NHL Eastside Hockey Manager

  • 567 360
  • 2 477
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Rupesi kiinnostamaan tämä peli. Voisiko joku opastaa alkuun? Maksaako? Mistä saa ja mitä päivityksiä kannattaa asennella?
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Tämä on helppo peli. Alkuun on helppo päästä, taktiikat on sopivan yksinkertaiset. Peliä ei enää taida saada mistään ostettua. Mä voin myydä oman lisenssini, koska en tätä enää pelaa. Odottelen tuota uutta FHM peliä. Tai oikeastaan olen jo sen demon ostanutkin, mutta en ole vielä oikein jaksanut aloittaa.
Peliin kannattaa asentaa viralliset päivitykset ja sitten esimerkiksi EHM Bluelinen sivuilta hakea tuoreimmat rosteripäivitykset, joukkueiden logot jne.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Pelistähän on elossa myös freeware versio, joka on monella tapaa köyhempi kuin tuo 2007 versio, mutta freewaren ympärillä elää vielä jonkinlainen yhteisö joka pyörittelee omia liigojaa. Tämä on ainakin itseäni kovasti innostava malli kun pääsee ihan oikeiden ihmisten kanssa hieromaan treidejä yms.
Täältä löytyy tarkempaa ohjetta freewaren ympärille: Fhockey - Home of Eastside Hockey Manager

Suosittelen!
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Aloittelinpa tuossa itsekin uusimmilla päivityksillä ym. rupeaman Sabresin GM:nä.

Tekoäly-managerit eivät kovin hääppöisiä ole ja olen saanutkin koottua naurettavan kovan ja vielä ikärakenteeltaan todella nuoren joukkueen jo tässä vaiheessa, vaikka mennään vasta 2013 heinäkuuta. Joukkue on muotoa:

Vanek - Malkin - Voracek

J.Benn - Ennis - Stafford

Foligno - Hodgson - Zherdev

Rinaldo - Larsson - Kaleta

B.Coburn - Myers

Alzner - Ehrhoff

S.Despress - L.Schenn

Miller
Enroth

Prospect-osastolla on vielä semmoisia turhakkeita kuin:

Barkov
Grigorenko
Drouin
Armia
Girgensons
Pysyk
McNabb
McCabe
Hacket
Makarov

Tämän lisäksi en ole joutunut korkeista draft pickeista luopumaan kuin 2013 2. kierroksen Minnesotan pickista. Muuten on mennyt jonkin verran myöhempien vuorojen pickeja.

Tekoälyn suurin ongelma tuntuu olevan se, että pystyt ostamaan helposti laatua määrällä. Tekoäly myöskin tuntuu antavan toisinaan todella paljon arvoa aika keskinkertaisille, kohtalaisen iäkkäille pelaajille, joilla on vielä sopimustakin vähän jäljellä. Hyvä keino on myös se, että ottaa noita parempia pelaajia waivereista ja myy jonkin ajan päästä eteenpäin. Quincey ja Bergenheim esimerkiksi lähtenyt hyvällä hinnalla eteenpäin, kun ensiksi on ne poiminut waivereista. Pari kertaa myös olen ottanut juuri kauppaamani pelaajan takaisin waivereista itselleni, kun tekoäly-gm on hänet laittanut suoraan kaupan jälkeen sinne, heh. Kekäläinenkin luopui yllättävän helposti nyt 2013 kesän ykköspickistään, kun vain ladoin riittävästi keskinkertaista kamaa pöytään.

Pelaanko liian heikolla vaikeusasteella? En nimittäin huomannut alussa katsoa, pystyykö sitä vaihtamaan.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Pelaanko liian heikolla vaikeusasteella? En nimittäin huomannut alussa katsoa, pystyykö sitä vaihtamaan.

Ei pysty vaihtamaan. Se on tosin turhankin helppoa napata joka vuosi ykkösvaraus ja rakentaa joukkue, joka on käytännössä mahdotonta teköälyn voittaa. Chicago Blackhawkseilla pelasin joskus aikoinaan jonnekkin vuodelle 2050-60 ja mestaruuksia napsahti varmaan lähemmäs neljäkymmentä, vaikka laitoin ketjupeluutuksetkin tasaisesti neljään kenttään jopa playoffeihin. Joukkueen rakensin täysin omien varausten kautta.

Jokunen aika sitten aloin pelaamaan myös Columbuksella, mutta sekin sai jäädä, kun muutamassa kaudessa joukkue oli ihan mahoton.

Mutta silti harvaa jos yhtään peliä olen koskaan pelannut näin paljon kuin tätä. Varauksessa onnistuminen ja pelaajan kehittäminen huipulle tuo hienoa onnistumisen tunnetta ja hulluna tilasto fanaatikkona on hauska seurata pelaajien statseja ja kehitystä. Huippupeli vaikka on jo vähän jäänyt taka-alalle ainakin hetkeksi!
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Laitan vaikka tänne. Itseä kiinnostaa manageripeleissä käytännössä pelkästään SM-liiga ja sen ohessa muut eurooppalaiset sarjat, koska NHL:n pelaajamarkkinamaailma on huomattavan erilainen ja eurooppalainen junnuista pääsarjapelaajiksi -meininki kiinnostaa enemmän. Mutta miten te muut?

Äänestys täällä
 

Fensba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kait tässä pitää pieni kertomus eräänlaisesta "tuhkimotarinasta" kertoa.

Alottelin tuossa muutama kuukausi sitten uuden saven, luonnollisesti Ilveksellä ja uusimilla päivityksillä. Ensimmäinen kausi meni aivan niin vahvasti kuin odotinkin ja lopputuloksena viimeinen sija, melko suurella marginaalilla toiseksi viimeiseen. Kesken kauden pelaajamarkkinoilta tulleet Kalle Kerman, Juuso Salmi, Jens Jakobs, Troy Milam, Sami Sandell ja Miika Koivisto eivät auttaneet pelastamaan uppoavaa laivaa ja tie vei karsintoihin. Karsinnoissa Sport kuitenkin kaatui melko helposti 4-1 ja valmistautuminen kohti seuraavaa kautta alkoi.

Uusi kausi ja uudet kujeet. Joukkue uudistui rajusti kesän aikana ja erityisesti panostus oli nuorissa. Alkukausi sujuikin yläkanttiin ja sijoitus oli ensimmäiset kymmenen peliä keskikastin yläpuolella. Sitten kohtalo puuttui peliin, noin kahden viikon sisään kolme tärkeämpääkin tärkeää miestä (Koistinen, Marjamäki ja Kantola) loukkaantuivat pitkäksi aikaa ja alamäki alkoi. Lopputulemana kauden puolenvälin jälkeen Ilves oli taas valahtanut sarjataulukon pohjille. Omassa mielessäni jo pyöri taas "valmistautuminen ensi kauteen" ja yritin neuvotella junnuille pitkiä sopimuksia. Johdolla oli kuitenkin muut ajatukset ja 13.2.2008 tuomiona oli potkut.

Siinä sitten alkoi uuden työpaikan metsästäminen, joka olikin paljon vaikeampaa kuin luulin. Toisaalta olisi tehnyt mieli lähteä esimerkiksi Ruotsiin tai Tsekkiin, mutta päätavoitteena oli, että valmentajapaikka löytyisi joko Sm-liigasta tai vähintään Mestiksestä. Luulin jo onnen päiväni koittaneen kun samaan aikaan sekä Ässien että Sportin managerit saivat potkut. Onni oli kuitenkin ennen aikaista, kun muutaman viikon päästä paikat olivat jo menneet . 10.7.2009 oli se päivämäärä, kun vihdoin jotain tapahtui. Suomi-sarjaan noussut Oriveden Fortuna tarjosi GM:n paikkaa ja tuskallisen, melkein puolentoistavuoden odotuksen jälkeen, tartuin haasteeseen. Haaste se todellakin oli, sillä pelaajia ja henkilökuntaa oli tasan nolla kappaletta valmiina.

Ensimmäisen kauden tavoitteena oli vain ja ainoastaan saada riittävä määrä pelaajia sekä henkilökuntaa joukkueeseen. Budjetti oli muistaakseni noin 50-60k. Kauden alkaessa jokainen paikka oli täytetty kokoonpanossa ja mukaan sain hieman yllättäen myös liigakokemustakin omaavia äijiä, kuten Eero Väre, Juuso Riikola, Ville Paalanen, Toni Leinonen ja Toni Kallela. Kausi meni todella ailahtelevasti, lopputuloksena runkosarjan 9.sija ja putoamissarja. Putoamissarjasta selviydyttiin kuitenkin kunnialla ja valmistautuminen uuteen kauteen alkoi jälleen. Kauden aikana olin tehnyt 15 pelaajan kanssa sopimukset myös tulevasta kaudesta, joten runko oli hyvin kasassa.

Toisen kauden tavoitteena oli parantaa edelliskauden suoritusta ja sitä lähdettiin hakemaan jälleen nuorennusleikkauksen kautta. Hankinnat eivät olleet "suuren yleisön" tuntemia, vaan suurimmaksi osaksi 17-22 -vuotiaita, tulevaisuuden lupauksia, mm. maalivahti Jorma Vähäsalo (17v), puolustaja Roope Lajunen (18v) sekä sentteri Tomi Gärdström (18v). Harjoituskauden ottelut sujuivat tasaisissa merkeissä, mutta kun Suomi-sarja starttasi, ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Kausi nimittäin alkoi Oriveden Fortunan musertavalla 12 ottelun voittoputkella ja sarjan kärkipaikka varmistui jo hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä. Jatkopeleissä tahti ei hyytynyt vaan mestisjuna puksutti väkevästi kohti karsintoja, joissa vastaan tuli Kotkan Titaanit. Sarja poikki kolmessa ottelussa ja mitättömyydestä lähtenyt joukkue varmisti itselleen paikan Mestiksestä ensi kaudeksi!

Ensimmäiseen kauteen sarjaporrasta ylempänä oli turvalliset lähtökohdat sillä joukkueen kokoonpanossa oli jo kesän alussa 20 pelaajaa. Muutama junnu tuli taas kesän aikana joukkueeseen hakemaan pelipaikkaa ja erityismainintana jo edellisen kauden lopussa NoPy-2:sesta (5-divisioonasta) ilmaiseksi hankittu Niklas Juntunen (17v), jota scoutit vertasivat jopa Marian Hossaan. Kausi meni "odotetunlaisesti" edellisen kauden dominoinnin huomioon ottaen ja loppusijoituksena runkosarjassa oli neljäs sija. Tie tyssäsi kuitenkin heti puolivälieriin, kun Vaasan Sport vei tiukan sarjan 3-2, viidennessä ottelussa tulleen jatkoaikamaalin turvin. Ensimmäiseksi kaudeksi toiseksi kovimmalla sarjatasolla tulos oli kuitenkin vähintäänkin tyydyttävä.

Toiseen kauteen Mestiksessä ladattiinkin jo suurempia odotuksia. Hankintoja ei taas suuremmin tarvinnut tehdä, sillä nimensä uusiin sopimuksiin laittoivat edellisen kauden aikana jo 18 pelaajaa. Energian pystyi siis keskittämään ainoastaan muutamiin, tälle tasolle, huippuvahvistuksiin, jotka olivat Sami Mutanen, Kai Kantola, Toni Dahlman sekä huippulupaava Hyvärinen. Harjoituskauden otteluiden (4) maaliero oli murskaava: 26-3. Jo kauden alusta lähtien havaittavaissa oli samoja piirteitä, kuin Suomi-sarjan mestaruuskaudella ja runkosarjan lopussa taulukon kärjessä komeilikin Oriveden Fortuna. Playoffeissa ottelut olivat hieman tiukempia kuin runkosarjassa, mutta niin vain finaaleissakin tullut, usealla liigalainalla varustettu, TuTo taipui voitoin 3-1. Suuntana oli liigakarsinnat ja vastassa Porin Ässät. Odotettavissa oli ennakkoon kahden huippuvahdin, Antti Raanta, Ässät ja Jorma Vähäsalo, Fortuna, taistelu. Ei turhaan, sillä ensimmäiseen kolmeen otteluun verkot pöllyivät maalivahtien takana ainoastaan viisi kertaa (1-0, 2-1 JA., 0-1 JA.) Kaksi näistä päättyi Fortunan voittoon. Neljännessä pelissä koko kauden pistepörssin kärjessä viilettänyt, joukkueen kapellimestari, Tomi Gärdström iski tehot 3+1 ja se riitti naulitsemaan sarjan viimeisen ottelun lukemin 5-2. Neljässä kaudessa Fortuna oli siis tämän jälkeen selvittänyt tiensä olemattomasta budjetista ja alle 50:stä kausikorttilaisesta huolimatta SM-LIIGAAN!

Budjetin ollessa 163k, ei liigaan saanut hirveän nimivahvaa porukkaa. Ykköspelaajille sorvatut sopimukset edellisellä kaudella loivat kuitenkin vahvan pohjan myös ensimmäiselle liigakaudelle. Mukaan haalittiin vielä läpimurtoaan odottavia pelaajia kuten Markus Hännikäinen, Tomi Pekkala, sekä puolustukseen Tuukka Meriläinen ja Alex Lintuniemi. Myös Fortunan historian ensimmäiset ulkomaalaispelaajat löysivät tiensä joukkueen pukukoppiin, kun puolustajat Aaron Ness ja Matej Ondrejec sekä hyökkääjät Jesse Felten ja Matt Smyth liittyivät joukkueen vahvuuteen. Ondrejec ja Felten osoittautuivat kauden aikana melkoisiksi turisteiksi, mutta Ness (6+15 +12) ja Smyth (12+13 +8) täyttivät vahvistusten merkit. Kausi meni kuin siivillä, loistavien suoritusten seuraten toisiaan ja runkosarjan lopussa Fortuna löytyi sijalta kaksi! Playoffien ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui HPK, mikä pisti sikäli hieman pelottamaan, kun heidän maalillaan seisoi runkosarjassa parhaiten torjunut maalivahti Thomas Greiss. Kahdessa ensimmäisessä pelissä Greiss otti niskalenkin Fortunan maalivahdista Vähäsalosta ja oikeastaan koko joukkueesta pitämällä 120 minuuttia maalinsa puhtaana. Kolmanteen otteluun herättäväksi tekijäksi luisteli hyvin kakkosmaalivahtina kautensa pelannut juniori Ristomatti Jäske. Nuorukainen pelasi aivan uskomattomalla tasolla koko pudotuspelit, pudottaen ensin HPK:n, tämän jälkeen Tapparan ja finaalisarjassa runkosarjaa hallinneen Jokerit, torjuntaprosentin ollessa niinkin vaatimattomat kuin 95,8%! Ja jos joku jo tässä vaiheessa hoksasi, kyllä, Kanada-malja oli tullut Orivedelle! Neljään kauteen siis kolme eri mestaruutta! Orivesi sekosi ja GM oli juhlittu kansallissankari...:)

Tähän mennessä siis Fortunan peräsimessä on tullut vietettyä viisi kautta ja valehtelematta ne ovat olleet "EHM-urani" mielenkiintoisimmat.

Yhteenvetona vielä suurimmat Fortuna-ikonit tähän mennessä:

1. Tomi Gärdström, 175gp 80+111 =191
- Hankittiin toiselle Suomi-sarja kaudelle ja on siitä lähtien ollut joukkueen ykkössenteri ja paras pistemies jokaisella kaudella. Nakutteli Suomi-sarjassa ja Mestiksessä yli 1 p/o tahtia ja Sm-liigassakin 56 otteluun syntyi 50 pistettä.

2. Jorma Vähäsalo, 129gp, 86-24-18, 92,9%
- Hankittiin samaan aikaan kuin Gärdström. Siitä lähtien ollut joukkueen ykkösmaalivahti. Voittoprosentti on n. 65% luokkaa ja torjuntaprosentit ovat olleet jokakaudella reilusti yli 90%. Sm-liigan playoffeissa Jäske vei kuitenkin Vähäsalon paikan.

3. Niklas Juntunen, 142gp, 53+55 =108
- "Köyhän miehen" Marian Hossa. Huippukaappaus, joka on osoittautunut joka kausi vain paremmaksi ja paremmaksi pelaajaksi. Oli jopa Gärdströmiä tärkeämpi pelaajia Mestiksen playoffeissa (9gp 7+8).

4. Roope Lajunen, 172gp, 29+57 =86
- Tuli myöskin samaan aikaan joukkueeseen kuin kolme yllä olevaa. Parantanut joka kausi piste-ennätystään (11, 22, 23, 30). Eli mitä kovemmaksi pelit ovat menneet, Lajunen on nostanut tasoaan.

5. Anssi Juntunen, 215gp, 17+29 =46
- Pakko. Ainut, joka on ollut joukkueessa ensimmäisestä Suomi-sarja kaudesta lähtien. Ei häikäise, ei petä. Alussa oli kärkipuolustajia, nykyisin peruspuolustajana pienillä minuuteilla.


Mainittakoon vielä se, että "lisähaasteena" otin viimeisellä kaudella vastaan Ukrainan GM:n paikan. MM-kultaa odotellessa...


Teksti venyikin hieman. Omasta mielestäni on mielenkiintoista lukea muiden managerien tarinoita, joten siksi päädyin itse myös kirjoittamaan tämän elämäntarinan. Onnea, jos joku jaksoi lukea loppuun asti :) Kirjotusvihreistä ne oat vastuuat.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Tampereen Ilves
Kait tässä pitää pieni kertomus eräänlaisesta "tuhkimotarinasta" kertoa.

Alottelin tuossa muutama kuukausi sitten uuden saven, luonnollisesti Ilveksellä ja uusimilla päivityksillä. Ensimmäinen kausi meni aivan niin vahvasti kuin odotinkin ja lopputuloksena viimeinen sija, melko suurella marginaalilla toiseksi viimeiseen. Kesken kauden pelaajamarkkinoilta tulleet Kalle Kerman, Juuso Salmi, Jens Jakobs, Troy Milam, Sami Sandell ja Miika Koivisto eivät auttaneet pelastamaan uppoavaa laivaa ja tie vei karsintoihin. Karsinnoissa Sport kuitenkin kaatui melko helposti 4-1 ja valmistautuminen kohti seuraavaa kautta alkoi.

Uusi kausi ja uudet kujeet. Joukkue uudistui rajusti kesän aikana ja erityisesti panostus oli nuorissa. Alkukausi sujuikin yläkanttiin ja sijoitus oli ensimmäiset kymmenen peliä keskikastin yläpuolella. Sitten kohtalo puuttui peliin, noin kahden viikon sisään kolme tärkeämpääkin tärkeää miestä (Koistinen, Marjamäki ja Kantola) loukkaantuivat pitkäksi aikaa ja alamäki alkoi. Lopputulemana kauden puolenvälin jälkeen Ilves oli taas valahtanut sarjataulukon pohjille. Omassa mielessäni jo pyöri taas "valmistautuminen ensi kauteen" ja yritin neuvotella junnuille pitkiä sopimuksia. Johdolla oli kuitenkin muut ajatukset ja 13.2.2008 tuomiona oli potkut.

Siinä sitten alkoi uuden työpaikan metsästäminen, joka olikin paljon vaikeampaa kuin luulin. Toisaalta olisi tehnyt mieli lähteä esimerkiksi Ruotsiin tai Tsekkiin, mutta päätavoitteena oli, että valmentajapaikka löytyisi joko Sm-liigasta tai vähintään Mestiksestä. Luulin jo onnen päiväni koittaneen kun samaan aikaan sekä Ässien että Sportin managerit saivat potkut. Onni oli kuitenkin ennen aikaista, kun muutaman viikon päästä paikat olivat jo menneet . 10.7.2009 oli se päivämäärä, kun vihdoin jotain tapahtui. Suomi-sarjaan noussut Oriveden Fortuna tarjosi GM:n paikkaa ja tuskallisen, melkein puolentoistavuoden odotuksen jälkeen, tartuin haasteeseen. Haaste se todellakin oli, sillä pelaajia ja henkilökuntaa oli tasan nolla kappaletta valmiina.

Ensimmäisen kauden tavoitteena oli vain ja ainoastaan saada riittävä määrä pelaajia sekä henkilökuntaa joukkueeseen. Budjetti oli muistaakseni noin 50-60k. Kauden alkaessa jokainen paikka oli täytetty kokoonpanossa ja mukaan sain hieman yllättäen myös liigakokemustakin omaavia äijiä, kuten Eero Väre, Juuso Riikola, Ville Paalanen, Toni Leinonen ja Toni Kallela. Kausi meni todella ailahtelevasti, lopputuloksena runkosarjan 9.sija ja putoamissarja. Putoamissarjasta selviydyttiin kuitenkin kunnialla ja valmistautuminen uuteen kauteen alkoi jälleen. Kauden aikana olin tehnyt 15 pelaajan kanssa sopimukset myös tulevasta kaudesta, joten runko oli hyvin kasassa.

Toisen kauden tavoitteena oli parantaa edelliskauden suoritusta ja sitä lähdettiin hakemaan jälleen nuorennusleikkauksen kautta. Hankinnat eivät olleet "suuren yleisön" tuntemia, vaan suurimmaksi osaksi 17-22 -vuotiaita, tulevaisuuden lupauksia, mm. maalivahti Jorma Vähäsalo (17v), puolustaja Roope Lajunen (18v) sekä sentteri Tomi Gärdström (18v). Harjoituskauden ottelut sujuivat tasaisissa merkeissä, mutta kun Suomi-sarja starttasi, ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Kausi nimittäin alkoi Oriveden Fortunan musertavalla 12 ottelun voittoputkella ja sarjan kärkipaikka varmistui jo hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä. Jatkopeleissä tahti ei hyytynyt vaan mestisjuna puksutti väkevästi kohti karsintoja, joissa vastaan tuli Kotkan Titaanit. Sarja poikki kolmessa ottelussa ja mitättömyydestä lähtenyt joukkue varmisti itselleen paikan Mestiksestä ensi kaudeksi!

Ensimmäiseen kauteen sarjaporrasta ylempänä oli turvalliset lähtökohdat sillä joukkueen kokoonpanossa oli jo kesän alussa 20 pelaajaa. Muutama junnu tuli taas kesän aikana joukkueeseen hakemaan pelipaikkaa ja erityismainintana jo edellisen kauden lopussa NoPy-2:sesta (5-divisioonasta) ilmaiseksi hankittu Niklas Juntunen (17v), jota scoutit vertasivat jopa Marian Hossaan. Kausi meni "odotetunlaisesti" edellisen kauden dominoinnin huomioon ottaen ja loppusijoituksena runkosarjassa oli neljäs sija. Tie tyssäsi kuitenkin heti puolivälieriin, kun Vaasan Sport vei tiukan sarjan 3-2, viidennessä ottelussa tulleen jatkoaikamaalin turvin. Ensimmäiseksi kaudeksi toiseksi kovimmalla sarjatasolla tulos oli kuitenkin vähintäänkin tyydyttävä.

Toiseen kauteen Mestiksessä ladattiinkin jo suurempia odotuksia. Hankintoja ei taas suuremmin tarvinnut tehdä, sillä nimensä uusiin sopimuksiin laittoivat edellisen kauden aikana jo 18 pelaajaa. Energian pystyi siis keskittämään ainoastaan muutamiin, tälle tasolle, huippuvahvistuksiin, jotka olivat Sami Mutanen, Kai Kantola, Toni Dahlman sekä huippulupaava Hyvärinen. Harjoituskauden otteluiden (4) maaliero oli murskaava: 26-3. Jo kauden alusta lähtien havaittavaissa oli samoja piirteitä, kuin Suomi-sarjan mestaruuskaudella ja runkosarjan lopussa taulukon kärjessä komeilikin Oriveden Fortuna. Playoffeissa ottelut olivat hieman tiukempia kuin runkosarjassa, mutta niin vain finaaleissakin tullut, usealla liigalainalla varustettu, TuTo taipui voitoin 3-1. Suuntana oli liigakarsinnat ja vastassa Porin Ässät. Odotettavissa oli ennakkoon kahden huippuvahdin, Antti Raanta, Ässät ja Jorma Vähäsalo, Fortuna, taistelu. Ei turhaan, sillä ensimmäiseen kolmeen otteluun verkot pöllyivät maalivahtien takana ainoastaan viisi kertaa (1-0, 2-1 JA., 0-1 JA.) Kaksi näistä päättyi Fortunan voittoon. Neljännessä pelissä koko kauden pistepörssin kärjessä viilettänyt, joukkueen kapellimestari, Tomi Gärdström iski tehot 3+1 ja se riitti naulitsemaan sarjan viimeisen ottelun lukemin 5-2. Neljässä kaudessa Fortuna oli siis tämän jälkeen selvittänyt tiensä olemattomasta budjetista ja alle 50:stä kausikorttilaisesta huolimatta SM-LIIGAAN!

Budjetin ollessa 163k, ei liigaan saanut hirveän nimivahvaa porukkaa. Ykköspelaajille sorvatut sopimukset edellisellä kaudella loivat kuitenkin vahvan pohjan myös ensimmäiselle liigakaudelle. Mukaan haalittiin vielä läpimurtoaan odottavia pelaajia kuten Markus Hännikäinen, Tomi Pekkala, sekä puolustukseen Tuukka Meriläinen ja Alex Lintuniemi. Myös Fortunan historian ensimmäiset ulkomaalaispelaajat löysivät tiensä joukkueen pukukoppiin, kun puolustajat Aaron Ness ja Matej Ondrejec sekä hyökkääjät Jesse Felten ja Matt Smyth liittyivät joukkueen vahvuuteen. Ondrejec ja Felten osoittautuivat kauden aikana melkoisiksi turisteiksi, mutta Ness (6+15 +12) ja Smyth (12+13 +8) täyttivät vahvistusten merkit. Kausi meni kuin siivillä, loistavien suoritusten seuraten toisiaan ja runkosarjan lopussa Fortuna löytyi sijalta kaksi! Playoffien ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui HPK, mikä pisti sikäli hieman pelottamaan, kun heidän maalillaan seisoi runkosarjassa parhaiten torjunut maalivahti Thomas Greiss. Kahdessa ensimmäisessä pelissä Greiss otti niskalenkin Fortunan maalivahdista Vähäsalosta ja oikeastaan koko joukkueesta pitämällä 120 minuuttia maalinsa puhtaana. Kolmanteen otteluun herättäväksi tekijäksi luisteli hyvin kakkosmaalivahtina kautensa pelannut juniori Ristomatti Jäske. Nuorukainen pelasi aivan uskomattomalla tasolla koko pudotuspelit, pudottaen ensin HPK:n, tämän jälkeen Tapparan ja finaalisarjassa runkosarjaa hallinneen Jokerit, torjuntaprosentin ollessa niinkin vaatimattomat kuin 95,8%! Ja jos joku jo tässä vaiheessa hoksasi, kyllä, Kanada-malja oli tullut Orivedelle! Neljään kauteen siis kolme eri mestaruutta! Orivesi sekosi ja GM oli juhlittu kansallissankari...:)

Tähän mennessä siis Fortunan peräsimessä on tullut vietettyä viisi kautta ja valehtelematta ne ovat olleet "EHM-urani" mielenkiintoisimmat.

Yhteenvetona vielä suurimmat Fortuna-ikonit tähän mennessä:

1. Tomi Gärdström, 175gp 80+111 =191
- Hankittiin toiselle Suomi-sarja kaudelle ja on siitä lähtien ollut joukkueen ykkössenteri ja paras pistemies jokaisella kaudella. Nakutteli Suomi-sarjassa ja Mestiksessä yli 1 p/o tahtia ja Sm-liigassakin 56 otteluun syntyi 50 pistettä.

2. Jorma Vähäsalo, 129gp, 86-24-18, 92,9%
- Hankittiin samaan aikaan kuin Gärdström. Siitä lähtien ollut joukkueen ykkösmaalivahti. Voittoprosentti on n. 65% luokkaa ja torjuntaprosentit ovat olleet jokakaudella reilusti yli 90%. Sm-liigan playoffeissa Jäske vei kuitenkin Vähäsalon paikan.

3. Niklas Juntunen, 142gp, 53+55 =108
- "Köyhän miehen" Marian Hossa. Huippukaappaus, joka on osoittautunut joka kausi vain paremmaksi ja paremmaksi pelaajaksi. Oli jopa Gärdströmiä tärkeämpi pelaajia Mestiksen playoffeissa (9gp 7+8).

4. Roope Lajunen, 172gp, 29+57 =86
- Tuli myöskin samaan aikaan joukkueeseen kuin kolme yllä olevaa. Parantanut joka kausi piste-ennätystään (11, 22, 23, 30). Eli mitä kovemmaksi pelit ovat menneet, Lajunen on nostanut tasoaan.

5. Anssi Juntunen, 215gp, 17+29 =46
- Pakko. Ainut, joka on ollut joukkueessa ensimmäisestä Suomi-sarja kaudesta lähtien. Ei häikäise, ei petä. Alussa oli kärkipuolustajia, nykyisin peruspuolustajana pienillä minuuteilla.


Mainittakoon vielä se, että "lisähaasteena" otin viimeisellä kaudella vastaan Ukrainan GM:n paikan. MM-kultaa odotellessa...


Teksti venyikin hieman. Omasta mielestäni on mielenkiintoista lukea muiden managerien tarinoita, joten siksi päädyin itse myös kirjoittamaan tämän elämäntarinan. Onnea, jos joku jaksoi lukea loppuun asti :) Kirjotusvihreistä ne oat vastuuat.

Mitä helvettiä!? Asun itse Orivedellä ja tämä on mennyt täysin ohitse ;) Pientä parannusta toivoisin tiedotukseen ;) Koskas torilla on juhlat?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
 

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs & Syracuse Bulldogs
Jatkopeleissä tahti ei hyytynyt vaan mestisjuna puksutti väkevästi kohti karsintoja, joissa vastaan tuli Kotkan Titaanit. Sarja poikki kolmessa ottelussa ja mitättömyydestä lähtenyt joukkue varmisti itselleen paikan Mestiksestä ensi kaudeksi!

Siis onko tähän olemassa jokin päivitys joka poistaa karsintasarjan ja tilalle tulee yksittäinen ottelupari, kun pelataan pääsystä Mestikseen?
 

Fensba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Siis onko tähän olemassa jokin päivitys joka poistaa karsintasarjan ja tilalle tulee yksittäinen ottelupari, kun pelataan pääsystä Mestikseen?

My bad. Unohtui tuo karsintasarja tosta välistä. Tosiaan siis välissä oli vielä neljän hengen karsintasarja, mutta joukkueita ei kyllä pysty muistamaan.

edit. ja en takaa, etteikö muitakin pieniä virheitä löytyisi. Keskittyminen ei riittänyt enää oikolukuun.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihan heittona kysyisin, kauanko teillä menee yhden kauden pelaamisessa? Itsellä aina lopahtanut tuo pelaaminen, kun latausajat ovat niin helvetin pitkiä, vaikka asetuksiakin olen koettanut säätää.
 

Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan heittona kysyisin, kauanko teillä menee yhden kauden pelaamisessa? Itsellä aina lopahtanut tuo pelaaminen, kun latausajat ovat niin helvetin pitkiä, vaikka asetuksiakin olen koettanut säätää.

Noin 32h/kausi. Katson kaikki ottelut highlightsit extendedillä ja speed fastilla. Lisäksi joukkueen taktiikoiden säätämiseen, staffin palkkaamiseen, harjoitusten kanssa kikkailemiseen ja draftiin menee useampi tunti peliaikaa. Sen lisäksi komennossa AHL-farmitiimi, joka vie tietenkin oman aikansa.

Omalla kohdalle ei nuo latausajat ole mikään ongelma. Kaikki liigat valittuna ja päivä vaihtuu uudeksi noin sekunnissa.
 
Viimeksi muokattu:

Viili90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Rupesi kiinnostamaan tämä peli. Voisiko joku opastaa alkuun? Maksaako? Mistä saa ja mitä päivityksiä kannattaa asennella?

Peliä ei taida enää virallisesti myydä netin kautta, mutta kuulemma sitä on onnistuttu viime vuosina ostamaan demon kautta. Itsellä ei ole kokemusta, mutta kuulemma onnistunut? Varmaa faktaa olisi mukava saada.

Eli teoriassa; lataa virallisen demon ja sitten sitä kautta yrittää ostaa sen luottokortilla. Klikkaa Buy Now!-nappulaa (mm. Visa Electron käy).
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Omalla kohdalle ei nuo latausajat ole mikään ongelma. Kaikki liigat valittuna ja päivä vaihtuu uudeksi noin sekunnissa.

Mikäköhän mulla mättää, kun päivä vaihtuu about 30 sekunnissa, vaikka kaikki asetukset ovat minimissä? Kaikki liigat toki ovat mukana, mutta kyllä tuossa ajallisesti aika iso ero on...
 

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs & Syracuse Bulldogs
Mikäköhän mulla mättää, kun päivä vaihtuu about 30 sekunnissa, vaikka kaikki asetukset ovat minimissä? Kaikki liigat toki ovat mukana, mutta kyllä tuossa ajallisesti aika iso ero on...

Detail levelit siis minimissä? Ne sitä aikaa vie päivän vaihdossa.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Detail levelit siis minimissä? Ne sitä aikaa vie päivän vaihdossa.

Kyllä, jokainen detail level on "minimum"-tilassa. Tuo kaiketi se nopein noista on?
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Ajattelin taas pienen tauon jälkeen ladata pelin ja alkaa pelaamaan mutta jostain syystä parin päivän jälkeen tulee teksti "ehm2007 lakkasi toimimasta" eikä auta vaikka kokeilen muita liigoja. Onko kenelläkään muulla olluit vastaavaa?
 

Fensba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ajattelin taas pienen tauon jälkeen ladata pelin ja alkaa pelaamaan mutta jostain syystä parin päivän jälkeen tulee teksti "ehm2007 lakkasi toimimasta" eikä auta vaikka kokeilen muita liigoja. Onko kenelläkään muulla olluit vastaavaa?

Itselläni oli joskus tämä sama. Muistaakseni taisi olla vielä sama päivämäärä aina kun tuo teksti ilmeistyi ruutuun. Varmuudella en kyllä muista, miten ongelman selvitin, mutta mikäli kyseessä on sama vika kuin itselläni oli, niin mene lomalle sille ajalle, kun peli yleensä lakkaa toimimasta.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Itselläni oli joskus tämä sama. Muistaakseni taisi olla vielä sama päivämäärä aina kun tuo teksti ilmeistyi ruutuun. Varmuudella en kyllä muista, miten ongelman selvitin, mutta mikäli kyseessä on sama vika kuin itselläni oli, niin mene lomalle sille ajalle, kun peli yleensä lakkaa toimimasta.

Kokeilin jo tuota mutta sama homma käy.
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Ajattelin taas pienen tauon jälkeen ladata pelin ja alkaa pelaamaan mutta jostain syystä parin päivän jälkeen tulee teksti "ehm2007 lakkasi toimimasta" eikä auta vaikka kokeilen muita liigoja. Onko kenelläkään muulla olluit vastaavaa?

Valitsithan peliä aloittaessa aloituspäivämääräksi aikaisimman mahdollisen? Siis kun siinä valikossa kysytään, minkä maan päivämäärän mukaan haluaa tallennuksen aloittaa. Itselläni tilttaisi alkuvaiheessa myöskin juuri tämän takia.

En ole varma, tarvitseeko tätä tehdä jos ei Game Start Date Patchia käytä (en tiedä käytätkö), mutta kannattaa kokeilla.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Onko kellään käryä milloin tuoretta roster updatea olisi tulossa peliin? Laiskana paskana en jaksa metsästää tätä asiaa.
 

MikV

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, NHL
Onko kellään käryä milloin tuoretta roster updatea olisi tulossa peliin? Laiskana paskana en jaksa metsästää tätä asiaa.

2012-2013 ensimmäiset rosterit tulivat marraskuun alussa. Todennäköisesti seuraava päivitys tulee samoihin aikoihin, jos ei hieman aiemmin.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Valitsithan peliä aloittaessa aloituspäivämääräksi aikaisimman mahdollisen? Siis kun siinä valikossa kysytään, minkä maan päivämäärän mukaan haluaa tallennuksen aloittaa. Itselläni tilttaisi alkuvaiheessa myöskin juuri tämän takia.

En ole varma, tarvitseeko tätä tehdä jos ei Game Start Date Patchia käytä (en tiedä käytätkö), mutta kannattaa kokeilla.

Kokeilin tuota äskön ja yritin valita muutaman Euroopan liigan ja kaikki Pohjois-Ameriikan liigat niin en pystynyt ottamaan kuin tuon Amerikan ajan. Tosin itsellä ei ole tuota päivämäärä patchia vaan vuosi on aloittaessa 2006. Aikasemmin kuin pelasin en koskaan erikseen valinnut päivämäärää ja kuitenkin toimi hyvin.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
Olen aivan toope näiden tietokoneiden kanssa ja englantiakaan en ymmärrä sen vertaa, että osaisin kikkailla itselleni tämän pelin uusimman version. Haluaisiko joku ystävällinen auttaa minua vaikkapa yksityisviestitse?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös