Nick Ritchie, Oulun Kärpät

  • 504 664
  • 3 209

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Hiukan kyllä haastan tuota Huttusen tekstiä.

Samassa Maikkarin juttukokonaisuudessa Ritchie sanoo, että jatkossa pelaa sääntöjen mukaan ja että virhe ei toistu.

Toisinsanoen - hän on saanut teostaan asianmukaisen, kauden pisimmän pelikiellon ja tämän jälkeen sanonut, että ei enää sorru samaan ja pelaa linjan mukaisesti. Tämä ei kuitenkaan ole riittävästi, vaan pitäisi potkia maasta ulos?
 

Koodari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eikö näiden tietojen valossa voida olettaa, että jos Ritchie olisi halunnut pistää Nurmen oikeasti paskaksi, Liigan vallitsevilla säännöillä, kurinpidolla ja ilmapiirillä olisi kannattanut vetää kyynärpäätaklaus suoraan kupoliin
Tätä olen itsekin miettinyt paljon viimeaikoina. Nyt tuo Ritchien teko oli typerä ja ihan ansaittu pelikielto, mutta pistää miettimään että annettiinko tuo pelikielto typeryydestä? Kahden käden kirvesiskut ja päähän kohdostuneet taklaukset, ei nekään kuulu jääkiekkoon, niitä näkee useammin kuin tuollaisia nähdynkaltaisia pimenemisiä, mutta niissä vastaavasti monesti vastaanottaja loukkaantuu ihan fyysisesti.

Toivon vain että tämä nyt ei anna Ritchielle tai kenellekään muulle signaalia että parempi oikeasti satuttaa vastustajaa jollain taklauksella tai mailalla lyönnillä kuin nyrkeillä. Tietysti paras olisi että nuo hölmöilyt jäisi nyt pois ja pelaisi edelleen kovaa, mutta puhtaasti.
 
Olen pidättäytynyt kommentoimasta Ritchien tapausta, koska eihän tätä piru vain jaksa, mutta nyt tuli hiljainen hetki töissä, joten antaa mennä.

Ensiksi täytyy todeta, että ihan uskomattoman väsyttävää lukea oman joukkueen kannattajilta viikko toisensa perään, miten Ritchie "yritetään canceloida". Canceloinnilla tarkoitetaan yleensä jonkin henkilön tai toimijan boikotoimista loukkaaviksi katsottujen toimien tai sanojen vuoksi. Ymmärtääkseni tässäkään keskustelussa kovinkaan moni ei ole sen enempää boikotoimassa Ritchietä, Oulun Kärppiä tai Liigaa. Ennemminkin cancelointia käytetään Ritchien tapauksessa ainoastaan retorisena lyömäaseena, jolla pyritään osoittamaan joku kuviteltu liiallisuuksiin mennyt ajojahti.

Väsyttää ja turhauttaa, että jopa lempiharrastuksensa parissa saa nykyään lukea tätä Yhdysvalloista Suomeenkin rantautunutta diskurssia, jossa kaikki arvot ja asenteet niputetaan välittömästi janan jompaankumpaan päähän ja vastapuolen vastaväitteet ovat "cancelointia". Kait me jääkiekkoyhteisönä pystyttäisiin parempaankin.

Kuten parista ensimmäisestä kappaleesta voi päätellä, en pidä pääpiirteissään Ritchien tapauksen aiheuttamaa keskustelua kaukaloväkivallasta "cancelointina". Huttusen kaltaiset huutelijat edustavat toki sitä valitettavan suurta ammattitaidotonta osaa urheilujournalisteista, jotka keskittyvät vain yksittäiseen tapaukseen ja huutavat kilpaa veren haistaessaan. Tässäkin tapauksessa olisi mielekkäämpää puhua systeemisesti jääkiekon väkivaltaisesta ja väkivaltaa ruokkivasta kulttuurista, ja sen kitkemisestä. Samalla toki medialta on ihan ok huomauttaa myös Ritchien henkilökohtaisesta vastuusta. Ei jääkiekko ole mikään muusta yhteiskunnasta erillinen saareke, jossa väkivalta työpäivän ratoksi on ihan normaalia ja hyväksyttävää.

Loppuun vielä muutama provosoiva sana Ritchiestä pelaajana: Väitän, että Ritchie on Kärpiltä totaalinen hutihankinta, mutta poikkeuksellisen lyhyellä sytytyslangalla, ja tämä hehkutus miehen kiinnostavuuden ympärillä on vain kognitiivista dissonanssia ja pöhinän synnyttämistä pohjimmiltaan paskan vahvistuksen ympärille. Ritchien pelillinen anti on ollut olematon, eikä noista puheista paista mikään kärppäsydämen sykkiminen, vaan heikkohermoinen palkkasoturi. Olen myös hieman epäileväinen tiettyjen palstalaisten meriselityksiin, että nämä Ritchien sekoamiset (kentällä tai Jumprussa) jotenkin hitsaisivat pelaajia yhteen.

Keväällä saa tulla huutamaan, mikäli tämä näkemys meni vihkoon, mutta tällä hetkellä jossain kohtaa esitetyt vertaukset esimerkiksi Ivan Humliin ovat lähinnä loukkaus numero #71:n pelillistä antia kohtaan.

E: korjattu muoto "saman joukkueen kannattajilta" muotoon "oman joukkueen kannattajilta", koska jos tässä on epäselvää, niin samalta puolelta aitaa tässä huudetaan.
 
Viimeksi muokattu:

Khoenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat
Jos Nick Nurmen ajelee, voi jo arvata minkälaiset filmit Nurmi heittää.
Pakko tulle toisten sivuille myös puhumaan, mutta tämä on pakko sanoa.

Samassa pelissä Nick NIMENOMAAN ajoi kunnolla ja puhtaasti Nurmen, ekassa erässä.

Filmasiko Nurmi? Ei, hän hyppäsi heti pystyyn.

Vielä kun Nurmea haastateltiin ja täällä moni on sitä mieltä että Nurmi neitimäisesti vastasi, Nurmi erikseen kehui ekan erän taklausta jonka hän sai Nickiltä.
 
Ihan vain tiedonhaluisuudesta, ja "palstatotuuksien" leviämisen estämiseksi: Mikä sekoaminen Jumprussa on ollut?
Tämä siis oli ihan vain runollinen ilmaisu siitä baarista poistamisesta, josta täällä kirjoitettiin tovi sitten. Ajattelin kontekstin olleen selvä, mutta joo, ei ole Ritchie tietääkseni seonnut Jumprussa. En muista sen baarin nimeä, josta tuli heitetyksi pihalle.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Hienosti otti tuossa taklauksen vastaan ja nousi jatkamaan peliä. Mitäs tämä pätkä nyt sitten meille kertoo? No sen, että kaveri pystyy kyllä pelaamaan urheilijan kropallaan myös miehekkäästi, jos haluaa. Usein ei halua. Sellainen se Nurmi on.

Minua kovin harmittaa sun puolesta Torso! Oot selkeästi kaveri, joka suhtautuu intohimolla, tiedolla ja taidolla lätkään. Harmi vain, että sulta tuntuu täysin sumenevan kaikki, kun kyseessä on Kärppien organisaatio tai Kärppien pelaaja (tässä tapauksessa Ritchie). Sulla olis niin paljon fiksua tietotaitoa mitä ammentaa jos edes hitusen raottaisit värilaseja pois silmiltä.
 

JPL

Jäsen
Mut ei nää sovi agendaan. Filmitähti-Nurmi, vai miten se meni.

Jotenkin tässäkin klipissä saadaan Nurmi "pelleksi" ilmeisesti. Hienosti ottaa kovan, hienon töötin vastaan eikä jää mitään mukisemaan tai filmaamaan vaan peli jatkuu.

Ja tämäkös se sitten ärsyttää...
Omasta mielestä tuossa taklauksessa Nurmi lähinnä katsoi että kuka se tööttäsi häntä. Asiallisesti otti tuossa taklauksen vastaan. Itsellä ei ole sattunut silmään mitään moitteita ko. taklauksesta kummaltakaan puolelta, mutta voihan se olla, että joku tuostakin on jotain kommentoinut.

Enemmän kait sitä Nurmen harrastamaan pikkusikaa arvostellaan. Hyvin hän sen tekee, kun ei monesti niistä boksiin joudu - tottunut tuomaritoimintaan täällä. Kääntöpuolella sitten on tuo, että jollain se saattaa vetää kupin nurin joskus, mutta se kannattaa ottaa sitten vain vastaan. Vähän samanlaista kuin vaikkapa Åstenin kohdalla, mutta sillä erolla että toisella on kultakypärä ja toinen tekee välillä myös pahempia ylilyöntejä. Odotellut jo vuosikausia, että milloin joku Richien tyyppinen peluri oikeasti pyyhkii Åstenilla jäätä.

Minusta tuo tilanne on jo ihan taputeltu. Tilanteesta on ihan kaikki mahdollinen jo sanottu. Aika polarisoiva tuo tapaus oli. Mielipiteet on kuin peräreikä - jokaisella omansa ja se on ihan fine.
 

Kaikuluotain

Jäsen
Suosikkijoukkue
HK Poprad
Vanha juttu jo mutta liittyy ketjuun. Miten tää Melartin tapaus pitäisi nyt tulkita? Ekasta lyönnistä Ritchien kypärä lähtee päästä mutta Melart jatkaa takomista ja vielä paljailla nyrkeillä. Eipä tuota Melartia ole tuosta bussin alle heitetty



Tuossa tilanteessa Melart kyllä pelasi korttinsa raukkamaisen oikein. Löi niin kauan kuin nopeasti ja yllättävästi pystyi, mutta välittömästi kun Ritchie saavutti position jossa olisi päässyt moukaroimaan, keskittyi Melart lopputappelun enää sitomiseen ja Ritchien halailuun. Harmi kun emme päässeet näkemään lopputulosta mikäli molemmilla olisi olleet lyöntikäsi vapaana.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minua kovin harmittaa sun puolesta Torso! Oot selkeästi kaveri, joka suhtautuu intohimolla, tiedolla ja taidolla lätkään. Harmi vain, että sulta tuntuu täysin sumenevan kaikki, kun kyseessä on Kärppien organisaatio tai Kärppien pelaaja (tässä tapauksessa Ritchie). Sulla olis niin paljon fiksua tietotaitoa mitä ammentaa jos edes hitusen raottaisit värilaseja pois silmiltä.
Sä voisit avata mielummin asiaa kuin taivastella meikäläistä. Eikös siis Nurmi ottanut tuossa Ritchien taklauksen hienosti vastaan ja jatkanut jämäkästi pelaamista? Hän on raamikas huippu-urheilija ja pystyy kyllä fyysisesti vaativiin urheilullisiin suorituksiin. Olen ollut koko ajan sitä mieltä, että Nurmi pystyy pelaamaan jämäkän fyysisesti, vaikka on myös taidokas pistenikkari. Hän voisi niin halutessaan olla kaikkien arvostama urheilullinen pistetykki.
 
Viimeksi muokattu:

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Sä voisit avata mielummin asiaa kuin taivastella meikäläistä. Eikös siis Nurmi ottanut tuossa Ritchien taklauksen hienosti vastaan ja jatkanut jämäkästi pelaamista? Hän on raamikas huippu-urheilija ja pystyy kyllä fyysisesti vaativiin urheilullisiin suorituksiin. Olen ollut koko ajan sitä mieltä, että Nurmi pystyy pelaamaan jämäkän fyysisesti, vaikka onkin myös taidokas pistenikkari. Hän voisi niin halutessaan olla kaikkien arvostama urheilullinen pistetykki.

Ja tällä kaudella hän on niin pelannutkin, ei muistu mieleen ainuttakaan filmiä tai sukeltelua tältä kaudelta - jos tällaisia oikeasti jollain on muistissa, niin herranjumala näyttäkää niitä. Nurmi on niin pahasti nimensä vanki, että täällä palstalla on ihmisten vaikea uskoa että esim. tällä kaudella filmit on jääneet pois ja usein Nurmi tulee kamppailuistakin pystyssä ulos vaikka siellä roikkuisi koko vastustajan joukkue selässä.

Joo, linkatkaa mulle vielä kerran Nurmi vs. Koistinen.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja tällä kaudella hän on niin pelannutkin, ei muistu mieleen ainuttakaan filmiä tai sukeltelua tältä kaudelta - jos tällaisia oikeasti jollain on muistissa, niin herranjumala näyttäkää niitä. Nurmi on niin pahasti nimensä vanki, että täällä palstalla on ihmisten vaikea uskoa että esim. tällä kaudella filmit on jääneet pois ja usein Nurmi tulee kamppailuistakin pystyssä ulos vaikka siellä roikkuisi koko vastustajan joukkue selässä.

Joo, linkatkaa mulle vielä kerran Nurmi vs. Koistinen.
Voi hyvinkin olla nimensä vanki. Haaste on se, jos käyttäytyy kuten tuossa kiihkeässä pelissä Kärppiä vastaan tai aiemmin HIFK:a vastaan, ei se miehen aiemmin saamaa leimaa ainakaan himmennä.
 
Ja tällä kaudella hän on niin pelannutkin, ei muistu mieleen ainuttakaan filmiä tai sukeltelua tältä kaudelta - jos tällaisia oikeasti jollain on muistissa, niin herranjumala näyttäkää niitä. Nurmi on niin pahasti nimensä vanki, että täällä palstalla on ihmisten vaikea uskoa että esim. tällä kaudella filmit on jääneet pois ja usein Nurmi tulee kamppailuistakin pystyssä ulos vaikka siellä roikkuisi koko vastustajan joukkue selässä.

Joo, linkatkaa mulle vielä kerran Nurmi vs. Koistinen.
No kyllähän tuo Ritchien kanssa kohuksi paisunut "nujakka", jossa neiti Nurmi heittäytyy heti kilppariin ja näyttelee oscarin arvoisesti satutettua, käy oivallisesti esimerkiksi. Olisi oivallinen lisä CV:ssä jos aikoaa hakea tulevaisuudessa salkkareihin näyttelijäksi.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
No kyllähän tuo Ritchien kanssa kohuksi paisunut "nujakka", jossa neiti Nurmi heittäytyy heti kilppariin ja näyttelee oscarin arvoisesti satutettua, käy oivallisesti esimerkiksi. Olisi oivallinen lisä CV:ssä jos aikoaa hakea tulevaisuudessa salkkareihin näyttelijäksi.

Mitä Nurmen olisi pitänyt tehdä? Toisen pelillinen anti on täysi nolla ja toinen on joukkueensa kultakypärä, niin hankkia itsensä suihkuun tuosta?

Turunen varmaan lähtisi tanssimaan Lauridsenin kanssa noin esimerkiksi, vaiko?
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
No kerropas kuinka paljon, jos yhtään, Nurmi korosti rikettä kun hankki tuossa kuuluisassa pelissä Gunlerille jäähyn?

Onko tästä clippiä olemassa, valitettavasti en käsittääkseni discovery+ kautta enää tuota matsia nää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös