NFL season 2004–2005

  • 26 073
  • 285

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Jes, eiköhän taas ole aika viime vuoden tapaan pari viikkoa ennen training campien alkua avata uusi ketju tälle lihavien ja huonokuntoisten rikollisten lajille, että päästään Cuben kanssa väittelemään vähän kaikesta :)

Valmentajaguru Bill Belichick siis johdatti Charlie Wisen & Romeo Crennelin avulla toisen kerran kolmen vuoden sisällä New England Patriotsin Super Bowl-voittoon ja vuosittaisen yllätyksen tarjosi Carolina Panthers taistelemalla Patsin kanssa tasapäisesti loistavassa ottelussa aina viimeisille sekunneille asti.

Off-season oli taas tuttuun tapaan vilkasta aikaa ja esimerkiksi sellaiset "kovemmat" nimet kuin Warren Sapp (-> Oakland), Terrell Owens (Philly) ja Jevon Kearse (Philly) vaihtoivat joukkueita.

Draftin mielenkiinto kääntyi New Yorkiin kun Giants uhrasi ensi vuoden ykköskierroksen varauksen saadakseen NFL co-MVP Peyton Manningin pikkuveljen Eli Manningin. Se käynnisti tapahtumasarjan, jonka seurauksena Giants joutui päästämään pitkäaikaisen quarterbackinsa Kerry Collinsin pois ja hankki tilalle suuren kysymysmerkin -- kolminkertainen Pro Bowl-valinta (1999 - 2001), kaksinkertainen NFL MVP (1999 ja 2001) ja vuoden 1999 Super Bowl MVP -- Kurt Warnerin St. Louisista. Mutta tästä kaikesta sitten lähempänä training campin ja kauden virallista alkua.

"Set. Red 18 - 25 Studio - 16 Bingo!"
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Kausi tosiaan alkaa 9.syyskuuta mielenkiintoisella pelillä Colts@Patriots.

Itse en tänäkään vuonna pysty otteluja katsomaan joten kauden odotus ei ole samalla tasolla kun silloin kun pystyin pelejä seuraamaan, mutta tuo NFL:n avaus päivä on kyllä aina hieno. Itse odotan eniten Baltimoren ja Clevalandin kohtaamista avaus sunnuntaina, mielenkiintoista nähdä minkälaiset lukemat Jamal Lewis iskee tauluun. Mikäli nyt pystyy pelaamaan, en ole viime aikoina nähnyt mitään uusia uutisia tuon huume tutkinnon puitteissa.

Yllättäjistä tai puun takaa tulemisista ei kai enää voi puhua NFL:llän kohdalla, mutta itse veikkaan hieman huonomman kauden pelanneelle Tampalle hyvää kautta. Onhan porukka tietenkin toissa kauden mestari, mutta joukkue on uuditunut aika lailla mm. Sapp ja Lynch ovat saaneet lähteä ja luulen että Grudenlilla on nyt sellainen jengi kasassa kun hän haluaa.

No ennen kauden alkua voi tapahtua kaikenlaista voimasuhteiden muuttumista, lähinnä jännityksen aihe on keitä loukkaantuu harjoitusleirien ja pelejen aikana.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Joo, yllätys on tosiaan väärä sana kuvaamaan nykyään enää mitään NFL:ssa. Ennemminkin yllätys olisi, jos niitä niin sanottuja "yllätyksiä" ei tapahtuisi. Ja juuri tämä vaihtelu tekeekin liigasta mielestäni kaikkein mielenkiintoisimman (NFL, MLB, NBA ja NHL) näiden neljän suuren major liigan välillä.

Itse odotan taas paljon Miamilta, kuten viime vuonnakin. Ja Patsin pelityyli miellyttää mua aina.

NFC East näyttää ainakin ennakolta katsottuna vahvimmalta divisioonalta tällä hetkellä. Snyder poltti rahaa oikein kunnolla, Cowboys on Tunan alaisuudessa vuoden kokeneempi ja Eagles tuttuun tapaan vahva. Giants tarvitsee Cinderella storyn pystyäkseen taistelemaan tasapäisesti tänä vuonna. Kauden kaksi ensimmäistä ottelua ovat ensin season opener Phillyssa ja sitten kotona 'Skinsia vastaan. Periaatteessa koko kausi voi olla ohi jo ennen lokakuuta.

Yritin jo hankkia lippuja Philadelphiaan, mutta taitaa olla järkevämpää pysyä kotona ja katsoa TV:sta se Warnerin miljoonas aivotärähdys Dhani Jonesin aiheuttamana.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Löytyykö jatkoajasta NFL fantasy liiga pelaajia.

Ajattelin pistää tälläisillä säännöillä liigan pystyyn osoitteessa http://fantasysports.yahoo.com/.

Draft Type: Autopick Draft
Max Teams: 8
Scoring Type: Head-to-Head
Start Scoring on: Week 1
Can't Cut List Provider: Yahoo! Sports
Max Moves: No maximum
Max Trades: No maximum
Trade Reject Time: 3
Trade End Date: November 26, 2004
Trade Review: League Votes
Waiver Time: 2 days
Post Draft Players: Follow Waiver Rules
Playoffs: Week 15 and 16 (4 teams)
Roster Positions: QB, WR, WR, RB, RB, TE, WR/RB, K, DEF, D, D, DB, DL, BN, BN, BN, BN, BN, BN
Stat Categories: Passing Yards (30 yards per point)
Passing Touchdowns (6)
Interceptions (-2)
Rushing Yards (10 yards per point)
Rushing Touchdowns (6)
Reception Yards (10 yards per point)
Reception Touchdowns (6)
Return Yards (50 yards per point)
Return Touchdowns (6)
2-Point Conversions (2)
Fumbles Lost (-2)
Offensive Fumble Return TD (6)
Field Goals 0-19 Yards (3)
Field Goals 20-29 Yards (3)
Field Goals 30-39 Yards (3)
Field Goals 40-49 Yards (4)
Field Goals 50+ Yards (5)
Point After Attempt Made (1)
Sack (1)
Interception (3)
Fumble Recovery (2)
Touchdown (6)
Safety (4)
Block Kick (3)
Points Allowed 0 points (13)
Points Allowed 1-6 points (7)
Points Allowed 7-13 points (4)
Points Allowed 14-20 points (1)
Points Allowed 21-27 points (0)
Points Allowed 28-34 points (-1)
Points Allowed 35+ points (-4)
Tackle Solo (1)
Sack (3)
Interception (4)
Fumble Force (3)
Fumble Recovery (3)
Touchdown (6)
Safety (5)
Pass Defended (1)
Block Kick (4)
Fractional Points: Yes
Negative Points: Yes

Jos löytyy 8 halukasta, niin sillä voi pelata hyvin. Voi olla että halukkaita ei kovin paljon ole mutta vastatkaa jos haluttaa pelata, mikäli tarpeeksi löytyy niin pistän liigan pystyyn.
 

Jindebyne

Jäsen
Olin pari vuotta sitten jenkeissä vaihto-oppilaana ja oman isäntäperheeni kaikki miespuoliset polivat todellisia St. Louis Rams faneja ja pari kertaa olin jopa mukana ottelussa. Tosin en oikein sisäistänyt tuon lajin sääntöjä joten ne matsit meni lähinnä fiilistellessä tunnelmaa ja peliä. Nyt lähden tyttöystäväni isää moikkaamaan ihan St. Louisin viereen ja ajatus käväisi mielessäni, että jos kävisin Ramsin ottelun katsomassa samalla. Onko kellään tietoa paljonko nuo liput nykypäivänä maksaa ja voiko Suomesta tilata koska USA:ssa ainakin Ramsin kotipelit olivat loppuunmyytyjä jo viikkoja ennen peliä.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti Trancezz
Onko kellään tietoa paljonko nuo liput nykypäivänä maksaa ja voiko Suomesta tilata koska USA:ssa ainakin Ramsin kotipelit olivat loppuunmyytyjä jo viikkoja ennen peliä.

www.ticketmaster.com

En tiedä Ramsista, mutta ainakin Giantsin kaikki kotipelit on kaikki myyty loppuun jo seuraavaksi 3 vuodeksi. Yksittäisiä lippuja voi saada, jos tuntee oikeita ihmisiä ja on valmis maksamaan extraa.

Pre-season otteluihin varmaan pääsee. Kannattaa katsoa Ticketmasterista.

Viestin lähetti steepler
Löytyykö jatkoajasta NFL fantasy liiga pelaajia.

Olen kyllä mukana, jos löytyy tarpeeksi pelaajia.

Viestin lähetti JLand
Itse odotan taas paljon Miamilta, kuten viime vuonnakin.

Joo, ei ilmeisesti tarvitse paljon odottaa enää kun yksi liigan parhaista running backeista, vasta 27-vuotias Ricky Williams ilmoitti viikonloppuna, että hän lopettaa uransa. wtf...

* Titans päästi RB Eddie Georgen pois ja tottakai mies päätyi lopulta Dallasiin Tunan luokse. Titans korvasi Georgen Antowain Smithilla, joka pelasi viimeiset kolme vuotta New Englandissa.

* Training campit alkavat tällä viikolla ja edessä on monta mielenkiintoista asiaa mietittäväksi.

* Onko Joe Gibbs vielä ajan tasalla nykypäivän liigassa? Clinton Portisille ei pitäisi tulla ainakaan ainakaan kylmä...

* Jatkaako Pats mini-dynastiaansa?

* Onko Kurt Warner vai Eli Manning Giantsin no. 1 quarterback? Tappaako Coughlin pelaajansa Albanyn kuumuudessa?

* Jatkuuko Tunan menestystarina?

* Miten toimii kaksikko McNabb & TO Phillyssa?

* Selviääkö Michael Vick vihdoinkin ilman loukkaantumista?

* Joko Vikings on oppinut voittamaan? Ted Cotrell on joukkueen viides defensive coordinator vuoden 1999 jälkeen.

* Gannon vai Collins Raidersin starting QB?

* Pystyykö John Fox johdattamaan Panthersin samanlaiseen menestykseen kuin viime vuonna?

* Onko Lions tämän vuoden Cinderella story? Harrington + Rogers & Williams. Oh baby.

etc.
 
Viimeksi muokattu:

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Olen kyllä mukana, jos löytyy tarpeeksi pelaajia

Hyvä homma, katotaan saadaanko tarpeeksi porukkaa mukaan.


Ricky Williams tosiaan sitten päätti lopettaa, ei ilmeisesti jaksanut enää hommaa ja nfl ei myöskään oikein huumeiden käytöstä tykkää.

Kaikki kunnia kuitenkin hänen päätökselleen, jätti tosin Dolphinsit aika pahaan paikkaan viikkokin aikaisemmin kun olisi asiasta ilmoittanut niin Eddie George olisi ollut vielä vapaana.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Mielenkiintoiseksi tulevan kauden tekee se, ettei takuu varmoja avaavia backkejä ole liian montaa eikä ennen kaikkea takuu varmoja tähtiä. Tässä vaiheessa voisi varmuudella sanoa sellaisia olevan KC:n Priest, SD:n Tomlinson, GB:n Green, Seattlen Alexander ja Baltimoren Lewis. Williams olisi toki tälläinen varma avaaja ollut, mutta kun ei maistu niin ei maistu.
Vanhoista sotaratsuista Dillon, Bettis, Martin, James, Taylor, George ja Faulk ovat mielestäni isoja kysymysmerkkejä. Voivat olla joukkueidensa soihdunkantajia tai sitten 3. kierroksen jälkeen vaihtomiehiä, nuorempien mennessä ohi.

Fantasy draftia ajatellen on ainakin haasteellinen tilanne.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti laituri
Mielenkiintoiseksi tulevan kauden tekee se, ettei takuu varmoja avaavia backkejä ole liian montaa eikä ennen kaikkea takuu varmoja tähtiä. Tässä vaiheessa voisi varmuudella sanoa sellaisia olevan KC:n Priest, SD:n Tomlinson, GB:n Green, Seattlen Alexander ja Baltimoren Lewis. Williams olisi toki tälläinen varma avaaja ollut, mutta kun ei maistu niin ei maistu.
Vanhoista sotaratsuista Dillon, Bettis, Martin, James, Taylor, George ja Faulk ovat mielestäni isoja kysymysmerkkejä. Voivat olla joukkueidensa soihdunkantajia tai sitten 3. kierroksen jälkeen vaihtomiehiä, nuorempien mennessä ohi.

Fantasy draftia ajatellen on ainakin haasteellinen tilanne.

Itse uskon, että fantasy liigoissa ja miksei itse varnaisessa NFL:ssakin tulee olemaan yksi running back ylitse muiden ilman pahaa loukkaantumista: Clinton Portis. Joe Gibbs rakastaa juoksemista sairaalla tavalla enkä usko miehen juuri muuttaneen kuvioitaan vuosien aikana.

Meadowlandsissa todennäköisesti nähdään Thunder & Lightning, part II, joten Tiki Barberin juoksumäärät tulevat laskemaan, vaikka Coughlin aikookin ilmeisesti juosta suht paljon.
 

redruM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki lahtelaiset
Taitaa olla Brock Lesnarin NFL-sopimus enemmän tai vähemmän julkisuustemppu, ja voisin lyödä vetoa, ettei miestä enää runkosarjassa rosterista löydy. Tuskinpa WWE-mieheen yhtä kallisarvoista roster-paikaa tuhlataan. Sitä paitsi, mies on aika pieni NFL-linjataistoihin.
 

Rocco

Jäsen
Lesnar häviää ehkä tuollainen parikymmentä paunaa kyseiselle pelipaikalle. Ehkäpä miehelle parempi paikka olisi puolustuksen endi. Veikkaan että Lesnar mahtuu rosteriin jossakin harjoitusottelussa mutta virallisiin peleihin mies ei rosteriin mahdu. Tai maksimissaan erikoispeleihin mahtuu.

Toivottavasti Lesnar muuten ehtii mukaan Madden 2005:n rosteriin. Peli julkaistaan jenkeissä parin viikon päästä...

Ja jos fantasy drafti pannaan pystyyn niin mukana ollaan.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Viestin lähetti JLand
Itse uskon, että fantasy liigoissa ja miksei itse varnaisessa NFL:ssakin tulee olemaan yksi running back ylitse muiden ilman pahaa loukkaantumista: Clinton Portis. Joe Gibbs rakastaa juoksemista sairaalla tavalla enkä usko miehen juuri muuttaneen kuvioitaan vuosien aikana.

Ainoastaan WAS:n Denveriä huonompi hyökkäyksen linja (oma mutu) voi vaikeuttaa Portisin menoa. Itse sanoisin Priestin olevan edelleen se numero 1. liigassa.

Yksi mielenkiintoinen seurattava on myös SF:n QB osasto. Ensimmöisen kerran pitkään aikaan ei linjan takana seiso sitä takuu varmaa pelinrakentaa tyyliin Montana, Young ja Garcia. Rattay on kelpo QB, mutta nouseeko hän ratkaisijan rooliin. Samalla tietysti mielenkiinnolla seurataan Garcian edesottamuksia Clevelandissa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Tuli tässä mieleen, että kun NFL joukkueet pelaavat niin vähän otteluita ja toisaalta palkat ovat tähtitieteelliset, niin kuinka kalliita ovat liput otteluihin? Koostuukohan suurin osa tuloista muista tekijöistä(tv&mainokset)? Se miksi tämä tuli mieleen, niin kun vertaa esim. NHL'ään on palkkabudjetit valtaisia, mutta otteluita on vain murto-osa NHL'stä. NBA'n verrattuna taitavat palkat olla kokonaisuutena suuremmat, koska NBA'ssa ei joukkueiden listoilla ole kerrallaan kuin se ~12 pelaajaa.
 

redruM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki lahtelaiset
Viestin lähetti eagle
Tuli tässä mieleen, että kun NFL joukkueet pelaavat niin vähän otteluita ja toisaalta palkat ovat tähtitieteelliset, niin kuinka kalliita ovat liput otteluihin? Koostuukohan suurin osa tuloista muista tekijöistä(tv&mainokset)? Se miksi tämä tuli mieleen, niin kun vertaa esim. NHL'ään on palkkabudjetit valtaisia, mutta otteluita on vain murto-osa NHL'stä. NBA'n verrattuna taitavat palkat olla kokonaisuutena suuremmat, koska NBA'ssa ei joukkueiden listoilla ole kerrallaan kuin se ~12 pelaajaa.

NFL:n tv-sopimus on ylivoimasesti arvokkain jenkkiurheilussa, ja sieltä niitä tuloja tulee. NHL:n tv-tulot ovat vain murto-osa NFL:n vastaavista. Myös fanituotemyynti on aika iso potti (rahat muuten jaetaan tasan kaikkien joukkueiden kesken, vaikka myynti koostuukin lähinnä vain muutaman joukkueen krääsästä).

Palkathan eivät ole NFLssa mitään kovia verrattuna esim. NBA:han tai baseballiin, johtuen tiukasta palkkakatosta. En jaksa tähän hätään mitään lukuja esiin kaivaa, mutta usatoday ainakin listasi näitä parhaiten palkattuja urheilijoita jokin aika sitten, ja top 50:ssä taisi olla 2-3 jenkkifutaria. Palkkasysteemi on muutenkin monimutkainen, ja suuri osa tuloista tulee jättimäisistä signing bonuksista.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Viestin lähetti Rocco
Lesnar häviää ehkä tuollainen parikymmentä paunaa kyseiselle pelipaikalle. Ehkäpä miehelle parempi paikka olisi puolustuksen endi. Veikkaan että Lesnar mahtuu rosteriin jossakin harjoitusottelussa mutta virallisiin peleihin mies ei rosteriin mahdu. Tai maksimissaan erikoispeleihin mahtuu.

Toivottavasti Lesnar muuten ehtii mukaan Madden 2005:n rosteriin. Peli julkaistaan jenkeissä parin viikon päästä...


Joo, HFBoardsilla oli myös kommentoitu tätä uutista ja siellä oli muistutettu että Lesnar on edellisen kerran pelannut jenkkifutista high schoolissa joten hänellä on ollut paljon opittavaa. Toisaalta olen myös lukenut jostain kommentin jossa kehuttiin Lesnarin oppineen asiat todella nopeasti. Brockhan veti jonkun lyhyen juoksumatkan sellaiseen aikaan että ainakin kiinnostus heräsi useammalla jokkueella. Noinkin isoksi mieheksi Lesnar on kyllä käsittämättömän nopea ja ketterä, siis oli ainakin WWE:ssä.

Noiden urheilupelien rosterit taidetaan löydä lukkoon noin kuukausi ennen julkaisua joten en ainakaan odottaisi Lesnarin löytyvän Madden 2005:stä.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti Master Chief
Toisaalta olen myös lukenut jostain kommentin jossa kehuttiin Lesnarin oppineen asiat todella nopeasti. Brockhan veti jonkun lyhyen juoksumatkan sellaiseen aikaan että ainakin kiinnostus heräsi useammalla jokkueella. Noinkin isoksi mieheksi Lesnar on kyllä käsittämättömän nopea ja ketterä, siis oli ainakin WWE:ssä.

Niin, yleisin harhaluulohan on, että kaikki linjamiehet ovat kömpelöitä ja hitaita ja näinhän asia ei ole. Viime kauden alussa Buffalo Billsin 155 kiloinen defensive tackle Sam Adams juoksi 40 yardin fumble return touchdownin karkuun lähes puolet kevyemmiltä safetyilta ja taisi täälläkin joku ihmetellä kuinka se on mahdollista.

Kuten jo Rocco ja redruM sanoivatkin niin Lesnar on kuitenkin vielä suht "kevyt" verrattuna normaaliin linjamieheen enkä usko, että Brockin jalkatyöskentely riittäisi pelaamiseen defensive endina. Lisäksi hänen täytyy opetella satoja pelikuvioita, joita hän ei ole pelannut high schoolin jälkeen tai koskaan ennen.

Todennäköisesti käy niin, että Lesnar pelaa pre-seasonilla parissa ottelussa viimeisellä neljänneksellä sitten kun jo reservien reservitkin on käytetty ja käy Vikesin kotipeleissä "maskottina".
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Amatööri kyselee

Meikäläinen on totaalinen amatööri jenkkifudiksen suhteen, mutta jo pitkään ollut kiinnostunut lajista. Varsinkin viime Superbowlin jälkeen kiinnostus on kasvanut. Lajista en tiedä juuri mitään, joten kyselen (en tyhmyyttäni vaan tietämättömyyttäni) tietäjiltä:

1. Miksi kausi on niin lyhyt?
2. Kuinka pitkään training campit kestävät? Mitä ne sisältävät?
3. Puolustuksen pelipaikat?
4. Mitä ominaisuuksia eri pelipaikat vaativat?
5. Legenda kertoo, että yhdysvalloissa pikajuoksijoiksi ryhtyvät ne, jotka ovat liian hitaita jenkkifudikseen. Nopeimpia pelaajia ja esim. 100 metrin aikoja?
6. Parhaiten palkatut? Kuin paljon tienaa?
7. Onko realistista, että yksikään suomalainen pääsisi edes lähelle NFL:ää (nykyään pelaavista)?

No tossa nyt alkuun, toivottavasti saan vastauksia tiedonnälkään. Oikeastaan täsmennetään, että lajin taustoista en tiedä juuri mitään, mutta itse pelistä olen varsin hyvin perillä.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Amatööri kyselee

Viestin lähetti Kuvernööri

5. Legenda kertoo, että yhdysvalloissa pikajuoksijoiksi ryhtyvät ne, jotka ovat liian hitaita jenkkifudikseen. Nopeimpia pelaajia ja esim. 100 metrin aikoja?

Tämä kiinnosti ja googletin. Näköjään siellä on hemmoja jotka ovat vetäneet satasen alle 10.20, eli Kalevan kisoissa taitaisi tulla mitaleita.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Re: Amatööri kyselee

Viestin lähetti Kuvernööri
Meikäläinen on totaalinen amatööri jenkkifudiksen suhteen, mutta jo pitkään ollut kiinnostunut lajista. Varsinkin viime Superbowlin jälkeen kiinnostus on kasvanut. Lajista en tiedä juuri mitään, joten kyselen (en tyhmyyttäni vaan tietämättömyyttäni) tietäjiltä:

1. Miksi kausi on niin lyhyt?


Koska laji on fyysisesti niin raskas, että pelejä ei yksinkertaisesti voida pelata enempää. Joku (en nyt muista kuka) vertasi joskus yhden futisottelun jälkeistä tunnetta siihen miltä raskaan sarjan nyrkkeilijästä tuntuu 12 erän jälkeen.

2. Kuinka pitkään training campit kestävät? Mitä ne sisältävät?

About kuukauden. Training camp sisältää luonnollisesti uusien kuvioiden opettelun (uusi QB opettelee esimerkiksi tuntemaan hyökkäystä) voimaharjoittelua etc. Yleensä päivässä on kaksi ~2 tunnin harjoitusta kentällä ja loput sisällä meetingeissa. Toiset valmentajat antavat pelaajilleen enemmän vapauksia esimerkiksi siten, että päivän toisessa harjoituksessa ei tarvitse pitää kaikkia suojia päällä, mutta toiset kuten Giantsin Tom Coughlin, Cowboysin Bill Parcells ja Kansas Cityn Dick Vermeil pitävät pelaajilla kaikki suojat päällä riippumatta siitä kuinka kuuma esimerkiksi on. Toiminta on todella intensiivistä kun pelaajia valmistetaan vaativaan kauteen.

3. Puolustuksen pelipaikat?

Peruspuolustuskuvioita on neljä: 4-3, 3-4, Nickel ja Dime

4-3-muodostelmassa puolustuksen linjassa on kaksi defensive endia (DE) ja kaksi defensive tacklea (DT). Siis linja näyttää tältä DE-DT-DT-DE.

Linjan takana pelaavat linebackers (tukimiehet Suomeksi?), joita 4-3:ssa on 3. Strongside linebacker, middle linebacker ja weakside linebacker.

Linebackersien sivulla molemmilla puolilla lähellä sivurajaa pelaavat cornerbackit, joita 4-3-formationissa on 2.

Takimmaisina takakentällä kaikkien puolustajien takana ovat safetyt -- strong safety ja free safety.

3-4-muodostelmassa linjamiehiä on kolme ja linebackereita 4.

Nickel-muodostelmassa yksi linebacker korvataan cornerbackilla, jota kutsutaan nimellä nickelback. Muuten paikat ovat samat.

Dime-muodostelmassa 2 linebackeria tulee pois ja heidän tilalleen laitetaan nopeat cornerbackit ja linjan taakse jää tukimieheksi vain yksi linebacker.

Onnistuisikohan tämä?

4-3
Koodi:
                           SAFETY                  SAFETY

CORNERBACK                                                       CORNERBACK

                      LB                LB                   LB

                             DE --- DT --- DT --- DE

4. Mitä ominaisuuksia eri pelipaikat vaativat?

Linjamiehiltä vaaditaan etenkin voimaa ja massaa, sillä heidän tulee pitää muut isot linjamiehet kurissa. Hyökkäyksen linjamiesten tehtävänä on suojella quartebackia, jotta tällä olisi aikaa heittää ja raivata tietä running backille blockaamalla puolustustajat.

Puolustuksen linjamiehet yrittävät sitten pysäyttää juoksun ja/tai luoda painetta quarterbackiin, jotta tämän täytyisi heittää nopeasti. Pass rush on erittäin tärkeä tekijä puolustuksessa, sillä jos esimerkiksi Peyton Manningille antaa kunnolla aikaa katsoa minne heittää niin pallo on seuraavaksi suurella todennäköisyydellä 20 yardin päässä Marvin Harrisonin käsissä.

Linebackers tukevat nimensä mukaan linjamiehiä ja heidän tehtävänään on joskus blitzata quarterback kiertämällä linjan ulkopuolelta tai sisältä. Tai joskus linebacker pudottautuu heittotilanteissa cornerbackin rooliin vartioimaan receivereita. Tukimiehet on oltava samaan aikaan voimakas, kova, atleettinen ja nopea. Lawrence Taylor ja Ray Lewis ovat kaksi malliesimerkkiä linebackerista. Molemmat täyttä terästä.

Secondaryn puolustajat ovat yleensä joukkueen nopeimpia mieheiä yhdessä wide receivereiden kanssa, koska heidän on vartioitava juuri nopeaita receivereita. Cornerbackit ja safetytkin saattavat joskus blitzata yllätyksellisesti, mutta yleensä he pysyttelevät takana ja vartioivat laitahyökkääjiä.

Wide receiverit ovat siis nopeita ja ketteriä, sillä heidän on kyettävä nopeisiin suunnanmuutoksiin juostessaan ennalta määrättyä reittiä.

Running backin on oltava paitsi nopea niin myös helvetin kestävä, sillä hän on yleensä se, jota taklataan kahden 120 kiloisen linjamiehen toimesta eniten.

Tight end pelaa hyökkäyksen linjassa ja hänen on blokkaamisen lisäksi pystyttävä myös ottamaan palloja kiinni, koska TE on vähän kuin offensive tacklen ja receiverin sekoitus. Jeremy Shockey, Tony Gonzales...

Quarterback on jokaisen joukkueen pelin sielu ja se, jonka täytyy lukea peliä -> nähdä aukot puolustuksessa, osata kaikki pelikirjan hyökkäyskuviot ja osattava tietysti heittää. Quarterbackin on myös pystyttävä ottamaan kovia iskuja vastaan, jos hyökkäyksen linja ei pystykään pitämään pass rushia loitolla.

Fyysisen kestävyyden lisäksi jokaisella pelaajalla on oltava käsitys siitä miten pelikuvioit toimivat ja se opetteleminen on osa valmistautumista kauteen. Joku varmasti kuvittelee, että olisi helppoa etsiä Texasista viisi 200 kiloista redneckia, heittää heidät kentälle ja sanoa, että "Seisot siinä etkä päästä ketään ohi." Errrrrrrrrr. Wrong answer.

Legenda kertoo, että yhdysvalloissa pikajuoksijoiksi ryhtyvät ne, jotka ovat liian hitaita jenkkifudikseen. Nopeimpia pelaajia ja esim. 100 metrin aikoja?

En tiedä pitääkö tuo täysin paikkaansa. Tuskin, sillä pelkkä nopeus ei tee vielä pelaajasta hyvää vaan hänen on pystyttävä lukemaan peliä ja ottamaan kovia taklauksia vastaan. Ennemmin sanoisin, että pikajuoksijoiksi ryhtyvät ne, jotka eivät kestä sitä rääkkäystä mitä laji vaatii.

6. Parhaiten palkatut? Kuin paljon tienaa?

Peyton Manning taitaa olla liigan parhaiten palkattu pelaaja. EDIT: 7 vuoden ja $99.2 miljoonan sopimus, jossa on 34.5 miljoonan taalan signing bonus.

7. Onko realistista, että yksikään suomalainen pääsisi edes lähelle NFL:ää (nykyään pelaavista)?

Sanoisin, että Euroopasta on erittäin vaikeaa päästä liigaan, mutta suomalaista jenkkifuista paremmin tuntevat osaavat varmasti vastata tähän. Muistelisin, että joskus 90-luvulla joku suomalainen kävi Minnesota Vikingsin training campilla....
 
Viimeksi muokattu:

redruM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki lahtelaiset
Re: Re: Amatööri kyselee

Viestin lähetti OneBigRed
Tämä kiinnosti ja googletin. Näköjään siellä on hemmoja jotka ovat vetäneet satasen alle 10.20, eli Kalevan kisoissa taitaisi tulla mitaleita.

Tosin jenkkifutiksessa tuolla 100 metrin ajalla ei ole mitään väliä, nopeus mitataan 40 jaardin ajoilla.

Los Angeles Raidersilla oli joskus 90-luvun alussa riveissään 3/4 1984 olympialaisten 4x100 kultamitalijoukkueesta. Muistaakseni Ron Brown, willie Gault ja joku muu. Näistä Gault oli parhaimmillaan vähän keskitasoa parempi laitahyökkääjä. Eli pelkällä nopeudella ei paljon pärjätä.
 

Rocco

Jäsen
Lueskelin tuolla NFL:n pelaajayhdistyksen sivuilta juttuja pelaajista ja heidän nopeudesta ja yleisurheilutaustastaan. Ei se että iso osa laitahyökkääjistä ja puolustuksen takamiehistä painelee 100m alle 10.50, he pystyvät täydestä vauhdista tarvittaessa loikkaamaan palloa tavoitellessaan jopa reilusti koripallon korirengasta korkeammille senttimäärille. Korirengas taitaa olla 310cm korkeudella. Lukuisat näistä pelaajista ovat myös todella lahjakkaita koripalloilijoita. Ei ole ihme että yliopistossa pelaaja pelaa sekä jenkkifutista ja koripalloa. Esimerkiksi linjamies Dwight Freeney oli aloittava laitahyökkääjä koulunsa korisjengissä, David Boston oli mukana joukkueessa joka oli mukana ns. "Final Four":ssa eli neljän parhaan yliopiston joukossa. Tony Gonzalez osallistui koriksessa NBA-pelaajien kesäsarjaan... onhan näitä jos vain osaisi etsiä kavereita...

Esimerkiksi juuri Denveriin siirtynyt Champ Bailey on yliopistossa pelaamisen ohella hypännyt pituutta 25-10 3/4 eli nopealla matikalla noin 853cm. Laitahyökkääjä James Jett on ainakin ollut juoksemassa USA:lle Olympiakultaa 4x100m viestissä (olisiko hän se kolmas jota ei muistettu tuossa aiemmin) ja entinen Dallas Cowboysien sisempi laitahyökkääjä (nimeä en muista) oli Olympialaisissa kymmenottelussa mukana.

Suomalaisista puheenollen, kyseessä oli Matti Lindholm, tukimies alias linebacker. Hän jopa sai sopimuksen Minnesotan kanssa, mutta koskaan ei NFL:ään asti päässyt. Tällä hetkellä lähimpänä NFL:ää lienee Nebraskan linjamies Seppo Evwaraye. Seppo juoksi 40-jaardia aikaan 4.99 mikä on käsittämätön aika yli 120-kiloiselle ihmiselle ylipäätään. Koulun pelipaikkakohtainen toiseksi kovin aina. 10-jaardin juoksussa Seppo sentään teki koulun ennätyksen. Loukkaantumiset ovat vaivanneet Seppoa aika paljon ja tälle kaudelle Seppo vaihtoi puolustuksen linjasta hyökkäyksen linjaan ja on ilmeisesti aloittavana oikeana tacklena.

EDIT: Sellaisen vertauksen olen kuullut että Suomen maajoukkue voisi jenkkien yliopistosarjassa (reilu 100 joukkuetta) menestyä niin etteivät he sentään jokaista peliä häviäisi... Suomessa on Euroopan tasolle kohtalaisen hyvä taso, mutta jenkeissä se on aivan jotakin käsittämätöntä. Pelkästään se että mainitsemani Seppo sai täyden stipendin Nebraskan yliopistoon on isompi juttu kun Möttölän koripallomenestys. Mitään Möttölältä pois ottamatta.
 
Viimeksi muokattu:

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Eli tähän mennessä fantasy liigaan ilmoittautuneita itseni lisäksi Rocco ja JLand, jos olen missannut jonkun niin ilmoittakaa.


David Boston oli mukana joukkueessa joka oli mukana ns. "Final Four":ssa eli neljän parhaan yliopiston joukossa

Ymmärrän kyllä mitä haet takaa mutta täytyy sen verran viilata että Boston ei pelannut koripalloa Ohio Statessa ollessaan tai jos pelasi niin ei ainakaan tuossa 99 Final Four joukkueessa, itse näin tämän jengin kaikki turnaus pelit eikä Bostonia näkynyt.

Julius Peppers oli myös kovan tason pelaaja North Carolinassa, kova erityisesti levypalloissa. Valitessaan koripallon olisi saattanut olla jopa NBA tasoa.

Jos Bailey tosiaan on 853 kolme hypännyt niin aika kova tulos. Takavuosilta on tosiaan monia pelaajia jotka ovat olleet loistavia juoksijoita. Nykyisin kun juoksullakin tienaa mukavasti on mielestäni juoksijoiden siirtyminen nfl:ään laantunut, ei ole oikein järkeä lähteä siihen rääkkiin jos pystyy juoksemallakin tienaamaan ja vaikka nfl palkat ovatkin hyvät sopimukset eivät ole kuitenkaan taattuja kuten nhl tai nba sopimukset. John Capel joka on kovan tason sprintteri yritti Bearsin riveissä mutta ei päässyt harjoitusjoukkuetta pidemmälle joten jätti homman sikseen. Toki nfl sisältään myös kavereita kuten Bailey jotka ovat aina olleet ensiksi jenkkifutareita ja siinä sivussa tehneet ehkä kovia tuloksi yleiurheilussa.

Sellaisen vertauksen olen kuullut että Suomen maajoukkue voisi jenkkien yliopistosarjassa (reilu 100 joukkuetta) menestyä niin etteivät he sentään jokaista peliä häviäisi...

Riippuu tietenkin mistä yliopisto tasosta puhutaan. Jos puhutaan Division-1A tasosta ja varsinkin neljästä kovimmasta liigasta eli Big 10, Big 12, Pac 10 ja SEC niin kyyti olisi tosi kylmään ja kaikki pelit uskallan väittää hävittäisiin ja rumasti. Oikestaan melkein kaikki Division1A liigat kuten Big East, ACC, MAC, WAC ja Conference USA olisivat turhan kovia vaikka näissä liigoissa pelaa muutama huono porukka. Division 1-AA tasokin olisi varmasti melko haastava, mutta sitten Division II, Division III ja NAIA tasoilla ehkä pystyttäisiin pärjäämään. Mutta kovimmissa yliopisto liigoissa ei olisi mitään jakoa.
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
Just noi 1A-tason koulut oli ne mitä tarkoitin. Niitä taitaa olla yhteensä 117?
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Kyllä tuo 1-A taso olisi suomen maajoukkueelle turhan kova. Itse veikkaisin että melko varmasti kaikki pelit hävittäisiin.

ARMY eli maavoimien joukkue ei voittanut viime vuonna yhtään peliä, tokihan heillä on haastavampi ohjelma muhin nähden, mutta kai pelaajat kuitenkin joitain vapauksia saavat eikä joka tetsaukseen tarvi osallistua. Heillä on kuitenkin pitkät perinteet joten en usko että sinne nyt aivan huonoja pelaajia valitaan, tosin halukkaiden määrä ei tietenkään ole yhtä suuri kuin muilla. Tuskin tämäkään porukka kuitenkaan olisi kovinkaan huono verrattuna suomen maajoukkueesaa ja he siis eivät voittaneet yhtään peliä viime kaudella.

ARMY siis pelaa Canference USA:ssa joka ei ole niitä kaikkein kovimpia liigoja, jos puhuttaisiin näistä kovimmista liigoista olisa sata varma että suomi häviäisi joka pelin ja rumasti.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös