Niklas Kokko – Kärppien maalivahtituotannon kirkkain tähti?

  • 92 490
  • 492

Diissent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jättimäinen munaus Kärpiltä, siis todella jättimäinen. Nyt meni huonosti. Myllykoskelle ensimmäinen miinus meikäläisen kirjaan.
Itse taas en näe tätä niinkään Mylin ”virheenä”. Toki itsekkin olisin halunnut Kokon piettää kärpässä, mutta faktahan se on, että Nisu tarvii pelejä ja pelsussa niitä pääsee pelaamaan hyvässä lennossa olevaan joukkueeseen. Kärpät työnantajana ois taas antanut melko huonon kuvan, jos olisi suostunut vaan päästämään esim. SaiPaan kuten vuosi sitten, toki ei voida tietää oliko kärpillä juurikaan sananvaltaa asiassa. Jos tästä joka tapauksessa syypää pitää etsiä niin se, joka Westerholmille on tehnyt kahden vuoden sopimuksen tai Karhunen, kun hyvillä otteillaan vei toisen työpaikan tältä erää.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse taas en näe tätä niinkään Mylin ”virheenä”. Toki itsekkin olisin halunnut Kokon piettää kärpässä, mutta faktahan se on, että Nisu tarvii pelejä ja pelsussa niitä pääsee pelaamaan hyvässä lennossa olevaan joukkueeseen.
No joo, hankala tilanne kera usean tulokulman. Ehkä tässä itsellä painaa harmitus siitä, että tämän tulevan NHL-vahdin viimeinen kausi Kärpissä loppui näin.
 

Goljat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, PattU
Looginen ratkaisu sen jälkeen, kun Karhunen päätettiin kiinnittää.

Mä en jostain syystä ollut oikein vakuuttunut Kokon pelaamisesta, kun katselin mm-kisoja ja alkukauden liigapelejä, joissa pääsi pelaamaan. Näinpä en tästä isommin ole harmissani.
 

pussukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ymmärrettävä siirto, mutta siltikin harmittaa. Kokolla tulee olemaan hieno tulevaisuus, ja olisin nähnyt hänen otteitaan vielä enemmän kärppäpaidassa. Hyvin paljon samaa Rinteen Peksin kanssa. Torjuntatyyli rauhallinen, mutta taustalla on valtava voittamisen halu, mikä näkyy monesti päästettyjen maalien jälkeen.

Uskon, että saa keväällä Pelsuissa peliaikaa ja tulee vakuuttamaan monet. Huolimatta siitä, etteivät U20-kisat menneet ihan niin hyvin kuin olisivat voineet mennä.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitähän helvettiä siellä taas sekoillaan?

Kärpät on kasvattanut kuusi vuotta näin kovaa maalivahtilupausta, ja nyt kun pitäisi olla se hetki jolloin tämä kasvattaminen alkaa kantamaan hedelmää, niin se annetaan suoraan kilpailijalle. Onhan tämä nyt vittu ihan uskomatonta, pitäisikö samalla laittaa Ohtamaa HIFKiin sekä Turunen Jukureihin.

Koko Westerholm-case on ollut kyllä todella surullinen, vaikka itse pelaaja ei ole varsinaisesti floppi. Aluksi hänet hankitaan viime kaudella tänne, pelaa neljässä ottelussa huonoilla tilastoilla. Luottoa ei löydy ja mieluummin laitetaan pudotuspeleissä ei-sadanprosentin-kunnossa oleva Blomma häkkiin. Varmaan kiva fiilis Westerholmilla tuossa vaiheessa. Tällä kaudella pääsi sit ykkösmaalivahdiksi aidosti. Pelasi välillä mielestäni jopa liikaa, ja se hieman näkyi joissain b2b-otteluissa. Kakkosmaalivahti lähti U-20 kisoihin, ja tämän jälkeen hankitaan HIFK:stä pitkän ajan paskana ollut lainaveskari paikkaamaan, joka ryöstää paikan Nickeltä. Koska Westerholmilla on sopimusta ensi kaudeksi, niin häntä ei voida laittaa pois, vaan tämän takia superlupaus Kokko heitetään veke.

Ei täällä olla kyllä Westerholmia riittävästi tuettu seurajohdon taholta.
 

Micol

Jäsen
Jos tästä joka tapauksessa syypää pitää etsiä niin se, joka Westerholmille on tehnyt kahden vuoden sopimuksen.
Harri-setä painoi perinteitä kunnioittaen surutta kahden vuoden lappua kaikille kouraan, niin tässä sitä taas ollaan, eikä vaihtoehtoja ole. Ei Westerholm nyt mikään paska ole todellakaan ollut, mutta ei nyt ihan sekään, jonka voisi nähdä ja kuvitella kevään kovimmissa peleissä 'jumalamoodissa' johdattamassa Kärpät mitaleille. Kokolla sitä X-factoria on mielestäni enemmän, mutta ei toki hänenkään kohdalla mitään varmuutta, että realisoitusko taso aivan vielä tulevana keväänä jäätävän vireen muodossa.

***

Paska makuhan tästä koko hommasta jäi kyllä suuhun - ei siitä vaan mihinkään pääse. Samoilla linjoilla @McTorso kanssa, että ei tämän olisi näin halunnut päättyvän, että Kärppien historian kovin maalivahtilupaus pelaa (todennäköisesti) viimeiset liigapelinsä jossain toisessa seurassa ennen Pohjois-Amerikkaan siirtymistä. Kyllä tässä hieman sydän itkee verta - pakko se on vaan haikeana tunnustaa...

Nisulle kuitenkin kaikkea hyvää loppukauteen. Hieno nuori mies, jolla edessä loistava tulevaisuus lajin huipulla.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Tässä nyt arvotettiin loppukauden all in vuosien kasvatustyön ohi. Ja silti Oulussa on tilanne, että maalivahdin edessä pelaavat sekalainen orkesteri on se todellinen syy, miksi tämäkin kausi päättyy hyvissä ajoin kesälomaan. Ei sitten järjen hiventäkään, jos seurajohdossa jollain on minkäänlaista kykyä katsoa tulevaisuuteen.

Karskeimmassa tapauksessa Kokko pelaa itsensä Pelicansin ykkösmaalivahdiksi, Westerholmin luottamus penkkihessuna menee toisen kerran peräkkäin ja lopulta juurikin heikosti kasattu joukkue putoaa viimeistään puolivälierissä sama kuka tolppien välissä seisoo.

Hyvin te vedätte, vaikka ukotkin vaihtuu.

Edit: on oikein mahdollista, että Seattle laittaa Kokon toiseksikin vuodeksi Eurooppaan korkoa kasvamaan. Mitäpä tuumaatte, onko seura tuolloin Kärpät vai ihan mikä tahansa muu?
 

Halonhakkaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Minun mielestä Kokon sopimuksen purkaminen oli kylmästi ajateltuna tässä tilanteessa se kaikkein järkevin ratkaisu. Kyllä, kirpaisee nähdä Kokko Pelicansin paidassa mutta tosiasia on, että Karhuselle oli pakko antaa soppari, sen verran hyvin hän Kärpissä pelasi. Westerholmilla on pitkä jatkosopimus taskussa ja potentiaalia on paljon edelleen varastossa. Kokolla on tästä kolmikosta varmasti potentiaalia kaikkein eniten mutta kuinka pitkään hän Kärpissä olisi enää pelannut? Olisi ollut aika typerää potkia Westerholm pihalle koska sitten meillä olisi voinut olla ensi keväänä tilanne jossa Karhunen haluaa mennä ulkomaille ja Kokko Seattleen. Meillä ei olisi ollut enää yhtään maalivahtia.
 

StanTheMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kokkolan Hermes, Raahe-Kiekko
Miksi Kokko olisi pitänyt pitää kun Karhunen tuli?
Kaveri on Seattlen ukko, ja todennäköisesti lähtee P-Amerikkaan tämän kauden jälkeen joten paljon järkevämpi ja helpompi ratkaisu oli laittaa Kokko ulos muualle jossa saa vastuuta.
Westerholm on sopimuspelaaja myös ensi kaudestakin, ja Hillin opeilla tasaisuus löytyy varmasti.
Kokko on nuori kasvava maalivahti, ja U20 kisoissa ailahteli pelaaminen mutta sitä ei jotku nimimerkit huomioi, mutta sitten taas muistetaan kokoajan Westerholmin heikompi jakso joka tuli sen jälkeen kun Westi pelas kärpille monet pisteet ja oli maalivahtitilastojen kärkipäässä (ainii Kokko nollas Ilveksen sehä muistetaan)
No muistatteko ku Westerholm nollas Ässät, ja pelas yksin melkeinpä 3p kärpille? no ette muista turha kysymys.
Kärpissä ei maalissa varmaan saisi seisoa kaveri joka ei ole kärppien junnuista noussut.
Mutta lopuksi sanon vain että jos Westerholm on ailahteleva, niin ei tuo Kokko yhtään sen tasaisempi ole ollut.
 

Halonhakkaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tässä nyt arvotettiin loppukauden all in vuosien kasvatustyön ohi. Ja silti Oulussa on tilanne, että maalivahdin edessä pelaavat sekalainen orkesteri on se todellinen syy, miksi tämäkin kausi päättyy hyvissä ajoin kesälomaan. Ei sitten järjen hiventäkään, jos seurajohdossa jollain on minkäänlaista kykyä katsoa tulevaisuuteen.

Karskeimmassa tapauksessa Kokko pelaa itsensä Pelicansin ykkösmaalivahdiksi, Westerholmin luottamus penkkihessuna menee toisen kerran peräkkäin ja lopulta juurikin heikosti kasattu joukkue putoaa viimeistään puolivälierissä sama kuka tolppien välissä seisoo.

Hyvin te vedätte, vaikka ukotkin vaihtuu.
Aika usein tässä kaiken keskellä unohtuu se tosiasia, että Oulun Kärpät on yritys ja päätökset tehdään ensisijaisesti järjellä, ei tunteella. Ei huipulla voi pärjätä jos kaikille oman kylän pojille annetaan loputtomasti mahdollisuuksia. Fakta on se, että Kokko lähtee Seattleen heti kun se on vain Seattlen mielestä järkevää ja Kokko on siihen valmis. Eli toisin sanoen jos Kokko pelaa Pelicansissa tykkikauden, hän lähtee pomminvarmasti keväällä rapakon taakse. Jos hän floppaa, silloin saattaa vielä kauden verran pelata täällä Liigassa. Miksi meidän olisi pitänyt valita Kokko Westerholmin sijasta? Jos Westerholm pelaa hyvän loppukauden hän jatkaa silti meillä myös ensi kaudella. Hän on Kärppien sopimuspelaaja, Kokko ei ole.

Oma fiilis on, että Myllykosken aikana näissä päätöksissä ollaan nähty enemmän sitä järkeä ja johdonmukaisuutta kun Ahon aikana päätöksiä tehtiin enemmän tunne edellä. Esim. Marjamäen palkkaamista ja jatkosopimusta ei voi ainakaan järkisyin perustella. Myllykoski on tuonut Kärppien toimintaan sellaisen raikkaan tuulahduksen ja hänen kaikki pelaaja värväykset ovat olleet etukäteen ajateltuna paperilla selviä vahvistuksia. Ritchie oli hankintana varmasti pieni riski, mutta jos innostuu pelaamaan, voi olla yksi Liigan kovimmista pelaajista. Kauaksi jää nämä Ahon Berglundit ja Bunnamanit. Koivisto on ollut hasardi mutta myönnän, että paperilla tämä vaikutti hyvältä hankinnalta. Toisin kuin Berglund ja Bunnaman. Muutenkin Myllykoski on antanut Kaikissa haastatteluissa itsestään järkevän ja miellyttävän kuvan.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Mielestäni oli väärä ratkaisu. Mielummin sitä antais omalle junnulle peliaikaa kun kerta vielä liigassa pelaa. Taso mielestäni riittää kyllä.

Mulla on semmoinen fiilis, että Kokko on keväällä todella hyvä.
Muuten hyvä, mutta Kokko on Krakenin pelaaja. Oma kasvatti kyllä ja sitä kautta hieno, mutta oli tosiaan kärpissä vain lainalla.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Jos Kokko nyt pelaa loistokauden ja vie mestaruuden, niin onko se nyt väärin ? Ei ole. Kokko tarvitsee pelejä ja tsemppiä sinne.
Kuten Kokko sanoi, pettynyt muttei katkera.

Westerholm & Karhunen lienee myös ensikauden maalivahtipari joten sinänsä ymmärrän tämän ratkaisun hyvin.
 
Suosikkijoukkue
Oulu
Paska ratkaisu. Ei toki Kärpiltä ensimmäinen kerta, viimeksi sama kävi muuan Aatu Rädyn kanssa. Toivottavasti tämän päätöksen tekijä kantaa vastuun ja ymmärtää itse irtisanoutua, mikäli Kokko pelaa helvetinmoisen loppukauden eikä Westerholm onnistu parantamaan otteitaan.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Peliaikaa on tullut reilusti! Kilpaurheilussa parhaat pelaa ja parhailla koppi tarttuu kiinni tasaisesti, oli sitten ke, pe tai la ja syyskuu tai huhtikuu.
Näin se on. Siksi luovuimmekin Kokosta, koska tilastojen valossa Westerholm on ollut parempi maalivahti tällä kaudella.
 

Goodrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eiköhän myös Hillillä ole ollut sanansa sanottavana tässä maalivahtikuviossa. Tuskinpa Karhusta olisi Kärppiin hankittu ilman Hillin hyväksyntää, joka käytännössä sinetöi Kokon kohtalon.

Eihän se hyvälle tunnu heittää omaa kasvattia ja lupaavaa nuorta maalivahtia pihalle joukkueesta, mutta Kärpät ovat laskeneet tämän siirron vahvistavan joukkuetta. Muuten Karhusta ei olisi Ouluun hankittu. Eipä tässä auta, kun toivoa, että Kärpät veikkasi voittavaa hevosta.
 

McHese

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuolla pelimäärällä pitääkin jo tasaisuus löytyä. Jos Kokko olisi saanut yhtä tasaisesti pelejä, niin tilastot olisivat hänen kohdallaan huomattavasti paremmat.
Mainittakoon, että Kokko pelasi mm. HIFK (Helsingissä), Ilves (Tampereella) ym. ns. kovat pelit ja näiden jälkeen tilastot hänen kohdallaan olivat verrattain hyvät.
Viimeinen peli, minkä Kokko pelasi, oli HIFK-peli, joka päättyi 0-7. Westerholm vaihdettiin pois 0-2 tilanteessa. Joukkue ei ollut valmiina peliin, kuten varmasti kaikki sen näki. Siinä ”uhrattiin” Kokko” ja näin Westerholmin tilastot saatiin pidettyä kohtuullisina (tiedän, ettei pelejä tilastojen vuoksi pelata). Ilman tuota peliä Kokon tilastot olisivat aivan toista.
Tosin otanta on pieni kun Marjamäki ei antanut nuorelle veskarille näytön paikkoja kuin harvakseltaan.
Marjamäen lähdettyä, on joukkueen peli kokonaisuutena parantunut (jopa puolustetaan viisikkona) mutta Kokko ei ehtinyt antaa tässä tilanteessa näyttöjä. Kuitenkaan Karhusenkaan näytöt ei nyt ihan maagiset ole.
Toivotan Kokolle onnistumista Pelicanseissa ja kauden jälkeen sitten kohti ”kirkkaampia valoja”. Valoisa tulevaisuus on Kokolla edessä!
 

Maametti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhaws, Ville Koivunen
Itse taas en näe tätä niinkään Mylin ”virheenä”.
Jos tässä asetelmassa haluaa hakea Myllykosken virhettä, niin näkisin sen virheen olleen Karhusen lainalle ottaminen Kokon u20 reissun ajaksi. Tarkoitan tällä sitä, että Kokon poissaolon ajaksi lainattiin ns. meritoitunut maalivahti eikä mitään "Oskar Autiota".

Tuon lainan myötä Karhuselle annettiin pitkän pelaamattomuuden jälkeen mahdollisuus näyttää, että tarttuuko se koppi vielä. Ja sehän tarttui. Tarttui niinkin hyvin, että pätkäsopparin aikana sysäsi itsensä nokkimisjärjestyksessä Westerholmin ohi ja pelasi suurimman osan ottetuista lainasopimuksen aikana. Tässä on hyvä myös huomioida, että Karhunen pelasi tilanteessa paineen alla, sillä peliesitysten mukaan valikoituisi miehen seuraava työnantaja. Paineen alla Tomi on aina ollut parhaimmillaan.

Sinänsä pidän tätä Karhusen peluutusta outona ja hieman erikoisena, sillä vuokraveskat hyvin usein istuvan penkillä ja saattavat saada 1-2 peliä vyölle tämänkaltaisessa stinsissä. Eli uskoisin Karhusen otteiden vakuuttaneen Ari Hillin sillä tavoin, että halusi Karhun Westerholmin ohi pelaamaan ja tämä jatkunee myös loppukaudella, mikäli ei järin merkittävää sulamista tapahdu.

Tämä Karhusen laina oli tavallaan low risk / high reward ratkaisu Kärpille ja tässä kohtaa uskaltanee jo sanoa, että pestaus osui kohdalleen. Ikävin tietysti tilanne on Kokon kannalta, sillä mies ei voinut tähän Kärpissä käynnissä olleeseen kuvioon oikeastaan vaikuttaa mitenkään u20 kisoissa pelatessaan. Toivottavasti Niklas ottaa tämän tilanteen oikealla tavalla ja antaa Lahdessa parastaan. Työrukkaset käteen ja hommiin!
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, ManU, Exeter City, TP-47
Eikö tässä myös epäsuorasti myönnetä, ettei Westerholmista ole ykkös maalivahdiksi. Westerholmilla kopin tarttuessa Karhu olisi saanut paluulipun Helsinkiin ja Kokko olisi tullut taistelee ykkösmolarin paikasta.
Kalevassa oli vasta luku missä lueteltiin Kärppien maalivahdit joita ollut 15 viime vuosina.
Joku tuossa Kärppien maalivahti peluuttamisessa mättää. Ukkoja lappaa ovista ja ikkunoista ja samaa kyytiä poistuvat taka vasemmalle.


Harmittaa perkeleesti, Kokon oman kasvatin lähtö. Sinne meni Hillin talentti. Timantti, joka koskaan ei saanut kunnon näytön paikkaa. Pelicans saa sitten nauttia Hillin kätösten jäljistä.
Meille jäi SaiPan talentti ja konkari Karhunen
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Joku tuossa Kärppien maalivahti peluuttamisessa mättää. Ukkoja lappaa ovista ja ikkunoista ja samaa kyytiä poistuvat taka vasemmalle.

Ari Hilli vastaa Kärppien maalivahtien peluutuksesta/ valmentamisesta ja niiden hankkimisesta.

En lähtisi Aria hirveänä noilla näytöillä kritisoimaan. Luotto on kova, että Hilli tietää mitä tekee.

Ovet käy, mutta kun katsoo viimeisen mestaruuden/ sen jälkeisen ajan maalivahteja. Kyllä taso on ollut kova.
Noita ei pysty juuri pitämään liigassa..
Annunen, Meriläinen, Bloqvist, Kokko, Vehviläinen, Karhunen, Rybar, Rynnäs ja Westerholm
 
Viimeksi muokattu:

Apis17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Marjamäen lähdettyä, on joukkueen peli kokonaisuutena parantunut (jopa puolustetaan viisikkona) mutta Kokko ei ehtinyt antaa tässä tilanteessa näyttöjä. Kuitenkaan Karhusenkaan näytöt ei nyt ihan maagiset ole.
Nii miten sen ottaa. Maaleja ja maalipaikkoja taidetaan päästää keskimääräisesti enemmän? Ainaki jossain vaiheessa oli niin. Se ei toki ole yks yhteen että puolustettaisiin huonommin. Varastetaan jostain puolustuksen kustannuksella ja se on ainakin toistaiseksi pisteissä mitattuna ollut parempi vaihtoehto.
 

Humuli71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Niemelä ikuisesti
Kalevassa oli vasta luku missä lueteltiin Kärppien maalivahdit joita ollut 15 viime vuosina.
Joku tuossa Kärppien maalivahti peluuttamisessa mättää. Ukkoja lappaa ovista ja ikkunoista ja samaa kyytiä poistuvat taka vasemmalle.
Kärpillä on ollut viime vuosina aika paljon nuoria maalivahteja, jotka ovat olleet myös u20 maajoukkueen vakiokasvoja. Joka joulukuu on jouduttu palkkaamaan näille sijaisia ja sen lisäksi pitkät loukkaantumiset ovat sekoittaneet Hillin työtä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös