NHL-tietoa netissä

  • 1 475
  • 7

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ketjun tarkoitus on keskustella erilaisista netistä löytyvät NHL-tiedonlähteistä, ja tuoda esiin uusia sivustoja. Monesti on jokin saitti, jonka olemassaolosta ei ole tiennyt, tai ei ole tiennyt kaipaavansa sitä ennen kuin on kokeillut. Onnistuessaan tämä aloituspostaus ja muut ketjun viestit auttavat jokaista löytämään itseä kiinnostavan tiedon sopivassa muodossa.

Tarkoitus ei ole listata kaikkia mahdollisia saitteja, koska esimerkiksi perustilastot normaalimuodossa tarjoavia saitteja on tosi paljon. Siksi olisi tärkeämpää listata ne, jotka tuovat tavalla tai toisella jotain erityistä mitä muut eivät tuo.

Lisään aloituspostaukseen linkkejä (tai korvaan vanhoja) sitä mukaa kun hyviä ehdotuksia tulee. Perustoiminnoiltaan maksulliset on merkitty taalalla ($), loput ovat vähintään perustoiminnoiltaan ilmaisia.

Tuloksia, tilastoja ja videoita

CapFriendly
Joukkueiden palkkakattotilanne, pelaajien sopimustilanteet, pelaajatietoja, laskureita ynnä muuta.

Daily Faceoff
Ketjukokoonpanot, aloittavat maalivahdit, aikataulut, uutisia ja muuta.

EliteProspects
Erittäin kattavasti tietoa eri sarjoissa pelaavista niin "lupauksista" kuin varttuneemmistakin pelaajista. Löytyy tilastotiedot, rosterit, sopimustiedot, sarjatilanteet ja paljon muuta.

HockeyViz ($)
Tilastotietoja visualisoituna.

NaturalStatTrick
Edistyneitä tilastotietoja.

NHL
NHL:n oma sivusto. Tarjoaa tulokset videoineen, aikataulut, rosterit uutiset, yksityiskohtainen otteluseuranta, kattavat tilastot, pelaaja-analytiikkaa (NHL EDGE), otteluihin liittyvää knoppitietoa ym.

NHLCountries
Esittää pelkistetysti ottelutulokset- ja tilanteet, aikataulut, pelaajatilastot ja maalivideot tietyn maan näkökulmasta. Lisänä valitun maan pelaajien tekemien yhteispisteiden seurantaa, loukkaantumistiedot, maajoukkuehahmotelma, ottelukoosteet (spoilereitta) ym.

NHLRecaps
Ottelu- ja maalikoosteet ilman spoilereita. Maalivideot pelaajittain, ottelutulokset, aikataulut ja joukkuetilastot. Ottelukoosteita spoilereitta tarjoaa myös mm. DTMTS.

QuantHockey
Tilastoja kattavasti eri sarjoista. Vastaavia sivustoja on paljon muita, esim. Hockey Reference.

Yle teksti-tv 235-238
Klassikko, nopea ja ytimekäs. Yön ottelukierros suomalaisittain, perustilastot (myös suomalaisittain) ja sarjataulukot.

Lehtiä ja nettiartikkeleita

The Athletic ($)
Kunnollisia artikkeleita kiekkoon ja muuhun (etenkin pohjoisamerikkalaiseen) urheiluun liittyen. Monella NHL-joukkueella on lisäksi oma "beat writer", joka kirjoittaa juttuja ko. joukkueeseen liittyen. Tarjouksia tuppaa aina löytymään melkein aina, eli harvoin tarvitsee maksaa normaalihintaa. Aloituspostaaja suosittelee.

The Hockey News ($)
Perinteikäs kanadalainen kiekkojulkaisu. Maksullinen, mutta lehti on luettavissa monen suomalaisen kirjaston tarjoaman PressReader-palvelun kautta.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
En ole tutustunut itse vielä, mutta tästä on ollut juttua joka tuutissa viime aikoina.


Edit: Hockey-Reference olikin jo mainittu.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
En ole tutustunut itse vielä, mutta tästä on ollut juttua joka tuutissa viime aikoina.


Edit: Hockey-Reference olikin jo mainittu.
Katsoin tämän sisältyvän NHL.com-linkkiin, mutta tarkensin kuvausta vähän.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Laitoin tämän ketjun alulle jokin aika sitten:

Parhaat luettavat englanninkieliset viestimet NHL:n ja sen joukkueiden seuraamiseen

ja siinä oli tarkoitus käsitellä juuri noita englanninkielisiä NHL:ään liittyviä linkkejä. Jos on tarkoitus tuoda esille suomenkielisiä sivustoja, niin sittenhän tämä uusi ketju toimii, mutta avausviestissä näyttäisi olevan kovin englanninpainotteinen tuo linkkivalikoima. Ja tuo aikaisemmin avaamani ketjuhan kehittyi lähinnä The Athleticin sivuston erikoisen halpojen tilaustarjouksien seurannaksi.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
@Amerikanihme: en ollut huomannut aloittamaasi säiettä. Se tosin näyttää keskittyvän joukkueiden seurantaan ja julkaisuihin.

Minulla oli tarkoitus, että tuon aloittamani ketjun aloituspostaukseen kerään tiivistetysti tiedon lähteitä, jotka voivat olla niin julkaisuja, tilastoja tai muuta sisältöä.

Vaikka lähteet ovat siinä englanninkielisiä, voi yhtä hyvin olla suomenkielisiäkin jos löytyy sopivaa.

Vaikka aloittamani säikeen piiriin kuuluu sekin mitä sinun aloittamastasi löytyy, on tarkoitus että siitä löytyisi paljon muutakin sisältöä, eli säikeet eivät siten vastaa toisiaan. Kuten totesit, niin säikeesi kehittyi THN/Athletic-vertailuksi ja tarjousketjuksi.

Pidän tärkeänä että aloitusketjussa olisi tiivistetysti kaikki linkit, koska nykypäivän lukijoiden keskittymiskyky ei ole pitkä.

En tiedä sitten saako tällainen säie paremmin tuulta alle kuin aloittamasi. @Moderaattorit voivat tarvittaessa kommentoida yhdistämistä tms.

Tämän ketjun otsikkoa voisi vielä tarkentaa kuvaamaan paremmin sisältöä: NHL-tietoa ja -sisältöä netissä. En pysty ilmeisesti itse päivittämään.
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Aloittamassani ketjussa oli tarkoitus ehkä postata myös joukkuekohtaisia linkkejä, joista kutakin joukkuetta voisi halutessaan seurata tarkemmin. Yritin Vegasin linkkejä sinne laittaa, ja @Salming vähän avusti siinä, mutta eipä sinne juuri muiden joukkueiden tarkempaan seuraamiseen soveltuvia linkkejä ole tullut. Jos alkaisi tulla, niin ehkä tosiaan olisi hyvä laittaa ne aloitusviestiin, niin ei tarvitse koko ketjua kahlata läpi linkkien löytämiseksi.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Kyllähän mukaan voisi lisätä Dailyfaceoffin, josta näkee joukkueiden kentälliset.

Sekä täältä Jatkoajasta esiinputkahtanut NHL:n live-updates, jossa näkyy (ylhäältä päivän valitessa) ottelupareista mielenkiintoisia knoppitietoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös