaisten peruuttelujen takia, joiden takia hifkit ja tapparat ehtivät iholle kiinni. Samaan hengenvetoon voisi suoraviivaistaa tuota meidän ylivoimaa, joka on tällä materiaalilla suoraan sanottuna luokattoman huonoa ja ennakoitavaa. Taidetaan olla vasta sijalla kahdeksan YV-tilastossa ja minusta se ei ole häävi sijoitus. Varsinkin, kun ottaa huomioon sen, että kyllä Kärpät on ihan reilut mahdollisuudet saanut pelata ylivoimaa tällä kaudella. Toki myönnän, että olisi sitä ylivoimaa voinu tuomita tuomareitten puolesta enemmänkin. Tasoeroa on loivennettu monessa pelissä.

On totta, että nämä meidän kokeneemmat pelaajat eivät yleensä syty näin synkkinä syksyn iltoina ja että keväällä se kannu vasta jaetaan, mutta olisi näin tavallisen rivikannattajan mukavampi katsoa jokainen Kärppä-peli tälläkin kaudella, jos saisi katsoa peliä joka ei olisi niin robottimaista ja niin helposti vastustajien ennakoitavissa. Variaatioita Late, variaatioita.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
Eilinen -4 oli kuin olis viimeisen naulan arkun kanteen iskenyt. Ehdottomasti isossa kuvassa heikoin lenkki tällä hetkellä. Harmittaa sanoa näin, sillä Huml on kuitenkin ottanut paikkansa mun suosikkipelaajien joukosta.

Eipä noita maaleja voi Humlin niskaan kaataa. Kyllä siellä töppäilivät toiset miehet ja Huml oli uhrina kentällä. Eilenkin olisi voinut tulla pari syöttöpistettä, mutta esimerkiksi Ikonen tuhri aivan selvän maalipaikan. Niemen kanssa Humlia on kyllä turha laittaa enään pelaamaan, kun ei siitä tule mitään. Samaan kenttään täytyy saada joku heppu, jolla onetimer lähtee lujaa ja varmasti, koska Huml kyllä osaa edelleen syöttää.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eipä noita maaleja voi Humlin niskaan kaataa. Kyllä siellä töppäilivät toiset miehet ja Huml oli uhrina kentällä. Eilenkin olisi voinut tulla pari syöttöpistettä, mutta esimerkiksi Ikonen tuhri aivan selvän maalipaikan. Niemen kanssa Humlia on kyllä turha laittaa enään pelaamaan, kun ei siitä tule mitään. Samaan kenttään täytyy saada joku heppu, jolla onetimer lähtee lujaa ja varmasti, koska Huml kyllä osaa edelleen syöttää.
Ei tietenkään yksin voi Humlin piikkiin laittaa noista kuin ehkä sen Tapparan kuudennen maalin, jossa Huml syöttää sokkona suoraan Haapalalle, joka vapauttaa Kuuselan irti. 1-1 ja 2-1 maaleissa Huml katsoi hieman kauempaa, kun Tapparan veljet iskivät kiekon nuottaan. Järvisen maali meni ihan täysin Niemelän piikkiin.

Vaikka tuohon eiliseen otteluun vahvasti viittasinkin, niin tarkoitus oli kuitenkin kirjoittaa pääsääntöisesti ihan näin yleisellä tasolla noista Humlinkin otteista. Mitään tilastofaktaa mulla ei ole heittää (muuta kuin se, että Huml on ollut kentällä 11 takaiskumaalin aikana), mutta noita pelejä paljon kattelleena väittäisin, että se ketju, jossa Huml kulloinkin pelaa, on eniten kusessa omassa päädyssä. Samaan hengenvetoon väittäisin, että Humlin ketjut on saaneet vähiten painetta vastustajan päätyyn (pl. nelosketju)? Ja tunnustan, että tää on ihan mututuntumalla heitetty ja voi olla, että katson tässä vaiheessa Humlin otteita muitten pelaajien otteita kriittisemmin, mutta näin minä asian näen. Sokkosyöttöjä, kiekonmenetyksiä omassa päädyssä, laiskanpulskeaa luistelua omaan päätyyn, löysää kulmavääntöä jne. On toki muitakin Kärppä-konkareita, joilla on samanlaisia vinkeitä, mutta Humlin kohdalla nuo nyt on mun kohdalla henkilöitynyt.
 

Maametti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhaws, Ville Koivunen
Nyt kun NHL joukkueiden waiver listat taas kasvavat, niin toivon toimistonpoikien ja tyttöjen olevan hereillä. Pelaajia on rapakon takana yhä enemmän vapaana ja osa todella laadukkaitakin. (Sveitsiin on jo pari kilon siikaa naarattu) Vanhempaa kaartia varmasti kiinnostaa rahan ohella myös saavuttaa urallaan vielä jotain. Mikä olisi parempaa, kuin kannu Kärpissä? Sentteriä ja snaipperia 1yvsn tuo kokoonpano tällä hetkellä eniten huutaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olen kyllä samaa mieltä siitä että Huml on ollut vaisu. Luistin liikkuu entistäkin hitaammin, eikä kikatkaan enää pure entiseen malliin. Olen kuitenkin luottavainen sen suhteen että Iivana parantaa kyllä aikanaan.

Mitä tulee ylivoimaan, se on mielestäni selkeästi parantumaan päin jo viime peleissä. Tilastoissa se ei vielä näy, koska ensimmäiset matsit Kärpät pelasi aivan luokatonta ylivoimaa ja sen vaikutus näkyy edelleen prosenteissa. En muista minkä pelin jälkeen Marjamäki sanoi että yv:hen täytyy tulla parannusta, mutta sen olen huomannut että tämän kommentin jälkeen se yv todellakin on parantunut.

Ei tässä paniikkia ole. Prosessi on pelillisten asioiden kanssa vielä kesken. Kärpillä on niin laadukas materiaali, että se raapii kyllä pisteitä tasaiseen tahtiin niin että suurin piirtein muiden vauhdissa pysytään. Kevätpuolella sitten aletaan tosissaan hakea niitä asetelmia tosipelejä varten.
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Ei tässä paniikkia ole. Prosessi on pelillisten asioiden kanssa vielä kesken. Kärpillä on niin laadukas materiaali, että se raapii kyllä pisteitä tasaiseen tahtiin niin että suurin piirtein muiden vauhdissa pysytään. Kevätpuolella sitten aletaan tosissaan hakea niitä asetelmia tosipelejä varten.

Itse olen eri mieltä. Kärppien joukkue on nykyisellään tasaisen hyvä, mutta terävin kärki puuttuu. Joukkue on niinsanotusti HMV. Viime vuoden mestaruus ratkesi Donskoin, Kemppaisen ja Junttilan virtuoositeetin ansiosta. Nyt jäljellä on Junttila, ja Joonakset on käytännössä korvattu Aaltosella ja Ikosella. Niemi lienee lähtökohtaisesti Maxwellin korvaaja. Humlin taso on selkeästi laskenut viime kaudesta, ja pakistosta viime kauden ykköspari Kukkonen-Masuhr on ollut surkea. Puljujärvi, Aho ja kumppanit ovat tulevaisuuden nimiä, mutta eivät vielä tarpeeksi hyviä (SM-) Liigan hyökkäävien ketjujen eliittiin.

Kirjoitin vastaavan mielipiteen jo ennen kauden alkua, ja uhkakuvat ovat toteutumassa. Ottakaa talteen: Tällä koostumuksella sekä Liigan että CHL:n kannut jäävät nostelematta tällä kaudella.
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse olen eri mieltä. Kärppien joukkue on nykyisellään tasaisen hyvä, mutta terävin kärki puuttuu. Joukkue on niinsanotusti HMV. Viime vuoden mestaruus ratkesi Donskoin, Kemppaisen ja Junttilan virtuoositeetin ansiosta. Nyt jäljellä on Junttila, ja Joonakset on käytännössä korvattu Aaltosella ja Ikosella. Niemi lienee lähtökohtaisesti Maxwellin korvaaja. Humlin taso on selkeästi laskenut viime kaudesta, ja pakistosta viime kauden ykköspari Kukkonen-Masuhr on ollut surkea. Puljujärvi, Aho ja kumppanit ovat tulevaisuuden nimiä, mutta eivät vielä tarpeeksi hyviä (SM-) Liigan hyökkäävien ketjujen eliittiin.

Kirjoitin vastaavan mielipiteen jo ennen kauden alkua, ja uhkakuvat ovat toteutumassa. Ottakaa talteen: Tällä koostumuksella sekä Liigan että CHL:n kannut jäävät nostelematta tällä kaudella.

Ota ny... talteen...NIemi on Kemppaisen korvaaja.. Aloitukset jne... Maxwell on Maxwell ja ehkä tälläkin kaudella viä. Kukkoset, Masuhrit, Humlit jne sitten taasen heräiee keväämmmällä viimmeistään.

Viime pelissä Masuhriakin teki mieli kirota mutta niin vain perkele laitto kiekon maaliin viime sekunneilla ja tarjosi mahdollisuuden tasoittaa peli.

Khyl tää tästä... Saa ottaa taltee vai miten se meni.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse olen eri mieltä. Kärppien joukkue on nykyisellään tasaisen hyvä, mutta terävin kärki puuttuu. Joukkue on niinsanotusti HMV. Viime vuoden mestaruus ratkesi Donskoin, Kemppaisen ja Junttilan virtuoositeetin ansiosta.
Viime kaudella poristiin samasta ongelmasta; Kärpiltä puuttui terävin kärki, se joka pudotuspeleissä ratkaisee tiukat ottelut. Vielä pudotuspelien alkaessa piti JJJ-ketjun erinomaisuutta joillekin perustella. No, pudotuspelien aikana itkuvirsi kääntyikin täysin vastakkaiseen suuntaan; Kärpät on liikaa yhden ketjun varassa. No, eikös sitä sanota, että ongelmien määrä on vakio.

Kirjoitin vastaavan mielipiteen jo ennen kauden alkua, ja uhkakuvat ovat toteutumassa. Ottakaa talteen: Tällä koostumuksella sekä Liigan että CHL:n kannut jäävät nostelematta tällä kaudella.
Tiedät varmasti itsekin, ettei joukkue ole tässä. Tuskin Kärpät ottaa sitä riskiä, että joku Rekosen tasoinen mies häärii keväällä kolmossentterinä. Toisaalta Puljujärvi ja Aho pystyvät kannattelemaan puolueen vuoden päästä joukkuetta aivan eri tavoin kuin nyt. Kuusi kuukautta ammattilaiskiekkoilua on valtaisan pitkä aika tuon ikäisille pojille. Ilman loukkaantumisia kehittymistä voi havaita lähes ottelu ottelulta. Tappara pelissä saimme jo nähdä häivähdyksen tulevasta. Mestaruusjuna on vasta rata-alueella, mutta silti vakaasti aikataulussa. Mielenkiintoista ja osin huvittavaakin on lukea kolmantena syksynä peräkkäin samat huolenaiheet. Lokakuu on synkeä kuukausi.
 

Kalabalik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki, Luleå, Kärpät, Donskoi
Kyllähän tuo edellinen peli oli aika huono, puolet joukkueesta suoritti kohtuullisesti ja toinen puoli huonosti.
Ja tietysti syntipukkikin löytyi Huml -4. Noo ite en Humlia syyttäisi kuin korkeintaan yhdestä takaiskusta, toki paljon parannettavaa on.

Vähän näytti siltä että osa pelaajista koitti antaa näyttöjä nhl scouteille, vaikkei niillä mitään näytettävää olekkaan ja epäonnistuivat pahasti.
Pulju ja muut joita oikeasti scoutattiin, onnistuivat hyvin.

Odotan kunnollista ryhtiliikettä / kasvojen pesua illan peliin. Nousijalle kalavelat korkojen kanssa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös