Oulun Kärpät 2015–2016

  • 726 752
  • 2 548

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eikös Bernardi tehny jo sopparin johki toiseen jengiin? Joka siis ei ole Saipa... Einyt muista mistä jengistä oli puhe, Sport/Kookoo?

Sport julkaisi jo oman maalivahtikaksikon, joten sinne Bernard ei siirtyne. KooKooseen häntä on huhuiltu mutta KooKoo ei vielä ole julkaissut sopimuksia.

Mielenkiintoista seurata millaisella maalivahtikaksikolla Kärpät lähtee seuraavaan kauteen. Jos tänne joku kovan rahan maalivahti hommataan niin aika paljon sitten maksellaan maalivahtikaksikosta. Fakta kuitenkin on se että Karhunen on tämän kuluneen kauden ollut halpa maalivahti tasoonsa nähden, kun huomioidaan milloin Tomi tuon jatkosopimuksen tästä kaudesta teki.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Minkä takia tänne nyt joku "kovan rahan" veskari pitäisi hommata?
Itse kyllä näen, että lähtökohtaisesti lähdetään siitä, että Tarkki on ykkönen.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minkä takia tänne nyt joku "kovan rahan" veskari pitäisi hommata?
Itse kyllä näen, että lähtökohtaisesti lähdetään siitä, että Tarkki on ykkönen.

Samoilla linjoilla. En itsekään usko että toiseen maalivahtiin laitetaan älyttömästi rahaa kiinni. Siinä mielessä Bernard kuulostaisi omasta mielestäni realistiselta hankinnalta. Lisäksi luotto Hillin osaamiseen on aika kova. Tuli sitten toiseksi maalivahdiksi kuka tahansa.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ja toisekseen, ei meikä Kärppien rahankäytöstä huolissaan ole. Toki joku roti siinäkin, mutta niin kauan kuin tehdään voittoa niin hyvä (toki pienet tappiotkin sallittaan välillä :) )
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minkä takia tänne nyt joku "kovan rahan" veskari pitäisi hommata?
Itse kyllä näen, että lähtökohtaisesti lähdetään siitä, että Tarkki on ykkönen.
Tarkki saa minunkin puolestani olla ykkönen mutta kyllä kakkosveskarikin pitää olla sitä tasoa että hänet voi huoletta heittää maaliin milloin vain. Pietilä v.2006 ei ihan hevin unohdu.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pietilä v.2006 ei ihan hevin unohdu.

Juu todellakin.
En siis mitään räkänokkaa sinne kakkoseksi olisi haluamassakaan, pelimies se olla pitää jos tiukka paikka tulee.
Kunhan ei mennä Tappara-tyylisellä peluutuksella, että ykkönen pelaa yli 95% kauden matseista... Siinä on aina se vaara :P
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Voiskohan se sittenkin olla Sami Rajaniemi, kun Jyp panttaa miehen uutta osoitetta? Tai sitten Rajaniemi on menossa Tapparaan Karhusen kaveriksi.

Jos joku tuntematon tiedonantaja on nähnyt paperissa vain nimen "Sami" sekä pitkän sukunimen ja luullut sitä Aittokallioksi? :)
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Voiskohan se sittenkin olla Sami Rajaniemi, kun Jyp panttaa miehen uutta osoitetta? Tai sitten Rajaniemi on menossa Tapparaan Karhusen kaveriksi.
Pikku detaljina voisin sanoa että Jyp ei "panttaa" Rajaniemen osoitetta. Yleinen käytäntö on että pelaajan uusi jengi tiedottaa sopimuksesta sitten kun parhaaksi näkee. Vanha seura ilmoittaa korkeintaan että pelaaja ei jatka seurassa tms. Toki tästä joitakin poikkeuksia on olemassa mutta noin yleensä toimitaan.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Bernard olisi ollut hyvä haku...Hillin maalivahtikoulussa olisi helposti ottanut yhden harppauksen ylöspäin urallaan. Nikke olisi lähtökohtaisesti märkä uni, mutta taitaa silti kallistua Aittokallion puolelle. Heleniustahan oltiin tuomassa Jokereista ainakin joissakin huhuissa, mutta Riku jatkaa Ilmalan kirkkaissa valoissa.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Ensikauden joukkue vaihtuu paljon, mutta olisin sitä mieltä, että nuorille lupauksille vain rohkeasti peliaikaa. Ulkomaanhankintoja vähennettään ja niiden pitää olla sitten ihan täysin huippuhankintoja. Hahmotelmaa ensikauden joukkueesta.

Tarkki
"Aittokallio"

Toivotaan, että Spangin ja Glenin sopimuksista päästään eroon.

Puolustus:
Vahvistus
Masuhr
Kukkonen
Laatikainen
Nutivaara
Niemelä
Siikaluoma

Sentterit:
"Maxwell"
Pirnes
Manninen
Keränen
Kalapudas

Tältä osastolta Davis muualle.

Laiturit:
"Hankinta"
Pyörälä
Junttila
Huml
Aho
Puljujärvi
Kestilä
Mäenalanen
Alikoski
Suoranta
Ruotsalainen

Tässä kokoonpanossa olisi paljon kokemusta ja näkemystä. Ja sitten toivottavasti pari hankintaa, jotka ovat liigan top 5 pelaajia. Lisäksi on pelaajia, jotka ovat muutaman vuoden pelanneet liigassa ja vakiinnuttaneet paikkansa. Sitten on nuoriso osasto eli paljon intoa, näytönhalua ja nälkää. Eli kaikinpuolin semmoinen joukkue, jossa on kaikkea mitä vaaditaan.
 
Suosikkijoukkue
(Kärpät)
Edelliseen postiin viitaten: Manninen taitaa olla lähdössä etelään ensi kaudeksi. Ihan hyvä työmyyrä nelosen keskelle, mutta mieluummin itsekin tekisin tilaa lahjakkaammille - näin tapahtuneekin. Eiköhän p-ameriikan pojista päästä eroon, saa nähdä Maxweillin ratkaisut - se ei kyllä kärppien kohtaloa ratkaise. Saivartelua, mutta mielestäni Kertsiä on turha pistää sentteri-osastolle, menee vauhti hukkaan siellä -> sijoittaisin kuitenkin selkeästi laituriksi (3-4 kenttiin). Ja tuosta rosterista puuttuu ainakin Mika Niemi, joka lienee 99 %:n varmuudella kärppien ensi kauden ensimmäinen hyökkäävä sentteri. Tässä nopeat kommentit edelliseen postiin.

Yleisellä tasolla itse toivoisin että runkosarjassa löytyisi nuorille miehille isompaa roolia ja hommattaisiin hyäkkäykseen vain muutama Todellinen Vahvistus. Mielelläni näkisin nuorisokaartille (Mäenalanen, Aho, Puljujärvi -> muut nousevat kyvyt) pedattavan jo ainakin 3 paikkaa hyökkäävissä (1-3) kentissä runkosarjassa. Edellämainituista varmasti ainakin kaksi (en nimeä erikseen) puhkeaisi kunnon pistelingoksi jo ensi kaudella, kunhan rinnalla oikeat kaverit tuomassa paikkoja ja itseluottamusta. Ruotsalaista, Kestilää ja Kalapudastakin näkisin mielelläni jo säännöllisesti runkosarjassa, vähintään loukkaantumisia paikkaamassa. Vuodenvaihteessa ehtii sitten vielä hankkia täsmähankinnat sen mukaan miltä meno näyttää. Pakistohan huutaa vielä 1-2 kunnon kaveria amerikan poikien tilalle. Vaikka menisihän Spang ja Glenn mielestäni ihan hyvin rosterissa runkosarjassa, jos vain palkat olisivat esitysten tasolla.

Maalivahtitilanne mielestäni "huolestuttava". Tarkki on kallis kakkonen ja heikko ykkönen. Karhusen olisin pitänyt paljon mieluummin. Nyt pitää Tarkin löytää itseluottamus, että menee ykkösenä... ja tosiaan kakkoseksi ihan liian kallis. Harmittaa että Iiroa pitää ensi kaudellakin mukana roikuttaa. Tässä tilanteessa pitäisi saada rinnalle ehkä joku "hiomaton timantti" Hillin kouluun syrjäyttämään Iiro.
 
Suosikkijoukkue
(Kärpät)
Heitetääs nyt tässä vähän tätä tilannetta:

Junttila - Niemi - Mäenalanen
Huml / Polak - Aaltonen/"Vahvistus" - Puljujärvi
Pyörälä - Pirnes/Maxwell - Aho
Alikoski/Suoranta - Kalapudas/Paakkis - Keränen
"Kentällinen junnuja"

Masuhr - Kukkonen
"Vahvistus" - Nutivaara
Niemelä - Laatikainen
"Junnu" - "P-suomalaiset juuret omaava peruspakki"/"Vahvistus"/Glenn/Spang


Maalilla: Iiro (pitkin hampain) ja joku "hiomaton timantti"

Tässä on mielestäni ihan hyvä aihio lähteä rakentamaan ensi kautta - ja ajamaan sisään omia junnuja.

- Rosteri huutaa ennen kaikkea yhtä kunnon puolustuspään vahvistusta, mieluiten Nutivaaran rinnalle kovan profiilin jämäkkä luutija.
- Varalle sitten rosteriin mieluiten joku "meidän perältä" lähtöisin oleva "seitsemäs pakki", tai sitten vaikka Spang/Glenn, jos soppareista ei päästä eroon, tai jos sopimus järkevän hintainen
- Senttereistä ilmeisesti Maxwellin, Pirneksen ja Miro Aaltosen tilanne epävarma. Mieluiten pitäisin näistä vain (mutta kuitenkin) Essin TAI Maxwellin JA kaveriksi sitten Aaltonen, tai toinen suht kovan profiilin sentteri
- Humlin ja Polakin tilanne lienee epävarma. Kumpikaan ei huono ratkaisu - mutta yhtä lailla tervetullut joku todella kovan luokan kaveri tilalle, jos saatavissa.
- Jos Spede pysyy Oulussa (tilanne epävarma?), niin sitten Huml/Polak/muu -kolmikosta mielestäni alkukaudeksi tarvitsee rosteriin korkeintaan kaksi miestä, jopa yksikin riittäisi.
- Mäenalanen-Aho-Puljujärvi -kolmikosta uskon ainakin kahden tekevän kunnollisen läpimurron, kun vain pistetään rinnalle kokeneet ja kovat pelimiehet. Mieluiten ripottelisin kaverit eri ketjuihin. Mäenalasellahan on kaikki työkalut kunnossa, kun vaan pää toimii -> rinnalle kokemusta ja pelintekovoimaa. Puljujärvi suht saman profiilin kaveri - ja tarvii samansuuntaista seuraa. Aho taas kaipaa mielestäni rinnalleen "kokeneempaa Mäenalasta" -> l. fyysistä kaveria, joka pystyy maalintekoon. Ahon menneitä pelipaikkoja en tiedä, mutta omaan silmään kaveri pärjäisi kyllä vähintään yhtä hyvin sentterinäkin, kuitenkin pitäisi hyökkäävissä ketjuissa.
- Nelosen keskellä vois peluuttaa runkosarjassa vaikka junnuja ja kesken kauden vahvistetaan osastoa. Tai menishän tuossa sitten "joku Paakkis", jos kolme muuta sentteriä kovan profiilin miehiä. Keränen on kuitenkin luontainen laituri, vauhti menee hukkaan keskellä. Manninenkin olis kyllä nelosen keskellä menetellyt.
- Nyt nelosesta mielestäni vain Kertsi on "must" äijä. Toivottavasti Suoranta ja Alikoski halpoja miehiä. Ajavat paikkansa ihan rosterissa, mutta jos tulee muuten junnupitoinen porukka, niin nelosessakin saisi olla potentiaaliai pelimiehiä. Tuntuis toisaalta kuitenkin typerältä lähteä hakemaan ulkoa kalliita nelosen miehiä viemään omien junnujen peliaikaa.
- Tarkin olisin laittanut jo lauluun, koska on kallis kakkonen ja heikko ykkönen. Pitäisi saada tuohon rinnalle joku potentiaalinen "tuleva tähti", jonka sais järkevään hintaan ja ajais itsensä Iiron ohi.
- Ei tää nyt niin huonoltakaan näytä, kun saadaan muutama kova täsmävahvistus - lisää ehtii hankkia sitten kauden aikana, jos junnut floppaa, tulee loukkaantumissuma tms.
- Tuli vähän kertausta, mutta olkoon..
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tilannetta voi lähestyä myös niin, että ottaa pohjaksi tämän kauden viimeisen ottelun kokoonpanon ja katsoo ketkä ovat jatkamassa:

x-x-Pyörälä
Kukkonen-Masuhr

x-x-Aho
Nutivaara-Laatikainen

Junttila-x-x
x-Niemelä

Mäenalanen-Davis-Keränen
Glenn

Tarkki
x

Spang
Siikaluoma(?)
Suoranta
Kestilä(?)
Alikoski
Kalapudas
Puljujärvi
Sebok(?)

SaiPan kolmikoista pitäisi mielestäni yrittää päästää eroon. Kukaan heistä ei kyennyt lopulta vakiinnuttamaan paikkaansa pelaavassa kokoonpanossa. Glenn oli lähimpänä ja pelasi jo ihan kelvollisiakin pelejä, mutta ei vaan riittänyt hänelläkään. Pyörälä saattaa lähteä ulkomaille ja miksei jopa Kukkonenkin, niitä paikkoja pitää ehkä myös pystyä paikkaamaan. Tällaiselta kokoonpano näyttäisi sitten, jos toivomani pelaajat jatkaisivat ensi kaudella:

Huml-Maxwell-Pyörälä
Kukkonen-Masuhr

Olisi valmis ketju heti kauden alkuun. Välillä erittäin hyvää peliä finaaleissa.

x-Pirnes-Aho
Nutivaara-Laatikainen

X:n paikalle olisi tarjolla ainakin huhutut Miro Aaltonen (joka kai kuitenkin on etupäässä laituri) ja Vojtech Polak, sekä nelosesta Mäenalanen.

Junttila-x-x
x-Niemelä

Tähän voisi jo sitten nostaa Puljujärven RW:ksi. Keskelle tyrkyllä Mika Niemi. Pakki-huhuja en nyt äkkiä muista lukeneeni. Siikaluoma ei liene valmis vielä ensi vuonna vakituiseen peliaikaan.

Mäenalanen-x-Keränen
x

Niemen lisäksi ei ole tainnut juuri sentteri-huhuja pyöriä, muuta kuin ainainen Paakkolanvaara. Olisi kova nimi neloseen, ehkä jopa liian. Kalapudas ja Sebok olisivat mahdollisia Mestiksen puolelta. Ja täälläkin pakin x-paikka auki, jos Glennistäkin päästään eroon. Siikaluomaa pukkaa vahvasti tähän, ainakin kauden alusta. Jos Mäenalanen ottaa paikan esim kakkosesta, Suoranta nousee neloseen. Mielenkiintoista nähdä, jatkaako Alikoski Kärpissä. Sopimus on, mutta mielestäni voi siirtyä muuallekin.

Tarkki
x

Mokkea tarvitaan. Seura tekee ratkaisun, haetaanko myös tänä vuonna kahta tasavahvaa maalivahtia, vai Tarkille selkeää kakkosta.

Spekulointia valitettavasti suurimmaksi osaksi. Odotellaan ensimmäiset jatkosopimukset ja tarkastellaan sitten uudelleen.
 
Suosikkijoukkue
(Kärpät)
Ajan tappamistahan tämä, kun tylsää on. Taisi olla mulla ekat postit kuuteen vuoteen nämä tänne. Vähän alkanut kiinnostaa uudelleen kotijoukkue, kun kotikonnuille ja -katsomoihin palannut. Nyt kuitenkin omissa papereissa ekaa kertaan vuosiin oikeasti potentiaalisia junnuja rosteria tulvillaan. Toivoisin heille peliaikaa reilusti ainakin runkosarjan alussa. Kauden mittaan ehtii sitten tekemään ne tarvittavat täsmähankinnat pleijareihin. Junnon kanssa tosin harvoin joutuu tyytymään liian heikkoon satoon kun julkistetaan uusia naamoja. Välillä tosin vahvistusten nimet säväyttäneet enemmän kuin peliesitykset. Toivottavasti nyt panostetaan enemmän oikeaan scouttaukseen, eikä pelkästään teksti-tv:n sivuihin, tai esim. ex-nhl-statuksen omaaviin kavereihin jne.

Spede kyllä "Oulun Jere-Lehtisenä" olis kova menetys. Toisaalta ei välttämättä aina se viihdyttävin pelaaja - mutta tärkeä kaveri joukkueelle. Kukkosen vahvuudet omissa papereissani löytyvät kyllä korkeintaan pukukopin puolelta, josta niitä on ulos päin vaikea nähdä. Puolustuspäässä kyllä mies ihan paikallaan, mutta oikeasti: Täysin kädetön kiekon kanssa, avaukset lähinnä "chippauksia" ja "keskityksiä"; liike riittäisi II-divariin, kokoa ei erityisemmin; maalin edessä murisee, muttei pure (kun ei oikeasti ole hampaita). YV:llä maalin edustalla hyvä (näitä miehiä löytyy kyllä muaaltakin), mutta viivasta kuti kyllä heikko. Tällä postillani saan varmasti vihat niskoihini, mutta minusta miehen lisäarvo jo vuosia ollut kyseenalainen. Kyllä pukukopissa paikkaajia löytyy, kun vanhojen jermujen haamut poistuu tieltä. Eli mielelläni ottaisin Kukkosen tilalle puolella palkalla jonkun selvästi paremmin kaverin - tai samaan rahaan oikean huippupakin!

Mutta muutama hyvä scouttaus, ennen kaikkea maalin suulle. Ei ole hätäpäivää ensi kaudella ja voi sitä välillä happeakin ottaa kärpät. Donskoita ja Kemppaista (ainoat todelliset menetykset, jos Spede pysyy) ei kyllä paikka kukaan saatavilla oleva, se on fakta. Mutta nuorten esiinmarssilla asemat voidaan hyvinkin pitää.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikäs into täällä nyt kaikilla on hankkia ykkösveskaria? Tarkki voitti justiinsa mestaruuden päästämällä ratkaisevassa finaalissa yhden maalin. Superjumala Metsola hävisi juuri finaalin ja päästi kaksi.

Kyllä ensi kaudella lähtisin Tarkilla ja jos ei riitä niin sitten se ei riitä. Ei me tänne mitään bäkströmiä saada. Toivottavasti ei baklundiakaan.
 
Suosikkijoukkue
(Kärpät)
Tällä kaudella oli kyllä ihan hyvä, että Tarkki sai vastuuta, niin ei menneet pelit tylsiksi. Jos kärpäsillä olis olltu Metsola ja Tapparalla Iiro, niin olis tullut tylsät finaalit kyllä! Mutta nyt taitaa sen verran porukka vaihtua, että mielestäni Kärpissäkin saisi olla yksi ykkösveskan mitat täyttävät kaveri rosterissa. Tarviiko sitä aina tahallaan niin tiukille vetää... ja seuraava kausi voi mennä tiukille kyllä kunnon kassarinkin kanssa. Onhan se toki viihdyttävämpää kun kummassakin päässä soi, mutta helpommalla ja halvemmalla pääsis (tuloksellisesti) samaan, jos olis oikea maalivahti porukassa.

Onhan Iirossakin joskus kassarin vikaa ollut, mutta viime kaudella oli kyllä mielestäni luvattoman epävarma, vaikkakin parhaillaan ihan OK.
 
Tällä kaudella oli kyllä ihan hyvä, että Tarkki sai vastuuta, niin ei menneet pelit tylsiksi. Jos kärpäsillä olis olltu Metsola ja Tapparalla Iiro, niin olis tullut tylsät finaalit kyllä! Mutta nyt taitaa sen verran porukka vaihtua, että mielestäni Kärpissäkin saisi olla yksi ykkösveskan mitat täyttävät kaveri rosterissa. Tarviiko sitä aina tahallaan niin tiukille vetää... ja seuraava kausi voi mennä tiukille kyllä kunnon kassarinkin kanssa. Onhan se toki viihdyttävämpää kun kummassakin päässä soi, mutta helpommalla ja halvemmalla pääsis (tuloksellisesti) samaan, jos olis oikea maalivahti porukassa.

Onhan Iirossakin joskus kassarin vikaa ollut, mutta viime kaudella oli kyllä mielestäni luvattoman epävarma, vaikkakin parhaillaan ihan OK.

Kerroppa sellaisia ennakkoon Iiro Tarkkia kovempia vapaita maalivahteja jotka sinulle kelpaisi. Minulle mestarimaalivahti Tarkki riittää hyvin kunhan kirittäjä on riittävän laadukas. Iiro ei ole tyyppi joka haluaa Metsolan tavoin pelata 90% runkosarjan peleistä, joten kakkosen tulee olla pelaaja jonka huoletta uskaltaa heittää paikkaan kuin paikkaan.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Tarkki on todellakin riittävä ykkösveskari ensi kaudelle. Siihen kirittäjäksi joku kakkosvahti, kokenut tai nuori ja Hilli koulii kyllä siitä kaksikosta riittävän tandemin, jolla voidaan mennä päätyyn asti.
 
Suosikkijoukkue
(Kärpät)
Menee itsellä vapaa-aika pääosin muuten kuin lätkän siirtomarkkinoita seuratessa, joten maailman vapailla markkinoilla olevia veskareita en osaa luetella ulkoa. Ehkä nyt on sitten lämmintä housussa, jos ei peliliikkeitä ole tähän mennessä tehty. Ja omissa papereissa Karhu olisi hinta-/laatusuhteeltaan mennyt selvästi Iiron ohi, se lähinnä pointtini. Eipä sopimukset ole varmaan aiemminkaan Junnoa hidastaneet. Ja tosiaan jos nyt ruvetaan peliliikkeitä tekemään kassariosastolla, niin kovin myöhässä saatetaan jo ollakin. Minä olisin Karhun kanssa pyrkinyt sopimusta väsäämään, mutta eihän toisaalta ole miestä voinut pakottaa jäämään, jos lähtöhaluja on ollut. Turha kai tässä on vääntää aiheesta, jos markkinat on tyhjät. Sitten mennään Iirolla ja toivotaan että edessö on riittävän hyvät miehet - tai sitten otetaan suosilla välivuosi.
 
Menee itsellä vapaa-aika pääosin muuten kuin lätkän siirtomarkkinoita seuratessa, joten maailman vapailla markkinoilla olevia veskareita en osaa luetella ulkoa. Ehkä nyt on sitten lämmintä housussa, jos ei peliliikkeitä ole tähän mennessä tehty. Ja omissa papereissa Karhu olisi hinta-/laatusuhteeltaan mennyt selvästi Iiron ohi, se lähinnä pointtini. Eipä sopimukset ole varmaan aiemminkaan Junnoa hidastaneet. Ja tosiaan jos nyt ruvetaan peliliikkeitä tekemään kassariosastolla, niin kovin myöhässä saatetaan jo ollakin. Minä olisin Karhun kanssa pyrkinyt sopimusta väsäämään, mutta eihän toisaalta ole miestä voinut pakottaa jäämään, jos lähtöhaluja on ollut. Turha kai tässä on vääntää aiheesta, jos markkinat on tyhjät. Sitten mennään Iirolla ja toivotaan että edessö on riittävän hyvät miehet - tai sitten otetaan suosilla välivuosi.

Ok, mielipideasioitahan nämä on mutta vielä kiinnostaisi tietää että missä suhteessa mielestäsi Karhunen on parempi kuin Tarkki. Puhuit hinta-/laatusuhteesta. Kumpi noista on halvempi, itse sitä en tiedä. Kumpikin on nyt mestaruuden joukkueelleen torjunut, ratkaisupelin ainakin. Tarkilla enemmän "hyviä" vuosia urallaan, Karhunen pari vuotta vasta tosissaan taistellut joukkueen ykkösveskarin paikasta. Minulle kelpaisi kumpi vain ensi kaudella, Tarkilla jatketaan, sekin käy.
 
Suosikkijoukkue
(Kärpät)
Olettaisin että Tarkin kokemus ja "status" sen verran kovempi, että näkyy palkassakin - voin olla väärässäkin. Tarkilla on tosiaan takana enemmän hyviä vuosia - ja ikää. Karhu sen sijaan kypsynyt myöhemmin, on nuorempi - ja ansainnut oman luottamukseni viime vuosina. Eipä noissa taida loppupeleissä suuria eroja olla, mielipide-eroja kai nämä. Jos sattuisivat olemaan saman hintaisia, niin eipä kai sitten suurta eroa. Tilastojenkin valossa ilmeisesn lähellä toisiaan.

Ehkä Karhu on omissa silmissäni vaikuttanut "aktiivisemmalta", kun joutuu torjumaan kiekot, eikä pelkästää peitä maalia. Ja kun en lähellekään kaikkia matseja käy katsomassa, niin voipi olla että olen sattunut katsomoon vain normaalia useammin Iiron heikkona iltana ja/tai Karhun hyvänä iltana.

Tarkilla mennään - ja sillä selvä.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Karhunen pelasi tämän kauden todellisella ale-hinnalla, sillä uusi sopimus tehtiin juuri ennen viime kevään huippuvirettä ja KHL-pestikin jäi Karhuselta väliin tämän vuoden osalta, koska Kärpät piti sopimuksesta kiinni. Tämä on osaltaan ollut hiertämässä Kärppien ja Karhusen välillä, josta Karhunen itsekin mediassa avautui. Molemmat ovat voittaneet Kärpille mestaruuden ja on hyvin vaikea sanoa, että kumpi on absoluuttisesti parempi maalivahti.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Omasta mielestä, vaikka mestaruus nyt tulikin, niin ei maalivahdit sitä Kärpille missään nimessä voittaneet.
Karhunen ja Tarkki olivat molemmat tällä kaudella ei yhtä hyviä vaan yhtä huonoja. Todella keskinkertainen kausi molemmille kaikkiaan, vaikka se kulta nyt tulikin.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Maalivahtiosasto on kaikista vähiten kiireellisin. Iiro Tarkki riittää takuuvarmasti Kärppien ykkösmaalivahdiksi, kunhan peluutus hoidetaan vähän järjellisemmin kuin nyt tehtiin. Niin olisi riittänyt Karhunenkin. Pudotuspeleissä otteet näytti ajoittain haparoivilta molemmilla, koska tuosta peluutuksesta ei tainnut olla kärryillä kukaan.

Tässä tilanteessa Humlille on pakko raivata jatkosopimus. Pajatso tyhjenee sen verran huolella, että jatkuvuuden nimissä ei voida laittaa koko hyökkäyksen kärkeä uusiksi kerralla.

Lähtijöiden ja epävarmojen lista, todennäköisyysprosentein, suurinpiirtein tässä:

Karhunen 100%

Spang 100%
Glenn 85 %
Vallin 100%
Kukkonen ? (mahdollisuus on, innostuminen ratkaisee)

Donskoi 100%
Kemppainen 100%
Manninen 100%
Kaspar 100%
Davis 100%
Pyörälä 60%
Pirnes 80%
Maxwell 80%

Siinä on aika valistunut arvaus toreilta ja turuilta kerättynä. Pirneksen perhe asuu pysyvästi Espoossa, ja on hankala nähdä Essin tekevän ratkaisunsa taas ennen kuin syksyllä. Haluaa olla mahdollisimman pitkään perheensä kanssa. Maxwell ei ole täysin poissulkenut ajatusta Kärpistä, mutta takaraivossa kolkuttaa rahakkaammat liigat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös