NFL Mock Draft 2010

  • 4 892
  • 47

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Johtajuudella viittasin pääosin saman pelipaikan pelaajiin.
Totta juu, Dallasilta puuttuu tälläiset vanhukset ja siinä tosiaan voi olla pieni diivailun paikka jos sikseen tulee. Seitsemättä kautta pelaavat Roy "drop" Williamas ja Patrick Crayton eivät varmaan kuulu näihin pelaajiin joita rookie voisi pitää oppi-isänä. Mutta onhan sielä sitten muuan nro 82, vaikka rissu ei olekkaan. Toisaalta en näe ollenkaan huonona, että on nuori rissukaarti. Austin, Bryant ja jos vielä Ogletreekin vetää hienosti niin hyvältä näyttää. Romon liideri kykyihin luotan ihan täysin. Sen verran kaverista pidän, että en vaihtaisi häntä kehenkään nyky aktiivi NFL quupista. Romo on kuitenkin keitetty kovassa TO-liuoksessa, niin tuskin rookie rissun kiukuttelut kovin paljoa häntä heilauttaa. Itse asiassa uskon Bryantin ottavan jo rookiekaudella kakkosrissun paikan ja tuleva tähti liigaan on syntynyt. Kaiken kaikkiaan tällä hetkellä tuntuu todella hyvältä pickiltä, mutta ensi kausi sitten sen näyttää mentiinkö täysin metsään.

Kakkoskierroksesta on vielä sen verran mainittava, että ilmeisesti kuitenkin sieltä safetyä oltais hakemassa. Onhan tämä kuitenkin ihan perusteltavaa, kun Hamlinille näytettiin ovea. Tällä hetkellä Ball tai Watkins olisi toinen alottava safety...juu ei!
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Itse asiassa uskon Bryantin ottavan jo rookiekaudella kakkosrissun paikan ja tuleva tähti liigaan on syntynyt. Kaiken kaikkiaan tällä hetkellä tuntuu todella hyvältä pickiltä, mutta ensi kausi sitten sen näyttää mentiinkö täysin metsään.
Täältä peukkua ja nyökyttelyä tähän, olen siis samaa mieltä. Odotan Bryantin ottavan ison roolin Dallasissa jo ensi kaudella, ei ehkä ihan Crabtreen tasoista tulokaskautta ja tilastoja, mutta kuitenkin merkittävässä roolissa, varsinkin kauden loppua kohden. Saa nähdä pitääkö Cowboys sekä Drop Williamsin että Patrick Craytonin mukana rosterissa vai saako jompi kumpi kenkää. Jos noista pitää valita niin Williams olisi päivänselvä valinta, mutta näinköhän J.Jonesilla on pokkaa myöntää oma mokansa ja lähettää Williams matkoihinsa? Tosin nyt kun ei ole palkkakatoa, niin eihän heillä ole mitään pakkoa kenkiä ketään pihalle vaan voivat pitää kaikki neljä jos niin haluavat.

Kakkoskierroksesta on vielä sen verran mainittava, että ilmeisesti kuitenkin sieltä safetyä oltais hakemassa. Onhan tämä kuitenkin ihan perusteltavaa, kun Hamlinille näytettiin ovea. Tällä hetkellä Ball tai Watkins olisi toinen alottava safety...juu ei!
Taylor Mays? Kovasti on Taylorin kurssi ollut laskussa enkä kyllä valitettavasti voi hirveästi olla eri mieltä. USC:n pelejä tuli sen verran katseltua viime kaudella, että Maysin yksipuolisuus kyllä kävi selväksi. Nopea ja kunnon pommikone hän kyllä on, mutta coveragessa iso riskitekijä. Muistuttaa paljon sitä toista Roy Williamsia joka vielä vähän aikaa sitten pelasi Dallasissa. Mays ei ollut ykköskierroksen kamaa, mutta Cowboysin varausvuorolla toisen kierroksen lopulla hän alkaisi olla jo ihan hyvä valinta.

Muista pelaajista huomio kiinnittyy pelinrakentajiin Clauseniin ja McCoyhin, missä vaiheessa heidät varataan. Ja on siellä paljon muitakin mielenkiintoisia nimiä: Sergio Kindle, Golden Tate, Everson Griffen, Carlos Dunlap, Bruce Campbell, Terrence Cody nyt ainakin. Tämän lisäksi listoilla on vielä monta hyvää running backia. Bill Belichickin sanoin, tämän vuoden 2.kierros tuntuu kuin toiselta 1.kierrokselta.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Saa nähdä pitääkö Cowboys sekä Drop Williamsin että Patrick Craytonin mukana rosterissa vai saako jompi kumpi kenkää.

Itse näen Williamsin ihan turhana jantterina Dallasissa. Romolla ei ole luottoa kaveriin sitten yhtään. Crayton on kuitenkin ihan ok slottirissuna ja ei pöllömpi puntin palauttajanakaan, vaikka välillä se pallo vähän polttaakin. Williamsille en näe mitään käyttöä.

Taylor Mays?. Muistuttaa paljon sitä toista Roy Williamsia joka vielä vähän aikaa sitten pelasi Dallasissa.
Itse fanitin todella isosti horse collar Williamsia. Tykkäsin hänestä kovaa taklaavana safetynä ja kylläpä niitä irmojakin kertyi Cowboys vuosina. Mutta kuitenkin se on pakko myöntää, että hänen Dallasin viimeisinä vuosina heittopuolustuksessa oli isoja aukkoja. Hieno pelaaja (omistan muuten hänen pelipaitansa). Jos tosiaan Mays on Williamsin tapainen pelaaja, niin mikä ettei...
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Ensimmäinen kierros oli ainakin ihan helvetin mielenkiintoinen mielestäni. Vähän harmittaa edelleen, että loppu oli Ravensin osalta niin antikliimaksi, mutta kokonaisuutena hyvä tapahtuma, vaikka valvominen tuntuikin tänään. Joukkueet liikkuivat paljon ja useampi pelaaja lähti myös aika odottamattomassa vaiheessa. Homma eteni myös kiitettävän nopeasti.

Tarkennan vielä, että ei tuo Ravensin alaspäin treidaaminen ollut mielestäni epäonnistuminen, vaan joukkue sai siitä ihan hyvän korvauksen. Söi vain kohtalaisesti valvoa ensin koko yö ja sitten viime hetkillä nähdä Ravensin ensimmäisen varauksen siirtyvän seuraavalle yölle, jolloin valvominen ei oikein ole enää mahdollista (no ehkä tuon ekan vuoron yritän). Kauppa oli kuitenkin järkevä, koska nyt sai Boldinin hankinnan yhteydessä menetettyjä pelimerkkejä taas vähän takaisin ja riskiä hajautettua. Huippupelaajia Ravensilla on mielestäni jo ns. riittävästi, nyt on aika ottaa syvyyttä. Moni noista Fawkesin nimeämistä pelaajista tietysti kiinnostaa, eli Tate, Cody, Griffen ja Dunlap nyt ainakin, miksei myös Mays. Lisäksi kiinnostavia ovat esim. Arrelious Benn, Rob Gronkowski, Chris Cook, Corey Wootton, Brian Price ja Linval Joseph. Aaron Hernandezin perässä Ravens on ilmeisesti myös.

En osaa yksilöidä tarkemmin, että ketkä noista pelaajista olisivat parhaita valintoja. Lopetin asiantuntijan leikkimisen siinä vaiheessa, kun Ravens varasi pari vuotta sitten Flaccon ja Ricen kahdella ensimmäisellä kierroksella ja teilasin nuo valinnat täysin. Ei näistä vaan voi tietää. Siellä on joukkueilla asioista päättämässä kasa äijiä, jotka tekevät tätä työkseen, eivätkä hekään tiedä. Cody kuitenkin houkuttaisi siinä mielessä, että olisi puolustuksen linja sen jäkeen aika kuumassa kunnossa. Ngata & Cody = no gain.

Kindle saattaa ilmeisesti missata koko ensi kauden (?), joten hän tulee mahdollisesti tippumaan vielä paljonkin.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kiva nähdä, että Tebow meni ekalla kierroksella. Aika hyvin muutenkin Gaattoreilta, sillä käsittääkseni kolme pelaajaa varattiin ekalla kierroksella (Haden, Pouncey).

Nyt sitten mielenkiinnolla seuraamaan, miten käy Tebow:n. Ettei käy niin kuin kanssani samassa seremoniassa Floridasta valmistuneen edellisen Gaattoreiden Heisman Trophy voittajan, Danny Wuerffelin. Ei tullut mitään valmista siitä kaverista NFL:ssä, vaikka olikin enemmän heittäjäluonne kuin Tebow. Ei ehkä Floridasta sitten tule NFL-tason quarterbackeja.
 

Cube

Jäsen
Kindle saattaa ilmeisesti missata koko ensi kauden (?), joten hän tulee mahdollisesti tippumaan vielä paljonkin.
Hah, Kindle sieltä nimenomaan sitten tuli. Aika riskillä Ravens vetää siihen nähden, että Harbaugh ennen draftia puheli, että näiden varausten olisi varmuudella onnistuttava, jotta hyvä kehitys jatkuisi. Outo kommentti tosin, koska periaatteessa Ravens on yksi harvoista joukkueista, jolla on nyt oikeastaan vähän varaa riskeihinkin. Kindle on varmasti erinomainen pelaaja, mutta jos puheet hänen polvien kunnosta (+ muut ongelmat) pitävät paikkansa, niin todella suuri bust-vaara tässä on.

Myös jälkimmäinen toisen kierroksen Ravens-varauksista on riski, mutta mieluisampi sellainen. Toiveeni toteutui ja Mount Cody saapuu Ngatan rinnalle puolustuksen linjaan varmistamaan, että yksikään joukkue ei juokse ainakaan keskeltä Ravensia vastaan läpi.

Ihan ok fiilikset jäi näistä varauksista noin valuen ja tarpeen kannalta. Pelaajien suoriutumista NFL:ssä on tässä vaiheessa suht turha spekuloida.

Vieläkin on paljon hyvältä vaikuttavia pelaajia jäljellä, mutta loput täytyy tsekata aamulla.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Ei tuota McDanielsia taaskaan osaa ennakoida pätkääkään. Tim Tebow, no jes. Odottelin ykköskierrokselta joko rissua (Bryant, maybe) tai Pounceyta, rissu tuli, joka vaikuttaa ihan hyvältä valinnalta, mutta Tebow. Mielenkiinnolla silti odotan tulevaa Tebow'n kanssa, Ortonin tulevaisuus herättää kysymyksiä. Toisella kierroksella varattu OT Zane Beadles olisi suunniteltu helpottamaa juoksupelejä, ihan aiheesta kylläkin. Pounceyn mentyä muille maille, oli ilmoille heitelty pariinkin otteeseen Matt Tennantia sentteriksi, mutta kuitenkin varattiin J.D. Walton. Ilmeisesti heppu on melko suuri persoona, johon McD ihastui.

Millä pohjalla ovat spekuloinnit Tebow'n mahdollisesta roolista tight endinä? Onko edes rahkeita?
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Toisen paivan mietteita...

1. Carolina Panthers / WR Jimmy Clausen

Olen pitkaan sanonut etta Clausenista ei tule NFL:aan top 15 pelinrakentajaa, eika haneen tasta syysta kannata haaskata ensimmaisen vuoron pickia. Mutta toisen kierroksen puolivalissa, mika ettei. Etenkin kun Panthers on taydellinen paikka Clausenille.

Clausen tulee paikkaan, jossa ei mitenkaan voi vetaa enempaa vihkoon mita edellinen pelinrakentaja. Jake Delhommen pyorat putosivat jo hyvan aikaa sitten ja jo pelkka Clausenin paatoksentekokyky heittamatta yhtaan palloa tulee olemaan upgrade Delhommesta. Paineettomin tila, johon tulokaspelinrakentaja voi paasta. Taman lisaksi Panthersilla on erittain hyva juoksupeli ja hyva hyokkayksen linja, seka todellinen ykkosrissu Steve Smithin muodossa. Han on viela jossain maarin Clausenin ykkostargetin Notre Damesta Golden Taten tyylinen jatka, joten Clausenille voi povata paljon parempaa alkua NFL:ssa kuin olin kuvitellutkaan. Oletin hanen menevat johonkin kolmikosta Chiefs, Bills tai Browns. Chiefs olisi ollut ihan ok diili Clausenille, mutta Panthers on aivan ylivoimainen.

2. Baltimore Ravens / WR Sergio Kindle, Terrence Cody

Ravens otti kakkospaivan isoimmat gamblet, mutta tykkaan molemmista pickeista paljon. Kindlen polven huhutaan olevan jonkin verran paskana ja siksi han putosi toiselle kierrokselle, mutta Kindle on selvasti ykkosrundin talent eika myoskaan mikaan headcase. Kindle on Brian Orakpomainen nopea edge rusher, joka tulee olemaan iso ase terveena pysyessaan. Ravensin jo valmiiksi vakuuttavassa linja-tukimiesosastossa jo rookie-kaudellaan 10+ sakin potentiaali.

Mites toi linja sitten kun keskella louhii Haloti Ngatan lisaksi Terrence Cody... alyttoman kokoisia jatkia ja Ngata viela nopeakin. Onnea vaan tosta lapi juoksemiseen, ei liene inside keskushyokkaajat kovin arvossaan Ravensia vastaan. Esimerkiksi Frank Gore voi jaada vaikka himaansa, ellei halua lahtea grindaamaan jaardia per juoksu Codyn mahaan. Codyn riski on painonhallinnassa, mutta mikali se pysyy kasassa niin hanellakin on pro bowl potentiaalia. Aivan siina missa Kindlellakin. Erittain hyvat varaukset, vaikka molemmissa jonkinmoinen bust-potentiaali onkin. Ravens valitsi myos TE Ed Dicksonin Oregonista, mutta hanesta minulla ei ole mitaan riidia. Tight endia sinne kuitenkin kaipailtiin. Olisiko tuo sitten ollut enemman blokkaava aija kun Dennis Pittakin oli viela boordilla? En tieda.

3. Cincinnati Bengals / WR Jordan Shipley

Draftin toisen paivan isoin steal kolmannen kierroksen lopussa. Shipleysta tulee taydellinen slot rissu ala Wes Welker tahan liigaan. Han oli Colt McCoyn selva ykkostarget Longhornsissa. Varmat kadet, hyva juoksemaan routeja ja kayttamaan kentan keskustaa hyvakseen. Paasee viela valmiiksi tahan rooliin, kun Chad Ochocinco ja Antonio Bryant ovat selvat 1-2 rissut Bengalsissa. Shipleysta tulee Carson Palmerin uusi bestis.

4. Cleveland Browns / S TJ Ward, QB Colt McCoy

Yllatyin kun Browns otti toisella kierroksella Oregonin TJ Wardin, vaikka se olisi jo silloin voinut ottaa Colt McCoyn tai Jimmy Clausenin. Pelinrakentajaahan Brownsilla ei ollut. Valinta oli kuitenkin Ward, jota kaiketi pidetaan pienena reachina etenkin kun hanet otettiin ennen USC:n Taylor Maysia. En ollut ikina kuullutkaan koko jatkasta, mutta highlight-patka oli kylla vakuuttavaa katsottavaa. Ensin lahti irti pallo ja sen jalkeen paa. Todella hard hitting aija, jolla Maysin tavoin ongelmia coveragessa. Tulee kuitenkin olemaan viihdyttavaa katsottavaa, silla siina maarin kovalla moukarilla iskee hyokkaajia viikseen. Keltaisen lipun voisi heittaa kentalle oikeastaan jo nyt.

Mike Holmgren varmasti laski allensa kun naki McCoyn putoavan kolmannelle kierrokselle Brownsin haaviin. Han sopii varsin hyvin west coast offenceen, jota Holmgren ajaa lapi Clevelandissa. Siihen ei tarvita mitaan kanuunakatta, joten McCoylla on edellytykset onnistua Brownsissa. Saali vain, etta en kylla tieda kuka ne pallot siina joukkueessa kiinni ottaa. Tuskin ainakaan talla kaudella ketaan, joten parempi kehittaa McCoyta rauhassa ja antaa Delhommen hoitaa tama valikausi. Ei ole montaa voittoa luvassa Clevelandiin.

5. 49ers / S Taylor Mays, LB Navorro Bowman

Mays putosi San Fransiscolle toisen kierroksen puolivaliin ja on hyva value, mikali hanelle onnistutaan opettamaan hieman coveragea. Ennen viime kautta han oli pomminvarma top 10 valinta ennen kuin pelasi heikon paatoskauden USC:ssa, jonka aikana hanen pelinlukuongelmansa tulivat esiin. Han on draftin parhaita ellei paras athlete, mutta fyysiset ominaisuudet eivat ihan silti riita jos ei osaa lukea pelia. Juoksun pysayttamisessa han tulee olemaan todella vahva, silla han on draftin parhaita open field taklaajia ja on myos aarimmaisen viihdyttava seurattava. Tulee eurofutiksesta mieleen Carles Puyol, joka vetaa kaikki tai ei mitaan mentaliteetilla. Vahan karsivallisyytta ja hyva secondarykoutsi, niin Maysista voi hyvin tulla pro bowl aija kunhan pari vuotta kasvaa. Ensi kaudellakin varmaan startteri, mutta tulee olemaan ongelmia coveragessa.

Jossain vaiheessa kauden jalkeen Penn Staten Navorro Bowman oli jopa ykkoskieroksen kamaa mock drafteissa, mutta putosi kolmannellen kierroksen loppupuolelle ja on Maysin tavoin hyva value. Bowmanilla on joitain off-field ongelmia ja hanessa on myos vahan tuollaista gamblerin vikaa kuten Maysissakin, mutta Ninersissa hanella ei ole kiire mihinkaan ja ensi kausi saattaa menna viela satunnaisroolissa. Hyva pick ja yllattavaa, miten Bowman valui Penn Staten joukkuetoverinsa Sean Leen taakse, vaikka Lee onkin aavistuksen valmiimpi pelaaja. Bowmanista voi kuitenkin tulla paljon Leeta parempi jatka ja monivuotinen startteri NFL:aan.

Muista nimista Toby Gerhartin Vikesiin menoa en ymmarra. Vikesilla on jo yksi keskushyokkaaja kuka ei osaa pitaa pallosta kiinni, ja fumblaus on ollut yksi Gerhartin heikkouksista. Carlos Dunlap ei tule parjaamaan Cincinnatissa. Nopea bust. Browns loi katensa paskaan draftatessaan Volsin keskushyokkaaja Montario Hardestyn. Mieleton reach ottaa toisella kierroksella tollanen jatka.

Muita hyvia varauksia Giantsin Brandon Spikes, Tampan Arrelious Benn, Broncosin Eric Decker ja Texansin Ben Tate.

Chiefs otti Dexter McClusterin, joka oli draftin mielenkiintoisin valinta. Se olisi voinut ottaa Clausenin tai left tacklen, mutta ottikin ison ja arvaamattoman playmakerin. En tieda mita siella on hihassa, mutta mielestani Jamaal Charlesissa olisi ollut riittavasti playmakeria tayttamaan ton ruudun. Ilmeisesti ei. Ainakin palautuspelissa McClusterista on apua, mutta en tieda miten se mahdutetaan kentalle kun Charlesille ja Thomas Jonesille pitaa saada kantoja. Ehka jonkinlaisen rissuvirityksena? En tiia... jotain siella kuitenkin on mielessa, ja onhan han tollanen Sprolesin tyyppinen jatka kuka aina palloon koskiessaan voi menna sen sata jaardia.Tai sitten on taysin paska ja todetaan ettei mitaan kayttoa muualla kuin Ole Missin pep rallyssa. Eikohan kuitenkin ainakin palauttajan roolissa ole pateva jatka. Aika korkea picki silti, jos ei palauttajaa kaksisempaa saa aikaiseksi.
 

jm16

Jäsen
Millä pohjalla ovat spekuloinnit Tebow'n mahdollisesta roolista tight endinä? Onko edes rahkeita?
En usko, että Denverissä edes mietitään Tebowlle tällä hetkellä muuta pelipaikkaa kuin QB.

Perustelut edelliseen, kun kerran Denver varasi Tebown noinkin aikaisin, on silloin siihen syynä minun mielestäni ainoastaan kaksi vaihtoehtoa:

A. McDaniels todellakin uskoo pystyvänsä koutsaamaan Tebowsta "perinteisen" NFL QB:n parin vuoden sisällä. Urheilulliset ja johtajaominaisuudethan Tebowsta siihen jo löytyykin, lähinnä se on sitten siitä heittoreleasen, dropin ym. mekaniikan hiomisesta kiinni. Ja siitä, että pystyy omaksumaan seuraavan tason vielä nopeamman temmon, lukemaan puolustuksia, muuttamaan pelejä linjassa jne. mutta sitähän kaikilta noilta rookie-QB:eilta vaaditaan.

B. MCDaniels todellakin rakentaa Tebown ympärille Floridan tyylisen hyökkäyksen jossa Tebown juoksu-uhkaa hyödynnetään. Ja huom. tätä ei tarvitse tehdä yhdessä yössä, vaan ensin aloittaa muutamilla peleillä jotka Tebowlle ovat jo tuttuja Floridastakin. Ja jos tämä on se valinta, niin kannattaa muistaa, että Tebow on ensimmäinen QB joka pelaa ns. wild cat -hyökkäystä NFL:ssä. Joo, Pat White oli myös QB collegessa, mutta sen draftaaminen NFL:ään oli täysin hullua ja tuskin kaveri tulee koskaan pelaamaan muuta kuin satunnaisia pelejä, jos enää sitäkään.

Denverin kotisivuilta löytyy muuten pikku-Belickin haastattelu ekan kierroksen valinnoista. Kannattaa tsekkaa, varsinkin jos TT:n spekulazionit kiinnostaa :)
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Loppuihan se pelikielto. =) Alkuun kiitos Fawkesille jeesistä tuon mock draftin kanssa.

Kommentoidaan nopsaan Steelersin pickejä.

1. Kierros - Maurkice Pouncey C Florida
Odotettu varaus vaikka itse tulikin salaa toivottua jotain muuta. Ei voi kuitenkaan olla pettynyt, koska täyttää ison aukon joukkueessa ja on varma tapaus kaikkien asiantuntijoiden mukaan. Tomlin ja kumppanit sanoivat, että tulee todennäköisesti aloittamaan oikeana guardina ja siirtymään mahdollisesti tulevaisuudessa sentteriksi. Linjan tulevaisuus näyttää vähän valoisammalta.

2. Kierros - Jason Worilds DE/OLB Virginia Tech
Harrisonin manttelinperijä. Highlight videon ja asiantuntijoiden mukaan juuri sellainen pelaaja joka sopii kuin nenä päähän 3-4 OLB:ksi. Ollut loukkaantumishuolia olkapäiden osalta mikä on pieni riski. Tulee ihan tarpeeseen ja mahdollisuudet kehittyä isoksi staraksi. Toisaalta isompiakin tarpeita olisi ollut ja ihan hitusen tässä haiskahtaa Alonzo Jackson. Toivottavasti hajuaisti pettää tässä kohtaa.

3. Kierros - Emmanuel Sanders WR Southern Methodist
Sandersia oli povailtu Steelersiin jossain mock draftissa ja katsoin jopa hänen highlight videonsakin ennen draftia. Sikäli siis ei yllättänyt, mutta kuitenkin kummastuttaa rissun varaaminen tässä vaiheessa kun esim. sitä korneria olisi vieläkin tarvittu. Sanders pelannut vähän pienemmissä ympyröissä, mutta ilmeisesti Steelers on nähnyt hänessä jotain todella poikkeuksellista kun kaveri varattiin tässä vaiheessa. Sellainen pieni ja nopea rissu joka ei kuitenkaan tunnu karttavan kontakteja. On palauttanut ainakin puntteja, mutta ilmeisesti ei kannata odottaa kaverista palauttajaa.

Kokonaisuudessaan ihan tyytyväinen olen varauksiin tässä vaiheessa. Ainoa mikä ahdistaa on se, että vielä pitäisi löytää ainakin se CB ja pari muutakin paikkaa olisi täytettävänä. Hyvinä puolina Steelersillä on ensi yönä vielä 7 varausvuoroa ja monille paikoille on vielä paljon hyviä pelaajia jäljellä. Luulenpa, että huomenna tähän aikaan olen draftiin huomattavasti tyytyväisempi kuin juuri nyt.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Noista jm16:sta tarjoamista vaihtoehdoista sanoisin, että McDanielsilla on mielessä joku A:n ja B:n yhdistelmä. Siitä ei ole epäilystäkään, että Tebow on pelinrakentaja, siis Denverin suunnitelmissa. Se on aivan saletti juttu, eikä muista pelipaikoista kannatta tässä vaiheessa edes puhua. Itse uskon siihen, että Tebowlla on mahdollisuus kyllä pärjätä NFL:ssä pelinrakentajana jos koko systeemi on tosiaan rakennettu hänen ympärilleen. Eikä sen systeemin tarvitse olla ihan pelkkää optionia, mutta spread hyökkäyksestä kyllä pitää olla kyse eikä Tebowta voi laittaa lukemaan koko secondarya vaan hänellä pitää olla max. pari kolme readia jonka jälkeen hän voi tehdä päätöksensä. Eihän tuollainen toki ole ihan normaalia NFL-hyökkäykselle, mutta kuitenkin uskon, että jos homman tosissaan tahtoo saada toimimaan Tebown ympärillä, on se mahdollista. Ei se helppoa ole ja voi hyvin olla, että tämä tulee kosahtamaan eikä Tebowsta koskaan tule pitkäaikaista starting quarterbackia tähän liigaan. Mutta en yksinkertaisesti tahdo tässä lähteä sanomaan, että "ei helvetti siitä ikinä mitään tule". On oikeasti melko ainutlaatuinen ihminen tämä "TT" ja pystyy tuolla työmoraalillaan kyllä saavuttamaan aika merkittäviä asioita. Ei siitä mitään kaikkien aikojen parasta pelinrakentajaa tule eikä edes uutta Steve Youngia, mutta kuitenkin mahdollisuus olla aloittava QB hänellä on olemassa, tähän vakaasti uskon.

En tässä vaiheessa mitään arvosanoja lähde joukkueille jakelemaan, sillä vielä on vapaana paljon hyviä pelaajia ja 4.kierros alkaa vajaan tunnin päästä. Mutta tosiaan Baltimore on kyllä onnistunut ottamaan monta kovan potentiaalin pelaajaa. Kindle ja Cody olivat talentiltaan ykköskierroksen jätkiä, mutta kysymysmerkit heidän ympärillään tiputtivat heidät kakkoskierrokselle. Ngata-Cody on kyllä järkyttävä kaksikko. Jos Codya kutsutaan Mount Codyksi, niin Ngata-Cody täyttävät vuoriston tunnusmerkit. Tuosta ei tosiaan läpi juosta, ei vaikka siellä olisi itse Jim Brown huippuvuosien kunnossaan murjomassa menemään. Steelers ei ihan saman profiilin kavereita saanut kuin Ravens, mutta aika vakaaksi voi Pittsburghin draftia tähän mennessä kuvailla. Pounceysta tulee ankkuri O-lineen seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi, tällaista kaveria ei Steelersin linjassa ole ollut sitten Alan Fanecan. Worilds taas on klassinen Steelers pick, kuten Mayock häntä kuvaili. Eli college DE joka NFL:ssä siirretään 3-4 rush OLB:ksi. Ja Emmanuel Sanders on pieni, mutta sähköinen WR, jonka varmaan toivotaan jonain päivänä kehittyvän Santonio Holmesin tyyliseksi receiveriksi, joka pystyy juoksemaan pallo käsissään kiinnioton jälkeen ja jolla on nopeutta olla deep threat.

No niin nyt siellä alkoi jo lähetyskin NFL Networkilla, joten siirrynpä streamin ääreen. Monta mielenkiintoista nimeä vieläkin vapaana, ainakin Everson Griffen on sellainen, että luulisi hänen menevän melko nopeasti. Combinen superstara Bruce Campbell on myös vapaana, saisikohan Oakland hänet 4.kierroksella? Olisi aika hyvä valinta, monihan häntä oli Raidersiin viemässä jo 1.kierroksella.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Ravens voisi ottaa seuraavaksi CB:n. Franks, Cox, Warren.. Ehkä franks noista sitten se kovin, tai ainakin monissa korkeimmalle laitettu, mutta melko samalla linjalla taitaa loppupeleissä olla nuo kaverit. Kunhan joku tulisi, niin ei olisi niin epävarma fiilis, kun kerran Washington ja Webb kuitenkin viime kauden lopulla loukkaantuivat molemmat pahasti. Muutenhan tuo puolustus näyttää melko kivalta tämän vuoden draftin jälkeen, joskin juuri nuo CB:t ovat edelleen se suurin kysymysmerkki.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vikingsin draft tähän mennessä:

Koodi:
34.  Chris Cook           CB Virginia
51.  Toby Gerhardt        RB Stanford
102. Everson Griffen      DE Southern Cal

Täysin tarpeiden mukaan valittu tähän asti. Itse en olisi kyllä suuttunut vaikka Clausen olisi otettu tokan kierroksen alussa. Vaikka Favre palaisi, ei ole todennäköistä että seuraavassa draftissa putoaa samanlaista QB-lupausta tuonne asti. Longhorns-diggarina olisin kyllä nähnyt mielelläni myös Colt McCoyn Vikingsissä. Nyt siis varattu täysin sen mukaan että Favre on mukana ja muut reiät paikataan.

Gerhardt oli aikamoinen jyrä Stanfordissa, toivotaan että hän pystyy tekoihin myös NFL:ssä, vaikka monet ovatkin sitä mieltä ettei siihen valkoisesta RB:stä ole.

Griffen taisi pudota näinkin alas kentän ulkopuolisten asioiden takia. Scouts.Incin listoilla hän oli kolmanneksi arvioitu DE. Tässä taitaa olla valueta vaikka muille jakaa jos homma pysyy hanskassa.

Tulevilla vuoroilla varmaan vielä OL ja LB haussa jos samaa linjaa jatketaan. Jos sieltä joku QB vielä varmuuden vuoksi otetaan, niin toivottavasti Dan LeFevour.
 

Cube

Jäsen
Ravens otti kakkospaivan isoimmat gamblet, mutta tykkaan molemmista pickeista paljon. Kindlen polven huhutaan olevan jonkin verran paskana ja siksi han putosi toiselle kierrokselle, mutta Kindle on selvasti ykkosrundin talent eika myoskaan mikaan headcase. [...]
No ei varsinaisesti headcase, mutta ei mikään tasapainoisin ihminen myöskään. Käyttää sekä narkolepsia- että ADD-lääkitystä ja ajoi viime vuonna tekstareita lähetellessään autonsa taloa päin, jonka jälkeen poistui vielä onnettomuuspaikalta. Rattijuopumustapaus löytyy myös. Mitään ongelmia naisten kanssa ei käsittääkseni kuitenkaan ole ollut. Näinä aikoina tuo tarkennus lienee paikallaan, vaikka tuollaiset kiusallisuudet eivät perinteisesti Ravensia olekaan koskeneet.

Codyn riski on painonhallinnassa, mutta mikali se pysyy kasassa niin hanellakin on pro bowl potentiaalia. Aivan siina missa Kindlellakin. Erittain hyvat varaukset, vaikka molemmissa jonkinmoinen bust-potentiaali onkin. Ravens valitsi myos TE Ed Dicksonin Oregonista, mutta hanesta minulla ei ole mitaan riidia. Tight endia sinne kuitenkin kaipailtiin. Olisiko tuo sitten ollut enemman blokkaava aija kun Dennis Pittakin oli viela boordilla? En tieda.
Codyyn ovat kohdistuneet samanlaiset epäilykset kuin Ngataan hänen draftissaan, eli "laiska", "huono kunto" ja "ongelmia painonhallinnassa". Ngata meni atleettisuutensa turvin ykköskierroksen ensimmäisellä puoliskolla, Cody tippui enemmänkin. Häneen kohdistuvat huolet ovat tottakai täysin perusteltuja, mutta on lohdullista tietää, että Ravensin lähihistoriasta löytyy samankaltainen tapaus, joka onnistui hyvin. Tulevaisuus näyttää onko Cody lopulta lähempänä Ngataa vai esim. Jimmy Kennedya.

Olin aika yllättynyt, että Ravens otti Dicksonin. Hänestäkin oli ollut puhetta (ehdottomasti hyvä receiving TE, jopa räjähtävä, mutta huono blokkaaja), mutta ennen eilistä oli valloilla uskomus, että Ravens olisi nälkäisesti nimenomaan Aaron Hernandezin perässä toisena päivänä. Eikä siis pelkästään tight endeistä, vaan kaikista pelaajista. Tänään Hernandez meni Patriotsiin vuoro ennen Ravensin valintaa, mutta haaviin tarttuikin hänen sijaansa juurikin mainittu Pitta. Itse en taas tiedä tästä sällistä kovin paljoa, toivottavasti on hehkutuksen arvoinen tapaus.

Ravens ja Patriots ovat molemmat kyllä vahvistaneet TE-osastoaan todella voimakkaasti jo tässä vaiheessa. BAL varannut Dicksonin (3. kierros) ja Pittan (4. kierros), NE Gronkowskin (2. kierros) ja Hernandezin (4. kierros).

Combinen superstara Bruce Campbell on myös vapaana, saisikohan Oakland hänet 4.kierroksella? Olisi aika hyvä valinta, monihan häntä oli Raidersiin viemässä jo 1.kierroksella.
Sai kyllä. Olisin ottanut Ravensiin mieluusti tässä vaiheessa. Olisi mahdollinen Gaitherista luopuminen ollut helpompaa.

Muutenhan tuo puolustus näyttää melko kivalta tämän vuoden draftin jälkeen, joskin juuri nuo CB:t ovat edelleen se suurin kysymysmerkki.
Jos Kindle onnistuu ja saa luotua painetta vastustajan pelinrakentajiin, on secondary samalla myös parempi. Varmasti sinne saa tarvittaessa ennen kauden alkua hankittua veteraanin tai kaksi paikkaamaan Webbiä siihen asti, että hän on taas kunnossa.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Treidejä paukkuu ja veteraanipelaajat vaihtavat maisemaa. Seahawks hankkinut vaihdossa varausvuoroihin Leon Washington Jetseistä ja LenDale Whiten Titansista. Varsinkin White tuli käytännössä ilmaiseksi ja on vielä Carrollin entinen pelaaja USC:sta. Aika hyvä hankinta mielestäni. Jason Campbell treidattiin Oaklandiin 5.kierroksen vuoroa vastaan, tuolla vastineella niinikään mielestäni hyvä hankinta. Tosin Raidersilla alkaa olla pelinrakentajia jo vähän liikaakin: Russell, Gradowski, Boller ja nyt Campbell.

Ja näin Steelers-fanina se suurin kauppa tähän loppuun: Bryant McFadden matkaa nähtävästi takaisin Pittsburghiin Arizonasta vaihdossa 5.kierroksen pickia vastaan. Jos tämä pitää paikkansa niin olen tyytyväinen. Ja vahvistamattoman uutisen mukaan Jets meinaa maanantaina vapauttaa moninkertaisen Pro Bowlerin Alan Fanecan sopimuksestaan. Faneca takaisin Steelersiin? Jos minulta kysytään niin totta helvetissä. Mutta voi olla ettei tule kun siellä on jo Kemo ja rookie Pouncey.

EDIT. Campbell trade ei ollutkaan tämän vuoden 5.kierroksen varausta vastaan vaan "for future undisclosed draft pick" eli ensi vuoden draftissa varmaan 3-5.kierroksen pick riippuen miten Campbell pärjää ensi kaudella Raidersissa.
 
Viimeksi muokattu:

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Seahawks hankkinut vaihdossa varausvuoroihin Leon Washington Jetseistä

Jets sai 5. kierroksen varaus vuoron, seahawks washingtonin + 7.kierroksen vuoron. Mitä en tajua, eikö Leon Washingtonista olisi voinut enemmänkin pyytää, vai onko kaverin palkkatoiveet laskeneet arvoa niin paljon vai mitä häh? Asiallinen return-man ja ok backkikin. Halvalla meni omasta mielestä.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Jets sai 5. kierroksen varaus vuoron, seahawks washingtonin + 7.kierroksen vuoron. Mitä en tajua, eikö Leon Washingtonista olisi voinut enemmänkin pyytää, vai onko kaverin palkkatoiveet laskeneet arvoa niin paljon vai mitä häh? Asiallinen return-man ja ok backkikin. Halvalla meni omasta mielestä.
Halvalla meni ja niin meni LenDale Whitekin. Eikä nelosvaraus joskus hamassa tulevaisuudessa Jason Campbellista ole sekään käytännössä mitään. Joten melkoista alemyyntiä siellä harrastettiin, kai pelaajista vaan haluttiin eroon muttei kuitenkaan haluttu suoraan pihalle potkia. Vähän sama tilanne siis kuin Santonio Holmesin kohdalla, eihän hänestäkään lähellekkään käypää markkina-arvoa maksettu.

Seattle tuntuu näin nopeasti ajateltuna draftin suurimmalta voittajalta, aivan loistavaa työtä sekä Carrollilta että GM Schneiderilta. Mutta katsellaan josko huomenna jaksaa jotain kattavampaa yhteenvetoa kirjoitella, nyt on pää aika jumissa kolmen päivän katsomisen jälkeen.
 

Cube

Jäsen
Vähän sama tilanne siis kuin Santonio Holmesin kohdalla, eihän hänestäkään lähellekkään käypää markkina-arvoa maksettu.
Jos hieman näsäviisastellaan, niin markkina-arvohan on tasan se mitä pelaajasta maksetaan. :) Tuskin Steelers sai Holmesista kovin paljon parempaakaan tarjousta, koska joukkue olisi varmasti treidannut hänet mielummin jonnekin muualle kuin AFC:n puollella paljon vahvistuneeseen Jetsiin. Pelillisesti tietysti Holmes on 5. kierroksen varausvuoroa arvokkaampi, mutta harvoin joukkueet katsovat tilannetta noin kapeasti. Holmesin markkina-arvoa laskivat ainakin seuraavat tekijät:

- Jatkuvat ongelmat lain kanssa ja muutoinkin
- Neljän pelin pelikielto
- Potentiaalinen koko kauden mittainen pelikielto seuraavasta kärystä
- Julkisesti ilmaissut haluavansa lähteä Steelersistä suuremman markkina-alueen joukkueeseen
- Sopimuksen viimeinen vuosi
- Tarvitsee siis uuden sopimuksen

Noiden seikkojen valossa ei ole kovin yllättävää, ettei halukkaita ollut jonoksi asti.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Joo no markkina-arvo voi olla väärä termi, mutta tarkoitin, että halvalla lähtee kovan tason pelaajia nykyään. Kyllähän se vähän ihmetyttää, että koviakin tekoja liigassa tehneet pelaajat koetaan saman arvoiseksi kuin joku junnu jostain yliopistosta joka ei ole koskaan edes astunut NFL-joukkueen harjoituskentälle. Mutta samalla on ihan ymmärrettävää, että suurin osa GM:sta rakentaa joukkueen itse draftin kautta ennemmin kuin haalivat muiden jämiä. Näin toimisin itsekin jos NFL GM olisin.

PS. Puhuin tässä nyt siis yleisesti veteraanipelaajista, en mitenkään erityisesti Holmesista. Washington, White ja Campbell lähinnä olivat mielessä kun he nyt tässä draftin yhteydessä joukkueita vaihtoivat.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Holmesin kohdalla varmasti suurin syy halpaan hintaan oli se, että Steelers hankkiutui hänestä eroon nopeasti eikä parasta mahdollista sopparia etsitty kovinkaan pitkään. Steelers alkoi kyselemään tarjouksia siinä vaiheessa kun tieto pelikiellosta tuli muistaakseni pe tai la ja sanoivat, että olisivat potkineet Holmesin pois joukkueesta sunnuntaina jos häntä ei olisi saatu treidattua. Eli aivan varmasti parempikin korvaus olisi saatu jos asiaa olisi hoidettu ajan kanssa.

Itsekin yritän saada aikaiseksi jotain draft recappia ainakin Steelersin osalta tässä jossain vaiheessa. Palataan asiaan.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Tehdäänpä pientä recappia ensin omasta mock draftista: Sain 6 kpl pickejä täysin oikein ja lisäksi seitsemälle joukkueelle oikean pelipaikan. Aika paljon tuohon taas mielestäni mahtui yllätyksiä ja todella paljon treidejä mikä teki ennustamisesta hankalaa hommaa.

Sitten niihin Steelersin varauksiin. Kierrokset 1-3 tuli jo käsiteltyä, joten jatketaan siitä.

4. Kierros - Thaddeus Gibson OLB Ohio State
Dradftin toinen varaus OLB paikalle. Hienoinen steal tässä vaiheessa jos mock drafteja uskoo, mutta ei nyt mikään huippuarvokas. Colbert ja kumppanit kertoivat, että Ohio Staten systeemi muistuttaa college-joukkueista eniten Steelersin systeemiä ja sopeutuminen pitäisi olla helppoa. Gibson on myös pelannut jonkin verran pystystä (on siis college DE), joten hän ei ole mikään täysi projekti. Voimaa spessuihin ja jatkossa mahdollinen korvaaja Harrisonille.

5. Kierros - Chris Scott OT Tennessee
Aloittava vasen tackle kolmen kauden ajalta Tennesseestä, jossa hyvä kilpailu. Monipuolinen pelaaja jota tullaan testaamaan oikealla ja vasemmalla ja guardina ja tacklena. Ei valmis pelaaja missään nimessä, mutta potentiaalia kehittyä startteriksi. Tarpeeseen draftattu, joten ihan ok haku.

5. Kierros - Crezdon Butler CB Clemson
Tulihan se kornerikin sieltä eli ehdottomasti tarpeeseen. Ei valmis pelaaja, mutta kokoa, nopeutta ja urheilullisuutta löytyy. Eli taas kerran potentiaalia kehittyä startteriksi isoon liigaan. Ilmeisesti suurimmat kehitystarpeet taklauspelissä.

5. Kierros - Stevenson Sylvester ILB Utah
Pelannut OLB ja ILB paikkoja collegessa ja Steelersin suunnitelmissa ILB. Hieman pienikokoinen, mutta Steelersin systeemissä ei välttämättä haittaa ja Colbertin mukaan pystyy lisäämään massaa helpohkosti. Todella nopea ja räjähtävä LB. Hänkin on raakile, jolla kuitenkin paljon potentiaalia. Täyttää yhden tarpeen joukkueessa mikäli pystyy kehittymään vaaditulle tasolle.

6. Kierros - Jonathan Dwyer RB Georgia Tech
Yksi draftin suurimpia stealeja. Piti mennä 2.-3. kierroksella, mutta tippui Steelersille juuri kun itse ajattelin, että sitä RB:tä homma vielä huutaisi. Isokokoinen pelaaja joka pelasi about 240 paunaisena, mutta tiputti combineen painoaan. Oli kuitenkin testeissä hidas mikä varmaan tiputti arvoa. Pelasi myös sellaisessa hyökkäyssysteemissä missä ei kantanut palloa perinteiseen tyyliin paljonkaan. Tomlinin ja Colbertin mukaan filmiltä näkyy kuitenkin tarpeeksi hyviä asioita ja tilastot puhuvat kuitenkin puolestaan. Erittäin hyvä hankinta tässä vaiheessa ja tarpeeseen.

6. Kierros - Antonio Brown WR Central Michigan
Hieman yllättävä veto, koska laitureista ei nyt varsinaisesti pitäisi pulaa olla. Paukuttanut collegessa todella kovat statsit ja ainakin pelaajan ennalta tuntevat tuntuvat olevan innoissaan. Juoksi combinessa 40 jaardia 4,4 sekuntiin eli nopeutta löytyy. Pieni kokoinen ja ilmeisesti ei mikään tekijä fyysisessä pelissä. Mahdollinen palauttaja.

7. Kierros - Doug Worthington DE Ohio State
Collegessa DT, mutta Steelersissä tulee pelaamaan endinä. Gibsonin tavoin tuttu systeemi Ohio Statesta ja handlaa vitostekniikan hyvin valmentajien mukaan. Koko on ainakin kohdallaan ja muutenkin raporttien mukaiset ominaisuudet sopisivat hyvin tuohon Steelersin systeemiin. Voipi kehittyä ajan kanssa varsin hyväksikin pelimieheksi.

Treidi - Bryant McFadden CB
Todella hyvä treidi. Kuten valmentajat sanoivat niin Steelersi tietää tasan tarkkaan mitä saavat. Ensi kaudella Steelersillä on nyt siis varmuudella korneriosasto kunnossa. Huomattavasti parempi siirto kuin ottaa jo noista ei niin varmoista tapauksista draftissa. Ja kun tuli vielä käytännössä ilmaiseksi niin ei voi olla muuta kuin todella todella tyytyväinen.


Eli yhteenvetona Steelers hommasi pelaajia kaikille niille pelipaikoille mihin pitikin. Kaikille paikoille ei tietenkään saatu takuuvarmoja starttereita, mutta nyt on kuitenkin nuoruutta joukkueessa rutkasti ja ne kipeimmät puutteet korjattiin hienosti. Yllättäviä valintoja taas kerran Steelersiltä varsinkin ykköskierroksen jälkeen ja selkeästi haettiin taas enemmän projektiluontoisia kuin kyntensä jo näyttäneitä pelaajia. Tuon kakkoskierroksen varauksen olisin käyttänyt varmaan toisin, mutta toivotaan Worildsin olevan tuon varauksen arvoinen.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Eli yhteenvetona Steelers hommasi pelaajia kaikille niille pelipaikoille mihin pitikin. Kaikille paikoille ei tietenkään saatu takuuvarmoja starttereita, mutta nyt on kuitenkin nuoruutta joukkueessa rutkasti ja ne kipeimmät puutteet korjattiin hienosti. Yllättäviä valintoja taas kerran Steelersiltä varsinkin ykköskierroksen jälkeen ja selkeästi haettiin taas enemmän projektiluontoisia kuin kyntensä jo näyttäneitä pelaajia. Tuon kakkoskierroksen varauksen olisin käyttänyt varmaan toisin, mutta toivotaan Worildsin olevan tuon varauksen arvoinen.
Itse laitoin oman draft recappini tuonne Offseason-ketjuun, mutta koska en siellä Steelersin pickeja vielä käsitellyt, niin kommentoin lyhyesti tähän Troyn viestiin pohjaten. Melko samaa mieltä olen, valmiita startereita ei Pounceyta lukuunottamatta mukaan tarttunut, mutta kuten jo aikaisemmin tullut todettua, niin eipä Steelersissä oikein koskaan rookiet aloittele. Ja McFadden Traden myötä saatiin myös se aloittava corner mitä ei college pelaajista löytynyt. Ilman McFaddenia corner-osastolla olisi edelleen iso reikä, mutta nyt ei tarvitse Wilsonien ja Hadenien perään haikailla. Jos jotain negatiivista Steelersin draftista tahtoo hakea, niin en ihan ymmärrä miksi piti ottaa kaksi samantyylistä receiveria (molemmat pieniä ja nopeita) ja miksi otettiin kolme linebackeria. Varsinkin tämä Sylvesteri tuntuu aika turhalta jätkältä. Mielummin olisin ottanut hänen tilalleen safetyn, sillä nyt siellä osastolla ei ole edelleenkään juurikaan syvyyttä Polamalun jatkuvien loukkaantumisen varalta. Tai no onhan siellä Mundy, mutta hänestä nyt ei mitään huippupelaaja kannata odottaa.

No aika pilkun viilaamiseksi menee jos alkaa tuosta nyt suuremmin valittaa, Pouncey ja McFadden jo melkeinpä kahdestaan riittävät minulle tekemään tästä draftista onnistuneen. Worilds ja Gibson sopivat hyvin Steelersin systeemiin ja voivat jo ensi kaudella olla impact-pelaajia special teamereina. Chris Scott tuo hyvää syvyyttä tacklena, tosin toivottavasti onnistuu vähän paremmin kuin pari vuotta sitten samoilla kierroksilla varattu Tony Hills. Dwyerilla taas on tosiaan potentiaalia olla yksi draftin suurimpia stealeja, mutta mitenkään takuuvarmasti hän ei sellainen ole. Hänen stockinsa laski huippunopeuden puutteen takia. Kovasti myös puhuttiin, että hän on aika yksipuolinen pelaaja eikä omaa mitenkään erityisen hyvää "visiota" pallonkantajana. Mutta 6.kierroksen varaukseksi hän on hyvä valinta, siitä ei pääse mihinkään. Mendenhall on jo itsessään aika lähellä power backia, mutta Dwyerin myötä sellainen on nyt riveissä varmuudella. Ja eihän hänen nyt mitään kovin erikoisia vaistoja tarvitsekaan omata jos hänen tehtävänsä on juosta suoraviivaisesti tacklejen välissä ja napsia tasaisesti 2-3 kolme jaardia. Mikään third down back Dwyear ei kuitenkaan ole, sillä ei Georgia Techin hyökkäyksessä pahemmin palloja kiinniottanut eikä oikein koskaan heittoblockannut. No onneksi jengissä on siihen rooliin Mewelde Moore.

Mitä mock draftiin tulee niin vain viisi kaveria osui täysin kohdalleen eli top 3, San Franin Iupati ja Tennesseen Morgan. Mutta jos mukaan lasketaan Anthony Davis ja Ryan Mathews, jotka kyllä ennakoin oikeisiin joukkueisiin, mutta väärille vuoroille treidien johdosta, niin määrä nousee seitsemään! Eli huikea 20% osumisprosentti siis, kyllä musta vielä todellinen draft guru joskus tulee! Tai sitten ei.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Jos jotain negatiivista Steelersin draftista tahtoo hakea, niin en ihan ymmärrä miksi piti ottaa kaksi samantyylistä receiveria (molemmat pieniä ja nopeita) ja miksi otettiin kolme linebackeria. Varsinkin tämä Sylvesteri tuntuu aika turhalta jätkältä. Mielummin olisin ottanut hänen tilalleen safetyn, sillä nyt siellä osastolla ei ole edelleenkään juurikaan syvyyttä Polamalun jatkuvien loukkaantumisen varalta.

Steelersin toimintatapaan tuntuu kuuluvan onnistumisten varmistaminen sillä, että ukkoja varataan samoille paikoillekin useampia vaikka varmasti tiedetään, että kaikki eivät mahdu joukkueeseen.

Minusta sillä ei ole väliä, että rissut ovat samantyylisiä. Jos homma toimii niin sama se millaisia ovat tyyliltään. Ehkä Steelersissä on alettu huomaamaan, että Benille on turha hommata isoja ja hitaita rissuja kun se hautoo kuitenkin palloa maailman tappiin. Otetaan nopeita jätkiä niin joku niistä pääsee pakosti auki jossain vaiheessa. =)

LB-osastoon sen verran, että tuo Sylvester on nimenomaan ILB ja kaksi muuta OLB. Sylvester vaikuttaa täydelliseltä special teamerilta, koska on nopea kuin mikä. Jos siinä sivussa kehittyy aloituksen jätkäksi niin se on kaikki plussaa. OLB:den osalta Harrison tarvitsi selkeästi back-upin ja ei siellä Woodleynkään takana hyvä pelimies pahaa tee. Lisäksi edelleen kahdesta löytyy varmemmin edes se yksi hyvä kuin yhdestä.

Dwyerilla taas on tosiaan potentiaalia olla yksi draftin suurimpia stealeja, mutta mitenkään takuuvarmasti hän ei sellainen ole. Hänen stockinsa laski huippunopeuden puutteen takia. Kovasti myös puhuttiin, että hän on aika yksipuolinen pelaaja eikä omaa mitenkään erityisen hyvää "visiota" pallonkantajana. Mutta 6.kierroksen varaukseksi hän on hyvä valinta, siitä ei pääse mihinkään.

Tomlinin ja Colbertin mukaan Dwyerin suurimmat puutteet ovat sellaisia mitä on suht helppo valmentaa. Hänellä on nimenomaan luontainen lahjakkuus pallon kantamiseen, mutta koska on pelannut vääränlaisessa systeemissä väärää paikkaa niin tietyt jutut pitää opetella melkein alusta. Mitä nopeuteen tulee niin näytti filmin perusteella nopeammalta mitä 40 aika antoi ymmärtää. Toki Dwyerin kohdalla on niitä kysymysmerkkejä ja ei varmasti ole valmis tulevan kauden alussa, mutta uskon, että hänestä vähintään pätevä kakkosback saadaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös