Oulun Kärpät 2015–2016

  • 726 829
  • 2 548

Paksuerkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärsivällisyyttä varmasti on Jessen kohdalla annettu valmentajan ja koko organisaation toimesta. Poika on periaatteessa vielä mopoikäinen ja nuori, käynyt kovat mediamyllyt jo läpi ja pelannut pirusti viime kaudella. Pitää saada treenattua ja huilattua myös että pystyy keskittymään siihen mitä vaaditaan ja ylipäätänsä ajatukseen että enää ei harrasteta vaan pelataan jo ammatiksi. Kova kasvunpaikka tommoset odotukset, pitää pysyä nöyränä eikä saa yhtään alkaa leijumaan. Aholla kyllä kaikki mahdollisuudet olla huippupelaaja urallaan. Lehkonen puhu, että jos ei aho saa kärpissä vastuuta on kyseessä huono agentti. Eiköhän isä Harri pidä huolta pojastaan enemmän kuin agentti? ;) Viittasiko Lehkonen Artturi poikaansa touolla esimerkillä ruotsiin lähdöllä? Saapa nähdä kestääkö Humlilla kasetti vielä tälläkään kaudella vai tuleeko ajoittaisia ylilyöntejä niin kuin ilmeisesti kauden avauksessa heti tuli...
 
Viimeksi muokattu:

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viime kaudella Jesse ei vielä ollut niin hyvä, että olisi ansainnut pelipaikkaa avauksesta. Jos taso on viime kautinen tai vain himpun parempi, pelipaikka löytyy nopeasti Hokista.

Jokunen muu, joka ansaitsi pelipaikan Jesseä vähemmän, sai kuitenkin yrittää pitkään, joten ei tämä ihan niin yksinkertaista ole. Omasta mielestäni ja kommenttien perusteella aika monen muunkin mielestä Jesse pelasi alkukaudella sen verran hyvin, että olisi voinut jatkaa joukkueessa pidempäänkin. Kauden loppua kohtihan Jessen tahti hiipui ja muistutti osaltaan, että matkaa on vielä tehtävänä.

Vaan eipä tuosta ole sen isompaa numeroa tarkoitus tehdä. Itseäni vaan nikotuttaa hieman nämä "ei ollut niin hyvä, että olisi ansainnut pelipaikkaa avauksesta" -tyyliset kommentit, kun alkukaudella Jessen suorituksia kehuttiin kuitenkin lähes joka pelissä. Samaan aikaan siellä oli kuitenkin Haatajaa ja kumppania vääntämässä aika pitkään. Peli tai pari Jesseltä meni jonkun verran vaisummin (ainakin yhden pelin hutilaukaukset jäivät mieleen) ja nuoren pelaajan kohdalla tuo sitten riitti pelipaikan menetykseen.
 

JPL

Jäsen
Niin no... Hehkutukset jatkoajassa tai somessa ei välttämättä tarkoita sitä, että pelaaja olisi pelannut niin kuin valmentaja olisi halunnut. Mutta toki esim. Mainitsemasi Hade oli umpipaska ja hänelle annettiin aika paljon enemmän siimaa. Mutta Jessehän pelaa täällä edelleen ja varmasti enemmän kuin viime kaudella ja mahdollisesti koko kauden. Vertaus siis vähän ontuu. Mielestäni Jesse pelasi viime kaudella edustuksessa ihan tasonsa mukaisen määrän pelejä ja loppukaudesta kun väsähti, ei taso oikein riittänyt edes mestikseen. Mutta varmasti kasvoi niin henkisesti kuin myös pelillisesti. Annetaan kauden näyttää.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Jesse pelasi viime kaudella 21 peliä SM-liigassa ja teki niissä peleissä 11 pinnaa. 16-vuotiaana siis. Kohtuu kovat lukemat noihin peleihin, mutta toisaalta kokonaisvaltaisessa pelaamisessa oli tekemistä ja ehkäpä sen vuoksi kevään pelit menivät Mestiksessä. Paineet ja odotukset olivat jo viime kaudella kovat ja pelejä kertyi tosiaan valtaisa määrä todella monessa eri joukkueessa. Ehkä tuota liikettä eri joukkueiden välillä tuli liikaakin ja olisi ollut parempi, jos asemapaikka olisi ollut jossain tietyssä kohteessa, oli se sitten Kärpät tai Hokki.

Olen kuitenkin eri mieltä siitä, etteikö Puljujärven peliäly riittäisi tai pikemminkin niin, että miten sitä voi arvioida ja määritellä 16-vuotiaalta pelaajalta? Pitääkö sitä verrata esimerkiksi Sebastian Ahoon, joka on kuitenkin erityyppinen pelaaja ja vuotta vanhempi kuin Puljujärvi? Voidaanko jo nyt tyrmätä Jessen mahdollinen liigakausi Kärpissä ja heivata tämä Hokkiin ja Mestikseen, koska pää ei riitä pelaamaan miesten tasolla? Fakta on, että viime kauden SM-liigamatseissa Puljujärven pelaaminen oli ajoittain puskemista ja sisälsi vääriä ratkaisuja, mutta voiko toisaalta 16-vuotiaalta pelaajalta odottaa waynegretzkymäistä peliälyä, jos treenaaminenkin ykkösjoukkueen kanssa on ollut hieman sinne päin ja vierellä olevat ketjukaverit vaihtuivat myös tiuhaan tahtiin? Ja pitääkö Puljujärvikin pakottaa siihen kuuluisaan nuorisuomi-muottiin, jossa kaikki pelaajat tekevät juuri samat asiat samalla tavalla, vai pitäisikö katsoa, että olisiko Jesse Puljujärven erityisominaisuuksien kehittäminen tärkeämpää? Ainakin rapakon takana jotkut tahot näkevät, että Puljujärvellä on sellaista erityisosaamista, että häntä voidaan pitää koko planeetan parhaiden jääkiekon pelaajien joukossa ikäistensä joukossa.

Itsestäni tuntuu hieman epäreilulta, että Puljujärven tulevaakin kautta tietyllä tavalla tyrmätään jo tässä vaiheessa, kun poika ei ole pelannut vielä yhtään treenimatsia Kärpissä, saati SM-liigapeliä. Ja miten noiden viime kauden 21. pelin perusteella voidaan tehdä lopullisia johtopäätöksiä siitä, että onko Puljujärvellä riittävää peliälyä pelata SM-liigakiekkoa tulevalla tai jopa NHL:ää sitä seuraavalla kaudella. Olen aivan varma, että Kärpissä tehdään Marjamäen johdolla kaikki mahdollinen sen suhteen, että Puljujärvelle annetaan kaikki mahdollinen tuki, aika ja kehitysmahdollisuudet kehittää itseään sekä henkilökohtaisella, että myös peliälyllisellä puolella ja meidänkin pitäisi nyt antaa Puljujärvelle mahdollisuus näyttää kykyjään stabiilissa ympäristössä vakioketjukavereiden kanssa ainakin yhden kauden ajan. Olen todella toiveikas, että Puljujärvi saa pelata ja kehittyä vaativassa, mutta myös ohjaavassa ympäristössä yhä paremmaksi jääkiekkoijaksi ja ehkäpä Kärppien kausi ja myös tulevan kesän NHL draft sitten kertoo aikanaan, että miten tämä kausi on kehityksen osalta Puljujärvellä mennyt.

Meillä Kärppäfaneilla on nyt harvinaislaatuinen tilaisuus seurata lähietäisyydeltä, nauttia ja seurata yhden potentiaalisimman nuoren pelaajan kehitystä jääkiekkoilijana ja itse ainakin odotan todella innolla, että mitä Jesse Puljujärvi kykenee jo tällä kaudella esittämään SM-liigassa. Kehityskohteita on tietysti olemassa ja niin niitä pitääkin olla tässä vaiheessa uraa, mutta näitä heikkouksia voidaan kehittää. Vahvuuksiakin on tottavie olemassa ja myös niiden kehittäminen on äärimmäisen tärkeää. Tulee olemaan hienoa seurata tämä tuleva kausi nuoren pelaajan kehittymistä ja sitä, mitä Puljujärvi kykenee Kärpissä tekemään. Toivottavasti Puljujärvi pystyy pelaamaan ja treenaamaan terveenä ja pahemmilta loukkaantumisilta vältytään.
 

Zinetula

Jäsen
Hyvä kirjoitus Hxx:ltä. Uskon myös, että Kärpissä ymmärretään Puljujärven todellinen arvo joukkueelle ja nimenomaan tähän kauteen on tähdätty, siksi häntä ollaan istuttamassa ykösketjuun Humlin ja ykössentteri Niemen rinnalle. Kärpät menetteli viime kauden ajan Puljujärven kanssa pitkäjännitteisesti hakien sopivan vastuullista roolia unohtamatta myös harjoittelua. Ehkei Kärpissä ajateltu Puljujärven olevan niin valmis, miltä näytti viime liigakauden alussa ja muutamissa ekoissa liigapeleissä. Siksi Kärppiin oli hankittu paljon hyökkääjäpelaajia kuten Haatajaa, Davista ja kumppaneita. Puljujärvi mm. valittiin jo viime kauden alussa koko Ruotsin U20-turnauksen parhaaksi hyökääjäksi 16-vuotiaana ja jatkoi samoja otteita myös MM-kisoissa, vaikka siellä tulivat tutuksi lukuisat tolpat ja yläputket. Lopulta kaudesta muodostui matkusteluineen, harjoitteluineen ja peleineen hyvin rankka, eikä Puljujärvi ollut keväällä enää ihan parhaimmillaan. A:n pudotuspeleissä osin väläytteli, mutta jalka ei ollut enää sama, mikä aiemmin kaudella ja vähän samaa oli nähtävissä U18 MM-kisoissa vaikka peli kulkikin vähintään kohtalaisesti Saarelan ja Laineen kanssa. Vuotta vanhempi Ahohan oli pelannut lähinnä liigaa pienemmillä minuuteilla eikä kuormitusta ollut niin paljoa kuin Puljulla ja Aho pystyi siksikin haastamaan keväällä Kärppien edustuksen pelaajat. Toki tässä vertailussa tulee esiin pelaajatyyppien ja roolienkin isot eroavaisuudet.

Minä näin asian niin kuten moni muu täällä, että Puljujärvi pelasi viime kauden pelaamissaan liigapeleissä kuitenkin vallan mainiosti, enkä usko hänen ottelujen jääneen 21:een peliesitysten takia vaikka toki siellä täällä paistoi nuoren pelaajansijoittumisongelmia yms. Kärpät, Marjamäki ja kumppanit nimenomaan halusivat hänelle vastuuta isoilla minuuteilla ja siksi pantiin hänet kasvamaan korkoa Hokkiin Kärpille tutun Papu Laukkasen oppiin. Siellä tuli miesten peleissä mm. 15 pelissä 8 maalia ja muutamaan otteeseen kuten U20-kisojen molemmin puolin haettiin A:sta itseluottamusta ja siellä syntyi koko kaudelta 11 ottelussa yli maali per peli. Kärpissä ei olisi voinut millään logiikalla saada sellaisia Donskoin minuutteja tai edes seuraavan tason peliaikoja, etenkin kun Kärpät halusi katsoa pitkään myös hyökkääjäkortit muilta osin (Hade yms.) Peliaika kehittää ja sitä toivottavasti Pulju ansaitsee ensi kaudella toden teolla edustuksessa. Ainakin Lake Placidin turnauksessa on tapahtunut ja kyseisessä Ylen artikkelissa saa kehuja mm. älykkäänä pelaajana ja ylistystä monelta taholta. Huomioitavaa, että Puljun kanssa ykösvarauksesta taisteleva A. Matthewskin on Puljua lähes vuoden vanhempi eli täyttää ensi kuussa 18 vuotta!

NHL-sivusto: Puljujärvi tarjoaa jännitystä ensi vuoden varaustilaisuuteen | Yle Urheilu | yle.fi
 
Viimeksi muokattu:

Zinetula

Jäsen
"Liigan jatkoaikasäännöt muuttuvat. Suurin muutos on se, että runkosarjan ottelujen jatkoajat pelataan jo tulevasta kaudesta alkaen kolmella kenttäpelaajalla per joukkue", kertoo kyseinen Liigan julkaisema linkki. Mielenkiintoinen aspekti, mitä ei ole kokeiltu ilmeisesti kovin paljoa ja liekö joukkueissakaan oltu perillä moisesta vaikka aiemminhan NHL ja Mestis taisivat ottaa kyseisen säännöksen käyttöön tulevalle kaudelle. Noh, tilaa ainakin on enemmän ja se lisää mielenkiintoa ja varmasti jatkoaikamaalien todennäköisyyttä. Toivottavasti Kärpät ottaa tämän haltuun, nyt kun Done ei ole ratkomassa rankkuja! ;)

Iso sääntömuutos Liigaan - "haluamme pelillisiä ratkaisuja" | Uutiset | Liiga
 

DDeke

Jäsen
"Liigan jatkoaikasäännöt muuttuvat. Suurin muutos on se, että runkosarjan ottelujen jatkoajat pelataan jo tulevasta kaudesta alkaen kolmella kenttäpelaajalla per joukkue", kertoo kyseinen Liigan julkaisema linkki. Mielenkiintoinen aspekti, mitä ei ole kokeiltu ilmeisesti kovin paljoa ja liekö joukkueissakaan oltu perillä moisesta vaikka aiemminhan NHL ja Mestis taisivat ottaa kyseisen säännöksen käyttöön tulevalle kaudelle. Noh, tilaa ainakin on enemmän ja se lisää mielenkiintoa ja varmasti jatkoaikamaalien todennäköisyyttä. Toivottavasti Kärpät ottaa tämän haltuun, nyt kun Done ei ole ratkomassa rankkuja! ;)

Iso sääntömuutos Liigaan - "haluamme pelillisiä ratkaisuja" | Uutiset | Liiga

Itse näkisin tämän Kärppiä palvelevana muutoksena. Kentällä tulee olemaan valtavasti tilaa ja hyvät luistelijat pystyvät käyttämään sen hyväkseen ja kiekkoa hallitseva joukkue on vahvoilla, Kärpiltä pitäisi löytyä molempia näistä. Milenkiintoista nähdä miten näitä aletaan pelaaman, mutta veikkaan että Junttila tulee ratkomaan näitä huolella.
 

Pardus

Jäsen
Vaikka itse olen kaiken Puljujärvi-hypen keskellä seurannut suuremmalla mielenkiinnolla Sebastian Ahoa, niin nyt täytyy kyllä minunkin sanoa, että älytöntä alkaa teilaamaan nuorta miestä/poikaa, joka kuitenkin on yksi kautta aikain kovimmista suomalaislupauksista jääkiekossa. Sijoittukoot kaukalossa vaikka puolustuslinjan taakse, jos kuitenkin tekee niin ilmiömäisellä tahdilla pisteitä kuin on jo tuohon ikään mennessä kerennyt miesten sarjoissa tekemään. Ainoastaan Aleksi Saarelan pistekeskiarvo (0,67) on tuossa iässä kovempi SM-liigassa kuin Puljujärvellä (0,52) ja Saarelakin pelasi vain kolme ottelua, kun taas Puljujärvi jopa 21. Barkov pelasi alle 17-vuotiaana 32 ottelua ja pistekeskiarvo oli 0,5 eli piirun verran alle Puljujärven. Selänne pelasi tuossa iässä pelkästään A-nuorten SM-sarjaa.

Joten ollaanpa nyt vain ylpeitä siitä, että saamme seurata Jessen kehittymistä Kärpissä ja annetaan tekojen puhua puolestaan.
 

JPL

Jäsen
Ei kait täällä kukaan ole Jesseä teilannut. Kunhan on puntaroitu mahdollisuuksia pysyä edustuksessa läpi kauden. Ika kärjisti tuossa videolla tätä, mutta eikös se ole ihan normi settiä sieltä?
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Sveitsiinhän se Matthews meni, niin kuin kaikki muutkin kiinnostavat ja hyvät pelaajat aina. Luulisi, että Kärpät olisi edes yrittäneet miehen saada, mutta ei sitten. En tiedä olisiko Aravirran aikana tullut Kärppiin. Silloin ainakin hankittiin mielenkiintoisia, joskin kokeneita pelaajia. Muutenhan Matthews sopisi Marjamäen profiiliin, paitsi, että liian tunnettu pelaaja kyseessä. Nyt keskitytään enemmän hmv tason hankintoihin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Sveitsiinhän se Matthews meni, niin kuin kaikki muutkin kiinnostavat ja hyvät pelaajat aina. Luulisi, että Kärpät olisi edes yrittäneet miehen saada, mutta ei sitten. En tiedä olisiko Aravirran aikana tullut Kärppiin. Silloin ainakin hankittiin mielenkiintoisia, joskin kokeneita pelaajia. Muutenhan Matthews sopisi Marjamäen profiiliin, paitsi, että liian tunnettu pelaaja kyseessä. Nyt keskitytään enemmän hmv tason hankintoihin.
Mitenkähän todennäköinen tämä Matthewsin saaminen Kärppiin tai ylipäätään Suomeen edes oli? Oliko tästä juttua missään muualla kuin muutaman palstalaisen fantasioissa?

Aravirran aikana tosiaan hankittiin mielenkiintoisia pelaajia. Plihal, Snopek, Norman, Mäkilä, Sindel yms. Ihan hyvä että näitä ei hankita enää.
 

JPL

Jäsen
Joku kaipaa Aravirran aikaa.... nyt on kaikki nähty.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Joku kaipaa Aravirran aikaa.... nyt on kaikki nähty.
Älä nyt, vielä puuttuisi jos joku alkaisi kaipailemaan HaapaMikon tai Alasajon aikoja. Tosin Super-Masa koutsasi jengin finaaliin. Tai ehkä jengi meni finaaliin Masasta huolimatta. Mene ja tiedä?!
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No niin, ensimmäinen harjoitusottelu on pelattu, eikä aikaakaan, kun CHL:n kautta pyörähtää käyntiin myös taistelu liigamestaruudesta. Kaksi voitokasta kautta on alla, mutta mahani kurnii silti voitonnälästä. Kärpillä on mahdollisuus nousta TPS:n ja Tapparan rinnalle joukkueeksi, joka on saavuttanut kolme peräkkäistä mestaruutta. Kyllähän Kärpät tuohon joukkoon kuuluu. Vieläkin kouraisee mahasta, kun muistelee vuoden 2006 kevättä. Panosta on siis kovin, kun ajattelee joukkueen historiaa isossa kuvassa. Onnea matkaan Kärpät!

Kärpät on luopunut tyystin uusista ulkomaalaisista pelaajista tälle kaudelle. Joukkuetta on vahvistettu nuorilla, lahjakkailla eteenpäin pyrkivillä kotimaisilla pelaajilla, kuten Hakanpää, Ikonen , Aaltonen ja Aittokallio. Tämä lisäksi mestarillisen Kemppaisen korvaajaksi palkattiin ehkäpä paras ja monipuolisin saatavilla ollut suomalainen sentteri, Mika Niemi. Kaikkiin näihin hankintoihin ilmaisen tyytyväisyyteni. Kahden kuukauden koeajalle hommattiin kokenut tusinapakki Atte Pentikäinen. Tämä outo hankinta johtunee Vili Saarijärven yllättävästä vetäytymisestä. Atte tuo syvyyttä kauden alkuun, eikä hän periksiantamattomana joukkuepelaajana ole haitaksi joukkuehengelle. Uskoisin Kärppien kuitenkin olevan aktiivinen puolustajamarkkinoilla heti verorajan jälkeen tai viimeistään alkuvuoden siirtohulinoilla. Myös tähti-statuksen omaava hyökkääjä voi olla tilauksessa pudotuspelejä silmällä pitäen. Tähän toki vaikuttaa, kuinka nuoret soturimme pärjäävät. Myös loukkaantumiset vaikuttavat luonnollisesti Kärppien aktiivisuuteen siirtomarkkinoilla. Toivottavasti rohkea linjanmuutos suhteessa ulkomaalaisiin pelaajiin osoittautuu onnistuneeksi. Radikaali muutoshan tämä on ollut ja nähtäväksi jää joutuuko Kärpät pikkaisen kääntämään kelkkaa takaisin päin. Anyway, Kärpät on paalupaikalla kauteen lähdettäessä.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Kyllähän se on niin, että jos ei Pulju pelaa ylhäällä koko kautta niin silloin pitää olla pirun painavat perusteet. Odotin jo viime kaudella enemmän pelejä edustuksessa, mutta eipä näkynyt.

Juuri tällaisten kavereiden pelejä minä odotan kausikortillani näkeväni, ja paskan myivät jos ei tämän tason lupaus pelaa niin paljon kuin mahdollista. Hokki-reissut sai jäädä viime kauteen.
 
Ongelma aivan huippulupauksissa on, että he karkaavat muille maille, ennen kuin heistä on koitunut sen suurempaa hyötyä kasvattajaseuralleen. Tässä mielessä Donskoin ja Ahon tasoiset lupaukset ovat minusta paljon mieluisampia kuin Puljujärvi, koska NHL-peikko ei ole yhtä lähellä. Viime kaudella Puljujärvi lähetettiin ihan ansaitusti muualle, taso ei vain yksinkertaisesti vielä riittänyt, mutta tällä kaudella en halua nähdä enää samaa, vaikka otteet ailahtelisivatkin. Olisihan se sääli ja häpeä, jos ensi vuonna tähän aikaan ihmeteltäisiin, kuinka ehkä kaikkien aikojen Kärppä-lupaus on lähtenyt ison veden taakse ja tilastoissa komeilisi enemmän pelejä jossain Hokin paidassa kuin Kärppien.

Toinen asia: En oikein ymmärrä, mitä monet täällä näkevät Niemelässä. Minusta hän ei ole kovin hyvä puolustaja. Ja kun mittarissa on kohta neljännesvuosisata, ei suuria kehitysaskeliakaan ole enää odotettavissa. Myönnetään, onhan Niemelällä hyvä koko ja ihan hyvä liike mutta siihen se jääkin. Parhaiten hänen peliään kuvaakin sana pelailu. Kunhan pelailee pois, kun sattui olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja pääsi pelaamaan Kärppiin. Missä halu ratkaista pelejä? Missä voitontahto? Missä taistelutahto? Missä pelistä nauttiminen? Olen nähnyt häneltä kohta 200 peliä mutta en edelleenkään tiedä. Muutenkin pelaaminen Kärppien tasoisessa joukkueessa saa hänet näyttämään todellista tasoaan paremmalta. Toivotaan kuitenkin, että Niemelä osoittaa puheeni vääräksi ja hän kehittyy huippupakiksi ensi kaudella.

Tervehdin sen sijaan ilolla sitä kehitystä, että Kärpissä pelaa yhä isompia pelaajia. Eliteprospectsin mukaan joukkueen pituuskeskiarvo tällä kaudella on 184,26 senttimetriä, mikä alkaa olla jo ihan miehekästä tasoa. Selaamalla kausia taaksepäin huomataan lisäksi, että tämän kauden joukkue on itse asiassa pisin koko tällä vuosituhannella.
 

JPL

Jäsen
Mise on mielestäni ihan kelvollinen peruspakki jo nyt. Joukkueessa pitää kuitenkin olla tämmöisiä riittävän hyviä peruspakkeja runkona, ettei tarvitse joka kaudelle pistää koko palettia uusiksi. Pakeille on kuitenkin aika normaalia, että nousevat kukkaan hieman hyökkääjiä hitaammin.

Tuskin sieltä mitään tähtiloistoa on odotettavissa - toivotaan, että saisi muutaman maalin kuitenkin tehtyä, niin saisi itselleen tunteen, että menee eteenpäin.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Itse veikkaan, että Niemelä tulee ottamaan isoja askelia eteenpäin tällä kaudella. Pääsee pelaamaan vakiopuolustajana ja jospa Nutivaaran kanssa pelaaminen natsaisi hyvin yhteen. Mise hoitakoon varmistuksen ja Nutivaaralle jää sitten kiekollinen pelaaminen pääosin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Juuri tällaisten kavereiden pelejä minä odotan kausikortillani näkeväni, ja paskan myivät jos ei tämän tason lupaus pelaa niin paljon kuin mahdollista. Hokki-reissut sai jäädä viime kauteen.
Puljujärveä hehkutetaan Barkovin ja Granlundin tasoisena superjunnuna, jopa parempana. Barkov ja Granlund takoivat varausvuonnaan Liigassa melkein piste/peli -tahdilla. Kyllä kai odotusarvona on, että Puljujärvi pystyy tehoilemaan aivan samalla tavalla. Ja kyllä kai odotusarvona on myös se, että tuolla tahdilla pelaaja saa pelata koko kauden Liigaa yläketjuissa. Mielestäni huoli Puljujärvestä ja siitä pääseekö hän pelamaan Liigaa, ovat turhia. Pidän Puljujärven pelipaikkaa ja läpilyöntiä Liigan terävimpään kärkeen aika lailla itsestäänselvyytenä. Niin poikkeuksellisen kova kaveri on kyseessä.
 
H

Hidas_ja_kankea

Keskimäärin ottaen komppaaminen on mukavampaa kuin erimieltä oleminen, joten laitetaan nyt kaksin kappalein

Puljujärveä hehkutetaan Barkovin ja Granlundin tasoisena superjunnuna, jopa parempana. Barkov ja Granlund takoivat varausvuonnaan Liigassa melkein piste/peli -tahdilla. Kyllä kai odotusarvona on, että Puljujärvi pystyy tehoilemaan aivan samalla tavalla. Ja kyllä kai odotusarvona on myös se, että tuolla tahdilla pelaaja saa pelata koko kauden Liigaa yläketjuissa. Mielestäni huoli Puljujärvestä ja siitä pääseekö hän pelamaan Liigaa, ovat turhia. Pidän Puljujärven pelipaikkaa ja läpilyöntiä Liigan terävimpään kärkeen aika lailla itsestäänselvyytenä. Niin poikkeuksellisen kova kaveri on kyseessä.

Tästä ei kahta puhetta. Paikka hyökkäävään ketjuun, jonka pitäisi kestää pieni mahdollinen suvantovaihe. Kokonaiskuormituksen kanssa saisi olla tarkkana, onko esim U18 ottelut välttämättömiä.

Mise on mielestäni ihan kelvollinen peruspakki jo nyt. Joukkueessa pitää kuitenkin olla tämmöisiä riittävän hyviä peruspakkeja runkona, ettei tarvitse joka kaudelle pistää koko palettia uusiksi. Pakeille on kuitenkin aika normaalia, että nousevat kukkaan hieman hyökkääjiä hitaammin.

Tuskin sieltä mitään tähtiloistoa on odotettavissa - toivotaan, että saisi muutaman maalin kuitenkin tehtyä, niin saisi itselleen tunteen, että menee eteenpäin.

Mielestäni Niemelä otti askeleen eteenpäin Tappara finaalisarjassa ja oletan jatkavan noissa askelmerkeissä kolmosparissa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Mise on mielestäni ihan kelvollinen peruspakki jo nyt. Joukkueessa pitää kuitenkin olla tämmöisiä riittävän hyviä peruspakkeja runkona, ettei tarvitse joka kaudelle pistää koko palettia uusiksi. Pakeille on kuitenkin aika normaalia, että nousevat kukkaan hieman hyökkääjiä hitaammin.
Juuri näin. Niemelä on oikein kelvollinen peruspakki, ja miehen peliesitykset olivat viime keväänä jo oikein hyviä. Eiköhän tuo laiteta Nutivaaran tai sitten Laatikaisen pariksi pelaamaan, riippuen paljon siitä että miten hyvin ennakoidut pakkiparit Nutivaara-Niemelä ja Laatikainen-Hakanpää lähtevät toimimaan. Paperilla molemmat näyttävät ihan hyviltä kokonaisuuksilta.

Niemelä on nyt itse asiassa suunnilleen samassa iässä kuin Topi Jaakola kaudella 2007-08, joka sitten etenkin pudotuspelien suhteen oli Jaakolan lopullinen läpimurtokausi. En nyt sano että Mise varmasti tekee ns. jaakolat, mutta tosiaan puolustajilla tuo kehitys on hyvinkin yksilöllistä. Jotkut ovat Ville Pokan tapaan jo parikymppisenä Liigan parhaimmistoa, kun taas joillain kestää vähän pidempään kypsyä sinne hyvälle tasolle. Ja Niemelä tosiaan täyttää peruspakin saappaat ihan moitteetta nytkin.
 

Zinetula

Jäsen
Niemelä on noussut huomaamatta ihan hyväksi runkopakiksi tai peruspuolustajaksi kuinka vaan. Voi jopa puhua semisti aliarvostettuna pelaajana eli muistellaan niitä vanhoja juttuja ja virheitä. Niemelä on nykyään ei vaan suht isokokoinen, vaan myös hyvin liikkuva rightin peruspakki. Toki ongelmia on ollut, kuten tehottomuus, mikä on varmasti kaihertanut mieltä ja syönyt itseluottamusta/tehoja. Itse asiassa kun Mise sai sen maalin talvella, niin hän pelasi muutenkin sillä hetkellä elämänsä parasta kiekkoa sen maalin molemmin puolin muutaman pelin. Sitten tapahtui ikävä vamma ja keskeytti hyvän vireen.

Onneksi Niemelä ehti mukaan vielä hyvin kevään rientoihin ja pelasi keväällä hyvin ollen top5 puolustajamme joukossa, ketkä kaikki myös onneksi jatkavat tulevalla kaudella. Eikä Mise ollut tuossa joukossa vain sen takia, että Glenn, Spang ja Vallin olivat epävarmoja vaan Niemelä oli hyvä. Niemelä yksi risti on ollutkin viime kausina se, että hän on joutunut pelaamaan pääasiassa kyseisen kolmikon kanssa. Välillä kun rinnalla on ollut mm. Kukkosta, niin peli on ollut paljon varmempaa myös Misellä. Uskon, niin kuin tässä muutama muu kirjoittaja, että Misen kehitys jatkuu tulevalla kaudella ja se palvelee myös Kärppiä!
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikään varsinainen pistetykkihän Niemelä ei ole koskaan ollut joten mistään tehottomuudesta on turha edes puhua hänen kohdallaan. Niemelältä ei edes odoteta pisteitä. Jos niitä tulee, ne ovat bonusta. Niemelä on viimeisen kymmenen vuoden aikana kaikki junnusarjatkin mukaan luettuna tehnyt yhteensä 17 maalia ja saanut muutaman syöttöpisteen päälle. Jos hän osaa estää vastustajan maalinteon ja antaa avaussyötön hyökkäjille niin mise on palkkansa ansainnut. Hänen kannattaa vain jatkaa parantamista noissa kahdessa asiassa ja jättää pisteiden teko suosiolla muille.
 

JPL

Jäsen
Onhan se niinkin, mutta kyllä se maalinteko vain on kiekon suola melkein roolista riippumatta. No veskareille se on jo melko harvinaista herkkua. Ei pisteiden tekeminen ole itseisarvo, mutta väkisin se alkaa ahistaa, kun paikkoja on tehdä vaikka 10 maalia kaudessa, etkä saa yhtään sisään. Mise sanoi itsekkin, että maalittomuus alkoi jo tuntumaan, vaikka ei ns. tärkein tehtävä hänellä olekkaan. Kyllähän siitä saa kopissa kuulla, jos alkaa olemaan satoja pelejä takana ilman että kertaakaan on saanut kiekkoa verkkoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös