Nordic Trophyn pelit ti 26/8/08

  • 14 349
  • 31
Hyvä meininki, että Kuhta onnistui ja on siis hyvässä kunnossa.

No kunnosta en menisi välttämättä sanomaan, kun joutui lähtemään vaihtoon puuskuttaen hyökkäysalueelta kesken painostuksen. Noh, kyllähän Kibe tekikin tänään töitä aivan hurjan määrän, oli oikeasti yksi joukkueen eniten töitä tekeviä pelaajia ja oli joka suhteessa tänään kentän paras pelaaja. Kyllä se Kibe vielä sieltä tulee. Vai oliko tämänkin päivän suoritus vain keskinkertainen koska palkka on lähemmäs 600k?

Sitten itse otteluun. HIFK aloitti pelin alkukankeuden jälkeen vahvasti, loi tilanteita ja oli liikkeessä Tapparaa selvästi edellä ja alivoimalla HIFK:n taistelu palkittiinkin, kun Matias Loppi riisti kiekon, siirsi sen Kuhdalle, Kuhta painoi omasta päästä kiekon kanssa hyökkäykseen puolittain läpiajossa ja laittoi kiekon hallitusti Mika Lehdon längeistä sisään. Brennan pisti heti ensimmäisessä vaihdossaan omalta osaltaan ottelun suunnan ja laittoi Tapparapuolustajan katolleen. Toisen erän alussa Mikko "Tumba" Turunen päätti näyttää sisäistä "paulcoffeytään" ja menetti kiekon alimpana miehenä omalla sinisellä ja tästä Tappara kiitti maalin muodossa. HIFK ei tästä onneksi lamaantunut vaan hetken päästä Loppi käytti Kiben syötöstä Lehdon heikon hetken ja laittoi kiekon maaliin ja peli oli 2-1. Erästä ei paljoa muuta sanottavaa jäänyt. Kolmas erä oli toisen erän toisinto, Mikko Turunen lähtee nostamaan hyökkäystä, ajaa itsensä sumppuun, menettää kiekon ja Tappara rankaisee jälleen. Loppuerästä ei jäänyt paljoa kerrottavaa jälkipolville ja näin koitti jatkoaika, joka ei myöskään tarjonnut suurta draamaa ja edessä oli rangaistuslaukauskilpailu, jossa HIFK:lta tuli ensimmäisenä yrittämään "slowhand" Luttinen, jonka yritys oli luokaton, seuraavaksi vuoron sai Kibe Kuhta, joka laittoi kiekon hallitusti suoralla laukauksella verkon perukoille. Myös Lopin ratkaisu oli suora laukaus ja hieno laukaus olikin, yläputken kautta verkon perälle. Koska tilanne oli tässä vaiheessa myös rangaistuslaukauskilpailussa 2-2, tuli yhdet lisäampujat, joista Kim Strömberg epäonnistui ja vuoroon luistellut Ilkka Pikkarainen sai kuin saikin siirrettyä kiekon maaliin.

Pelaajahuomioita:

- Ykkönen (Arttu - Kimi - Lennu) ei ollut tänään millään tasolla maaginen, vaan molemmat Tapparan maalit tulivat vielä tämän ketjun ollessa kentällä. Kimi on kyllä kiistatta pelimies, mutta tänään ei kiekko pomppinut.

- Kakkonen oli tänään ykkönen. Kibe teki uskomattoman määrän töitä, oli tänään kentän kuningas, myös Loppi pelasi kaikinpuolin loisto-ottelun, pelasi mm. ottelun loppuhetkillä kaksi aivan varmaa maalipaikkaa, toisen Pikkaraiselle ja toisen Kibelle, mutta tänään he eivät näistä paikoista osuneet. Pikkarainen sen sijaan tuntui tänään olevan vain tiellä, oli todella huono mielestäni, missasi kaksi huippumaalipaikkaa, sijoittui väärin, menetti ketjun eniten kiekkoja eikä työkään aina välttämättä maistunut. Sen lisäksi alkoi tulla esiin hieman sitä vanhaa Ilkkaa, isotellaan pienemmille/junnuille, tänään Ilkka muisti isotella esim. Tapparan nuorelle Malkamäelle, Kim Strömbergille sekä muistaakseni Ilvoselle. En pidä tuosta tyylistä, että ollaan aina tönimässä junnuja/pikkumiehiä. Ei todellakaan pelaisi noilla otteilla ykkösessä montaa peliä, ellei Loppi pitäisi Pikua niinkin hyvin mukana pelissä.

- Kolmonen (Pessi - Ramsu - Pöysti) oli tänään myöskin yllättävän hyvä, Pessillä oli todella vaiheikas ottelu, välillä tuntui kaikki osuvan kohdalleen ja välillä kaikki menevän perseelleen. Oli ratkaista ottelun jatkoajalla antamalla syötön Ahtolalle liian taakse, josta Tappara rakensi painostuksen, jonka katkaisi Pessin kiekko katsomoon-jäähy. Ramstedt oli yllättävän hyvä, sopimusta kouraan, pidän parempana kuin Kerästä. Syöttöjen laatu oli parempaa sekä hieman suurempi koko näkyy huomattavasti suurempana kentällä. Karvasi tänään tehokkaasti, jaksoi luistellä läpi ottelun ja väläytti kiekollista taitoaankin. Pöystillä oli kauhea meno päällä kokoajan, vauhtia oli välillä jopa liikaa, mutta Pöystiä pidän edelleenkin junnuista valmiimpana ottamaan paikan kolmosen laidalta.

- Nelonen (Brennan - Ahtola - Slim) oli juuri sitä, miltä ketju nimien perusteella näyttää. Taklauksia ja taistelua. Liivik ei ole yhdessäkään näkemässäni ottelussa tuntunut pääsevän peliin sisään, vaan aika on mennyt enemmän kouhottaessa ja keskittyminen itse pelaamiseen on jäänyt vähemmälle. Ahtola pelasi jälleen runsaasti alivoimaa ja muutenkin suht virheettömän ottelun. Brennan oli parempi kuin odotin. Liike riittää todellakin helposti liigaan, kerkeää taklaamaan ja ennenkaikkea osaa taklata oikea-aikaisesti ja puhtaasti, tänään yhdessä taklauksessa nousi kädet edes hieman ylöspäin ja samantien aition ovi heilahti. Rauhoitti todellakin joukkuetta ja rauhoitti myös ennenkaikkea vastustajaa. Todella kovien ja puhtaiden taklausten ansiosta Tapparan nuoret puolustajat joutuivat aika-ajoin turvautumaan hätäriin Brennanin hyökyessä niskaan. Helvetin nöyrä, ei luule itsestään liikoja ja tekee juuri sen mitä häneltä odotetaan. Jo tämän yhden ottelun perusteella voin sanoa, että pesee Nielikäisen pelillisesti 100-0, huomattavasti rauhallisempi sekä kiekon kanssa että ilman, nöyrempi ja taklaa puhtaasti. Kip on osa joukkuetta ja varmasti tärkeä palanen.

Puolustajista:

- "Miliisi" Honkanen näytti tänään aika-ajoin puolustajalta. Vielä kun opetetaan Jani antamaan se rauhallinen ensimmäinen syöttö omalla alueella, niin potentiaalia jopa kolmospariin. Alivoimalla maalin edustalla mies paikallaan, pitää oikeasti miehen pois sieltä. Pitää myös vastustajat poissa maalivahdin "silmiltä" kun maalivahdilla on kiekko hallussa, tekee sen myös ilman mitään ylimääräistä pullistelua, vaan nappaa miehen kainaloon ja kuljettaa pois maalin edustalta. Sopparia kehiin, voisin sanoa jopa loistavaksi 7. puolustajaksi kaikkineen, nöyrä, liike on ok, tappelee tarvittaessa eikä ole edes heittosäkki ála Lostedt, pärjää pelillisesti myös jonkun verran.

- Tumba Turunen teki kaiken puolusteluni turhaksi tänään, oli joukkueen huonoin puolustaja, huonompi kuin vastustajan #52 (SuperLasse). Kaksi maalia lähti Turusen huonoista henkilökohtaisista suorituksista, enkä varmasti valehtele, mikäli sanon että puolet Turusen "avauksista" jäivät vastustajan karvaajan jalkaan. Ikävää, että olen häntä kaikesta huolimatta puolustellut.

- Kankaanperältä jälleen "solid performance". Hieman pelottaa tuo Kankaanperän pikkukakkosten määrä, tänään jälleen kaksi. Onneksi on muuten niin takuuvarma pelimies.

Pöksyn mailapeli on karmeaa katsottavaa, muuten häneltä tänään vähän "jannemainen" peli.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Kuinkas IFK-fanien suursuosikki Lasse "the" Korhonen suoriutui paluusta Nordikselle [eiku PK-seudulle] vihulaisen porkkanapöksyissä?
 
Viimeksi muokattu:

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Viitsisikö joku paikalla ollut ihminen kertoa tuosta Kärpät-Jokerit pelistä? Ampuivatko jokerit kertaakaan tolppaan tai ylärimaan?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös