Nicholas Welsh

  • 10 047
  • 56

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Avataan myös toiselle uudelle kanadalaiselle oma ketju, pitkäänhän Welshiä JYPiin huhuttiin ja lopulta asian kanssa tultiin ulos. Rooli tullee olemaan kakkoskolmosparissa ennakkoon, mutta mikäänhän ei estä valtaamasta enemmän peliaikaa jos peli kulkee. Mielenkiintoista nähdä Welshin otteet JYPissä ja kokonaisuutena JYPin pakisto onkin lähtökohtaisesti erinomainen 10-.



"Kilpailu ensi kauden puolustuksen pelipaikoista kävi jälleen pykälän verran kovemmaksi, kun kanadalainen Nicholas Welsh siirtyi JYPiin 1+1-vuotisella sopimuksella. Kaksi edellistä kautta Saksassa pelannut puolustaja saapuu Jyväskylään avoimin mielin.

Welsh on 26-vuotias puolustaja, jonka kaksi edellistä kautta kuluivat Saksan pääsarjan Nürnberg Ice Tigersissa. 81 ottelussa syntyi 48 tehopistettä. Ennen sitä hän kiekkoili pääosin Kanadan juniorisarja QMJHL:ssä sekä Kanadan yliopistosarjassa. Kokemusta löytyy myös AHL:stä 17 ottelun verran.

Welsh on dynaaminen kiekollinen puolustaja, ja hänen taitonsa liikuttaa kiekkoa kiinnitti huomiomme. Welshin tulon myötä meillä tulee olemaan todella kova kilpailu ylivoimaa pelaavien puolustajien paikoista, Viitanen kuvailee.

Olen kuullut joukkueesta ja seurasta todella paljon hyvää. Liigaa pidetään todella kovana sarjana, joten uskon tämän olevan itselleni kaivattu askel ylöspäin. Pelityyliltäni olen kahden suunnan puolustaja, ja luistelu on suurin vahvuuteni. Tykkään tukea hyökkäyksiä ja pelata ylivoimaa, mutta myös varma puolustuspelaaminen on tärkeää, Welsh kuvailee.

Pitkä historia ja sen tuomat juhlallisuudet tekevät kaudesta erityisen. Toivottavasti siitä tulee myös hyvä ja menestyksekäs, Welsh lisää.

Olen erittäin innoissani. En tiedä Suomesta kovinkaan paljoa, mutta on hienoa päästä kokemaan hieman erilainen kulttuuri. Tiedän Jyväskylän olevan opiskelijakaupunki ja sen, että Suomessa ei ole paljoa valoa talvella. Pimeydestä tulee pieni muutos itselleni, mutta uskon sopeutuvani siihen hyvin, Welsh aprikoi.

En ole vielä asettanut suuria odotuksia tai tavoitteita tulevaan kauteen. Tiedän, että tavoitteemme on olla pudotuspeleissä ja pelata mahdollisimman menestyksekäs kausi.

Welshin ammattilaisura alkoi kaudella 2020–21 AHL:n Toronto Marliesissa ja slovakialaisessa Banska Bystricassa. Ennen tätä 26-vuotias kiekkoilija pelasi Kanadan juniorisarjoissa sekä Kanadan yliopistossa.

Hyppy Saksaan oli jälkikäteen ajateltuna miehen mukaan hyvä ja onnistunut päätös, vaikka matka pudotuspeleissä jäi molempina keväinä lyhyeksi.

Joukkuekaverit ja koko organisaatio olivat mahtavia, mikä helpotti sopeutumistani Saksaan. Suomeen tuleminen on varmasti helpompaa, kun on jo kokemusta Euroopasta, vaikka Saksassa ilmeisesti on hieman erilainen kulttuuri kuin Suomessa.

JYPiin on muotoutumassa kanadalainen iskuryhmä Welshin, Giorgio Estephanin sekä seurassa jatkavien Braden Christofferin ja Reid Gardinerin muodossa. Vaikka Welsh ei tunne miehiä ennestään, hän näkee hyvänä asiana sen, että seurassa on muitakin kanadalaisia.

Kanadalaisista kaksi on vieläpä pelannut seurassa jo aiemmin, joten he varmasti voivat näyttää paikkoja ja niin edelleen. Se tulee helpottamaan asettumista aloilleen.

Kesä tunnetaan kiekkoilijalle kovana harjoittelun ja tulevaan kauteen valmistautumisen aikana. Välillä ajatuksia pitää kuitenkin saada myös pois jääkiekosta, ja siihen halifaxilaisella Welshillä on varsin tuttu tapa. Kun mies kuulee JYPissäkin vallitsevasta golf-huumasta, äänessä on kuultavissa selvää innostumista.

Golf on minulle iso asia ja pelaan sitä kesällä niin paljon kuin vain ikinä ehdin. Se on ehdottomasti paras tapa saada muuta ajateltavaa kuin jääkiekko. On erittäin hienoa, jos joukkueesta löytyy muitakin golf-intoilijoita, Welsh ilakoi."




 

Jarzki

Jäsen
Welshistä olen kyllä varovaisen optimistinen. Kokemusta Euroopasta ja pelillisesti käsittääkseni hyvää suorittamista Saksan vuosina. Kuvausten perusteella pelityyliltään moderni yleispuolustaja hyvillä kiekollisilla taidoilla. Toivottavasti on sitä myös Suomessa. Yksi tärkeimmistä seikoista tässä hankinnassa on optiovuosi. Vaikka ensi kausi menisikin vielä hieman totutellessa osoittaen kuitenkin samaan aikaan olevansa hyvän liigatason pelaaja, seuraavalla kaudella todennäköisesti Nikun poistuessa olisi vielä mahdollisuus ottaa roolin puolesta steppi ylöspäin. Tämä skenaario tietysti optimistin lasien läpi katsottuna.

Jos taas kaikki ei menekään putkeen, ei JYP siihen kaadu muun puolustuksen ollessa laadukas. Hyvä hankinta kaikin puolin tähän tilanteeseen ja puolustus on nyt varmasti riittävä ensi kauteen eikä nojaa myöskään liikaa nuorten pelaajien potentiaaliin ja kehittymisen varaan.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Tästä hankinnasta olen varovaisen innoissani. Oletuksia ei ole etupeltoon oikeestaan mitään muuta kuin sen et toivottavasti on huomattavasti parempi puolustuspäässä kuin muuan T*ves.

Jotenkin haastattelun perusteella heräsi fiilis et tuntuu olevan suht sympaattisen oloinen tyyppi. Toivottavasti "Walesin tiikeri" onnistuu ensi kaudella.

Tervetuloa Jyväskylään.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart

Tästä hankinnasta olen varovaisen innoissani. Oletuksia ei ole etupeltoon oikeestaan mitään muuta kuin sen et toivottavasti on huomattavasti parempi puolustuspäässä kuin muuan T*ves.

Jotenkin haastattelun perusteella heräsi fiilis et tuntuu olevan suht sympaattisen oloinen tyyppi. Toivottavasti "Walesin tiikeri" onnistuu ensi kaudella.

Tervetuloa Jyväskylään.
Tuon uusimman haastattelun myötä itsellekin välittyy varsin sympaattinen ja muutenkin positiivinen mielikuva pelaajasta. Videopätkissä näyttää myös luistin kulkevan mukavasti, joten innolla odotan Welshin otteita JYP-paidassa. Tilastojen perusteella ei kannata välttämättä odotella hirmuista maalitykitystä, mutta syöttöpisteitä lienee luvassa!

Jos peli kulkee odotetusti, tai jopa odotuksia paremmin, on helppo nähdä että Welshystä tulee fanien keskuudessa varsin suosittu pelaaja.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jos peli kulkee odotetusti, tai jopa odotuksia paremmin, on helppo nähdä että Welshystä tulee fanien keskuudessa varsin suosittu pelaaja.

Kaikki riippuu tietysti aina kaikesta, pelitavan sopivuudesta, omaksumiskyvystä, yhteisestä näkemyksestä viisikossa pelin suhteen jne. mutta jotenkin myös minä, ehkä perusteetta, uumoilen tästä kaverista positiivista vahvistusta viisikkopeliin. Muutoinkin, kun runko jo ennestään oli liigaan hyvä, nämä uudet nimet antaa odottaa kokonaisuudelle steppiä eteenpäin, mihin sitten riittää, kausi näyttää. Ennakkotuntemukset on kuitenkin positiiviset.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Walshilla on siinä mielessä hyvä tilanne, kun JYPin pakisto on mielestäni todella kova, niin saa rauhassa ajaa itseään sisään ja ei ehkä ole heti, niin kovia tulospaineita.

Toisaalta vaikuttaisi näin alkuun että Welshin haussa on budjetoitu jo sitä että joku kärkipakeista saikuttaa kuitenkin. Eli ikävä kyllä ja samalla onneksi Vainion historiaa on huomioitu. Itse en Juusolle toivoisi kuin terveyttä. Hieno pelaaja.

Eli sinällään Welshilla on ihan mukava tilanne, mutta kyllä hänenkin aika nopeasti on Rautakorven porukan pelilliseen ajatteluun päästävä kiinni. Voi hyvinkin äkkiä kutsua rooli toiseen "kärkipakkipariin".

Ja herran roolina lienee lyödä juurikin painetta myös Nikun, Erosen, Vainion ja Winbergin suuntaan. Ihan oman roolin kasvattamisen vuoksi, mutta myös sen takia ettei yksikään hierarkiassa edellä oleva pakki vietä vapaailtoja.

Pakisto on silti nyt kasattu laadullisesti ja määrällisesti ainakin minua kiehtovasti.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Welsh on Vainion lisäksi ainoa rightin pakki koko joukkueessa. Käyttöä ylivoimallakin siis varmasti on, mutta siihen liittyen vähän huolestuttaa, kun Welshin laukaus ei tilastojen perusteella ole erityinen vahvuus. Toivottavasti saa hiottua tuota osa-aluetta hieman, niin saattaa olla todella kova yv-pakki.

Toistaiseksi Welsh saa vetää vähän tutkan alla, kun edeltä löytyy todella kovan profiilin pakkeja useampi. Veikkaan, että tulee yllättämään monet iloisesti, vaikka tämä veikkaus ei perustukaan oikeastaan yhtään mihinkään.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Welsh on Vainion lisäksi ainoa rightin pakki koko joukkueessa. Käyttöä ylivoimallakin siis varmasti on, mutta siihen liittyen vähän huolestuttaa, kun Welshin laukaus ei tilastojen perusteella ole erityinen vahvuus. Toivottavasti saa hiottua tuota osa-aluetta hieman, niin saattaa olla todella kova yv-pakki.
Viime kaudella Ottavainen ja Kakkonen olivat JYPin ainoat rightin pakit ja ei se nyt yv-peliajan suhteen näkynyt missään. Takakolmiolla kun pelataan ylivoimaa, niin pakin kätisyydellä ei ole niin väliä. Toki se vaikuttaa. Esim. viime kaudella ykkösylivoimalla Jerry antoi Nikulle paljon syöttöjä luistimiin - suoraan lapaan kun laittaa kaarelta leftin pakille, niin vastustaja pääsee helpolla katkomaan. Tuolla ehkä muutama sentti voitettiin? Kunhan arvelen. Tai sitten Jerry on paska syöttäjä. Vedot JYP kierrättää rightin kätisen viiksimiehen kautta, eli tuo jo klassiseksi muodostunut Kemellin tontti, ja siinä leftin pakki on parempi. Jos pelattaisiin kahdella pakilla ylivoimaa niin kuin ennen vanhaan, niin tuolla kätisyydellä olisi väliä, mutta ei enää. Tai otetaas takaisin: mielummin leftin pakki kuin rightin - vetoja ja maaleja tullaan kuitenkin edelleen hakemaan sieltä kautta, missä laukojina ovat Puustinen ja Gardiner. Toki 5-5-pelissä molempien käsien pakit samaan aikaan kentällä on optimitilanne, mutta eipä se ainakaan Kakkosen peliminuuteissa näkynyt.
 
Viimeksi muokattu:

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viime kaudella Ottavainen ja Kakkonen olivat JYPin ainoat rightin pakit ja ei se nyt yv-peliajan suhteen näkynyt missään. Takakolmiolla kun pelataan ylivoimaa, niin pakin kätisyydellä ei ole niin väliä. Toki se vaikuttaa. Esim. viime kaudella ykkösylivoimalla Jerry antoi Nikulle paljon syöttöjä luistimiin - suoraan lapaan kun laittaa kaarelta leftin pakille, niin vastustaja pääsee helpolla katkomaan. Tuolla ehkä muutama sentti voitettiin? Kunhan arvelen. Tai sitten Jerry on paska syöttäjä. Vedot JYP kierrättää rightin kätisen viiksimiehen kautta, eli tuo jo klassiseksi muodostunut Kemellin tontti, ja siinä leftin pakki on parempi. Jos pelattaisiin kahdella pakilla ylivoimaa niin kuin ennen vanhaan, niin tuolla kätisyydellä olisi väliä, mutta ei enää. Tai otetaas takaisin: mielummin leftin pakki kuin rightin - vetoja ja maaleja tullaan kuitenkin edelleen hakemaan sieltä kautta, missä laukojina ovat Puustinen ja Gardiner. Toki 5-5-pelissä molempien käsien pakit samaan aikaan kentällä on optimitilanne, mutta eipä se ainakaan Kakkosen peliminuuteissa näkynyt.
Ottavainen pelasi kyllä jonkin verran ylivoimaa, mutta olihan viime kaudellakin kaksi miestä viivalla lähes aina kun ylivoimaa pelattiin. Siellä käytettiin vain aika usein hyökkääjiä, kun ei ollut erityisen luotettavia kiekollisia rightin pakkeja, joita olisi voinut viivalla käyttää.

Ei sinne viivaan väkisin tungeta ketä tahansa rightin pakkia, jos ei ajatella kykyjen siihen riittävän - tai jos löytyy parempia vaihtoehtoja hyökkääjistä. Nyt tilanne on toinen, kun Jokke lähti pois ja Welsh tuli sisään.

Näissä toimitaan yleensä hyvin pitkälti käytössä olevan rosterin mukaan, eli ei kannata liikaa katsoa mitä viime kaudella silloisella rosterilla tehtiin.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ottavainen pelasi kyllä jonkin verran ylivoimaa, mutta olihan viime kaudellakin kaksi miestä viivalla lähes aina kun ylivoimaa pelattiin. Siellä käytettiin vain aika usein hyökkääjiä, kun ei ollut erityisen luotettavia kiekollisia rightin pakkeja, joita olisi voinut viivalla käyttää.
Ei pelata kahdella pakilla ylivoimaa. Viivapakki (Niku/Teves/Suhonen/Ottavainen) vaihtaa paikkaa sen mukaan, missä kiekko menee, ja Turkulainen/Platzer ei tippunut missään vaiheessa toiseksi pakiksi, vaan pelasi toisena viiksimiehenä pelintekijän roolissa. Onetimereita haetaan sitten toisen puolen siipimiehillä (Puustinen/Kemell/Gardiner) - toiselta puolelta ei kannata hakea, koska ovat molemmat rightin pelaajia, mikä on toisaalta hyvä, koska saavat ohi vedetyt ränniin menneet onetimerit helpommin haltuun. Boksin keskellä on yksi mies laittamassa ovelia syöttöjä ja irtopaloja sisään (Rooba/Gardiner/Siikanen) ja viides mies huseeraa siellä maalin takana (Christoffer/Lahtinen). Tuossa siis viime kauden pelaajilla tuo kuvio, mitä on junnattu jo useamman vuoden. Rosterin mukaan nuo pelipaikat ovat tietenkin eläneet, mutta tuossa tyypillisimpiä variaatioita eri miehistä eri paikoilla. Sen jälkeen kun siniviiva vedettiin lähemmäksi punaviivaa, ei ole ollut mitään järkeä pelata kahdella viivamiehellä
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei pelata kahdella pakilla ylivoimaa. Viivapakki (Niku/Teves/Suhonen/Ottavainen) vaihtaa paikkaa sen mukaan, missä kiekko menee, ja Turkulainen/Platzer ei tippunut missään vaiheessa toiseksi pakiksi, vaan pelasi toisena viiksimiehenä pelintekijän roolissa. Onetimereita haetaan sitten toisen puolen siipimiehillä (Puustinen/Kemell/Gardiner) - toiselta puolelta ei kannata hakea, koska ovat molemmat rightin pelaajia, mikä on toisaalta hyvä, koska saavat ohi vedetyt ränniin menneet onetimerit helpommin haltuun. Boksin keskellä on yksi mies laittamassa ovelia syöttöjä ja irtopaloja sisään (Rooba/Gardiner/Siikanen) ja viides mies huseeraa siellä maalin takana (Christoffer/Lahtinen). Tuossa siis viime kauden pelaajilla tuo kuvio, mitä on junnattu jo useamman vuoden. Rosterin mukaan nuo pelipaikat ovat tietenkin eläneet, mutta tuossa tyypillisimpiä variaatioita eri miehistä eri paikoilla. Sen jälkeen kun siniviiva vedettiin lähemmäksi punaviivaa, ei ole ollut mitään järkeä pelata kahdella viivamiehellä
Meillä taitaa olla eri käsitys siitä, missä pelaajan paikka on, että termi "viivamies" pätee. En toki missään vaiheessa ole tarkoittanut, että pakkien pitäisi oikeasti olla vanhaan tyyliin tasalinjassa lähes viivan päällä.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Meillä taitaa olla eri käsitys siitä, missä pelaajan paikka on, että termi "viivamies" pätee. En toki missään vaiheessa ole tarkoittanut, että pakkien pitäisi oikeasti olla vanhaan tyyliin tasalinjassa lähes viivan päällä.
Juu, tämä saattaa pitää paikkansa, että eri tavalla ajatellaan. En kuitenkaan suostu myöntämään, että Turkulainen tai Kemell pelaisi ylivoimalla pakkina. Tai että JYP pelaisi kolmella pakilla ylivoimaa? En oikein tiedä miten tuo pitäisi ajatella, mutta turha tästä on vääntää, varsinkaan tässä Welshin ketjussa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Juu, tämä saattaa pitää paikkansa, että eri tavalla ajatellaan. En kuitenkaan suostu myöntämään, että Turkulainen tai Kemell pelaisi ylivoimalla pakkina. Tai että JYP pelaisi kolmella pakilla ylivoimaa? En oikein tiedä miten tuo pitäisi ajatella, mutta turha tästä on vääntää, varsinkaan tässä Welshin ketjussa.
Ei ne nyt pakkina pelanneetkaan, mutta kahden lähimpänä viivaa olevan pelaajan joukossa kuitenkin. Mitään muuta en ole tässä tarkoittanut.
 

Hyytiäinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa & Ottawa
Welshistä tämän ketjun keskustelun on kai tarkoitus olla eikä viivamiehen määritelmästä. :)

Ite odottelen kovasti Welshiä ja miten hän asettuu Jypin pakistoon. Jonkin verran odotuksiakin kunhan kausi pääsee vauhtiin. Hänenkin myötä on pakko sanoa että kyllä tuo Jypin pakisto vaikuttaa lähtökohtaisesti kovalta.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Mielestäni tämä kaveri parantaa suoritustaan koko ajan. Ei todellakaan ole niin hazardi pakki kuin alkuun näytti. Taistelee, karvaa, luistelee hyvin ja omaa kiekollisuuttakin. Minä ennustan että kasvaa peli peliltä paremmaksi.
 

JTM

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ja otetaan huomioon et vasta 2 liigapeliä alla, niin uskon et Welshistä tulee olemaan paljon iloa meille kauden aikana, kun pääsee vielä paremmin sisään liigan vauhtiin.
Tässä on sinänsä Welshillä helpompi tilanne mitä Estephanilla, kun JYPin puolustus on niin kova, niin on helpompi rauhassa nostaa tasoaan siellä takana. Sentteri osasto taas on JYPin heikoin osa-alue, niin Estephanilta odotetaan heti kovaa tulosta.
 

Jaska66

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vaikka jotain virheitä Welshille 5vs5 pelissä tänään tulikin, niin mielestäni myös paikkasi niitä hyvin, eli pysyi rauhallisena eikä lähtenyt tekemään ylireagoituja ratkaisuja tai pelannut itseään tilanteen ulkopuolelle.
Eiköhän hänestä saada vielä kelvollinen kiekollinen pakki meille, joka osaa myös tilanteen tullen antaa tarvittavaa kovuutta maalinedustalla.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Isoin ongelma mielestäni Welshillä on tuon sijoittumisen kanssa. Usein ajautuu pelin ulkopuolelle ja myöhästyy sitä kautta tilanteista. Mutta paremmin on jo suomikiekossa sisällä. Kyllä se siitä. (toivotaan)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös