Nuuska- ja tupakkaketju

  • 2 298 936
  • 4 088

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Koronan pahimmassa vaiheessa maksoin maissa 10*10g tornista 45€ ja kuukausi sitten 10*16g 50€. Odenssista siis. Laivalla taitaa hinta olla tarjouksen kanssa ( 6 tornia 220€) n.37€. Ei paljoa enää risteilyt innosta, kun kymmenen vuotta tuossa tuli 5 kertaa vuodessa heitettyä lenkkiä ahvenanmaalle. On se kyllä järjetöntä, että ei nuuskaa saada enää kotimaan kauppoihin.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Btw, siitä on aikaa, kun oon koko risteilyn tehnyt, niin myyvätkö snuussia vielä Tukholmasta lähdön jälkeen vai pitääkö shopissa käydä ennen Tukholmaan saapumista?
En ole nyt koronan jyllätessä käynyt, mutta normioloissa myyvät 6.30-7 ja 9-12.30, toivottavasti nytkin. En lyö päätäni pantiksi noista ajoista, mutta jotain tuohon suuntaan kumminkin.

Niin ja tuosta kakkospäivän raskaudesta olen ihan samaa mieltä ja aika usein vietänkin kakkospäivää seitinohuissa ja selvin päin olevan vaimoni mukaan saatanan rasittavana. Vaan nyt on tarkoitus olla takaisintulomatka kuivin suin ja lähtöiltanakin ottaa korkeintaan pari lonkeroa eikä teräviä ollenkaan. Onnistuuko tuo... no se jää nähtäväksi.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Koronan pahimmassa vaiheessa maksoin maissa 10*10g tornista 45€ ja kuukausi sitten 10*16g 50€. Odenssista siis. Laivalla taitaa hinta olla tarjouksen kanssa ( 6 tornia 220€) n.37€. Ei paljoa enää risteilyt innosta, kun kymmenen vuotta tuossa tuli 5 kertaa vuodessa heitettyä lenkkiä ahvenanmaalle. On se kyllä järjetöntä, että ei nuuskaa saada enää kotimaan kauppoihin.

Osittain samaa mieltä. Nuuska olis hyvä saada Ärkkäreihin, vaikka en oo noita piknikkejä Turussa asuvana niin pahoina pitänyt. On ihan mukavaa käydä 3-4 kertaa vuodessa pikkureissulla nuuskaa hakemassa ja usein tulee samalla myös viinakaappiakin vähän täydennettyä. Mitään lonkerokeissejä saati kaljaa en noilta reissuilta koskaan tuo.

Vaimon kanssa noilla reissuilla lähes aina käydään, mutta muutaman kerran olen yksinkin noi reissut tehnyt, kun kavereillekaan ei oo sopinu. Melkein joka kerta reissuilta löytyy joitain tuttuja, joiden kanssa voi tarvittaessa höpistä ajankuluksi. Pärjään oikein hyvin omillanikin, mutta loppureissusta tulee aina kytättyä kelloa, ett joko pian ollaan rannassa. Koko risteily yksin vois olla vähän liian pitkä.

Hyvin epätodennäköistä on, että nuuska saatais Suomessa kauppoihin ihan lähitulevaisuudessa, joten olen ihan tyytyväinen siihenkin, että laivalta sitä sais jatkossakin ostaa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nuuskatilanne alkoi olla punaisella, joten piti eilen piipahtaa Haaparannassa ennen kuin koronatilanne taas räjähtää käsiin. Mukaan tarttui Jakobssonia, R42:sta ja juhlahetkiin ruskeaa Siberiaa. Viikonloppuna oli vissiin käynyt paljon asiakkaita kun hyllyt oli melko tyhjinä, Jakobssoniakin löytyi vasta kolmannesta kaupasta. Oli pakko ostaa myös reilumpi satsi huuliherkkua kun varmuutta tulevaisuudesta ei ole. Onneksi tulli ei pysäyttänyt.

Nyt käyn vaan sisäistä kamppailua kahden viikon karanteenin kanssa. Työnantaja ei varmaan hihkuisi riemusta jos olen lainkuuliainen. Toisaalta kuulin pakkokaranteenista vasta illalla, joten koskeekohan se nyt meikäläista? En kyllä ollut metriä lähempänä lajitoverista, eli tartuntavaara lienee mitätön.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Osittain samaa mieltä. Nuuska olis hyvä saada Ärkkäreihin, vaikka en oo noita piknikkejä Turussa asuvana niin pahoina pitänyt.
Tästä aiheesta olen varmasti ketjussa ennenkin jauhanut, mutta mennääs taas, koska kertaus on tunnetusti opitun emo. Eli tosiaan näin entisenä turkulaisena ja nykyisenä muutaman kymmenen kilometrin päässä Turusta maalla asuvana en pidä tuota nuuskan hakemista laivalta ollenkaan pahana. Vielä kun olen eläkkeellä ja omaan vapaa-aikaa käytännössä rajattomasti, niin ihan leppoisa "harrastus" tuo risteileminen on.

Jos nuuskaa saisi Ärrältä, niin varmasti silloin tällöin ostaisin, mutta harvemmin kuitenkin. Voisin nimittäin kuvitella, että erityisen halpaa se ei olisi, pikemminkin hävyttömän kallista. Toki juuri tähän korona-aikaan tuo olisi oikein hyvä, eiköhän sitä mieluummin kuristaisi käytön minimiin ja ostaisi nuuskansa kaupasta, jolloin ei tarvitsisi ottaa sitä pientäkään sairastumisen riskiä jonka laivareissu kaikkine varotoimineenkin aiheuttaa.

Nykytilanne jossa veroäyrit nuuskasta kuittaa Ruotsi ja mahdolliset käytön aiheuttamat haitat Suomi on täysin absurdi, mutta mikäs siinä, mennään näillä kun ilmeisesti on varaa jättää ne verotulot naapurille. Vaan tosiaan vaikka nuuskaa Suomesta saisikin ostaa, niin enköhän itse hakisi sitä jatkossakin laivalta ja/tai Ruotsista. Uskoisin silti, että moni ei-niin-lännessä asuva ostaisi pääasiassa nuuskansa kaupasta.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Nykytilanne jossa veroäyrit nuuskasta kuittaa Ruotsi ja mahdolliset käytön aiheuttamat haitat Suomi on täysin absurdi, mutta mikäs siinä, mennään näillä kun ilmeisesti on varaa jättää ne verotulot naapurille. Vaan tosiaan vaikka nuuskaa Suomesta saisikin ostaa, niin enköhän itse hakisi sitä jatkossakin laivalta ja/tai Ruotsista. Uskoisin silti, että moni ei-niin-lännessä asuva ostaisi pääasiassa nuuskansa kaupasta.
Tuo oli tilanne silloin 90-luvullakin. Suomesta ostettu nuuska oli jo silloin (20mk purkki) Ruotsista hankittua kalliimpaa (en enää muista hintaa), joten täältä Oulun alueelta käytiin jo silloin säännöllisesti nuuskaa hakemassa Haaparannasta.

Ainut etu Suomesta otetussa nuuskassa oli se muovinen purkki, joka ei kostuessaan levinnyt taskuun/käsiin, kuten ruotsalaisten pahvinen versio teki ihmeen herkästi. Toki suomalaistakin nuuskaa oli vielä silloin olemassa (Rus tms?), mutta se aika oli ja meni...
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En nyt tiedä tekeekö @Reverent tai kukaan muukaan tällä tiedolla mitään, mutta kerron silti, että Baltic Princessiltä pystyy ainakin tällä risteilyllä ostamaan nuuskaa 6.30-7 ja 9-10.30. Äsken kävin pähkinäostoksilla ja koitin kurkkia nuuskakaappiin, pikaisella katsauksella arvioisin ettei valikoima poikennut tavallisesta mitenkään. Aamulla ostoksille siis ja kassi täyteen mustaa kultaa. Tarjouksia näkyi olevan ainakin LD salmiak, stark ja white kolme tolppaa 49,90 e, R42 super strong ja classic super strong 5 × 10 × 15,4 g 99 e, R42 super strong cool mint, super strong green mint ja super strong peppermint 7 × 10 × 14 g 135 e ja Oden's cold extreme white dry 6 × 10 × 16 g 215 e.

Niin joo, täällä ei matkustajia paljon yli sadan ole, arvioisin että enintään 200. Tästä johtuen spessubrekkaria sen kummemmin kuin brunssiakaan ei huomenna ole, joudun siis tavoistani poiketen tyytymään "tavalliseen" buffetaamiaiseen. Normaalisti välttelen noita buffia viimeiseen saakka, oli koronahommia tai ei, siellä vaan on yleensä vitusti liikaa ihmisiä. Nyt tuota vaaraa ei ole, koska tosiaan matkustajia on vain kourallinen ja tämä sopii meille enemmän kuin hyvin. Tiedä sitten onko jengin kesälomat jo lusittu, vaikuttaako koulujen alkaminen tällä viikolla vai pidättäytyvätkö ihmiset koronapeloissaan risteilemästä. Vaikka eivätpä nuo mahdolliset syyt allekirjoittanutta edes kiinnosta. Sama se missä ihmiset ovat, pääasia että jossain muualla kuin täällä.

*aamuedit* No niin, ensimmäiset kaksi kiloa ostettu. Hyttikorttiin ei onneksi merkattu mitään, joten kohta saa haettua uuden kierroksen. Valikoima oli itse asiassa laajempi kuin mitä muistan sen ikinä olleen, jonkun verran oli uutuuksiakin, mitä kaikkia One metsämarjaa, appelsiininkukkaa ja sellaista. En ostanut enkä osta, mutta mikäli nuo eivät ole vain ns. kausimakuja ja jäävät valikoimiin, niin ehkä niitä joskus voisi vähän makustella. Tämän reissun ostoksiin tuollaiset eivät mahdu, on ihan tarpeeksi kannettavaa jo noissa tilatuissa Odensseissa sun muissakin. Itelle ostin pari tornia jokaista LD:n versiota, pääasiassa koska se oli niin pirun halpaa. Noiden lisäksi kärryyn päätyi muutama torni Onyxia. Kun lasketaan vielä mukaan edelliseltä reissulta tuodut joita on kotona pakastimessa muistaakseni reilut kolme tornia jäljellä, niin eiköhän noilla pärjäile koronan mahdollisen kakkos- ja vaikka kolmosaallonkin yli. Enää ei tarvitse kuin saada tuomiset tullista läpi, mutta en jaksa uskoa sen muodostuvan ongelmaksi, kun ei se ole muodostunut ikinä ennenkään.

Ketään en kannusta salakuljetukseen sen koommin kuin mihinkään muuhunkaan laittomuuksiin, mutta onhan tällä tilaisuus tehdä aika hyvä siivu kyhnyä. Oden's- tolpasta tienaa hakuja keskimäärin tuollaiset 40 euroa, eli 12 tolpasta vajaat 500 euroa, puhumattakaan sitten muiden ostosten hakupalkkioista. Likaisen paljon nuuskasta ollaan tällä hetkellä valmiita maksamaan, näiden ostosten jälleenmyyntihintaakaan en määritellyt itse, kunhan kysyin mitä ollaan valmiita maksamaan ja sillä mennään. Toki tällä kertaa tuomisia menee kaverinkavereille ja sellaisille, joilta ei tee ollenkaan häijyä pyytää paksua hintaa. Broidin ja lankomiehen tuliaiset vien tuttuun tyyliin omakustannehintaan.

*e2* Oli pakko ostaa maisteltavaksi purkki R42 classic super strong whitea. Potkii niin helvetisti ja on ihan liian vahvaa mulle, mutta ilokseni voin todeta tämän maistuvan ja tuoksuvan pelkästään tupakalta, eikä ollenkaan miltään listerinepepsodentiltä.

*e3* Ja noin, tullista läpi kuin vettä vaan. Ei siellä kyllä tullivirkailijoita edes näkynyt, pari poliisia kylläkin, mutta eipä heitäkään putkikassini sisältö kiinnostanut. Rajavartiolaitoksen ihmiset olivat kyselemässä papereita, mutta siinä se.

Nuuskan suhteen oikein onnistuneet 23 tuntia siis takana. Vähän päälle neljä kiloa toin, kävin kolmesti kaupassa kun en kehdannut kaikkea kerralla ostaa, hyttikorttiin ei syystä tai toisesta merkattu ostetuista nuuskista yhtään mitään. Yleensä siis tuon nuuskaa pelkästään lähipiirille, enkä heiltä pyydä koskaan omakustannehintaa enempää, mutta nyt tosiaan toin kaverinkavereille ja muille naamatutuille joilta kehtasin/kehtaan silmää räpäyttämättä pyytää kiskurihintaa jonka tiedän heidän myös maksavan. Rahallisesti siis jään tästä keikasta ihan mukavasti plussalle.
 
Viimeksi muokattu:

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En nyt tiedä tekeekö @Reverent tai kukaan muukaan tällä tiedolla mitään, mutta kerron silti, että Baltic Princessiltä pystyy ainakin tällä risteilyllä ostamaan nuuskaa 6.30-7 ja 9-10.30. Äsken kävin pähkinäostoksilla ja koitin kurkkia nuuskakaappiin, pikaisella katsauksella arvioisin ettei valikoima poikennut tavallisesta mitenkään. Aamulla ostoksille siis ja kassi täyteen mustaa kultaa. Tarjouksia näkyi olevan ainakin LD salmiak, stark ja white kolme tolppaa 49,90 e, R42 super strong ja classic super strong 5 × 10 × 15,4 g 99 e, R42 super strong cool mint, super strong green mint ja super strong peppermint 7 × 10 × 14 g 135 e ja Oden's cold extreme white dry 6 × 10 × 16 g 215 e.

Niin joo, täällä ei matkustajia paljon yli sadan ole, arvioisin että enintään 200. Tästä johtuen spessubrekkaria sen kummemmin kuin brunssiakaan ei huomenna ole, joudun siis tavoistani poiketen tyytymään "tavalliseen" buffetaamiaiseen. Normaalisti välttelen noita buffia viimeiseen saakka, oli koronahommia tai ei, siellä vaan on yleensä vitusti liikaa ihmisiä. Nyt tuota vaaraa ei ole, koska tosiaan matkustajia on vain kourallinen ja tämä sopii meille enemmän kuin hyvin. Tiedä sitten onko jengin kesälomat jo lusittu, vaikuttaako koulujen alkaminen tällä viikolla vai pidättäytyvätkö ihmiset koronapeloissaan risteilemästä. Vaikka eivätpä nuo mahdolliset syyt allekirjoittanutta edes kiinnosta. Sama se missä ihmiset ovat, pääasia että jossain muualla kuin täällä.

*aamuedit* No niin, ensimmäiset kaksi kiloa ostettu. Hyttikorttiin ei onneksi merkattu mitään, joten kohta saa haettua uuden kierroksen. Valikoima oli itse asiassa laajempi kuin mitä muistan sen ikinä olleen, jonkun verran oli uutuuksiakin, mitä kaikkia One metsämarjaa, appelsiininkukkaa ja sellaista. En ostanut enkä osta, mutta mikäli nuo eivät ole vain ns. kausimakuja ja jäävät valikoimiin, niin ehkä niitä joskus voisi vähän makustella. Tämän reissun ostoksiin tuollaiset eivät mahdu, on ihan tarpeeksi kannettavaa jo noissa tilatuissa Odensseissa sun muissakin. Itelle ostin pari tornia jokaista LD:n versiota, pääasiassa koska se oli niin pirun halpaa. Noiden lisäksi kärryyn päätyi muutama torni Onyxia. Kun lasketaan vielä mukaan edelliseltä reissulta tuodut joita on kotona pakastimessa muistaakseni reilut kolme tornia jäljellä, niin eiköhän noilla pärjäile koronan mahdollisen kakkos- ja vaikka kolmosaallonkin yli. Enää ei tarvitse kuin saada tuomiset tullista läpi, mutta en jaksa uskoa sen muodostuvan ongelmaksi, kun ei se ole muodostunut ikinä ennenkään.

Ketään en kannusta salakuljetukseen sen koommin kuin mihinkään muuhunkaan laittomuuksiin, mutta onhan tällä tilaisuus tehdä aika hyvä siivu kyhnyä. Oden's- tolpasta tienaa hakuja keskimäärin tuollaiset 40 euroa, eli 12 tolpasta vajaat 500 euroa, puhumattakaan sitten muiden ostosten hakupalkkioista. Likaisen paljon nuuskasta ollaan tällä hetkellä valmiita maksamaan, näiden ostosten jälleenmyyntihintaakaan en määritellyt itse, kunhan kysyin mitä ollaan valmiita maksamaan ja sillä mennään. Toki tällä kertaa tuomisia menee kaverinkavereille ja sellaisille, joilta ei tee ollenkaan häijyä pyytää paksua hintaa. Broidin ja lankomiehen tuliaiset vien tuttuun tyyliin omakustannehintaan.

*e2* Oli pakko ostaa maisteltavaksi purkki R42 classic super strong whitea. Potkii niin helvetisti ja on ihan liian vahvaa mulle, mutta ilokseni voin todeta tämän maistuvan ja tuoksuvan pelkästään tupakalta, eikä ollenkaan miltään listerinepepsodentiltä.

Kiitoksia tiedoista, vaikka päädyttiinkin alkuperäiseen vaihtoehtoon eli piknikiin sunnuntaina. Uskon ja toivon, että tavaraa löytyy Galaxynkin kaupan hyllyiltä ja toivottavasti myös sunnuntaina jengiä on laivalla maltillisesti. Mullakin alkaa puskea ihottumaa, jos joka paikkaan pitää jonottaa ja ihmiset tungeksivat iholle.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Galaxylle sen verta vinkkiä, että alkurynnistyksen jälkeen hyllyt monilta osin tän kesän aikana tyhjät. Tuosta puoltoista-kaks tuntia eteenpäin ja hyllyt uudelleen täynnä. Eli kaikilla käynneillä tän koronan aikaan sama kaava, henksu ei ehdi tuomaan täydennystä silloin alkuun, vaan vasta kun tuo alkuryysis on ohi. Viime kerralla oli tuotu toki täysiä laatikoita hyllykön eteen/vierelle menevimmistä laaduista ja sieltä sai koukittua pötköt kun hyllykkö General Onen osalta oli tyhjä.
Kiitos vinkistä, bro. En oo mikään Odensin tai Generalin suurkäyttäjä ja mulle käy aika moni marginaalimerkkikin. Jännä juttu sinänsä, että röökiaikoina olin hyvinkin tarkka, mitä merkkiä tuli poltettua. Nuuskankäyttäjänä olen aika moniruokainen ja muutaman luottomerkin lisäks ostelen yleensä jotain vähän erikoisempiakin, jos laivojen pääsääntöisesti aika heikoista valikoimista jotain mielenkiintoista sattuu löytämään. Tapana on myös sekoitella vajaita purkkeja keskenään ja joskus niistäkin saa mielenkiintoisia nuuskakokemuksia, kun makunuuskaa sekoittaa johonkin tavalliseen.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vaikka mulla omat suosikkinuuskat onkin, niin aina on useampaa merkkiä ja makua varastossa. Eri tilanteisiin eri nuuskat, vähän niinkuin sikarit.
Kuten myös. On arkinuuskaa, pyhänuuskaa, erityistä juhlanuuskaa ja tietenkin erikseen kotona ja muualla käytettävät nuuskat. Rajat eivät tietenkään ole kuin veteen piirretyt, mutta kuitenkin. Itse joskus kyllä noita sekoittelenkin, jostain syystä useimmiten silloin kun varastossa pohja jo paistaa. Nyt ei ole tarvetta sekoitella, kun varaston juuri täydensin niin, että ainakin maltillisella käytöllä nuuskaa riittää ensi kesään saakka.

Kuten täällä joskus taidettiin jauhaakin, niin kun korona vyöryi päälle ja olisi ehkä ollut järkevää alkaa säännöstelemään käyttöä, niin paskan vitut, kävi päin vastoin ja nuuskaa kului tiiviin kotoilun seurauksena normaalia enemmän. Varmasti tilanne olisi kyllä ollut eri jos tuote olisi ollut loppumassa, mutta ei ollut eikä ole jatkossakaan.

Edelleen kehotan kaikkia kynnelle kykeneviä joilta jokunen satanen löysää rahaa löytyy menemään laivalle tai Habarandaan nuuskanhakureissulle ennen kuin se mahdollisesti muuttuu taas liian vaaralliseksi tai jopa mahdottomaksi. Omat varastot täyteen ja nuuskanhakuun kykenemättömiltä nuuskaajilta rahat kylmästi pois. Niin järjettömiä hintoja siitä nyt maksetaan, että voi myydä vaikka vähän alle markkinahinnan, olla sillä tavalla hyvä jätkä ja silti tehdä hävyttömästi voittoa.
 

Siim72

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L.A. Kings
Tänään tuli taas käytyä Galaxyllä, kun rupesi ahdistamaan mahdolliset rajoitukset vaikka pakkasessa olikin vielä parin kuukauden pötköt jemmassa. @Trenchtown mainitsemat tarjoukset olivat vielä kehissä ja hyödynsin r42 tarjouksen x2, molemmat setit meni heti eteenpäin frendeille. Tarjosivat suoraan 200e/5 pötköä joten helpot rahat taskuun ja matkakulut korkojen kera takaisin. Itselle otin sitten LD tarjouksen kahteen kertaan ja neljä sekalaista pötköä päälle. Puolisoa vähän närästi kun täräytin putkikassin eteisen lattialle, mitäs on täyttänyt pakkasen terveellisillä marjoilla..

Täytyy vielä sanoa, että on aika rapea setti lähteä täältä Itä-Helsingistä reissuun, kun päivälle tulee kunnolla mittaa. Autolla liikkeellä niin selvinpäin 11h lusimista känniläisten seassa botskilla ja siihen 2h suunta ajot päälle. No, onneksi löyty rauhallinen nurkka missä sai aika rauhassa relata.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Puolisoa vähän närästi kun täräytin putkikassin eteisen lattialle, mitäs on täyttänyt pakkasen terveellisillä marjoilla..
Eihän nuuskan säilyttämisesi ole niin amatöörimäistä, että pidät sitä pakastimessa eri paikoissa riippuen siitä, mihin milloinkin puoliso on sattunut tilaa jättämään? Ei pojat nuuskaa tällä lailla säilytetä. Pitää neuvotella puolison kanssa pakastimesta pyhä tila, joka on ainoastaan nuuskaa varten, allekirjoittaneelle se on pakastimen alin laatikko. Se tila on ainoastaan ja vain mustalle kullalle varattu, eikä toisaalta mustaa kultaa säilytetä missään muualla kuin siellä.

Kun olette saaneet tilaneuvottelut käytyä, niin pitäkää säännöistä kiinni älkääkä puolihuolimattomasti laittako nuuskaa säilöön mihinkään muualle. Oon pari kertaa sen virheen tehny ja voin kertoa, että sanomista tulee. Ja mansikoita nuuskalaatikkoon.

Noin vähän vakavammin, niin kovan reissun kyllä heität, jos stadista aamuyöllä lähdet ajelemaan kohti Turkua, vietät laivoilla koko päivän (varsinkin jos teet sen ilman hyttiä) ja ehtoolla ajelet vielä takaisin Helsinkiin, tulee siinä päivälle mittaa. Esimerkillistä omistautumista, arvostan.
 

444

Jäsen
Eihän nuuskan säilyttämisesi ole niin amatöörimäistä, että pidät sitä pakastimessa eri paikoissa riippuen siitä, mihin milloinkin puoliso on sattunut tilaa jättämään? Ei pojat nuuskaa tällä lailla säilytetä. Pitää neuvotella puolison kanssa pakastimesta pyhä tila, joka on ainoastaan nuuskaa varten, allekirjoittaneelle se on pakastimen alin laatikko. Se tila on ainoastaan ja vain mustalle kullalle varattu, eikä toisaalta mustaa kultaa säilytetä missään muualla kuin siellä.

Kun olette saaneet tilaneuvottelut käytyä, niin pitäkää säännöistä kiinni älkääkä puolihuolimattomasti laittako nuuskaa säilöön mihinkään muualle. Oon pari kertaa sen virheen tehny ja voin kertoa, että sanomista tulee. Ja mansikoita nuuskalaatikkoon.

Noin vähän vakavammin, niin kovan reissun kyllä heität, jos stadista aamuyöllä lähdet ajelemaan kohti Turkua, vietät laivoilla koko päivän (varsinkin jos teet sen ilman hyttiä) ja ehtoolla ajelet vielä takaisin Helsinkiin, tulee siinä päivälle mittaa. Esimerkillistä omistautumista, arvostan.
Itse toteutin kesällä shoppailureissun Tukholmaan Ahvenanmaalta käsin siten, että laiva lähti Maarianhaminasta 0.45 ja oli perillä Tukholmassa 6.10. Siitä koko päivä tallustellen ympäri Skansenia ja muita kyliä. Paluulähtö oli klo 19.30 ja perillä 2.50. Voin sanoa, että tuntui hyvältä päästä telttaan makuualustalle silloin vähän ennen neljää aamuyöstä juhannusaattona. Ei ”vanha” enää tahdo jaksaa tuollaisia rientoja.
 

Siim72

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L.A. Kings
Poikkeukselliset olot vaatii poikkeuksellisia toimia. Täytyy myös muistaa, että onhan se palkintokin makoisampi kun sen eteen on joutunut tekemään töitä.

@Trenchtown kyllä meilläkin on omat lokerot, harmillisen pieniä vaan ovat. Sinne vanhojen pötköjen lisäksi tunkee kymmenen lisää niin molemmat joutuvat joustamaan. Pieniä on kyllä miehen ongelmat, kaikkea on niin paljon ettei tiedä mihin laittaa..
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Oma Galaxyn nuuskareissu tehty. Vähän jännitti, mikä reissulla on meininki, kun kaikenlaisia juttuja täältä ja kavereilta on kuullut. Välillä on ollut hyllyt tyhjät ja välillä saanu jonottaa kauppaan pääsyä. Aamulla satamassa kaikki näytti hyvältä, kun terminaalissa oli Palloseuran futisjengin ja meidän lisäksi kourallinen ihmisiä. Aamupalalla jengiä oli jo kuitenkin ihan helvetiks ja suurin osa vielä ruotsalaisia ja niistäkin vielä iso osa ruotsinählyjä, joiden joukossa korona jyllää kuulemma aika rajusti. No, minkäs teet, oma valintahan toi reissulle lähteminen oli.
Kaikki kuitenkin suju vanhan käsikirjoituksen mukaan, paitsi parkkeerasin kaupan eteen vähän normaalia aiemmin. Kaupan avautuessa jengiä oli hyvin maltillisesti, mutta erittäin nopeasti siihen nuuskakaappien eteen porukkaa keräänty ja loput ostoksista tuli tehtyä vaan nappaamalla muutama hyväksi todettu merkki koriin. Kassoja ei kiinnostanu vittuakaan joku maihinnousukortti ja ostaa olis varmaan saanu vaikka lätkäkassillisen. Toin aika poikkeuksellisen ison satsin (11 tornia) ja tolla luulisin pärjääväni vanhojen säästöjen lisäks loppuvuoden hyvin.
Laivalta tultaessa vähän jännitti, kun tullin kohdalla alko vilkkua aika paljon virkapukusta jengiä pysäyttelemässä ihmisiä. Kyselivät kuitenkin vaan henkilöllisyystodistuksia eikä reppujen sisältö kiinnostanut ketään. Hyvä näin.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oma Galaxyn nuuskareissu tehty. Vähän jännitti, mikä reissulla on meininki, kun kaikenlaisia juttuja täältä ja kavereilta on kuullut. Välillä on ollut hyllyt tyhjät ja välillä saanu jonottaa kauppaan pääsyä. Aamulla satamassa kaikki näytti hyvältä, kun terminaalissa oli Palloseuran futisjengin ja meidän lisäksi kourallinen ihmisiä. Aamupalalla jengiä oli jo kuitenkin ihan helvetiks ja suurin osa vielä ruotsalaisia ja niistäkin vielä iso osa ruotsinählyjä, joiden joukossa korona jyllää kuulemma aika rajusti.
Svenskit ei pääse risteilemään ollenkaan sikäläiselle aamulaivalle, eli Baltic Princessille ja varmaan vaikka pääsisivätkin, niin suurin osa reissaisi silti Galaxylla, kun se heidän iltalaivansa on. Vaan minkäs teet jos piknikille lähdet, tuota se näköjään on.

Itse kun olen riskiryhmää koronan ja vähän kaiken muunki suhteen, niin se aiemmin mainitsemani piknik ja sen nuuskaruuhka riitti, ei ikinä enää, vaikka eipä siinäkään ruotsalaisia juuri ollut. Kuitenkin tuo vs. nyt viimeksi koettu meininki Baltic Princessillä, jossa puoli seitsemältä aamulla olimme vaimon kanssa ainoat asiakkaat ei ainoastaan nuuskahyllyllä vaan koko helvetin kaupassa, niin ei kahdesti tarvitse miettiä kumpi tuntui turvallisemmalta. Hyvä kuitenkin että ostokset sait suoritettua, väldigt bra!
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Laivalta tultaessa vähän jännitti, kun tullin kohdalla alko vilkkua aika paljon virkapukusta jengiä pysäyttelemässä ihmisiä. Kyselivät kuitenkin vaan henkilöllisyystodistuksia eikä reppujen sisältö kiinnostanut ketään.
Ei liity ketjun aiheeseen (antakaa modet kakkua jos semmonen on) mutta tästä tuli mieleen, että viime reissulla kun odoteltiin siinä tullin edessä laivaan pääsyä, niin laivalta tulleiden jo putkesta purkauduttua sieltä porukan perässä talutettiin kahden rajavartiolaitoksen henkilön toimesta sellaista jotain ei-kantasuomalaisen tai -ruotsalaisen näköistä kaveria. Hänet saateltiin alakertaan, hetken päästä takaisin ylös ja samaa reittiä takaisin laivaan. Siinä itsekseni pohdin, että eivät tainneet maahantulon edellytykset täyttyä, että noinkohan jamppaa käytettiin alakerrassa paluulippuostoksilla ja ei kun tillbacka till Sverige.

Noita rajavartijoita tai mitä ovatkaan on siellä tosiaan luokkaa helvetisti papereita katsomassa, viimeksi oli pari poliisiakin, mutta niitä ei tosiaan tuntunut ihmisten tuomiset kiinnostavan pätkääkään. Sen sijaan en viime- enkä edelliskerralla rekisteröinyt ainuttakaan tullin virkapuvussa olevaa vastaanottajaa, tiedä mikä siinäkin sitten oli. Vaan eipä tuo näin molemmilta kerroilta runsaasti ylimääräistä nuuskaa tuoneena haitannut pätkääkään.
 

SnusKungen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ennen kun menee rajat kiinni ja huviristeilyt loppuu niin pakko käydä nuuskakaupoilla.

Aikaisen aamuherätyksen välttämiseksi tarkoituksena ottaa iltalaiva Turkusesta. Onko valikoima Baltic princess laivalla about sama kun Galaxyllä?

Viking grace laivan valikoimasta en myöskään löytänyt ajankohtaista tietoa.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onko valikoima Baltic princess laivalla about sama kun Galaxyllä?
Kävin aiemmin kesällä Galaxylla ja nyt pari viikkoa sitten Baltic Princessillä. Näiden reissujen perusteella sanoisin, että BP:n nuuskavalikoima pieksee Galaxyn vastaavan selvästi. Kuten tänne kirjoitinkin, oli BP:n nuuskavalikoima viime reissulla mielestäni parempi kuin ikinä ennen.

Tässä viestissä tarkempaa tietoa Baltic Princessin parin viikon takaisista tarjouksista ja reissun tunnelmia yleisemminkin. Tässä puolestaan meininkiraporttia Galaxylta kesäkuun alusta.
 

SnusKungen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Näiden reissujen perusteella sanoisin, että BP:n nuuskavalikoima pieksee Galaxyn vastaavan selvästi.

Kuulostaa hyvältä. Vähemmän ruuhkaa nuuskakaapilla ja paremmat valikoimat.

R42 super strong ja classic super strong 5 × 10 × 15,4 g 99 e, R42 super strong cool mint, super strong green mint ja super strong peppermint 7 × 10 × 14 g 135 e ja Oden's cold extreme white dry 6 × 10 × 16 g 215 e.

Olen aina pitänyt Odensia halvempana kuin R42:sta. 36 € vs 20 € aika järkky hintaero R42 hyväksi. Oliko päiväykset huonot vai oliko ihan "normi tarjous"?

Joku oli tässä ketjussa moittinut Viking grace laivan valikoimaa kesäkuussa, että näillä tiedoilla kyllä Tallink vahvoilla.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oliko päiväykset huonot vai oliko ihan "normi tarjous"?
Kyllä noi on ihan "normitarjouksia". Ite en noista kumpaakaan käytä vaikka molempia ostinkin, joten koska en ostanut itselle, ei kiinnostanut päiväyksiä tutkailla.
 

Big Joe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, IPK, Manchester United, San Jose Sharks, NFL
Olen aina pitänyt Odensia halvempana kuin R42:sta. 36 € vs 20 € aika järkky hintaero R42 hyväksi. Oliko päiväykset huonot vai oliko ihan "normi tarjous"?

Odensilla tullut ainakin uusi 16g/purkki koko. En ole varma onko laivalla juuri tuota valikoimassa mikä voisi selittää hinnannousun. Tietty itselläni on hetki aikaa kun olen laivalla käynyt ja silloinkin Odens oli kalliimpi kuin R42 mutta ero taisi olla noin 5€ per torni.

Ja asiasta toiseen, sain tutulta muutaman purkin Lundgrenin Skånea mitä en ennen ole kokeillut. On ihan toimivaa tavaraa, sopii itselleni hyvin kun en noiden supervahvojen ystävä oikein ole.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Odensilla tullut ainakin uusi 16g/purkki koko. En ole varma onko laivalla juuri tuota valikoimassa...
Juu, juurikin tuota siellä on, ainakin Siljalla siis. Uskoisin, että sitä aiempaa pakkauskokoa ei edes valmisteta enää, mutta tiedä näistä sitten.

Purkki Odensia painaa siis sen 16 grammaa. R42 super strong ja classic super strong painavat 15,4 grammaa purkilta ja R42 super strong cool mint, super strong green mint ja super strong peppermint 14 grammaa.
 
Viimeksi muokattu:

SnusKungen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Odensilla tullut ainakin uusi 16g/purkki koko. En ole varma onko laivalla juuri tuota valikoimassa mikä voisi selittää hinnannousun.

Tuokin totta, nuo kokojen vaihtelut ei ainakaan helpota mielikuvia hinnoista.
Olenkin aina toisaalta pitänyt Swedish matchiä laatumerkkinä ja Odensin valmistajaa vähän niin kuin tämän vastakohtana. Nuuskajätillä ilmeisesti on varaa hintakilpailla pienemmän kanssa.
Ja ei kovin yllättävää että "Swedish Match" nimeä ei lue R42 kannessa.

Uskoisin, että sitä aiempaa pakkauskokoa ei edes valmisteta enää, mutta tiedä näistä sitten.
Epäilen ja toivon samaa. Tiskin alla tuohon pienempään kokoon on saattanut törmätä mutta siellä se vaihtuvuus on heikompi.
Toiseksi on painetta vähentää pakkausjätettä. Olihan tuo aika naurettavaa avata purkki joka näytti siltä että joku on syönyt puolet.
 
Viimeksi muokattu:

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jaahas, alkaa vaikuttaa siltä että lähden taas ensi viikon alussa risteilemään. Itsellä on vielä nuuskaa vaikka kuinka paljon, samoin kuin lähipiirissä niillä joille sitä tapaan tuoda, kun viime reissusta ei ole aikaa paljon mitään. Vaan hur som helst olen suorastaan pakotettu lähtemään, koska nuuskan haluajia on jonoksi saakka ja meininki on luokkaa "shut up and take my money". Muutamalla tuodulla kilolla tienaisi niin paljon, että murtunen paineen alla ja kerään halukkaiden fyrkat parempaan talteen. Ja kuten viimeksikin, tilaajat tarjosivat pyytämättä mielestäni sikahintoja, joten mikäpä siinä.

Itselläkin on kyllä irtonuuska vähissä, joten jos sitä vaikka tornin-pari itelle ostaisi, niin pääsisi uskollinen Ice Toolkin taas töihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös