Odotukset kaudelle 05-06

  • 17 349
  • 171
Tila
Viestiketju on suljettu.

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Groove Armada kirjoitti:
Mielestäni Kummitukselta voisi tässä vaiheessa kysyä, että eikö ole mahdollista että JYP epäonnistuu hankinnoissa? Miksi odottaa sitä parasta vaihtoehtoa?

Heh heh. Tekisi mieleni vastata kiusaksesi, että EI, mutta vastaan kuitenkin oikein: ON mahdollista, että Jyp epäonnistuu. Pitäisikö minun nyt pillahtaa itkuun, polkea jalkaa, huitoa käsillä, nostattaa verenpainetta ja kiroilla? Minä kysyn nyt sinulta; Miksei odottaa vastausta? Saat kaupan päälle toisen; Miksi odottaa huonointa, nyt kun rahaakin pitäisi olla?

Edit: Niin ja eritoten, pitäisikö minun alkaa nyt arvostelemaan Seppästä etukäteen, ikäänkuin varmuudenvuoksi huonosta työstä? Näinkö se homma hoidetaan tyylikkäästi?
 
Viimeksi muokattu:

pirnex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
kultaa 2006

Jypiä kohtaan on odotukset joka kaudelle kovat olipa miehet paperilla minkä nimisiä tai tasoisia tahansa. Itse ainakin odotan joka pelistä voittoa ja näin ollen tietenkin myös mestaruutta.

Mutta sitten todellisuuteen. Tälle kaudelle realistinen tavoite tällä porukalla tällä hetkellä on kevyesti kahdeksan parhaan joukkoon runkosarjassa. Sanokoon kuka tahansa mitä tahansa niin nykyisiä kokoonpanoja jos vertailee eri joukkueilla on Jyppi tällä hetkellä menossa pleijareihin.

Jos taas ajattelee lopullista kokoonpanoa (vahvistuksineen?) niin asetelma pysyy kuitenkin aika lailla samanlaisena, koska moni muu joukkue on samassa lähtöruudussa Jypin kanssa. Joten itse en ainakaan stressaa vielä kovinkaan paljon joukkueen ensi vuoden menestystä.

Odotellaan edelleen rauhassa tulevia pelaajia ja iloitaan sitten kauden päätteeksi Jypin jälleen kerran uskomatonta temppua eli Jyppi veikataan sarjan viimeiseksi ja kuitenkin se on kahdeksan parhaan joukossa! Ainakin aiksemmin on suurinpiirtein näin mennyt.
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
kummitus kirjoitti:
Edit: Niin ja eritoten, pitäisikö minun alkaa nyt arvostelemaan Seppästä etukäteen, ikäänkuin varmuudenvuoksi huonosta työstä? Näinkö se homma hoidetaan tyylikkäästi?

No kyllähän tämäkin keskutelupalsta olisi todella mielenkiintoinen, jos ei spekuloitaisin erilaisia tulevaisuuden näkymiä. Kaikki vain hehkuttaisivat että mitä tuleman pitää ja kuinka joka päivä paistaa aurinko :)
 

Biski

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, The Hammers
Groove Armada kirjoitti:
No kyllähän tämäkin keskutelupalsta olisi todella mielenkiintoinen, jos ei spekuloitaisin erilaisia tulevaisuuden näkymiä.

No sinun tulevaisuuden spekulaatiot eivät kyllä tämän palstan mielenkiintoa lisää - ainakaan kymmenennen itkuvirrren jälkeen tässä ketjussa. Hyvästä ketjunavauksesta kuitenkin propsit.

Itselläni odotukset ovat tällä hetkellä koko joukkueen osalta täysin avoinna, koska porukka ei ole vielä kasassa. Kahta vahvistusta odottelen hyökkäykseen.

Yksittäisiä pelaajia kohtaan kuitenkin odotuksia löytyy. Grunn saa luvan vihdoin näyttää todellisen potenttiaalinsa. Toivottavasti pääsee jatkamaan Virtasen vierellä. Tämä pari voisi jopa toimia. Pakeista suurin yllättäjä tulee olemaan Juha Salmu, sanokaa minun sanoneen. Ja nimenomaan positiivinen yllättäjä, tosin tuskin Salmu ainakaan ketään tämän palstan lukijaa negatiivisesti voi yllättää, sillä sen verran matalat odotukset kaveria kohtaan on useilla kirjoittajilla. Ja kaikille vielä tiedoksi: Mikkonen ei tule lyömään itseään vieläkään läpi, mutta saanee kauden päätteeksi kuitenkin jatkosopimuksen.

Biski
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Groove Armada kirjoitti:
No kyllähän tämäkin keskutelupalsta olisi todella mielenkiintoinen, jos ei spekuloitaisin erilaisia tulevaisuuden näkymiä. Kaikki vain hehkuttaisivat että mitä tuleman pitää ja kuinka joka päivä paistaa aurinko :)

No jos sinusta aiheeton pirujen maalailu on kehittävää ja mukavaa tulevaisuuden spekulointia, niin olkoon sitten niin. Huvinsa kullakin.

Kaikki vain on tietävinään päläpälä mitä tuleman pitää, perustelu puttuu, tunnekattila kuohuu, päläpälä aurinko paistaa pälä kukkaniitty uggabugga kyllä lopullinen fakta on brrrrll synkkä ja myrskyinen yökyöpeli...pilipali rosteri...kaljupää ruorissa...mikkihiiret hädässä!! autokapteeni luikurikoukku!!!...apua!¤!¤! dyd o gaiggi doivo meddy...niisk. Tulevaisuus tulee ja jyrää meitit taas!!!! VARAUTUKAA PAHIMPAAN! Minäkin menen lääkekaapin kautta, horoskooppiin vilkaisematta, takaisin peiton alle pelkäämään pahaa tulevaisuutta.
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aijoo Groove Armada, avausta ei kyllä äkkinäinen uskoisi sinun synnyttämäksesi, siinä oli positiivisia ajatuksia. Se oli tosiaan hyvä, kiitos siitä. Nyt poistun työntämään pääni leivinuuniin.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Biski kirjoitti:
Grunn saa luvan vihdoin näyttää todellisen potenttiaalinsa. Toivottavasti pääsee jatkamaan Virtasen vierellä. Tämä pari voisi jopa toimia.

Koskaan ei tietenkään voi poissulkea mitään mahdollisuutta, mutta epäilen kyllä tuota toimivuutta. Molemmat pienikokoisia ja nimenomaan hyökkääviä hyökkääjiä. Vääntövoimaa ei ole käytännössä lainkaan. Laitetaanko sentteriksi vielä J-P Hytönen? Siinä olisi omat pakit helisemässä vastahyökkäyksissä. Mutta, olen valmis myöntämään virhenäkemykseni, mikäli tuo toimisikin. Tuolla rosterilla on pakko kokeilla kaikenlaista.
 

sean

Jäsen
Maalivahti ja puolustus osata on mielestäni kohtullisessa kunnossa tälle ja tulevalle kaudelle. Wallinheimo, kovanen, Marttinen, Koivu, Huczkowski muodostavat hyvän runkon alakertaan tälleja seuraavalle kaudelle. Niskavaaran ja Salmun liiga kelpoisuudesta ei ole mitään käsitystä (toisen olis onnistuttava) , mutta jotenkin on sellainen kutina että a-junnuista kolmikko Forsberg, Hyvärinen ja Leppänen ovat pelaamassa elämänsä kautta... Vaarasuo löytyy vielä kelpo täyte mieheksi 3-4 pakkipariin.. Puolustuksessa ei varaa pahoihin loukkaantumisiin ole, mutta niides sattuessa lisä hankinta on paikallaan. Muuten ei hankintoja tarvi alakertaan tehdä...

Hyökkäyspää näyttäisi tällä hetkellä olevan suurin ongelma kohta, mutta mielestäni silti 1-2 hyökkääjän hankinta riittää ja tuskin on enempää edes tulossa. Nyt on korkea aika Mikkosten, Grunn ja muihen kumppaneiden nostaa tasoa ja näyttää, että kuuluvat tähän sarjaan..

Suurempia odotuksia ei tulevalle kaudelle ole, ja nekin kohdistuvat seurajohdon puoleen sillä odotan Ahlqvist, Forsberg, Hyvärinen, Leppänen, Piispanen, Jari Jääskeläinen, Louhivaara Virpiö osastolle pitkiä sopimuksia, vähintää parin kauden mittaisia (ja tietenkin niille pelaajille, jotka pinnalle nousee) muuten alkaa usko mennä 07 projektiin.. Pelillisesti tietenkin perään antamatonta asennetta, joka peliä voittamaan lähtevää joukkuetta ja katsotaan sitten keväällä mihin se riittää. Tosiasia on kuitenkin se nyt punnitaan Alatalon valmentajan lahjoja..
 

Vipu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
pirnex kirjoitti:
Mutta sitten todellisuuteen. Tälle kaudelle realistinen tavoite tällä porukalla tällä hetkellä on kevyesti kahdeksan parhaan joukkoon runkosarjassa. Sanokoon kuka tahansa mitä tahansa niin nykyisiä kokoonpanoja jos vertailee eri joukkueilla on Jyppi tällä hetkellä menossa pleijareihin.

Juurikin näin. Tosin itse pidän tuota 10. sijaa täysin realistisena, mutta toki myös 8. sija on jo tällä rosterilla mahdollinen.

Odotan edelleen sitä veijaria, joka pystyy laittamaan tänne Jypin rosterin viereen esimerkiksi Saipan, Ässien, Kalpan tai Pelikaanien miehistön ja väittämään, että meillä on paskin jengi.

Kritiikki ja sisällötön mussuttaminen ovat muuten täysin eri asioita. Ja sanotaan nyt vielä loppuun, että absoluuttisella heikentymisellä ei ole vitunkaan väliä. Liigassa tapellaan muita vastaan, ei edellisvuoden jengiä vastaan.

Jypfanien fundamentalistisiiven marinaa on silti aina kiva kuunnella. Jatkakaa te kärvistelyä kitinälandiassa, minä jatkan kukkasien keräilyä lintukodossani.
 
Viimeksi muokattu:

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
UUH!!!

Iso Paha Susi sitten tuli ja puhkui ja puhalsi Jypin talon nurin tai ainakin siltä se vaikuttaa kun näitä ennakkoja on tullut luettua.
Eli loppuu se jatkuva paniikkinappulan painelu tai tulen ja annan teille turpiin!
Vaikka menetykset ovatkin olleet pahimmat vuosikausiin, pitää muistaa että samassa veneessä ovat kaikki muutkin. Ja tässä vaiheessa kautta Jyppi ei ole vielä hävinnyt yhtään mitään!
NHL:n työtaistelu tilanteen takia tämä kausi on poikkeuksellinen siinä mielessä, että siirtomarkkinat olivat pari kuukautta käytännöllisesti katsoen täysin pysähdyksissä (pelaajavirran viedessä vain ulospäin).
Typerintä mitä tässä vaiheessa voitaisiin tehdä on sortua paniikkihankintoihin, kun siirtomarkkinat toimivat TÄYSIN pelaajien ehdoilla ja hinnoilla. Uskokaa huviksenne että kuukauden päästä hyviäkin pelaajia saa suurin piirtein kaksi yhden hinnalla verrattuna tämän päivän hintoihin.
 

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Odotukset ovat hyvin pienet

Kapo00 kirjoitti:
Vaikka menetykset ovatkin olleet pahimmat vuosikausiin, pitää muistaa että samassa veneessä ovat kaikki muutkin.

Ei minusta. Esim. viime runkosarjassa JYPiä huonommin sijoittuneista ainakin Bluesin, Tapparan ja Pelicansin voidaan mielestäni sanoa vahvistuneen selvästi, mikä tekee kaksi parasta puolustajaansa ja selvän ykkössentterinsä menettäneen JYPin aseman erittäin tuskalliseksi.

Paljon on myös korostettu sitä, että nimenomaan pääkaupunkiseudun joukkueet kärsivät NHL:n viime aikojen siirtoruletissa eniten.

Nyt on kuitenkin unohtunut se tosiasia, että niin Bluesin, HIFK:n kuin Jokerienkin NHL-lähtijöistä yksi pelaaja ei pelannut viime kaudella näissä joukkueissa lainkaan, vaan hankittiin kevään/kesän siirtomarkkinoilla muualta.

Näin ollen Petteri Nokelaisen NHL-pesti heikentää siis SaiPaa eikä Bluesia, jossa hän ei ehtinyt pelata peliäkään, ja Jani Ridan paluu rapakon taakse on menetys puolestaan HPK:lle eikä Jokereille, jonka kanssa hän ehti vain kirjoittaa sopimuksen. HIFK:n sopimuspelaajista NHL:ään karannut Ari Ahonen ei puolestaan pelannut viime kaudella SM-liigassa lainkaan, joten hänen paluunsa Pohjois-Amerikkaan ei ole menetys yhdellekään joukkueelle.

Pienibudjettiselta JYPiltä sen sijaan lähti kahden viime kauden paras pistemies ja paras maalintekijä, ja kun alakerrasta ovat jo entuudestaan poissa kiekollinen liideri sekä lopulta erinomaiseksi työsulkuvahvistukseksi osoittautunut kanukkitykki, niin kyllä tilanne näyttää karmaisevan heikolta. Jo kympin sakkiin pääseminen vaatii mielestäni venymistä ja viime kauden asemien säilyttäminen olisi tältä ryhmältä lottovoitto. Kooooovin kaukana ollaan siitä tilanteesta, että puolentoista vuoden kuluttua Jyväskylässä edes haaveiltaisiin mitalista, kuten toissa kevänä uumoiltiin...
 
Viimeksi muokattu:

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Odotan toden teolla sitä, miten sijoitusta nostetaan kausi kaudelta ja lopulta lunastetaan prjoketi-2007:lle asetetut tavoitteet. Joukkue näyttää tällä hetkellä menneen viime kaudesta alaspäin, joka lienee monelle jo selviö. Tällä kaudellakin jääkiekon ollessa maalintekopeli, tulee tällä saralla jyp:lle pahimmat vaikeudet ja saattaa olla maalittomuusennätys kovilla. Muutamalta pelaajalta odotan parannusta pisteiden valossa, mutta tämäkään tuskin pelastaa sitä tosi asiaa, että 10:n sakkiin on todella vaikea päästä.

En myöskään laskisi jyp:n menestystä sen varaan, että muutkin joukkueet heikkenevät huomattavasti. Jyp:n päävastustajat ovat ensikaudella Kalpa,Pelicans,Saipa ,jotka luultavasti kamppailevat keskenään 10:n joukkoon pääsystä vaikkakin jokainen voi sieltä tällä kaudella jäädä ulos..
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pee kirjoitti:
Nyt on kuitenkin unohtunut se tosiasia, että niin Bluesin, HIFK:n kuin Jokerienkin NHL-lähtijöistä yksi pelaaja ei pelannut viime kaudella näissä joukkueissa lainkaan, vaan hankittiin kevään/kesän siirtomarkkinoilla muualta.

Näin ollen Petteri Nokelaisen NHL-pesti heikentää siis SaiPaa eikä Bluesia, jossa hän ei ehtinyt pelata peliäkään, ja Jani Ridan paluu rapakon taakse on menetys puolestaan HPK:lle eikä Jokereille, jonka kanssa hän ehti vain kirjoittaa sopimuksen. HIFK:n sopimuspelaajista NHL:ään karannut Ari Ahonen ei puolestaan pelannut viime kaudella SM-liigassa lainkaan, joten hänen paluunsa Pohjois-Amerikkaan ei ole menetys yhdellekään joukkueelle.

Pienibudjettiselta JYPiltä sen sijaan lähti kahden viime kauden paras pistemies ja paras maalintekijä, ja kun alakerrasta ovat jo entuudestaan poissa kiekollinen liideri sekä lopulta erinomaiseksi työsulkuvahvistukseksi osoittautunut kanukkitykki, niin kyllä tilanne näyttää karmaisevan heikolta..

Miksi jotkut jaksavat laskea näitä työsulkupelaajia mukaan näihin spekulaatioihin, jaksetaan peilata viimekauteen joka oli harvinainen poikkeus ja vääristi voimasuhteita. Miksi Jypiin ei voisi tulla Jarkon tilalle mies, joka tekee piste/peli tahtiin? Sellaista nimittäin varmasti haetaan. Nokelaisen NHL-pesti ei mitenkään heikennä Saipaa, vaan päinvastoin (siirtokorvaukset). Miksi Hifkin, Jokereiden ja Bluesin fanit repivät pelihousujaan ja itkevät joukkueidensa heikentymistä? Käypä kertoilemassa heille teorioitasi, "hei todellisuudessa ette heikentyneetkään, vaikka teidän rosteria lypsettiin pelimiehistä."
Ne varmasti heikentyivät paperilla kuukauden takaisesta. Samoin kävi tietysti Jypille Jarkon lähdön myötä, mutta eihän tämä nyt tähän jää. Miksi tätä pitää selittää viestistä toiseen?
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
SaiPa jne.

Pee kirjoitti:
Näin ollen Petteri Nokelaisen NHL-pesti heikentää siis SaiPaa eikä Bluesia, jossa hän ei ehtinyt pelata peliäkään, ja Jani Ridan paluu rapakon taakse on menetys puolestaan HPK:lle eikä Jokereille, jonka kanssa hän ehti vain kirjoittaa sopimuksen. HIFK:n sopimuspelaajista NHL:ään karannut Ari Ahonen ei puolestaan pelannut viime kaudella SM-liigassa lainkaan, joten hänen paluunsa Pohjois-Amerikkaan ei ole menetys yhdellekään joukkueelle.
Ei minusta. Mielestäni Nokelaisen pesti viime kauden päätteeksi heikensi SaiPaa, mutta tämä NHL-pesti heikensi Bluesia ja vahvisti SaiPaa. Ai miksikö näin? Noh, ennakkokaavailuissa Blues siis menetti Nokelaisen ja SaiPa saa rekkalastillisen euroja kasvattajakorvauksena. Ridan siirto Jokereihin heikensi kesällä HPK:ta, mutta NHL-pesti taas heikensi Jokereita. Samoin HIFK:sta lähtenyt Ahonen heikensi HIFK:ta. Ihan selvää kauraahan tämä on.
 

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eikö näitä vertauksia kannattaisi tehdä niihin joukkueisiin, joilla (viime kaudella) pelattiin, eikä niihin, joilla on (keväällä ja kesällä) harjoiteltu? Harjoituksissa kun ei voiteta/hävitä yhtään ottelua.

Toki esim. Ahosen NHL-pesti heikensi kuukauden takaista HIFK:ta, mutta silloinhan ei liigapisteitä jaettu, toisin kuin puoli vuotta sitten, jolloin Huhtaharjun koulun kasvatti (\o/) ei torjunut yhdessäkään suomalaisseurassa.
 

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Pee kirjoitti:
Eikö näitä vertauksia kannattaisi tehdä niihin joukkueisiin, joilla (viime kaudella) pelattiin, eikä niihin, joilla on (keväällä ja kesällä) harjoiteltu?
Kyllähän nuo vertailut tehdään siihen rosteriin nähden, joista oli sopimukset olemassa vielä pari viikkoa sitten. Niillä joukkueet olivat kauteen lähdössä, kuten HIFK Ahosen kanssa, ihan aikuisten oikeasti. Ei niiden joukkueiden kanssa, joita jotkut pelaajat joskus ovat edustaneet, se on nyt ihan selvää kauraa.
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pee kirjoitti:
Eikö näitä vertauksia kannattaisi tehdä niihin joukkueisiin, joilla (viime kaudella) pelattiin, eikä niihin, joilla on (keväällä ja kesällä) harjoiteltu? Harjoituksissa kun ei voiteta/hävitä yhtään ottelua.

Mitään vertailuja ei kannata nyt tehdä. Kun niitä nyt kuitenkin halutaan tehdä, ei niistä kuitenkaan kannata mitään johtopäätöksiä vetää - mitä tulee siis ensikauden voimasuhteisiin. Sen verran vertailupohjaa viimeaikojen NHL sotkut ja kansainväliset sopimuskuviot sotkivat. Tällä hetkellä paperilla (myös harj. otteluiden perusteella) selkeästi muita vahvemmilta näyttävät Blues ja Kärpät. Mutta kuten sanottua liian moni voimasuhteisiin vaikuttava asia ennustamisen kannalta, tulee vielä muuttumaan talven aikana.
 

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mitä veikkaat, "kummitus"?

Onkohan esim. Jääkiekkolehtikin siirtänyt perinteisen kauden ennakkolehtensä eli kultanumeron ilmestymisen syyskuun yhdeksännestä päivästä jonnekin talveen, koska "mitään vertailuja ei kannata nyt tehdä" tai ainakaan ei "niistä kuitenkaan kannata mitään johtopäätöksiä vetää - mitä tulee siis ensikauden voimasuhteisiin"? Tokkopa esim. IS Veikkajan erikoisliitekään ilmestyy perinteiseen tapaan samalla viikolla liigan alkamisen kanssa, koska "liian moni voimasuhteisiin vaikuttava asia ennustamisen kannalta, tulee vielä muuttumaan talven aikana"...
 

Mosabacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
kummitus kirjoitti:
Mitään vertailuja ei kannata nyt tehdä. Kun niitä nyt kuitenkin halutaan tehdä, ei niistä kuitenkaan kannata mitään johtopäätöksiä vetää - mitä tulee siis ensikauden voimasuhteisiin. Sen verran vertailupohjaa viimeaikojen NHL sotkut ja kansainväliset sopimuskuviot sotkivat. Tällä hetkellä paperilla (myös harj. otteluiden perusteella) selkeästi muita vahvemmilta näyttävät Blues ja Kärpät. Mutta kuten sanottua liian moni voimasuhteisiin vaikuttava asia ennustamisen kannalta, tulee vielä muuttumaan talven aikana.

Pee aloitti hyvin kertomalla, että lehdetkin vertailevat, vaikka mitään johtopäätöksiä ei kannata vetää.

Todellakin, vertailuja voi tehdä milloin tahansa. Sitä ei voi kukaan estää. Ja johtopäätöksiä, kyllä niitäkin voi tehdä ja osa niistä tulee pitämään paikkansa. Ja sitten kuitenkin itse kerrot, että Blues ja Kärpät näyttävät vahvimmilta. Mihin vertaat kun vertailuja ei K-A-N-N-A-T-A nyt tehdä. Blues ja Kärpät itsessään vai?

Ensimmäistä JYPin liigaottelun tulosta ei muuten K-A-N-N-A-T-A sitten veikata, koska liian moni voimasuhteisiin vaikuttava asia ennustamisen kannalta tulee vielä muuttumaan talven aikana.

No ei vaan. Sinänsä olet oikeassa siinä, että tämän hetken veikkaukset ja etenkin arviot ovat vielä keskeneräisiä ja eivät pysty täydellisesti luotaamaan kauden loppuun asti, mutta mitä sitten?

Lopuksi on sanottava, että jos JYPin kannattajaporukka olisi edes hieman tai kourallisen verran HIFK-kannattajien oloinen, niin tämä kritiikki mitä nyt on esitetty olisi puhdasta lähdevettä sen aamunkeltaisen virtsan rinnalla, mitä laskettaisiin JYPin johtoportaan päälle siitä syystä, että joukkue ei ole viime kauden veroinen. Mutta toisaalta pitää olla tyytyväinen siitä, että ihan näin yliampuvaa kritiikki pääosin ei ole ainakaan tällä foorumilla.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Pee kirjoitti:
Eikö näitä vertauksia kannattaisi tehdä niihin joukkueisiin, joilla (viime kaudella) pelattiin
Ei kannata.
 

kimmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, FC Barcelona
No voi hyvää päivää sanon minä. On näköjään olemassa naisten logiikka, miesten logiikka ja vielä erikseen Peen logiikka.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Pee kirjoitti:
Ok. Samalla logiikalla Tuomas Pihlmankin palatessaan New Jerseyhyn heikentää JYPiä, jonka kanssa on harjoitellut kesällä, kuten Ari Ahonen HIFK:n kanssa.
En tarkoittanut tuota. Vertailua ei kannata tehdä viime vuoden joukkueeseen, koska viime vuonna oli päällä NHL:n työsulku ja kaikkien joukkueiden rosterit olivat epänormaalilla tasolla. Westcottin korvaajaksi on turha kaavailla ketään NHL:n kakkosparin puolustajaa, koska sellaista ei enää ole NHL:n alettua saatavilla.

Siksi viime kauden joukkueen käyttäminen perusteluna JYPin heikkenemiselle on sama kuin marmattaisi baarimikolle miksi kalja on kaksi minuuttia happy hourin jälkeen noin paljon kalliimpaa.
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mosabacka kirjoitti:
Pee aloitti hyvin kertomalla, että lehdetkin vertailevat, vaikka mitään johtopäätöksiä ei kannata vetää.

Lehti pitää saada painoon ja lukijoiden ihmeteltäväksi, vaikka mitään johtopäätöksiä ei kannata vetää. Sen takia media epäonnistuukin kausiennakoissaan kerta toisensa jälkeen mm. Jypin suhteen. Nyt tilanne on aikaisempia kausia erikoisempi ja näin vaikeammin ennustettavissa. Eikö tämä ole jo kaikkien tiedossa? Tosi hyvin Pee vetää, ja IS-veikkaus ja Saukkonen ja Sihvonen...
 

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
SergeiK kirjoitti:
Westcottin korvaajaksi on turha kaavailla ketään NHL:n kakkosparin puolustajaa, koska sellaista ei enää ole NHL:n alettua saatavilla.

Tämä on totta. Mutta Duvien lisäksi Jyväskylästä on poistunut myös mm. kaksi kolmesta ykkösketjun hyökkääjästä, joista toinen vieläpä JYPin kahden viime kauden paras maalintekijä ja paras pistemies, sekä puolustuksen kiekollinen liideri.

Mielestäni tällaisten kavereiden menetyksestä voi jo jotain johtopäätöksiä vetää...

"kummitus" puolestaan tuntuu elävän nyt vuoden takaisessa ajassa. Silloin tilanne pelaajamarkkinoilla todella oli "aikaisempia kausia erikoisempi ja näin vaikeammin ennustettavissa", koska SM-liigan aattona alkanut NHL:n työsulku vapautti paljon pelureita Euroopan sarjoihin, eikä tässä vaiheessa viime vuotta tehnyille ennusteluille uskaltanut kauhean paljon painoarvoa antaa.

Nytkin tilanne voi olla jonkin verran erilainen kuin yleensä, mutta silti on täysin älytöntä väittää, ettei tämän hetken kokoonpanoista voisi vetää vielä mitään johtopäätöksiä. Erityisesti kummituksen väite, jonka mukaan "liian moni voimasuhteisiin vaikuttava asia ennustamisen kannalta, tulee vielä muuttumaan talven aikana", tuntuu todella oudolta.

Ymmärrän kyllä, että NHL:n harjoitusleirien päättyessä reilun kuukauden päästä pelaajia saattaa vapautua normaalia enemmän Eurooppaan. Mutta miksi "liian moni voimasuhteisiin vaikuttava asia tulisi muuttumaan vielä talvellakin, kummitus? Viime talvena näin olikin, kun monet seurat hankkivat työsulkuvahvistuksia Pohjois-Amerikasta, mutta miksi sama uusiutuisi tulevanakin talvena, kun NHL:ää tahkotaan jälleen normaalisti?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös