NFL season 2013–2014

  • 113 688
  • 713

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Oli muuten yksi huonoimpia Cowboys pelejä mitä olen koskaan nähnyt. Tai ainakaan ei nyt ihan äkkiseltään tule surkeempaa esitystä mieleen? Cowboysilla ei ollut mitään mahdollisuuksia oikeastaan missään vaiheessa. Puolustus on aivan helvetin paska ja paskana. Äijää kannetaan lasarettiin sitä mukaa että heikompaa hirvittää. Aivan pahaa teki katella kun esim. Ware täysin klesalla jalalla yrittää pelata sen minkä pystyy. Hatcher ei edes pukenut peliin. Tosiaan sitten training campin Dallasin d-linessä on käyny 17 eri ukkoo kokeilemassa. Voi kun se olisikin ainut loukkaantumisten riivaama pelipaikka. 2/3 aloittavista tukimiehistä jätti pelin kesken, Lee ja Durant. Myös toinen startteri safety ja corneri poissa pelistä. Kun Mlb Lee tippui kokoonpanosta pelin alkupuolella oli muutos aivan valtava. Dallasin puolustus ei ole yhtään mitään jos Lee ei ole pelissä. Yhdellä pelaajalla ei voi, eikä saa olla noin suuri vaikutus. Loukkaantumisten taakse ei voi tietenkään piiloutua ja kaikille niitä tulee. Nyt on vain parin viimeisen vuoden aikana osunut aika kovalla kädellä puolustuksen suuntaan. Toivotaan, että Lee on pelikuntoinen jo seuraavassa pelissä. Onneksi on bye tulossa, sillä sitä tarvitaan.

Jos puolustus oli umpisurkea, niin ei hyökkäys ollut yhtään sen parempi. Paskaa tekemistä joka suhteessa. Romon huikea jaardimäärä kertoo jo kaiken (128). Puoliajalle mentäessä taisi olla kasassa mahtavat 20 jaardia. Dez Bryant pelattiin tuplaamalla täysin ulos matsista. Saldona vain yksi reilu 40 jaardin koppi. Tosin ei muut laiturit yhtään sen paremmin onnistuneet. Dallas lähti peliin juoksemalla ja ihan alussa se tuottikin hedelmää. Nyt yritettiin pelin alkupuolella sitä 3 Tight endin settiä. Tulokset olivat aika laihat ja Rob Ryanin johtama puolustus piti homman hanskassa koko ajan. Mutta kun Dallasin puolustus ei saanut minkäänlaista stoppia missään vaiheessa ja hyökkäyksen kolmannet yritykset olivat 0/9, niin lukemat ovat taululla aika oikeat.

Dallas on tällä hetkellä todella hengetön porukka. Puolustus on aivan hirveässä jamassa ja ei hyökkäyskään ihan terävimmillään ole. Vaikka bye viikon jälkeinen ohjelma ei ihan ylivoimaisen vaikealta näytä, niin pikkasen tässä usko alkaa horjua. Kotona vielä Raiders, Packers ja Eagles sekä vieraissa Giants, Bears ja Redskins. Ainakin divari vastustajista pitäs ne voitot kaivaa. Jos loppusaldo olisi vaikka se 4-2, niin sillä voisi surkean Eastin voitto irrota?
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Toivotaan, että Lee on pelikuntoinen jo seuraavassa pelissä. Onneksi on bye tulossa, sillä sitä tarvitaan.

3-4 viikkoa poissa, tietää NFL.comin Ian Rapoport kertoa. Joten missaa Giants-matsin ja kun Cowboys pelaa torstaina kiitospäivän kierroksella, niin palannee aikaisintaan viikolle 14.

Peyton Manning selvisi säikähdyksellä Chargers-pelin lopun nilkkavammasta ja haastaa Sunday Night Footballissa Chiefsin puolustuksen.
Sen sijaan Tennessee Titansin Jake Lockerin kausi on ilmeisesti ohitse (jalkapöytä) samaten kuin Bearsin kornerin Charles Tillmanin (käsi), vaikka hän saakin palata playoffseihin mikäli Bears sinne asti selviää.

Kauhulla odotetaan uutisia Packersin sairastupalaisista..kova isku olisi menettää kaksi startteria OL:stä kun sieltä jo valmiiksi yksi on koko kauden pois.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko&Boca Juniors&Carolina Panthers
Nyt täytyy jo hehkuttaa! Carolina Panthers! kuuden voiton putki jossa kaksi viimeisintä kivenkovia vastustajia vastaan. 49ers ja viimeyönä iki-inhokki Tom Brady ja Patriots maistoivat tappion katkeraa kalkkia!

Puolustus on ollut rautaa koko kauden ja puolustuksen kordinaattori Sean McDermott on noussut jo korkealle spekulaatioissa päävalmentajaksi liigassa kun valmentaja ruletti seuraavaksi pyörähtää käyntiin. Viimekauden rookie sensaatio LB Luke Kuechly johtaa taas liigan taklaustilastoja. Muutenkin puolustuslinja on koko liigan parhaimmistoa ja pallonriistoja on tehty joka pelissä joko syötönkatkojen tai fumblien muodossa.

Parin vuoden takainen ykkösvaraus, pelinrakentaja Cam "Superman" Newton alkaa vihdoin lunastamaan korkeita odotuksiaan. Heittotarkkuudessa ja -ajoituksessa on vieläkin välillä ongelmia, ainakin jos verrataan johonkin Bradyyn tai Manningiin, mutta tälläkaudella Newton on onnistunut suojelemaan palloa todella hyvin ja turhat syötönkatkot on karsittu pois. Kaksimetrinä ja lähes 120kg painavana atleettina Newton aiheuttaa kuitenkin niin suuren uhan puolustuksille juoksukykynsä vuoksi että Carolinan hyökkäystä vastaan on todella vaikea puolustaa.Viimekaudellahan Newton johti Panttereiden juostuja jaardeja, vaikka RB osasto on muutenkin vahva Williamssin, Stewartin ja Tolbertin kanssa.

7-3 tässävaiheessa on enemmän kuin kukaan todennäköisesti osasi odottaa ennen kauden alkua. Loppuohjelma on muuten voitettavissa mutta vastaanasettuu vielä kahdesti huippukuntoinen Drew Brees/Saints, joissa peleissä ratkaistaan todennäköisesti divisoonan voittaja.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Carolina Panthers! kuuden voiton putki jossa kaksi viimeisintä kivenkovia vastustajia vastaan. 49ers ja viimeyönä iki-inhokki Tom Brady ja Patriots maistoivat tappion katkeraa kalkkia!


Ja viimeisin voitto tuli hieman kyseenalaisella Kuechlyn halausotteella, mutta näitä sattuu joten ei siitä sen enempää.

Vaikka tappio tulikin niin oli positiivista nähdä Patriotsien hyökkäyksen löytäneen rytmin alkukauden perseilyn jälkeen. Shane Vereen oli ensimmäistä kertaa sitten Buffalo pelin ja hänestä on kovaa vauhtia tulossa uusi Kevin Faulk, komeasti mies otti tärkeitä koppeja ja 3rd downeja. Jos jotain negatiivista etsii niin Talib ei ilmeisesti ole vielä täysin kunnossa eikä pelannutkaan lopussa enää lonkkavaivan takia. Kyle Arrington taisi myös saada siipeensä, eipä sinänsä, en tiedä onko se hyvä vai huono uutinen. Yllättäen viimeisin TD tuli kun Arrington ei saanut taklattua Ted Ginn Jr. huonon kulman johdosta. Pelistä oli jo poissa toinen aloittava corneri, Alfonso Dennard joten kovin montaa CB:tä ei enää rosterissa ole terveenä.

Juna jatkaa matkaa ja ensi viikolla tulee entistä kovempi vastus sillä Denver Broncos saapuu Foxboroughiin ja silloin secondarya testataan toden teolla.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko&Boca Juniors&Carolina Panthers
Ja viimeisin voitto tuli hieman kyseenalaisella Kuechlyn halausotteella, mutta näitä sattuu joten ei siitä sen enempää.

"Hieman" kyseenalaisella joo :) Mutta jossitteluhan se tosiaan näin jälkeenpäin on, vaikea koppi olisi Gronkillekin jokatapauksessa ollut ilman halailuakin.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
"Hieman" kyseenalaisella joo :) Mutta jossitteluhan se tosiaan näin jälkeenpäin on, vaikea koppi olisi Gronkillekin jokatapauksessa ollut ilman halailuakin.

Rehellinen mielipide on että heitto olisi ehkä todennäköisesti ollut liian lyhyt joka tapauksessa ja Gronk oli ajautumassa liian syvälle End zonelle. Ei Patriots hävinnyt matsia tuohon, Panthers on kova tiimi ja Newton oli piru merrassa viime yönä. Kaveri scramblasi yhdessä pelissä n. 75+ jaardin pituiset piruetit ja eteni kentällä sinä aikana n. 24 jaardia.

http://i.cdn.turner.com/si/.element/img/4.0/global/swapper/201311/131119.01.jpg
Linkki vie kuvaan missä Kuechlyllä on halausote Gronkowskista.

Edit: kuvalinkki lisätty.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko&Boca Juniors&Carolina Panthers
Rehellinen mielipide on että heitto olisi ehkä todennäköisesti ollut liian lyhyt joka tapauksessa ja Gronk oli ajautumassa liian syvälle End zonelle.

Juu..eikös se lopullinen tuomio siihen perustunutkin että heitto oli ns. uncatchable. Newton näytti kyllä parastaan tässä pelissä. Itselle parasta antia oli tosiaan kuitenkin Smithin ja Talibin fyysinen taistelu. Siinä ei periksi annettu ja Smitty heitti taas loppuun legendaariset läpät!
 

Hönde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Real Madrid
Redskinsille toinen tappio putkeen ja samalla pudotuspelipaikka taisi mennä, kun jäljellä on enään 6 ottelua. Viime Sunnuntain ottelussa Eaglesia vastaan oikeastaan kulminoituu koko tämän kauden isoin ongelma. Epätasaisuus. Tässäkin ottelussa 1.puoliaika ja 3.neljännes oltiin ihan hukassa. Sitten taas 4.neljännes oli hyvää pelaamista ja saatiin aikaan vielä hyvä kiri. Lisäksi pelaamista on vaikeuttanut koko kauden ajan se, että avainpelaajat ovat olleet kaukana parhaimmasta tasostaan. Pelataan nyt kuitenkin loput pelit vielä ja katsotaan sitten mihin se riittää.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Niin vain Broncos pesi Chiefsit konferenssin kärkiottelussa. Pelistä ei sen enempää kuin että hemmetin arvokas voitto wildcard-kierroksen välttämiseen. Broncoille on erityisen tärkeää saada bye ekalle playoff-rundille, koska Manningia ei haluta rasittaa yhtään enempää kuin on pakko. Eilenkin nilkat oli teipattu melkein muodottomiksi. Siinä mielessä olikin loistavaa, että Peyton pääsi sunnuntaina todella helpolla, kun vastustaja ei päässyt edes iholle.

Laitetaanpa pieni ennätyskatsaus. Kuten odottaa sopii, Chiefsin kivikovaa puolustusta vastaan Denverin hyökkäyksen suoritustaso putosi, mutta yllättävän vähän sanoisin: 27p, Manning: 1 TD, 323 jaardia. Yhden kauden ennätyksethän ovat:

589 p, Patriots (2007)
50 TD, Brady (2007)
5476 jaardia, Brees (2011)

Tällä hetkellä kasassa kymmenessä pelissä Broncoilla ja Manningilla: 398 p, 34 TD ja 3572 jaardia. Jäljellä olevissa peleissä tahdin tulisi olla: 31,9 p, 2,83 TD ja 317,5 jaardia per peli ennätysten rikkomiseksi. Ei mahdotonta, mutta hyvin saavat Broncot pelata, sillä vastassa on vielä Pats ja Chiefs vieraissa ja ilmatkin ovat enenevässä määrin epäsuosiollisia heittopelille. Viimeiset kaksi peliä ovat kuitenkin lämpimässä ilmanalassa (Houston, Oakland).

Vielä sellainen tiedonjyvä, että tässä vaiheessa kautta Peyton jakaa jo yhden kauden TD Leader listassa sijan 25.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Ei saatana mikä peli taas Lionsilta. Reilu kymmenen minuuttia pelaamista ja 24 pistettä, loppuaika ei sitten oikein napannut. Staffordilta aivan hirveitä heittoja. Noh, onneksi Packers hävisi myös samalla.
 

Pengu

Jäsen
Lions vs. Steelers 27-37

Steelers otti hienon ja tärkeän voiton sunnuntaina Lionsista 37-27 lukemin. Steelersin aloitus oli vahva, heti kaksi touchdownia ja 14-0 johto. Lions kuitenkin heräsi, ja toisen quarterin loppu olikin aika tuskaista katsoa. Puolustus kuitenkin pysäytti Lionsin hyökkäyksen viimeisen driven ennen puoliaikaa, ja näin vältyttiin TD:lta. Peli ratkesi viimeisessä quarterissa, kun Lions päätti jostain syystä vetää fake field goalin ja lisätä johtoa, mutta eikä mitä: Lions pelaaja fumblasi tuon ja Clark turvasi pallon Steelersille. Steelers kiitti tästä, ja omalta maalialueelta hieno drive aina touchdowniin saakka. Lopullinen niitti Steelersin voitolle oli, kun Allen sieppasi Staffordin heittoyrityksen Megatronille, ja tämän seuraksena myöhemmin Steelers TD, Big Beniltä komea 20 jaardin heiton Cotchery ja pelin ratkaisu.

Hyvä peli Steelersltä, ja paljon positiivisia asioita jäi pelistä. Le'Veon Bell ja Cotchery nyt päällimäisenä, ovat olleet molemmat positiivisia yllätyksiä. Big Beniltä myös vahva peli, eikä yhtään heittoa vastustajille. Hyökkäys oli muutenkin mielestäni hyvä, vaikka toisella neljänneksellä oli hieman ongelmia. Antonio Brown oli hyvä myös.

Pittsburgh Steelers drive 97 yards to take the lead

Tuossa vielä Steelersin drive sen Lions missatun fake field goalin jälkeen. Linkki NFL:n sivuille.

Seuraavat kaksi peliä ovat Brownsia ja Ravensia vastaan, helkkarin tärkeitä pelejä molemmat, koska ovat samassa divisioonassa ja molemmat 4-6 recordilla, niin kuin myös Steelers. Tällä hetkellä voiton päässä wild card paikasta. Eli kaikki on mahdollista ja mitään ei olla vielä hävitty. Turhiin tappioihin ei kylläkään ole varaa.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Eagles meni sitten NFC-E:n kärkeen voittaen Redskinsin. Peli oli neljännen quartterin alkaessa 24-0, josta Redskins pääsi parilla salama-byrillä mukaan peliin. Toinen oli 50 jaardinen heitto fularille, jossa peitossa "loistanut" Trent Cole näytti, miksi on koko uransa DE:tä pelannut. Toinen osuus oli Eaglesin practice squad korneri Roc Carmichaelilla, joka sivuhuomiona Redskinsin kakkoskornerin kanssa roikkuivat koko päivän rissussa aiheuttaen yllätykseksi vain yhden lipun joukkueilleen, joka liukasteli toisen TD:n peitossa mallikkaasti. Redskins oli tulla tasoihin vielä loppuun Eaglesin automatic first down lippujen myötä, mutta Griffinin käsi jäätyi parissa ratkaisuheitossa, kun mies heitti pallot pitkiksi. Hyvin pelattu drive kuitenkin Washingtonilta, muttei riittänyt loppuun asti.

Folesilta hieman heikompi esitys, yllättäen kotona, ja mies heitti pari isoa peliä ohi/yli Riley Cooperista, joka polttelee noin pitkäksi äijäksi käsittämättömän paljon kornereita. Ekassa pelissä Cooperille laitettiin korneri iholle kiinni ja korneri näyttää pressin. Safetyä ei syvällä. Cooper juoksee faden, johon Foles heittää missaten varman TD:n. Toinen oli TE Zach Ertz, joka oli intermediate routeseissa auki moneen kertaan, mutta timing ei osunut yhtään kohdilleen.

Lesean McCoylla, joka johtaa tällä hetkellä keskushyökkääjien tilastoa, oli iso peli. Käytettiin taas monipuolisesti sekä rissuna, että juoksuhyökkäyksessä ja tärkeä pelaaja on. Desean Jacksonkin, joka taas rissujen kolmonen, sai vaihteeksi enemmän palloa itselleen.

Kelly on murskannut Eaglesin franchise recordeja hyökkäyksessä mm.

- 9 peliä yli 400 jaardia. Ainoa tiimi, jolla on enemmän 11 pelissä, on 2007 Patriots, joka, riippuen myös 2013 Denveristä, on tilastollisesti paras hyökkäys ikinä mitä nähty.
- Paras QB-rating NFL:ssä sekä Phillyssä ikinä minimi 6 matsia.
- 61 yli 20 jaardin peliä. Best in the league.
- Muutamia mixed statseja, jossa heittoa ja juoksua laskettu yhteen.

Hyökkäys pelaa paremmin kuin yhdelläkään Andy Reidin kaudella 1999-2012 - ja tämä tapahtuu Folesilla, jolla Reid epäonnistui viime kaudella täysin. Tämä hyökkäyksen toimiminen johtuu mm. siitä, että Folesilla ei heitetä 40 kertaa peli ja siitä, että kun käytössä on yksi liigan parhaista keskushyökkääjistä, käytetään myös häntä sen 20-30 kertaa peli. Huomattavasti paljon paremmin menee nyt bye viikolle mentäessä, kun odotin aikaisemmin. Toinen syy on siinä, että Foles osaa heittää miespuolustukseen sharpimpia palloja sekä lukee paljon sulavammin kuviot ja juoksee tarvittaessa. Kolmanneksi voidaan mainita, että Folesin päätöksentekokyky on mennyt eteenpäin. Enää ei heitetä huonoihin peittoihin, vaan edetään kuviosta seuraavaan. Heitetään varmasti silloin kun tarvii heittää ja ei emmitä juosta, jos kukaan ei ole auki. Sellaiset epävarmat ratkaisut, mitä esim. Cowboysia vastaan nähtiin aiemmin, puuttuvat nyt kokonaan.

Puolustus saa luultavasti bye:n jälkeen korneri Bradley Fletcherin ja safety Earl Wolffin takaisin line uppiin, joka auttaa siihen, ettei näitä Packers/Redskins -sulamisia tapahdu jatkossa. Paljon auttaa myös ILB Mychal Kendricksin paraneminen, vaikka puskista starteriksi päätynyt Najee Goode hyvin onkin pelannut. Cardinals tulee vastaan seuraavaksi. Cardinalsin nykykunto on itselle täysi kysymysmerkki.

Joukkue perseilee vielä melko paljon ja vastustajat ovat olleet ei niin huipputiimejä. Lions, Bears, Cardinals, Cowboys, ja Vikings jäljellä, joista viimeksi mainittua lukuunottamatta kaikilla vähintään 0.5000 recordi. Paljon divisioonan voittoon vaikuttaa myös ensi viikon Giants vs. Cowboys, joka joko nostaa Giantsin mukaan taisteluun NFC-E:n voitosta tai katkaisee sen.
 
Viimeksi muokattu:

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Buccaneers onnistunut nyt voittamaan kaksi ottelua putkeen ja kivaltahan se voittaminen välillä tuntuu. Seuraavalla viikolla on tulossa mielenkiintoinen ottelu kun Bucs matkustaa Detroitiin. Buccaneersin voitot ovat tulleet vähemmän "laadukkaita" joukkueita vastaan, mutta Lions (ainakin recordin puolesta) haastava vastustaja, joten jos Detroitista voitto irtoaa niin Schiano taistelee vielä työpaikkansa puolesta.

Ottelussa kohtaavat muun muassa vuoden 2010 toinen ja kolmas varaus Ndamukong Suh ja Gerald McCoy. Heti tulokasvuoden jälkeen näytti siltä, että Suh oli näistä kahdesta pelaajasta se selvästi parempi varaus. Pari viime kautta McCoy on taas tuntunut olevan näistä kahdesta se vakuuttavampi ja tasaisempi suorittaja loukkaantumisesta huolimatta. Joka tapauksessa hauska seurata kummankin pelaajan otteita nyt samassa ottelussa, vaikka Suhista en pelaajan pidä yhtään.

Toinen pari seurattavaksi on myös Calvin Johnson ja Darrel Revis. Revis ei ole vielä 100%:ssa kunnossa, mutta luvassa pitäisi olla silti mielenkiintoinen pari katsottavaksi. Revis tulee samaan varmasti apua Johnsonin vartioimiseen, mutta ottelussa tullaan varmasti myös hetkiä jolloin Revis ja Johnson kamppailevat mies miestä vastaan.

Tiedä sitten mistä tuo muutos Bucs pelaamisessa johtuu, niin stuntit tuntuvat ainakin vähenneen ja hyökkäyksen linja taas tuntuu ottaneen mean-vaihteen esiin. Hyökkäyksen linjasta haluan erityisesti nostaa esiin G Jamon Meredithin, joka on paikannut poissaolevaa Carl Nicksiä todella hyvin. Ylipäätänsä koko linjan keskus on pelannut paljon miehekkäämmin ja nämä keskustan gapeihin suuntautuneet juoksupelit ovat toimineet viime peleissä hyvin. Tästä suuri kiitos myös FB Lorigille, joka tuntuu olevan blokkaamisellaan se Buccaneers juoksupelin sielu.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko&Boca Juniors&Carolina Panthers
Ja Carolina se vaan porskuttaa! Nyt voitto vieraissa Miamista. Ensimmäinen puoliaika nihkeää peliä, varsinkin hyökkäykseltä. Vaikuttikohan Newtonin pelin alussa ottama kova helmet vs helmet taklaus vähän tasoon? Newtonin oma juoksupeli jäi kuitenkin ekalla puolikkaalla tavallista pienemmälle. Viime hetkillä kuitenkin saatiin tärkeä potkumaali ja kavennus aikaiseksi.

Toisella puoliajalla sitten puolustus astui taas esiin ja piti Miamin nollilla ja kun Newton itse juoksi yhden TD:n ja vielä alle minuutti ennen loppua löysi TE Olsenin maalialueelta tuli jo seitsemäs peräkkäinen voitto! Newtonille jo uran 19 peli missä sekä juoksi että heitti TD!!
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Pitkästä aikaa jotain kirjoitettavaa tänne palstalle, kun pääsin omin silmin todistamaan Steelersiltä hyvän ottelun joka päättyi selvään voittoon. Jos jotain on tämä kausi todistanut niin sen, että NFL:ssä voiton ja tappion ero on yleensä turnoverit. Alkukaudesta Steelersin turnover ratio oli joka ottelussa miinuksella, ja tappiot seurasivat toisiaan. Nyt turnover ratio on ollut plussalla jo useamman ottelun, ja seurauksena kolmen ottelun voittoputki. Browns ei toki ollut mikään kaikista kovin mittari, mutta voitto mikä voitto, ja mikä tärkeintä, niin playoff kaaviota katsottaessa voidaan todeta, että Steelers on kuin onkin edelleen "hengissä" tämän kauden suhteen. Ensi viikon match up Ravensia vastaan on erittäin tärkeä. Voitto siitä ja kausi on saanut aivan uuden käänteen.

Hassu laji tämä jenkkifutis. Alkukaudesta puolustus ei millään pystynyt luomaan turnovereita. Melkein ehdin jo unohtaa miltä se tuntuu kun oman joukkueen pelaaja ottaa INT:n tai recoveraa rähmäyksen. Tänään niitä turnovereita sitten saatiin neljä kappaletta kolmen fumblen ja yhden INT:n muodossa. INT palautettiin pohjiin TD:ksi, mikä oli selostajan mukaan ensimmäinen puolustuksen touchdown Steelers D:n toimesta viimeiseen 18 (vai oliko 16) otteluun.

Positiivisesti mieleen jäivät hyökkäyksestä RB Bell ja puolustuksesta iso liuta nimiä: Jason Worilds, Troy Polamalu, Will Allen, William Gay ja Cam Heyward nyt ainakin. Worilds on pelannut helkkarin hyvin nyt jo muutaman matsin putkeen. Woodley ei tainnut tänään taaskaan pelata, joten Worilds pääsi pelaamaan vasemmalla puolella, joka tuntuu olevan hänelle kuin koti. Loistomatsi häneltä tänään ja pakko alkaa tosissaan miettiä keinoja miten hänet saataisiin pidettyä rosterissa tämän kauden jälkeen. Safetyista Polamalu ja Allen olivat erinomaisia, samoin CB Gay on parantanut hurjasti niistä ajoista kun viimeksi Steelersissä pelasi, kaudella 2011.

Jobin postia toki saatiin tässäkin ottelussa, NT McLendon ja CB Curtis Brown loukkaantuivat ja ainakin Brownin tilanne vaikutti vakavalta. ACL tai MCL tuossa todennäköisesti paukahti ja lienee IR hänen seuraava osoitteensa. Ei mikään key player joukkueelle, mutta spessuissa ollut suht isossa roolissa. McLendonin tilanne näytti high ankle sprainilta, mutta odotetaan lisätietoja ennen kuin aletaan sen enempää manaamaan.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Brady vs Manning Bowl XIV.

Huh mikä matsi. Aluksi kaikki meni niin päin peetä kuin olla ja voi, Ridley fumblas, Brady fumblas, Blount fumblas ja lukemat olivat 1.neljänneksellä 0-17 ja puoliajalla 0-24. Tässä vaiheessa päätin pistää uudelleen nukkumaan mutta jostain syystä uni ei tullut ja ensimmäisen kerran kun tarkistin tilanteen niin se oli 7-24... Hetkeä myöhemmin 17-24 ja tässä vaiheessa avasin gamepassin uudestaan ja jälleen hetkeä myöhemmin peli oli jo 21-24. Tässä vaiheessa uskalsin jo hieman ajatella että ehkä tästä jopa voittokin voi tulla ja BÄM Edelman veti supermiehen lailla end zonelle ja peli oli Patriotseilal 28-21. Tässä vaiheessa tuntui että Brady taluttaa Broncosia hihnassaaan miten haluaa ja seuraava drive oli red zonella mutta Pats joutui tyytymään FG:iin.

Voittohan sieltä sitten loppujen lopuksi irtosi jatkoajalla kun Patriots joutui punttaamaan ja pallo osui Broncosien gunnerin jalkaan ja Ebner syöksyi palloon. Hetkeä myöhemmin Gostkowski niittasi potkumaalin ja voitto oli tosiasia. Huh, melkoista vuoristorataa oli tämä peli.

Peyton Manning oli ennen tätä peliä 50-0 jos he johtivat 22 tai useammalla pisteellä ja nyt Brady on 10-4 Manningia vastaan. Peyton oli yllättävän vaisu tänään. Ihmettelin kovasti sitä että he juoksivat niin paljon, tosin juoksu upposi huikean hyvin Patriotsia vastaan ja Moreno juoksi yli 200 jaardia.

Plussat:
+ Brady oli jälleen suorastaan ilmiömäinen, 344 jaardia, 3 TD
+ Edelmann, 110 jaardia 2 TD
+ Aqib Talib + secondary, D.Thomas, Welker sekä Decker pidettiin 67 jaardissa.

Miinukset:
- Stevan Ridley. Fumblasi jälleen(!) kerran ja joutui samantien penkille. Kolmas fumblaus kolmessa peräkkäisessä pelissä. Veikkanpas että kaveria ei nähdä seuraavassa pelissä kovinkaan merkittävässä roolissa.
-Juoksupuolustus, 280 jaardia Broncosille. Vellano+Jones ei tänään saanut lukittua keskustaa ja Spikes oli ainoa joka pystyi pistämään kapuloita rattaisiin.
- 3rd and long. Jo toista viikkoa putkeen vastustaja pystyi selvittämään 3rd and 15+ yritykset screeneillä ja juoksuilla.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Detroit Lions - Tampa Bay Buccaneers ottelu ei mitään hienouksia tarjonnut. Itse asiassa molemmat joukkueet olisivat ansainneet hävitä jos se olisi ollut mahdollista.

Ottelu oli siis kaikin puolin suurien virheiden sävyttämä, jossa Lions onnistui lopulta ampumaan itseään jalkaan Buccaneers joukkuetta enemmän. Tämä vaikka vastassa oli Buccaneers joukkueen huonosti pelanneet hyökkäyksen- ja puolustuksenlinjat, sekä K Ryan Lindell, joka mahdollisuuksien mukaan piti ottelun Lionsin kannalta tasaisena. Toisaalta Lionsin QB Matthew Stafford ja WR Kris Durham pistivät paremmaksi ja antoivat pallon Buccaneers joukkueelle kriittisillä hetkillä takaisin.

Okei, jos ihan totta puhutaan, niin Bucs puolustus oli hyvä. Ilman loukkaantunutta Revisiä jopa todella hyvä, vaikka osuutensa siihen oli myös Staffordin heitoilla ja CJ dropeilla. QB Mike Glennon pelasi jälleen hyvin, kun otetaan huomioon, että Bucs hyökkäyksenlinja oli todella huono ja juoksupeliä ei saatu millään mittareilla missään vaiheessa käyntiin. Silti Glennon otti sen minkä Lions puolustus hänelle antoi ja lopulta kiskaisi parilla pitkällä heitolla tarvittavat yardit/pisteet, jotta voitto oli mahdollinen ja Bucs puolustus hoiti loput. Kaunista se ei ollut ja voittaminen on lopulta ainut asia mikä merkitsee.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Peyton Manning oli ennen tätä peliä 50-0 jos he johtivat 22 tai useammalla pisteellä ja nyt Brady on 10-4 Manningia vastaan. Peyton oli yllättävän vaisu tänään. Ihmettelin kovasti sitä että he juoksivat niin paljon, tosin juoksu upposi huikean hyvin Patriotsia vastaan ja Moreno juoksi yli 200 jaardia.
Katsoin matsista ensimmäisen puoliajan... eli missasin legendaarisen toisen puoliajan. Ilmeisesti kentällä tuuli todella paljon ja pakkasta oli -5 celsiusta jos oikein ymmärsin. Peyton ei ole ikinä pelannut hyvin kylmissä oloissa, mikä jokseenkin laskee hänen arvoaan silmissäni, vaikka hän onkin minulle se pelinrakentajan mittatikku, johon kaikkia muita QB:ta vertaan.

Broncos tosiaan juoksi käytännössä aina kun oli mahdollista, ainakin ensimmäisellä puoliajalla. Denverin juoksu-heitto ratio oli 48 juoksua 36 heittoa vastaan. 1.puoliajalla vaikutti siltä, että Manning ei yksinkertaisesti halunnut heittää palloa. Ajattelin tuon menevän pelkästään kelin piikkiin, mutta vastakkaisella puolella Brady viskoi palloa 50 kertaa yli 300 jaardin edestä. Toki Patriots oli pakotettu heittämään, koska olivat niin paljon jäljessä ja RB:t fumblasivat toinen toisensa perään. Toinen asia mikä sotii tuota sään taakse piiloutumista on se, että matsin lopussa Manning kuitenkin heitti palloa liki täydellisesti kun tarve vaati. Todennäköisesti Denver halusi juosta myös siitä syystä, että Patsien D-linen keskusta oli aivan helisemässä juoksua vastaan.

Oli kyllä outo ottelu kaikinpuolin. Ensin kaikki oli Patriotseja vastaan, toisella puoliajalla sitten kaikki puolesta. Matsin piti olla Brady vastaan Manning, mutta lopulta suurimmat otsikot varastivat täysin muun nimiset pelaajat. Pitää varmaan tuo toinen puoliaika vielä tänään katsoa Game Passin arkistoista kokonaisuutena, jotta saa paremman kuvan siitä mitä tuolla toisella puoliajalla tapahtui.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Broncos tosiaan juoksi käytännössä aina kun oli mahdollista, ainakin ensimmäisellä puoliajalla. Denverin juoksu-heitto ratio oli 48 juoksua 36 heittoa vastaan. 1.puoliajalla vaikutti siltä, että Manning ei yksinkertaisesti halunnut heittää palloa. Ajattelin tuon menevän pelkästään kelin piikkiin, mutta vastakkaisella puolella Brady viskoi palloa 50 kertaa yli 300 jaardin edestä. Toki Patriots oli pakotettu heittämään, koska olivat niin paljon jäljessä ja RB:t fumblasivat toinen toisensa perään. Toinen asia mikä sotii tuota sään taakse piiloutumista on se, että matsin lopussa Manning kuitenkin heitti palloa liki täydellisesti kun tarve vaati. Todennäköisesti Denver halusi juosta myös siitä syystä, että Patsien D-linen keskusta oli aivan helisemässä juoksua vastaan.

Suuri kiitos juoksupelistä menee Ramirez-Vasquez kaksikolle. He onnistuivat yllättävän hyvin puhkomaan Patsin D-Linen ja Moreno sai tuosta tilasta suurimman edun irti.

Bradylla alkoi pallo lentämään muistaakseni heti toisen puoliajan alussa. DRC loukkaantui ensimmäisen puoliajan viimeisessä hail mary-yrityksessä ja joutui jättämään pelin kesken. Tuon jälkeen Brady sai naputella palloja rissujen käsiin ihan vapaasti. DRC:n lisäksi sieltä puolustuksesta taisi muitakin miehiä pudota kesken matsin ja tämä entisestään siirsi etua Bradylle. Tuomarit myös päästivät ratkaisevilla hetkillä muutaman offensive pass interferencen läpi sormiensa Patsin eduksi.

Manningin käsi ei aivan toivotulla tavalla toiminut, mutta rissut voivat myös katsoa peiliin ottelun jälkeen. Welker, Thomas ja Decker olivat huonoja pitkin ottelua. Julius Thomasia paikannut Jacob Tamme onnistui omassa tehtävässään hyvin. Hieman tuo Peytonin käsi mietityttää mahdollisen Super Bowl-ottelun kannalta. Ottelu pelataan New Jerseyssä ja siellä ei varmastikaan tule olemaan yhtään eilistä lämpimämpää. Juoksun pitää silloin toimia eilisen tasolla, jos Broncos Super Bowlin voittoa halajaa.

Ottelun voisi summata seuraavin ranskalaisin viivoin:

- Patriots fumblasi Denverin johtoon ensimmäisellä puoliskolla
- Denver tasoitti fumblejen määrää toisella puoliskolla
- Denverin puolustuksesta putosi tärkeitä miehiä toisella puoliskolla
- Patriots Bradyn johdolla hyödynsi hyvin nuo toisen puoliskon tapahtumat

Jatkoajalla sitten Tony Carter ei väistänyt Patsin punttia tarpeeksi ja Pats sai hyvän paikan ratkaista ottelun.

Yleisesti ottaen minua kiinnostaisi tietää, että miten running backeille alkaa tulemaan ongelmia fumblejen suhteen? Onko kyse itseluottamuksen puutteesta vai mistä, kun pallo alkaa putoilemaan näpeistä vähän väliä?
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Tuolla voitolla Patriots on sitten pelin päässä Broncosista, josta Patriotsilla on nyt tie breaker tasatilannetta silmällä pitäen. Mikäli pleijjarit kulkevat AFC:ssä foxboron kautta, tulee joukkue olemaan varmaan aika vaikea voitettava, sillä tiimillä on nyt Manningin ja Breesin päänahat kotona ja joukkue on sössinyt lähinnä vieraissa pelinsä. Lisäksi molempien em. pelinrakentajien hyökkäykset ovat saaneet heittäen aika vähän aikaan Patriotsin puolustusta vastaan ja kelit huononee viikko viikolta.

MB:lle terveisiä että ei se Tampan peli ihan noin surkealta mielestäni näyttänyt. 6 turnoveria ja kun katsoo toisen puoliskon Lionsin hyökkäyksen driveja, niin pidän ihmeenä että Lions oli vielä pelissä mukana 2 minuutin päässä lopusta. Revis kylmänä ja Calvin Johnsonia peittää korneri, jota en nimeltä tunnistanut ja tuskin hirveästi on highlightseissa pyörinyt. Staffordilta oli aika gun slinger pelinrakentamista ja tuo rissujen fumblailu etenkin Johnsonilta tuli kyllä apuna, mutta kovia pelejä puolustus loi tyhjästä tuossa matsissa. edit luinkin paremmin ton postin ja samat jutut näköjään siellä.

Cowboys vs. Giants oli ihan yhtä hirveätä katsella kuin divisioonamatsit tähän saakka. Blokattuja puntteja, fumble pohjiin, etenkin Giantsilta uskomatonta clock managementtia ja 4th down perseilyä, kickereiden jäätymistä yms. Cowboysin puolustus petrasi ainakin jonkin verran ja toteutui: a) Romon voitto drive b) tosipelissä.
 
Viimeksi muokattu:

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Cowboys vs. Giants oli ihan yhtä hirveätä katsella kuin divisioonamatsit tähän saakka. Blokattuja puntteja, fumble pohjiin, etenkin Giantsilta uskomatonta clock managementtia ja 4th down perseilyä, kickereiden jäätymistä yms. Cowboysin puolustus petrasi ainakin jonkin verran ja toteutui: a) Romon voitto drive b) tosipelissä.

Niin meinaat ettei Romo ole aikaisemmin vetässyt voittodraivia "tosipelissä"? Mikä se tosipeli edes on? Näemmä kun Romo on kyseessä mikään ei riitä? En tiä muutenkaan ollaanko katottu sama peli, sillä en muista blokattua punttia tai mitään kickereiden jäätymisiä? Tässä vähän knoppitietoa Romon pelaamisesta neljännellä neljänneksellä: Mind-blowing stats for Tony Romo - NFL Videos

Itse pelistä sitten vähä myöhemmin lisää, kun ehtii paremmalla ajalla kirjottaa.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Jotain 4th down pelejä ja snäppejä siellä jokatapauksessa kusi. Oikeassa olet sikäli, ettei tuo vielä tosipeli ollut vielä, paitsi Giantsille.

2006 Cowboys @ Seahawks - WC - L 20-21
2007 Cowboys @ Giants - Divisional - L 17-21
2008 Cowboys @ Eagles - Week 17 - L 6-44
2009 Eagles @ Cowboys - WC - W 14-34 (Seuraavalla kiekalla tippui)
2011 Cowboys @ Giants Week 17 - L 14-31
2012 Cowboys @ Redskins Week 17 L 18–28

Nämä ovat mielestäni näitä tosipelejä. Mielestäni ei ihan tuulesta temmattu, jos jotain kaavamaisuutta on havaittavissa.
 
Viimeksi muokattu:

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Lapster kirjoitti:
Voittohan sieltä sitten loppujen lopuksi irtosi jatkoajalla kun Patriots joutui punttaamaan ja pallo osui Broncosien gunnerin jalkaan ja Ebner syöksyi palloon. Hetkeä myöhemmin Gostkowski niittasi potkumaalin ja voitto oli tosiasia. Huh, melkoista vuoristorataa oli tämä peli.

Welker suolasi kyllä aika huolella oman pelaajan tuossa tilanteessa, eihän siinä jäänyt mitään mahdollisuutta väistää palloa. Muutenkin erikoista katsoa kun nimenomaan Welker pudotteli lopussa lähes jokaisen syötön. Mahtoikohan vähän jännittää?
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hieman tuo Peytonin käsi mietityttää mahdollisen Super Bowl-ottelun kannalta. Ottelu pelataan New Jerseyssä ja siellä ei varmastikaan tule olemaan yhtään eilistä lämpimämpää. Juoksun pitää silloin toimia eilisen tasolla, jos Broncos Super Bowlin voittoa halajaa.

Onhan se pieni ihme nykyisellä loukkaantumislistalla ja puolustuksen tasolla jos Broncos meinaa SB:n viedä. Tai sitten Manningilla pitää olla aika monster kunnossa playoffeissa ja se ei oikein taida olla toteutumassa jos pelataan kylmässä ja miehen ja hyökkäyksen terveys on se mitä se nyt on. Siihen kun lisää sen että Broncosilla tuntuu aina olevan joku pelaaja joka ei ole aivan hereillä (ts. voittoon johtanut punt). Koko SB kuvio on aika auki, vaikkakin Patriotsin tilanne vaikuttaa hyvältä varsinkin jos saavat kotiedun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös