Otteet kaukalossa 2017–2018

  • 307 548
  • 2 502

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jalat näyttää olevan niin tukossa suuremmalla osalla porukasta ettei minkäänlaista rytminvaihdosta tai keskialueen ylitystä vauhtia kiihdyttämällä pystytä tekemään. Peli on yhtä päätöntä puskemista kuin Ahonkin aikana. Erona on että rohkeammin yritetään pelata varsinkin puolustajien nousujen osalta. Terävyyttä kaivataan luisteluun ja nopeasti. Sitä saa yleensä lyhytkestoisella ja terävällä harjoittelulla. Tuossa vinkki valmennukselle jos eivät itse tajua. Luisteluvauhti on suorastaan heikkoa ja raskasta.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Jos haluaa jossitteluja tai hopeareunuksia, yks yv-onnistuminen, eikä KalPa olis sohassut ekasta saumastaan niin. Tai päästy jatkoille ja otettu helpottava lisäpiste.

Omaan silmään KalPa pelaa taas vaihteeks hieman omanlaistansa kiekkoa. Tai ainakin pelisuunnitelma Ässiä vastaan oli sorvattu ylitsevuotavaan kiekollisuuteen. Jotenkin heilläkin sitten uupuu joku suoraviivaisuus tai kyky murtautua keskustaan.

Monet puhunu ajotuksista ja just siltä se välillä näyttää: viittä vaille tilanteita joissa ajatukset ei ihan osu yksiin. Tai sitten sooloiluja joissa jatkotilanteet ei tuota mitään.

Palikat on edelleen käsissä, sairastupa tyhjentymässä, kyllä tossa riittävästi pelejä/aikaa on saada homma tiiviimmäks, tehokkaammaks ja iskuun kun säälit alkaa. Toki nyt vähän koetellaan ja malttia vaatii, jos iskee tuskastuminen ja jumi niin sitten keväästä tulee lyhyt.
 

Pata4win

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers ja FC Barcelona
Järkyttävä virhe valmennukselta. Enemmän menee valmennuksen piikkiin kuin Kärjen. Väärässä paikassa aloittajana.

Täysin samaa mieltä. Ei noin tärkeään aloitukseen voi pistää joukkueen huonointa aloittajaa.

Voi olla, että Korpin ura Ässien UTJ:nä on vahvasti uhattuna Ahon potkujen jälkeen, koska ikävästi näyttää siltä, että ratkaisu oli erittäin huono ja muutosta ei parempaan ole näkyvissä vaikka pelaajia palaa rosteriin... Toivottavasti tapahtuu muutosta parempaan!

edit. korjattu kirjoitusvirhe.
 
Viimeksi muokattu:

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Ihan yksilötasolla Ben Bloodin peli alkaa olemaan tasolla, jolla mies näyttää vahvistukselta.
Tommilan pelaaminen näytti hyvältä myös ja oli Bloodin kanssa parhaat pakit. Taimen peruspeli on kyllä parantunut, pelitapa vielä hakusessa ja usein joutu vieläkin avauksia hakemaan seisovin jaloin.
Hyökkääjistä Insam ainut ketä erottui edukseen, vahvaa luistelua ja taistelua. Insamin suoraluistelu vaikutti jopa vauhdikkaalta.
Makolla ei tahdo onnistua mikään, voi olla että pelaa jonkun vamman kanssa väkisin ja toivoo, että sopparin vielä johonkin saisi. Kärjen aloitukset eivät kyllä juuri hurraa huutoja aiheuta, siinä on kesäksi ohjelmaa, jos sentterinä meinaa jatkaa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Insamin suoraluistelu vaikutti jopa vauhdikkaalta.

Niin kertooko tämä enemmän siitä, että Marco on keväällä lentokunnossa vai muilla jalat painavat entistä enemmän?
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Voidaanko siitä oikeasti syyttää pelkästään Korpisaloa ja Kotkaniemeä jos pelaajilla ei jalka yksinkertaisesti riitä?

Pitääkö siitä yleensäkään syyttää ketään?

Jos syylisten etsimisen sijaan keskitytään ongelman ratkaisemiseen niin Kotkaniemen pitää peluuttaa sellaista pelitapaa jossa jalan riittämättömyydestä on mahdollisimman vähän haittaa. Pelitavan pitää hyödyntää pelaajien vahvuuksia ja tukea ja paikata heidän heikkouksiaan. Hitaamman joukkueen ei kannata haastaa nopeampaa kilpaluisteluun. Aholta löytyi joukkueelle toimiva pelitapa. Nyt on Kotkaniemen vuoro sovittaa oma pelitapansa sopimaan käytettävissä oleville pelaajille.
 

Jalat1990

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sen jälkeen, kun tiedotettiin Ahon sopimuksen päättyvän tämän kauden jälkeen,niin tapahtui jotain. Kyllä se tietysti vaikuttaa joukkueen sisällä moneenkin asiaan, mutta en olisi uskonut, että peli näyttää samalta, kun Elokuussa Rauman pitsiturnauksessa. Kun pelaajat törmäilevät toisiinsa ja empii hyökkäys alueella, että "otatko sä vai mä" sen kiekon, niin aiheuttaa pitsissä tuhahduksen ja naurua, mutta tässä vaiheessa kautta ei voi käsittää. Nyt vain toivotaan, että kelkka kääntyy sillä kaikki on mahdollista.....Koska 2012-2013
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Voi olla, että Korpin ura Ässien TJ:nä on vahvasti uhattuna Ahon potkujen jälkeen...

Ei nyt mennä asioiden edelle. :) Jos nyt hoitaisi ensin tuon urheilujohtajan pestinsä kunnialla.

Vähän kyllä pelottaa nyt. Pahaa pelkään ettei Kotkaniemi seniorilta löydy kaneja hatusta tämän sotkun selvittämiseen, niin moni asia on rempallaan. Lisäksi juuri nuo peluutusvirheet antavat kuvan siitä, että Miku on vain statistina siellä penkin takana. Tuskin tuossa nyt ajateltiin suorasta hyökkäyksestä voittomaalia hakea...
 

Pata4win

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers ja FC Barcelona
Ei nyt mennä asioiden edelle. :) Jos nyt hoitaisi ensin tuon urheilujohtajan pestinsä kunnialla.

Haha! Niin UTJ:nä. Seison korjattuna... :D
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Niin kertooko tämä enemmän siitä, että Marco on keväällä lentokunnossa vai muilla jalat painavat entistä enemmän?

Mielestäni sitä että Insamin liike on kehittynyt kauden aikana, ainakin Kalpa pakkeihin verrattuna liike oli vähintään Liigaan riittävällä tasolla. Luulen, että Ahon koulu on tehnyt hyvää myös Insamin liikkeelle, kuten Matushkininkin.
Jos siellä on muilla pelaajilla jumia jaloissa, niin miksi Insamilla ei olisi, eri treenit vai onko ollut fyysisesti kovemmassa kunnossa?
Ja jos siellä on vedetty jalat tukkoon joulun jälkeen, niin eiköhän treeniä ole jo kevennetty aikoja sitten, jotta ne kuuluisat jumit aukeaisi.

Pelaamisesta puuttuu rentous ja kun uutta koitetaan ajaa sisään tässä vaiheessa kautta, niin sitä joutuu miettimään siellä kentälläkin.

Mielestäni ennen valmentajan vaihtoa peleissä oli tapahtunut jo parannusta ja tuntui että pahin olisi jo ohitettu. Sitten vähän puskista tuli valmentajan vaihdos herättelemään joukkuetta ja olisikohan käynyt niin, että pelaajat reagoivat siihen vähän väärin ja kokivat, että nyt on pakko voittaa pelejä?

Ahon aikana oli kuitenkin totuttu, että tulee tappioputkia ja huonoja pätkiä, mutta myös siihen, että niistä noustaan kunhan vaan jaksetaan tehdä sitä omaa duunia.
Se oli sitä näin faninakin, että vaikka peli näytti välillä aivan paskalta silti luottamus siihen säilyi, että voittojakin jossain vaiheessa tulee.
Vaikka syyskausi vaikutti moneen otteeseen pelillisesti katastrofilta niin jouluna 4 sija ei voi ihan vahinko olla, pakko siellä Ahon oli jotain myös oikein tehdä.

Se on jääkiekossa kuitenkin aika pienistä asioista kiinni, kun syötöt ja ajoitukset napsahtaa kohdalleen ja sen jälkeen alkaa luistinkin tuntua kevyemmältä.
Yksi maukas voitto, vaikka heti torstaina Oulusta voisi olla sellainen triggeri, jolla peli aukeaisi.
 
Viimeksi muokattu:

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Tän päivän jälkeen olis jokasen jätkän syytä katsoa toi matsi ja kysyä iteltään- Olenko ammattikiekkoilija? Mitä on jääkiekon pelaaminen?

Pelinopeus ei tosiaan riittänyt alkuunkaan. Jumankauta mitä kiekon tuijottajia koko sakki. Kenelläkään ei ollut kiekon saadessa mitään hajua mitä tehdä seuraavaksi, vaan sitä alettiin siinä sitten pikkuhiljaa pohtimaan. Ja isolta osin tämän seurauksena nähtiin sitten ihan käsittämätön määrä paskoja toivotaan toivotaan ratkaisuja...

En voi ymmärtää, miten joukkue voi käydä noin hitaalla... En vaikka pelitapa olisi tänään keksitty...
Pelinopeus järkyttävän hidasta, laukauksia pantataan, ylivoima luokatonta, aloitukset hävitään järjestään, peli-ilo ja itseluottamus täysin hukassa. Kukaan ei osoita minkäänlaista johtajuutta vaikeilla hetkillä, kaikki on harmaata massaa. Ei hyvältä näytä tämän kauden osalta kun joukkue näyttää noin huonokuntoiselta. Harjoittelussa on kyllä pakko olla jotain pahasti pielessä.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Yritin eilistä peliä katsellessani keskittyä tarkastelemaan Ässien pelitavassa tapahtuneita muutoksia. En tiedä ovatko kaikki silmiin pistäneet asiat tarkoituksellisia muutoksia vai johtuvatko vain pelaajien huonosta toteutuksesta, mutta tällaisia asioita pisti silmään:

Puolustusalueen puolustuspelaaminen (PAPP) vaikuttaa hyvin passiiviselta aluepuolustukselta. Monessa tilanteessa oli oikein silmiinpistävää miten hyökkääjät seisahtuivat paikoilleen heti vastustajan saatua kiekon haltuun Ässien puolustusalueella. Aivan kuin pelaajat olisivat malttamattomina vain odottaneet, että kiekko tulisi omalle alueelle ja saisi itsekin osallistua peliin. Kulmapelikin oli jotenkin passiivista. Ei aktiivista kamppailuun pyrkimistä kahdellakin miehellä kuten ennen vaan yhden miehen varovaista kiekollisen perässä seuraamista. Aktiivisempaan puolustukseen tottuneena nykyinen vaikuttaa todella haluttomalta. Vastustaja saa melko vapaasti pyörittää kulmapeliään.

Hyökkäyksiin lähettiin aikaisemmin melko tiivillä viisikolla ja lyhyillä nopeilla syötöillä. Eilen ainakin muutamaan otteeseen laitahyökkääjät olivat punaviivan tuntumassa, kun sentteri ja pakit olivat oman päätyviivan tasalla ja yrittivät lähteä hyökkäykseen karvauksen alla. Onko tässä tarkoitus hakea pitkiä avauksia, tehdä tilaa pakottamalla laitahyökkääjillä vastustajan puolustajat pysymään omalla kenttäpuoliskolla vai mikä tässä on ajatuksena? Ehkä tuossa on joku ajatus tai päämäärä, joka ei vain auennut minulle, mutta minusta olisi parempi lähteä liikkeelle tiiviimmällä viisikolla ja lyhyillä helpoilla syötöillä. Ässillä on kuitenkin melko raskasjalkaisia pelaajia, jotka eivät hetkessä pyyhällä muiden mukaan, jos toiset ovat kaksi viivojen väliä edellä.

Hyökkäyspelaaminen vaikuttaa rohkeammalta kuin ennen. Pelataan kovemmalla riskillä eikä virheitä ja vastaiskuja vältellä yhtä tiukasti kuin ennen. Pakit osallistuvat rohkeasti hyökkäyksiin ja nousevat rohkeasti viivalta kulmiin. Hyökkäyspelaaminen vaikuttaa rohkealta ja iloiselta pelaamiselta, mutta kiekonhallinnasta huolimatta se ei tuota maalipaikkoja. Aivan kuin tyydyttäisiin kiekon pitämiseen ja hyökkäämiseen ilman päämäärää eli maalipaikkaa. Ahon aikana hyökkäyspelaaminen oli varovaisempaa ja vähän tylsän näköistä, mutta se pystyi luomaan maalipaikkoja. Joskus vähän enemmän ja joskus vähän vähemmän. Nyt hyökkäämisestä tuntuu puuttuvan se punainen lanka, se johtoajatus millä tavalla pyritään luomaan niitä maalipaikkoja. Hyökkäyspelaamisesta tulee mieleen pikkupoikien pihapelit. Intoa, vauhtia ja rohkeutta on, mutta yhteistä ajatusta miten viisikkona pelataan ja luodaan yhdessä viisikkona maalipaikkoja, ei ole.

Mielestäni pelitavassa on tapahtunut liian suuri ja nopea muutos. Pelaajilla ei enää ole tuttua pelitapaa johon viisikkopeli voisi tukeutua vaikeilla hetkillä eikä pelaaminen tule enää selkärangasta. Nyt ollaan samassa tilanteessa kuin syksyllä eli pelaajat opettelevat uutta pelitapaa eikä sitä opi hetkessä. Erona syksyyn on tietysti se, että vastustaja ovat jo aikoja sitten oppineet omat pelitapansa.
 

Kafrom

Jäsen
Ensi kaudella tuo pelitapa tuottanee ihan hyvää tulosta, kun sitä saadaan iskoistettua pelaajien selkärankoihin. Tälle kaudelle tuo muutos tulee kyllä liian nopeasti, olisi pitänyt jatkaa tutulla ja turvallisella.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Ensi kaudella tuo pelitapa tuottanee ihan hyvää tulosta, kun sitä saadaan iskoistettua pelaajien selkärankoihin. Tälle kaudelle tuo muutos tulee kyllä liian nopeasti, olisi pitänyt jatkaa tutulla ja turvallisella.
Jälkiviisaita voidaan aina olla ja se on sitä parasta viisautta. Olen tämän joskus aikaisemminkin sanonut, että niin pitkään kun sitä rinnakkaistodellisuutta ei ole, niin ei voi tietää mikä olisi ollut parasta. Kuitenkaan se tuttu ja turvallinenkaan ei kovin hyvältä näyttänyt Joulun jälkeen. Voi olla, että sillä olisi saatu raavittua enemmän pisteitä tai voi olla, että olisi mennyt vielä huonommin.

Mutta mihin taas eilen kaaduttiin. Ai niin. Yv/av. Siellä oli se ratkaisun paikka.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Kuitenkaan se tuttu ja turvallinenkaan ei kovin hyvältä näyttänyt Joulun jälkeen. Voi olla, että sillä olisi saatu raavittua enemmän pisteitä tai voi olla, että olisi mennyt vielä huonommin...

Jos katsotaan hieman tulosten taakse, pelitavallisesti ero on huima Ahon Ässien eduksi. Ässät hävisi joulun jälkeen useampia pelejä, vaikka oli pelitavallisesti parempia, yksilöiden tehottomuus tai virheet veivät pisteet. Nyt roikutaan mukana yksilöiden onnistumisten avulla, viisikkopeli ei tuo yhtään maalintekotilannetta.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Jos katsotaan hieman tulosten taakse, pelitavallisesti ero on huima Ahon Ässien eduksi. Ässät hävisi joulun jälkeen useampia pelejä, vaikka oli pelitavallisesti parempia, yksilöiden tehottomuus tai virheet veivät pisteet. Nyt roikutaan mukana yksilöiden onnistumisten avulla, viisikkopeli ei tuo yhtään maalintekotilannetta.
Niin tai näin pelitavallisesti, niin reaalitotuus on kuitenkin se, että pisteitä ei herunut tuolla tavalla yhtään sen enempää oli ne virheet sitten kenen vain tai peli tehotonta.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Niin tai näin pelitavallisesti, niin reaalitotuus on kuitenkin se, että pisteitä ei herunut tuolla tavalla yhtään sen enempää oli ne virheet sitten kenen vain tai peli tehotonta.

Tuo on ihan itsensä kusettamista. Hetkellinen pelin notkahdus ja muutama tappio ei muuta miksikään sitä tosiasiaa, että Ahon pelitavalla tuli pisteitä niin, että joulun tienoilla oltiin sarjassa neljäntenä. Sinä tuomitset Ahon pelitavan yhden huonomman jakson perusteella ja jätät paremmat jaksot täysin huomiotta. Jos tällä kaudella päästään edes säälipudotuspeleihin, on se pitkälti syyskaudella Ahon pelitavalla saatujen pisteiden ansiota.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Tuo on ihan itsensä kusettamista. Hetkellinen pelin notkahdus ja muutama tappio ei muuta miksikään sitä tosiasiaa, että Ahon pelitavalla tuli pisteitä niin, että joulun tienoilla oltiin sarjassa neljäntenä. Sinä tuomitset Ahon pelitavan yhden huonomman jakson perusteella ja jätät paremmat jaksot täysin huomiotta. Jos tällä kaudella päästään edes säälipudotuspeleihin, on se pitkälti syyskaudella Ahon pelitavalla saatujen pisteiden ansiota.
Voisi sanoa kyllä takaisin ihan samaa. Mikään, siis mikään ei vahvista käsitystä, että joukkue olisi päässyt pisteisiin kiinni kevään edistyessä. Peliesitykset menivät koko ajan sekaisempaan suuntaan ja sitä samaa tarinaa jatketaan. Huonoja jaksoja oli myös syksylläkin, mutta niistä päästiin yli ja joskus joku pistekin saatiin. Oikeastaan peli ei ollut kuosissa koko syksyn aikana lukuunottamatta juuri Joulun alustaa sekä aivan kauden alkua. Muu oli enemmän tai vähemmän tervanjuontia, kuten sen jo silloin mainitsin.Nyt ei päästy huonolla pelillä edes säälipisteelle Joulun jälkeen, jolloin tuo alamäki alkoi. Kusettaisin itseäni, jos en uskoisi tuohon viimeisen lauseeseen.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Voisi sanoa kyllä takaisin ihan samaa. Mikään, siis mikään ei vahvista käsitystä, että joukkue olisi päässyt pisteisiin kiinni kevään edistyessä. Peliesitykset menivät koko ajan sekaisempaan suuntaan ja sitä samaa tarinaa jatketaan. Huonoja jaksoja oli myös syksylläkin, mutta niistä päästiin yli ja joskus joku pistekin saatiin. Oikeastaan peli ei ollut kuosissa koko syksyn aikana lukuunottamatta juuri Joulun alustaa sekä aivan kauden alkua. Muu oli enemmän tai vähemmän tervanjuontia, kuten sen jo silloin mainitsin.Nyt ei päästy huonolla pelillä edes säälipisteelle Joulun jälkeen, jolloin tuo alamäki alkoi. Kusettaisin itseäni, jos en uskoisi tuohon viimeisen lauseeseen.

Mikään ei ehkä vakuuta sinua siitä, että peli olisi vielä Ahon opeilla voinut kääntyä, mutta jos ajatellaan asiaa loogisesti niin miksi pelitapa jolla ennen joulua saavutettiin neljäs sija ei olisi enää joulun jälkeen toiminut? Muuttuiko koko liigassa pelattava peli joulu-tammikuussa niin radikaalisti, että sama joukkue samalla pelitavalla samoja joukkueita vastaan ei olisi enää voinut yltää samoihin tuloksiin kuin ennen joulua? Kuten itsekin kiroitit, syksylläkin oli huonoja jaksoja ja niistä noustiin. Mikä tammikuussa oli niin eri tavalla, että silloin ei olisi voitu nousta? Minusta peli ei mennyt sekaisempaan päin vaan oli Ahon viimeisissä peleissä parantumassa, mikä herättääkin kysymyksen, mikä kiire oli vaihtaa valmentajaa juuri, kun peli lähti paranemaan?
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Parin viimeisen pelin yhteydessä pelitavalla ei ole enää suurta merkitystä, koska nähdyllä liikkeen tasolla ei vaan pärjää liigapeleissä. Eilen KalPa taisi kuvitella, että voittavat 1-0 joka tapauksessa ja suostuivat kävelemään Ässien tahdissa kunnes Ässät sai maalivahdin hörpyllä onnekkaan tasoituksen. Tuon jälkeen kaukalossa olikin liikkeen puolesta käynnissä ottelu, jossa Kalpalla oli ikäänkuin C-juniorit kentällä Ässien sisukkaasti taistelleita E-junioreja vastaan. Jos Ässät sattui saamaan purkukiekon, Kalpan pakki haki kiekon, polkaisi irti Ässien ohjaavasta pelaajasta ja antoi kiekon vauhdissa olevalle hyökkääjälle, joka vauhtieron turvin ohitti Ässien kaksi muuta hyökkääjää ja ajoi keskeltä viivan yli Ässien pakkien peruuttaessa Andyn syliin. Suoran hyökkäyksen maalin estäminen perustui käytännössä lihan määrään maalin edessä. Ohi laukauksen ja blokatun laukaus jälkeen seisovaa aluepeliä, jota vastaan Kalpa pyöritti käytännössä joka hyökkäyksessä maalintekopaikan. Nähdäkseni Ässät ei tasoitusmaalin jälkeen saanut yhtään laukausta kohti Kalpan maalia, joka sinällään myös kertoo aika paljon pelin virtauksesta. Kaverin kävellessä Ässät on näennäisesti pelissä mukana, mutta jossain kohtaa armoisku tulee ja tällä jalalla ei ole mitään omia eväitä vastata siihen.

Jollain tapaa fysiikka treeni on mennyt pieleen, joko sitä on tehty raakasti liikaa tai sitten ei ole tehty mitään. Se, että lepoviikon jälkeen tilanne menee huonompaan indikoi jälkimmäistä vaihtoehtoa, mutta tarinoiden mukaan Ahon joukkueessa ei voi näin käydä. Joka tapauksessa paljon pitää muuttaa sekä harjoittelussa ja pelaajatyypeissä, jääkiekko on muuttumassa entistä enemmän jalkapeliksi ja luonnostaan raskasjalkaisista pelaajista ei mestarijoukkuetta tehdä.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ahon jäljiltä joukkue ei kyllä voi olla huonossa kunnossa, mutta totaalisen tukossa se voi olla sekä henkisesti että fyysisesti. Joulutauolla varmaan vedettiin riskillä ekstraa ja kovaa kun kerran oltiin hyvin sarjassa 4. Ja varaa siihen oli. Sitten alkoi tulla näitä mystisiä vammoja, olisiko johtunut juuri tuosta kovasta treenistä. Samalla kun ukkoa putoaa pois kuorma osalla kasvaa eikä jumi aukeakkaan vaan jumittaa häviöiden seurauksena myös pää jalkojen lisäksi. Sairastuvalla ovet käy ja kirsikkana kakun päällä on luottoratsujen Salmion nivusvaiva ja Lähteenmäen rasitusvamma sekä McRaen typerä nyrkkeilyottelu. Siihen vielä Salmisen epäonnistunut paluuyritys. Lopullisen kuorrutuksen tekee Korpisalo erottamalla valmentajan juuri kun taistelukirves on taas löytynyt Lukko pelissä. Itse ovat kuopan kaivaneet joten itse sieltä ylös pitää kiivetä.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Mikään ei ehkä vakuuta sinua siitä, että peli olisi vielä Ahon opeilla voinut kääntyä, mutta jos ajatellaan asiaa loogisesti niin miksi pelitapa jolla ennen joulua saavutettiin neljäs sija ei olisi enää joulun jälkeen toiminut? Muuttuiko koko liigassa pelattava peli joulu-tammikuussa niin radikaalisti, että sama joukkue samalla pelitavalla samoja joukkueita vastaan ei olisi enää voinut yltää samoihin tuloksiin kuin ennen joulua? Kuten itsekin kiroitit, syksylläkin oli huonoja jaksoja ja niistä noustiin. Mikä tammikuussa oli niin eri tavalla, että silloin ei olisi voitu nousta? Minusta peli ei mennyt sekaisempaan päin vaan oli Ahon viimeisissä peleissä parantumassa, mikä herättääkin kysymyksen, mikä kiire oli vaihtaa valmentajaa juuri, kun peli lähti paranemaan?
Tulee vain elävästi mieleen eräskin kausi jolloin oltiin Jouluun mennessä oltu kärkipaikoilla koko kausi siihen asti. Siitä alkoi sitten se surullinen konttaaminen jolle ei loppua tullut. Siinä on mulle tarpeeksi logiikkaa ymmärtää sitä, miten joku asia mikä on toiminut lähes täydellisesti 3-4 kuukautta yhtäkkiä romahtaa täysin käsittämättömäksi mössöksi. Näin on käynyt ennenkin. Ei siinä sen kummempaa. Näin vain käy. Nyt oltiin vähän samankaltaisessa tilanteessa, tosin peli kulki kuin unelma vain pienemmän aikaa. Tuskin kukaan osaa selitää tuota aikaisempaakaan konttaamista. Silloin ei ollut edes näitä terveysmurheita patkän vertaa sekoittamassa pakkaa, joilla nyt yritettään selittää tätä tilannetta.
Vaihtamiseen en sen enempää ota kantaa kuin, että mun mielestäni olisi voinut samalla mennä loppuun asti, kuten olen aikaisemminkin asian ilmaissut
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Puolensa ja puolensa. Vierasputkessa ja Kotkaniemen johdolla tullut lunta tupaan. Toisaalta, eipä oo tarvinnu jännittää, koomailla ja hävetä kotona. Kääntyykö ma-pe viikko reissussa lopulta posiksi tiivistyen?

Joka tapauksessa, pohdin jälleen: mitä odottaa kun kiekko Raksilassa putoaa torstaina 18.30? Joulukuussa ryöstettiin 2 pistettä tulikuuman veskan ja puolustustaistelun kautta. Mitä nyt? Oman pelisuunnitelman mukaan, kiekollista peliä kehittäen, Vai puhtaasti tuloksesta pelaten, vahvaa altavastaajakiekkoa viljellen?

Kotijoukkueellakin sanansa sanottavana pelin kulkuun. Onnistumiset (ylivoima) tois energiaa ja freesiyttä. Maltti ja fokus taas koetuksella. Ripaus tuskaa ja kohellusta niin tulee romahdus, pelissä sisässä ja voidaan kaapia pisteitä.
 

Puliveivaamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Flyers & Barca
Jollain tapaa fysiikka treeni on mennyt pieleen, joko sitä on tehty raakasti liikaa tai sitten ei ole tehty mitään. Se, että lepoviikon jälkeen tilanne menee huonompaan indikoi jälkimmäistä vaihtoehtoa, mutta tarinoiden mukaan Ahon joukkueessa ei voi näin käydä. Joka tapauksessa paljon pitää muuttaa sekä harjoittelussa ja pelaajatyypeissä, jääkiekko on muuttumassa entistä enemmän jalkapeliksi ja luonnostaan raskasjalkaisista pelaajista ei mestarijoukkuetta tehdä.

En ole fysiikkavalmentaja, mutta spekuloidaanpa tätä vähän. Jos vedetty treeneissä liian kovaa pitkin vuotta ja osa pelaajista saanut sen takia rasitusvammoja, niin voisiko olla, että viikon kevennetty harjoittelu ei riitä jumien yms korjaamiseen? Loukkaantumiset päälle, huono jakso yms lisäksi, niin soppa on valmis. Kun luistin ei kulje ja tulee lunta tupaan, niin väistämättä alkaa pääkoppa jumittamaan. Uusi pelitapa, kokematon valmennus yms ja nähdään Kuopion kaltaisia loppuratkaisuja, jossa joukkueen huonoin aloittaja on omassa päässä aloittamassa ja siitä maali omaan päähän.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Iso-Britannia vs Norja
  • 4.35
  • 4.45
  • 1.61
Kazakstan vs Puola
  • 1.72
  • 5.10
  • 3.35
Suomi vs Tanska
  • 1.22
  • 7.25
  • 12.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös