NHL:n parhaat treidit

  • 66 623
  • 130

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mites se Selänteen eka treidi meni Jetseistä Ankkoihin?
 

Lennu

Jäsen
Suosikkijoukkue
1-3-1
Selänne ja Marc Chouinard <-> Chad Kilger ja Oleg Tverdovsky. Jotain draft pickejä oli myös mukana. Kilger pelasi Jetsissä/Coyotesissa kolmen kauden aikana 63 ottelua tehoin 6+7=13 ja Tverdovsky puolestaan 241 ottelua tehoilla 24+83=107. Chouinard sahasi Ducksissa NHL:n ja farmin väliä kausina 97-03.
 

Fled45

Jäsen
Muutama legendaarinen treidi tuli mieleen kuten,

Patrick Roy & Mike Keane Coloradoon
Andrei Kovalenko, Martin Rucinsky ja Jocelyn Thibault Montrealiin.

Ray Sheppard Rangersiin
1 dollari Buffaloon
 
Forsberg oli myöhemmin jälleen kaupan kohteena ja toisena osapuolena oli jälleen Flyers, joka tällä kertaa taisi jäädä voitolle (ja Predatorsia porattiin rajusti hanuriin):

Peter Forsberg <-> Ryan Parent, Scottie Upshall, 3rd & 1st, joka kaupattiin myöhemmin takaisin Predatorsiin Kimmo Timoseen & Scott Hartnelliin.

Foppa ehti pelata 17 peliä Nashvillessä eli hinta oli suht kova.

Muistanko oikein jos väitän, että Timosen ja Hartnellin sopimukset olivat loppuneet ja jatkosopimusta ei Nashvillen kanssa saatu tehtyä? Käytännössä Philly siis treidasi heidän neuvotteluoikeudet muutamaa päivää ennen kuin olisivat menneet vapaille markkinoille. Ihan fiksu treidi Nashvilleltä ja sen jälkeen tuo Forsbergin loppukauden rental-treidi ei tunnu enää niin pahalta. Tuolla 1. kierroksen varauksella muuten Nashville varasi Jonathon Blumin, josta on kehittymässä varsin kelvollinen tai jopa hyvä NHL-tason puolustaja.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Washington Capitals pyöritti joukkuetta useaan otteeseen isoillakin kaupoilla 90-luvun aikana. Mielestäni selkeästi onnistuneimpiin kauppoihin kuuluu kauppa Bruinsin kanssa, kun Bourquelle ja kumppaneille apuja hakenut Boston kauppasi huikean tulokaskauden pelanneen Joe Juneaun Al Iafrateen.

Iafrate oli tuohon aikaan huikea pelote siniviivalla, mutta Iafraten ura Bostonissa jäi 25 ottelun ja kahdeksan maalin mittaiseksi loukkaantumisten takia. Loukkaantumisten, joiden takia mies missasi pari kautta kokonaan.

Juneau puolestaan veti kyseisen loppukauden ja viisi seuraavaa kautta yhtenä Capitalsin johtajista, kovimpana saavutuksena finaalivisiitti 1998. Jämäkauden huikeaa pistesaldoa lukuunottamatta Juneau ei tulokaskautensa veroisia pisteitä koskaan toistanut, mutta kehittyi kahden suunnan pelaajana paremmaksi ja paremmaksi.

Tämäntyylinen kärsimättömyys on mielestäni suurin syy siihen, että Bostonille loppupuoli 90-luvusta oli pudotuspelimenestyksen suhteen alamäkeä. Juneau riveissä olisi voinut olla paljon helpompaa selvitä esimerkiksi Cam Neelyn lopettamisesta.
 

heskey #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, NyR 95-99
Montrealista tuli heti mieleen Scott Gomezin sopimus:
Scott Gomez, Tom Pyatt ja Michael Busto Montrealiin ja Rangersiin matkasivat Chris Higgins, Ryan McDonagh, Pavel Valentenko ja Doug Janik.
Gomezin sopimus jatkuu vielä neljä vuotta, huhhuh.

Higginshän jatkoi tästä matkaa vielä Calgaryyn Ales Kotalikin kanssa. Rangersiin lähtivät Olli Jokinen ja Brandon Prust.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Uskoisin että Gretzkyn kanssa Oilers olisi 1-2 mestaruutta enemmän voittanut kun taas en usko, että Kings olisi ilman Gretzkyä ollut niin kova joukkue 90-luvun alussa (eli ei olisi sitä kertaakaan finaaliin päässyt). Pelillisesti Kings voitti.

Katoin jonkun Gretzky-dokkarin kevään pudotuspelien aikaan ja siinä Wäinö veikkasi itse, että olisi voittanut Oilersiin jäädessään ehkä 4 Cupia lisää. Mielestäni ihan mahdollista, jos se olisi ollut taloudellisesti mahdollista. Tuskin olisi Kurrit ja kumppanit lähteneet porukasta mihinkään, jos Wäinökin olisi siellä pysynyt.

Pittsburghin kohtaaminen 1991 ja 1992 finaaleissa olisi ollut aika hienoa.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
NY Rangers antaa - Bernie Nicholls, Steven Rice & Louie DeBrusk (+ Future considerations: Jeff Beukeboom for David Shaw)
Edmonton Oilers antaa - Mark Messier

Mark vietti Rangersissa tuon rupeaman aikana kuusi kautta voittaen mm. Stanley Cupin, Hart Trophyn, Lester B. Pearson awardin ja tuli valituksi kertaalleen All-Star miehistöönkin. Beukeboom taas vietti lähes kahdeksan kautta Rangersin miehistössä voittaen samaisen Cupin ja ollen muutenkin puolustuksen tuki ja turva.

Edmontoniin lähteneistä pelaajista Nicholls vietti Oilersissa vajaat kaksi kautta, Steven Rice kolmisen kautta tehden murtautumisen NHL-kartalle ja häipyen sen jälkeen. Louie DeBrusk sentään jaksoi kuutisen kautta painaa Edmontonissa, mutta varsin pienessä roolissa tehden parhaalla kaudella kymmenen (8+2) tehopistettä. Ja David Shaw pelasi ainoastaan 12 ottelua Oilersissa.
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Muistanko oikein jos väitän, että Timosen ja Hartnellin sopimukset olivat loppuneet ja jatkosopimusta ei Nashvillen kanssa saatu tehtyä? Käytännössä Philly siis treidasi heidän neuvotteluoikeudet muutamaa päivää ennen kuin olisivat menneet vapaille markkinoille. Ihan fiksu treidi Nashvilleltä ja sen jälkeen tuo Forsbergin loppukauden rental-treidi ei tunnu enää niin pahalta. Tuolla 1. kierroksen varauksella muuten Nashville varasi Jonathon Blumin, josta on kehittymässä varsin kelvollinen tai jopa hyvä NHL-tason puolustaja.
Joo olisi pitänyt ehkä tarkentaa tuota. Pari viikkoa ennen heinäkuun 1. päivää tuo treidi tapahtui. Jatkosopimus olisi varmasti molempien kanssa "saatu" tehtyä ehkä jopa Flyersiä halvemmalla, mutta Predators valitsi toisin rahansäästösyistä. Tuo oli varmasti win-win trade molemmille joukkueille, mutta kyllä tuo Foppa-saaga kokonaisuudessaan kääntyi joka tapauksessa vahvasti Phillyn suuntaan.
 

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Jaromir Jagr -> Rangers.
Anson Carter -> Capitals.

Jagr teki Rangersistä taas hyvän joukkueen. Yhdessä Lundqvistin kanssa nostivat joukkueen vuosien taaperrusten jälkeen jälleen pudotuspeleihin. Jagr rikkoi mm. Rangesin yhden kauden maali- ja pistetilaston.

Capitals taas sai tumman pelaajan, joka taisi ratkaista mm-kullankin joskus. Harmi vain, että siitä ei Capseille tainnut paljoa iloa olla? Lisäksi Capitals maksoi osan Jagrin palkasta.
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
WHL:ssä tapahtunut treidi, mutta omalla luvalla hyväksyn sen tähän ketjuun. Ei ihan paras treidaus, mutta hyödyllinen, Tom Martin -> käytetty bussi.
 

Nuottipaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
St.Louis Blues, Rauman Lukko, Middlesbrough FC
Laitan ensin suosikkitiimini Bluesin legendaarisia ryöstöjä (ja joo, niitä hutejakin on ihan rittämiin, kiitokset herroille Caron ja Keenan :)

1988:

Brett Hull ja Steve Bozek St. Louisiin, Rob Ramage ja Rick Wamsley Calgaryyn.

1989:

Adam Oates Ja Paul McLean St. Louisiin, Bernie Federko ja Tony McKegney Detroitiin.

Hull & Oates-tutka oli näin ollen luotu ja juurikaan mitään ei menetetty (esim. McKegney taisi olla aika huonossa kondiksessa ja pelasi kai noin 10-20 peliä Wingseissä, Federko oli uransa loppusuoralla ja pelasi Wingseissä yhden kauden, riidellen Yzermanin kanssa).

Viime kaudelta tuo Dekonkin mainitsema D´Agostini-kauppa kelpaa kyllä mullekin :)

Ny Rangersin 1994 Stanley Cup-joukkueen runkohan muodostui paljolti entisistä Oilers-hemmoista (Messier-ryöstö lienee jo kirjattu tännekin) ja Keenanin vanhoista kavereista. Tässä yksi treidi, josta pidin silloin ja josta tuli hyötyä molemmille jengeille, ottaen huomioon herra Amonten uran Blackhawkseissa:

Stephane Matteau ja Brian Noonan NY Rangersiin, Tony Amonte ja Matt Oatesin oikeudet Chicagoon.

Matteau ja Noonan olivat mestarijoukkueen ehdottomia tukipilareita ja toivat joukkueeseen siitä puuttunutta työntekovoimaa ja maalintekotaitoa alempiin kenttiin. Amonte taasen puhkesi kukkaan Chicagossa. Matt Oates?
 
Herätää ajatuksia tuo että Gretzkyä "kaupiteltiin" myös Winnipegiin, Vancouveriin ja Detroitiin. Mielenkiintoista juttua.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
2002 Calgary sai Ruslan Zainullinin oikeudet, Atlanta Marc Savardin. Ensin mainittu ei pelannut peliäkään NHL:ssä, Savard nakutti kolmen kauden aikana 184 ottelussa tehot 63+133=196. Toki jälkiviisaus on aina jälkiviisautta, mutta melko halvalla Atlanta sai hyvän pelurin. Toki pari viimeistä kautta oli mennyt hieman penkin alle, mutta takana oli kuitenkin lupauksia antaneita kausia. Zainullin puolestaan rikkoi ensimmäisen kerran 10 pisteen rajan KHL:ssä kaudella 2005-06.

Lisää jälkiviisautta, mutta Tampa tuskin on kauhean paljon harmitellut sitä, että Calgary päästi St. Louisin waiversiin. Toki Calgaryssa mies oli marginaalisessa roolissa, mutta...

Pengsin ja Canucksin välillä käyty kauppa Stojanovista ja Näslundista on myös osoittanutunut melko koomiseksi. Toinen sai seuraikoniksi myöhemmin kohonneen tähden, toinen sai seurassa kahden kauden aikana 45 pelissä esiintyneen neverheardin, joka teki noissa otteluissa tehot 2+4.

Itse myös kallistuisin tuossa Lindrosin kaupassa Quebecin (+Avsin) puolelle melko rankasti. Jos katsotaan tilannetta tuon hetken näkövinkkelistä, Flyers maksoi erittäin rankan hinnan potentiaalista. Vaikka kyseessä oli poikkeusyksilö, ei kenestäkään voi olla täysin varma vielä varausvaiheessa. Varsinkin, kun kyseessä oli kiukutteleva tapaus. Pari ykköskierroksen varausuvuoroa, ykköskierroksella varattu Foppa, Hextall, jne... Kova hinta kiukuttelevasta kaverista, joka ei ollut debytoinut NHL:ssä. Jälkiviisaana taas on todettava, että ilman tuota kauppaa Avs tuskin olisi voittanut Cuppeja. Jälkiviisaan näkövinkkelistä toteutuneiden näyttöjen osalta homma olisi ollut tasan, jos kauppa olisi käyty vain Fopan ja Lindrosin oikeuksilla. Toki tuon ajan näkövinkkelistä ajatus olisi ollut mahdoton, mutta....
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Jos jossitellaan, niin jossitellaan kunnolla

Jälkiviisaana taas on todettava, että ilman tuota kauppaa Avs tuskin olisi voittanut Cuppeja.

Olen kirjoittanut tästä aikaisemminkin, joten lainaan itseäni:

"Jos Iso-Erkki olisi kiukutellut yhden vuoden verran ja liittynyt joukkueeseen kauden 1992-93 alusta, niin miltä joukkue olisi silloin näyttänyt? Ykkös- ja kakkosketju olisi voitu muodostaa kahdeksikosta Joe Sakic, Mats Sundin, Owen Nolan, Eric Lindros, Valeri Kamensky, Scott Young, Martin Rucinsky, Andrei Kovalenko. Kolmos ja nelosketjuun olisi voinut heittää Mike Houghin, Claude Lapointen, Tony Hrkacin, Stephane Morinin, Gino Cavallinin, Tony Twistin ja Bill Lindsayn kaltaisia roolipelaajia. Puolustuksessa olivat vuoden 1996 mestaruusjoukkueessa pelanneet Adam Foote, Craig Wolanin, Curtis Leschyshyn, Alexei Gusarov sekä organisaatiossa sisällä mm. Dave Karpa, Alexander Karpovtsev, Aaron Miller, Jon Klemm ja Janne Laukkanen. Maalivahteina olivat nuori lupaus Stephane Fiset ja veteraani Jacques Cloutier."

Jos joku väittää, ettei Nordiques olisi ydinryhmällä Sakic-Lindros-Sundin-Nolan-Kamensky-Young-Rucinsky-Kovalenko-Foote-Leschyshyn-Gusarov voittanut ainakin yhtä mestaruutta vuosien 1992-2001 välillä, niin ei ole seurannut NHL-jääkiekkoa 1990-luvulla. Kokoa, kovuutta, taitoa, peliälyä, nopeutta - kaikkea tarpeellista löytyy enemmän kuin tarpeeksi.

Enkä edes laskea tuohon Quebecin ydinryhmään vuoden 1991 jälkeen varattuja pelaajia kuten Anson Carteria, Adam Deadmarshia, Chris Drurya, Milan Hejdukia tai Tim Thomasia. Heidät siis varattiin ennen kuin organisaatio muutti Kanadasta Yhdysvaltoihin.

Peter Forsbergin merkitystä pudotuspeleissä ei pidä liioitella. Sakic voitti Conn Smythen 1996 ja vuonna 2001 Foppa ei edes pelannut Läntisen konferenssin tai Stanley Cupin finaaleissa (loukkaantui LA Kings-sarjassa).
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Jaromir Jagr -> Rangers.
Anson Carter -> Capitals.

Jagr teki Rangersistä taas hyvän joukkueen. Yhdessä Lundqvistin kanssa nostivat joukkueen vuosien taaperrusten jälkeen jälleen pudotuspeleihin. Jagr rikkoi mm. Rangesin yhden kauden maali- ja pistetilaston.

Capitals taas sai tumman pelaajan, joka taisi ratkaista mm-kullankin joskus. Harmi vain, että siitä ei Capseille tainnut paljoa iloa olla? Lisäksi Capitals maksoi osan Jagrin palkasta.

Olen pikkuisen eri mieltä tästä - treidin tavoitteena oli päästä Jagrista ja isosta osasta hänen palkkaansa eroon. Mielestäni tässä onnistuttiin. Jagrin hankinta ja Jagrin vuodet Capsissa olivat ne epäonnistuneemmat. Kun oli äitimammaa ikävä.

Enkä edes laskea tuohon Quebecin ydinryhmään vuoden 1991 jälkeen varattuja pelaajia kuten Anson Carteria, Adam Deadmarshia, Chris Drurya, Milan Hejdukia tai Tim Thomasia. Heidät siis varattiin ennen kuin organisaatio muutti Kanadasta Yhdysvaltoihin.

Peter Forsbergin merkitystä pudotuspeleissä ei pidä liioitella. Sakic voitti Conn Smythen 1996 ja vuonna 2001 Foppa ei edes pelannut Läntisen konferenssin tai Stanley Cupin finaaleissa (loukkaantui LA Kings-sarjassa).

Jep. Ja lisäksi, itse arvelen, että Philadelphia olisi ilman tuota treidiä voinut olla kauempana siitä menestyksestä, mitä se Legion of Doomin ja Ericin avulla sai, vaikkei mestaruuteen asti riittänytkään. Puhumattakaan miten Lindros sopi Broad Street Bullies -historian kaltaiseen rajuun imagoon.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Hyvä ketju. Ainakin omasta muististani San Jose on tehnyt muutamia todella hyviä kauppoja. Thornton, Heatley ja Boyle aikanaan hankittiin hyvin edulliseen hintaan. Heatley on jo kaupattu eteenpäin, mutta korvaus siitäkin oli varsin hyvä.

Calgary taas on tehnyt kasan huonoja kauppoja, joita täällä ollaan sitten muistuteltu, mutta on pakko nostaa tuo Kiprusoffin hankinta todelliseksi ryöstöksi, jonka avulla seura sai hetkellistä menestystä. Myös Rene Bourque hankittiin jotain kolmannen kierroksen varausta vastaan.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Aika halvalla siirtyi Pronger aikanaan Oilersiin:

Edmontoniin: Chris Pronger
St. Louisiin: Eric Brewer, Jeff Woywitka ja Doug Lynch

Breweristä tuli monivuotinen luottopakki Bluesille, mutta Woywitka ei ole koskaan noussut kutospakkia suurempaan roolin. Lynch ei ole pelannut työsulun jälkeen yhtään NHL-ottelua ja hän kiekkoilee tällä hetkellä Itävallan liigassa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Laitetaan Pittsburghin kohdalta muutama hyvin sujunut kauppa:

16.6.1990
Joe Mullen <--> 2.kierroksen varausvuoro
- Mullen irtosi Calgarystä lähes ilmaiseksi. Pari kautta aiemmin oli viettänyt 51 maalin ja 110 pisteen kautta Calgaryssä, ja siihen päälle playoffeissa 16 maalia 21 ottelussa ja Stanley Cup voitto. Pittsburghissa kahdella ensimmäisellä kaudella Stanley Cup voitot. 5 kautta Pittsburghissa treidin jälkeen lähes piste per peli tahtia (lisäksi teki vielä yhden Bostonissa vietetyn kauden jälkeen paluun Pittsburghiin ja lopetti siellä uransa).

11.12.1990
Larry Murphy + Peter Taglianetti <--> Jim Johnson + Chris Dahlquist
- Murphy oli tärkeä palanen Stanley Cup joukkueissa ja vietti 5 hyvää kautta Pittsburghissa. 72 pistettä 74 playoff-ottelussa Pittsburghin riveissä. Ei huonosti puolustajalta.

4.3.1991
Ron Francis + Ulf Samuelsson + Grant Jennings <--> John Cullen + Zarley Zalapski + Jeff Parker
- Tämä treidi oli viimeinen sinetti kahdelle peräkkäiselle mestaruudelle. Francis ja Samuelsson olivat erittäin tärkeitä pelaajia useamman kauden ajan Pittsburghille. Penguinsin historian paras ja tärkein treidi.

Noiden kolmen treidin avulla pitkälti voitettiin kaksi mestaruutta.

Tuoreemmista treideistä ensimmäisenä tulee mieleen:

26.2.2008
Marian Hossa + Pascal Dupuis <--> Colby Armstrong + Angelo Esposito + Erik Christensen + 1. kierroksen varausvuoro
- Hossa oli tärkeä pelaaja ja auttoi joukkueen finaaleihin saakka. Lähti tosin kesällä pois Detroitiin, mutta silti loistava treidi Pittsburghille. Dupuisista on ollut Pittsburghille enemmän hyötyä kuin mitä noista treidissä lähteneistä neljästä palasesta yhteensä oli Atlantalle.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Ei ole tainnut vielä olla kauppaa jossa Alexei Zhitnik vaihdettiin Braydon Coburniin, en kyllä ymmärrä miksi Atlanta tämän kaupan teki, muttä hyvä että näin kävi.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Grant Fuhrin siirto Buffalosta Losiin ei ole tainnut olla vielä täällä?

Alexei Zhitnik, Charlie Huddy & Robb Stauber to Buffalo
Grant Fuhr, Philippe Boucher & Denis Tsygurov to Los Angeles

Fuhr oli Losin aikana huonokuntoinen ja läski, siirtyi sitten ilmaisella siirrolla Bluesiin, jossa laittoi itsensä kuntoon.

Tuossa kaupassa Stauber oli non-factor (kuten Tsygurovkin loppujen lopuksi) ja Huddy uransa ehtoopuolella.

Koska Boucherista ei koskaan mitään ihmeellistä tullut (ja pelattuaan viimein hyvän kauden lähti vapaana agenttina muistaakseni) voidaan Sabresin sanoa saaneen Zhitnikin varsin halvalla.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jos joku väittää, ettei Nordiques olisi ydinryhmällä Sakic-Lindros-Sundin-Nolan-Kamensky-Young-Rucinsky-Kovalenko-Foote-Leschyshyn-Gusarov voittanut ainakin yhtä mestaruutta vuosien 1992-2001 välillä, niin ei ole seurannut NHL-jääkiekkoa 1990-luvulla.

Jos aletaan tuota treidia ajattelemaan, niin...
* Phillyssa Lindros pelasi 486 ottelua ja teki tehot 290+369=659.
* Quebecissa+Avsissa Foppa pelasi 591 ottelua ja teki tehot 217+538=755.
* Fopan P/G 1,28, Iso-E:n 1,36.
* Molemmat nostivat oman joukkueensa profiilia selvästi, Lindros johtaen joukkueensa aina finaaleihin asti ja Foppa ollen parhaimmillaan jopa liigan paras pelaaja.

Noilta osin treidi näyttää jälkikäteen hyvältä ja tasapäiseltä. Molemmat olivat selkeästi supertähtiä ja joukkueensa kulmakiviä, pelaten mukavat urat seuroissa.

Miksi sitten listasin tuon treidin? Siksi, että:
* Kaupassa siirtyi tukku kahisevaa, 15 miljoonaa. Vertailun vuoksi kaudella 1992-93 parhaiten palkattu pelaaja (Lindros) tienasi 3,5 miljoonaa ja kakkonen (Gretzky) 3m. Puhutaan siis suhteellisen suuresta rahamäärästä. Tuskin to rahamäärä haittasi avainpelaajien pidossa ja hankinnassa.
* Ricci pelasi Avsissa+Quebecissa 5 täyttä kautta ja yhden tynkäkauden. Parhaalla kaudella pisteitä tuli 78 ja koko "uran" p/g oli kohtuullinen. Ensimmäisen Avsin mestaruuden aikana mies teki 22 pleijarimatsissa 18 pistettä, eli hänellä oli tärkeä rooli mestaruutta hankittaessa.
* Duschene ehti pelata vain kauden, toki tehden tasan pisteen per peli. Ei mikään turisti siis.
* Varausvuorolla tuli Thibault, joka näytteli osaansa Roy kaupassa.
* + Muut pelaajat

Aika helvetin kova väliraha mielestäni kaupasta, joka olisi ilman välirahaa ollut hyvin pitkälti tasan. Vaikka Phillylle ei tyhjää arpaa jäänytkään käteen, voidaan aina jossitella miten paljon tuo treidi vaikuttikaan seuroihin. Olisiko Philly pärjännyt paremmin, jos Foppa olisi jäänyt heille, Duschene ei olisi lähtenyt, Ricci olisi saatu pidettyä ja kassassa olisi ollut varaa 4-6 tähtipelaajan palkkaa (1992-93 hinnoin) vastaavan summan verran? Toki Lindros toi mukanaan myös rahaa (lipputulot, fanimyynti, jne.), mutta tuskin tarpeeksi paikatakseen 15m+liigan kärkipään palkkatulojen verran. Ja taisi se Foppakin tuoda rahaa taloon, jopa ilman tuota 15 millin siirtorahaa.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Lynch ei ole pelannut työsulun jälkeen yhtään NHL-ottelua ja hän kiekkoilee tällä hetkellä Itävallan liigassa.
Lynch oli 20-vuotiaana tulokaskaudellaan AHL:n tähdistöottelussa. Sittemmin loukkaantumiset pilasivat tämän lupauksen uran.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös