Nimeni on Bond, James Bond

  • 1 175 244
  • 32 885

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Sr oli semmonen sitten. Vähän taisi olla laimea seuranta tänään. YU taisi veroittaa
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Sr oli semmonen sitten. Vähän taisi olla laimea seuranta tänään. YU taisi veroittaa
Joo, valitettavasti nämä Conneryn highlightit menee YU:n kanssa päällekkäin. Onneksi ensi viikolla on vielä Dr. No ja siihen voi lopettaa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään pelataan pitkästä aikaa Istanbulissa, ja moni on listannut ottelun suosikikseen.

Tohtorin No:n suosion ansiosta United Artists tuplasi budjetin Istanbulia varten, joten Broccolilla ja Saltzmanilla oli käytössään peräti kaksi miljoonaa dollaria. Silti budjetti ylittyi, mutta lopputulos oli sen arvoinen, sillä ottelu tuotti hulppeat 78 miljoonaa dollaria. John F. Kennedy oli listannut Flemingin alkuperäisen pelikirjan kymmenen suosikkiteoksensa joukkoon, joten Broccolin ja Saltzmanin ei tarvinnut kauan miettiä, mikä olisi Jameksin seuraava peli. Istanbul jäi tiettävästi viimeiseksi otteluksi, jonka JFK näki Valkoisessa talossa 20.11.1963 vain kaksi päivää ennen kuolemaansa.

Tohtori No:n pelisuunnitelman Flemingin pelikirjan pohjalta laatineet Richard Maibaum ja Johanna Hartwood jatkoivat remmissä, mutta Hartwood jätti seuran tämän ottelun jälkeen. Syyksi hän ilmoitti sen, että hän ei sietänyt ohjaaja Terence Youngin tapaa kirjoittaa kuvioita jatkuvasti uusiksi ja hylätä Hartwoodin piirtämät kuviot. Hartwoodin laatima ottelusuunnitelma olisi hänen itsensä mukaan ollut hyvin uskollinen Flemingin alkuperäistaktiikoille.

Jameksin kausipalkkio oli tässä vaiheessa 54 000 dollaria, mutta Tohtori No:ta vastaan voitettu ottelu toi tilille lisäksi sadantuhannen dollarin suorituspalkkion.

Rosa Klebbillä oli tässä vaiheessa jo pitkä ja ansiokas ura takanaan. Hän oli saanut vuonna 1956 Tony-palkinnon roolistaan englantilaisessa versiossa "The Threepenny Opera" - ainoa kerta, kun Broadwayn ulkopuolinen tuotanto on huomioitu tällä tavoin - ja 1961 Oscar-ehdokkuuden "Mrs. Stonen Rooman keväästä", jossa pelasi myös Tiffany Case. Ei siis ihme, että Spectre värväsi hänet. Klebbin nimi oli vitsikäs väännös suositusta neuvostoliittolaisesta sanonnasta hleb i rozi, joka kuvasi naisten oikeuksia. Se taas oli suora käännös kansainvälisesti käytetystä työväenliikkeen iskulauseesta “leipää ja ruusuja”.

Tatiana Romanova opiskeli nuorena balettia kahdeksan vuoden ajan. Jos joku olisi esittänyt tanssiinkutsun, sekin homma olisi siis sujunut, mutta nyt ei siihen tarvinnut turvautua, kun tarkka lämäri riitti tiputtamaan Rosa Klebbin jään pintaan. Vuonna 1960 Tatiana oli MIss Universum -kisan ensimmäinen perintöprinsessa.

Kuten Elät vain kahdesti -otteluennakossa mainittiin, Tatiana oli vuonna 1967 yksi Operaatio “Pikkuveljen” tähtipelaajista - englanniksi se tunnetaan nimillä Operation Kid Brother, OK Connery ja Operation Double 007. Vuonna 2012 hän pelasi pienet minuutit dokumentissa We’re Nothing Like James Bond. Vuonna 1963 Tatiana oli vasta alkanut opiskella englantia, joten hänen puheensa dubbasi Barbara Jefford, joka on tällä kaudella puhunut myös Naomin ja Patricia Fearingin suulla.

Red Grantin ja Blofeldin tiet ristesivät toisiaan ensimmäisen kerran jo vuonna 1961 Caretaker - kuokkavieraassa, joka pelattiin Broadwaylla ja vuonna 1963 samassa ottelussa, joka näytettiin valkokankaalta. Grant pelasi Jameksia vastaan uudelleen vuonna 1976 Nottinghamin sheriffin pelipaidassa, kun Jameksi oli pukeutunut Robin Hoodiksi. Grant on nähty myös Tappajahaissa sekä Puhalluksessa.

Joukkueen lääkärit ovat saaneet Pallosalamassa ottelun kesken jättäneen Paulan pelikuntoon ja tämä nähdään mustalaisleirissä. Paulalla, tai Zoralla, on tällä kertaa vihreä pelipaita, Zoralla ja entisellä Miss Israelilla Vidalla ei ollut erityisen lämpimät välit kaukalon ulkopuolellakaan, joten vihan tunne oli aito, kun hanskat pudotettiin jäähän.

Kronsteen oli muuttanut Puolasta Pariisin kautta Wieniin vuonna 1958 ja Britanniaan seuraavana vuonna. Istanbul oli hänen debyyttinsä Englannin kaukaloissa ja hän sai paikan joukkueesta, kun Jameksi suositteli häntä. Viime viikolla Kronsteenin peli jäi kesken Casino Royalessa, kun Mata Bond sotki miehen ohjauspelin. ja jälleen Bondin suku tekee shakkimestarin suunnitelmat tyhjiksi.

Työskentely turkkilaisten kanssa ei sujunut toivotulla tavalla, joten vaihdot, joissa Spectre karvaa Jameksia moottoriveneillä ja helikopterilla, kuvattiin Skotlannissa. 6. Heinäkuuta 1963 ohjaaja Terence Young oli etsimässä kuvauspaikkoja, kun hänen helikopterinsa putosi veteen. Kopteri vajosi reilun kymmenen metrin syvyyteen mukanaan Young, taiteellinen johtaja Michael White ja kuvaaja. Kaikki miehet pääsivät kuitenkin pinnalle ja selvisivät pienillä vammoilla. Young ei antanut moisen mitättömän välikohtauksen haitata, vaan palasi vaihtopenkin taakse jakamaan ohjeita jo parin tunnin kuluttua, kuin mitään ei olisi tapahtunut. Pari päivää kopterionnettomuuden jälkeen autonkuljettaja nukahti rattiin viedessään Tatianaa kello kuuden aamujäille. Auto meni solmuun ja Tatiana sai kasvonsa mustelmille, mikä viivästytti kuvauksia parilla viikolla.

Helikopteri- ja venetakaa-ajoa ei ollut Flemingin teoksessa, mutta ne lisättiin ottelusuunnitelmaan, jotta touhu ei menisi pelkäksi virkamieskiekoksi, vaan saataisiin lisää toimintaa. Helikopterikohtauksen innoittajana toimi Hitchcockin Vaarallinen romanssi, engl North by Northwest, ja venetakaa-ajo oli nähty Broccolin, Maibaumin ja Youngin yhteisessä tuotannossa nimeltä the Red Beret, jossa pelasi myös Morzeny eli tuleva kenraali Gogol.

Englannin liigan säännöt eivät sallineet rottailua, joten Lektorin sieppaamisen jälkeen kaukalon valtaavat rottapelaajat kuvattiin Espanjassa. Turkkilaisia valkoisia rottia yritettiin värjätä kaakaon avulla, mutta se ei tuottanut toivottua
tulosta.

Idän pikajunan reittiä muutettiin vuonna 1962. Kun juna oli siihen asti kulkenut Bukarestin, Budapestin, Wienin, Münchenin ja Strasbourgin kautta, se siirtyi kulkemaan eteläistä reittiä, jonka pysähdyspaikat olivat Sofia, Belgrad, Venetsia, Milano ja Lausanne. Pelipaikkojakin jouduttiin vaihtamaan tämän muutoksen myötä

Tohtori No:n alkutekstit suunnitellut Maurice Binder riitautui Broccolin ja Saltzmanin kanssa ja lähti lätkimään. Hänen tilalleen palkattiin suunnittelija Robert Brownjohn, joka keksi heijastaa tekstit tanssivan naisen vartalolle. Idean tähän hän sai edesmenneeltä unkarilaiselta taitelijalta László Moholy-Nagylta, joka 1920-luvulla heijasti valoa pilviin. Näin sai alkunsa pitkä perinne niukasti pukeutuneista naishahmoista alkutekstien taustalla.

Varsinaiset kuvaukset saatiin valmiiksi 23.8. eli päivälleen 60 vuotta sitten.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Hämmästyttävää kuinka tuoreena eilinen Kultasormi on pysynyt ajan saatossa:
Kiinan taloussota USAta vastaan ja koko elokuvan feministinen näkökulma Pussyineen ovat edelleen ihan valideja aiheita.

"No mister Bond, I expect you to die" repliiki toimi edelleen.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Taas mennään, eikä epäröidä. Viikon toinen näytös, joka samalla on kautta aikain toinen. Luvassa huhujen mukaan tänäänkin on menoa ja tapahtuma, kun näytöksen pääosassa on mystinen Lector laite, jota kaikki havittelevat, esim. CIA, MI6, Spectre…

Seuraavassa taas spoilausta tapahtumista, sekavassa muodossa, joten älä lue, jos haluat säilyttää salaisuuden…

Homma lähtee käyntiin mystisesti pimeässä... Bondin näköinen henkilö liikkuu hiljaa ja varovasti puistossa, kunnes yht’äkkiä joku mystinen henkilö hyökkää takaapäin kimppuun ja kuristaa hänet…

Bond itse on viettämässä romanttista hetkeä joen rannalla erään mystisen naisen seurassa, kun käsky toimistolta käy.

Pääkallonpaikalla puheeksi otetaan tosiaan tuo mystinen laite, joka voisi olla saatavilla, joten Bond lähetetään tehtävälle.

Bond matkustaa Istanbuliin ja tapaa siellä mukavan ja hauskan kaverin, Kerim Beyn. Kerim on ison perheyrityksen johtaja ja MI6 liittolainen. Kerim vie Bondin mystiselle kellariseikkailulle, jonka aikana he käyvät vakoilemassa Neuvostoliiton konsulaattia.

Bond tapaa myös kauniin naisen Tatianan, joka onkin itseasiassa KGB:n agentteja ja työskentelee juuri tuolla Istanbulissa. Tatiana on laitettu vähän niin kuin syötiksi ja hänen kerrotaan loikanneen länteen… Tatiana kertoo tarkkoja tietoja Lectorista, samalla kun Bond ”kuvaa” videota risteilyllä. Lontoossa, lämpimässä Officesssa kertomusta kuuntelevat vanhat ukot. He kuulevat myös kun Tatiana kysyy, että voimmeko rakastella uudestaan, Bond toteaa, että päivin ja öin…

Illan aikana Bond ja Kerim vierailevat eräässä mustalaisleirissä, jossa syntyykin kunnon tulitaistelu, jossa Bond meinaa menehtyä, ilman mystisen Grantin pelastusta. Bond puolestaan pelastaa leirin päällikön hengen ja saa palkinnoksi siitä kaksi naista hoideltavakseen.

Mainitaan tässä välissä, että tämä mystinen Grant, jolla on varsin komea kroppa, on erään Klebbin ”löytö” training campiltä. Grant varjostaa salaa, vähän niin kuin varjoista koko illan Bondia. Grantin tarkoitus on myös saada tuo mystinen Lector…

Bond ja Kerim tekevät iskun Neuvostoliiton konsulaattiin ja he saavat Tatianan avulla anastettua Lectorin ja he kaikki pakenevat junaan. Tatianan loikkaaminen länteen paljastuu juuri ennen junan lähtöä. Mainitaan, että myös Grant onkin jo junassa valmiina.

Bondeissa on usein matkustettu junalla, voin sitä varmaan tässä kesän ohjelman perusteella muistella. Aika usein homma on mennyt junassa, no vihkoon ja niin käy tälläkin kertaa. Junassa Grantin onnistuu surmata Kerim, sekä mies, joka huomasi Tatianan loikkaamisen. Bondin on tarkoitus tavata eräällä pysähdysasemalla uusi 00 -agentti, mutta Grant saa tämän selville ja surmaa miehen ennen sitä. Hän naamioituu kätevästi agentiksi. Bond ei huomaa mitään, sillä koodina tapaamisessa keskustellaan, kumpi on parempi, tulitikut vai sytkäri. Junassa Bond, Grant sekä Tatiana ovat illallisella, jonka aikana Grant onnistuu huumaamaan Tatianan. Hytissä Bondille paljastuu, että Grant onkin Spectren miehiä. Alkaa raju tappelu, josta Bond selviää voittajana. Bond ja Tatiana pääsevät pakenemaan junasta.

Alkuperäinen suunnitelma, olisi ollut poistua toisella tavalla, mutta homma tosiaan sai uuden muuttujan. Bondin onnistuu anastaa pakoauto, joka kuului Grantin suunnitelmaan. Autolla Bond, Tatiana ja mystinen kuski pääsevät meren rantaan, jossa heitä odottaa pakovene. Veneellä he joutuvat Spectren takaa-ajon kohteeksi, jossa ammutaan niin maan perkuleesti. Lopulta Bond onnistuu pakenemaan Tatianan ja Lectorin kanssa.

Loppunäytelmä käydään vielä hotellihuoneessa, jossa Klebb koettaa anastaa siivoajaksi pukeutuneena Lectorin ja koettaa kovasti käskyttää Tatianaa. Tämä kieltäytyy ja Klebb koettaa uhmakkaasti tappaa Bondin myrkkykengällä. Lopulta Klebb kuolee Tatianan ampumana.

Elokuva päättyy siihen, kun Bond heittää Venetsian kanaaliin videon, joka on salaa kuvattu kun hän ja Tatianan panevat hotellissa…

Seuraa heitä

James Bond 25.08.30 Fountainbridge. Edinburgh, Yhdistynyt kuningaskunta – 31.10.20 Lyford Cay

Tänä kesänä jo useamman kerran pärstäänsä televisiossa esitellyt kaveri vetää tänään viikon toisen sekä myös uran toisen roolisuorituksen. Koska ilta illan perään kaveri vaan nuortuu ja notkistuu, on liike tänään hyvää ja näyttävää. Joutuu moniin tukaliinkin suorituksiin ja tiukkoihin tilanteisiin, mutta klaaraa ne taidokkaasti. Kaataa pari vosuakin matkan varrella, joista yksi on, no vanha hoito

Tatiana Romanova 31.01.42 Rooma, Italia

Illan naiskauneutta edustaa kaunis ja elegantti Tatiana. Työskentelee ensin KGB:n? organisaatiossa, mutta illan edetessä vaihtaakin leiriä ja antautuu päätähdellemme.

Rosa Klebb 18.10.98 Wien, Itävalta – 27.11.81 New York, New Yor, Yhdysvallat

Tämä jo toissa vuosisadalla syntynyt nainen on täysin oman organisaationsa leivissä. Julmetun vahvojen lasien takana on voimakas tahtoinen, julma ja häikäilemätön nainen. Ei tunne sääliä eikä armoa, osaa käskyttää tarmokkaasti. Taistelee viimeiseen hengenvetoon asti, mutta tulee tylysti ammutuksi.

Red Grant 09.08.27, Westhoughton, Yhdistynyt kuningaskunta – 28.08.78 Toormakeady, Irlanti

Iso ja voimakas kaveri, julma ja häikäilemätön tappaja. Suorittaa kliinisesti oman roolinsa, pelastaa jopa päätähtemme, vaikka työskentelee häntä vastaan. Toimii vähän niin kuin varjoista. Ovelakin hän on. Jopa yksi kaikkien aikojen kovimmista työmyyristä pahuuden puolella. Ns. hyppää MI6 organisaatioon, mutta sortuu omaan näppäryyteensä.

Kerim Bey 09.05.12 México, Meksiko – 18.06.63 Los Angels, Kalifornia. Yhdysvallat

Leppoisa ja hauska kaveri Istanbulista. Pyörittää omaa varsin kattavaa perheyritystä, yhdessä poikiensa kanssa. Massi päällikkö, jolla paljon suhteita. Aika isossa roolissa illan edetessä. Todella tärkeä mies Bondille. Joutuu vaan brutaalin murhan kohteeksi. Yksi hauskimmista kavereista koko valtaisan ”dynastian” aikakaudella.

Kronsteen 12.02.23 Zgierz, Puola – 16.10.92 Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta

Työskentelee mystiselle Spectre järjestölle? Viekas ja ovela viimeistelijä. Osaa organisoida toimia, mutta kentällä ei oikein osata noudattaa hänen taktiikkaa, siis pelikirjaa… Maksaa epäonnistumisesta kovan hinnan, henkensä kun kenkä osuu nilkkaan… Eli voidaanko siis sanoa, että kompastui pelikirjansa kanssa omaan nilkkaan?

Vavra 07.01.13 Essex, Yhdistynyt kuningaskunta – 18.04.84 Sussex, Yhdistynyt kuningaskunta

Lisää leppoisia kavereita, Kerim Bey:n kavereita. Mustalaisten isokiho, johtaja. On lähellä menettää henkensä leiriin kohdistuneessa iskussa, mutta Bond pelastaa hänet. Siitä kiitollisena antaa 2 varsin kaunista naista Bondin hoidettavaksi. Tälläiset Vavrat ja Kerimit ovat hyviä persoonia tässä julmassa Bond -maailmassa. Näitä saisi olla lisää



Krilencu 14.07.18 Budabes, Unkari – xx.xx.02 ?

Julma ja häikäilemätön kaveri. Kiihkomielinen raivoaja, organisoi hyökkäystä mustalaisleiriin. Valitettavasti Anitan iso suu maksaa hänelle hänen henkensä.

M 10.01.08 Brentford, Yhdistynyt kuningaskunta – 16.01.81 Royal Free Hospital, Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta

Mahtava johtaja, iso stara. Tämän kaltaisen johtajan organisaatiossa on varmasti hyvä tehdä töitä, vaikka ei aina arvosta alaisten töitä.

Miss Moneypenny 14.02.27 Kitchener, Kanada - 29.09.07 Fremantle, Australia

Uran toinen esiintyminen. Lämpimän officen kaunotar, sulavat ja näppärät vartalon muodot. On sanavalmis myös suustaan. Koettaa tarjota itseään Bondille. Huhu kertoo mittavasta urasta organisaatiolleen.

Q, se varustemies 12.09.14 Newport, Yhdistynyt kuningaskunta – 19.12.99 Firle, Yhdistynyt kuningaskunta

Tänään ensimmäistä kertaa estradilla. Nuori ja näppärän oloinen kaveri. Ilmeisesti joku tekniikka guru. Osaa suunnitella lukuisia hienoja laitteita, joiden arvoa päätähti ei osaa arvostaa. Kristallipallo povaa tälle miehelle todella mittavaa uraa MI6 organisaatiossa…
 

Waluigi

Jäsen
Tänään onkin taas tunnelma kuin runkosarjan päätösottelussa. Pelkästään oma tulos ei riitä, vaan tarvitaan apuja myös toiselta paikkakunnalta. Tämän vuoksi näkisin tarpeelliseksi, että laajennetaan asiantuntijan @Niilo luomaa listaa myös yhdellä seurattavalla tapauksella:

Wilma Murto, 11.6.1998, Kuusjoki, Suomi

Kahden ruudun taktiikka alkaen 20.30 ja päättyen torin suihkulähteeseen tai putkaan. Seurauksessa valtamediat (Yle Areena, Nelonen, Jatkoaika to name a few).
 

Motti-Masa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, PeTo
Eilisestä matsista jäi pari asiaa harmittamaan. Mastersonin siskokset molemmat kolattiin. Ois ees toinen voinut jäädä pelikuntoon. Sitten Aston Martinista ja salalaitteista, heittoistuimesta ja konekivääreitä ym., ei ollut ratkaisevaa hyötyä, koska Jameksi jäi lopulta vangiksi ja autokin pahisten haltuun.
 

Löysäranne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Oranje
Pikku hiljaa alkaa olla valmista. Illan matsia lineaari-tv:sta, Wilmaa läppäriltä ja Jatkoaikaa kännykästä. Illan teemaan sopien appeena itse väännettyä kebabia sekä kylmää olutta. Itse matsissa alkaa bond-elementit olla jo kohdallaan, joka korostaa Q:n roolia koko sarjan kannalta.

Pientä haikeutta on ilmassa.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Itellä kans arenasta seivästä, telkusta 32" Bond ja kännyllä tää seuranta. Lidukan kaljaa kans
 

Waluigi

Jäsen
Eilen oli Viivi ja kumppanit läppärillä Jameksin vetäessä isolla skriinillä. Tänään toisin päin jotta eletään Wilman iloa reaaliajassa.

Hieman tietysti arveluttavat nämä Jameksin dokkarit, että ei kai itänaapurin kääpiö vain katsele näitä ideoiden valossa. Mahtoiko Prigozin tehdä auricgoldfingerit? Hieman turhan tuttua että vain päivää ensi-illan jälkeen lähdetään kopioimaan temppuja.
 

Motti-Masa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, PeTo
Muistan lapsena serkun kanssa vuokrattiin Istanbulissa videovuokraamosta. VHS-kasetin takakannessa luki jotenkin niin, että "elokuva sisältää jännittävän helikopteritakaa-ajokohtauksen" tms. Ei se sitten niin jännä ollutkaan kuin odotimme.
 

Löysäranne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Oranje
Jos täällä sakki vahtas miesurheilijoiden pullottavia haarovälejä, niin rohkenen minäkin sanoa, että nuori Connery oli kohtuu hyvän näköinen könsikäs.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös