Onko Liigan taso laskenut KHL:n nousun myötä?

  • 383 739
  • 2 256

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Yhdysvalloissa tapettiin noin kuukausi sitten FBI:n hämärähommia tutkinut journalisti. Hänen autonsa räjähti kesken ajomatkan. Hesari ja muu ns. valtamedia vaikeni tapauksesta. Iltalehti julkaisi asiasta pienen uutisen. Jos sama olisi tapahtunut Venäjällä olisi siitä revitty isot otsikot.
Pieni vaikutus saattoi myös olla sillä, että mies menetti autonsa hallinnan ja ajoi sellaisella voimalla päin puuta, että moottori löytyi kymmenien metrien päästä. Mutta jatka sinä vaan tätä propagandaasi, älä välitä faktoista.

Miten tämä (keskustelu kokonaisuutena, ei vain lainaamani osa) muuten liittyy SM-liigan tai KHL:n tasoon?
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Pieni vaikutus saattoi myös olla sillä, että mies menetti autonsa hallinnan ja ajoi sellaisella voimalla päin puuta, että moottori löytyi kymmenien metrien päästä. Mutta jatka sinä vaan tätä propagandaasi, älä välitä faktoista.
Silminnäkijöiden mukaan räjähdys tapahtui ennenkuin auto törmäsi puuhun.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Miten tämä (keskustelu kokonaisuutena, ei vain lainaamani osa) muuten liittyy SM-liigan tai KHL:n tasoon?
Ei mitenkään. Siksi esitinkin toiveen että Venäjän sisäpolitiikkaan liittyvä keskustelu (jota en itse aloittanut) lopetetaan tässä ketjussa.
 

Jeffrey

Jäsen
Pieni vaikutus saattoi myös olla sillä, että mies menetti autonsa hallinnan ja ajoi sellaisella voimalla päin puuta, että moottori löytyi kymmenien metrien päästä. Mutta jatka sinä vaan tätä propagandaasi, älä välitä faktoista.

Olisikos sinulla esittää faktoja siitä, kuinka kovaa pitää törmätä puuhun, jotta auton moottori ylipäänsä irtoaa, ja vielä lentää kymmeniä (yli 30m?) metrejä? Voisi helposti kuvitella, että moottori on tänäpäivänä melko hyvin pultattu auton alustaan/runkoon.

On ihan käsittämätön mielipide, että SM-liigan taso olisi jotenkin laskenut sen seurauksena, että KHL olisi noussut! Yhtä käsittämätön mielipide on se, että taso laskisi Jokereiden loikkauksen takia! Tästä ei ole kuin puoli vuotta niin SM-liigassa pelasi NHL:n parhaaksi puolustajaksi valittu henkilö ja Jaajokin meinasi tuoda Stamkosin Ilvekseen. Lopulta ei tuonut, ilmeisesti SM-liigan taso osoittautui liian suureksi! Jos joku muuta väittää niin sopii esittää faktat perusteeksi!

SM-liiga on selkeästi parempi sarja kuin KHL ja se pystyy myös pelaajahankinnoissa kyykyttämään itänaapuria. Tämän kiistattomaksi osoittaa esimerkiksi se, että HIFK hankki Kuparisen KHL sarjasta. Yksikään KHL seura ei siis pärjännyt kilpailussa HIFK:ta vastaan, vaan HIFK:n ja SM-liigan tarjoama paketti osoittautui vain huomattavasti parhaaksi vaihtoehdoksi miehelle. Lisäksi vielä KHL - Jokerit tarjosi Kupariselle mottipäistä palkkaa, joka oli yli kolme kertaa enemmän (nettona) kuin HIFK:n vastaava. Tästä huolimatta mies valitsi SM-liigan ja HIFK:n. Jos joku muuta väittää, niin sopii esittää faktaa asian tueksi!

On ihan totta, että myös SM-liigasta siirtyy pelaajia KHL liigaan. Tämä tosin johtuu vain ja ainoastaan siitä, että heidän tasonsa ei enää riitä SM-liigan alati kehittyvässä pelisysteemissä. Esimerkiksi Jarkko Immonen ja Jori Lehterä siirtyivät itään, vain koska heidän nopeutensa ei enää yksinkertaisesti riitä kotimaiseen liigaan, eikä heitä kukaan edes huolinut. MM -kisoissa nämä herrat vielä pärjäävät, sillä siellä pelin tempo on huomattavasti hitaampi kuin Sm-liigassa, lisäksi siellä ei saa koukkia niin paljoa, joka luo epäreilun edun näille taitopelaajille, jotka eivät mitään muuta osaakkaan. Jos joku on erimieltä, niin sopii esittää faktatietoa mielipiteensä tueksi!

Se, että Jokerit siirtyvät KHL liigaan tulee vain lisäämään Sm-liigan tasoa. Tämä johtuu vain siitä, että Hjallis ja uudet ryssäomistajat hankkivat joukkueen täyteen näitä Raduloveja yms. joista mä olen ihan nevahööd! Tämä johtaa väistämättä siihen, että Jokereista vapautuu paljon ihan NHL tason pelimiehiä muihin liigaseuroihin. Esimerkiksi Teemu Selänne, Kari Lehtonen, Jari Kurri ja Terran Sandwich joutuvat etsimään nyt itsellensä uuden seuran, koska Jokereissa pelaa vuoden päästä enää venäläisiä. Se joka jotain muuta väittää elää lapsenuskossa, sopii yrittää kaivaa faktatietoja sitten oman väitteen tueksi!

Minä näen Sm-liigan tulevaisuuden vain ja ainoastaan valoisana! Tänne tulee saapumaan pilvinpimein pelaajia, jotka ovat liian hyviä KHL sarjaan. Jopa NHL:stä on tänne siirtymässä lisää pelaajia, tämän osoitti faktaksi kausi 2012-2013, jolloin NHL:stä SM-liigaan siirtyi huomattavasti enemmän pelaajia kuin kaudella 2011-2012, trendi on siis nouseva! Tämä on vain yksinkertainen fakta, jota kenenkään KHLJokeriuskovaisen on ihan turha edes yrittää osoittaa fiktioksi! Lisäksi taktinen osaaminen ja valmennus on Sm-liigassa valovuoden edellä muita maita. Jos olet toista mieltä, niin todista se faktaksi!!
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Lainaan tämän tuolta Jokerit - ketjusta tänne:
Ja Jyrki Välivaaran kommentit siitä, ettei KHL:än peleissä tule edes hiki:

http://media.ksml.fi/pdf/bonnier_ksml_stalinin_sylissa.pdf

Välivaara oli kuitenkin joukkueensa tehokkain pistemies ja 6. paras kokonaisuudessaan.

Ennenkun TOJ tulee nyt tähän Mosse keulien päpättämään, todettakoon että lainausten tarkoitus ei ole väittää, että SM-liiga olisi parempitasoinen kuin KHL, vaan että taso on abstrakti käsite, etenkin joukkuelajeissa.

Tuo kannattaa KHL:stä ja elämästä kiinnostuneiden lukea lävitse.

Se tuleeko KHL peleissä edes kunnolla hiki vai ei, on juuri sopiva väittelyn aihe tähän ketjuun :)
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin ja George Bush räjäytti WTC-tornitalot :).

:D Bushilla meni aika kauan, ennen kuin keksi miten tilannetta hyödyntää, Putin tiesi heti miten toimia ja varmistaa presidentteys...

Kerroppa miksi Suomen Sotilas kirjoitti artikkelissaan, että suuri osa Beslanin kaappaajista oli sellaisia, joiden olisi kuulunut olla istumassa tuomioitaan vankiloissa? Vankiloiden johtajien salaliitto?
Yksikään merkittävä poliittinen oppositiohahmo ei ole tähän päivään asti tullut tapetuksi tai joutunut Venäjällä vankilaan.
Juu, nuohan ensin tuomittu talousrikoksita ja/tai kavalluksista.
Poliittiset vangit vapautettava Venäjällä Heidi Hautala
Heidi Hautala ei ilmeisesti tiedä mstä kirjoittaa?

Venäjällä on tapettu viimeisen neljän vuoden aikana muistaakseni yhteensä kaksi toimittajaa.
Toimittajien murhat on siis vähentyneet, eikös niin?

Yhdysvalloissa tapettiin noin kuukausi sitten FBI:n hämärähommia tutkinut journalisti.
Miten USAn pahat teot oikeuttaa Venäjää samaan? Mainitsemassasi tapauksessa on vielä paljon avoimia kysymyksiä, mutta noin periaatteena.

Toki Venäjällä on paljon hallintokriittisiä toimittajia jotka tekevät työtään normaalisti. Venäjän media onkin esimerkiksi Suomen mediaa vapaampi ja monipuolisempi. Yksi hyvä esimerkki tästä on radiokanava Ekho Moskvyi, joka antaa paljon tilaa ns. "liberaalin opposition" edustajille lähetyksissään. Kanavan suurin omistaja on valtionyhtiö Gazprom.
Venäjällä on jätetty muutama näyteikkuna osoitukseksi vapaasta mediasta, mutta ehdottomasti tärkein eli TV on tiukasti suitsissa.

Venäjä sijalla 148 linkissä olevasssa listassa.
Press Freedom Index 2013 - Reporters Without Borders

Toivot Venäjälle vallankumousta mutta valitettavasti venäläiset eivät ole siihen itse halukkaita. Miten teet vallankumouksen tilanteessa, missä sekä kansalaisten enemmistö, armeija että poliisi ovat hallituksen puolella?
Elä pistä sanoja suuhuni. Verinen vallankumous toisi vaaran myös naapureille ml Suomi. Venäjän valtiomies onni ei anna aihetta olettaa, että ns hyvää miestä löytyisi jatkossakaan. Suomen kannalta lienee parasta jatkaa tutulla vihollisella.
Alle 30-vuotiailla ihmisillä ei ole muistikuvaa 1990-luvusta, mistä syystä heillä ei ole vertailukohtaa "aikaan ennen Putinia". Siksi heidän on myös helpompi vastustaa, koska he eivät muista millaista 1990-luvulla oli elää.
90-luvulla Venäjän demokratia meni suorastaan anarkiaksi, sitä tuskin kukaan toivoo takaisin.

Toivottavasti tässä ketjussa ei enää kirjoiteta Venäjän sisäpolitiikasta vaan jääkiekkoon ja KHL:ään liittyvistä asioista.

Tämä olkoon viimeinen viestini aiheesta tällä erää.

The Original Jags vaikuttaa olevan asiantuntija KHL tiimoilta, toivottavasti pysyt foorumilla.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein

Kiitos. Kirjoituksesi oli todella objektiivinen ja kuvasi tarkoin SM-liigan KHL:lle aiheuttamia vaikeuksia. Luulen, että porilaisetkin voivat allekirjoittaa tekstisi alusta loppuun saakka. Hienoa, että saadaan päätös keskustelulle.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kotimaisen liigamme taso ei ole mielestäni laskenut KHL:n nousun myötä. Syynä varmastikin se, että meikäläistä kiinnostaa KHL yhtä paljon kuin kasa paskaa sekä se, että joka kausi vuodesta 1977 olen katsomossa aivan yhtä jännittyneenä sekä fiiliksessä. Tasosta en tiedä mutta kotoinen liigamme rokkaa täysillä vuosi toisensa perään. Aina on vauhtia ollut enemmän tai vähemmän. Näin toki jokaisessa maapallon sarjassa. Ei ne kaikki NHL ottelutkaan ole niitä munia nostattavia pelejä. Ihminen on ihminen luistemet jaloissaan...pelaa sitten ameriikoissa, venäjällä tai Suomessa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Todennäköisesti kyllä.

Huvittavinta on kuitenkin ehkä se, että oma mielenkiintoni liigaa kohtaa on viime vuosina vain kasvanut samalla kun esim. NHL:n seuraaminen on loppunut käytännössä täysin...
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oikeastaan SM-liigan tason lasku ja sen assosioiminen KHL:n laajentumiseen ovat ihan luonnollisia asioita. Nämä tänne suut vaahdossa heitetyt perustelut ja oikeammin, kestävien sellaisten puuttuminen, tekevät tästä kuitenkin todella paradoksaalisen keskustelun.

Kaunistelematta tuon jonkinasteisen ja hetkittäisen tason laskun voi mielestäni todeta kuka tahansa, sillä onhan realiteetti se että Venäjälle monet huippupelaajat mieluummin siirtyvät rahastamaan, kuin jäävät liigaan nostamaan viidesosaa tai vähemmän siitä hynästä jonka itärajan takaa saa. Mielestäni kuitenkin tämän keskustelun hedelmättömyys kumpuaa tuosta erittäin läpinäkyvästä, noin kymmenen nimimerkin radikaalista SM-liiganvastaisesta agendasta. Objektiivisuus on todellakin aivan kadoksissa kun nämä kaverit pistää täällä hassutellen, ja yhtään mitkään "kato niitä pelejä" tai "suosittelen menemään katsomaan KHL:ää paikan päältä niin tajuaa miten puuhastelua liiga on"-huudot eivät tuota argumentointia todellakaan tee kovinkaan tasokkaaksi. Mitä pidemmälle tämä ketju on edennyt, sen selkeämmin on huomannut miten usea Jokerikannattaja on eräänlaisella savingmyface-mentaliteetilla yksinkertaisesti jättäytynyt keskustelusta.

KHL vie hyvät pelaajat. NHL vie parhaat pelaajat. Kuitenkin SM-liigaan saadaan joka kausi näiden tilalle tasokkaita kavereita, jotka tulevat tänne mieluummin kuin menevät muihin liigoihin (esim. Sveitsiin tai Ruotsiin). SM-liigan fyysisyyden dissaaminenkin on tuon yleisen tason morkkaamisen ohella se ns. kirjan wanhin trikki, eikä se oikeastaan myöskään perustu juuri mihinkään. Esimerkiksi Beukeboom on esittänyt perusteluina, whoa, internet-linkkejä pelaajien haastatteluihin (ja tuota mieltä olevia pelaajia on muuten muutama lisääkin), joissa pelaajat kehuvat liigan fyysisyyttä. Lainaan myös toisessa ketjussa kirjoitettua (powerplaymakerin) tekstiä: Kyllähän SM-liigaa pidetään Euroopan fyysisimpänä liigana; tämähän on aivan selvä. Tästä on turha alkaa mielestäni kenenkään jankkaamaan. KHL kaukalo on niin iso, ettei aikaa taklauksille juurikaan ole. Tulevaisuudessa KHL kuitenkin pienentää kaukaloiden kokoa, joka väistämättä johtaa pelin fyysistymiseen . Eli ok, sielläkin sarjasta vastaisuudessa tulee fyysisempi, mutta tarkoitus ei silti luonnollisesti liene asettaa liigoja vierekkäin vertailtavaksi fyysisyydessä, vaan ilmentää että SM-liigakin itseasiassa on fyysinen sarja. Tähän vastaukseksi ei lopulta kelvanne steegileiden sössötykset koukusta ja liaanikiekosta ja siitä että taklata ei saa. Vaikka miten hiertäisi Nordlundin keissi, joka töhöiltiin aivan totaalisesti puihin, ei sitä voi rehellisessä keskustelussa pitää katalyyttinä millekään "SM-liiga on niin antifyysinen"-agendalle. Ainiin, mä olin viime keväänä katsomassa Sveitsissä paikallisen liigan välieräottelua, ja esimerkiksi tuon sarjan fyysisyys loistaa täysin poissaolollaan. Mielestäni muutenkin peli oli heikkotasoisempaa vaikka joukkueissa kohtuu nimekkäitä pelaajia skulailikin, illuusion huikeasta tapahtumasta loi vain ja ainoastaan kannattajat. Ja voi että sitä liaaniviidakkoa sielläkin! Ajatella, että joku ymmärtää käyttää mailaansa kun vastustajan parhaat pelaajat pääsevät luistelemaan ohi...

Suomessa kiekkoilun taso korostuu myös sarjan tasaisuudella. Se, että heikkovaraisemmat jengit haastavat massijengejä on käsittämättömän hienoa ja se nimenomaan kertoo omaa kieltään tekemisen tasosta näissä organisaatioissa. Se, että 1990-luvulla vain Palloseura ja Jokerit hallitsivat lätkäskeneä ilmentää omasta mielestäni epätasaisuutta, ja epätasaisuus ei välttämättä ole mikään tasoa nostava tekijä kuitenkaan. Liigasta eteenpäin ponnistavat pelaajat, jotka aluksi vaikuttavat ynnämuut-tason pelaajilta, ilmentävät sitä että tässä liigassa on hyvät edellytykset kehittyä huippupelaajaksi. Sekin mielestäni indikoi sarjan yleistä tasoa. SM-liigan tasoon liittyvät tekijät ovat mielestäni terveitä, kun esimerkiksi joukkueiden omavaraisuus-aste on melkoisen korkea. Kun miettii, että toisessa liigassa ostetaan sitä tasoa ja toisessa kohtalaisen kovakin taso käytännössä luodaan paljon terveemmällä pohjatyöllä, ei mielestäni voi päätyä sellaiseen lopputulemaan että liiga olisi jotenkin älytöntä puuhastelua.

Muutenkin tasoista keskustellessa olisi hyvä että jonkinlaiset objektiiviset mittarit ja standardit olisivat käytössä. Sellaisia ei oikeastaan vain ole, enkä itse ainakaan hyväksy esim. eurooppalaisjengien vertailua European Trophy-otteluiden pohjalta. Tuo on tyyppiesimerkki kestämättömästä lähtökohdasta. Ihan vain yhden mainitakseni.

Paljon esimerkiksi SM-liigan sikariportaassa voitaisiin kuitenkin tehdä asioita toisin, se on aivan luonnollista. Nämä ämmäpuuhasteluliiga-sekoilut ovat kuitenkin omiaan ilmentämään jotain aivan muuta kuin sitä että liigan tasosta oikeasti oltaisiin, tai että siitä edes pitäisi olla huolissaan.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Kaunistelematta tuon jonkinasteisen ja hetkittäisen tason laskun voi mielestäni todeta kuka tahansa, sillä onhan realiteetti se että Venäjälle monet huippupelaajat mieluummin siirtyvät rahastamaan, kuin jäävät liigaan nostamaan viidesosaa tai vähemmän siitä hynästä jonka itärajan takaa saa. Mielestäni kuitenkin tämän keskustelun hedelmättömyys kumpuaa tuosta erittäin läpinäkyvästä, noin kymmenen nimimerkin radikaalista SM-liiganvastaisesta agendasta.
Tuossahan se pointti tulikin. En oikeasti edes ymmärrä miksi tästä aiheesta keskustellaan. Liigan pistepörssin top-kymmenestä liigassa jatkaa ensi kaudelle neljä pelaajaa. NHL vei vain yhden. Tähtipelaajat luovat ison osan liigan tasosta ja varsinkin sen viihdyttävyydestä ja ne viedään yksi kerrallaan meiltä pois. Ilmeisesti Jokerifanit eivät saa tätä asiaa sanoa, koska mielipiteemme johtuu vain SM-liiganvastaisesta agendasta. Miten arvioisit muun Suomen KHL:n ja/tai Jokereiden vastaisen agendan vaikutuksen mielipiteisiin ja keskusteluun yleisesti?

KHL vie hyvät pelaajat. NHL vie parhaat pelaajat. Kuitenkin SM-liigaan saadaan joka kausi näiden tilalle tasokkaita kavereita, jotka tulevat tänne mieluummin kuin menevät muihin liigoihin (esim. Sveitsiin tai Ruotsiin).
Pitää paikkansa. Ne lähtijät ovat kuitenkin poikkeuksetta sieltä terävimmästä kärjestä. Ei kukaan skouttaa pelaajia niin hyvin, että saisi top-10 pelaajan tilalle löydettyä aina uuden. Jos se uusi on vanhaa huonompi, taso laskee. On niitä pelaajia ennenkin liigasta lähtenyt, mutta viime vuosina tahti on kiihtynyt ja nykyään itään kelpaavat hyvät liigatason pelaajatkin, ei edes tarvitse olla tähti. Ei se ole seurojen vika että näin käy. Markkinalait siellä vain jylläävät ja siihen täytyy yrittää sopeutua. Jokereilla keino siihen sopeutumiseen on vähän luovempi kuin muilla.

Suomessa kiekkoilun taso korostuu myös sarjan tasaisuudella. Se, että heikkovaraisemmat jengit haastavat massijengejä on käsittämättömän hienoa ja se nimenomaan kertoo omaa kieltään tekemisen tasosta näissä organisaatioissa. Se, että 1990-luvulla vain Palloseura ja Jokerit hallitsivat lätkäskeneä ilmentää omasta mielestäni epätasaisuutta, ja epätasaisuus ei välttämättä ole mikään tasoa nostava tekijä kuitenkaan.
Sarjan tasaisuus ei kerro mitään. Ihan paska liiga voi olla tasainen ja helvetin kova liiga voi olla epätasainen (kuten vaikka KHL) ja toki päinvastoin. Sarjan tasaisuus SM-liigassa on luonnollinen seuraus siitä, että tähtipelaajien hankkiminen ja pitäminen joukkueessa on vaikeutunut. On ihan selvä asia, että eniten se vaikeuttaa suurien joukkueiden taktiikkaa. Ei KHL uhkaa niitä joukkueita, jotka hankkivat ykköskenttäänsä vilisopasia tai anttierkinjuntteja. Niiden seurojen on vaikeampi toimia, joiden tulosyksikköön on tavattu hankkia Filppuloita, Azevedoja, McLeaneja ja kumppaneita. Kyllä Jokerit, HIFK, Lukko ja Kärpät pärjäävät keskimäärin edelleen ihan hyvin, mutta se suurin etu rahakasoista jää nyt saamatta, kun kaikki tähtipelaajat viedään käsistä. Syntyy tasapaksu liiga, jossa peruspelaajan taso pysyy ennallaan, mutta tähtipelaajat heikkenevät. Se mahdollistaa yllätykset. Ja mä en sitten ole katkera. Tähänkin asiaan olisi pitäny sopeutua paremmin, kuin mitä Jokerit on pystynyt tekemään.

Muutenkin tasoista keskustellessa olisi hyvä että jonkinlaiset objektiiviset mittarit ja standardit olisivat käytössä. Sellaisia ei oikeastaan vain ole, enkä itse ainakaan hyväksy esim. eurooppalaisjengien vertailua European Trophy-otteluiden pohjalta. Tuo on tyyppiesimerkki kestämättömästä lähtökohdasta. Ihan vain yhden mainitakseni.
On vähän epäreilua vaatia kovaan ääneen perusteluja, mutta sitten sanoa, ettei riittäviä perusteita voi olla olemassa. Olen muutaman vuoden nyt katsellut noita harkkamatseja ja voin kertoa, ettei siellä ihan sattumalta ole suomalaisseurat (poislukien Jokerit!!) kontanneet ja ruotsalaiset miehittäneet lopputurnauspaikat. Kaikkea ei ET kerro, mutta kyllä se mun mielestä yhtenä mittarina menee parempien puutteessa.
Paljon esimerkiksi SM-liigan sikariportaassa voitaisiin kuitenkin tehdä asioita toisin, se on aivan luonnollista. Nämä ämmäpuuhasteluliiga-sekoilut ovat kuitenkin omiaan ilmentämään jotain aivan muuta kuin sitä että liigan tasosta oikeasti oltaisiin, tai että siitä edes pitäisi olla huolissaan.
Mua rassaa ihan helvetisti, että tulen rinnastetuksi Eltonien, Steegilien ja Tubejen kanssa samaan kastiin siksi, että satun kannattamaan samaa joukkuetta. Paskat trollit on paskoja trolleja, eivätkä ne edusta kollektiivista mielipidettä missään määrin. En minäkään yleistä HIFK-kirjoittajia Melko Huonon ja torpeedon perusteella, koska tiedän sieltä löytyvän hyviäkin kirjoittajia. Varmaan nämäkin mainitut osaisivat kirjoittaa aiheesta, elleivät eläisi niin tunteella mukana. Tunne on hyvä asia, mutta tämän keskustelun se pilaa kyllä aika tehokkaasti.

Ei liigan tasosta tarvitse olla huolissaan jos ei halua. Joillekin riittää se, että hallissa on tunnelmaa ja jätkät laittavat kentällä parastaan. Se ei tule mihinkään muuttumaan. Mua henkilökohtaisesti on vähän rassannut se, että viime vuosina hyvin harvat joukkueet ovat tulleet Areenalle oikeasti pelaamaan, eikä peruuttelemaan. Kärpät, HIFK, Tappara tulevat ensimmäisenä mieleen näistä positiivisista esimerkeistä. Muut sitten poikkeusiltoja lukuunottamatta enimmäkseen peruuttelevat ja neppailevat. Se saa usein Jokeritkin näyttämään huonolta ja silloin hallissa ei viihdy kukaan. Toivon, että liiganvaihto saa muutosta pelaavien ja neppailevien joukkueiden suhteeseen Areenalla, mutta varma en tietenkään voi siitä olla. Kyllä NHL:ssäkin pelataan ihan paskoja matseja välillä.
 
Viimeksi muokattu:
Taitaa olla koko ketjun selvästi paras viesti, kiitos. SM-liigan taso ei tule todellisuudessa tippumaan vaan koko ajan nousemaan, kuten muidenkin ammattilaisliigojen. Pelaajat yms. paranevat koko ajan, taso nousee ja pelaajia riittää ihan SM-liigaankin.

Kyllähän se varmaan totta on että absoluuttinen taso nousee aina. Harmi vaan että sillä ei ole mitään merkitystä kun mittarina käytetään kuitenkin aina tasoa suhteessa muihin mikä on liigan kohdalla valahtanut. Osin tietysti syistä johon on kaikilla ollut ns. kädet sidotut eikä edes mahdollisuutta vaikuttaa kehitykseen.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei KHL uhkaa niitä joukkueita, jotka hankkivat ykköskenttäänsä vilisopasia tai anttierkinjuntteja. Niiden seurojen on vaikeampi toimia, joiden tulosyksikköön on tavattu hankkia Filppuloita, Azevedoja, McLeaneja ja kumppaneita. Kyllä Jokerit, HIFK, Lukko ja Kärpät pärjäävät keskimäärin edelleen ihan hyvin, mutta se suurin etu rahakasoista jää nyt saamatta, kun kaikki tähtipelaajat viedään käsistä.
Miksi otit juuri nämä pelaajat esimerkkinä?
Erkinjuntilla oltiin viime vuonna finaalissa. Sopanen ei ole tainnut ikinä pelata missään joukkueessa 1. kentässä. (vaikka huippukautena onkin tehnyt runkosarjassa enemmän maaleja kuin (Filppula, Azevedo tai McLean). Vaikka viime kaudella Filppula ja Azevedo pelasi, ei riittänyt finaaleihin. McLeankaan ei suomessa ole ollut vuolemassa mitaleja.

Meilläkin on Hubacek, tsekin maajoukkueen vakiokasvo. Kukaan ei pidä sitä minään kun työmies. Oikein roolitettuna Erkinjuntilla voi voittaa mestaruuden Filppulan nenän edestä. Suomi voi voittaa venäjän vaikka mukana olisi Kovaltsuk, Semin, Ovetskin yms.

Siis KHL:ään kelpaa pelaajat vain Jokereista, IFK:sta, lukosta ja Kärpistä?
Katseleppas mistä ne pelaajat sinne ovat lähteneet.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
...Venäjän media onkin esimerkiksi Suomen mediaa vapaampi ja monipuolisempi. Yksi hyvä esimerkki tästä on radiokanava Ekho Moskvyi, joka antaa paljon tilaa ns. "liberaalin opposition" edustajille lähetyksissään. Kanavan suurin omistaja on valtionyhtiö Gazprom.
...
(boldaus oma)

Nyt on niin törkeää valetta, että tähän on pakko laittaa stoppi. (Sori siis ot).

Lehdistönvapautta on mitattu varsin paljon erilaisissa tutkimuksissa.

Erittäin arvostettu Reporters without borders- järjestön vuoden 2013 tilastoissa Suomi on rankattu lehdistönvapaudessaan maailman parhaaksi maaksi, sijoitus siis 1.

Venäjä löytyy 179 maan rankingissa sijalta 148. Suurin piirtein samoilta sijoilta kuin sellaisetkin vapauksistaan ja liberaalista menostaan tunnetut Kongon demokraattinen tasavalta (142.), Bangladesh (144.) sekä Burma (151.)

Lyhyt lainaus Venäjän rankingin taustoista tuossa alla:

In Eastern Europe, Russia (148th, -6) has fallen again because, since Vladimir Putin’s return to the presidency, repression has been stepped up in response to an unprecedented wave of opposition protests. The country also continues to be marked by the unacceptable failure to punish all those who have murdered or attacked journalists.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän se varmaan totta on että absoluuttinen taso nousee aina. Harmi vaan että sillä ei ole mitään merkitystä kun mittarina käytetään kuitenkin aina tasoa suhteessa muihin mikä on liigan kohdalla valahtanut. Osin tietysti syistä johon on kaikilla ollut ns. kädet sidotut eikä edes mahdollisuutta vaikuttaa kehitykseen.

Minulle nimenomaan riittää se, että SM-liigassa peli kehittyy pikkuhiljaa ja on riittävän viihdyttävää. Seuraan pääasiassa SM-liigaa, koska se on merkinnyt lapsesta asti erittäin paljon ja siihen on se tunneside. Toisena on sitten NHL, se on se mahtavin liiga kun otetaan tunnesiteet ja muut hempeilyt pois. MM-kisoja seuraan tottakai myös, mutta mulle on ihan sama mistä liigasta pelaajat sinne kerätään. Ei lyhyessä turnauksessa yleensä pelin taso nouse mitenkään huikeaksi vaikka olisi millaisia nimiä selässä. Usein käy juurikin niin, että peli josta on kovat odotukset, niin onkin erittäin puuduttavaa katsottavaa kovien panosten ja ylivarovaisen taktiikan takia. Muita sarjoja en aktiivisesti seuraa, ainoastaan satunnaisia pelejä sieltä täältä, lähinnä jos on tullut joku hyvä vihje minkä perusteella olen jonkun betsin heittänyt sisään. Ja noissa muissa sarjoissa pelin taso ei todellakaan ole säväyttänyt millään muotoa. Joten minulle riittää, että kentällä pelaa joukkue johon on joku side kasvanut vuosikymmenien aikana, tai sitten NHL, jonka vallitseva pelityyli on aina kiehtonut. Ei sitä tason kokonaisuuden nousua tai laskua huomaa vuodessa tai kahdessa. Sen huomaa sitten jälkeenpäin kun vanhoja tallenteita katsoo.

Ehkä sekavaa tekstiä, mutta yritän taustaa tuoda esille siitä mikä minulle merkitsee kun spekuloidaan SM-liigan tasonromahduksella. Uskon kyllä, että myös KHL:ssä pelataan kauden aikana huikeita mittelöitä. Minä niitä vain en ole sattunut näkemään. Eikä sillä ole lopulta minulle mitään merkitystä mimmoista kiekkoa siellä pelataan Suomeen verrattuna. Minä seuraan samaa SM-liigaa mitä valtaosa suomalaisista jääkiekon seuraajastakin ennen, nyt ja tulevaisuudessakin tulevat seuraamaan. Sen sarjan tasoon olen riittävän tyytyväinen ollut reilut 30 vuotta ja uskoisin olevani tulevaisuudessakin.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Miksi otit juuri nämä pelaajat esimerkkinä?
Erkinjuntilla oltiin viime vuonna finaalissa. Sopanen ei ole tainnut ikinä pelata missään joukkueessa 1. kentässä. (vaikka huippukautena onkin tehnyt runkosarjassa enemmän maaleja kuin (Filppula, Azevedo tai McLean). Vaikka viime kaudella Filppula ja Azevedo pelasi, ei riittänyt finaaleihin. McLeankaan ei suomessa ole ollut vuolemassa mitaleja.
Tämä nyt ei ollut se kohta, jota halusin viestissäni lähteä selvittämään. Sopanen ja Erkinjuntti olivat nopeasti mieleen tulleita esimerkkejä pelaajista, jotka eivät KHL:n toistaiseksi mahdu ja joille tuskin olisi paikkaa rikkaiden seurojen ykköskentässä. Hyviä pelaajia silti molemmat. Nuo kolme muuta sitten ovat esimerkkejä tältä kesältä, joissa suurelta seuralta on viety ykkössentteri. Kaikki kolme pelaajaa ovat myös sellaisia, jotka ovat profiililtaan juurikin isojen seurojen pelaajia, eli kalliita.

Siis KHL:ään kelpaa pelaajat vain Jokereista, IFK:sta, lukosta ja Kärpistä?
Katseleppas mistä ne pelaajat sinne ovat lähteneet.
Nyt sun pitää lukea tuo mun viesti uudestaan. Kaikki vastaukset tähän kysymykseen on siellä. En ala samoja asioita kirjoittamaan tähän uudestaan. Sen verran voin auttaa, että ymmärsit kutakuinkin niin väärin kuin mahdollista.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt sun pitää lukea tuo mun viesti uudestaan. Kaikki vastaukset tähän kysymykseen on siellä. En ala samoja asioita kirjoittamaan tähän uudestaan. Sen verran voin auttaa, että ymmärsit kutakuinkin niin väärin kuin mahdollista.
Jotain yritit selvittää miten khl haittaa enemnän jokereita, ifk:ta, kärppiä ja lukkoa kuin muita seuroja. Annoit oikein esimerkin nimillä miten helvetin kovia pelimiehiä näissä seuroissa on verrattuna muihin seuroihin.
Lisäksi yritit kertoa kuinka khl vaikeuttaa näiden seurojen ylivoimaisuutta.
Meiltäkin on lähtenyt khl:llään: wallinheimo, tuokkola, pihlström, tuppurainen, hytönen, välivaara, immonen.

Mitään järkeä viestissäsi ei ollut.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ne lähtijät ovat kuitenkin poikkeuksetta sieltä terävimmästä kärjestä. Ei kukaan skouttaa pelaajia niin hyvin, että saisi top-10 pelaajan tilalle löydettyä aina uuden.

On totta, että KHL vie ne huippupelaajat, jotka NHL:ään eivät kelpaa, mutta tässä kun useampi vuosi on KHL:ää pelattu, alkaa pelaajavirta olemaan myös toiseen suuntaan. Täksikin kaudeksi ulkomuistista Tuppurainen, Puistola, Kukkonen ja Hirschovits, jotka palaavat SM-Liigaan KHL:stä. Kun muistaa myös, että Sveitsiin ja Ruotsiin ei pelaajia paljon siirry, niin en näe tätä tilannetta niin murheellisena, kuin moni muu. Toki taso on varmaan jossain määrin laskenut KHL:n tulon myötä, mutta ei se tässä enää radikaalisti tule laskemaan, jos ei KHL kasva aivan yli-isoksi yli 40:n joukkueen sarjaksi.


Syntyy tasapaksu liiga, jossa peruspelaajan taso pysyy ennallaan, mutta tähtipelaajat heikkenevät. Se mahdollistaa yllätykset. Ja mä en sitten ole katkera. Tähänkin asiaan olisi pitäny sopeutua paremmin, kuin mitä Jokerit on pystynyt tekemään.

No mun mielestäni pelaajabudjettierot ovat kuitenkin liigassa sen verran pienet, että suuria tasoeroja ei pääse syntymään. Luulen, että Jokereilla ja Kärpillä on päässyt unohtumaan perusasiat ja kuvittelevat olevansa suurempia, kuin ovatkaan ja näin ollen menestystä ei ole viimevuosina tullut.

Mua rassaa ihan helvetisti, että tulen rinnastetuksi Eltonien, Steegilien ja Tubejen kanssa samaan kastiin siksi, että satun kannattamaan samaa joukkuetta.

Yleistäminen on perseestä. Jotkut Jokerifanit(toki monet muutkin) ovatkin jo ehtineet porilaiset ja Ässäfanit täällä haukkumaan.

Mua henkilökohtaisesti on vähän rassannut se, että viime vuosina hyvin harvat joukkueet ovat tulleet Areenalle oikeasti pelaamaan, eikä peruuttelemaan. Kärpät, HIFK, Tappara tulevat ensimmäisenä mieleen näistä positiivisista esimerkeistä. Muut sitten poikkeusiltoja lukuunottamatta enimmäkseen peruuttelevat ja neppailevat. Se saa usein Jokeritkin näyttämään huonolta ja silloin hallissa ei viihdy kukaan.

No peruuttelemalla ja neppailemalla ei yksikään joukkue hae voittoa Hartwallilta. Kyllähän se on fakta, että altavastaajan on pakko lähteä pelaamaan puolustuksen kautta vieraspeliä, kivikovaa Jokerinippua vastaan. Se on toki ikävää, jos Jokerit ei ole pystynyt tähän vastaamaan.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Minulle nimenomaan riittää se, että SM-liigassa peli kehittyy pikkuhiljaa ja on riittävän viihdyttävää.
Joo, ei mullakaan sillä tasolle ole juuri merkitystä, eikä taso ja viihdyttävyys muutenkaan naimisissa ole. Ketjun aihe vain koskee onko SM-liigan taso laskenut ja kyllähän se on.
Mielestäni vastaus kysymykseen tuli jo ketjun ensimmäisellä sivulla viestissä #9:
Näkeehän sen jo joukkueiden nykyisestä ikärakenteesta miten KHL on vaikuttanut sarjaan: SM-liigassa 24-29 vuotias on harvinaisuus. Nykyisellään liigapelaaja on reilu parikymppinen tai +/-35 vuotias.
iiron_troikka kiteyttää viestissään asian erittäin hienosti. Tosin mun mielestäni tuota skaalaa voitaisiin vähän jopa laajentaa esim. 24-32 vuotiaisiin. Kuinka monta tämän ikäistä - jääkiekkoilijan parhaassa iässä - pelaavaa suomalaista kiekkoilijaa pelaa ensi kaudella SM-liigassa? Kuinka moni näistä ovat lisäksi joukkueiden nk. "kantavia voimia"? Vastauksia näihin kysymyksiin voitaneen hakea Eliteprospectsista.

BLU - 12 pelaajaa - 11 suomalaista
IFK - 10 pelaajaa - 6 suomalaista
HPK - 12 pelaajaa - 11 suomalaista
ILV - 15 pelaajaa - 14 suomalaista
JOK - 11 pelaajaa - 8 suomalaista
JYP - 11 pelaajaa - 11 suomalaista
KAL - 11 pelaajaa - 9 suomalaista
KÄR - 13 pelaajaa - 8 suomalaista
LUK - 16 pelaajaa - 13 suomalaista
PEL - 16 pelaajaa - 14 suomalaista
SAI - 11 pelaajaa - 8 suomalaista
TAP - 12 pelaajaa - 10 suomalaista
TPS - 12 pelaajaa - 9 suomalaista
ÄSS - 11 pelaajaa - 8 suomalaista

Eli SM-liigan 14 joukkueessa pelaa ensi kaudella 140 suomalaista 24-32 vuotiasta jääkiekkoilijaa. Karkealla arviolla ja vankalla pers'tuntumalla näistäkin noin 2/3 ovat joko Mestis-tasoisia jätkiä tai maksimissaan perusliigajyriä. Toisin sanoen SM-liigassa pelannee ensi kaudella noin viitisenkymmentä hyvää SM-liigatasoa olevaa suomalaista 24-32 vuotiasta jääkiekkoilijaa. Tämä tekee noin 3-4 per joukkue.

Hyvä SM-liigatasokaan ei vielä tarkoita sitä, että kyseessä olisi huippujätkä. Tämän jälkeen voitaneen ottaa tarkasteluun joukkueiden neljä tärkeintä pelipaikkaa: ykkösmaalivahti, ykkössentteri, yv-pakki sekä maalitykki. Laajemmin ajateltuna laskuihin voitaisiin ottaa mukaan myös paras puolustava puolustaja sekä paras puolustava hyökkääjä, mutta näiden arviointi lienee enemmän mielipidekysymys, kun taas edelliset pystyttäneen lukemaan kohtuullisesti suoraan tilastoista.

Neljä pelipaikkaa - neljätoista joukkuetta! Tarjolla on siis yhteensä 56 suurta saapasparia. Kuinka moni näistä on täytettynä 24-32 vuotiaalla kotimaisella jääkiekkoilijalla? Antaako maalivahti joukkueelleen mahdollisuuden voittaa joka ilta? Lättysyötteleekö joukkueen ykkössentteri sen 30+ syöttöä? Paukkuuko siniviivapyssy ylivoimalla sinne maalinedusruuhkaan 30+ tehopisteen arvoisesti? Onko ykköstykin ruuti riittävän kuivaa 25+ maaliin?

Edellä on lueteltuna muutamia mielenkiintoisia kysymyksiä kauden 2013-14 sarastaessa. Esim. TPS:ssa Markus Seikola lienee ainoa - tod.näk. TPS:n yv-pakki #1 - joka toivottavasti pystyy vastaamaan kysymyksiini. Mitä muita 24-32 vuotiaita kotimaisia nimiä tulee edes mieleen noille joukkueiden tärkeimmille (?) pelipaikoille?

- Kim Hirschovits, BLU (varauksin)
- Matti Kuparinen, IFK (varauksin)
- Juuso Puustinen, IFK
- Ville Viitaluoma, HPK
- Markus Nordlund, JOK (varauksin)
- Toni Kähkönen, KÄR (suurin varauksin)
- Jussi Rynnäs, KÄR
- Teemu Nurmi, LUK (erittäin suurin varauksin)
- Juha Metsola, TAP
- Kristian Kuusela, TAP (varauksin)
- Markus Seikola, TPS

Siinäpä ne! Nopeasti laskettuna SM-liigassa pelaa kaudella 2013-14 noin kymmenen kotimaista 24-32 vuotiasta "tähtipelaajaa". Kuten aiemmin mainitsin, niin 56 paikkaa on täytettävänä. Näistä siis noin viidesosaan löytyy kotimainen ratkaisu parhaassa pelimiehen iässä olevista jääkiekkoilijoista. Missä ovat ne loput? Kaksi kotimaista huippumaalivahtia, kolme kotimaista ykkössentteriä, joista jopa kaksi varauksin, kaksi kotimaista huippuluokan yv-tykkiä sekä neljä tähtiluokan kotimaista maalinsylkijää, joihin Juuso Puustista lukuunottamatta kannattaa suhtautua varauksin. Mielestäni näistä voidaan vetää suoria vertailuja vaikkapa 2000-luvun alkupuoleen tai jopa kauemmas sekä miettiä, kuinka paljon enemmän kotimaisia parhaassa peli-iässään olevia kotimaisia pelaajia pelasi tuolloin SM-liigassa.

KHL:sta kun "kotiutettaisiin" se ~30-40 pelaajaa ja vaikka niistäkin päästettäisiin noin puolet Ruotsiin tai Sveitsiin, niin kyllähän sitä SM-liigan tasokin nousisi kummasti. Yksi hyvä mittari mielestäni on se, että kuinka monta pelaajaa SM-liigasta pääsee keväisin MM-kisajoukkueeseen - puhumattakaan Olympia-joukkueesta (kevään 1998 jälkeen).

Kyllä! Mielestäni SM-liigan taso on laskenut KHL:n nousun myötä - ei yksin siitä syystä, mutta suurin osasyy KHL ainakin on!

EDIT: HUPS... muutetaan toinen "puolustava hyökkääjä" "puolustavaksi puolustajaksi"...
 
Viimeksi muokattu:

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Laitappa mr Fox lista näistä ns huipuista, jotka Venäjällä pelaavat tuosta ikäluokasta, ihan vaan mielenkiinnosta haluaisin nähdä.

Tuossa listassa ei kyllä huomioida uusia, esim AHLstä tulevia ns huippuja, eihän sen tasokkaan pelaajan pakko suomalainen ole olla. Tässä vaiheessa, kun kausi ei ole vielä edes alkanut, ei näitä huippulistauksia pysty tekemään. Ja listalta muuten puuttui mestarijoukkueen, eräs koko liigan parhaista senttereistä, sitten mestarijoukkueen eräs pakki, pleijareitten paras sellainen. Jaa, mitenkäs tämän pakin iän laita, osuiko haarukkaan ?
 
Laitappa mr Fox lista näistä ns huipuista, jotka Venäjällä pelaavat tuosta ikäluokasta, ihan vaan mielenkiinnosta haluaisin nähdä.

En ole Mr. Fox enkä jaksa tehdä mitään listausta, mutta ihan perstuntumalla heittäisin, että valtaosa (n. 90 %) KHL:n suomalaisista edustavat tuota ikähaarukkaa. "Kehäraakit" (eli ne yli 32-vuotiaat) palaavat Venäjältä Suomeen ja alle 24-vuotiaita sinne harvemmin suomalaisista meneekään, yksittäisiä poikkeuksia lukuunottamatta. Vehanen taitaa olla vanhin 35-vuotiaana ja Hartikainen nuorin 23-vuotiaana. Kaikki muut suomalaiset sitten osuvat heidän väliin iän puolesta. Tietysti Karalahti jos saa sopimuksen, niin on se nestori, mutta enemmänkin tilastollinen poikkeama tässä kohtaa.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Ja listalta muuten puuttui mestarijoukkueen, eräs koko liigan parhaista senttereistä, sitten mestarijoukkueen eräs pakki, pleijareitten paras sellainen. Jaa, mitenkäs tämän pakin iän laita, osuiko haarukkaan ?
Voin ihan käsi sydämellä vannoa, että harkitsin tätä sentteriä listalleni, mutta... ei kuitenkaan. Mun mielestäni Mika Niemi vain ei ole sitä "30+ lättysyötön" tasoa. Niemi on kiistatta Ässien ykkös-/kakkossentteri ja eräs koko liigan parhaista senttereistä. Mielestäni tämä kertoo kuitenkin enemmän koko SM-liigan tasosta tällä hetkellä kuin Niemen hyvyydestä. Ville Uusitalon jätin pois listalta tarkoituksella ikänsä (34) vuoksi.

Mängimies tuossa heittikin oman pers'tuntumansa KHL:n siirtyvien/siirtyneiden suomalaispelaajien ikärakenteesta. Omassa viestissäni peräänkuulutinkin nimenomaan tätä ikärakennetta. Myönnettävä tosiasia on se, että parhaat 24-32 vuotiaat suomalaispelaajat pelaavat tänä päivänä jossain muualla kuin SM-liigassa - suurin osa KHL:ssa. Aiemmin nämä pelasivat joko Ruotsissa, Sveitsissä tai AHL:ssa, mutta osa heistä jatkoi myös SM-liigassa. Näin ei nykypäivänä enää ole.

Voin listata suomalaiset 24-32 vuotiaat huippunimet, jotka pelaavat KHL:ssa kaudella 2013-14. Listaisitko sinä vastavuoroisesti suomalaiset 24-32 vuotiaat huippunimet, jotka pelasivat SM-liigassa kaudella 2002-03?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös