Oudoin katsomokokemuksesi?

  • 224 494
  • 548

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Re: Re: Re: hauskaa katsomossa ja vähän muuallakin

Viestin lähetti Qwerty
Korjatkaa jos olen väärässä, mutta muistaakseni Otto ei saanut juuri mitään tempustaan, vaikka se näkyi tv-kuvassa erittäin hyvin. Olisi luullut saavan edes jonkinlaisen sanktion jälkeenpäin kuvan perusteella.
Silloisten sääntöjen mukaan rangaistusten jakaminen jälkikäteen kuvanauhan perusteella ei ollut mahdollista.


Viestin lähetti Kurppa
Hepun nimi oli Otakar Janecky ja hyppy muuten osui.
Oikein, Otto ei tuntenut sanaa huti. Aina osui kun yritti, ihan joka kerta.
 

Redalert

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Ozzy Osbourne,Black Sabbath
Sanotaanko, että lähinnä huvittavin... Oli IFK:n kotiottelu, en tarkkaan muista millä kaudella ja ketä vastaan. Jos joku muistaa, voi tarkentaa. Yhtäkkiä yleisö alkoi osoitella ja nauraa. Ja kappas, joku miespuolinen katsoja oli riisunut itsensä ihan alastomaksi ja teki juoksupyrähdyksen ja hyppeli pleksien takana kaukalon laidalla. Kyllä yleisö ihmetteli... Sitten kun poliisin voimin herraa talutettiin ulos hallista, fanikatsomo alkoi laulaa: poliisi on ystävä. :-) Oli kyllä ainakin minulle mieleenpainuva ja ennennäkemätön kokemus.
 

Kurppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Hartford Whalers
Re: Re: Re: Re: hauskaa katsomossa ja vähän muuallakin

Viestin lähetti bozik
Silloisten sääntöjen mukaan rangaistusten jakaminen jälkikäteen kuvanauhan perusteella ei ollut mahdollista.

Näinhän sitä Oton rankaisematta jättämistä silloin perusteltiin. Varmaan kuitenkin jonkun toisen jengin ja pelaajan kohdalla olisi kummasti voitu sääntöjä vähän venyttää. Noina aikoinahan Urpo Lakkivaara oli vielä perusteellisemmin sängyssä jokereiden kanssa kuin nykyään.

Oikein, Otto ei tuntenut sanaa huti. Aina osui kun yritti, ihan joka kerta.

Ei kuitenkaan kaulaan osunut vaikka sinne taisi tähdätä.
 

kissankarva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lappeenrannassa monta vuotta sitten:
oltiin kaverin kanssa seisomakatsomossa katsomassa SaiPa-Jokerit peliä, ja takana seisoi joku keski-ikäinen vaahtoturpa.
Aina kun joku SaiPan pelaaja mokasi, tämä huusi suureen ääneen "kuka venäläinen se oli?".
Ja kun näitä mokia yllättäen tapahtui aika paljon, möykkä oli melko taukoamatonta.
Emmä tiedä oliko tää nyt kaikkein oudoin mutta jostain syystä tää naapurimaan ystävä on jäänyt mieleen.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
kausi 2003-2004, ottelu Jyp-HIFK joskus marraskuun tienoilla. Oltiin parin kaverin kanssa jossakin kulmassa, seisomapaikoilla kuitenkin. Viereen sattui pahaksi onneksi kusipäisin ifk-fani mitä kuvitella voi (tämä on helppo sanoa vaikka itsekin kannatan punaisia). Koko pelin ajan hän suolti kaikkea mahdollista saastaa suustaan sekä pelaajille että kotijoukkueen kannattajille. Eritysesti Jypin Pikkarainen oli jostain syystä hänen hampaissaan.

Katsomonosassa aisti lievää suuremman kireyden mitä pitemmälle peli eteni, varsinkin kun eräs keski-ikäinen naiskatsoja sanallisesti hieman ojenti tätä "fania". No siitäkös tämä sai vettä myllyyn ja alkoi kekseliäästi huikkia naiselle "tuulipukuuu, tuulipukuuu..!", naisen asustekokonaisuuteen viitaten.

Olen joskus ajatellut että mahtoiko tämä älyn jättiläinen lopulta päästä hallista ehjin hampain pois. Toisaalta täytyy ihmetellä jyväskyläläisten pitkää pinnaa.
 

vamos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg
tais olla kausi 2001-2002 ja tapahtui suamen turus. matsi oli tps-hpk ja muistaakseni tilanne aika lailla tasainen, mut ilmeisesti joku kerhofani ei halunnu jännittää kolmatta erää loppuun. nimittäin tässä kerhon vierasfanipäädyssä noin viiden hengen porukka alkoi seisomaan, taputtamaan ja kannustamaan yhtä kaveria, joka alkoi riisua kledjujaan perusteellisesti ja tilanne huipentui hänen viuhahtamiseen muihin katsomonosiin. no järkkärit korjas sen aika äkkiä, mut se oli hieno spontaani veto!

toinen hyvä setti oli näissä viime mm-kisoissa suomessa. jatkopeli suomi-ukraina, tais päättyä 9-1, rintsi teki kypärätempun. pari kolmekymppistä tiukkaa äijää nahkatakeissa ja buutseissa istu vieressä ja tais olla muutama drinksu otettu ennen pelii. no jätkät kannusti suomea hyvin aggressiivisesti huutamalla koko ajan:"IHOLLE, prkl, iholle!!"

erätauoilla niille maistu lisää ja vikan erän ne nojas toisiinsa. kuola valu pitkin poskia, toisella kisamaskotti pehmolelu kainalossa ja välillä kuuli toisen mumisevan:"...ih..(hik)..olle.."

jäätäviä kavereita.
 
Suosikkijoukkue
KärppäKerho, Leafs, Slovensko
Viestin lähetti JHag
Oudoin katsomokokemukseni tapahtui niinkin lähellä kuin keväällä -02. Tuolloinhan HIFKissä pelasi Jonni Vauhkonen (mainettaan parempi, menisi nytkin neloseen), jota Sir Pena kaavaili kauden alussa "ykköskentässä paikasta taistelevaksi". Tottahan tuo oli, jos Pentti tarkoitti Kiekko-Vantaan ykköskenttää.

No, Jonnilla ei oikein mennyt homma putkeen missään vaiheessa, mutta A7:n viimeisenä Jonni-fanina pidin jatkuvaa meteliä siitä, että vielä nähdään Jonnin maali tällä kaudella. Kauden viimeinen matsi oli HPK:ta vastaan ja joku valopää oli keksinyt kutsua juuri tuolloin koolle JA:n HIFK-fanien ensitapaamisen ravintola 5 penniin ennen matsia. Siellä tuli nautittua ruokajuomia sen verran, että niitä piti saada lisää matsinkin aikana. Tästä luonnollinen seuraus on, kuten lääketiedettä tuntevat tietävät, ns. nestepoistuman kumuloituminen. Siis sairas kusihätä koko ajan. Ja lisätankkaus + kusihätä -kierrehän on vienyt monta miestä ennenaikaisesti kotiin tai taksiin.

Itse matsissa HPK vei HIFKiä kuin mätää kukkoa, mutta olikos se juuri 3. erässä, kun meikäläinen koki jälleen kerran voimakasta urinoimisen tarvetta - ja kuinka ollakaan! Katsomo suorastaan repesi saniteettitiloissa käyntini aikana ja Aaseiskaan rämmittyäni sain kuulla Jonni Vauhkosen maalanneen ja vielä aika upeasti. Murruin välittömästi henkisesti ja fyysisesti ja minusta tuli hirviö. Elämäni alkoi mennä huonosti, ryhdyin käyttämään liian pieniä kenkiä ja keskivahvoja huumeita. Jouduin rikoksen poluille tutustuttuani alamaailmaan ja laitoskierre oli valmis. Elin lyhyet vapaanaolohetkeni yhteiskunnan ulkopuolella pienessä Solifer-asuntovaunussa Hakaniemen sillan alla ja yritin saada elantoa myös naiseksi pukeutuneena Kallion pahamaineisilla kaduilla erittäin huonolla menestyksellä...Hups, tämähän ei kuulu tänne, mutta jokatapauksessa. Silloin vitutti. Odotin oikeasti Jonni Vauhkosen maalia lähes yhtä kiihkeästi kuin veli Carlos Nicen maalia viime kaudella. Ja oisko ollut kivaa, Carlos, jos olisit ollut a) Suomessa, b) matsissa ja c) kusella, kun Nicce saa leijan sisään?

Vähän myöhässä tulee vastaus, mutta menköön.... Hauska tarina, muistan ton matsin erittäin hyvin, olin väijymässä Hifkiin kallellaan olevan veljeni kanssa ja provosoin vaihtelevalla menestyksellä oranssi-sini-valkoisilla nappiverkkareillani ja kerholipulla viereistä B-kakkosta aina Kerhon maalatessa. Ja todellakin muistan itsekin panneeni merkille Jonni Vauhkosen maalin! Reaktioni oli kyllä enemmän "piti nyt toiki sit päästää tekemään"....näemmä Jonnin edesottamukset tai edesottamattomuudet ovat kuitenkin herättäneet vastustajan leirissä paljon villimpiä tunteita.

Tulee mieleeni eräs narrifanituttuni joka -94 ratkaisevassa finaalissa oli sitä mieltä että toki ehtii vetää vielä toisen ohran ennen jatkoajan alkamista. Hän on jälkeenpäin tunnustanut että "hieman" harmittaa.
 

demitra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti iiron_troikka
Tuli mieleen nyt muuten tämä:
Olin katsomassa kun täydessä hallissa Hippoksella JYP voitti runkosarjan. Vuosi oli muistaakseni -92.

Kyllähän Jokerit oikeastaan lahjoitti runkosarjavoiton Jypille. Jokereilla oli nimittäin jo tuohon aikaan paha tapa hävitä selvääkin selvemmät ottelut. Ennen viimeistä kierrosta Jokerit oli vielä Jypin (tai itse asiassa JypHT:n) edellä ja viimeisessä ottelussa vastaan asettui sarjan yleinen naurun aihe Joensuun Jokipojat. Mutta niin vain Jokp voitti Jokerit ottelun päättyessä muistaakseni 3-4. Tasapelikin olisi tainnut riittää Jokereille, mutta joku joensuulaisten peruspakki onnistui tekemään ratkaisevan maalin vielä muutama minuutti ennen loppua. Kiekkolehti uutisoi runkosarjavoiton menettämistä jotenkin tähän tapaan "Vaivaako kirous Jokereita?", jossa verrattiin runkosarjavoiton menettämistä kevään 1983 mestaruuden menettämiseen. No, onneksi kirous on sitemmin hieman hellittänyt.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Viestin lähetti Qwerty
Ainoastaan harmitti kun isä olisi halunnut lähteä hallilta ennen runkosarjan voittopokaalin nostamista. Onneksi sain kuitenkin pitkitettyä lähtöä sen verran että näin edes vähän siitä.
Omituista käytöstä sinulta. Olisithan voinut jäädä katsomaan seremonioita sitten seuraavan kerran kun JYP voittaa runkosarjan.
 

MC61

Jäsen
Suosikkijoukkue
rystylätty
Viestin lähetti demitra
Kyllähän Jokerit oikeastaan lahjoitti runkosarjavoiton Jypille. Jokereilla oli nimittäin jo tuohon aikaan paha tapa hävitä selvääkin selvemmät ottelut. Ennen viimeistä kierrosta Jokerit oli vielä Jypin (tai itse asiassa JypHT:n) edellä ja viimeisessä ottelussa vastaan asettui sarjan yleinen naurun aihe Joensuun Jokipojat. Mutta niin vain Jokp voitti Jokerit ottelun päättyessä muistaakseni 3-4. Tasapelikin olisi tainnut riittää Jokereille, mutta joku joensuulaisten peruspakki onnistui tekemään ratkaisevan maalin vielä muutama minuutti ennen loppua.

Ja Jokerien numero 8 rei'itti Joensuun jäähallin pukukopin oven mailallaan.
 

Darius

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vuosikymmenen vaihteessa tapahtui Keski-Suomessa... Olin inttikaverini kanssa katsomassa IFK:n vierasmatsia Jyväskylässä. Väsytti (edellinen ilta hieman vierähti ja sitten vielä autolla ajo J-kylään) ja IFK:n peli suorastaan v-tti. Tilanne oli jotain 0-4 ja tuska sen kuin lisääntyi. Tässä vaiheessa keskisuomalaiset katsomotoverimme huomasivat ahdistuksemme ja yrittivät tehdä kaikkensa helpottaakseen oloamme. Jaksoivat uskoa siihen, että "kyllä se hifki vielä maalin tekee, kyllä ne niin hyviä pelaajia ovat" ja muuta vastaavaa. Lopussa pieni joukko paikallisia katsojia jo kannusti aina kun IFK jotain hyökkäyksen poikasta yritti. Eikä ollut mitään vittuilua takana. No, IFK ei sitä kuparista rikki saanut, mutta hyvän mielen sai mulle ja kaverille. Tosin paluumatkalla mieli taas alkoi painumaan pohjamutiin, koska kannustajia ei enää löytynyt. Mutta aikamoisia velikultia (ja -naisia) nuo jyväskyläläiset:)
 

Sparta

Jäsen
Viestin lähetti demitra
Kyllähän Jokerit oikeastaan lahjoitti runkosarjavoiton Jypille. Jokereilla oli nimittäin jo tuohon aikaan paha tapa hävitä selvääkin selvemmät ottelut. Ennen viimeistä kierrosta Jokerit oli vielä Jypin (tai itse asiassa JypHT:n) edellä ja viimeisessä ottelussa vastaan asettui sarjan yleinen naurun aihe Joensuun Jokipojat. Mutta niin vain Jokp voitti Jokerit ottelun päättyessä muistaakseni 3-4. Tasapelikin olisi tainnut riittää Jokereille, mutta joku joensuulaisten peruspakki onnistui tekemään ratkaisevan maalin vielä muutama minuutti ennen loppua.

Olin katsomassa tätä peliä Mehtimäellä ja ratkaiseva maali on kyllä jäänyt pysyvästi mieleen. Selänteellä oli alla pitkä vaihto ja hän menetti kiekon joensuulaisille Jokereiden puolustuspäässä. Kiekko toimitettiin siniviivalle Jokipoikien #4 Jari Hakkaraiselle, joka lämäsi kiekon vastustamattomasti yläpesään. Ottelun jälkeen tosiaan Selänne lävisti suutuksissaan mailallaan Jokereiden pukokopin oven.

Taisi tulla herroille kiire toimittaa SM-liigan runkosarjan voittopysti Jyväskylään?
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Viestin lähetti Qwerty
Ainoastaan harmitti kun isä olisi halunnut lähteä hallilta ennen runkosarjan voittopokaalin nostamista.
Vain Suomessa.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Sparta
Taisi tulla herroille kiire toimittaa SM-liigan runkosarjan voittopysti Jyväskylään?

Taisi jäädä toimittamatta. Muistaakseni Jyväskylässä hipelöitiin jotain halpaa kopiota, näin muistelen lehtiartikkelin kertoneen.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuli mieleen...

Viestin lähetti Sparta
...Kiekko toimitettiin siniviivalle Jokipoikien #4 Jari Hakkaraiselle, joka lämäsi kiekon vastustamattomasti yläpesään. Ottelun jälkeen tosiaan Selänne lävisti suutuksissaan mailallaan Jokereiden pukokopin oven.

Muistaakseni Aravirta lupasi lehdessä runkosarjavoiton jälkeen että JYP kustantaa kiitokseksi Hakkaraiselle juomat vuodeksi eteenpäin. Mahtoiko lupaus toteutua?
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eipä ole mulle oikein sattunu eikä tapahtunut mitään n. 10 pelin aikana jotka olen nähnyt. Mieleenpainuvin oli loppuvuodesta 2002, HPK-Pelicans -ottelussa, kun JJ mittautti Pelicansin Jan Latvalan mailan ja Pelicansin pelaajat protestoivat hakkaamalla mailojensa lavoillaan kaukalon laitaa vaihtopenkeiltänsä. Toinen mieleenpainuva hetki oli kun viime kauden (muistaakseni) toiseksi viimeisessä kotipelissä Lukkoa vastaan kun järkkärit veivät pari Lukko-fania ulos, en huomannut miksi. Sikakatsomossa huudettiin hei hei.
 

Koheltaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, HIFK, FC Woking
Laitampa tähän oman erikoisen tapauksen joka sattui itselleni turussa. Oltiin porukalla katsomassa TPS-HIFK matsia. Kotijoukkue tuli juuri kentälle, kun syliini lensi TPS:n pieni fani lippu. Takanani ollut mies oli innoissaan heiluttanut seisten lippua niin kovaa että se oli repeytynyt. Kovaa tuuletusta turussa :-)
 

Miller

Jäsen
Ei nyt liity SM-liigaan millään lailla, joten anteeksi, mutta ei tuolta muualtakaan löytynyt sopivaa ketjua tälle aiheelle.

Juuri äsken tulin Unkarin pääsarjan ottelusta Ferencváros TC ja Újpesti TE. Ottelun liput piti noutaa eilis päivänä Ferencváros TC:n futis-stadionilta klo 10 ja 17 välillä. Saavuttiin paikalle kaverin kanssa varttia vaille viisi lippuja varten ja kaikki oli muka jo myyty. Noh, lopulta saatiin kaksi lippua hintaan 500 forinttia kappale eli noin 2 euroa/lippu.

Tänään sitten hallin luona hyvissä ajoin kolme varttia ennen ottelun alkua. Peli alkoi klo 18:00. Uusi, hieno ja pieni halli näytti olevan. Sisällä jäällä taitoluistelija-tyttöjä kun ovea lähestyttiin. Mutta ei täällä kiekkoa pelata, teidän Kisstadion on tuossa vieressä, kertoi joku iäkäs herrasmies. Noh, sinne siis.

Katutasosta rappuset ylös ja turvatarkastus. Kukaan ei tietenkään tunnu puhuvan englantia. Sisälle päästyä hirveästä, loskaisesta lumisateesta järkytys oli suht suuri kun tajusimme, että tämä sisätila on vain jotain silmän lumetta: peli pelataan ulkojäällä!!!

Koti- ja vierasjoukkueen kannattajat oli jaettu eri puolille jäätä, jotta yhteydenottoja ei tulisi. Kovat kannustuslaulut omille ja vi****lulaulut toisille kantautuivat heti paikalle pääsystä alkaen.

Kello läheni kuutta ja pelin piti kohta alkaa. Lumisade oli edelleen yhtä kova kuin aikaisemminkin. Zamboni kävi kaksi kertaa välissä tyhjennyksellä ennen kuin sain koko kentän aurattua.

Kello 17:55 tuli ilmoitus, että ottelua on siirretty 2*20 minuutilla. Kannattajat jatkoivat laulujaan ja oluen juontiaan. Itsekin hörpin siinä määrin, että vessaan oli päästävä. Ovimieheltä sain apuja sen verran, että miesten vessa olisi rappusten alla katutasossa. Sinne päästyäni huomasin, että suurin osa miehistä kusee rappusten alle tai lumipenkkoihin. Ei ihme, sillä vessat olivat lukossa. Sain minäkin tarpeeni rappusten alle tehtyä.

Lumisade jatkui, mutta kotijoukkue Ferencváros TC:n joukkue tuli jäälle noin 50 minuuttia alkuperäistä alkamisaikaa myöhemmin, mukaanaan Rob Niedermayer ja Jason Strudwick !!! Kannattajien huuto oli melkoista keskellä raskasta lumisadetta. Vierasjoukkueen pelaajat tulivat jäälle kohta perään ja lumipallot katsomosta alkoivat lentää!!! Muutama kaveri sai oikein mojovat osumat vartaloonsa ja maalivahtia kajahti yksi puhelimeenkin.

Pelaajat luistelivat kenttää ympäri ja heittelivät lättysyöttöä toisilleen kuin missä tahansa pihapeleissä. Kuuluttaja kuitenkin ilmoitti, että ottelu pelataan ensi viikolla sankan lumisateen johdosta: tulkaa silloin uudestaan...

Vierasjoukkue lähti jäältä ja lumipallot alkoivat lentämään. Kotijoukkue, Niedermayer ja Strudwick mukanaan, kiitti urheita kannattajiaan ja yhtyivät johonkin rituaaliseen käden heilutteluun ennen kuin poistuivat jäältä.

Omalta kohdaltani tämä oli kyllä yksi mieleenpainuvimmista katsomokokemuksistani, vaikka peli ei edes kerennyt alkaa. Hienoa oli, että lumisateen keskellä luisteli kaksi taalakiekkoilijaa, joiden arvostus nousi ainakin minun silmissäni korkealle. Ja kannattajat olivat täysillä mukana lumisateesta huolimatta. SM-liigassa samaista tunnelmaa ei koe millään paikkakunnalla. (Katsojia oli noin 1000, joista naisia ehkä 7.)

Harmittavaa toki oli, ettei Unkarin kiekon tasosta nähnyt mitään. Kehuttavaa se ei varmasti olisi ollut, mutta kokemisen arvoista silti. Noh, oli se tämäkin seikkailu...
 

Kemulator

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Ke 23.2. JYP A - Blues A:
JYP-hyökkääjä pääsee laukomaan täysin avoimesta paikasta aivan maalin edestä. Ilmeisesti laukauksen onnistumisesta innostuneena ko. pelaaja nostaa kädet ilmaan ja pian koko viisikko ympäröi hyökkääjän, maalibiisi lähtee soimaan ja hallissa valot vilkkuu. Kentällinen lähtee lyömään nyrkkiä vaihtopenkin kanssa, jolloin Blues-maalivahti tiputtaa kiekon hanskastaan odottamaan b-pistealoitusta selvästi ihmetellen, mitä mustapaitainen porukka jäällä oikein juhlii. Vastaava ihmetys oli päällä katsomossakin, sillä ainoat henkilöt koko hallissa, jotka luulivat maalin syntyneen olivat kotijoukkueen jäällä olleen kentällisen jäsenet.
 

MC61

Jäsen
Suosikkijoukkue
rystylätty
Viestin lähetti Miller
Ei nyt liity SM-liigaan millään lailla, joten anteeksi, mutta ei tuolta muualtakaan löytynyt sopivaa ketjua tälle aiheelle.

Juuri äsken tulin Unkarin pääsarjan ottelusta Ferencváros TC ja Újpesti TE. Ottelun liput piti noutaa eilis päivänä Ferencváros TC:n futis-stadionilta klo 10 ja 17 välillä. Saavuttiin paikalle kaverin kanssa varttia vaille viisi lippuja varten ja kaikki oli muka jo myyty. Noh, lopulta saatiin kaksi lippua hintaan 500 forinttia kappale eli noin 2 euroa/lippu.

Tänään sitten hallin luona hyvissä ajoin kolme varttia ennen ottelun alkua. Peli alkoi klo 18:00. Uusi, hieno ja pieni halli näytti olevan. Sisällä jäällä taitoluistelija-tyttöjä kun ovea lähestyttiin. Mutta ei täällä kiekkoa pelata, teidän Kisstadion on tuossa vieressä, kertoi joku iäkäs herrasmies. Noh, sinne siis.

Katutasosta rappuset ylös ja turvatarkastus. Kukaan ei tietenkään tunnu puhuvan englantia. Sisälle päästyä hirveästä, loskaisesta lumisateesta järkytys oli suht suuri kun tajusimme, että tämä sisätila on vain jotain silmän lumetta: peli pelataan ulkojäällä!!!

Koti- ja vierasjoukkueen kannattajat oli jaettu eri puolille jäätä, jotta yhteydenottoja ei tulisi. Kovat kannustuslaulut omille ja vi****lulaulut toisille kantautuivat heti paikalle pääsystä alkaen.

Kello läheni kuutta ja pelin piti kohta alkaa. Lumisade oli edelleen yhtä kova kuin aikaisemminkin. Zamboni kävi kaksi kertaa välissä tyhjennyksellä ennen kuin sain koko kentän aurattua.

Kello 17:55 tuli ilmoitus, että ottelua on siirretty 2*20 minuutilla. Kannattajat jatkoivat laulujaan ja oluen juontiaan. Itsekin hörpin siinä määrin, että vessaan oli päästävä. Ovimieheltä sain apuja sen verran, että miesten vessa olisi rappusten alla katutasossa. Sinne päästyäni huomasin, että suurin osa miehistä kusee rappusten alle tai lumipenkkoihin. Ei ihme, sillä vessat olivat lukossa. Sain minäkin tarpeeni rappusten alle tehtyä.

Lumisade jatkui, mutta kotijoukkue Ferencváros TC:n joukkue tuli jäälle noin 50 minuuttia alkuperäistä alkamisaikaa myöhemmin, mukaanaan Rob Niedermayer ja Jason Strudwick !!! Kannattajien huuto oli melkoista keskellä raskasta lumisadetta. Vierasjoukkueen pelaajat tulivat jäälle kohta perään ja lumipallot katsomosta alkoivat lentää!!! Muutama kaveri sai oikein mojovat osumat vartaloonsa ja maalivahtia kajahti yksi puhelimeenkin.

Pelaajat luistelivat kenttää ympäri ja heittelivät lättysyöttöä toisilleen kuin missä tahansa pihapeleissä. Kuuluttaja kuitenkin ilmoitti, että ottelu pelataan ensi viikolla sankan lumisateen johdosta: tulkaa silloin uudestaan...

Vierasjoukkue lähti jäältä ja lumipallot alkoivat lentämään. Kotijoukkue, Niedermayer ja Strudwick mukanaan, kiitti urheita kannattajiaan ja yhtyivät johonkin rituaaliseen käden heilutteluun ennen kuin poistuivat jäältä.

Omalta kohdaltani tämä oli kyllä yksi mieleenpainuvimmista katsomokokemuksistani, vaikka peli ei edes kerennyt alkaa. Hienoa oli, että lumisateen keskellä luisteli kaksi taalakiekkoilijaa, joiden arvostus nousi ainakin minun silmissäni korkealle. Ja kannattajat olivat täysillä mukana lumisateesta huolimatta. SM-liigassa samaista tunnelmaa ei koe millään paikkakunnalla. (Katsojia oli noin 1000, joista naisia ehkä 7.)

Harmittavaa toki oli, ettei Unkarin kiekon tasosta nähnyt mitään. Kehuttavaa se ei varmasti olisi ollut, mutta kokemisen arvoista silti. Noh, oli se tämäkin seikkailu...

Todella mielenkiintoinen kirjoitus! Askaruttamaan jäi tosin, että mitä helvettiä herrat Strudwick ja Niedermayer siellä tekevät?
 

Päällikkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Chelsea, Atlanta Thrashers
Yhdessä tämän kauden Lukon kotiottelussa. Lukon Steve Larouchille syötetään avaus omasta päästä, Larouche olisi päässyt läpi, mutta hän ei saanut kiekkoa kiinni ja yleisö kohahti ja heti kohahduksen jälkee tuli hiljaista ja "Leuka" huutaa kurkku suorana: VITTU!!! Oli siinä kyllä sitten nauramista ;)
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Eepi, Larouche
Lukko-TPS

Kyseessä oli peli Lukko-TPS. Olin, kuten aina, Äijänsuon seisomakatsomon ylä-lauteilla katsomassa peliä, kun jo heti ensimmäisessä erässä rupesi "lemuamaan" siinä määrin, että oli käytävä kavereiden kanssa ristikuulustelu kuka rupesi mätänemään. Kukaan ei ainakaan heti tunnustanut päästäneensä kaasut ilmaan. Pienen ajan päästä haju kaikkosi, mutta harmiksemme se tuli taas pian uudelleen. Uusi ristikuulustelu oli edessä, mutta taas ilman tulosta. Pienen aikaa taas hengiteltiin siinä sitten paitoihin, kunnes haju kaikkosi. Olimme jo toivekkaita hajun suhteen, mutta eikös jo Lukon seuraavan maalin kohdalla hanat auenneet.? Kysyin jo, että onko tänne katsomon ala-puolelle vedetty paska-johto suoraan vessoista vai miten tällainen on mahdollista.

Haju jatkui läpi ottelun ja syylinenkin näköjään löytyi. Kolmannessa erässä ala-puolellemme tuli vanhahko mies, joka aina välillä "tuuletteli" kanaloitaan ja haitariaan ja eiköhän juuri silloin sopivasti saastunut ilma palannut lauteille. Kokemuksena tämä oli sekä karmea että hauska.
 

Orsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KÄRPÄT, RoPS, Maajoukkue, Hollanti, Gun`n`Roses
Tapahtui Epsanjassa...

Todella outo katsomokokemus sattui Espanjassa viime syksynä, muistaakseni syyskuuun alussa, Valenciassa Levanten stadionilla. Olimme parin viikon Espanjan turneellamme päätyneet Valenciaan. Tarkoituksena oli mennä katsomaan Euroopan Parasta futista, mutta yllättäen LaLiga piti tauon juuri niinä kahtena viikkona.

Noh, tarjolla oli liki yhtä hauskaa, kuin tuo jumalainen futissarja tarjoaa. Espanja-Skotlanti ystävyysottelu. Tutustuimme muutamiin skotteihin kostealla Barcelonan keikalla pari päivää ennen peliä. Sovimme tapaavamme heidät ennen matsia Valenciassa. Tapasimmekin. Tosin seurana oli yli 3000 muuta tartaaneihin pukeutunutta pääosin miespuolista humalaista skotlantilaista. 5 tuntia ennen peliä sitä sitten laulettiin, morkattiin englantilaisia ja juotiin tietty Paljon olutta paikalllisessa irkkubaarissa. Tuli opittua skotlannista noiden tuntien aikana enemmän kuin aikaisempien vuosikymmenten aikana yhteensä. Sitten oli aika siirtyä stadionille. Lippujen hinta kohtuullinen 10e. Skottien kanssa sitten toiseen päätyyn istumaan.

Peli alkoi. Skotlanti aloitti hyvin muutamalla terävällä hyökkäyksellä, joista sitten tuli maalikin. Tunnelma sinivalkoisten katsomossa oli massiivinen. Kyseessä oli siis Harjoitusottelu. Levanten stadionille mahtuu n.25tonnia ihmisiä. Paikalla oli ehkä 15tuhatta ja heistä yli 3000 skottia. Näistä kännissä yli 70 prosenttia. Lämpöä 25 astetta. Olin haltioissani. Parempi puoliskonikin sanoi että, tällaisissa peleissä olisi nautinnollista käydä. Hän ei erityisemmin jalkapallosta välitä.

Sinivalkoisten päädyssä tunnelma suorastaan kiehui, kunnes silmiemme edessä Reyes heilahti nurin kuin heinänkorsi. Raul tasoitti pelin ja opin muutaman skotin/englannin kielisen kirosanan lisää.

Sitten tapahtui se outo osuus. Stadionilta menivät valot. Peliä oli pelattu reilut 60minuuttia. Pelin kuulutettiin jatkuvan, kunhan valot saadaan kuntoon - luonto oli eri mieltä. Alkoi ensin tihuttaa vettä. Katsomossa aukesivat sateenvarjot. Sen jälkeen koko pelin ajan katsomoa piiskannut tuuli raivostui. Yhdistettynä koko ajan kasvavaan vesisateeseen tilanne alkoi näyttää kaoottiselta. Parissa minuutissa kenttä tulvi vedestä. Vettä tuli ihan sananmukaisesti vaakasuorassa, isoja pisaroita jotka kastelivat yksinkin, saati kun niitä oli miljoonia. Hetken päästä peli keskeytettiin. Koitimme suunnata hotelliimme tulvivan kaupungin yli. Ajatus tuntui epätoivoiselta. Ihmiset koittivat suojautua minne vain pääsivät. Katsomorakenteiden alla oli mm. valtava tungos. Sitten, maksettuamme taksikuskille ylimääräiset 10e, pääsimme hotellillemme pakoon tuota trooppista myrskyä.

Kyseinen peli,skotit ja tietenkin Espanjan supertähtien näkeminen olivat jo sinänsä iso asia. Tuo pelin loppu oli kuitenkin jotain sellaista, minkä minä ja puolisoni muistamme lopun ikämme.

Anteeksi pitkä kirjoitus.
Mukava muistella näin talvella.
 

mazapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Omalle kohdalle omituisin sattuma jääkiekko ottelussa kävi kaudella 03/04 ottelussa Pelicans-Blues. Päivämäärä taisi olla 09.10.2003 ellen ole aivan väärässä.

Taisi olla ensimmäinen erätauko, kun zamboni tulee jäädyttämään kenttää niinkuin erätauolla yleensäkkin tehdään. Zambonin päästyä hommassaan noin puoliväliin alkaa siitä kuulumaan omituinen pauke ja hetken päästä se seisoo sammuneena keskellä kenttää. Vekotin saatiin kuitenkin toimimaan hetken päästä. Eikä mennyt kuin reilu minuutti, kun sama homma toistui taas.
Muutaman minuutin odottelun jälkeen Zamboni pääsi jatkamaan huonosti alkanutta matkaansa yleisön aplodien saattelemana.
Tämä tapahtuma viivytti ottelun toisen erän alkua noin viidellä minuutilla.

En mene takuuseen, ettäkö tapahtuma olisi mennyt juuri näin, mutta tämä on minun muistikuvani taphtuneesta. Joku paikallaolleista saa mieluusti korjata virheeni jos näin on käynyt.

Ottelun itsessään Pelicans voitti 1-0 Bluesin sähellyksen jälkeen. Voittomaalin ampui Toni Mäkiaho. Se on varma tieto.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös