Olli Salolle kenkää!

  • 64 634
  • 431

Yarbba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPL
Työssäolovelvoitteen voisi ainakin nyt lopettaa ja noille parille muulle turhakkeelle voi vaan sanoa että ei tarvi enää huomenna tulla hallille.

Edit. Voi itseasiassa sanoa että ei oo mitään asiaa hallille enää.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Peliin on taas valmistauduttu hienosti - mennyt yli tai ali, mutta vihkoon ainakin. Tämä on sitä, että peliä ei saada kestävästi riittävälle tasolle.

Vaihdos olisi tehtävä nyt.
 

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos ensi kauden valmentaja on nyt vapaana niin vaihdetaan valmentajaa jo tässä vaiheessa. Pieni kustannus tulee kun pitää puoli kautta maksaa myös Salolle palkkaa mutta pelillisesti ei ainakaan huonommin menisi ja parhaimmillaan pelaajien kurittomuus saataisiin kuriin.
 

Taigeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Yksi määrittelemä hyvästä johtajasta on se että saa ihmisistä enemmän irti kuin yksilöiden summa. Salosta puhutaan ”pelin tietäjänä jne”, mutta onko kukaan puhunut hyvästä ihmisjohtajuudesta vrt Ahokas, jolle esim. Trevor halus tulla pelaamaan.
Uskaltaisin väittää huonot pelien alut johtuvan juuri huonosta ”pidosta” pelaajiin, jätkät sitten kompensoin pelin kuluessa koska peli ottaa haltuun, ei Salo.
Onko niin että Salo on virkamies runkosarjassa ja vasta sitten kun ne ”oikeet” pelit alkaa antaa hänkin tunteiden tulla mukaan joka antaa pelaajille tarvittavan energian voittaa pelejä.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Jos ensi kauden valmentaja on nyt vapaana niin vaihdetaan valmentajaa jo tässä vaiheessa. Pieni kustannus tulee kun pitää puoli kautta maksaa myös Salolle palkkaa mutta pelillisesti ei ainakaan huonommin menisi ja parhaimmillaan pelaajien kurittomuus saataisiin kuriin.

Aamen! On aika, ei tätä saada kestävälle tasolle.
 

Ansa Paitsio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Noin niinkuin teoriassa. Olisi Ollin CVssä aika metka pointti viimeiseillä liigakaudella saada kenkää ja lähteä siltä pohjalta liittoon ”kehittämään”. Joten kausi loppuun. Meni miten meni.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Nyt ne potkut pitäisi tulla. Valmentaja ei saa joukkuetta pelaamaan tasaisesti.

Ilomäki on parempi meterologi kuin johtava pelaaja. Paajanen luontaisempi Cittarissa hyllyttämässä. Molin lomailee yms Teräväinen on tylsäväinen. Nyt saa riittää, tuo porukka pystyy parempaan, mutta ei tällä johdolla.
 

Rupture

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, WPG
Nyt alkoi riittää itsellekin. Käyrää ei ole. Joka ilta samaa HMV-paskaa.
 

One-timer

Jäsen
Joo kyllä nyt alkais homma varmaan olla paketissa ton Salon osalta, Helenius vähintään voi lähteä samalla oven avauksella, muutkin viimestään kesällä. Ei tällä rosterilla voida tapella sijasta 13 vaikka se pakisto olisi kuinka ohut.
Ja kolme kautta putkeen kateltu kun tyhmiä jäähyjä ei vaan saada kitkettyä pois, voisiko valmennus olla se tekijä tässä?
 

John Lidgett

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Vilmos Gallo
Tänään näkyi mielestäni kaikkein selvimmin se, että joukkue ei enää pelaa tuolle valmennukselle. Sen verran huolimattomia ja puolivillaisia suorituksia nähtiin kiekolla ja kotisohvalle asti haisi, ettei tänään oikein ginostele.

Salonkin on aivan vitun turha vinkua jäähyistä. Nuo meidän ottamat jäähyt ovat ihan selkeää jatkumoa sille, kun koko ajan ollaan potkun verran vastustajaa perässä ja jahdataan kiekkoa. Pelin virtauksen ollessa meille jatkuvasti epäsuotuisa johtuen huonosta kiekollisesta pelaamisesta, niin pelaajat turhautuvat ja alkavat yliyrittämään tietyissä tilanteissa kiekottomana ja se johtaa jäähyihin. Tiivistettynä jäähyt ovat luonteva jatkumo omalle paskalle pelaamiselle.
 

Roy Race

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mä en oo vielä ihan satavarma etä pitääkö Salo + ilmeetön rytmiryhmä potkia ulos välittömästi, vai vieläkö odotellaan tää viimeinen sauma eli ehkä huominen + ensi viikko. Ja ehkä oma epäröinti liittyy eniten siihen et onko Myrrä käytettävissä heti, löytyykö hyvät apuvalmentajat jo nyt, oisko tällä vaikutusta ensi kauteen jne jne.

Salon aikakausi tulee jäämään historiankirjoihin tuloksellisesti hyvänä. Ja on Olli saanut myös näiden 2,5 kauden aikana suht paljon tunnustusta mediassa KooKoon pelistä ja tuloksista. Tän kauden alla KooKoota nostettiin aika ylös arvioissa, ja se olikin ihan oikeutettua hyvän rosterin ja suht arvostetun koutsin kombinaationa. Edelleen ollaan pienen budjetin seura, ja lopputuloksissa ollaan oltu loppupeleissä paljon korkeammalla kuin mitä budjettivertailu ois antanut olettaa.. mutta: myös mulle tää syksy on ollut todella iso pettymys, ja on pakko liittyä siihen porukkaan joka odottaa jo jonkun uuden alkua. Tässä parit perustelut mun osalta:
  • Ei pystytä voittamaan isompia. Tän hetken top-6 joukkueista on voitettu Kalpa kerran, ja siinäkin pelissä oltiin aivan purjeissa.
  • Jäähykuria ei löydy millään. Jäähyjä otetaan joka matsissa tilanteista, joista niitä ei tarvisi ottaa.
  • Erikoistilanteet menee koko ajan huonompaan suuntaan. KooKoo on tehnyt tällä kaudella kokonaista yhden kappaleen ylivoimamaaleja kotipeleissä, 3,2% säkenöivällä teholla. Mä en muista kuulleeni näin huonosta prosentista koskaan missään. Vieraissa on toki kulkenut sitten hyvin, 10 maalia ja 30,3% mut ei tällä kyllä ainakaan lippuja myydä, se on varmaa. Alivoimasta lienee turha puhua paljonkaan, kaikki tietää et se on ollut paskaa.
  • Ei löydy tasaisuutta millään. Kuten muutkin on kirjoittaneet, niin tuntuu että 1-2 hyvää esitystä ja voittoa ei riitä millään luomaan jengiin voittavaa ilmapiiriä, vaan homma lahoaa heti ensimmäiseen vastoinkäymiseen, jonka jälkeen taas tuhritaan useampi peli ja etsitään tylyyttä ja asennetta koppipalavereista. Ei sen enää kolmannella kaudella niin pitäisi mennä että tätä samaa kaavaa toistetaan kuukaudesta toiseen.
  • Pelit lipsuu käsistä, eikä lumipalloja saada pysäytetyksi. Saipat ja Sportit tulee useamman maalin takaa rinnalle päätöserissä.
  • Veskarit on olleet tilastollisesti huonoja Leken lähdöstä asti. Ei kaikkea voi laittaa Satosaaren piikkiin kun ei se siellä tolppien välissä itse seiso, mut ei toi hyvinkään ole mennyt.
Kaiken tän summana mun on vaikea nähdä, että tää tästä isoiksi voittoputkiksi enää kääntyy. Toki saa kääntyä, mut omakin usko alkaa kyl olee aika limitillä. Ja nupiksi on todettava et jos ei valmennukselta oo homma mennyt ihan putkeen, niin samaa täytyy sanoa myös johtavista pelaajista. Viime talvena oltiin innoissaan kun saadaan "suomenmestari ja maailmanmestari" tuomaan ryhtiä keskikaistalle. On kyllä ollut todella iso pettymys voittavan pelaamisen suhteen tää kombinaatio. Ehkä se Kim Strömberg ei lopulta ollutkaan kovin huono pelaaja.
 

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kannattaa varmaan jo kääntää katse ensi kauteen ja sen takia olisi hyvä vaihtaa ensi kauden valmentaja puikkoihin jo nyt jos mahdollista. Pääsisi uusi valmentaja näkemään pelaajia lähemmin ja päättämään ketä kannattaa pitää ja ketä ei.
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä tämä puuhakerho nyt on valitettavasti nähty. Kaikki kunnia Salolle kahdesta aiemmasta kaudesta, mutta nyt uidaan kyllä niin perkeleen syvällä, että ratkaisu on pakko tehdä. Ja se ei riitä, että Salo pelkästään kengitään, vaan kyllä nuo hupiukot viereltä pitää laittaa ulos samalla oven avauksella.

Järkyttävä pettymys tämä kausi on ollut, ehdottomasti olisi pitänyt pystyä parempaan.
 

Housu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Valitettavasti, en usko millään että Saloa oikeasti potkittaisiin ulos ainakaan ihan lähiaikoina, koska periaatteessahan kaikki on vielä hanskassa. Yhdellä voitolla oltaisiin jo kärkkymässä sijalla 11, kuusi pistettä matkaa sijalle 6 ja seitsemän pistettä sijalle 5.

Koska paperilla kaikki on siis vielä ihan liian hyvin, en oikeasti usko että KooKoossa lähdettäisiin ottamaan tässä vaiheessa kautta niin isoa taloudellista riskiä, että Salo kavereineen päästettäisiin isoista ovista ulos. Lehdistössä puitaisiin taas, miten saatettiinkin tehdä näin legendaariselle huippuvalmentajalle.

Mutta kuten tässä ketjussa useampaan otteeseen on jo loistavasti perusteltu, tämä kriisi on ollut todellisuudessa käsillä jo hyvin pitkään. Jo useamman kauden ajan on tuntunut siltä, että jokaisen erän alussa on heitetty arvalla tuleeko järkyttävä sulaminen vai vakuuttavaa dominointia. Koska paperilla ja teoriassa KooKoolla on vielä jotain mahdollisuuksia, pitäisi edes jonkunlaisen reagoinnin tapahtua viimeistään nyt, eikä kolmen pelin päästä kun ero keskikastiin on tuplaantunut.

Yllätyn kuitenkin mielelläni positiivisesti, jos KooKoossa päätetäänkin tehdä joku radikaali muutos.
 

Kuuskasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Yhdellä voitolla oltaisiin jo kärkkymässä sijalla 11, kuusi pistettä matkaa sijalle 6 ja seitsemän pistettä sijalle 5.
Taulukkoa pitää tutkailla pistekeskiarvon mukaan, eli kymppipaikalle on matkaa 6 pistettä. Tuolla sijalla on Pelicans, jolla on sattumoisin sama määrä pelejä kuin KooKoolla.
 

Housu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Taulukkoa pitää tutkailla pistekeskiarvon mukaan, eli kymppipaikalle on matkaa 6 pistettä. Tuolla sijalla on Pelicans, jolla on sattumoisin sama määrä pelejä kuin KooKoolla.
Olit ihan oikeassa, tuo on realistisempi tapa kyllä.
Joka tapauksessa, tilanne ei ole paperilla mahdoton mutta realistisesti ei kyllä missään nimessä helppokaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös