NFL season 2023

  • 114 849
  • 761

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Hieno kausi, vaikka ikävä tappio nyt tulikin.
Ensimmäinen puolikas aivan loistavaa tekemistä ja kaikki onnistui, käänteisesti sitten toisella puolikkaalla ei onnistunut mikään. Jokainen taklaus meni ohi ja pallot lipsuivat käsistä tai sitten pomppivat kypärästä suoraan vastustajalle.
Campbellia turha syyttää siitä, että jätti kaksi pitkää FG yritystä kokeilematta, koko kausi menty aggressiivisesti ja se on syy miksi Lions näin pitkällä oli ylipäätään. Ei toimivaa kaavaa lähdetä nyt muuttamaan.
Ja suurempi syy tappiolle oli ne miljoonat missatut taklaukset, millä 49ers sai pidettyä pelinsä elossa.

Hyvillä mielin kohti tulevaa, eiköhän joku vuosi Lions ole vielä siellä kauden viimeisessäkin pelissä.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Ei voi kuin ihailla tuota Mähösen ja kumppaneiden venymistä..
kaikki näytti menevän vihkoon tällä kaudella. Rissut pudotteli helppoja palloja. Niin homma saatiin vain kuntoon ja joukkue yhden voiton päässä mestaruudesta.. uskomaton joukkue

Mikä holding? En nyt hirveästi lähtisi hehkuttamaan tuota suoritusta, kun tuomarit tarjosivat hyökkäyksen linjalle aika vapaat kädet toteuttaa itseään. Mahomesille peukkua toki siitä, että ei tyrinyt pallon kanssa.

Minkä takia Ravens käytti eilen melkein heittopeliä pelkästään? Texansia vastaan oli 22 heittopeliä ja 43 juoksupeliä ja nyt sitten 36 heittopeliä ja 16 juoksua joista kahdeksan oli Jacksonin omia. Ei tuo Jackson kuitenkaan mikään pocket passer ole, niin mistä johtui hyökkäyksen noin radikaali muuttaminen?
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Erittäin huonosti nukutun yön jälkeen puran vielä tänne.

Ravens on Ravens, eikä ikinä opi pudotuspeleissä. Löydän tappioon aika monta syytä.

1)Juoksupelin totaalinen hylkääminen. Vastustajan juoksipelipuolustus on yksi liigan heikoimmista. Päävalmentaja toivoo lisää juoksupeliä, mutta sitä ei tapahdu. Mitä ihmettä? Gus Edwardsin yards/carry lukeman perusteella olisi pitänyt Gus Bussin saada pallo aika paljon useammin käteen.

2)John Harbaugh on vain katsomassa peliä sunnuntaisin. Siinä missä Andy Reid johtaa hyökkäystä, John Harbaugh ei näin tee ja joutuu toivomaan asioita, joita ei sitten tapahdu. "We need to get the running play going." Onneksi kerroit sen vaan medialle, mutta et Todd Monkenille.

3)Todd Monkenin playcalling oli aivan käsittämätöntä lähes koko ensimmäisen puoliskon. Vain yksi drive, missä Ravens pelasi sitä peliä millä tulosta on tullut pitkin kauden. Muuten heitettiin syviä palloja (Lamarin osumatarkkuus näissä heikko) tai jotain ihme kikkascreenejä tai heittoja aloituslinjan taakse joilla ei tulosta tullut. Jos jokainen analysti osaa kertoa, mitä Monken teki väärin, miten voi olla, että tämä OC ei näe sitä samaa asiaa ja reagoi siihen pelin aikana? Miksi OBJ löytyy kentältä vasta siinä vaiheessa, kun ollaan epätoivomoodissa? Missä heitot running backeille ja tight endeille, kun jokainen toitottaa, että siinä piilee yksi vastustajan heikkouksista? Miksi hyökkäys pelaa epätoivopalloa 0-7 tilanteesta lähtien, eikä luota puolustuksen pitävyyteen lainkaan?

4)Kuinka paljon valtaa on lopulta Lamarilla pelikutsujen toteuttamisessa? Lamar on runkosarjapelaaja. Lamarilla oli tilaa juosta aika ajoin, vaikka millä mitalla, mutta hän haluaa olla heittävä QB. Yksi kuvaava tilanne oli 3rd&1, kun Lamar olisi voinut paahtaa helposti ne puuttuvat jaardit, mutta jää ihmettelemään juoksemisen sijaan ja tuloksena 4th&3. Näitä vastaavia tilanteita oli useampi pelissä. Se heittopeli kyllä aukeaa, jos Chiefs joutuu varomaan juoksupeliä. Mutta, jos juoksupeli jätetään kokonaan käyttämättä, totta vitussa ne rissut on hyvin pidettynä siellä takakentällä.

5)Mark Andrews. Mies ei selvästikkään ollut pelikuntoinen ja jätti pelin kesken. Hänen läsnäolostaan pelissä oli selvästi enemmän haittaa kuin hyötyä. Oliko oikeasti järkevää sekoittaa pakka täysin ja jättää Isaiah Likely oikeastaan statistiksi melkein koko pelin ajaksi?

6)Lamar Jackson uudestaan. Lamarin kuuppa menee ihan totaalijumiin aina pleijareissa, jos joukkue on tappiolla. Peli muuttuu pakottamiseksi ja yliyrittämiseksi sen sijaan, että siellä pelattaisiin järjellä ja yksi tilanne kerrallaan. Pelin lopullisesti ratkaissut syötönkatko on niin klassinen Lamar -heitto pudotuspeleissä. Nähty useita kertoja ja luultavasti tullaan näkemään vieläkin. Siellä on triplamiehitys Likelyn ympärillä ja pallo vaan sinne sekaan.

7)Turhat penaltyt. Chiefs saa näissä aina etulyöntiaseman. Heillä on eri vapauksia kaikissa pelien jälkeisissä kähinöissä. Maltti pitää löytyä, eikä antaa tuomarille syytä heittää lippua.

8)Zay Flowers. Hänestä tulee vielä erittäin hyvä pelaaja, mutta tuo virhe eilen oli lopulta aivan liian iso. Pallosta pitää pitää huoli, eikä antaa vastustajalle mahdollisuutta lyödä sitä palloa käsistä. Puolustajalta toki helvetin hyvä pelaaminen tuohon paikkaan myös, mutta siinä nuorukainen höntyily aivan liikaa.

9)Tuomaritoiminta. NFL on viihdeteollisuuden isoimpia tekijöitä ja siellä halutaan tarinoita. Siitä lähtien, kun Taylor Swift ja Kelce ovat olleet pari, on ollut aivan selvää, että Chiefs kyllä halutaan Super Bowliin. Tähän päälle State Farm ja muut mainostajat, jotka eivät saa tarpeeksi Mahomesin kasvoista. Nyt ei toki puhuta mistään Suomi - Venäjä finaalista Minskissä vaan niistä pienistä tilanteista siellä ja täällä. Chiefssin #74 olisi ansainnut aika hiton monta liputusta holdingista pelin aikana (tämähän ei ole mitään uutta NFL:ssä nykyään). Isoimmat ratkaisut toki tuli vasta pelin ollessa ratkaisuvaiheessa. Siinä oli kahden driven aikana neljä selvää lipun paikkaa (joista toki OBJ:n eka tilanne vähiten selvä). Ymmärrän, että kaikkia näistä ei liputeta, mutta kun et anna selvistä paikoista edes sitä yhtä lippua. Tuolla ohjataan peliä lopulta hyvin paljon. Mahomes olisi toki voinut tuhota vastustajan heti seuraavalla vuorolla, mutta kyllähän tuo sitten viimeistään tappoi Ravenssin pelaamisen ja sen lopullisen jännityksen pelistä. Ravenssin foorumilla toivottiin ihan syystä Billssiä vastustajaksi, koska ainakaan silloin tuomaristolla ei olisi ollut selvää suosittavaa peliin. Sama paskaa näki kovin kovin usein Bradyn Patriots aikoihin, mutta näitä ei Jonnet luultavasti muista. Kuvastavaa on, että selostajakaksikko hehkuttaa kuinka Mahomesia ei ole säkitetty ties moneen peliin. No ei vittu varmasti ole, jos linja saa pitää Clowneyta ja kumppaneita kiinni sen minkä vaan pystyvät ilman, että liput lentävät ilmaan kuin yhden driven aikana. Rakennetaan sitä sankarihahmoa, vaikka väkisin jolla myydä tuotetta.

Itse antaisin tässä vaiheessa potkut John Harbaughlle ja pitäisin Mike Macdonaldista kaksin käsin kiinni. Tuo puolustus ei tule olemaan noin hyvä, jos hän lähtee tuosta valmentamaan Seattlea tai Washingtonia ja siinä vaiheessa joukkueen voittomahdollisuudet pudotuspeleissä ovat lähellä nollaa jatkossa, jos nyt ylipäänsä pääsevät tuosta AFC Northista ensi vuonna edes jatkoon, kun niin kova divari on kyseessä. Tylyä antaa potkut toki päävalmentajalle melko onnistuneen kauden jälkeen, mutta tätä pudotuspelipettymystä on nyt saanut todistaa aika helvetin monta kertaa sen tuhkimotarinan jälkeen. Siellä on vaihtunut OC useamman kerran, QB myös ja DC:t. Harbaughn pitäisi vihdoin kantaa vastuu siitä, että hyökkäys ei pelaa voittavaa peliä pudotuspeleissä vaan muuntautuu pelaamaan jotain ihan muuta. Avaimet oli eilen tarjolla, mutta John hyvänä Kristittynä sanoi, ei kiitos ja tarjosi toista poskea.

Luultavasti unohdin useammankin seikan, mitkä mielessä pyöri aamuyöstä. Super Bowl taitaa jäädä itsellä väliin, kun ei kiinnosta vittuakaan katsoa tuota Chiefssiä pelaamassa. Andy Reid on hieno mies, mutta siihen se sitten jääkin.

Salary cap tilanne taitaa olla sen verta paha, että ainakin puolustuksen osalta useampi upean kauden pelannut pelaaja vaihtaa maisemaa muualle. Tällä joukkueella olisi pitänyt voittaa Super Bowl ja luultavasti olisi voitettu, jos siellä olisi ollut joku järkevä henkilö OC:na kutsumassa pelejä tai Lamaria olisi kiinnostanut juosta sen pallon kanssa, eikä yrittää voittaa heittokisaa Mahomesia vastaan.
 

Sambody

Jäsen
Omaa napaa tuijottaen ihan mukava Super Bowl tulossa. Vaikka Chiefs onkin saanut nauttia täysin rinnoin jo aiempina kausinakin menestyksestä, niin minun täytyy Mahomesin poikkeuksellisuutta arvostaa. Reid on myös antanut hieno mursun.. siis miehen kuvan. Aiemmin jo kirjoitin, että mielestäni Shanahan ansaitsisi jo palkinnon vuosien hyvästä työstä. Joukkueen valmennus kupataan joka vuosi tyhjäksi hänen ympäriltään ja silti joukkue suorittaa. Hyppäänkin siis 49ersin bandwagoniin Super Bowlissa vain koska Reid ja Mahomes ovat jo päässeet Lombardi Trophya nostelemaan pariin otteeseen. Lisäksi mielestäni koko kauden mittapuulla 49ers on ollut kauden paras joukkue.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Tulee aivan karmea yö valvoessa Super Bowlin äärellä => ikisuosikki Montana/Rice-ajoista asti va. uusinhokki… Toki pakko sanoa, että Mähönen & Team on kyllä ansainnut ison arvostuksen tekemisillään vika parin kauden aikana, kukkopoika aikuistuu ja onhan tuo ihan hemmetin kova jengi muutenkin! Mr. Irrelevantista ja Ninersin OL’sta riippuu kuinka käy!
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
1)Juoksupelin totaalinen hylkääminen. Vastustajan juoksipelipuolustus on yksi liigan heikoimmista. Päävalmentaja toivoo lisää juoksupeliä, mutta sitä ei tapahdu. Mitä ihmettä? Gus Edwardsin yards/carry lukeman perusteella olisi pitänyt Gus Bussin saada pallo aika paljon useammin käteen.
Ravensin piti olla run first joukkue joten 8 juoksuyritystä (+ Lamarin juoksut) oli naurattavan vähän. Gus Edwardsin tilastoissa hämää se alun iso 15 jaardin peli. Muuten se oli samaa 3 yards and a pile of dust kuin muillakin paitsi että sateessa ei paljon pölynnyt ja 3 jaardia oli eilen Ravensin juoksuissa iso saavutus. Siksi juoksusta varmaan jouduttiin luopumaan. Tuon yhden ison juoksun lisäksi lopuissa 7 juoksussa edettiin kokonaista 9 jaardia. Siinä kiteytyy tämän pelin ratkaisu lisättynä niillä onnettomilla pallonmenetyksillä kriittisissä paikoissa. Ilman niitä tämäkin esitys olisi riittänyt erinomaisen puolustuksen takana.
 

hihhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Erittäin huonosti nukutun yön jälkeen puran vielä tänne.

Ravens on Ravens, eikä ikinä opi pudotuspeleissä. Löydän tappioon aika monta syytä.

1)Juoksupelin totaalinen hylkääminen. Vastustajan juoksipelipuolustus on yksi liigan heikoimmista. Päävalmentaja toivoo lisää juoksupeliä, mutta sitä ei tapahdu. Mitä ihmettä? Gus Edwardsin yards/carry lukeman perusteella olisi pitänyt Gus Bussin saada pallo aika paljon useammin käteen.
Piti oikein tutkia, kun muistan kuulleeni tämän aikaisemminkin ja NFL season 2019-ketjusta löytyi tälläinen:
Sitä päivää odotellessa. Näin kaikki tämän kauden Ravensin pelit nähneenä, uskallan kyllä väittää, että Ravens ei pelannut viime yönä omaa hyökkäyspeliään. Greg Romanilla oli joku pakkomielle heittää palloa, kun Ingram oli puolikuntoinen, vaikka Gus Edwards juoksi ihan hemmetin hyvin ne harvat kerran, kun pallon sai.

Kun aiemmin kaudella tuo hyökkäyspeli on perustunut juuri siihen, että juoksulla (myös running backien) tehdään tilaa heittopelille. Nyt sitä juoksupeliä ei missään vaiheessa peliä tapahtunut muuta kuin Jacksonin toimesta ja, jos Jackson juoksee enimmäkseen yksin, on se myös helpompi ottaa pois.

Kauden aikana rb:eitten carryt 20-30 per peli. Eilen 9. Yards per carry oli kuitenkin 6.7 Edwardsilla ja rikkinäisellä Ingramilla 3.7. Ei pitäisi siis perustua siihenkään, että ei toiminut. Roman vain päätti, että tämä on nyt pelkkä Jackson show ja lopputulos on tämä.
Selvästi Baltimoressa on tehdyistä virheistä opittu...
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Ravensin piti olla run first joukkue joten 8 juoksuyritystä (+ Lamarin juoksut) oli naurattavan vähän. Gus Edwardsin tilastoissa hämää se alun iso 15 jaardin peli. Muuten se oli samaa 3 yards and a pile of dust kuin muillakin paitsi että sateessa ei paljon pölynnyt ja 3 jaardia oli eilen Ravensin juoksuissa iso saavutus. Siksi juoksusta varmaan jouduttiin luopumaan. Tuon yhden ison juoksun lisäksi lopuissa 7 juoksussa edettiin kokonaista 9 jaardia. Siinä kiteytyy tämän pelin ratkaisu lisättynä niillä onnettomilla pallonmenetyksillä kriittisissä paikoissa. Ilman niitä tämäkin esitys olisi riittänyt erinomaisen puolustuksen takana.
Gussin kolmas juoksucall oli ainakin ihan paska. Mies on parhaimmillaan juostessa linjan takaa keskeltä läpi, mutta call oli kiertoa sivusta, joissa Edwardsin nopeus ei riitä. Nuo on taas enempi Hillin juoksuja. Ja tuon jälkeen Edwards ei enää palloa saanut.

Tosin itse olisin grindannut niitä kolmen jaardin pelejä. Jos pitkät pallot ei osu kohdilleen ainakin noilla saadaan se 3rd&short sen sijaan että se on long. Ja pidetään toista varpaillaan.

Secondaryn on kiva pelata, kun ei tarvitse miettiä juoksupeliä lainkaan.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Piti oikein tutkia, kun muistan kuulleeni tämän aikaisemminkin ja NFL season 2019-ketjusta löytyi tälläinen:

Selvästi Baltimoressa on tehdyistä virheistä opittu...
Joo, ei ole opittu. Sehän tässä vituttaakin ihan huolella. Tuolla porukalla olisi pitänyt pystyä parempaan useampana vuonna, tämä vuosi toki kruununa koko sopalle, kun tuon puolustuksen johdolla mestaruus oli täysin tarjolla.

En tiedä siirtyykö Lamar johonkin sankarihahmomalliin vai mikä vittu tuo ongelma on, kun se toistuu käytännössä joka vuosi. Yhteisiä tekijöitä on enää Lamar ja Harbaugh. Kaikki muut palat on vaihtuneet kyllä ympäriltä.

Vitutus on aivan valtava Ravens fanien piirissä, kun tämä oman pelikirjan repiminen toistuu vuodesta toiseen ja yksittäiset virheet maksavat voiton.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Eipä sitten tarvi seurata Super bowlia tänä vuonna, kun kaksi suurta inhokkijoukkuettani pelaa siellä. EVVK. Suosikin päättäminen tästä parista on sama kuin pitäisi valita haluanko itselleni oksennustaudin vai ripulin.

Noh saapahan nukkua.

Oli kyllä kaikin puolin umpipaska vuosi jefun saralla mulle. Oma joukkue koko sarjan häpeäpilkku, ns. kakkossuosikki Dolphinskin suli hienosti playoffeissa ja Super bowlissa vastakkain aika lailla ne joukkueet mitä viimeksi sinne halusin. Katellaan uudelleen ens syksynä.
 
Viimeksi muokattu:

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Eipä sitten tarvi seurata Super bowlia tänä vuonna, kun kaksi suurta inhokkijoukkuettani pelaa siellä. EVVK. Suosikin päättäminen tästä parista on sama kuin pitäisi valita haluanko itselleni oksennustaudin vai ripulin.

Noh saapahan nukkua.
Sama fiilis. Absoluuttisen huonoin mahdollinen kombinaatio jo toista kertaa neljän vuoden sisään. Näistä kahdesta pitänee sit vissiin vaan toivoo Chiefsin voittoa jotta saadaan goat-keissiin vauhtia.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Eipä sitten tarvi seurata Super bowlia tänä vuonna, kun kaksi suurta inhokkijoukkuettani pelaa siellä. EVVK. Suosikin päättäminen tästä parista on sama kuin pitäisi valita haluanko itselleni oksennustaudin vai ripulin.

Noh saapahan nukkua.

Oli kyllä kaikin puolin umpipaska vuosi jefun saralla mulle. Oma joukkue koko sarjan häpeäpilkku, ns. kakkossuosikki Dolphinskin suli hienosti playoffeissa ja Super bowlissa vastakkain aika lailla ne joukkueet mitä viimeksi sinne halusin. Katellaan uudelleen ens syksynä.
Vähän samoilla linjoilla ollaan täältä suunnalta. Toki pelin aion katsoa. Ei voi olla surkeampi peli kuin 2019. Mutta vähän jämä (itselle) Super Bowl tämä on. Usher ainoana puoliaika esiintyjänä vielä kruunaa kaiken. Oma hopeareunus on, että pelillisesti pitäisi olla aika laadukas peli. 49ers on toki ollut aika heikko ainakin omien standardien mukaan, mutta 2 viikkoa aikaa saada juonesta kiinni. Kummallekkaan erityisesti en toivo voittoa, mutta on kumpkin parempi kuin Cowboys! Ehkä eniten nyt oman suosikin (Eagles) jälkeen harmittaa, että se toivotuin Lions ei toteunut. Heille sen tosiaan olisi suonut. 49ers tai Chiefs ei kyllä yhtään siltä puolelta kaipaa voittoa. Shananan toki kaipaa omaansa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Daro

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Sama fiilis. Absoluuttisen huonoin mahdollinen kombinaatio jo toista kertaa neljän vuoden sisään. Näistä kahdesta pitänee sit vissiin vaan toivoo Chiefsin voittoa jotta saadaan goat-keissiin vauhtia.
Ei tarvitse myöskään täällä peliä katsoa. Valitettavasti kummatkin joukkueet eivät voi peliä hävitä. Toki hieman enempi 49ersin puolella. Josko State Farm mainokset vähenisivät sillä edes hieman ja Swift Bowl ei saisi täydellistä lopetusta.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No Johan täällä on porukka happamana. Itse kyllä olen täpinöissäni tästä Pohjois-Pohjanmaan putkimiesten Super Bowlista (LVI Ii). Kivat koko kansan suosikkeja vilisevät joukkueet, molemmille soisin voiton mutta vain toinen voi voittaa.

Taylor Swiftkin on varmaan katsomossa jos saa lipun hommattua.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
NFC:n superbowl-edustajan olisi melkein voinut julistaa jo ennen pudotuspelejä, kyllähän 49ers oli/on aika selkeästi kokonaisvaltaisin joukkue konferenssista. Toki konferenssifinaali meni tiukille, ja itsekin olisin toivonut Lionsia jatkoon, mutta he eivät vielä olleet valmiita ihan niihin kirkkaimpiin valoihin. AFC:n puolella ehdokkaita olikin sitten useampia, ja niinhän siinä jälleen kävi että Mahomes kairasi joukkueensa läpi kivenkovan gauntletin (Dolphins -> Bills -> Ravens) ja jälleen kerran superbowliin. Tämä oli vieläpä "down year" Chiefseille, joten onhan tuo hieman masentavaa muiden AFC-joukkueiden näkökulmasta. Patriots dynastia saatiin juuri kaatumaan, ei tarvinnut kauaa odotella että saatiin uusi tilalle.

Silti, en osta muiden näennäistä superbowl-alhoa. Tällä hetkellä on haavat tuoreena iholla, ja turhautuminen purkautuu näppäimistön kautta. Mutta kun palloa asetellaan puolentoista viikon päästä ensimmäistä kertaa kick-offia varten, niin eiköhän kaikki tähän ketjuun kirjoittavat ole jälleen kerran nacholautanen sylissä töllön ääressä. Ei näitä tapahtumia liian montaa vuodessa ole. En ole kummankaan joukkueen fani, mutta uskon että hyvä peli on tulossa. Kisastudio-ystäväni on Chiefs-fani, joten itse kääntynen 49ersin puolelle tässä pelissä jo ihan vastakkaisasettelun vuoksi.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Itsellä kanssa vähän tilanne, ettei kummankaan tarvitsi mestaruutta voittaa, mutta Andyn vuoksi suotakoon näin poikkeustapauksessa dynastian jatkuminen. Vähän sellainen pienemmän pahan tilanne, mikä somen perusteella taitaa olla monella edessä tuolloin sunnuntaina myös vaaliuurnilla, heh.

Ninersista fiilis on, että ovat onnistuneet keplottelemaan itsensä Super Bowliin, kun nuoremmat ja kokemattomat haastajat eivät ole kyenneet klousaamaan otteluita. Laadukkaan joukkueen piirteitä toki, mutta ainakin tämän osalta narratiivi muuttuu, kun Chiefs tuskin tulee samaan sortumaan vaan menee menojaan, mikäli sauma annetaan.

Chiefsin juoksupuolustuksen haavoittuvuudesta on paljon puhuttu, mutta aika hyvin saivat lopulta Billsin ja Ravensin juoksut kuriin, myös ne kuuppien liikkeet. Ninersin juoksu toki rakentuu perinteisemmin tähtibäckin ympärille ja jotenkin tuntuu, että tuo voisi Chiefsia vastaan purra paremmin ja vähän olisi pakkokin sillä Spagnuolo on saanut luovittua ottelusta toiseen hyvin painetta pelinrakentajiin, mikä ei Purdyn suhteen hyvää lupaa, jolloin juoksu olisi pakko saada kulkemaan.

Toisella puolella palloa en oikein näe Ninersin puolustukselle ihan niin paljoa mahdollisuuksia, mitä moni muu tuntuu näkevän. Eivät mielestäni ole olleet tällä kaudella siinä samassa iskussa, mitä DeMecon kanssa, vaikkeivat toki heikosti ole pelanneet. Lisäksi kun Chiefsilla on Mahomesin lisäksi toimiva juoksukin, niin vaikea nähdä kauhean pieneksi Chiefsin pisteiden jäävän.

Mielenkiinnolla täytyy seurata myös miten hyökkäyksen linjojen annetaan roikkua puolustajissa. Bosan pitäisi olla se tekijä, joka sekoittaa tuota Chiefsin hyökkäämistä, mutta jos siellä Ravens pelin tapaan saavat tacklet endejään syleillä niin vaikea voi olla nopeuteen ja räjähtävyyteen perustavan pelaajan kovin näkyväksi nousta.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Chiefsin juoksupuolustuksen haavoittuvuudesta on paljon puhuttu, mutta aika hyvin saivat lopulta Billsin ja Ravensin juoksut kuriin, myös ne kuuppien liikkeet. Ninersin juoksu toki rakentuu perinteisemmin tähtibäckin ympärille ja jotenkin tuntuu, että tuo voisi Chiefsia vastaan purra paremmin ja vähän olisi pakkokin sillä Spagnuolo on saanut luovittua ottelusta toiseen hyvin painetta pelinrakentajiin, mikä ei Purdyn suhteen hyvää lupaa, jolloin juoksu olisi pakko saada kulkemaan.

Bills juoksi 188 jaardia ja Ravens vain unohti, että juoksupelikin on yksi vaihtoehto. Haavoittuva se juoksupuolustus vieläkin on. Omenihullakin meni polvi, niin Purdynkin työ helpottui ennen pallon peliin laittamista huomattavasti.

Tällä kertaa Shanahan toivottavasti muistaa, että toisella puoliajalla pitää tehdä muutakin kuin maata johdon päällä.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Ohhoh, kova temppu Holmesilta, kun sai houkuteltua Johnsonin pysymään vielä vuoden Detroitissa. Antaa uskoa siihen, että Lions on ensi kaudellakin NFC:n kärkikahinoissa. DC Glennin palauttaminen ei nähdäkseni ole aivan yhtä korkealla prioriteetilla, vaikka ihan kelpo työtä hänkin on tehnyt.

Samaan aikaan toisaalla, Steelers palkkasi uudeksi OC:ksi Arthur Smithin. Ensireaktio on seuraava: Äh. Kolmen vuoden stintti Atlantassa oli lopulta melkoinen pannukakku, etenkin tämän viimeisen vuoden osalta. Noh, toivotaan että mies ei vain ole HC ainesta. Olihan Tenneseen hyökkäys vielä Smithin OC-aikoihin yksi liigan parhaista. Sormet ristiin, ja odottamaan uutisia QB-suunmitelmista.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Ohhoh, kova temppu Holmesilta, kun sai houkuteltua Johnsonin pysymään vielä vuoden Detroitissa. Antaa uskoa siihen, että Lions on ensi kaudellakin NFC:n kärkikahinoissa. DC Glennin palauttaminen ei nähdäkseni ole aivan yhtä korkealla prioriteetilla, vaikka ihan kelpo työtä hänkin on tehnyt.

Kyllä Lions on kaiken mennessä odotetusti yksi NFC:n kovimmista ensi vuonna. Kaikki runkopelaajat LG Jacksonia ja ehkä Gardner-Johnsonia lukuunottamatta ovat sopimuksessa, capissa on reiluhkosti tilaa (toki siellä pitää St.Brownille ja mahdollisesti Goffille latoa taalaa tiskiin kesällä) ja tosiaan Johnsonin pitäminen antaa odottaa että hyökkäys toimii yhtä tehokkaasti ensikin kaudella.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Bills juoksi 188 jaardia ja Ravens vain unohti, että juoksupelikin on yksi vaihtoehto. Haavoittuva se juoksupuolustus vieläkin on. Omenihullakin meni polvi, niin Purdynkin työ helpottui ennen pallon peliin laittamista huomattavasti.

Tällä kertaa Shanahan toivottavasti muistaa, että toisella puoliajalla pitää tehdä muutakin kuin maata johdon päällä.

Mutta 124 näistä ensimmäisellä puoliskolla. Kyllähän matsin keskeisimpiä ratkaisuja oli, että Chiefs sai Billsin ja varsinkin Allenin juoksut ottelun edetessä kuriin/hallintaan, mikä pitkälti tyrehdytti kotijoukkueen hyökkäyksen. Spagnuolo pystyy yleensä kohtuu hyvin reagoimaan otteluiden sisällä ja tekemään tarvittavia sekä usein vielä toimivia muutoksia ja näin kävi tässäkin pelissä. Vähän samanlaista tapahtumakulkua odotan Super Bowlissakin, jolloin Ninersin pitäisi käyttää paikkansa ottelun alussa, eikä jäädä potkumaaleihin. NFC:n välienselvittelyjen kaltaista takamatkalle päätymistä ei enää Chiefsia vastaan voi nähdä menestysreseptiksi.

Meidän fanien puheissa kaikki on aina melko mustavalkoista ja selvää, sankarit ja konnat helppo löytää, mutta itse en vain jaksa uskoa, että tuolla tasolla olisi koordinaattorina kaveria, joka vain tuosta noin "unohtaa juoksun", mikäli sillä olisi taattuja jaardeja tulossa kerta toisensa perään, vaan eiköhän siellä jotain sellaista nähty, minkä vuoksi heitto korostui niinkin paljon. Tietyissä tilanteissa Lamar olisi voinut reagoida taskussa jahkailun sijaan juoksemalla aggressiivisemmin ja näin pelastaa rikkinäisiä pelejä, mutta en jaksa uskoa, että yksikään pelinkutsuja jättää "varmoja" juoksujaardeja tietoisesti ja systemaattisesti ottamatta.

--------------------

Yllätyin kyllä Johnsonin päätöksestä, mutta voipi olla ihan fiksukin ratkaisu jäädä vielä kaudeksi kypsymään ja nauttimaan työn hedelmistä Detroitiin, eikä vain hätäisesti siirtyä johonkin Commandersin kaltaiseen sekamelskaan.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Mutta 124 näistä ensimmäisellä puoliskolla. Kyllähän matsin keskeisimpiä ratkaisuja oli, että Chiefs sai Billsin ja varsinkin Allenin juoksut ottelun edetessä kuriin/hallintaan, mikä pitkälti tyrehdytti kotijoukkueen hyökkäyksen. Spagnuolo pystyy yleensä kohtuu hyvin reagoimaan otteluiden sisällä ja tekemään tarvittavia sekä usein vielä toimivia muutoksia ja näin kävi tässäkin pelissä. Vähän samanlaista tapahtumakulkua odotan Super Bowlissakin, jolloin Ninersin pitäisi käyttää paikkansa ottelun alussa, eikä jäädä potkumaaleihin. NFC:n välienselvittelyjen kaltaista takamatkalle päätymistä ei enää Chiefsia vastaan voi nähdä menestysreseptiksi.

Meidän fanien puheissa kaikki on aina melko mustavalkoista ja selvää, sankarit ja konnat helppo löytää, mutta itse en vain jaksa uskoa, että tuolla tasolla olisi koordinaattorina kaveria, joka vain tuosta noin "unohtaa juoksun", mikäli sillä olisi taattuja jaardeja tulossa kerta toisensa perään, vaan eiköhän siellä jotain sellaista nähty, minkä vuoksi heitto korostui niinkin paljon. Tietyissä tilanteissa Lamar olisi voinut reagoida taskussa jahkailun sijaan juoksemalla aggressiivisemmin ja näin pelastaa rikkinäisiä pelejä, mutta en jaksa uskoa, että yksikään pelinkutsuja jättää "varmoja" juoksujaardeja tietoisesti ja systemaattisesti ottamatta.
Lamarilla oli monta kertaa latu auki. Juoksemisen sijaan etsi väkisin heittopaikkaa.

Joko pelisuunnitelma on täysin perseestä, Lamar ei osaa enää juosta (Texans pelissä repi puolustuksen kappaleeksi lopulta näillä) tai sitten siellä oli joku järjetön tarve todistaa, että Mahomesille pärjätään heittokisassa.

On toki mahdollista, että Lamar jäätyy noin totaalisesti tosi paikassa, että selvän juoksupaikan tullessa, hän ihmettelee tilannetta eikä juokse vauhdilla vaan lönkytellen. Tämäkin tapahtui useita kertoja pelissä. Monta jaardia oli otettavana, mutta Lamar liikkuu kuin pallo jalassa.

Paskan playcallingin piikkiin on kyllä laitettava se, että yhtään Kansasin heikkoutta vastaan ei hyökätty, sen sijaan pelattiin heidän vahvuuksia vastaan. Missä oli shotgunista juoksupelit full backin takaa?

Ei se Chiefssin puolustuspeli analyytikkojen mukaan niin timanttista ollut, että se selittäisi variaation puuttumisen täysin. Ravens antoi sille puolustukselle mahdollisuuden pelata omilla vahvuuksiaan, kun juoksupeliä ei käytetty edes silloin, kun sille selvästi aukesi paikka.

Parhaana päivänä Lamar kyllä pärjää heittokisassa, mutta jos syvät heitot ei osu kohdilleen niin on aika järjetöntä pelata vain ja ainoastaan moista peliä.

Texans matsin jälkeen paineistuksen ei olisi pitänyt olla yllätys. Missä on lyhyet reitit tai muut vastaavat pelit joilla blitziä vastaan taistella?

Miksi osa juoksupeleistä oli niitä mitkä eivät ole toimineet missään vaiheessa ja oli hylätty suosiolla? Miksi Gus Edwardsin keskeltä juoksua käytettiin se 1-2 kerta, molempien toimiessa riittävän hyvin? Sen sijaan yritettiin taas sitä, mikä ei toimi eikä ole toiminut.

Näitä kysymyksiä on aika helvetin paljon mitä esittää.

Totuus on luultavasti kombo Harbaughn paskaa valmentamista, OC:n huonoa valmistautumista ja Lamarin jäätymistä ja/tai näyttämisen halua. Siltikin tuo peli oli voitettavissa, mutta tuo kaikki teki siitä aivan liian vaikeaa.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens

Ja siinä meni Ravenssin ensi kausi samantien pöntöstä alas. Macdonaldista olisi pitänyt tehdä Ravenssin uusi päävalmentaja.

Enpä muista vastaavaa DC:tä Ravenssissa olleen koko sinä aikana, kun olen joukkuetta seurannut (vuodesta 2006 eteenpäin). Toki päävalmentajan rooli on vielä isompi vastuu, mutta Seahawksin puolustus lienee ensi vuonna melkoisen tiivis. Macdonald sai aivan valtavasti irti tuosta joukkueesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös