Nuoret pelaajat

  • 3 359
  • 21

Profeetta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Näin kauden kynnyksellä kyselisin, keitä nuoria pelaajia kannattaa seurata tämän kauden liigassa. Joka joukkueella varmasti näitä lupaavia pelureita löytyy.

Tapparan joukkueesta odotan eniten J.Alaselta (jälleen kerran). Kaverihan on liigaa pelannut jo muutaman vuoden, ja joka kausi kaikki näyttää vielä kesällä hyvältä. Mutta sitten....
Toinen pelaaja, jonka odotan nostavan tasoaan on Jaakko Uhbäck. Mielenkiintoista on myös nähdä nämä kirvesrintojen nuoret maalivahdit.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

power play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nuoria riittää....

Tulevan kauden liigassa seurattavaksi, sillä kaikilla joukkueilla on runsaasti omia lahjakkaita nuoria riveissään, eri asia on monessako seurassa omille nuorille annetaan jääaikaa?

Itse seuraan mielenkiinnolla Kärppien Mika Pyörälää.
(On muuten Esan poika)
 

Korinekki

Jäsen
Lukolla on tukku lahjakkaita nuoria pelaajia tällä hetkellä ja ainakin osa heistä saanee hyvinkin peliaikaa.
Jos haluaa jonkun oikein poikkeuksellisen ja mielenkiintoisen seurattavan mainita niin mielestäni Teemu Kesä on sellainen. Aikanaan Tuukka Mäntylän parina nuorisomaajoukkueissa pelannut Ilves-kasvatti on kärsinyt viime kaudet loukkaantumisista. Mies on vielä nuori (20v) ja tulee olemaan ensi kaudella kovaa luu. Liikkuu isoksi mieheksi erittäin hyvää ja pelaa todella rajusti. Ilman muuta mainitsemisen arvoinen.
Muita tulevaisuuden huippuja ovat ilman muuta lahjakkaat hyökkääjät Janne Siivonen ja Toni Koivisto jotka saanevat jo tulevalla kaudella isot roolit nuoressa kettu-ryhmässä.

Naapurikaupungin ylpeydestä Ässistä voisin tässä mainita myös muutaman pelaajan. Ässät on mielestäni onnistunut nyt hankkimaan oikeanlaisia pelaajia. Nimet Jarkko Immonen ja Jani Väänänen etunenässä tulevat varmasti tutuksi ensi kaudella.
 

The Joker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse pidän myöskin Teemu Kesää sekä Hermanni Vidmannia lupaavina junioreina. Lukolla on tukku hyviä junioreita ensi kaudeksi
 

juntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jypissä

Jypin nuoreen kastiin kuuluu ainakin -82 syntyneet Tuomas Pihlman ja Jyri Marttinen. Pihlman varattiin NHL:n toisella kierroksella ja antaa varmasti koko ajan näyttöjä tulevalle työnantajalleen. Kaveri on fyysinen ja kohtalaisen iso kokoinen, mutta liikkuu hyvin. Tämä pelaaja tullaan roudaamaan ensi kauden jälkeen johonkin pääkaupunki alueen suurseuraan josta sitten parin vuoden päästä omana kasvattina siirtyy änäriin.

Jyri Marttinen on hyvin liikkuva ja fyysinern pakki jonka kädetkään eivät ole aivan valurautaa. Viime kaudella pääsi kokeilemaan liiga kuvioita ja onnistui tekemään maalinkin. Vakiinnuttaa paikkansa pelaavassa kokoonpanossa tällä kaudella ja tulee yllättämään monet.

Vähän vanhempia pelaajia jotka nostanevat tasoaan ovat Olli Ahonen (-79), Janne Hauhtonen (-79) ja Jari Jääskeläinen (-81)

Näistä Varsinkin Jääskeläiseltä odotan todellista läpimurtoa. Isokokoinen 181/92 hyökkääjä on todella kova ampumaan. Tällä laukauksella yllätettiin viime kaudella A-Junnujen SM:ssä maalivahdit moneen (15) kertaan ja uskon sen laukauksen olevan myrkkyä liigassa tänä vuonna. Ahosen potentiaalin kaikki varmasti tietävätkin onhan mies pelannut helsingissäkin. Hauhtonen oli viime kaudella JYP:n paras alivoima pelaaja ja saman puolustavan roolin uskon jatkuvan tänäkin vuonna. Miehestä on kehittymässä yksi maan parhaista puolustavista hyökkääjistä. Pari vuotta vielä samalla kehityskäyrällä ja hän ottaa Sihvosen paikan maajoukkueessa.

Tällaisia nuoria Jyppilästä puskee asille...
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Katsokaapa Lukon H. Vidmannia ja M. Viinasta. Seurasin poikien peliä pari kautta TPS:n junnuissa ja uskoisin että nousevat parrasvaloihin tänä vuonna.

Harmi kun heitä ei saatu tepsiin...
taas turkulaista ruikutusta...
 

Vesso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KTP, Ketterä
Pitäkää "Kärppää" silmällä...

Ensi kauden nuorista lahjakkuuksista ainakin allekirjoittaneelle mielenkiintoisiin on Jokerien Kari Lehtonen, jolle luvassa on minuutteja. Toivottavasti ei vastuu tule liian aikaisessa vaiheessa, sillä joka tapauksessa kyseessä on pelaaja joka tullaan varaamaan erittäin pienellä numerolla ensi kesänä, eli toivottavasti saa onnistumisia alle.

Yleisesti ottaen ensi kaudella tullaan varmasti liigassa näkemään monia "yllättäviä" kasvoja. Paljon puhuttu pelaajavirta liigasta pois tullee loppupeleissä olemaan ainoastaan positiivinen asia. Tsemppiä kaikille tulevalla kaudella liigaan astuville nuorille pelaajille.

Vesso
 

theref

Jäsen
SaiPassa, vakiokokoonpanossa

Tomas Duba
Harri Tikkanen
Juha Pursiainen (?)
Ville Hämäläinen
Joni Yli-Torkko

Nuo nyt ainakin ensi alkuun.
 

mulehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Espoo Bluesista

Pakeista kannattaa seurata Tero Määttää (-82) ja Juha Gustafssonia (-79). Arto Laatikainen (-80) sopisi seurattavien joukkoon ikänsä puolesta, mutta mielestäni Lada on jo näyttönsä antanut.

Hyökkääjistä seuratkaa Teemu Sireniä (-80) ja Niko Niemistä (-82). Toivottavasti vaan saavat peliaikaa.
 

Reporter

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-liiga ja Mestis sekä nuorten SM-sarjat
Ketä seurata nuorista?

Mielellään kaikkia nuoria nälkäisiä seuraa.
Ehkä voisi antaa muutamia esimerkkejä joukkueittain
lupaavista kyvyistä joita kannattaa seurata.

HIFK
Carlo Crunn ,Ville Viitaluoma ,Toni Häppölä ,
Tuomas Eskelinen , jne

JOKERIT
Kari Lehtonen , Tuomo Ruutu ,Teemu Laine ,
jne

HPK
Tommi Santala , Antti Miettinen ,jne

ILVES
Tony Salmelainen ,Arto Tukio,jne

TAPPARA
Tuukka Mäntylä , jne

JYVÄSKYLÄ
Tuomas Pihlman ,jne

KÄRPÄT
Lasse Kukkonen ,jne



Listaa täytyy jatkaa myöhemmin.




Tässä muutamia ensin mieleeni tulleita olkoon tämä osa 1.
 
Viimeksi muokattu:

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Re: Jypissä

Viestin lähetti juntti

Isokokoinen 181/92 hyökkääjä
Okei, 181 cm on varmaan pitempi kuin keskimääräinen suomalainen mieshenkilö, mutta jääkiekonpelaajana ainakin itse lasken tuon kokoluokan pelaajat vielä siihen pygmiosastoon. Vaikka onhan tuota painoa toisaalta ehtinyt kertyä kaverille ihan mukavasti.

Hmm. HPK:n nuorista varmaan edukseen tulevat erottumaan
Antti Miettinen, jonka hartioille kyllä kasataan melkoisia paineita jo tällä kaudella - Anttihan pelasi jo ensimmäiset A-maaottelunsa viime kaudella. Menossa mukana myös Tommi Santala, joka tosin on jo vakiinnuttanut paikkansa siellä liigan parempien senttereiden sarjassa, mutta arvaan että kehitystä tapahtuu vielä.
Teppo Tuomasen arvelisin pelaamaan päästessään pärjäävän hyvin liigavauhdissa.
Vikkelät Kenigin veljekset Kasper ja Max, joista ensinmainittu tehnee ensimmäisenä, ehkä jo tällä kaudella, läpimurron - siis jos tekee.
Lisäksi
Harri Suutarinen, mv Joni Puurula ja Tuukka Mäkelä, jolta sopii odottaa ainakin kovaa peliä. Eikä pidä unohtaa nuoria tshekkejä, maalivahti Zdenek Smidiä sekä puolustaja Vladimir Sicakia [Siishak].
Lisäksi on tiätty nämä Somervuoret, Jupot ja Aalto. Nuoria kosseja siis riittää. Ans kattoo ny...
 

power play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Reportteri.......?

Jouni Kukkonen........ Kärpät......?

Onko meillä kaksi Kukkosta, kun mä luulin vain Lasse Kukkosen pelaavan?
 
J

jb007

Juntin ja Rapsterin kommenteista

JYPin Jari Jääskeläisen nykyiset mitat ovat 184 cm ja 88 kg eli normaalikokoinen. Turhat kilot ovat pois ja kaverin olemus kielii hyvästä peruskunnosta, joka armeijassa Pihlmanin & co kanssa on säilynyt. Itse odotan molemmilta todellista läpimurtoa.

HPK:n Keningeistä voisin sanoa vaikka ovatkin vikkeliä, niin Jääskeläisen ja Pihlmanin kanssa heillä ei ole jakoa. Itse olen nähnyt muutaman kerrran miten nämä veijarit ovat pelanneet vastakkain.

Veikkaisin Jari Jääskeläisen vievän Antti Virtasen paikan ykkösketjussa, koska on hyvä avaamaan peliä, pystyy myös sitomaan vastustajia ja näin vapauttamaan Tonin läpiajoihin. Mutta antaa Saarisen nyt kokeilla harjoituspeleissä eri ketjuja.
 

Sääksi

Jäsen
Lukosta

Kun miehistöä katsoo, olisi tarvetta useammankin nuoren tehdä läpilyönti. Omat nuoret suosikit: Janne Niskala ja aiemminkin mainittu Teemu Kesä.
 
Viimeksi muokattu:

#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicansin riveistä katseet voisi mielestä kohdistaa seuraaviin "lupauksiin": Mikko Rämö(mv) saanee hieman peliaikaa ensi kaudella, potentiaalia tulevaksi liigavahdiksi mikäli saa vastuuta. KajLindström (p), viime kaudella jo vakiokokoonpanossa, tullee tekemään läpimurron sm-liigassa alkavalla kaudella (jos kehitys jatkuu entisen kaltaisena). Henri Laurila (p), Pirin koulussa kehittyy pakkeja. Gary Toor (p), hankittiin viime syksynä nimen omaan pitkän tähtäimen sijoituksena (sopimus 3 v). Sähäkkä 22-vuotias kanukki. Hyökkääjistä ei meikäläisen tietojen perusteella (en ole seurannut A-nuoria) ole tulossa Mikko Juutilaisen lisäksi ensikaudella muita mahdollisia uusia staroja. Juutilaisella, 22v on kokemusta miesten peleistä jo sen verran, että läpimurtoa odotellaan jo...näin lahdessa äkkiseltään muisteltuna.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tässä Ilveksen 81 tai myöhemmin syntyneet.

Pakkikalustosta Arto Tukio -81, Ville Koistinen -82, Karri Takko -82, Teemu Jääskeläinen -83.

Heistähän Tukio läpimurron jo tehneenä kuulunee jo "vakiopaikalle" Nikon pariksi. Kolmesta muusta Koistista on kovasti kehuttu. Jääskeläinen varattiin NHL:ään tänä kesänä. Päässee Takon kanssa kokeilemaan kenttää muutamissa peleissä.

Hyökkääjistä Kimmo Vähä-Ruohola -81, Ville Snellman -81, Tony Salmelainen -81, Antti Hilden -81, Oliver Setzinger -83. Jokereiden 81-junnu Riku Rahikainen on ilmeisesti training campilla ja saattaa olla mukana joukkueessa syksyllä.

Kaikki olivat jo viime kaudella jäällä (Snellmanista en mene ihan takuuseen), joten heidän pitäisi kyetä vakiinnuttamaan paikkansa. Salmelaista on povattu vaihdellen ykkös- ja kakkosketjuun. Myös Vähä-Ruohola ja Hilden saavat säännöllisesti peliaikaa.

Itse toivon Hildenin lyövän itsensä näkyvästi läpi tällä kaudella. Oliverilla on viimeinen kausi sopimusta, minkä jälkeen luultavasti lähtee Veden yli. Nyt olisi näytön paikka.

Training campilla on sopimuspelaajien lisäksi mukana Jaakko Huhti -83(mv), Antti Miettinen -83, Jesse Niinimäki, Ville Hirvonen -80, Ville Snellman, Ari Paananen -81, Rami Uusitalo -77, Teemu Numminen -73 ja Antti Räikkönen -80. Heistä Huhti, Paananen ja Miettinen voivat jatkaa junnuissa.

AP Selin odottaa Ville Hirvoselta divarikokemusten myötä selkeää profiilin nostoa eli kaavailee hänelle runsaasti peliaikaa(?). Maalivahti Huhtia on junnupeleissä käyneet kehuneet hurjasti, joten miehelle on annettava näyttöpaikkoja, ehkei kuitenkaan vielä tulevalla kaudella. Jollei Pietilä lunasta itselleen kiistatonta ykkösmaalivahdin paikkaa, voidaan ehkä jo 2002-03-kaudella nähdä vahteina Pitkämäki-Huhti-kaksikko.

Otetaan siis Ilveksen tulevan kauden läpimurtojunnuiksi:

Ville Koistinen, Tony Salmelainen ja Antti Hilden.
 

JeeJee

Jäsen
Kärpissä esiintyy ensi kaudella monia suurelle yleisölle tuntemattomia junnuja, jotka parhaassa tapauksessa lyövät itsensä kirkkaasti suomen lätkäkartalle.

Jo viime keväänä nuorten porukan johtotähti Mikko Lehtonen valloitti paikan kokeilumaajoukkueessa ja mikäli kehitys jatkuu yhtä huimana vastuun ollessa tänä vuonna entistä suurempi, saattaa Lehtosesta kasvaa jopa vakiomies EuroTour-maajoukkue tasolle.

Tuntemattomammista nimistä väitän eniten nousevan esiin kaksikon Mika Pyörälä-Joni Pitkänen. Kummatkin pääsivät viime keväänä haistelemaan liigatuulia ja tällä kaudella läpimurto on enemmän kuin todennäköinen.

Pyörälä on lähtötilanteessa Kärppien nelossentteri, mutta uskon hänen ajavan Viuhkolasta ohi jo tämän kauden aikana. Pyörälä on erittäin hyvän pelisilmän omaava taitava sentteri, jonka erityisvahvuus on loistava aloitustaito. Heikkoutena liigatasolla on varmasti fysiikan puute, ja on mielenkiintoista nähdä kuinka paljon voimaa on kesän aikana tullut lisää.

Pitkänen on ensi kauden draftissa varmasti yksi Euroopan kuumimpia nimiä, ainakin pakeista. Vain muutama päivä tämän vuoden draftin ikärajan jälkeen syntynyt Pitkänen esitti jo keväällä muutamassa ottelussa huomattavasti kypsempiä ja varmempia otteita kuin monet kokeneemmat kollegansa. Mikäli kehitys jatkuu entisenlaisena, on mielenkiintoista nähdä mihin Joni keväällä Kärppien kokoonpanossa lunastaa.

Muista joukkueista mielenkiintoisia tuttavuuksia on tietysti Koivun nuorempi painos, jonka otteet ainakaan viime kauden juniorisarjassa eivät vakuuttaneet. Lukolla on erittäin mielenkiintoinen kaksikko Vidman-Viinanen, joka ajettiin viime kaudella sisään aikuisten vauhtiin Sportissa. Sportista tuli Lukkoon myös mies, josta odotan uutta jatkajaa divarista hieman vanhemmalla (24v) iällä liigaan nousseitten pelaajien tähtikaartiin. Markus Jämsä on todella vaarallinen maalintekijä, ja mikäli Lukon peli tulee olemaan putkessa uskon miehen tekemään yllättävän paljon maaleja.

Tsekkien junnuvahdit kiinnostavat myös..Duba ja Smid tuovat mielenkiintoisen lisän liigan maalivahtiosastoon..

Olisihan näitä paljon muitakin, mutta nämä tuli ensimmäisenä mieleen.
 

Musta87

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No katsellaanpa tätä nyt näin JYP-lasien läpi. Elikäs ketä kiinnostavia nuorukaisia saapuu Hippokselle talven pimeiden iltojen iloksi.

Blues: Mikko Viitanen (Oli JYPinkin kiikarissa), Teemu Elomo (lasketaanko enää, kuitenkin pot. löytyy), Tero Määttä

HIFK: Juuso Riksman, A-P Lamberg (viime kaudella muutamassa pelissä väläyttelyä), Ville Viitaluoma

HPK: Joni Puurula (onko niin legendaarinen kun maine Mestiksestä kertoo?), Zdenek Smid (toinenkin kassari kiinnostaa NHL-varauksen myötä), Antti Miettinen (Kerhon uusi Pärssinen?), Tommi Santala (mahd. jo maajoukkuekalustoa)

Ilves: Ville Koistinen, Arto Tukio, Riku Rahikainen (paljon melua jne)

Jokerit: Kari Lehtonen, Sean Bergenheim, Tuomo Ruutu

Kärpät: Joni Pitkänen, Jussi Jokinen, Mika Pyörälä

Lukko: Teemu Kesä, Jaakko Hagelberg (maine ainakin Tampereella melkoinen), Vidman-Viinanen (Tepsin varmaa kalustoa)

Pelicans: -

Saipa: Tomas Duba (Viimeisten nuorten MM-kisojen tähtiä), Ville Hämäläinen

Tappara: -

TPS: Markku Paukkunen (vaikuttiko vuosi JYPissä miten), Mikko Kankaanperä (JYP-taustaa), Tomi Sykkö ja tietty Mikko Koivu

Ässät: Jani Väänänen, Jarkko Immonen, Semir Ben-Amor

Ja kotijoukkueelta JYPiltä: Tuomas Pihlman, Jari Jääskeläinen, Jyri Marttinen, Tuomas Mikkonen. Näistä ainakin Pihlmanin esityksiin vaikuttaa varmasti jotenkin intti. Mikkosen kausi saattaa puolestaan mennä kokonaankin A-junnuissa.
 

Reporter

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-liiga ja Mestis sekä nuorten SM-sarjat
Nuoret Pitsiturnauksessa.

Mieleen jääneet pelaajat Pitsiturnauksessa.


Olin perjantaina 27.07.01 Raumalla seuraamassa
perinteistä pitsiturnausta.
Tähän aikaan vuodesta pelatut kaksi kertaa 15 minuutin
pelit eivät anna kovin toden tuntuista kuvaa ,mutta jotakin
sentään kertovat.
Joukkueet olivat liikkeellä hyvin nuorilla porukoilla ,kuten
saattoi odottaakin.

Nuorista jäi mieleen muutama kaveri erityisessti:
Mikko Koivu TPS miellytti loistavilla syötöillään ,sillä
kiekko lähti lavasta juuri oikea aikaisesti monta kertaa
hienosti tyhjään paikkaan vauhdissa olevalle laiturille tai
pakille. Osoitti pelimiehen oireita hyvällä pelisilmällä.

Janne Jokila aikaisempana suosikkinani pyrähteli
muutamaman kerran vauhdikkaasti ,mutta pieni koko
saattaa haittaa liiga-ympyröissä.

Lukon Teemu Kesä ,Kärppien Mika Pyörälä ,Pelicansin
Toni Koivunen jäivät mieleen nuoremman polven pelaajista.


Mutta ehdotomana ykkösenä jäi mieleeni Ässien numero55
Stanislav Jasenco ,joka isokokoisena rightin puolustajana
erottui joukosta jo kokonsa tähden.
Ensin vaikutti ottavan tilanteet löysästi puoliteholla ,mutta
hieman lämmettyään näytti olevansa kovanluokan pelimies.
Reporterin veikkaus kova kausi Ässissä ,sen jälkeen
isolla rahalla liigan suur-seuroihin seuraavaksi kaudeksi.
Jos ei sitten kohti NHL joukkueita.
Onneksi olkoon Ässät yksi tulevan kauden parhaista
hankinnoista sm-liigassa.
Eikä huonolta näyttänyt Ässien toinenkaan hankinta
Jan Lipiansky.

Lisäksi kokeneista mieleen jäivät Ässät Marko Palo ,
Tps Ville Vahalahti ,Kärpät Kimmo koskenkorva ja Lasse
Pirjeta ,Lukko Pasi Saarela ja Aki Uusikartano.



Pikku lapsus tosiaan Pelicans Toni Koivunen ei
tosiaan mikään rookie ,mutta pakko kuitenkin mainita.
Erottui kuitenkin Pelicanssien joukkueesta oman
luokan pelintekijänä.






























:rolleyes: ;) :)
 
Viimeksi muokattu:

Rehtori

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa / Ilves
Hih!

Lukon Teemu Kesä ,Kärppien Mika Pyörälä ,Pelicansin Toni Koivunen jäivät mieleen nuoremman polven pelaajista.

Lapsuksia sattuu, mutta aivan pakko oli hauskuutella

:)
 

Reporter

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-liiga ja Mestis sekä nuorten SM-sarjat
Tänään Hämeen nuorten tulikasteita

Tänään 03.08.01 Hämeenlinnassa HPK - ILVES

Tänään on Ilveksen nuorilla uutuuksilla tulikaste.
HPK:n vastaava koitos kerkisi olla jo espoossa ,jossa
pelissä nuorista erottuivat parhaiten edellisen vuoden
nuoret tekijämiehet Miettinen ja Santala sekä Somervuori.
Uusi Tsekkipakki teki ehkä parhaan tulikasteen ,eikä
huono ollut nuori Tsekkiveskarikaan ,tosin HPK:n puolustus ja
Espoon hyökkäys tekivät hänestä hyvän .
Laakkonen-Suutarinen - Lahti pärjäsi kyllä tämän pelin
vauhdissa oivallisesti rookie- ketjuna.
Tuukka Mäkelä erottui lähinnä jäähyillään 4kertaa 2-min.

Ilves on todennäköisesti jättänyt tämän päivän ottelusta
Nestorit kotiin ja antaa näyttöpaikkoja nuorille.

Ilveksen ennakoitu kokoonpano hienosti esillä
HN:n toimesta ketjussa HPK -ILVES 03.08.01


ps. Rehtorille
Sattui tosiaan lapsus Toni Koivusen kohdalla ,meni
nuorten joukkoon ,mutta maininnan arvoinen pelaaja
kokemuksensa ansiosta tosiaan ,mikä myökin näkyy
kentällä.
Virheitä sattuu koitetaan olla tarkempia.
;) :)
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös