Oulun Kärpät 2015–2016

  • 726 672
  • 2 548

IMATION

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen, Canes
Tässä näkyy jo se suuri kirous, kun hunajaa on niin paljon, että läikkyy laidan yli. Pitää vaan laittaa kädet ristiin, että juuri se oikea aines saadaan pidettyä purnukassa. Tv. Nalle puh
 

Ermine#10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina
Mannisen uran kannalta täysin oikea vaihtoehtoa. Suuret tsempit tulevaan ja toivotaan, että vastuuta tulee ja ura saa uutta nostetta.

Mutta mikä tekee Mannisesta 2000-luvun Kärppä juniorin? Alikoski 171 cm, Komulainen 166 cm ja Manninen 170 cm. Kärpät ovat tykänneet näistä keskiverto miestä lyhyemmistä pelaajista. Kyseiset pelimiehet ovat dominoineet Kärppien junioreissa, mutta huipputehot ovat jääneetkin sinne junioripeleihin.

Nyt suunta on oikea ja kenties harkittu? Suoranta 189, Mäenalanen 192 cm, Puljujärvi 190 cm ovat parhaita esimerkkejä jykevistä Kärppä nuorista. Suoranta toki on kaavittu länsirannikolta jokunen vuosi sitten, mutta joka tapauksessa voittanut jo kaksi SM-kultaa Kärpissä.

Koolla tekee paljon myös kiekkokaukaloissa ja lahjakkuuden rinnalla voi viedä entistä pidemmälle. Jokainen voi miettiä omassa pienessä päässään, että jos olisi esimerkiksi pitänyt valita toinen pelaajista Mäenalanen ja Manninen niin kumman olisi ottanut?
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei kai toi Sebokin Kuopioon meneminen (päästäminen?) nyt kauhean suuri yllätys ole, kun asiaa alkaa tarkemmin pohtimaan. Laten aikana Sebok ei ole tainnut pelata Kärppäpaidassa kuin kesän 13 pitsiturnauksessa (korjatkaa toki jos olen väärässä). Kuluneeksi kaudeksi kaveri laitettiin jo kesäkuussa Kajaaniin. Tällä hetkellä toki Kärpissä olisi vapaana nelossentterin paikka, mutta nähtävästi Marjamäki siihen suunnittelee muita miehiä. Mielenkiintoista on sekin että Kärpistä on viime aikoina lähtenyt aika paljon näitä sentteripelaamiseen kykeneviä pelaajia kuten kesken kauden jo lähtenyt Komulainen ja sitten tänään julkaistut Mannisen ja Sebokin siirrot. No, eiköhän sieltä vielä senttereitä Kärpillekin muutama ilmesty.
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
" Marjamäki siihen suunnittelee muita miehiä. Mielenkiintoista on sekin että Kärpistä on viime aikoina lähtenyt aika paljon näitä sentteripelaamiseen kykeneviä pelaajia kuten kesken kauden jo lähtenyt Komulainen ja sitten tänään julkaistut Mannisen ja Sebokin siirrot. No, eiköhän sieltä vielä senttereitä Kärpillekin muutama ilmesty."

Maxwell, Niemi, Pirnes, Keränen, Davis, Kalapudas,,,

Maxwell lienee noista haastavin saada kiinnitettyä, mutta jos onnistuu niin siinähän keskustaa ihan riittämiin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei noita Mannisia ja Sebokeja kannata jäädä perään haikailemaan. Tärkeintä on että hyvistä junnuista ne parhaat saadaan pidettyä itsellä. Ja kuten olen monta kertaa sanonut, se että näitä koko ajan lähtee maailmalle, mahdollistaa myöhemmin kovien paluumuuttajien hankkimisen. Saarenheimo, Haataja, Paakkolanvaara, Korpikari, Jalasvaara yms. ovat aikalailla sellaisia pelaajia jotka lähtivät vähän samaan tapaan kuin Manninen nyt. Toki noista osa pelasi pidempään Kärpissä mutta yhteistä heille oli se että eivät oikein pystyneet nousemaan sille vastuunkantotasolle ennen lähtöään (Jalasvaara toki lähti jo poikasena). Osahan noista on jo come backin tehnyt ja loppuja kovasti haikaillaan takaisin lähes kausi kaudelta. Annetaan Mannisten mennä ja haaveillaan joskus viiden-kymmenen vuoden päästä heidän paluustaan, jolloin he voivat tulla johtopelaajiksi Kärppien sen ajan uusille huippujunnuille.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Kärpät ja Alikoski purkivat sopimuksensa

Alikoskihan teki tuon jatkosopimuksensa joulun alla, joten kieltämättä vähän yllättävä uutinen tämä oli. Posen kommenttien perusteella ei kuitenkaan mitään dramaattista näyttäisi tähän liittyvän.

Kiitokset Poselle kaikista näistä vuosista ja onnea jatkoon!
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Näen tämän vain positiivisena asiana. Alikoski on varmasti itsekin laskenut yksi yhteen, minkä verran vastuuta keväällä tulikaan. Hänen iässään ei ole mitään järkeä roikkua nelosketjun ja katsomon välimaastossa, kun lupaavia junnuja tulee takaa.

Alikoski oli parhaimmillaan viihdyttävä rottaroolissaan, johon hänen pelinsä yhä enemmän muovautui kahden kauden aikana koosta huolimatta. Ei muuta kuin onnea uusiin haasteisiin.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
Kyllä tässä mennään taas metsään ja lujaa. Mitä valmennusjohdon päässä oikein viiraa? Jatkosopimuksesta ei ole edes puolta vuotta ja nyt näytetään ovea yhdelle kärppäsydämen kantavalle duunarille. Uskon kyllä vahvasti, että tulevalla kaudella tulee vielä Posea ikävä, kun nelosketju suorittaa huonosti. Poseen on aina voinut luottaa.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Aivan oikea ratkaisu. Aika vähälle käytölle jäi keväällä ja minusta liian pitkään roikutettiin mukana muutenkin. Eipä olisi ensi vuonna ollut mitään tarvetta. Hyvä että lähti tukkimasta pois nuorempien ja parempien Kärppäpolkua. Typerää tempoilua vaan Kärpiltä, että tehdään kahden vuoden sopimus ja sitten pistetään menemään. Luulisi, että siellä toimistolla olisi vähän enemmän pelisilmää tulevaisuuteen. Ei ole oikein reilu meininki Posea kohtaan tällainen pomputtelu. Saapa nähdä saako jostain muusta liigaseurasta pelipaikkaa.
 

Valdin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jospa aloite tulikin Alikoskelta itseltään. Näin varmaan onkin, jos Kouvolasta kajahtaa. Miten raivataan nuorille superlupauksille pelipaikka, jos niitä ei heille vapaudu? Näen, että Kärpät tosissaan antaa nyt pelipaikan superjunioreilleen.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nelosketjustakin raivataan tilaa junioreille, hyvä näin. Kiitokset Mikolle näistäkin parista vuodesta edellisten vuosien ohella. Vähän outo kyllä tuo jatkosopimus, antaa kuvan että visio ei ole ollut ihan hallussa. Joku muutti jossain vaiheessa mieltään, mutta saattoihan se olla Alikoskikin.

Toivotaan, että Mikko jatkaa liigakiekkoilun parissa. Uskon, että Blues/Kookoo/Sport/HPK/Kalpa -linjalta löytyy ottajia. Kaikki tiputtavat budjettejaan, joten tällaiset mestaruuksia voittaneet sarjajyrät ovat kovaa valuuttaa kun palkkapyyntö on vaatimaton.

Kärppien alkukesä näyttää menevän enemmänkin joukkueesta lähtevien tiedottamisessa. Lista varmasti jatkuu.
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Jospa aloite tulikin Alikoskelta itseltään. Näin varmaan onkin, jos Kouvolasta kajahtaa. Miten raivataan nuorille superlupauksille pelipaikka, jos niitä ei heille vapaudu? Näen, että Kärpät tosissaan antaa nyt pelipaikan superjunioreilleen.

Kyllä. Tietojeni mukaan aloite tosiaan tuli Mikolta itseltään.

Eiköhän tuo piakkoin tuleva osoitekin julkisteta.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jatkosopimuksen jälkeenhän valmennusjohto teki tuon muutoksen että Keränen ei enää pelannut sentterinä vaan laiturina. Samalla Alikosken peliaika putosi ja tulevalla kaudella varmasti peliaika olisi jäänyt aika vähiin.

Hyvä ratkaisu varmasti molemmille osapuolille, vaikka vähän hölmöltä tuntuu että ennen joulua tehdään jatkosopimus ja toukokuussa sopimus puretaan.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihmettelen kyllä niitä jotka syyttää Kärppäjohtoa tempoilusta tai muusta Alikosken kohdalla. Mielestäni oli päivänselvää heti kun uutisen luin että aloite sopimuksen purkuun on tullut Alikoskelta itseltään. Pose on sellainen pelaaja joka ei varmasti aiheuta valmennusjohdolle minkäänlaisia ongelmia ja on tyytynyt siihen varamiehen rooliinsakin mukisematta. Kaiken lisäksi tekee sen oman hommansa suht hyvin aina kun kentälle pääsee. Miksi ihmeessä Marjamäki tällaisen pelaajan haluaisi pois?

Eiköhän tämä ole ns. win-win tilanne kaikille. Alikoski on varmasti saanut jostain paremman mahdollisuuden saada tasaisesti peliaikaa ja päätti käyttää sen. Kärpät puolestaan pääsi yhdestä rotaatiopelaajasta eroon nyt kun uutta junnua pukkaa ovista ja ikkunoista tilalle.
 

Tratikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän Alikoski on taistelija, mutta sinänsä en usko, että Kärpät tässä menettää yhtään mitään. Ja toisaalta jos Alikoskella on mahdollisuus päästä isommalle peliajalle jossakin toisaalla, niin tämähän on kaikkien kannalta hyvä ja oikea ratkaisu. Tsemppiä vaan Alikoskelle jatkoon!!!
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Kyllä. Tietojeni mukaan aloite tosiaan tuli Mikolta itseltään.

Eiköhän tuo piakkoin tuleva osoitekin julkisteta.

Jos näin on niin eipä tässä ole sitten mitään ihmeempää. Pelkästään positiivisena asiana sitten näen tämän. Ei tässä Kärpät minun mielestäni kyllä yhtään heikentynyt. Aukeaisikohan tässä nyt esim. Kestilälle paikkaa kokoonpanossa. Varmasti helpottaa ainakin, mutta voi olla, että kulkee sittenkin Hokin kautta.
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
Kyllähän Alikoski on taistelija, mutta sinänsä en usko, että Kärpät tässä menettää yhtään mitään.

Kärpät nimenomaan menettää. Menettää pelaajan nimeltä Mikko Alikoski, johon seura uskoi tekemällä kahden vuoden sopparin aiemmin. Kärppien kahden vuoden suunnitelmasta nyt yksi palanen on pois. Kärpät menettää pelaajan, joka on profiloitunut ikitaistelijaksi ja näytöt riittää, että on valmis uhrautumaan joukkueen edun puolesta. Kyllä mä puhuisin menetyksestä. Se, että sopimus puretaan viestii siitä, että pelaaja on korvattavissa.
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihmeellinen oli parin vuoden soppari, ja luontevaa on peliajan määrässä, että puretaan. Onnea jatkoon Alikoskelle. Hyvä tykinkuula ja ajoittain pystyi kiekolliseenkin peliin (toki ei viimeaikoina).

Onhan tämä jännää aikaa... Kyllä mieluusti kolme ulostusta vielä näkisi.
 

TosiKärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bc Nokia, Arsenal
Alikosken pelillinen panos on ollut varsin vähäinen, mutta silti näen Alikosken pois lähtemisen pienenä miinuksena, koska hän hoiti oman roolinsa nelosen ja katsomon välissä mukisematta ihan ok tasolla. Nuorille on hyvä tehdä tilaa, mutta Alikosken rooli ei ole varmasti oikea lupaavalle kaksikymppiselle. Jos tulevan kauden playoffeissa tulee pientä loukkaantumissumaa, olisi hyvä, että rosteriin olisi nostettavissa joku luotettava sotaratsu tyyliin Alikoski, eikä pelkästään 5., 6. jne. lupaavimpia junnuja. Kaikista lupaavimmat kun kuitenkin ovat kokoonpanossa.

Sopimuksen purkuehdotus on varmasti lähtenyt Alikosken aloitteesta, jonka rooli kauden edetessä pieneni. Kärpät tiesi puoli vuotta sitten yhtä hyvin kuin nyt, että lupaavia junnuja on tulossa, eikä olisi silloin tehnyt Alikosken kanssa jatkosopparia, jos ei olisi nähnyt hänestä olevan jotain hyötyä. Itse luulin Alikosken jo tyytyvän nelosen ja katsomon väliseen rooliinsa, koska jokainen näkee, että isommassakaan roolissa Alikoskesta ei ole pistelingoksi. Kiitokset Poselle menneistä kausista ja onnea tulevaan (liiga)seuraan!
 

puhuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Moni onkin varmaan jo perillä Alikosken omaehtoisesta sopimuksen purkamisesta, mutta mitään dramaattista siihen ei liity.
Paluu Kouvolaan ja mahdollisuus samalla isompaan rooliin. Hyvä näin. Tuttu ympäristö jne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös