Oulun Kärpät 2015–2016

  • 726 639
  • 2 548

Senmutsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässä taitaisi olla todellinen win-win-win-win tilanne Manniselle, Sebokille, Kärpille ja jollekin muulle liiga-seuralle. Sebok on osannut osaamistaan Mestiksessä ja on nuorempi ja raamikkaampi kaveri kuin Manninen. Ei kyllä haittaisi vaikka Kärpissä toisinaan nähtäisiin näiden ketterien, lyhyehköjen ja kevyt rakenteisten pelaajien rinnalla vähän muunlaisiakin pelaajia. Mannisen uralle tekisi varmasti myös hyvää koettaa toisaalla vähän isommassa roolissa. Eipä, sillä kelpo kauden on Kärpissä pelannut.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei unohdeta sitä että Manninen on -92 syntynyt, eli Donskoin ikäinen. Jone vetää viidettä täyttä kauttaan liigaa kun Manninen vasta aloittelee liigauraansa ja kilpailee samasta pelipaikasta mm. jopa kuusi vuotta! nuoremman kaverin (Puljujärvi) kanssa.

Eikä unohdeta sitä tosiasiaa että tarjolla on mm. Sebok joka vetää Kalaputaan tavoin Hokissa ja nuorempia kavereita mm. Arttu Ruotsalainen ja Janne Kuokkanen lykkivät kovaa vauhtia Mannista kiinni.

Mielestäni tämä ei välttämättä ole hyvä asia vertaukseen. Yksilöt ovat erilaisia kypsyystasoltaan ja toisilla vie aikaa enemmän päästä kunnolla sisälle lätkään. Jos tämä otettaisiin kriteeriksi, ei Pyörälälläkään olisi ollut asiaa Liiga-tasolle. Hän on ainakin itse sanonut, että kypsyi tälle tasolle myöhemmin kuin monet muut.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Jos tämä otettaisiin kriteeriksi, ei Pyörälälläkään olisi ollut asiaa Liiga-tasolle. Hän on ainakin itse sanonut, että kypsyi tälle tasolle myöhemmin kuin monet muut.

Vähän aiheen vierestä, mutta ei nyt ihan näinkään. Pyörälä teki Mannisen ikäisenä yli 30 pistettä liigassa, kun Sakari on jäämässä alle kahteenkymmeneen. Muutenkin Spede pelasi ensimmäiset liigapelinsä jo 19-vuotiaana.

Spede "hidas" kehitys viittaa hänen B-juniori-vuoteensa, jolloin hän pelasi B2-joukkueessa osan vuodesta. A-junnuissa ja miesten tasolla esitykset eivät mtn late bloomer-luokkaa ole olleet.

Mannisen osalta ongelma on enemmänkin Mannisen puolella - Kärpät tuskin vastustaisi, jos Manninen jäisi rinkiin. Sakari vaan alkaa olemaan sen ikäinen pelaaja, että kovia minuutteja pitäisi saada. Kärpät ei niitä välttämättä pysty lupamaan.
 

JPL

Jäsen
Vähän aiheen vierestä, mutta ei nyt ihan näinkään. Pyörälä teki Mannisen ikäisenä yli 30 pistettä liigassa, kun Sakari on jäämässä alle kahteenkymmeneen. Muutenkin Spede pelasi ensimmäiset liigapelinsä jo 19-vuotiaana.

Mutta jäi seuraavilla kahdella kaudella selvästi tämän alle ja taso oli luokkaa "Pekka Saarenheimo". Kyllä Spede oli vähän tämmöinen late bloomer ainakin liigan tähtiluokkaan. Ok liigapelaaja hän oli jo 22 vuoden ikäisenä, mutta kunnon tehoja tuli vasta 25 vuoden ikäisenä ja NHL:ssä kävi sitten suunnalleen 28 vuoden ikäisenä. Ei Mannisen taso niin paljon poikkea Pyörälän vastaavasta tuon ikäisenä, vakka tietenkin erojakin on. Ainakin itse vertaan pelaajan kehitystä siihen maksimipotentiaaliin ja esimerkiksi nämä ihan huippupelaajat (Filppula, Barkov, Granlund, Selänne, Jokinen Jussi jne...) osoittivat jo ihan ensimmäisistä liigapeleistä lähtien, että heillä se kehityskäyrä tulee viemään pitkälle. Näillä pelaajilla ei tule monen vuoden taukoja kehityksessä, mikä on sitten tavallisempaa keskivertopelaajilla. Toki poikkeuksia on aina.

Mutta aiheeseen liittyen, niin Mannisen suoritukset viittaisivat siihen, että hänestä tulee stabiili liigapelaaja, mutta ihan tähtiloistoa tuskin tullaan näkemään.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Mutta jäi seuraavilla kahdella kaudella selvästi tämän alle ja taso oli luokkaa "Pekka Saarenheimo". Kyllä Spede oli vähän tämmöinen late bloomer ainakin liigan tähtiluokkaan.

Toki mielipideasioita, mutta mielestäni lock-out kaudella oli kuitenkin pelillisesti isossa roolissa ja pomppasi kovalle tasolla kaudella 2005-2006, ja oli esimerkiksi pudotuspeleissä äärimmäisen tehokas ja muutenkin koko ajan osa Kärppien runkoa - Syksystä 2004 eteenpäin. Mannista en tuossa jotenkin näe.

Spedestä pitää myös muistaa, että kyseessä oli ns. köyhän miehen Jere Lehtinen. Eli tuon ajan pisteet ei kerro kaikkea Pyörälän merkityksestä joukkueelle.

Miten tämä linkittyy ensi kauteen? No siten, että myös tuohon aikaan kilpailu omien poikien kesken (-81,-82 ja -83) oli pirun kova, ja tuossa porukassa Spede ansaitsi kiistatta paikkansa. Manninen on kova pelaaja, mutta pelaajaputki tuottaa tällä hetkellä niin paljon lupaavia ja lupaavimpia pelaajia, että Manniselle en näe muuta kuin kierrätysroolia.

Tavallaan Manninen on tämän ajan Jyri Junnilla, Mikko Palomäki tai Tomi Mustonen. Lahjakas - lahjakkaampi kuin kukaan edellämainituista - mutta kilpailutilanne ei ole optimaalisin hänen kannaltaan.
 
Viimeksi muokattu:

JPL

Jäsen
Samaa mieltä olen kyllä Mannisen roolista tulevilla kausilla. En minäkään näe että häntä kannattaisi väkisin roikottaa mukana. Tärkeämpää hänelle on saada pelipaikka hyökkäävästä ketjusta jostain pienemmästä joukkueesta. Itse halusin vain ottaa kantaa tuohon Speden kehitykseen, kun omasta mielestä hän kuitenkin kehittyi hieman hitaasti suhteessa siihen potentiaaliin, minkä on saanut myöhemmin itsestään irti. Ja kommentoin vain, että ei Manninen nyt niin paljon poikkea Spedestä.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Luin tuolta jatkoajan huhuketjusta, että Sami Aittokallio olisi tulossa Kärppiin. Mielestäni olisi hyvä haku Tarkin rinnalle. Mieshän on vasta 22 vuotias ja yrittänyt pari kautta läpimurtoa NHL.ssä. Maitojunaksi tätähän voisi kutsua, mutta voisi tehdä ihan hyvää hakea vauhtia kotoisesta liigasta.
 

OutlawPuppet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers, Ice Tigers
Totuutta en tiedä näille huhuille, mutta Lahden suunnalta kuulin juttua kuukausi takaperin, että Paakkolanvaara ja Mustonen olisi ensi kaudella Kärppien miehiä.

Henkilökohtaisesti ottaisin erittäin mielelläni Paakkiksen takaisin Ouluun, olisi kyllä Liigan paras nelosen sentteri, jolla olisi potentiaalia tuurata loukkaantumisia ylemmissäkin ketjuissa. Tällä vapautettaisiin myös Keränen pelaamaan laitaa. Mustosella potentiaalia on olla tehokaskin pelaaja, mutta muuten en oikein ymmärrä, jos pitää paikkansa. Rotaatiopelaajaksi ehkä, mutta eiköhän omista nuorista ole tulossa paljonkin rotaatiopelaajia.
 

JPL

Jäsen
Jos Paakkis takaisin tulee, niin kyllä hän on vähintään kolmosen sentteri.. Ei varmasti tule muuten takaisin.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Paakkiksella ei vissiin ole sopimusta Kärppiin. Tai eihän sitä tiedä, mutta ainakin oli sanonut, että haluaisi jatkaa Sveitsissä. Laitan lähteen kun löydän sen.
 

OutlawPuppet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers, Ice Tigers
Jeps, nämä tosiaan olikin vain huhuja, joita on Lahden kaduilla kerrottu allekirjoittaneelle. Kahtellaan, kevät on omalla tavallaan hauskinta ja mielenkiintoisinta aikaa juurikin näiden huhujen takia :)
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Janne Onnelan mukaan Laatikaisen sopparin jälkeen Kärppien ensi kauden pakisto on valmis ja hankintalistalla on enää yksi sentteri, laituri ja maalivahti. Jos Pirnes ja Huml jatkavat, niin heidän lisäkseen tulee sitten enää Karhusen korvaava maalivahti. Näin minä tuon ainakin käsitän.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
Janne Onnelan mukaan Laatikaisen sopparin jälkeen Kärppien ensi kauden pakisto on valmis ja hankintalistalla on enää yksi sentteri, laituri ja maalivahti. Jos Pirnes ja Huml jatkavat, niin heidän lisäkseen tulee sitten enää Karhusen korvaava maalivahti. Näin minä tuon ainakin käsitän.

Mikäli Donskoin, Kemppaisen ja Pyörälän lähtöhuhut pitävät paikkansa, niin tältä se sitten suunnilleen näyttäisi:

X - X - Huml
Junttila - Pirnes - Puljujärvi
Aho - Davis - Mäenalanen
Suoranta - Keränen - Alikoski

Kukkonen - Masuhr
Glenn - Laatikainen
Spang - Niemelä/Nutivaara

Tarkki
X

Ei kyllä itseäni vakuuttaisi millään. Olisin toivonut puolustukseen vahvistusta. Nuorten pelaajien pitäisi nostaa roimasti tasoaan ja pelaamaan tasaisesti hyvin. Toivottavasti Pyörälän huhu on ankka.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Lukekaa Janne Onnelan niitä uudempia twiittejä. (Sen twiittiin kehkeytynyt keskustelu.) Eli siis on sielä kassakaapissa ehkä semmoisiakin sopimuspapereita, joita ei ole vielä julkisuuteen kerrottu.

E: Ja playoffit tulevat näyttämään mitä Glennille ja Spangille tapahtuu kesän aikana, että jatkavatko vai lähtevätkö muille maille. Ja turha huolehtia, ei tule tapahtumaan @Fedo viestin kokoonpanoa, ja kokoonpanosta puuttuu mm. Niemi.
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Näyttäkää minulle edelleenkin se huhu, joka koskee Pyörälän lähtöä yhtään mihinkään? Ainoa huhu oli sellainen jossa joku sveitsiläinen toimittaja oli sotkenut toisiinsa Tommi Paakkolanvaaran ja Mika Pyörälän, ja kyseinen huhu koski tätä kautta. Edellenkään en ole huomannut yhtään huhua joka koskee Pyörälän siirtoa ensi kaudeksi johonkin. Toki jos olen väärässä niin ei siinä mitään, mutta alkaa oikeasti jo vähitellen kyrsimään kun tasaisin väliajoin jengi nostaa esille Pyörälän lähdön.
 

Koffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Todellakin! Mistä lähti liikkeelle huhu, jossa Pyörälää ollaan viemässä pois Kärpistä? Laatikaisen jatko Kärpissä on hieno asia!
 
Todellakin! Mistä lähti liikkeelle huhu, jossa Pyörälää ollaan viemässä pois Kärpistä?
Jatkoajasta löytyy paljon mutuilijoita ja arvailijoita, mutta myös niitä kenellä on oikeaa sisäpiirin tietoa joukkueen asioista. Pyörälän huhu on siis alunperin tällaiselta jälkimmäisen kategorian kaverilta, joka on aiemminkin osunut todella hyvin oikeaan (tällä kaudella tieto mm. Kasparista). Ihmettelen todella, jos huhu ei pidä paikkaansa.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jatkoajasta löytyy paljon mutuilijoita ja arvailijoita, mutta myös niitä kenellä on oikeaa sisäpiirin tietoa joukkueen asioista. Pyörälän huhu on siis alunperin tällaiselta jälkimmäisen kategorian kaverilta, joka on aiemminkin osunut todella hyvin oikeaan (tällä kaudella tieto mm. Kasparista). Ihmettelen todella, jos huhu ei pidä paikkaansa.
Eikös tuo Pyörälä huhu lähtenyt siitä kun joku Sveitsin toimittaja(?) mutuillut luganon olevan kiinnostunut saamaan Pyörälä riveihinsä? Tästähän porukka alkoi epäillä , että menikö Pyörälä ja Paakkolanvaara sekaisin kun Paakkolanvaara siirtyikin hetki tuon jälkeen Luganon riveihin. Toimittajan jutussahan ei mainittu mitään ensi kaudesta.

Tämä kenen huhut on osunut isolla prosentilla tuli vasta paljon myöhemmin kertomaan.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestiä kun ei voi muokata.. Niin semmoista, että Roger Moore tuossa ylempänä mainihtikin asiasta.

Kiitokset @Jugis'lle huomautuksesta kun sokeus oli iskenyt itselle keskiyön tunteina..
 
Eikös tuo Pyörälä huhu lähtenyt siitä kun joku Sveitsin toimittaja(?) mutuillut luganon olevan kiinnostunut saamaan Pyörälä riveihinsä?
Siitä kai se huhu alkoi, mutta tuolla mainitsemallani huhulla ei tuon kanssa liene mitään tekemistä. En tietenkään muiden suuhun mitään sanoja halua laittaa, mutta näin vahvasti sen itse ymmärsin, enkä ole tuolle Lugano-huhulle itse korviani lotkauttanut. Tämä toinne huhu taasen tuli "valitettavan hyvästä" lähteestä.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
E: Ja playoffit tulevat näyttämään mitä Glennille ja Spangille tapahtuu kesän aikana, että jatkavatko vai lähtevätkö muille maille.
Davis kuuluu tähän kategoriaan myös. Spang lähtee 100-varmasti, jos vain jostain ottaja löytyy.
 

Hyökkääjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kasasin vähän tulevan kauden ketjuja. Päädyin tälläisiin.

Pyörälä-Pirnes-Puljujärvi/Aho
Huml-X-X
Junttila-Niemi-Mäenalanen
Suoranta-Keränen-Alikoski

Kukkonen-Masuhr
Laatikainen-Glenn
X/Nutivaara-Niemelä

Tarkki
Aittokallio/X

Junnuja toki löytyy paljon täytepelaajiksi!

Tässä mielenkiintoisimmat nimet: (linkit vievät Eliteprospectsin sivuille)

Eliteprospects.com - Balazs Sebok
Eliteprospects.com - Sami Anttila
Eliteprospects.com - Aku Kestilä
Eliteprospects.com - Taneli Siikaluoma
Eliteprospects.com - Sami Väliharju
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös