NHL Eastside Hockey Manager

  • 567 319
  • 2 477

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
Yleispäteviä vinkkejä, samoin kuin linkkejä ohjeisiin (fhockeyn 101-hommat tulikin jo katsastettua) otetaan avosylin vastaan.

Itsekkin kaipailisin yleisiä vinkkejä tähän 07-versioon. Aiemmalla tallennuksellani voitin mestaruuden kahdesti Frölundalla, mutta kun nyt pitkästä aikaa aloitin tämän taas, niin olen onnistunut jo kaksi s/m-liigan tiimiä tiputtamaan Mestikseen.

Jos jollakin olis tähän peliin hyviä vinkkejä (Taktiikoihin/harkkoihin) tai johonkin, niin kertokaahan ihmeessä.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos jollakin olis tähän peliin hyviä vinkkejä (Taktiikoihin/harkkoihin) tai johonkin, niin kertokaahan ihmeessä.

Vinkkejä ei ole antaa, mutta niitä kaivataan myös täällä.

Kaikki joukkueeni ovat olleet täydellisiä pelaajan uran tuhoajia. Riippumatta pelurin iästä, kaikkien pelaajien taitojen kehitys pysähtyy, ja viimeistään toisen kauden aikana alkaa taantuminen. Tämä on erittäin rasittavaa varsinkin nuorten lupausten kohdalla. Valmentajia olen palkannut useita, ja working with youngsters on hyvällä tasolla.

Vinkkejä valmennukseeen?
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Ite aloittelin tässä pitkästä aikaa pelaamaan tuota ensimmäistä NHL Eastside Hockey Manageria. Joukkueena vaihtelun vuoksi New Jersey Devils ja itäisen konferenssin kärkipaikalta lähdetään pleijareihin. Brodeur on ollut ihan paska tähän mennessä mikä ei tosin yllätä tippaakaan. Meikäläisen alaisuudessa aina joku huippupelaaja pelaa ihan paskasti, ihan sama mitä yritän tehdä.

Kauden alku meni ihan loistavasti, n 30 peliä joista 4 tappiota; Samaan aikaan Columbuksella meni 20 peliä ilman voittoa (1 tasuri). Itellä sit tuli se tuttu taantuma kesken kauden jolloin ei pisteitä meinannut tulla millään. Aina sama homma vaikka mitä yrittää. Yritti sit väkisin vetää samoilla ketjuilla/taktiikoilla, tehdä pieniä muutoksia tai laittaa koko pakka ihan uusiksi. Mikään ei tunnu auttavan vaan noi huonot kaudet menee sit ihan itsestään ohi.

Pleijarit tosiaan edessä ja todennäköisesti putoan jo ensimmäisellä kierroksella. Stanley Cupia en ole koskaan voittanut millään pelin versiolla enkä edelleenkään usko siihen.

E: Takkiinhan sieltä tuli Ottawalta heti ekalla kierroksella voitoin 3-4. Pelit meni ihan hyvin, mutta vastapuolella Lalime torjui lähes kaiken mahdollisen.
 
Viimeksi muokattu:

nikozwan

Jäsen
Enkun taitoisille hyvä sivusto on the blue line. Itse ymmärsin taktiikan säätämisesta paljon enemmän luettuani Guiden tuolta sivustolta.

http://www.ehmtheblueline.com/forums/portal.php

Muistakaa kotikoutsit palkata Assistant GM ja kolme-viisi osaavaa apuvalmentajaa. Sitten General manager optionsista nakittakaa harjoitteluvalmennus päävalmentajan kontolle niin taitojen rapistuminen pitäisi loppua. Taktiikoista jokaiselle kentälle kannattaa säätää omat taktiikat jotka sopivat jannujen pelityyliin. Sitten vielä säätäkää jokaiselle pelaajalle Personal tactics osiosta omia henk.koht. ohjeita mm. laukomisen, syöttelyn, taklauksen yms. suhteen. Ja sitten vielä todella kova kassari maalille niin eiköhän menestystä ala tippumaan. Drafteissa kannattaa muuten aina hankkia treidaamalla eka varausvuoro itselle.

San Josella pelaan tällä hetkellä kaukana tulevaisuudessa kaudessa 2026-27. Viime vuonna tuli ensimmäinen kannu haiden peräsimessä. Kings vuosilta on neljä Stanley Cupia palkintokaapissa. Lisäksi olen valmentanut IFK:ta pitkään, viisi suomen mestaruutta tuloksena. Myös useissa maajoukkueissa on tullut pyörittyä.

Kuten Jortikka aikoinaan totesi: "Ei tää voi olla niin vaikeeta, hei!"
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oma reseptini menestykseen on taitanut olla pitkäjänteisyys. Esimerkiksi valmennuksen ja harjoittelun osalta tämä tarkoittaa sitä, että joukkueeseen hankitaan vaikka sitten yksitellen täsmähankinnoilla laadukas valmennus, josta sitten pyritään pitämään kiinni. Päävalmentaja ja kaksi apuvalmentajaa tuntuu olevan minimi, silloin yhden on pystyttävä hoitamaan muun homman lisäksi myös maalivahtien treeenaus.

Olen suosinut kylmästi erittäin kovaa ja monipuolista harjoittelua. Aivan erityistapauksissa voi yksittäisille pelaajille räätälöidä yksilöllistä harjoittelua. Tässäkin pitkäjänteisyys tuottaa tulosta. Kovalla harjoittelulla pelaajat hirmuiseen fyysiseen kuntoon vaikka sitten tulokset vähän kärisivätkin ja vuoden tai kahden kuluttua runkopelaajat polkevat vaikka kuuhun asti. Valmennuksen nakittamista koneen kontolle en ole itse kokenut tarpeelliseksi. Päinvastoin kone on mielestäni aivan liian lepsu treenari.

Hyvien pelaajien arvot nousevat joka tapauksessa, mutta ei niin hyvien kohdalla erittäin kova harjoittelu tuntuu olevan ainoa järkevä tapa edetä.

Pähkinänkuoressa mun vinkki voisi olla, että laita kaikki harjoittelunamikat täysille ja katso mitä tapahtuu. Jos pelaajat nuupahtavat laajalla skaalalla täysin, niin löysää niin vähän kuin suinkin pystyt kunnes porukka juuri ja juuri pysyy jotenkin pelirytmissä mukana.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Käyttääkö joku noita uusimpia Lidaksen rostereita? Itselläni ainakin on valitettavaa kyseisistä rostereista, vaikka kovasti tunnutaan kehuttavan. Ensinnäkin NHL-oikeudet on perseellään. Tuntuu ettei kellään ole oikeuksia, tai sitten ne ovat täysin väärällä joukkueella. + Tuntuu että siirrotkin on tehty vain sinnepäin. Esimerkkinä tästä kun katsoin noita Tammikuun ja Joulukuun siirtoja, niin osa tehty ja osa ei. Eipä sillä että nopeasti nuo siirrot tuli korjattua, mutta tuo NHL-oikeuksien puuttuminen kyllä hämää kovasti.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Hieno peli tämä 05

Pelasin ensimmäistä kertaa sm-liiga kauden ja hienosti meni. Joukkue otti 13-22 2min jäähyä/peli ja siihen ei auttanut yhtään mikään. Ei taktiikan muutos tai roosterin muutos. Hienoa katsella kun muut vetelee vasemmalta ja oikealta ohi. Todella realistinen tuo sm-liiga. Sen lisäksi kanukit tykkää pelata kesken liigan mielummin maaotteluita kaiken maailman unkareita ja etiopioita vastaan. Ei siinä mitään minähän niiden palkat maksan. Ja hionoa on myös se että joka toisessa pelissä joku saa 2-4 ottelua pelikieltoa tai muuten vaan loukkaantuu. Miten jäähyboxissa voi loukkaantua?? No ei tämä haittaa taidan pysyä tuolla NHL puolella.....hieno peli!
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Hieno peli tämä 05

Pelasin ensimmäistä kertaa sm-liiga kauden ja hienosti meni.

Niin siis 05:sen S/M-liigaahan on kritisoitu rankasti, täysin päin persettä hoidettu ja arvotkin olivat muistaakseni miten sattuu, tuon lisänä vielä mitä sanoit, on tämä mieletön a-junioreiden kuppaaminen muihin seuroihin. Tuossahan tuli jatkuvalla syötöllä tarjouksia omille junnuille, itse hylkäsin aikanaan hyvin nopeasti tuon pelaamisen.
 

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
Nostetaanpas vähän. Eli onko Eastside Hockey Manager 2007:kaan olemassa kokonaisvaltaista muokkausohjelmistoa? Saved Game Editor antaa vain rajallisen määrän muokkauksia, ei voi esim luoda omaa joukkuetta tai pelaajaa. Onko edes olemassa kokonaisvaltaista ohjelmaa kyseiseen peliin?
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
LOGOJA?

Olisi hakusessa Canucksin kotipaidan valkoinen C-logo. Vieraspaidan sininen logo löytyi bluelinen sivuilta, mutta valkoista C-logoa en löydä mistään, onko kenelläkään sitä, tai tietoa mistä sen saa?? Photoshoppaamalla sen saisi peliin, mutta itselläni ei riitä taidot eikä hermot moiseen..

EDIT: LÖYTYI! EHM Bluelinen foorumilta löytyi ainakin kaksi ketjua missä on aivan tajuton määrä eri logoja. Kannattaa käydä tsekkaamassa, linkkiä Bluelinen sivuille TÄSSÄ.


Nostetaanpas vähän. Eli onko Eastside Hockey Manager 2007:kaan olemassa kokonaisvaltaista muokkausohjelmistoa? Saved Game Editor antaa vain rajallisen määrän muokkauksia, ei voi esim luoda omaa joukkuetta tai pelaajaa. Onko edes olemassa kokonaisvaltaista ohjelmaa kyseiseen peliin?

Pre-Game Editor löytyy TÄÄLTÄ.
 
Viimeksi muokattu:

Beeman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaughan Rangers
Mitenköhän mahtaa onnistua pelipaitojen jäädytys? Itsellä on tässä 35 vuotta jatkuneella uralla ollut neljä pelimiestä joiden ura on kestänyt omassa joukkueessa parikymmentä vuotta ja pisteitä on kertynyt 1900-2300. Silti millään konstilla en ole saanut ikonien paitoja hilattua kattoon.
 

Beeman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaughan Rangers
Jaapa jaa. Ajattelin vaan kun ohjelma ilmoittaa pelureiden jäädytyksestä mikäli ura yms on ollut tarpeeksi hyvä, mutta mitään ei ole tosiaan koskaan tapahtunut.
 

strapat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, TB, PattU, Jokerit
Nousukarsinta huumassa täsä rupesi kiehtoon nousu SM-Liigaan Mestiksestä.
Onko EHM 2005:ssa mitenkään mahdollista?
Täysin asentamalla uudestaan koko pelin ja silleenhän voi nousta eka kaudella, mutta sitten jatkossa ei voi nousta ja lisäksi päivitykset jää käyttämättä.

Pystyykö editoimaan liigan avoinaiseksi taas kun se on mahdollista?
 

Olpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Vaasan Sport & Eric Lindros
Kuinkas pitkälle palstatoverit on pelannut EHM:ää?

Itselläni alkoi juuri kausi 2025-2026 NHL:ssä. On tullut pidettyä omaa vireystasoa yllä lähinnä sillä, että vaihdan joukkuetta n. 3v välein kun vaan sitten ilmestyy jokin mukava vaihtoehto vapaille markkinoille.

Itse kun tykkään seurailla kaikennäköisiä tilastoja niin muutama poiminta ennen kauden 2025-2026 alkua:

Crosby, 1587G 895+1387=2282
Ovechkin, 1575G 1130+1178=2308
Tavares, 1210G 598+674=1272

Kaikki ovat edustaneet vain yhtä joukkuetta NHL:ssä (Tavares Red Wingsejä).

Myös Drafteihin tykkään panostaa aina ja ehkä kovimmat pominnat ovat seuraavat:

v. 2011, 6.kierros (#179), Oscar Jacobsson (mv), 227 ottelua torjuntaprosentin ollessa 90,0%

v. 2015, 7.kierros (#197), Artur Antonov (olh), 679G 174+219=393

Tuossa onnistuneimmat jämävuoro pickit. Toki ekoilla kiekoilla on tullut poimittua nykyisiä supertähtiä. Kolmoskiekalta on vielä tullut poimittua ihan vakipelureita useita kappaleita.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No se taisi olla sitten siinä. Edelliseen viestiin viitaten kauteen 2024-2025 taidettiin ehtiä. Nyt sitten taisi kyllä loppua tämä touhuilu. Peli nimittäin alkoi jumiutua tosi usein, ja on nyt käytännössä kokonaan tiltissä. Tallennus latautuu kyllä, vaikka kestääkin pienen ikuisuuden, mutta ensimmäistä kertaa "continue"-nappia painaessa alkaa jälleen järkyttävä tuumailu jonka päätteeksi peli yksinkertaisesti sammuu ja kaataa mukanaan käytännössä kaikki päällä olevat ohjelmat. Mitään virheilmoitusta ei tule mihinkään.

Jos jollakulla on vinkkiä ongelman korjaukseen, otetaan se mielihyvin vastaan. Muuten peli menee taas ainakin toistaiseksi jäihin.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
2024-25 myös itselläni menossa. Koko ura Colorado Avalanchen peräsimessä ja saldona 11 Stanley Cupia. Sain luotua melkoisen dynastian hankkimalla heti alussa Luongon maaliin ja puolustukseen Jay Bouwmeesterin sekä Joni Pitkäsen. Liigan paras maalivahti ja kaksi parasta puolustajaa. Hyökkäys ei ole kummoinen, mutta alakerta on toiminut: kauteen 2022-23 asti aina vähiten päästettyjä maaleja.

Nyt olen totutellut pelaamaan nimettömällä joukkueella, kun koko Big Three on lopettanut uransa. Maalilla toki pelaa loistava oma varaus, Casey Swanson, mutta muuten joukkue on apinan paskaa. Tosin kapteeni Kaspar Daugavins on todellinen taistelija. Runkosarjassa pistekeskiarvo 0,60 ja playoffeissa aika tasan tarkalleen 1,00. Viimeisestä playoffpaikasta taistelu menossa, mutta näyttäisi siltä, että saan keskittyä Kanadan maajoukkueen kanssa MM-kisoihin ihan rauhassa.

Ilya Kovalchuk on minun EHM:ni nimi, muun muassa yli 900 maalia runkosarjassa. Pisteissä kukaan ei ole yli 2000 päässyt, Jagr jäi muutaman pisteen päähän.

Omien pelaajieni ennätyksistä kannattanee mainita Luongon, Bouwmeesterin ja Pitkäsen 11 Stanley Cupia, Luongon 12 Vezina Trophya ja kuusi Conn Smythea, Bouwmeesterin kaksi Hartia ja yhtä monta Norrista sekä Pitkäsen kolme Norrista. Hienoja miehiä.

Jos jotain ihmeellisyyksiä hakee, niin itselläni ei aluksi palkkakatto ollut ollenkaan päällä. Siis ei tosiaan minkäänlaista kattoa tai lattiaa. Uudelleenasennus sitten pelasti tilanteen ja katot sekä lattiat alkoivat pelittää. Osaako kukaan sanoa syytä tähän? Kai siinä asennuksessa jokin ei sitten onnistunut kunnolla?

Harmi, että tämän sarjan tarina jäi niin lyhyeksi. Ainoita pelejä FM:n kanssa, jotka oli pakko ostaa. Tosin ostomenetelmä EHM:ssa tehtiin tyhmän vaikeaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Harmi, että tämän sarjan tarina jäi niin lyhyeksi. Ainoita pelejä FM:n kanssa, jotka oli pakko ostaa. Tosin ostomenetelmä EHM:ssa tehtiin tyhmän vaikeaksi.
Tästä erittäin samaa mieltä. Mielestäni suurin este tämän pelin menestymiselle on juurikin tuo myyntitapa jonka seurauksena myynti ei ollut tarpeeksi suurta jotta jatko-osia ja samalla pelin kehitystä olisi tapahtunut enemmän.

Itse innostuin juuri uudestaan. Fantasy draftilla aloitin ja Rangers on joukkue. Mukana mm. Crosby, Pitkänen, Koivut Mikko ja Saku, Ruudut Tuomo ja Jarkko, Selänne, Marc Staal, Niittymäki sekä Biron. Runkosarjan voitto taskussa pleijareissa mennään nyt. Montreal antaa kovan vastuksen Dany Heatleyn johdolla.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Mielestäni suurin este tämän pelin menestymiselle on juurikin tuo myyntitapa jonka seurauksena myynti ei ollut tarpeeksi suurta jotta jatko-osia ja samalla pelin kehitystä olisi tapahtunut enemmän.

En tiedä, mitä tarkoitat "myyntitavalla"; normaalista kaupasta tuota EHM2007:a sai siinä missä download storestakin. Taisivatkin ykkösostopaikat olla kauppaketjut nimeltä Pirate Bay ja Mininova ja se tappoi EHM:n, tämäkin joskus jokunen vuosi sitten jossakin haastattelussa todettiin.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
En tiedä, mitä tarkoitat "myyntitavalla"; normaalista kaupasta tuota EHM2007:a sai siinä missä download storestakin. Taisivatkin ykkösostopaikat olla kauppaketjut nimeltä Pirate Bay ja Mininova ja se tappoi EHM:n, tämäkin joskus jokunen vuosi sitten jossakin haastattelussa todettiin.
Oliko? Miten mulla oli sellainen muistikuva ettei tätä peliä saanut kuin downloadina ja lisenssin ostamisella. Ainakin sellainen oli puhe aikanaa SI:n porukoilla ja mulla sitä ei olekaan kuin tuona versiona.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oliko? Miten mulla oli sellainen muistikuva ettei tätä peliä saanut kuin downloadina ja lisenssin ostamisella. Ainakin sellainen oli puhe aikanaa SI:n porukoilla ja mulla sitä ei olekaan kuin tuona versiona.

Kahta aikaisempaa peliähän sai kaupasta ihan perinteisessä paketissa, ilmeisesti EHM 2007:n kohdalla oltiin jo kehitysvaiheessa todettu, että pelin törkkäämisessä kaupan hyllyihin ei ollut enää mitään järkeä kahden edellisen osan flopattua myynnillisesti, mutta kehitys oli kuitenkin jo niin pitkällä, että se kannatti viedä loppuun ja saada nettimyynnillä edes pikkuisen omia pois.

2007:n kohdalla taisi käydä sitten niin, että ilmoitus koko pelisarjan lopettamisesta tuli ennen kuin ensimmäinen piraattibay-versio ehti "markkinoille". Tämän vuoksi pelintekijöitä ainakin pelin omalla foorumilla grillattiin valehtelusta kun ilmoittivat piratismin olleen pääosassa pelisarjan tappamisessa. Oma käsitykseni tosiaan on, että pelisarja oltiin käytännössä kuopattu jo ennen viimeisen osan julkaisua.

Korjatkaa toki jos olen väärässä.
 

Da Silva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, NHL:n suomalaiset
Oliko? Miten mulla oli sellainen muistikuva ettei tätä peliä saanut kuin downloadina ja lisenssin ostamisella. Ainakin sellainen oli puhe aikanaa SI:n porukoilla ja mulla sitä ei olekaan kuin tuona versiona.
Kyllä niitä oli rajoitettu määrä ihan CD/DVD-versionakin. Itselläni on yksi kappale, kun sen jostain ruotsalaisesta verkkokaupasta tilasin. Ja on ihan laillinen ja aito.
 

Kgz

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia
Taisivatkin ykkösostopaikat olla kauppaketjut nimeltä Pirate Bay ja Mininova ja se tappoi EHM:n

Ikävä kyllä tappoi kuka nyt edes tappoi edes..

Mutta vieläkin tulee pelattua 07 versioo oikein olantakaa eikä kyllästymisen merkkejä ole vielä ilmassa. Olisi ollut kiva saada uusia versioita pelistä mutta päättäjille päätöksille ei voi mitään. Olisi tehty edes sillein että joka toinen vuosi ilmoille olisi tullut pelistä uusi versio ja joka vuosi virallinen rosteripäivitys (joskus syksyllä kun NHL saatu käytiin) kaikkiin sarjoihin. Tuo rytmi olisi riittänyt ihan hyvin ainakin itselle.

Toivottavasti joskus lähtisi taas kehittämään uudestaan tätä pelisarjaa..
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Tulipahan tässäkin aloitettua uusi peli nyt pitkästä aikaa ja tällä kertaa päädyttiin Penguinsiin (EHM Finlandin rosterit). Ensimmäisellä kaudella sijoituin sarjassa kuudenneksi ja tipuin ekalla kierroksella Buffaloa vastaan 3-4 voitoin. Toisella kaudella sama sijoitus, sama vastus ja tällä kertaa tipuin 1-4. Toisessa ottelussa Gonchar sai sikailuistaan GM:n ja loppu pelit mieheltä meniki itkiessä "G feels like NHL has victimized him"..

Tähtipelaajista ainoastaan Crosby on nyt kahdella kaudella onnistunut myös pudotuspeleissä pelaamaan vähintään omalla tasollaan. Malkinit sun muut hyytyy jostain syystä ja Crosbyn jälkeen Brooks Orpik on pelannut helvetin hyvät pudotuspelit (runkosarjassa kolmosparissa). Viimeisenä lukkona on tosin molemmilla kerroilla toiminut vastustajan huikea maalivahti (Miller) joka esim. viimeisessä pelissä torjui 48/49. Tähän on kyllä yritetty laukauskäskytyksiä sun muuta ja ihan tonteilta pääsin laukomaan, mutta ei vaan mistään tuntunu uppoavan.

Jos kokeneemmilla managereilla on antaa vinkkejä pleijareiden suhteen niin ilolla otan vastaan. Olen kokeillut vetää tutuilla kentällisillä, kokeillut laittaa vähän tasapainoisemmat ketjut vieraspeleihin, taktiikka muutoksia, erilaisia treenejä sun muuta..kaikesta huolimatta tuntuu kuin koutsaisi jotain Sharkseja.

Tähän lisäten. Pitäisikö pudotuspeleissä suosia mentaali kyviltään vahvoja pelaajia? Esimerkiksi tuolla Orpikilla on work rate ja determination loistavaa tasoa jotka ehkä ovat osa syynä miehen loistaviin otteisiin kauden tärkeimmissä peleissä.

Olen suosinut kylmästi erittäin kovaa ja monipuolista harjoittelua. Aivan erityistapauksissa voi yksittäisille pelaajille räätälöidä yksilöllistä harjoittelua. Tässäkin pitkäjänteisyys tuottaa tulosta. Kovalla harjoittelulla pelaajat hirmuiseen fyysiseen kuntoon vaikka sitten tulokset vähän kärisivätkin ja vuoden tai kahden kuluttua runkopelaajat polkevat vaikka kuuhun asti.

Itsekin olen päätynyt todella kovaan treeniin ja se näkyy ainakin pelaajien kehityksessä. Miten vedät kesätreenit? Itsellä tuntuu aina jossain vaiheessa kautta nuo tähtipelaajat nuupahtavan ihan täysin ja viimeistään pleijareissa huutavat lepoa jos joutuvat pelaamaan 20+ minuuttia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös