NFL season 2009–2010

  • 83 795
  • 802

Cube

Jäsen
Joo lopussa homma kyllä meni mallikkaasti, mutta tuo alku oli aika perseestä.
Tiedän tunteen.

Homma repsahti sen jälkeen, kun Polamalu jätti kentän. Kuitenkin puolustus vain taipui, mutta ei katkennut. Vaikka jaardeja kertyi niin 10 päästettyä pinnaa ei ole huonosti.
Jep, mutta viime vuonna se ei oikein edes taipunut. Pisteitäkin Titans olisi saattanut tehdä muutaman enemmän, jos Bironas olisi ollut normaalilla tasollaan. Mutta tosiaan - jos.

Seuraavan kolmen viikon aikana Pittburghilla vastassa @CHI, @CIN ja SD. Aika kova ohjelma käytäväksi läpi ilman Polamalua. Mielenkiintoista nähdä miten Steelers selviytyy.

Britt vaikutti tosiaan todella hyvältä. Vähän raaka joissakin asioissa, kuten esim. Polamalun intteri. Pelasi sen aika laiskasti.
Jostain syystä on ollut sellainen olo, että joko Britt tai Hakeem Nicks räväyttävät heti tällä kaudella oikein kunnolla. Vähän niin kuin Marques Colston tai Anquan Boldin omilla tulokaskausillaan. Britt voisi olla vaikkapa Colston ja Nicks puolestaan Boldin. Katsellaan osuuko, onhan tämä vähän kaukainen haku.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Yllätyin hieman Titansin kovasta iskukyvystä ilman Albertia ja edes auttavaa running gamea. Oma juoksupuolustus oli tietysti rautaa, mutta Steelersin tasoista juoksua vastaan sen tulee ollakin jos aikovat pysäyttää jotkin muutkin kuin nallipyssyt. Willie Parkerin aika Pittsburghissa alkaa olla ohi ja Mendenhallin täytyy olla täysin paska, ellei Parkeria pysty depth chartissa ohittamaan. Ellei pysty, niin tuskin tarvitsee arpoa minkä pelipaikan ukon Steelers ottaa ensi kauden draftissa.

Sen sijaan heittopuolustus oli täysin sukka aina kun ei blitzattu, kun enää ei ollutkaan viime kaudesta totuttua painetta neljän miehen rushilla. Viime kaudellahan Titans sai jatkuvasti painetta pelinrakentajaan neljänkin miehen paineella, jolloin vastustajalla ei ollut aikaa antaa pelin kehittyä kahdeksaa sekuntia ja antaa kuupan stepata. Titansin on nyt muutettava lähestymistapaansa blitzipohjaisempaan puolustukseen, sillä vaikka Jason Jones ja Tony Brown hyvän pelit pelasivatkin, eivät he neljän miehen paineella saaneet juuri mitään aikaan. Mikäli jatkavat samalla tyylillä, korkeaoktaanisemmat heittohyökkäykset tulevat murhaamaan yliarvostetut finneganit ja hopet.

Steelers oli totutun timanttia puolustaessaan ja melko hyvä heittopuolustuksessaan. Titansin hyökkäyksen linja ion edelleen liigan parhaista, eikä Collinsiin ole helppo saada painetta. Lebeaun ainoa tahra oli helpon näköinen TD Brittille, mutta muilta osin Pittsburghilla oli homma hansassa koko illan. Joskin saivat hieman apua Rob Bironasilta, jolla taisi olla väärä kenkä jalassa.

Troy Polamalun peliä oli jälleen upea katsella. Miten voi samalla miehellä olla kokoajan suvereenit riidit jokaisesta playsta ja vielä siihen päälle nopeus ehtiä joka paikkaan? Mieletön pelaaja. Sääli että loukkaantui. En juuri nyt keksi liigasta yhtään viihdyttävämpää pelaajaa.

En mitenkään jaksa uskoa että noin munattomalla juoksupelillä voi uusia Super Bowl voittoa, vaikka puolustus onkin edelleen liigan paras. Roehtlishbergeriä olen haukkunut joka käänteessä jonka olen vähänkin saanut, mutta vaikka päätöksenteko onkin hidasta, niin se aina auttaa jos kukaan ei saa sua nurin. Joku mainitsi aiemmin miten noi pump faket ei menis enää tän ekan viikon jälkeen läpi, mutta kyllähän Ben on laittanut puolustuksia kouluun samaisella muuvilla jo vuositolkulla. Yllättävän hyvin se kuitenkin vieläkin toimii, ja tietysti Ben on kehittynyt sen käyttämisessä.

Sunnuntain matseista eniten kiinnostaa luonnollisesti Packers-Bears, jossa pre-season hypeä on aivan riittämiin pallon molemmin puolin. Packers pelasi hyvän harkkakauden, mutta en todellakaan usko Packersin riittävän mihinkään. Paitsi ehkä ekan matsin voittoon Bearsista, joka tulee kuitenkin hoitamaan divarin wildcardin kunhan Cutler pääsee rissujensa kanssa samalle sivulle. Tietysti sekin on mahdollista että Cutler alkaa kiukutella tyyliin kolmannella viikolla, kun enää ei satu olemaan toisella puolella kenttää Marshallia, Royalia ja Stokley'ta.

Green Bayssa luulevat Rodgersin olevan Favren toinen tuleminen, eikä Rodgersilla ole oikein muuta vaihtoehtoa kuin alisuorittaa tällä kaudella. Tosin paineet ovat hitusen pienemmät kuin viime kaudella ja onhan Rodgersilla aseita, mutta nin kauan kun juoksupeli lepää Ryan Grantissa, pitäisi jengeillä olla hyvät aseet hyökätä heittoa vastaan. Bearsilla tilanne on eri, kun Matt Forte on uhka niin maalla kuin ilmassakin. Uskon avausviikolla Briggsin ja kumppaneiden tappavan (henkisesti tai fyysisesti) Grantin ekalla halfilla niin, ettei enää toiselle jaksolle mennessä isoa juoksuvaaraa ole. Establish the run, joo-o.

Vikes pelaa ekalla viikolla Clevelandissa, jossa taidettiin oikeasti luulla että Vikingsia kiinnostaa kuka siellä on pelinrakentajana ekalla viikolla. Onhan se nyt täysin sama onko siellä Quinn vai Anderson, kun kuuppa on kuitenkin puolet ajasta selällään ja toisen puolen antaa handoffeja... *tum, tum, tum*... JAMAAAAL Lewisille! Olen yllättynyt jos Browns tekee yli kymmenen pistettä. Nekin todennäköisesti omiin. Favren ei tarvitse tehdä muuta kuin olla antamatta palloa pois ja AP sama juttu. Tosin tältä kaksikolta se voi olla paljon pyydetty.

Jostakin sairaasta syystä myös Bengalsin ja Broncosin otatus kiinnostaa. Kai se johtuu siitä että Bronkkojen synkkää taivalta ei ole mitenkään älyttömän vastenmielistä seurata, joten missäpä muualla paremmin se toteennäytetään kuin Cincinnatissa. Bengalsia ovat jotkut tahot nostaneet tämän kauden ylläriksi, mutta kyllä se yllättäminen loppuu samalla hetkellä kun Carson Palmerin kausi loppuu. Mikäli vanhat merkit paikkansa pitää niin viimeistään viikolla kuusi. Mutta vielä Broncosia vastaan Palmer pelaa ja Heisman-voittajalla on siinä määrin aseita käytössään, että edes avuton juoksupeli ei tule pysäyttämään Bengalsin avausvoittoa. Bailey pitää ehkä Ochocincon, mutta se jättää Colesin tai Henryn harjaamaan reilut sata jaardia heti kättelyssä. Sen pitäisi riittää, etenkin ellei Knowshon Moreno pysty pelaamaan vielä Cincinnatissa.

Tietysti Giants ja Redskins sekä Panthers-Eagles kohtaavat korkeaprofiilisissa matseissa. Redskinsille on vaikea povata menestystä niin kauan kuin pelinrakentajana on Jason Campbell ja vastassa Giantsin häiriintynyt puolustus, joten tuon pitäisi Eli Manningista huolimatta olla selkeähkösti Giantsin peli. Toivon hyvää alkua Albertille, joka toivottavasti alkaa lunastaa sadan megan diiliään. Parhaimmillaan Haynesworth on NFL:n parasta viihdettä, joten ehdottomasti sormet ristiin Albertin hyvän kauden puolesta.

Carolinassa on mun mielestä vähän sellainen laatikollinen suklaata. Voi tulla ihan mitä vaan. Hyvää tai huonoa. Kummalta tahansa. Jos peli olisi Philadelphiassa niin kotijoukkuueen matsihan se olisi, mutta Carolinassa Panthers on aikalailla samalla viivalla. Mielenkiintoisinta on, pystyykö Panthersin juoksupeli säilyttämään viime kauden korkean standardinsa ja heittääkö Delhomme enemmän palloja omille vai vieraille. Kun se viime kauden vika peli nyt ei täysin putkeen mennyt. Peppersinkin pelinaama on mukava nähdä, että kai se DE pantteripaidassa nyt vielä kiinnostaa. Toivottavasti.

Eaglesin hyökkäyspeliä on nasta seurata monestakin syystä, jotka on näissä ketjuissa useampaankin otteeseen mainittu. Jackson, Maclin, Westbrook, McCoy, McNabb... kovaa on touhu, etenkin kun linjan pitäisi olla ehkä liigan kovin. Eagles tulee tällä kaudela tekemään todella näyttäviä ja pitkiä pelejä, olettaen että rissut saavat jotain kiinni. Nopeudesta ja tilan saamisesta homma ei tule jäämään kiinni, mikäli hyökkäyksen linja lunastaa odotukset. Eagles on selvä SB contender ja ehkä vahvin Patriotsin haastaja, kunhan Westbrook pysyy terveenä. Vickin hankintaa en tosin vieläkään ymmärrä, kun jengi on muutenkin niin loistava ettei sinne mitenkään välttämättä tarvita ylimääräistä sirkusta.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Tuli muuten tuosta Polamalusta mieleen, että mieshän on uusimman Madden-pelin kannessa Fitzgeraldin kanssa, niin joko nyt iski se kuuluisaksi käynyt Madden-kirous? Mutta harmillista että loukkaantui, on kieltämättä viihdyttävää katseltavaa kentällä.

Nooselta hyvää pohdintaa tuossa ylempänä, kommentoin nyt vain tätä:
Mutta vielä Broncosia vastaan Palmer pelaa ja Heisman-voittajalla on siinä määrin aseita käytössään, että edes avuton juoksupeli ei tule pysäyttämään Bengalsin avausvoittoa. Bailey pitää ehkä Ochocincon, mutta se jättää Colesin tai Henryn harjaamaan reilut sata jaardia heti kättelyssä. Sen pitäisi riittää, etenkin ellei Knowshon Moreno pysty pelaamaan vielä Cincinnatissa.

Denverillä on alakerrassa pitelemistä, kun myös Dawkins on tod. näk. poissa. Bailey on varma suorittaja ja kykenee varmasti pitämään miestä tiettyyn pisteeseen saakka. Alphonso Smith on myös ollut kelvollinen preseasonilla. Mielenkiintoinen pelaaja on myös uusin hankinta, veteraani-DL Vonnie Holliday. Hyökkäyksessä on heti ilmoilla suuri kysymysmerkki, kun ei ole täyttä varmuutta Ortonin tai backup Simmsin pelikunnosta. Vaikka nfl.comin puolella oli juttua, että jos Orton ei voi sormensa takia pelata, niin Simms olisi valmis palattuaan harjoituksiin. Noh, saa nähdä nyt.
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Joku mainitsi aiemmin miten noi pump faket ei menis enää tän ekan viikon jälkeen läpi, mutta kyllähän Ben on laittanut puolustuksia kouluun samaisella muuvilla jo vuositolkulla.
Ehkä hieman harhaanjohtavaa itseltä puhua pumppauksista isona könttinä, mutta... Mm. tuota Sanantonio Holmesille heitettyä postia pumppauksineen kannattaa luonnollisesti kokeilla vaikka Baltimorea vastaan viikolla 12. Ed Reed on ottanut kymmeniä inttereitä vastaavista pelikutsuista läpi uransa. ;) Chris Hope olisi luultavasti myös pitänyt alueensa, mikäli olisi nähnyt Sanantonio Holmesin hiipivän hänen syvälle alueelleen. Mutta ei enempää OT:ta tästä... Ja erityisesti eaglesista samaa mieltä... :D

http://www.nfl.com/kickoff/story?id...late=without-video-with-comments&confirm=true

Troy Polamalu sprained MCL 3-6 viikkoa ulkona(might be). Toteutuessaan kova isku steelersille.
 
Viimeksi muokattu:

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Ehkä hieman harhaanjohtavaa itseltä puhua pumppauksista isona könttinä, mutta... Mm. tuota Sanantonio Holmesille heitettyä postia pumppauksineen kannattaa luonnollisesti kokeilla vaikka Baltimorea vastaan viikolla 12. Ed Reed on ottanut kymmeniä inttereitä vastaavista pelikutsuista läpi uransa. ;) Chris Hope olisi luultavasti myös pitänyt alueensa, mikäli olisi nähnyt Sanantonio Holmesin hiipivän hänen syvälle alueelleen. Mutta ei enempää OT:ta tästä... Ja erityisesti eaglesista samaa mieltä... :D

Se on muuten Santonio.

Tuo pumppaushan ei varsinaisesti ole mikään pelikutsu. QB vain yrittää sillä ohjata puolustajia eri suuntiin. Puolustaja ei tuolle oikein mitään voi jos sen tekee oikein. Pakko sinne mahdollisen heiton suuntaan on yleensä liikkua tuolla tasolla jos meinaa ehtiä pelin tekemään. Toki QB:n pitää onnistuakseen tehdä feikki tarpeeksi hyvin (minkä Ben tekeekin) ja sitten vielä toimittaa pallo oikeasti sinne oikeaan paikkaan. Koko homman ideanahan tuossa maalissa oli se, että Holmes tuli toiselta puolen kenttää mikä on safetyn vaikea nähdä. Samaa peliä se Reedikin pelaa vaikka onkin ilmiömäinen heittopuolustaja. Reed yleensä kyttäilee aika tukevasti siellä syvällä ja näin ollen harvoin päästää ketään taakseen missään tilanteessa, mutta voihan sen pumppifeikin yhtä hyvin tehdä sinne syvälle ja heittää lyhyemmälle. Enivei ei se Reed Beniä upottanut viime vuonna enkä usko upottavan tänäkään vuonna. Polamalu sen sijaan otti pick sixin konferenssifinaalissa ratkaisten matsin... ;)

Noose kirjoitti:
Willie Parkerin aika Pittsburghissa alkaa olla ohi ja Mendenhallin täytyy olla täysin paska, ellei Parkeria pysty depth chartissa ohittamaan. Ellei pysty, niin tuskin tarvitsee arpoa minkä pelipaikan ukon Steelers ottaa ensi kauden draftissa.

Eiköhän kannata ottaa ennemmin hyökkäyksen linjaan ukkoja. Ei se Petersonkaan ilman blokkeja mihinkään juokse.

Noose kirjoitti:
En mitenkään jaksa uskoa että noin munattomalla juoksupelillä voi uusia Super Bowl voittoa, vaikka puolustus onkin edelleen liigan paras. Roehtlishbergeriä olen haukkunut joka käänteessä jonka olen vähänkin saanut, mutta vaikka päätöksenteko onkin hidasta, niin se aina auttaa jos kukaan ei saa sua nurin.

Eiköhän se juoksupelikin siitä vielä parane. Kyseessä oli kuitenkin vasta eka peli ja Titans on kuitenkin hyvällä frontilla liikenteessä.

Roethlisbergeristä voi sanoa mitä vaan, mutta taas kerran Ben vaan taikoi pisteitä taululle siinä vaiheessa kuin piti. Ennemmin otan hänet milloin vain kuin jonkun jumalattomat statsit tekevän jätkän, jolla pää leviää heti ekassa tiukassa paikassa.
 

stigowe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leeds, NY Rangers, NY Giants, Notre Dame
Joo, voin vahvistaa että toi pump fake on todella paha, varsinkin safetylle (myönnetään, että eräänkin kerran mennyt itse siihen)..

Muuten pelistä jäi mieleen lähinnä lukuisat virheet, sekä molempien hyvä run defense.

Ja toivotaan, että Johnson saa enemmän vastuuta tulevaisuudessa.. Muutenkin näyttää siltä, että molemmissa fantasyissa tulee turpaan ja pahasti..
 

Semenko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trojans, Steelers, La Liga, jääkiekko lajina
En mitenkään jaksa uskoa että noin munattomalla juoksupelillä voi uusia Super Bowl voittoa, vaikka puolustus onkin edelleen liigan paras. Roehtlishbergeriä olen haukkunut joka käänteessä jonka olen vähänkin saanut, mutta vaikka päätöksenteko onkin hidasta, niin se aina auttaa jos kukaan ei saa sua nurin.

Olen sanonut aikaisemminkin, että Roethlisbergerin kohdalla päätöksenteon hitaus ei ole ollenkaan haitta, koska mies osaa ostaa aikaa itselleen todella hyvin, vaikka näkee että hyökkäyksen linja ei toimi halutulla tavalla. Mitä tuhoja hän sitten tekee linja toimii. Ja Big Benistä voi tosiaan olla mitä mieltä tahansa, mutta kaveri on voittava kuuppa. Piste.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Onko tämä Big Benin pump fake nyt joku muotijuttu kun selostajatkin jauhoivat siitä jatkuvasti? Aikaisemmin en ole ainakaan itse osannut katsella tuota mitenkään "sillä silmällä". Tosin on mulla nuo Steelersin matsitkin jääneet aika vähiin.

Steelers-Titans oli pirun viihdyttävää futista myös ilman pisteitä. Kunnon dog fight jossa Pittsburghin janareilla oli varmasti erityisen kova halu voittaa viime kauden Terrible Towel-episodin jälkeen. Tennesseen run D teki vaikutuksen, Steelersilta osasi jo odottaa kovaa puolustusta. Ainakin Harrison ja Farrior pitivät välillä pilkkanaan Titans-parkoja, puhumattakaan Polamalusta. Se Polamalun niitti siellä syvällä Titansin alueella oli huikea, jätkä tuli kuin luoti ja pysäytti juoksun siihen :D

Ensimmäinen matsi sitten Super Bowlin ja kyllä on kuulkaa kuume korkealla! On tätä jo odotettukin.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Se on muuten Santonio.

Tuo pumppaushan ei varsinaisesti ole mikään pelikutsu. QB vain yrittää sillä ohjata puolustajia eri suuntiin. Puolustaja ei tuolle oikein mitään voi jos sen tekee oikein. Pakko sinne mahdollisen heiton suuntaan on yleensä liikkua tuolla tasolla jos meinaa ehtiä pelin tekemään. Toki QB:n pitää onnistuakseen tehdä feikki tarpeeksi hyvin (minkä Ben tekeekin) ja sitten vielä toimittaa pallo oikeasti sinne oikeaan paikkaan. Koko homman ideanahan tuossa maalissa oli se, että Holmes tuli toiselta puolen kenttää mikä on safetyn vaikea nähdä. Samaa peliä se Reedikin pelaa vaikka onkin ilmiömäinen heittopuolustaja. Reed yleensä kyttäilee aika tukevasti siellä syvällä ja näin ollen harvoin päästää ketään taakseen missään tilanteessa, mutta voihan sen pumppifeikin yhtä hyvin tehdä sinne syvälle ja heittää lyhyemmälle. Enivei ei se Reed Beniä upottanut viime vuonna enkä usko upottavan tänäkään vuonna. Polamalu sen sijaan otti pick sixin konferenssifinaalissa ratkaisten matsin... ;)
Hei katos nyt oikeasti tuo puolustuksen peitto. Kyseisessä pelissä cornerilla on todella tukeva miespeitto safetyn eteen juoksevasta Mike Wallacesta. Koko muu puolustus on aluetta. Sinne Wallacen kuvioon ei oikeasti kannata heittää kenenkään muun, kuin Tom Bradyn. Rb flatilla saattaisi olla hieman auki, mutta yli 10 jaardia ei sinne heitettynä saada kasaan millään. Katseen kääntäminen sinne saattaa tuhota mahdollisen pelin. Homman juju tosissaan on se, että mies ei näe Holmesia, mutta tämän ominaisuuden puuttumisen takia safetyjä lähtee penkille NFL:ssä harvinaisen usein.

Peitto on suorastaan erinomainen. Chris Hopen henkilökohtainen paska suoritus tuo minusta on, feedin selostuksesta käy ilmi miehen käryävän kyseisenä iltana noihin pumppeihin useammin. Noin tiukassa pelissä yksi paska pelinluku voi tuhota koko matsin.

En ole väittänyt pelikutsun sisältävän pumppia, mikäli rissut aukeavat ilman sitä. Kuitenkin Chris Hopen alueelle ei voi palloa heittää kyseisessä tilanteessa, joten nopeasti katsottuna järkevät vaihtoehdot ovat pumpata tai juosta. Kannattaa muistaa myös se, että hyvät safetyt myös feikkaavat pelinlukunsa, Ed Reed mm. hidastamalla vauhtiaan 1-2 askeleen verran katse kuvioon ja ampumalla suoraan heitettyyn palloon.
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Sen sijaan heittopuolustus oli täysin sukka aina kun ei blitzattu, kun enää ei ollutkaan viime kaudesta totuttua painetta neljän miehen rushilla. Viime kaudellahan Titans sai jatkuvasti painetta pelinrakentajaan neljänkin miehen paineella, jolloin vastustajalla ei ollut aikaa antaa pelin kehittyä kahdeksaa sekuntia ja antaa kuupan stepata. Titansin on nyt muutettava lähestymistapaansa blitzipohjaisempaan puolustukseen, sillä vaikka Jason Jones ja Tony Brown hyvän pelit pelasivatkin, eivät he neljän miehen paineella saaneet juuri mitään aikaan. Mikäli jatkavat samalla tyylillä, korkeaoktaanisemmat heittohyökkäykset tulevat murhaamaan yliarvostetut finneganit ja hopet.
Erittäin hyvä ja tärkeä pointti. Viime kaudella Titans sai tosiaan loistavasti luotua painetta neljällä pelaajalla, jolloin blitzaaminen ei useinkaan ollut tarpeellista. Muistaakseni joukkue blitzasikin koko liigan tasolla erittäin vähän. Tällä kaudella sama ei enää onnistu, koska poistunut Haynesworth oli kevyesti koko linjan dominoivin pelaaja. Jason Jones on periaatteessa ihan kelvollinen korvaaja, mutta kuitenkin täysin eri luokan pelaaja ja myös ruumiinrakenteeltaan heiveröisempi (myönnettäköön, että sanavalinta voisi olla parempikin tuon kokoluokan äijästä puhuttaessa). Lisäksi Jevon Kearse on jo 33-vuotias ja Kyle Vanden Boschkin täyttää marraskuussa 31. Ei siis ole aiheellista tässä vaiheessa odottaa, että Titansin linja pelastuisi heidän tasonnostonsa myötä. Apua pitäisikin saada taustalta, mutta ongelma on, että Tennesseen tukimiesten vahvuudet ovat aivan muualla. Stephen Tullochilla on urallaan 1,5 säkitystä. David Thornton on puolestaan kerännyt neljä säkitystä 111 pelissä. Keith Bulluck veti aiemmin urallaan pari aika hyvää viiden säkityksen kautta, mutta on viimeisen kahden kauden aikana onnistunut hommassa 0,5 kertaa. Melkoisia temppuja pitää Titansin siis tehdä, jotta joukkueen puolustus olisi jatkossakin pelottava. Melkein tekisi mieli nostaa Houston Tennesseen edelle veikkauksessa, mutta pitää ainakin toistaiseksi antaa Jeff Fisherille vähän luottoa..
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Hei katos nyt oikeasti tuo puolustuksen peitto. Kyseisessä pelissä cornerilla on todella tukeva miespeitto safetyn eteen juoksevasta Mike Wallacesta. Koko muu puolustus on aluetta. Sinne Wallacen kuvioon ei oikeasti kannata heittää kenenkään muun, kuin Tom Bradyn. Rb flatilla saattaisi olla hieman auki, mutta yli 10 jaardia ei sinne heitettynä saada kasaan millään. Katseen kääntäminen sinne saattaa tuhota mahdollisen pelin. Homman juju tosissaan on se, että mies ei näe Holmesia, mutta tämän ominaisuuden puuttumisen takia safetyjä lähtee penkille NFL:ssä harvinaisen usein.

Wallace lähtee näyttämään postia kääntäen sen kuitenkin curliksi. Tämä tapahtuu n. 20 jaardia LOS:sta. Holmes tekee oman cuttinsa postiin doublemoven jälkeen n. 25 jaardia LOS:sta. Olettaen, että Wallace olisi tullut postiin/pystyyn tuossa niin korneri peitto ei todellakaan olisi mikään kovin tukeva ollut ja kun pump on oikea-aikainen niin kyllä tuossa vähän pakko on Wallacea pelata. Melkein enemmän minä tuossa Griffiniä syyllistäisin. Hän oli kuitenkin 1 vs. 1 Holmesin kanssa oikealla (vaikkakin puolustaen syvää aluettaan) jääden kuitenkin aivan pihalle loppupeleistä.

Voidaan sopia, että Ed Reed olisi tuosta käynyt intterin nappaamassa jos se mieltäsi lohduttaa, mutta enemmän tuo oli minusta hyvin toteutettu peli hyökkäyksen puolelta kuin paskaa puolustamista. Keilaileeko Ed Reed muuten eri kuvioista, että "ääh tota jaksa ees puolustaa kun ei toi Roethlisbergeri saa sitä sinne kuitenkaan heitettyä?"
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Seuraava kuva on suoraan pumppauskohdasta, jossa Chris Hope haukkaa peliin.

http://s154.photobucket.com/albums/s265/anticatabolic/?action=view&current=pumpfake.jpg

Sinä vissiin hyppäisit safetynä alueeltasi hakemaan sisään kuviosta/postista intteriä, kun sinulle on kutsuttu syvä ja peitto on vielä kaiken lisäksi tuo? Kuvio paljastuu suoraan käännöksestä myös Hopelle.

http://s154.photobucket.com/albums/s265/anticatabolic/?action=view&current=Holmesleikkaa.jpg

Michael Griffinille on kutsuttu päinvastainen syvä ja haluat Griffinin pitävän Holmesin Hopelle kutsutulta syvältä tuosta tilanteesta? Mies pelaa peittonsa täysin oikein, eikä miehen vauhti riitä millään pitämään Holmesia enää leikkauksen tuossa vaiheessa. Pallo heitetään suoraan Hopen taakse. Kenen vika? Tietenkin Michael Griffinin. Sehän on selvä.

Ps. Pittsburgh ei scorannut hyökkäyksellä Baltimorea vastaan 16 pistettä enempää viime kaudella yhdessäkään matsissa. Flaccon tilastot samaan aikaan 1td 5 int n.430y. Vaikka hyökkäyksen ei tällöin tarvinnut tehdä yhtä suurta määrää pisteitä, kannattaa muistaa, että defencellä se Lombardi teille tuotiin ja saatte kiittää puolustuksen venymisiä Harrisonin SB TD:stä lähtien. Holmesin kätsi ja vika drive olivat tietysti satumaisia, mutta oikeasti järki käteen nyt.

edit Ed Reed osaa varmaan pelata oman kutsunsa hieman paremmin ja veikkaan pelinlukutaitojen olevan Chris Hopesta ainakin jonkun verran edellä.

edit kaksi syvää, mikäli sieltä Wallacen puolelta posti tai pystyyn olisi juostu, sitä suuremmalla syyllä pidetään se kutsuttu alue.
 
Viimeksi muokattu:

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Seuraava kuva on suoraan pumppauskohdasta, jossa Chris Hope haukkaa peliin.

http://s154.photobucket.com/albums/s265/anticatabolic/?action=view&current=pumpfake.jpg

Sinä vissiin hyppäisit safetynä alueeltasi hakemaan sisään kuviosta/postista intteriä, kun sinulle on kutsuttu syvä ja peitto on vielä kaiken lisäksi tuo? Kuvio paljastuu suoraan käännöksestä myös Hopelle.

Itse katsoin homman videolta. Tuo kuva on siinä vaiheessa otettu kun Wallacen kuvio on jo kääntynyt curliksi sitä ennen hän näytti tulevansa syvälle. Samaan aikaan Holmes puolestaan on jo ensinnäkin niin syvällä, että Griffinin pitäisi olla lukittuna häneen, koska lähimaillakaan ei ole ketään ja lisäksi Holmes näyttää parhaillaan corneria. Kuva valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa.

http://s154.photobucket.com/albums/s265/anticatabolic/?action=view&current=Holmesleikkaa.jpg

Michael Griffinille on kutsuttu päinvastainen syvä ja haluat Griffinin pitävän Holmesin Hopelle kutsutulta syvältä tuosta tilanteesta? Mies pelaa peittonsa täysin oikein, eikä miehen vauhti riitä millään pitämään Holmesia enää leikkauksen tuossa vaiheessa. Pallo heitetään suoraan Hopen taakse. Kenen vika? Tietenkin Michael Griffinin. Sehän on selvä.

Holmesin kuvio tulee syvälle Griffinin alueelle eikä Griffinillä ole mitään muuta uhkaa lähimaillakaan. Käytännössä Griffinin olisi pitänyt puolustaa Holmesia miehenä tuon jälkeen. Saatanan pihalla hänkin silti oli, mutta koska hän ilmeisesti on hyvä pelaaja niin hänelle tuollaiset mokat sallitaan jos nyt sattuu jäämään jälkeen sen 15 jaardia. Ed Reed ei olisi todellakaan mennyt noin amatöörimäisesti doublemoveen ja vauhtikin olisi riittänyt helposti.

Molemmat jätkät mokasivat, koska menivät hyökkäyksen asettamiin hyviin ansoihin. Edelleen pidän hyökkäyksen peliä todella hyvin toteutettuna enkä pitäisi puolustajien pelaamista mitenkään katastrofaalisena tuossa.

Ps. Pittsburgh ei scorannut hyökkäyksellä Baltimorea vastaan 16 pistettä enempää viime kaudella yhdessäkään matsissa. Flaccon tilastot samaan aikaan 1td 5 int n.430y. Vaikka hyökkäyksen ei tällöin tarvinnut tehdä yhtä suurta määrää pisteitä, kannattaa muistaa, että defencellä se Lombardi teille tuotiin ja saatte kiittää puolustuksen venymisiä Harrisonin SB TD:stä lähtien. Holmesin kätsi ja vika drive olivat tietysti satumaisia, mutta oikeasti järki käteen nyt.

Tämä kuuluu tähän asiaan mitenkä?

edit Ed Reed osaa varmaan pelata oman kutsunsa hieman paremmin ja veikkaan pelinlukutaitojen olevan Chris Hopesta ainakin jonkun verran edellä.

En väitä etteikö Ed Reed olisi parempi pelaaja kuin Chris Hope tai kukaan muukaan syvällä pelaava safety liigassa. En vain ymmärrä tuollaista naivia Ed Reed olisi tehnyt sitä ja Tom Brady tätä läppää. Siellä oli pelaamassa Steelers ja Titans. Ei Ravens ja Pats. En myöskään ymmärrä, että kieltäydyt näkemästä sitä tosiseikkaa, että tuo yksittäinen peli oli Steelers hyökkäykseltä kaunista katsottavaa. En siis ole väittämässä, että Steelers hyökkäys olisi liigan kärkikastia esmes.

edit kaksi syvää, mikäli sieltä Wallacen puolelta posti tai pystyyn olisi juostu, sitä suuremmalla syyllä pidetään se kutsuttu alue.

No ei se tarkoita, että istutaan paikallaan siellä maaliviivalla ja katsotaan mitä tapahtuu.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
http://www.youtube.com/watch?v=RIaf6MLftvI

Kummasti et huomaa esim. sitä, että Griffin alkaa pelaamaan Santoniota miehenä suoraan movesta(saatuaan selville kuvion), pelaa kuvion siis täydellisesti. Safetyllä(Hope) ei ole mitään asiaa tuohon Wallacen kuvioon, sillä rissu pidetään miehenä ja Holmesin kuvio ei ole selvillä. Kutsuttu peitto kun on edelleen se syvä. Koko kenttä nähdään - tästä syystä mm. Eaglesin Quentin Demps istuu penkillä nyt.

NFL:ssä noudatetaan pelikutsuja. Ja nähdään koko kenttä rissuineen. Ilmeisesti et ole koskaan safetyn tai muunkaan takakentän pelipaikan tontilla istunut, joten voin kertoa, että otat vaihtoon tultuasi huudot vastaan hypättyäsi syvältä jo pidettyyn kuvioon, ja td haetaan sinun alueeltasi. Chris Hope taas itse miettii espn:llä Pittsburghin drivestä seuraava: "It's kind of like a helter-skelter offense where he pretty much baits you to try to make a play to where they can run a route off of it,". Näinhän siinä kävi kahdessa pelissä putkeen td:n arvoisesti. Kannattaa lukea hieman nfl-analystien blogeja yms. kuunnella feedin selostusta. Kummasti kukaan asioista oikeasti perillä oleva ei ole vielä antanut Hopelle puhtaita papereita sekä Griffinille sapiskaa.

Ehkä sää otat nämä Brady ja Ed Reed vertaukset nyt jotenkin vähän väärällä tavalla. Reediin vertasin ihan siitä syystä, että mies kykenee ihan todistettavasti täysin päinvastaiseen suoritukseen eli hakee intterin alueeltaan pumpista huolimatta. Ehkä se 07 Patriotsin tuplalateralikin oli Anthony Smithiltä vain hyvää pelinlukua, se meinaan näytti screeniltä.

Pittsburgh analyysin osasta - sen olis oikeasti voinut jättää kirjoittamatta. Viitattiin siis siihen, ettei Ed Reed Roethlisbergerin peliä tuhonnut viime kaudella.

Joo ja nyt loppuu jankkaaminen omalta osaltani tähän tänäänkin nimittäin pelataan!
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Heitänpä kainon toiveen:

Olisiko mahdollista, että asiasta tietävät avaisivat hieman noita eri pelipaikkojen rooleja tällaisille pulliaisille, jotka eivät ole jefua koskaan itse pelanneet? Kaksi kautta olen aktiivisesti seurannut eikä ainakaan meikäläisellä ole vielä ihan selvää mikä eri pelipaikkojen pelaajien ensi-sijainen tehtävä on.

Tämä kysymys lähinnä heräsi tuosta keskustelusta, jota arvon kirjoittajat kävivät Pittsburgh-Tennessee-matsista. Helvetin mielenkiintoista lukea ja antoi taas aikalailla lisää pureskeltavaa ja katseltavaa.

Eli jos joku innostuu, niin voisi aloittaa vaikka puolustuksen paikoista. Erityisesti kiinnostavat safetyt ja cornerit, sekä linebackereiden roolit.

EDIT. Wikipediaa on kyllä luettu uudestaan ja uudestaan.
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Jahas, hyvin alkaa näemmä tämäkin kokeilu. Jalkapalloa pitäisi katsoa, mutta Game Passin nettisivu tökkii, eikä suostu latautumaan sisäänkirjautumista varten. No, eiköhän tuo kohta ala pelittämään, mutta paremmankin ensivaikutelman olisi voinut saada..
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Joo sama täällä- Ihme homma. Ei ole aikaisemmin tuo gamepass tökkinyt. Voi olla että kalusto on koetuksella. Veikkaisin että katsojamäärä on kasvanut huomattavasti viime vuodesta.

edit: No nyt toimii taas jippiii!
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Nyt toimii. Eipä tuossa mitään tärkeää mennyt ohi, mutta ikävä juttu silti, koska tällä paketilla on jo hiukan enemmän hintaa.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minulla toimi GamePass puolen tunnin ajan, mutta sen jälkeen lensin pihalle enkä nyt pääse takaisin. Sieppaa kyllä näillä hinnoilla hieman.
 

Gaff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NHL, Philadelphia Eagles
Vähän aikaa Game Pass toimi myös täällä, mutta jälleen näyttäisi olevan taas yhteyksissä vikaa. No näkipä ainakin Carolian - Philadelphia ottelun avaus TD:n.
 

Rocco

Jäsen
Samma här. Ilmoittaa että "session timed out" ja sisään ei pääse. Perkules...
 

Cube

Jäsen
"Your session has timed out, please log in again."

Ei jumalauta, eikö tässä olekaan kokonaisia pelejä tarkoitus katsoa? Takaisin sisään ei juuri nyt tunnu pääsevän. Aika floppi tuntuu koko paska olevan hehkutukseen nähden, vaikka uskon tietysti sen, että viime kaudella toimi vielä moitteetta.

Tuo kuvanlaatukaan ei nyt suoranaisesti vienyt jalkoja alta, vaikka 10 megalla olenkin (ainakin periaatteessa) liikenteessä.
 

Keba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, KalPa
"Your session has timed out, please log in again."

Ei jumalauta, eikö tässä olekaan kokonaisia pelejä tarkoitus katsoa? Takaisin sisään ei juuri nyt tunnu pääsevän. Aika floppi tuntuu koko paska olevan hehkutukseen nähden, vaikka uskon tietysti sen, että viime kaudella toimi vielä moitteetta.

Joo, itse kattelin kanssa arkistosta tuon torstain matsin ja kun olin tunnin suunnilleen katellut niin rupes puskemaan tuota Timed Outia. Sillon pystyi kyllä kirjautumaan sisälle. Kyllähän tämä vituttaa.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Noin. Eagles tekee TD:n ja samantien täälläkin menee Game Pass poikki. Vittu.

EDIT. 16-7. NYT IHAN AIKUISTEN OIKEASTI NE SERVERIT PYSTYYN!!!
 
Suosikkijoukkue
HIFK, NFL, Roosters
Taitaapi olla isompikin ongelma tällä hetkellä kun ei edes Live Supportiin pääse Help Deskiin. Koneet kyykänny liian ison rasituksen takia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös