Otteluseuranta 4.1.2024 (8. kisapäivä)

  • 67 569
  • 1 933

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
@Kental Tottakai paperilla olevat asiat vaikuttaa. Kyllä siellä Suomella silti oli maalintekovoimaa, joka ei konkretisoitunut pelissä toivotulla tavalla. Ei toi jengi mikään älyttömän huono ollut. Jenkeillä toki kovempi hyökkäysosaaminen ja viimeistelytaito.

Ja tietenkään yks ykkösissä ei heikompi yleensä pärjää. Tuo on kuitenkin joukkuelaji ja puhuin enemmän ihan näistä omista lähdöistä. Eka erä oli hallittua, muut ei. Jenkit karvasi ylempää ja paine oli kovempi. Pakistossa oli muutamia, jotka ei tähän kyennyt vastaamaan Jenkkejä vastaan ja muutenkin pelasi kehnosti turnauksessa. Kyllä mä samaa peliä katoin ja näin Suomen heikkoudet hyvin jo ennen peliä. Ekan erän kiekkokontrollin jälkeen lasken kaksi seuraavaa pupeltamiseksi nimenomaan siinä, miten ei kyetty vastaamaan paineistukseen. Väsyneenä henkilökohtaiset virheet tietenkin korostuu ja Jenkit oli parempia. Mutta ei siinä. Pronssia kohti.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
@Kental Tottakai paperilla olevat asiat vaikuttaa. Kyllä siellä Suomella silti oli maalintekovoimaa, joka ei konkretisoitunut pelissä toivotulla tavalla. Ei toi jengi mikään älyttömän huono ollut. Jenkeillä toki kovempi hyökkäysosaaminen ja viimeistelytaito.
Paperilla kovempi ja oletuksena, nytkin kuitenkin tilastoissa oltiin lopulta hyvinkin tasaisia. Toinen erä oli Suomelta toki sysimusta. Olin itse ainakin jopa pettynyt kuinka vaisu ja säyseä Suomi oli turnauksessa. Pieniä yksittäisiä pilkahduksia toki näkyi. Mentiikö tässä liikaa siihen pelikirjamaisuuteen vai kuvittelenko Suomen nuorista toivoista liikoja vai mitä, joka tapauksessa pienoinen pettymys tämä kokonaisuutena oli suhteessa rosteriin. Neljän parhaan joukossa, jättäen taakse Kanadan, ei toki aivan paska suoritus ole.
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Jenkit kalasteli jäähyä kaksi viimeistä erää, kokoajan oli joku naamaa pitelemässä. Osa toki aiheellisia osumia, mutta sitten tämä viimein viheletty oli kyllä naurettava. Kaveri kaatuu itekseen (tai koitti filmata ja onnistui) ja siitä maali.

Mutta kertoo jenkkien asenteesta, kun ollaan tiukassa paikassa: itketään.

Säälittävää, ihan joka vuodesta toiseen.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Saa, ja pitää valittaa.

Vaikkei se mitään täällä auta. USA oli pelin päällä enempi, ei siinä mitään. Mutta se mihin toi ratkesi korpesi.

Tietenkin pitää tunteella elää ja itsekin inhorealistina totesin miten Kokon takana verkko kiristyy jos USA ylivoiman saa. Ja tämä Suomen kohdalla päinvastoin. Päätyseinät paukkuu tai yv ei vain toimi.

Pelin ratkaisu ei ainakaan omiin silmiin ollut mikään tuomareiden oikeusmurha huipputasaisen ottelun myötä. Suomella oli omat saumat ja hienoa että joukkue oikeasti tarjosi esimerkiksi avauserän myötä mahdollisuuden itselleen luoda voittavan systeemin.

Lopulta minulle isoin ero oli siinä ettei Suomi saanut kolmanteen erään kiinni siitä mitä loi avauserään. Ja vastaavasti USA sai toisen erän maanvyörynsä pysymään paremmin kasassa kolmannessa erässä.

Ylivoimien ero ei sitten hirveästi keskustelua kaipaa.

Tuomareiden niskaan en vieläkään pysty kaatamaan asiaa. Kyllä Suomi sai paljon anteeksi selviä rikkeitä. Tällä kertaa näin.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
On tämä tuomareista itkeminen sarjasta tai kisoista riippumatta ihan saatanan väsynyttä.
Onkohan vuosikausiin pelattu peliä mitä ei tuomari ratkaissut. Eikä tämä koske ainoastaan jääkiekkoa, sama pätee jalkapalloon tai koripalloon ihan yhtälailla.
Valmentajat ulvoo presseissä ja kaikenmaailman asiantuntijat kelaa videoita twitterissä tai keskustelupalstoilla tilanteita ja kuudesta kulmasta kuvatun hidastuksen jälkeen pystyvät sanomaan "juu, väärin meni" miten se ei totakaan saanut oikein.

Näin reilun 700 puhalletun koripallopelin jälkeen haastankin tämänkin palstan tuomareista rutisijat pistämään pillin suuhun ja hyppäämällä askiin, parketille tai viheriölle. Paikkoja löytyy varmasti ja tie ihan huipulle asti on auki etenkin kun nykyiset tuomarit on ihan perseestä.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Ei ratkennut. Lähes vastaavalla tuomarivirheellä Suomi sai loppuun vielä ylivoiman.

Toinen hyödynsi nämä ja toinen ei.
Katsot tilanteita tilastotieteilijän silmin.

On helpompi pelata yv:tä 2-2 tilanteessa kuin 2-3 tilanteessa, kun kellossa on muutama minuutti jäljellä.

Sama homma AV:n kanssa.

Unohdat, että ne pelaajat eivät ole koneita vaan ihan ihmisiä. Jolloin henkimaailman jutut korostuvat tämmöisessä tilanteessa. Jos katsoo vaikka Kulonummen viivapelaamista tuolla yv:llä niin eihän siitä tullut yhtään mitään, kun oli pelko jo puserossa.

Tuomareilla oli paikka antaa ansaittuja jäähyjä pitkin peliä, tuohon loppuun tuon paskan viheltäminen oli ratkaisijan roolin hakemista ja sen saivat. Paikkojäähy ei paljon lohduta, jos olet antanut toiselle joukkueelle aivan valtavan henkisen buustin juuri ennen loppua.

Teinigingerin jatkuva itku, tulevien miljonäärien teatraalinen ylikorostaminen ja naaman raapiminen aitiossa meni selvästi tuomarin pöksyihin.
 

Luolis

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo, Montreal Canadiens
Täytyy vielä sen verran palata tuohon tuomarointiin, että jos Leijonien viheltämättömät rikkeet olisivat tapahtuneet USA:n toimesta niin täällä vertailtaisiin 2014 MM-kisojen finaaliin ja puhuttaisiin kaikkien aikojen tuomarifarssista. Värilasit on ihan tervettä pitää päässä kun kannatetaan omia, mutta mielestäni tässä nyt ei mitään iltapäivälehtien kuvailemaa farssia tapahtunut.
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Seuraavassa vierumäen saunaillassa minä päättäisin että juniorit harjoittelevat syöttämään ja ottamaan syötön vastaan. Karmeaa sohimista tuo ylivoima kun kiekko polttaa jokaisella lavassa.
Puupallo jätkille ja treeniä. Pohjolaleireille kynnysarvona käytännössä täydellinen kiekon- ja tekniikkakuulan hallinta. Nyt siellä pyörii pari sataa junnua, ei kilpailua ja lopulta - menestyvissä - U20 maaotteluissa pelaa eri avainpelaajat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös