Otteluseuranta 6.2 Avangard Omsk - Jokerit

  • 18 081
  • 180

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Kappas. Tuomarit luottavat Omskin kestävän loppuun saakka. Peli 4-3
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Moses ei liene vielä kertaakaan tehnyt hattua Jokereissa. Nyt olisi aika!
 

Pllnen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Penguins, #3 Määttä, #86 Teuvo Teräväinen

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Vitun vittu! Vitun vitun vittu että vituttaa.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Saatana sentää, hyvä taistelu! Jatkuvasti joudutaan vähän taistelemaan tuomareita vastaan, 5 min ylivoimaa ja peli olisi voinut päättyä toisin.

Hyvä taistelu jätkiltä!
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Ohtamaan pitäisi potkaista Barulinia kättelyssä. Tai lyödä. Jollain terävällä.
 

raukkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Ei edes jaksa häviö eikä tuomarisekoilu vituttaa maailman eniten, hyvin pelattiin ilman Koukalia & Aaltosta ja Mosesin meleko varma maaliennätys lämmittää mieltä...
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvä taistelu ja lopulta perhanan hieno peli. Nostaa mukavasti tunnetta kevättä kohti.
Tämä on sikäli ihan turha viesti, että herra Keisari tiivisti omat fiilikset. Oli aivan loistava jääkiekko ottelu, tunteet vaihteli syvältä maailman parhaaseen Moses fiilikseen. Jos vielä vähän otetaan happea niin eihän tuomarit loppujen lopuksi edes olleet huonoja. Vaikka asioiden tarkistaminen kestää KHL:ssä luvattoman kaun niin päasia eli tulos oli oikein. NHL:ssähän nämä hommat hoitaa vaikkapa Sharks pelistä länsirannikolta Toronto. Sieltä se vastaus tulee nopeasti, on selkeä ja näytetään yleisölle. KHLssä on vähän eri juttu, periaatteessa ovat kopioineet NHL mallin (joka on hyvä) mutta sitten voi olla, että puhelinlinjoissa on häikkää tahi Putin on henkilökohtaisella tarpeella. Siksi tuo voi kestää.

Anyway, tunnen Suomen tuomaritoiminnan hyvin ja eihän sekään ihan täydellinen ole. Silti jos/kun KHL haluaa tätäkin osa-aluetta kehittää niin dumarit ja koulutettavat tuomarit katsovat tilanteen rauhassa ja selvittävät miksi potku jäin tuomitsematta. Ilman mitään salaliittoteoriaa veikkaan että siksi, että vastoin ohjeistusta toinen tuomari ei selvästi ilmaissut, että maalinedusta on hänellä hallussa ja siten ei yksinkertaisesti nähnyt tilannetta. Selvä tuomarivirhe, mutta näitä tulee. Samalla hattu päästä että hylkäsivät selvästi korkealla mailalla tehdyn maalin.

Eli yksi todella paha virhe, mutta olivatko tuomarit oikeasti huonoja ?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eli yksi todella paha virhe, mutta olivatko tuomarit oikeasti huonoja ?

Eivät tuomarit huonoja olleet, mutta he olivat joko lahjottuja tai väärässä tehtävässä. Kun ottelun katsoi uudestaan, epäilys vilunkipelistä varmistui joko siten, että Omskia suosittiin korvausta vastaan tai Omskia suosittiin koska ei muuta uskallettu tehdä.

On ihan turha nostaa esille yksittäisiä pieniä tilanteita, joista Omskille ei jäähyä puhallettu, mutta vastaavasta Jokereille pilli soi. Tämä menee normaalin kotitoleranssin piikkiin. Sen sijaan toisen erän lopun tapahtumat eivät mene. Tuomareista toinen seurasi aitiopaikalta ja toinen linjjureista näki myös esteettöömästi kun ensin Omskin pelaaja veti poikittaisen selkään, seuraava Omskin pelaaja veti toiseen Jokeripelaajaan kaksi poikittaista ja kakun kruunasi Omskin maalivahti potkaisemalla Jokeripakkia. Toinen päätuomareista nosti käden jäähyn merkiksi. Tuomareiden reagointi paljasti että homma nähtiin sillä he kokoontuivat kaikki neljä kohtuullisen pitkään palaveriin. Lopulta jäähyä ei ollut edes tulossa ja ainoastaan Jokerien protestointi vei omskilaisen edes 2 min ajaksi jäähypenkille. Oikeat tuomiot olisivat olleet 2 min (pelaaja 1), 2 min (pelaaja 2) ja 5+20 min (pelaaja 3) eli Omskin maalivahti. Vielä kerran: alkuasetelma oli neljästä tuomarista kahden (päätuomari ja linjuri) hyvin havaittavissa eikä tapahtumasarjan lopun potkukaan voinut jäädä havaitsematta.

Aivan tietoista toimintaa, valitettavasti. Tällaista toimintaa ei voi pitää jotenkin vahinkona tai sellaisena, että tuomarit eivät nyt vaan nähneet tapahtumia. Kyllä he näkivät, osa jopa kaiken tässä casessa tapahtuneen. Jos kyse oli siitä että rohkeus petti antaa Omskille tuomioita, he ovat väärässä tehtävässä.

KHL:ssä on sellaiset 70-80 prosenttia hyvää tuomarointia ja on ollut ilo katsoa niitä otteluita. Sitten on muutama peli jossa voi yhtyä Westerlundin kommentointiin KHL:n tuomareista. Siellä on todellakin ostettavia mätäpaiseita joita ilmeisesti alueelliset suurruhtinaat (seurojen omistajat) pyörittävät.
 
Viimeksi muokattu:

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aivan tietoista toimintaa, valitettavasti. Tällaista toimintaa ei voi pitää jotenkin vahinkona tai sellaisena, että tuomarit eivät nyt vaan nähneet tapahtumia. Kyllä he näkivät, osa jopa kaiken tässä casessa tapahtuneen. Jos kyse oli siitä että rohkeus petti antaa Omskille tuomioita, he ovat väärässä tehtävässä.
Ei yllättänyt, että hyvää analyysia cobolilta ja kiva taas keskustella. Jos ja kun lähden KHL tuomareita puolustamaan niin minuthan suolataan ihan suoraan. Tää on ihan selvä juttu.

Minä en usko cobolin tulkintaa, että näkivät potkun ja jättivät tuomitsematta. Ihan laatikon sisällä paljon jäi minultakin näkemättä, mutta ei koskaan tarkoituksella. Cobolin viestistä tulee väkisinkin mieleen "sohvatuomari" eli olisihan tuo pitänyt nähdä. Niin olisi siitä ei mitään keskustelua, potku ei saa koskaan mennä ohi.

Nyt se meni ohi. Päällikkö dumari piti ns. päänsä ylhäällä (dumari slangia) ja otti hoitaakseen ukot maalin edessä (vihrheellisesti). Veikkaan, että itsekin toisena kunkkuna olisin lähtenyt keskialueelta mukaan ja pitänyt kirjaa siitä, ketka lähtevät hässäkkään mukaan. Samaan aikaan tämä kunkkuna oleva tuomari yrittää rauhoittaa/puhua maskihässäkälle ja tilanne menee ohi. Oma kokemus,vastaavat tilanteet vtutti ihan järjettömästi, jos fiksu kippari tulee sannomaan enkö nähnyt kun meitä potkittiin ja vastaus on en, ei jäähyä.

En usko että olivat tahallaan huonoja. Huono päivä ja iso kasa vääriä puhalluksia, mutta ei tarkoituksella.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
En usko että olivat tahallaan huonoja. Huono päivä ja iso kasa vääriä puhalluksia, mutta ei tarkoituksella.

Ollaan eri mieltä. Siinä ei ole mitään sen suurempaa. Olen ollut monta kertaa näissä otteluketjuissa totemassa, että tuomarointi onnistui vaikka täällä ollaan tasan toista mieltä ja Erkka haukkuu tuomareita. Silloinkin uskoin näkemääni kuten uskon nytkin. Mulla on mahdollisuus mennä tarvittaessa kuva kuvalta tilanne läpi ja se kyllä kertoo kohtuullisen hyvin sen, mitä tuomarit voivat tilanteessa nähdä. Ei toki aina koska kyse on tv-kuvasta. KHL:ssä on epärehellistä tuomarointia ja tämä oli toinen kerta näkemissäni Jokerien otteluissa kun sellainen sattui. Niistä muista valtaosa on mennyt joko hyvin tai erittäin hyvin. Käytän logiikkaa johtapäätöksissäni. Edes nyt esillä olleet kaksi virhettä (2 x poikittainen ja 1 x potku, joista yksi jäähy 2 min) eivät yksistään riitä. Mutta kun huomioidaan tapahtumat ensimmäisen ja toisen erän alussa joista Jokerit kärsi syyttä joko jäähyllä tai vastustaja ei saanut oikeutettua jäähyä, en usko enää sattumaan vaan johdonmukaiseen toimintaan. Varmaahan se ei tietenkään ole, mutta kokonaisuus ja KHL:n yleinen tuomaritaso huomioiden todennäköistä.

Eipä tästä muuta osaltani. Oma mielipiteeni KHL:n hyvästä tuomaroinnista noin keskimäärin ja mätäpaiseista sitten siellä joukossa ei muutu.
 
Viimeksi muokattu:

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuitti cobolille. Arvostan näkemystä, en vaan usko tuohon kuva kuvalta metodiin. Osaat sen varmasti, mutta siinä vaiheessa kun koetat "smirklata" pari-kolme satakiloista äijää tulee kohden ja kiekko on Shea Weberillä niin tajuaa olevansa väärässä paikassa eiä ihan hetin näe kun isot ukot vääntään maalin edessä. Siellä on perkeleellinen kiire ja tule virheitä, tänään tuli selvä virhe.

Eri linjoilla ollaan siitä onko tarkoituksellista. Siitä kuitti ja kippaus, minusta tuomarivirhe ja en ole havainnut että Jokereita jotenkin dissattaisiin.

Erkka tulee möyhyämään tuosta loppuun asti. Erkka on hieno mies, yrittää valmentajana auttaa omia pelaajia kaikin keinoin, En silti Erkalle pilliä antaisi.
 

spede1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
komppaan veli Cobolia, toinen tuomari oli Hotsin takana kun Barulin potkaisi häntä. Poikkareista nyt voi keskustella kun ollaan puolustavan maalin edessä. Näitähän menee ohi myös änärissä. Kaike n kaikkiaan hyvä lätkämatsi vaikka meiltä oli pois viisi avauksen pelaajaa (Sumolta kolme). Tästä on hyvä jatkaa kohti maanantaita ....
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onkos tosta potkusta videota?

Ainakin tuossa ISTV:n koosteessa näkyy tuo tilanne (n. kohdassa 4:35). Siinä maalin takana oleva tuomari vielä katsoo(?) Ohtamaata, kun tuo potku tapahtuu. Toinen linjuri myös tilanteessa läsnä, joten luulisi jommankumman nähneen tilanteen. Mutta ei.
 

ejs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvä että GM on mukana kiertueella. Toivottavasti osaa asettaa sanansa hyvin oikeassa tilanteessa.

Mutta tuon kuitenkin vaikeasti havaittavan potkun näkemättä jäämiseen tai "näkemättä jäämiseen" perustuu nyt koko salaliittoteoria. Sekö tuomio nyt olisi kaiken muuttanut?

Ihme juttu, kuinka Summasen joukkueille aina sattuu näitä hommia. Eikä Jokeriaika ollut mikään poikkeus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös