OJ laituriksi!?

  • 3 547
  • 20

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olli Jokista on kehuttu jo vuosia uudeksi ja moderniksi huippusenteriksi ja Saku Koivun manttelinperijäksi. Itseäni on kuitenkin jo pidenpään askarruttanut, mikä erottaa nykypäivänä sentterin laiturista. Ennen muinoin sentterin tehtävänä oli tehdä peliä, syöttää kiekko maaliahneille laitureille maalintekopaikkoihin tai vauhdissa olevalle laiturille mahdolliseen läpiajoon. Tätä viimeistä tekivät/tekevät edelleen taitavat kädet omistavat puolustajat. Onko nykyajan peli sitten muuttunut niin, ettei tällasta primus motoria enää tarvita, vaan ketjut voidaan rakentaa pelkkien maalintekijöiden ja kulmapelaajien varaan.

OJ:lla on voimaa ja kokoa seisoa maalin edessä hakkaamassa irtokiekkoja sisään ja nopeutta ja taitoa polkea laidasta sisään kiekon kanssa. Tällaistä peliä useimmiten ovat kuitenkin laitahyökkääjät pelanneet. Miksi OJ siis pelaa sentterinä. Ja eikö OJ:n avuja pystyttäisi paremmin hyödyntämään, jos vierellä luistelisi, joku kädellinen "vanhan ajan" keskushyökkääjä, joka pystyisi toimittamaan kiekon OJ: ulottuville maalin eteen tai suoraan vauhtiin läpirynnistyksiä varten?

Itse haluaisin mielelläni joskus nähdä, miten Oj pelaisi esim. Saku Koivun(tai vastaavan) vierellä laiturin paikalla.

Saattaa tietenkin olla, että olen liian vanhoillinen nykyajan peliin, mutta kertokaa rakkaat palstaveljet omat mielipiteenne asiasta.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Itsehän olen jo jonkun aikaa unelmoinut seuraavanlaisesta ylivoimakokoonpanosta:

O.Jokinen-Koivu-Selänne
Salo-Timonen

Koivu pyörittäisi peliä, Selänne omalla paikallaan ja OJ maalin edessä.
 

Jusbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Chelsea FC
Kyllä tuohon Suomen ykköskenttään sopisi sentteriksi J.Jokinen ja OJ Kallion tilalle laitaan. OJ on juuri tyypillinen maalinedustapelaaja, kun sitä voimaakin löytyy.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No nyt sai Tamminenkin jo sanottua, ettei OJ:sta ole pelintekijäksi, vaan Hagaman on ykköskentässä se pelintekijä. Eikö nyt olisi jo valmennusjohdonkin aika herätä tähän päivään!
 

peluri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tekisi mieli kysyä että mikä on Olli Jokisen oikea paikka/rooli missä tahansa joukkueessa. Ensin hän ilmestyi Hifk:hon suurella kohulla. Tuloksen tiedämme jo! Nyt hän pelaa huonoja MM-kisoja, ja "oikeata" roolia joukkueessa en ainakaan minä hänelle löydä! Onko niin että joukkueen pelin tökkiessä OJ on niitä pelaajia joka vetää solmun vain tiukemmalle?
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti peluri
Tekisi mieli kysyä että mikä on Olli Jokisen oikea paikka/rooli missä tahansa joukkueessa. Ensin hän ilmestyi Hifk:hon suurella kohulla. Tuloksen tiedämme jo!

Tiedämme tuloksen tosiaan, elikkä runkosarja ja pleijarit yhteenlaskettuna 19 ottelua 11+8=19 ja +5. Voiko sanoa, että oli huono? Ei, etkä kyllä niin sanonutkaan.

OJ ei todellakaan ole mikään peliätekevä sentteri, mutta kuka taulapää häntä on sellaiseksi luullut. Mielestäni Jokinen on ennemminkin power forward, joka tekee töitä molempiin suuntiin esimerkillisesti. Nopea ja voimakas pelaaja, joka tarvitsee vain enemmän syöttöjä täyteen vauhtiin. Nyt niitä ei tule ollenkaan.

SM-liigassa Jokinen pelasi ensimmäisen pelinsä laidassa kun tuli IFK:hon ja oli kyllä aika hukassa välillä. En usko, että kannattaa koettaa laitaan tärkeintä peliä ennen enää. Aikaisemmin ehkä.
 

torni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muikisteleva rightin kanukkipakki
Viestin lähetti Wiltord
Tiedämme tuloksen tosiaan, elikkä runkosarja ja pleijarit yhteenlaskettuna 19 ottelua 11+8=19 ja +5. Voiko sanoa, että oli huono? Ei, etkä kyllä niin sanonutkaan.


Mitkä oli tehot pleijareissa Lukkoa vastaan, kauden kovimmissa/tärkeimmissä matseissa?
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Piällikkö on tosiaan jo kesäterässä ja pahasti. Turnauksen jälkeen varmaan paljastetaan, että Olli-poika pelasi koko kisat pahasti loukkaantuneena ja toinen puoli puudutettuna. Molemmat kädetkin oli sijoiltaan ja jalka polvesta poikki.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Wiltord
OJ ei todellakaan ole mikään peliätekevä sentteri, mutta kuka taulapää häntä on sellaiseksi luullut.

Erkka?

Toivon, että Suomi pääsee jatkoon, ketjut löytävät koostumuksensa, ja Niklas pelaa nollapelin. Toivon siitäkin huolimatta, että joukkueen johto huokaisee helpotuksesta ja saa luvan jatkaa. Sympatiat ovat pelaajien puolella.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Floridassahan homma toimi loistavasti niin, että Hagman, tai V. Bure, tai joku muu nopea kaveri, viiletti (sähelsi) toisella laidalla ja toisella laidalla oli peliä tekemässä Viktor Kozlov. Oloppa sai sitten lapioida riparit sisään ja kuskata kiekkoa yli keskialueen. Hagman-Jokinen-Peltonen voisi rooliensa ja taitojensa puolesta olla se toimivin yhdistelmä, jos samanlaista trioa haetaan. Kisathan on jo käytännössä ohi, tosin...
 
Viestin lähetti Tykki
Piällikkö on tosiaan jo kesäterässä ja pahasti. Turnauksen jälkeen varmaan paljastetaan, että Olli-poika pelasi koko kisat pahasti loukkaantuneena ja toinen puoli puudutettuna. Molemmat kädetkin oli sijoiltaan ja jalka polvesta poikki.

Rannehan piti leikata... urpo mikä urpo. Kaikesta näkee että pelaa hieman loukkaantuneena. Helvetin itsekästä, turha alkaa OJ;n selittelemään turnauksen jälkeen. Olisi pysynyt pois koko kisoista.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Fakta on, että Olli ei ole koskaan onnistunut maajoukkueessa sillä tavoin kuin on odotettu. Parhaat kisat Olli pelasi v. 1997, jolloin pelasi Raipen laidassa. Ketju Lind-Helminen-Jokinen taisi olla Suomen paras.

Tokihan OJ voi vielä näissäkin kisoissa onnistua tärkeällä hetkellä ja aiempi surffailu on poispyyhitty kertaheitolla. Mikään ei tosin viittaa sellaiseen.

Hannes Kapanen totesi eräiden MM-kisojen yhteydessä kisastudiossa, kun ihmeteltiin OJ:n vaisuutta taas kerran, että Ollin pitäisi alkaa tosissaan treenaamaan. Mitä lie tarkoittanut? Ehkä sitä, että lahjakkuuden lisäksi olisi Ollin mentävä eteenpäin myös fyysisesti nyt kun henkinenkin kantti on kehittynyt vuosien saatossa.
 

Pusacher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy, Leijonat, Zidane.
Olli Jokinen on ehdottomasti SM-liigan eliittiä ja hyvää keskitasoa NHL:ssäkin, mutta puheet siitä, että O.Jokinen olisi maailmanluokan sentteri, voidaan unohtaa. Miten pelaaja voi olla maailmanluokan pelaaja, jos hän ei kykene ykkössentterin ruutua täyttämään millään tasolla? Suurilla puheilla ei pitäisi kenellekkään aueta pelipaikkaa tällä tasolla.

Nykyisin miestä tuskin huomaa kentältä, ja jos huomaa niin usein silloin kun vastustaja on tehnyt maalin. Liian iso luotto väärään mieheen väärässä paikassa, ja maajoukkueen tulos on todennäköisesti yksi kaikkien aikojen mm-katastrofeista, 7. tai 8. sija näissä geimeissä.

Ehkä O.J:n parhaat puolet tulevat esiin hyvässä ja pitkälle roolitetussa joukkueessa, jossa on pelillisinä johtajina toimivat aivan muut miehet. Mutta sittenkin kun puhutaan pelipaikkojensa maailmanluokan miehistä, tai edellä mainituista power-forwardeista, tulevat ensin mieleen nimet Keith Tkachuk, Keith Primeau, Owen Nolan, Bobby Holik... kyllä on Jokisen Olli tässä porukassa kevyttä kauraa, ei mahda mitään.

Mutta mitkä ovat ykkössentterimme todelliset vahvuudet? Pelinpyörittäjänä ei mitään käyttöä, eli vaatii taitavat laiturit. Maskimiehenä hyvä ja reboundeissa erinomainen, siis ylivoimassa hyvä maalinedustapelaaja. Puolustaminen ja aloitukset - lähes katastrofi! Liike hyvää tasoa ja voimaa tarpeeksi, mutta taidot vajavaiset. Hyvä kysymys kuuluukin, miksi ihmeessä tämä mies on maajoukkueen ykkössentteri? Kolmos- tai nelosketjussa miestä on turha peluuttaa, koska puolustustaidot ovat mitä ovat. Ykkösketjussa edellyttää kahta todella taitavaa ja liukasta laituria, jotta homma toimisi. Iso ego, mutta loppujen lopuksi ei mikään joukkueen todellinen johtaja.

Kyllä vahvasti näyttää siltä, että O.J:n näillä näytöillä nuoremmat ja taitavammat tulossa olevat sentterit (T.Ruutu, M.Koivu ja V.Filppula) syrjäyttävät O.J:n ykkössentterin paikalta lähivuosina. Mikä on Ollin rooli niissä joukkueissa?
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Olli 26-vee alkaa jo olemaan liian vanha maajoukkueeseen ? No ei tosiaankaan. Jos joku luulee, että näissä kisoissa nähty vaisu rivimiessuoritus on OJ:n pysyvä taso, erehtyy melkoisen varmasti pahasti. Nyt puolivaloilla pelatessaankin mies on joukkueen kolmanneksi tehokkain, kokonaista 1 tehopistettä vähemmän keränneenä kuin joukkueen "ykköstykit" Kapanen ja Pärssinen. Ainiin, mutta se on tehnyt pisteensä helppoja vastaan , kuten USA ja Kanada.

Muun muassa Heatley, Afinogenov, Rucinsky, H.Sedin, Satan jne. ovat pelanneet näitä kisoja tehottomammin kuin Jokinen. Turha silti vetää heti johtopäätöksiä, että nämä mainitut herrat eivät koskaan enää pysty nostamaan tasoaan. Sama koskee OJ:täkin. Vielä on paljon pelivuosia jäljellä maailman parhaassa jääkiekkosarjassa ja maajoukkueessa myös. Ei OJ:n tarvitse ehdottomasti olla juuri se ykkösketjun sentteri mahtuakseen arvokisoihin. Parempi vaan Suomelle, jos OJ:n rinnalle ja ohi nousee uusia miehiä. Tämähän tarkoittaisi vain sitä, että Suomi tulisi nostamaan tasoaan reippaasti, jos meidän Olli mahtuisi vasta kolmosketjun sentteriksi tai laituriksi.

Nämä kisat ovat kuitenkin Ollille näpäytys siitä, ettei kannata kuvitella olevansa itseoikeutetusti Suomen ykkösketjun sena. Homma ei ole syystä tai toisesta toiminut nyt kovinkaan hyvin, siis OJ-kriteerillä asiaa tarkasteltaessa. Toivottavasti mies ottaa opiksi ja motivoituu tulevina vuosina (tai jo tässä turnauksessa) parhaimpaan loistoonsa.
 

kimbe66

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä Olli todellakin on huippupelaaja, mutta toisaalta hän ei ole koskaan ollutkaan parhaimmillaan pelinrakentajana. Aiemmin Ville Peltonen on maajoukkueessa ollut ykkösketjussa ollut se pelin pyörittelijä, ja Olli on parkkeerannut siihen maalin eteen, missä hän on kyllä yksi parhaista koko maailmassa.

Nyt on vain Villekin ollut melko lailla poissa tolaltaan, ja vaikka Hagman onkin hyvin pelannut, niin ei hänkään mikään pelinrakentaja ole, Kalliosta nyt puhumattakaan. Olisikin ehkä parasta heittää toinen Jokinen tuohon ykkösketjuun Kallion tilalle, niin ehkäpä peli alkaisi toimia ( vaan mistäpä sen tietää? ).

Ollin peluutusta sentterin paikalla puoltaa ainakin minun mielestäni se, että ainakaan tämän turnauksen aikana hän ei ole ollut kärkikarvaajana kuin korkeintaan alivoimalla, vaan on useimmiten ollut omassa kentässään se pelaaja, joka vetäytyy puolustuksen avuksi. Tästä voisi sitten taas puhua enemmänkin, että onko juuri tämä oikea rooli Ollille. Minusta hän ulottuvana pelaajana saattaisi toimia paremmin tuossa ns. laitahyökkääjän roolissa ensimmäisenä karvaajana vastustajan päässä ohjaamassa peliä haluttuun suuntaan.

Kenties Olli on keskushyökkääjänä aloitustaitonsa takia? Tosin kovin loistavasti ei ole tainnut kyllä nekään sujua näissä kisoissa.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Viestin lähetti kimbe66
Kenties Olli on keskushyökkääjänä aloitustaitonsa takia? Tosin kovin loistavasti ei ole tainnut kyllä nekään sujua näissä kisoissa.

Minä en ole koskaan ymmärtänyt niitä puheita, että Olli olisi hyvä aloittaja. Muutamissa viime arvokisoissa ainakan suurimman osan aloituksista hävinnyt.

Mutta kyllä Olli on maailmanluokan sentteri. Tässä turnauksessa hän on vain ollut huono, niin kuin on myös Peltonen ja Kallio. Kallion peli tuntuu toimivan vain jos Peltonen ja Jokinen on kunnossa.
 

tom byron

Jäsen
02-03
36 maalia

03-04
26 maalia

04-05
28 maalia

Tässä siis seurajoukkueessa tehdyt runkosarja maalit. Laittaakaa kaikki suomalaiset pelaajat tähän ketjuun ketkä ovat tehneet Jokista enemmän maaleja kolmen kauden aikana. Maajoukkeessakaan ei ole tainut tehdä maaleja? Monta maaottelu maalia? On tainut olla kapteeni tai varakapteeni melkein joka jengissä viime kausien aikana. Eikös kapteeniston valita juuri mulkuimmat ja hengettömimmät pelaajat?
Ja ne pelaajat jotka vetävät solmun vaan tiukemmalle joukkueen pelin tökkiessä??
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Mitä Jokinen on voittanut, kerratkaa kaikki tuokin vielä tänne. Suitsuttakaa tätä Lemieux:sta seuraavaa...

Jokinen on ollut pahasti pihalla näissä kisoissa, eikä sitä kukaan voi kiistää. Entisillä meriiteillä voi pyyhkiä persettä, sillä nyt puhutaan vuoden 2005 MM-kisoista.

Ai niin ja topic? Kyllä, laituriksi.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
02-03
-17

03-04
-16

04-05
En seuraa naapurin sarjaa, mutta SM-liigan runkosarjassa 9 maalia, joista 8 syntyi Pelicansia, Saipaa, Ässiä, Bluesia ja Tapparaa vastaan. Mainitut joukkueet sijoittuivat sarjassa sijoille 9-13. Kaikki kovemmat joukkueet nollasivat Ollisi (ok.. yksi kassi Kärppiä vastaan tappio-ottelussa). Ilman Ollia olisi Lukonkin "yllätys" saattanut jäädä tekemättä.

edit; lukujen kaunistelua
 
Viimeksi muokattu:

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Koska kukaan muu ei turhan höpinän lomassa näytä olevan kiinnostunut ketjun alkuperäisestä aiheesta, vastaanpa minä kysymykseen, joka siis oli pitäisi OJ siirtää laituriksi.

Vastaus on: Totta helvetissä ja heti. Saimaan rannalle.

Jokinen on hyvä pelaaja, jopa potentiaalinen suurpelaaja, mutta minkäänlaisilla laseilla ei voi nähdä, etteikö mies olisi ollut odotuksiin suhteutettuna YLIVOIMAISESTI joukkueen suurin pettymys.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Jussih
Koska kukaan muu ei turhan höpinän lomassa näytä olevan kiinnostunut ketjun alkuperäisestä aiheesta, vastaanpa minä kysymykseen, joka siis oli pitäisi OJ siirtää laituriksi.

Vastaus on: Totta helvetissä ja heti. Saimaan rannalle.

Jokinen on hyvä pelaaja, jopa potentiaalinen suurpelaaja, mutta minkäänlaisilla laseilla ei voi nähdä, etteikö mies olisi ollut odotuksiin suhteutettuna YLIVOIMAISESTI joukkueen suurin pettymys.

Ehdinkin jo pelästymään, että tässä päästäisiin itse ketjun aiheeseen, mutta onneksi ei sentään.

Koitetaan nyt kerran vielä - sitten saa luvan olla.

Eli tämän ketjun tarkoituksena ei ollu haukkua OJ:n suorituksia näissä MM-kisoissa - sitä voi harrastaa muissakin ketjuissa. Ketjun tarkoituksena oli pohtia sitä, mikä olisi OJ:n oikea paikka maajoukkueessa, koska a) OJ ei ole playmaker vaan suoraviivainen maalintekijä ja rymistelijä b) Suomen maajoukkueessa laidassa pelaavat playmakerit ovat todella harvassa - näin äkkiseltään ei tule oikeastaan yhtään nimeä mieleen.

Eli oletetaan hypoteettinen tilanne, ettei kolmesta muusta ketjusta tarvitsisi välittää tuon taivaallista. Olisiko nykyisen MM-kisamiehistöstä koottu ykköskenttä Hagman-Kapanen-OJ mielestänne täysin järjetön?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös