New York Rangers 2012-2013

  • 160 895
  • 467

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Tuota tuota menee vähän pilkun n..simiseksi, mutta kumpikohan parista Staal-Suter on rightin pakki. Ainakin jos tarkoitetaan Ryan Suteria niin hän on käsittääkseni left ja niin on myös Marc Staal.

Jos luet sen koko rivin loppuun eli joku näistä herroista Staalin kaveriksi: Suter/Rozsival/Wideman ja noista 2/3 on rightin pakkeja. Ryan Suter on vain toive ja todennäköisesti Rangers saa tyyliin Rozin.
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Tormasinpa tassa mielenkiintoiseen statistiikka-taulukkoon muutama paiva sitten ja kun tassa nyt kaydaan kovaa pohdintaa keita Rangersiin pitaisi hankkia ja keista pitaisi paasta eroon, ajattelin nostaa muutaman pelaajan tasta tilastosta esille. Ensin kuitenkin, selitetaan hieman miten kyseinen tilasto toimii.

Player Usage chart (.pdf)” on visuaalinen esitys kunkin pelaajan peluuttamisesta ja suorituksesta kauden aikana. Kullekin joukkueelle on oma kartta jossa jokainen pelaaja on asetettu vaaka- ja pystysuunnassa pelisuoritustaan vastaavaan kohtaan kartalla. Vaakasuunnassa nakyy kuinka monessa oman paadyn ulkopuolisessa aloituksessa pelaaja on ollut mukana, suhteessa pelaajan kaikkiin aloituksiin. Puolustavat pelaajat nakyvat vasemmalla ja hyokkaavat oikealla. Pystysuunnassa nakyy vastustajan plus/miinus tilasto pelaajaa vastaan, laukausten (ei maalien) maarasta laskettuna. Vastustajan parhaita ketjuja vastaan pelaavat pelaajat ovat ylhaalla ja helpompia ketjuja vastaan pelaavat alhaalla.

Pelaajan sijainti vaaka- ja pystysuunnassa kartalla ei siis liity varsinaisesti pelaajan suoritukseen kauden aikana vaan siita miten valmentaja on pelaajaa peluuttanut. Puolustajien nimet on kirjoitettu violetilla ja hyokkaajien mustalla.

Pelaajaa kuvaavan pallon koko puolestaan kertoo pelaajan plus/miinus tilaston, tosin tamakin mitattuna laukausten (ei maalien) mukaan. Pallon vari kertoo miten joukkue laukoi pelaajan pelatessa. Sininen pallo kuvaa pelaajia joiden pelatessa joukkue sai aikaiseksi paljon laukauksia, toisaalta valkoinen pallo kuvaa pelaajia joiden pelatessa vastustaja sai paljon laukauksia. Vertaamalla laukauksia eika maaleja eliminoidaan maalivahtien torjuntojen vaikutus tilastoihin.

Pallon vari ja koko siis kertovat pelaajan suorituksesta kentalla, iso sininen pallo on paras. Tahdella merkityt pelaajat vaihtoivat joukkuetta kauden aikana.

--

Rangersin osalta sielta nousee odotetusti esille McDonagh seka Girardi, jotka ovat selkeasti liigan parhaimmistoa omalla pelipaikallaan ja tama tilasto myotailee sita mielipidetta varsin vahvasti. Muista puolustajista tilasto kertoo karua totuutta joka myotailee kannattajien mielipidetta siita ettei Rangersilla oikein materiaali riita tasapainoiseen kolmeen puolustuspariin.

Del Zotto, Staal seka Stralman ovat suhteellisen tasoissa neutraalin rajamailla kun taas Bickel seka Eminger ovat selkeasti alisuorittajien joukossa pakkasen puolella. Kuitenkin, tilasto myos kertoo Dubinskyn merkityksen joukkueessa. Vaikka Dubinsky ei maalinteossa talla kaudella onnistunut, kertoo tilasto karua kielta siita kuinka vaarallinen Dubinsky on hyokkayspaassa ja kuinka paljon han pitaa kiekkoa hallussaan. Valitettavasti mies ei viime kaudella onnistunut ja on todella vahvasti mukana siirtohuhuissa seuraavaa kautta ajatellen. En kuitenkaan olisi ihan helpolla hanesta luopumassa. Mielestani voisi katsoa viela yhden kauden vahintaankin josko mies siita heraisi.

Hagelin on odotetusti vahvan karvauspelinsa ja uskomattoman nopeutensa vuoksi vahvoilla tassa tilastossa. Hanella myoskin oli parempi tulokaskausi kuin vaikkapa Derek Stepanilla viime vuonna, niinkuin tassa paperissa mainittiinkin. Mitchell, Zuccarello seka Avery myoskin positiivisina yllatyksina. Kuten kyseisen tilaston kommenttiosiossa jo todettiinkin, on surullista kuinka Tortorella ei pystynyt loytamaan Averysta sita mita han olisi halunnut loytaa. Itse olen ainakin hyvin samaa mielta tilaston kanssa Averysta, mielestani vahva kulmapelaaja joka voitti kaksinkamppailuita laidassa ja ampui vaarallisia laukauksia. Yksi NHL:n aliarvostetuimpia luistelijoita. Kuten myoskin Mitchell, jonka valtaosa Rangers-faneista olisi valmis siirtamaan (allekirjoittanut mukaanlukien), mutta niin vain tilasto nayttaa etta Mitchell on hintaansa nahden varsin hyva kiekollinen pelaaja.

Kuitenkin selvana pettymyksena listalta loytyy Mike Rupp jonka olisin valmis siirtamaan muualle. Vaikka tuo varmasti johtajuutta seka kokemusta pukuhuoneeseen, on jaalla tehty kontribuutio varsin pienta sen rinnalla. Winter Classicia lukuunottamatta varsin nakymaton koko kautena, etenkin Play Offseissa jolloin oli valilla jopa pakko tarkistaa oliko edes pelaavassa kokoonpanossa.

Mikali katsoo pelkastaan tata tilastoa kun miettii seuraavan kauden siirtomarkkinoita, lahtijoina olisivat: Rupp, Eminger, Bickel, Staal/Stralman/Del Zotto.

--

Rangersin mielenkiinto Rick Nashiin (Columbus) on selkeaa ja varmasti kulissien takana paraikaa yritetaan jotain saada aikaiseksi. Taulukko rankkaa Nashin selkeaksi kahden suunnan hyokkaajaksi joka ei kuitenkaan dominoi jaalla ollessaan. Puhutaan hieman huonommista statistiikoista kuin mita Richards seka Gaborik kellottavat Rangersissa, joka ei kuitenkaan ole allekirjoittaneelle yllatys.

Mielestani Rangers ei tarvitse Nashia (ainakaan siihen hintaan mita hanesta haluttaisiin) eika Rangers myoskaan tarvitse Radulovia tai Parisea. Joukkueen runko talla hetkella huutaa veteraanipuolustajaa joka toisi hieman tasapainoa olemassaolevaan rosteriin. Kaksi huippupakkia, kaksi perusvahvaa pakkia + kaksi lahes mitaansanomatonta puolustajaa ei mielestani talla hetkella riita.

Pitaa kuitenkin muistaa etta tilastot ovat tilastoja ja niita ei pida missaan nimessa pelkastaan katsoa, mutta osuipahan silmaan sen verran pahasti etta oli pakko tasta kirjoittaa. Varsinkin kun myotailee omia mielipiteita Rangersin pelaajista hyvinkin tasmallisesti.

Liitettyna kuva tilastosta mikali ei .pdf-tiedostoa jaksa selata.
 

Liitteet

  • rangers-QOP.jpg
    rangers-QOP.jpg
    78,7 KB · kertaa luettu: 397

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
vstk, mielenkiintoiselta raportilta vaikuttaa. Pitää lueskelle heti töiden jälkeen laajemmin läpi. Eihän nuo Dan Girardin ja Ryan McDonaghin peliminuutit nyt yllätyksenä tulleet ja taakse jäi mm. Bouwmeester, Weber jne.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Tässä on tuohon kyseiseenkin selontekoon liittyvä tilastosivusto:

BEHIND THE NET: Hockey Analysis and Statistics [new host]

Ovat mielenkiintoista näpyteltävää. "Piilotilastojen" perusteella tosiaan McDonagh ja Girardi vetivät ihan kärkiluokan kautta. Näiden tilastojen tarkastelu avaa useiden pelaajien roolia ihan eri tavalla kuin pelkkä perustilastointi. Peluutuksen tuomat haasteet, kuinka kovia pelaajia vastaan pelaa, kuinka kovassa kentässä, kuinka paljon hyökkäys- ja puolustuspään aloituksissa kentälle mennen ja niin edelleen. Voidaan hyvillä mielin sanoa, että molemmat pakit ansaitsevat menneestä kaudesta jopa Norris-tarkastelua, ainoa mikä tilastollisessa valossa estää sitä voittamasta on se, että muut kärkikandidaatit vetivät kovassa seurassa vielä reippaasti enemmän pisteitä.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Mielestani Rangers ei tarvitse Nashia (ainakaan siihen hintaan mita hanesta haluttaisiin) eika Rangers myoskaan tarvitse Radulovia tai Parisea. Joukkueen runko talla hetkella huutaa veteraanipuolustajaa joka toisi hieman tasapainoa olemassaolevaan rosteriin. Kaksi huippupakkia, kaksi perusvahvaa pakkia + kaksi lahes mitaansanomatonta puolustajaa ei mielestani talla hetkella riita.

Erittäin mielenkiintoinen tilasto kaiken kaikkiaan. Erityisesti Dubinskyn osalta, joka tehotilastossa oli pettymys. Kuitenkin mies saa aikaan kentällä asioita enemmän kuin moni muu, ja juuri siki voisin pitää hänestä edelleen kiinni.

Pakkikeskustelun osalta toteat paljon samaa mitä mielestäni edellisellä sivulla tein. Vahvistusta tarvitaan, se on selvä.
Silti en missään nimessä niputtaisi Staalia mahdollisiin treidattaviin vaan McDonaghin ja Girardin kanssa ehdottomiin runkopakkeihin. Viime kausi oli toki vaikea, mutta pitää muistaa että ennen sitä Marc kuului liigan valoihin, enkä näe syytä miksi ei sinne taas tulevalla kaudella voisi kuulua.

Nashin tai muiden listaamiesi nimien puolesta en minäkään varsinaisesti liputa. Tästä huolimatta on selvää, että Sather hyökkäysvahvistusta hakee, toivotaan ettei liian kovalla hinnalla. Moni asiantuntija joka tapauksessa uskoo, että Rangers näkee menestykselle parin vuoden ikkunan, joten tarve hankinnoille voi sen myötä nousta turhan kovaksi...
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Onnittelut Henrik Lundqvistille Vezina Trophysta! Hyvä on joukkueen runko myös ensi kaudella ja maalissa on liigan paras veskari!
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
NHL Entry Draft 2012 - New York Rangers

Drafti on paattynyt joitain hetkia sitten ja on aika niputtaa New York Rangersin varaukset sopivan lyhyeen tiivistelmaan.

Brady Skjei, 18
1st round #28th overall,
USA, USHL, USA U-18
Defence, 188cm, 89kg

Raporttien mukaan hyva, kahdensuunnan puolustaja jonka vahvuuksiin kuuluu vahva luistelu. Kovasti kuullut vertauksia McDonaghiin pelityylin osalta. Muihin vahvuuksiin kuuluu dominoiva peli maalin edessa, pelialy, hyva itseluottamus puolustussinisen ylapuolella seka osaa oikeaan aikaan lahtea hyokkayksen karkeen mukaan ilman etta joutuu vaikeuksiin. Omaa myos vahvan laukauksen siniviivan tuntumasta. Kun katsoo Rangersin muita puolustusprospecteja, tamankaltainen muotti on vahvasti ollut teemana. Tuytin, Erixon, McIlrath, Staal, Sauer, Skjei, (Andersson). Isoja puolustajia joidenka vahvuuksiin kuuluu luistelu.

Pidan tasta varauksesta koska tamankaltaisia puolustajia ei ole koskaan liikaa. Vertaukset McDonaghiin saivat ainakin itselle kuolan valumaan. Tosin, tassa vaiheessa pitaa sanoa etta olisin henkilokohtaisesti itse halunnut joko Oscar Danskin tai Joonas Korpisalon Rangersin organisaatioon. Lundqvist on selvasti uransa huipulla ja seuraajaa pitaisi jostain pikkuhiljaa alkaa etsimaan. Dansk seka Korpikoski ovat Lundqvistin seka Rinteen kaltaisia maalivahteja ja mahdollisesti heista olisi voinut tulla hyvakin manttelinperija Henrikille. Tosin, Lundqvist itse varattiin numerolla #205 joten korkea varausnumero ei aina maalivahtien osalta kerro koko totuutta.

Cristoval Nieves, 18
2nd round #59 overall
USA, HIGH-CT, KENT SCHOOL
Forward - C, 188cm, 87kg

Nievesia joidenkin lahteiden mukaan veikattiin ykkoskierrokselle, mutta Rangers nappasi miehen toisella kierroksella numerolla 29. Raporttien mukaan loistava luistelija jonka vahvuuksiin kuuluu pelinteko. Kuitenkin heikkouksiin kuuluu pelialyn puuttuminen, maalinteko, viimeistely seka suoritusten tasaisuus. Hyvana paivana loistava, huonona paivana ei niinkaan. Oletettavasti kolmosketjun laitahyokkaaja. Hanen vauhtiinlahtonsa on raporttien mukaan varsin "rajahtava", mutta huippunopeus ei ihan ylla Kreiderin tai Hagelinin tasolle. Kuitenkin yksi nopeimpia luistelijoita koko draftista. Nuori pelaaja joka tarvitsee kipeasti lisaa kokoa itselleen ollakseen kilpailukykyinen tulevaisuudessa. Scoutit ovat kiinnittaneet eniten huomiota miehen epatasaisuuteen, joka voi myohemmin osoittautua joko isoksi ongelmaksi tai painvastoin. Kiekonkasittely on keskitason ylapuolella ja kysymys kuuluukin pystyyko han kehittamaan pelityylin tarpeeksi tasaiseksi ja jattamaan huonot tavat taakseen ennenkuin siirtyy yliopistoliigaan (Michigan).

3rd round,
Trade (To NSH from NYR 2012 3rd round pick, To NYR from NSH 2013 3rd round pick)

Calle Andersson, 18
4th round #119 overall
SWE, Farjestad-Jr
Defence, 188cm, 95kg

Peter Anderssonin poika, isa-Andersson pelasi 39 ottelua Rangersissa 90-luvun alkupuolella. Jalleen iso puolustaja jonka vahvuuksiin kuuluu hyva pelialy ja taito kayttaa kokoansa oikein. Joitain vertauksia kuullut Michael Del Zottoon. Raporttien mukaan hyva kahdensuunnan puolustaja joka ei pelkaa lahtea hyokkayksiin mukaan. Nayttaa rauhalliselta kiekon kanssa ja kiekonkasittely onkin yksi monia vahvoja puolia Anderssonissa. Luistelun pitaa kuuleman mukaan parantua roimasti ennenkuin voidaan puhua hanesta ja NHL:sta samassa lauseessa.

Thomas Spelling, 19
5th Round, #142 overall
DEN, Herning
Forward, RW, 185cm, 80kg

Viime kaudella tanskan liigassa 21 maalia, 16 syottoa saaden kokoon vakuuttavat teholukemat kasaan (37) 33. ottelussa. Toissa kauden vuoden tulokas Tanskan liigassa ja pelaa seuraavana kautena Elitserienissa Roglen riveissa. Scouting report sanoo miehen omaavan luonnollisen maalintekokyvyn ja han osaa kayttaa kokoaan hyvaksi viedessaan kiekkoa eteenpain. Eittamatta tama varaus on yksi pitemman aikavalin hankintoja ja on mielenkiintoista nahda kehittyyko miehesta lopulta ihan oikea snipperi vai ei. Ampuu viela kaikenlisaksi rightin puolelta. Seuraava vuosi Elitserienissa antaa varmasti osviittaa siita minkalainen mies on kyseessa.

Sanottakoon viela etta Rangers oli todella lahella saada Jordan Staalin riveihinsa. Sather yritti vaitetysti antaa ensimmaisen kierroksen #28 varausta, Artem Anisimovia seka Prospectia (McIlrath) kauppaan mutta Carolinan 1st round #8, Sutter seka Dumoulin kuitenkin veivat voiton. Siinahan olisi ollut varsin oiva lisa hyokkaykseen kuten Kontsa tuossa ylhaalla toivoikin. Tosin, Ryan olisi edelleenkin vapailla markkinoilla..
 
Viimeksi muokattu:

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Laitetaan nyt tännekin tuolta Grossilta:

Qualifying Offers joukkueelta RFA-pelaajille Del Zottolle, Strålmanille ja Zuccarellolle. Tosin kahdella jälkimmäisellä Rangers haluaa vain pitää oikeudet pelaajiin, koska kaksikko palaa Eurooppaan, Zuccarello KHL:ään ja Strålman perheensä kanssa takaisin Ruotsiin.

Prustin päivät Rangerina taitaa olla luetut, herra twiittasi näin:
“I wish management wanted me back as much as the fans,” “Thanks for the love everyone.”

En ymmärrä päätöstä, ja eipä taaskaan olisi ihme, jos hyviä otteita esittänyt Mitchell saisi myös mennä. Tilalle toki haetaan joku has been tappelija.

Prospect Camp menossa.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ruppin päivät Rangerina taitaa olla luetut, herra twiittasi näin:
“I wish management wanted me back as much as the fans,” “Thanks for the love everyone.”

Tarkoitat varmaan Brandon Prustia, etkä Mike Ruppia? Ruppilla on vielä pari vuotta sopimusta jäljellä, ja tuskin on lähdössä mihinkään. Prust sen sijaan suuntaan vapaille markkinoille.
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
En ymmärrä päätöstä, ja eipä taaskaan olisi ihme, jos hyviä otteita esittänyt Mitchell saisi myös mennä. Tilalle toki haetaan joku has been tappelija.

Prust pyysi 2,2 miljoonaa dollaria kaudelta ja Sather tarjosi kolmen vuoden paperia 1,8mil per ja tahan ei Prust agentteineen suostunut joten Sather antaa Prustin aivan vapaasti katsella vapaita markkinoita ja sita loytyyko sielta ainuttakaan GM:aa joka tuon hinnan suostuu maksamaan. Luultavasti ei. 2,2 miljoonaa Prustista on liikaa, vaikka miehesta pidankin.

Todennakoisesti Prust signataan Rangersiin joko 1,8mil per (joka mielestani sekin liikaa) tai sitten Prustin katseltua vapaita markkinoita tuloksetta, Satherilla on varaa tiputtaa hintaa 1,4mil per.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Ikäviä uutisia siis Brandon Prustista. Jätkä on ollut minun Rangers-suosikkeja nämä 09-12 -kaudet! Energinen kaveri, joka osasi myllyttää ja pelata hyvin Boylen kanssa alivoimat. Näinhän se vain aina menee että sitten kaveri hinnoittelee itsensä ulos kuvioista, liika on liikaa ja aina löytyy halvempia kavereita samoihin saappaisiin!

Kiitos Zuccarello sekä Strålman ja menestystä muualla!
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Bironin kanssa tosiaan päästiin sopimukseen, two-year, $2.6 million. Hyvä juttu, mies on osoittatunut erittäin hyväksi maalivahdiksi edelleen ja Lundqvistin takana kakkosena hoitaa hommat kiitettävästi. Hintakin sopiva ja Philly&Devils saavat etsiä muun vaihtoehdon.

Huomenna alkaa free agent-show ja odotan kyllä Rangersilta sitä isointa hankintaa puolustukseen. Gaborik on toki poissa joulukuulle, mutta puolustus on se mitä tarvii vahvistaa, mieluiten kokeneemmalla kaverilla. Toki tämä Schultzkin saa tulla, jos näkee joukkueen mieluisaksi. Suteria pitää toki yrittää kunnolla, mutta jos/kun menee muualle, niin sitten jotain hänenlaistaan muuta peluria. Pakkeja on muutenkin vasta lähtökohtaisesti viisi sopimuksen alla, riippuen jatkaako Erixon alhaalla.

Hyökkäykseen tarvitaan kavereita myöskin, mutta en jaksa itse innostua näistä kalliista ja pitkistä sopimuksista, jotka ovat pyörineet ilmoilla. Tai että pitää antaa vaihdossa runkopalasia esim. Nashiin. Mutta en valitettavasti usko että Gaborik leikkauksensa jälkeen pääsee normaali-iskuunsa vielä ensi kaudella, joten joku back-up plan olisi kuitenkin hyvä olla maalien tekoon. Ne vaan usein on mennyt ohisektoriin a la Frolov tai Wolski.

Mitä tuota kokoonpanoa vilkaisee, niin kyllä sinne sitä kokeneempaa rouhija-osastoa varmaan myös haetaan Prustin ja Fedotenkon poistumisien myötä (uskon siis että joku GM löytyy, joka maksaa Prustille hintansa).

Ensi vuosi Druryn buyoutia $1,66M ja kaksi vuotta enää Reddenillä sopimusta.
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
(uskon siis että joku GM löytyy, joka maksaa Prustille hintansa).

Olit taysin oikeassa ja sielta loytyi GM joka maksoi jopa vahan enemman. Prust on siis tanaan tehnyt neljan vuoden sopimuksen Montreal Canadiensin kanssa jonka arvo on $10 miljoonaa. Caphit siis $2,5 miljoonaa per. Onnea Prustille jatkosopimuksesta, ikava tulee (muttei kuitenkaan kovin ikava tuolla hinnalla). Kova taistelija seka aarimmaisen tarkea pelaaja alivoimalla. Kuitenkin omasta mielestani $2,5 miljoonan caphit neloskentan hyokkaajasta on vahan liikaa. Varsinkin kun Ruppin sopimus on siina rinnalla. Iloinen olen hanen puolestaan, han sai todella hyvan sopimuksen Montrealista.

Toivotaan etta Sather saisi Konopkan tai Tootoon tilalle.

ja eipä taaskaan olisi ihme, jos hyviä otteita esittänyt Mitchell saisi myös mennä.

Mitchell on tanaan tehnyt kahden vuoden sopimuksen Colorado Avalanchen kanssa arvoltaan $2,2 miljoonaa. $1,1 miljoonaa per.

Ex-Ranger John Mitchell Signs With Avalanche | CBS

Aaron Asham on tanaan tehnyt sopimuksen New York Rangersin kanssa samoin kuin Michael Hayley. Ashamin sopimus on kaksivuotinen ja arvoltaan $2,2 miljoonaa. Hayleyn sopimus on kahdensuunnan sopimus ensimmaisen vuoden osalta. Sopimuksen arvo tassa vaiheessa epaselva.

Kovuutta Rangersista ei siis lahtenyt Prustin katoamisen myota, lahinna painvastoin. Hayley ilmeisesti hankittiin AHL:aan, en nae mahdollisuuksia hanen osalta murtautua lapi Rangersin kokoonpanoon. Asham on taas perushyva nelosketjun hyokkaaja eika sopimuksen arvo ollut suinkaan ylimitoitettu.

E:

Larry Brooks @NYP_Brooksie
Bickel remains with Rangers for two-year deal worth $750,000 per....
 
Viimeksi muokattu:

Japi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh, Jokerit, Saipa, Jokipojat, Titaanit
Olit taysin oikeassa ja sielta loytyi GM joka maksoi jopa vahan enemman. Prust on siis tanaan tehnyt neljan vuoden sopimuksen Montreal Canadiensin kanssa jonka arvo on $10 miljoonaa. Caphit siis $2,5 miljoonaa per. Onnea Prustille jatkosopimuksesta, ikava tulee (muttei kuitenkaan kovin ikava tuolla hinnalla). Kova taistelija seka aarimmaisen tarkea pelaaja alivoimalla. Kuitenkin omasta mielestani $2,5 miljoonan caphit neloskentan hyokkaajasta on vahan liikaa. Varsinkin kun Ruppin sopimus on siina rinnalla. Iloinen olen hanen puolestaan, han sai todella hyvan sopimuksen Montrealista.

Toivotaan etta Sather saisi Konopkan tai Tootoon tilalle.



Mitchell on tanaan tehnyt kahden vuoden sopimuksen Colorado Avalanchen kanssa arvoltaan $2,2 miljoonaa. $1,1 miljoonaa per.

Ex-Ranger John Mitchell Signs With Avalanche | CBS

No Konopka meni ainakin Minnesotaan, että hän ei ainakaan heti tule Rangersiin. Tootoo voi toki tulla.
 

Ralph

Jäsen
Kertoisitteko hieman John Mitchellistä? Onko hyvä aloittaja ja alivoiman raataja? Vai onko taitopelaajan vikaa, mitä muistelisin.
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
No Konopka meni ainakin Minnesotaan, että hän ei ainakaan heti tule Rangersiin. Tootoo voi toki tulla.

No niin, kappas. Juuri paasin vasta kotiin enka ole hirveasti taman paivan aikana paassyt seuraamaan tapahtumia. Nyt kun Asham signattiin Rangersiin, niin puheet Tootoostakin voidaan jo haudata.

Kertoisitteko hieman John Mitchellistä? Onko hyvä aloittaja ja alivoiman raataja? Vai onko taitopelaajan vikaa, mitä muistelisin.

Mitchellin vahvuus on kiekollisessa pelaamisessa. Vahva pelaaja joka pitaa kiekkoa hyvin hallussa kulmissa. Sai jonkinverran ylivoima-aikaa Rangersissa jossa ei kuitenkaan kovin hyvia otteita esittanyt. Pelasi kuitenkin vahvaa pelia aina kun oli kentalla, ja onnistui mielestani kohtuullisesti tasaviisikoin vastustajan nelosketjua vastaan.
 

True Blue

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, TPS
Aaron Asham on tanaan tehnyt sopimuksen New York Rangersin kanssa

Voi luoja, pelaaja jota inhoan yli kaiken muun (paitsi Iniesta) saapuu Manhattanille. Ristiinnaulitsen ja kivitän jos ei tuo hyötyä joukkueelle.

Prust ja Mitchell tosiaan lähti muualle, harmi. Mitchell oli juuri pääsemässä kunnolla joukkueeseen sisälle ja Prust oli kyllä yksi suosikeista.

Maalivahti lupaus tai "lupaus" Johnson lähti Phoenixiin jonne on ollut aika hyvät pelaajavirrat viime vuosina.
 

Ralph

Jäsen
Mitchellin vahvuus on kiekollisessa pelaamisessa. Vahva pelaaja joka pitaa kiekkoa hyvin hallussa kulmissa. Sai jonkinverran ylivoima-aikaa Rangersissa jossa ei kuitenkaan kovin hyvia otteita esittanyt. Pelasi kuitenkin vahvaa pelia aina kun oli kentalla, ja onnistui mielestani kohtuullisesti tasaviisikoin vastustajan nelosketjua vastaan.

Mutta onko hänestä nelosen keskelle voittamaan tärkeitä aloituksia ja pelaamaan alivoimaminuutteja pois? Ylivoima-aikaa ei Coloradossa miehelle ole luvassa, sillä sentteristössä edessä on Duchene, O'Reilly ja Stastny, sekä laituripuolellakin toisen käden sormin laskettava määrä.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Ei tämä Prust ja Mitchell <-> Asham ja Hayley kauppa hirveästi lämmitä. Bickelin pysyminen sinipaitana oli taas mielestäni hyvä veto ja mies toimii hyvänä fyysisenä 7 pakkina jos tosiaan saadaan ne vahvistukset ensin sinne alakertaan.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Mutta onko hänestä nelosen keskelle voittamaan tärkeitä aloituksia ja pelaamaan alivoimaminuutteja pois?

Playoff-tilastoista katsoen ilmeisen hyvin on kahminut aloituksia omille, mutta alivoimalla miestä ei oikeastaan juuri ollenkaan kyllä käytetty. Kuten yllä mainittiin, kiekollinen peli on parempi osa-alue.

Prust sai kyllä kovan sopimuksen siihen nähden mitä on tarjota. Mutta kai mies siinä kolmosen rouhijana on kohtuu hyvä nykyään NHL:ssä. (ps. ylle, kyseessä ei siis ollut kauppa sanan varsinaisessa merkityksessä)

Myös John Scott siirtyi organisaatiosta Buffaloon, joten visiitti jäi lyhyeksi (ja hyvä niin). Bickel riittää.
 

Callahan #24

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Kolmas päivä free agent frenzyä alkamassa eikä vielä olla nähty Satheriltä oikein mitään, eikä se toisaalta yllätäkkään kun koko liiga tuntuu odottavan Parisen päätöstä ennenkuin pelaajat alkavat kunnolla liikkumaan. Toki poikkeuksena Widemanit, Hudlerit yms. jotka saivat jo hulppeat sopimukset.

Prustin tilalle tosiaan hankittiin Arron Asham, pelaaja josta en liiemmin ole koskaan pitänyt, mutta mitä voi odottaa kun kyseinen on jo käynyt kaikki muut Atlantin divisioonan joukkueet. Todella mielelläni olisin vielä Prustin nähnyt Rangersissä mutta kyseisen saama 2,5miljoonaa per vuosi on kyllä liikaa.

Haley on sinänsä melkoisen nevöhööd pelaaja minulle, ainoastaan muistan tuon edelliskautisen Penguins-Islanders hässäkän jossa innoissani seurasin kyseistä kun ensiksi muistaakseni Adamsin kanssa tappeli ensimmäisessä erässä ja kolmanteen erään kävi sitten samaan syssyyn antamassa Talbotille muistutuksen Comeaun taklaamisesta ja siitä suoraan kassari Johnsonin kimppuun. Varmaankin suurimman osan kaudesta viettää Whalessa, ja satunnaisia stinttejä Rupp/Ashamin tuuraajana.

Vielä siis "hankittavaa" riittäisi. Top-6 laiturille on suuri tarve, erityisesti Gaborikin ollessa joulu/tammikuulle sairaslistalla. Nashin hintalappu on vieläkin liian korkea. Sather ei suostu lähettämään Stepan/Kreider/Del Zotto kumppaneita Ohioon ja hyvä niin. Olen kuitenkin luottavainen että jos Rick New Yorkiin siirtyy tulee kyseinen tapahtumaan Satherin ehdoilla. Howsonin lähestymistapa Nashin siirtoon meni enemmän tai vähemmän reisille ja nyt hän pyrkii minimoimaan vahingot.

Dubinsky, Thomas, 1st, 2nd/prospecti - Toivotaan että Sather tarjosi/tarjonnee tuon tyylistä pakettia. Jos ei kelpaa niin, sitten ei kelpaa. En näe mitään syytä miksi Nashistä (vaikka toki hyvä pelaaja onkin) pitäisi maksaa niin hulppeita summia mitä Howson on pyytänyt.

Tarpeita löytyy lisäksi top4-pakki, mielellään rightin puolelta. Strålmanin jatko on epäselvä kun perhe vie pelaajaa takaisin Ruotsiin. Mielelläni toki kyseisen pitäisin 3-pakkiparissa. Sauerin pelikunnosta ensi kaudelle ei ole tietoa kenelläkään, hyvällä tuurilla saattaa olla pelikunnosa marras/joulukuussa, mutta huonolla taas jää koko ensi kausi väliin.

Vaihtoehdot puolustusrintamalle ovat kyllä vähäiset. Rozsival takaisin kaudeksi 2.5m sopimuksella?Ken tietää... Toivotaan että Satherillä on ässä hihassaan, ettei ensi kaudella ole tarvetta peluuttaa 4:ää puolustajaa 25min/peli.

Vähintään yhdelle 2-3ketjun laiturille olisi myös tarvetta. Doanin päättäessä jättää Phoenixin, näkisin hänet loistavana 2-ketjun laiturina Rangersiin. Sopii pelityyliin kuin nakutettu, näen paljon samaa kuin Callahanissa joten uskoisin olevan mainio lisä.

Lisäksi esimerkiksi Peter Mueller voisi olla kokeilun arvoinen haku, toki on kärsinyt loukkaantumisista viimevuosina, mutta juuri sen takia hintalappu ei tule olemaan korkea. Vuoden "Näytönpaikka" sopimus hänelle parilla miljoonalla. Kyseessä kuitenkin edellinen ykköskierroksen varaus jolla edelleen taito on tallella, mutta aivotärähdysten takia menettänyt potentiaaliaan.

Joukkue oli jo nyt lähellä finaaleja, joten en näe syytä suurelle treidille jossa lähetettäisiin Stepanit/kumppanit pois joihinkin isoihin nimiin, joukkueella on kuitenkin konkreettiset mahdollisuudet menestyä seuraavan 3-4 vuoden aikana. Pari täsmähankintaa nyt kesällä ja helmikuun siirtorajalla tulevia ykköskorin UFA-pelaajia riittää, joten silloin vielä viimeinen palanen kohdalleen ja ensi vuonna joukkue menee vähintään finaaliin!

Mitä muut mieltä, kenet haluisitte nähdä Rangers-nutussa ensi kaudella?
 

Captain_Cally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Rangers, NY Yankees
Mitä muut mieltä, kenet haluisitte nähdä Rangers-nutussa ensi kaudella?

UFA-statuksella olevista pelaajista mielenkiintoisia hakuja puolustukseen olisivat mainitsemasi Roszival ja Pavel Kubina. Kubina olisi rightin puolelta laukova ja mielestäni sopiva semmoiseen 15-20 min/peli rooliin satunnaisella yv-ajalla. En seurannut viime kauden otteita tarkemmin, mutta käsittääkseni ne parhaat päivät toki jo takana. Jollain Salon tyyppisellä 3,5-4,0 m$ caphitillä max. kaksi vuotta voisin sulattaa.

Hyökkääjistä yksi mahdollinen voisi olla Kristian Huselius, joka toisi ainakin taitoa ja semmoisen noin 20 maalin miehen top 6/9 hyökkäykseen. Viime kaudella 39 peliä, joissa 14 maalia. Mikähän lie miehen kunto...

Melkein ne puuttuvat palaset pitäisi saada haalittua UFA-markkinoilta, koska ei huvittaisi irrottaa ketään tuosta porukasta. Jos nyt pari nimeä pitäisi sanoa niin Dubinsky & Anisimov, mutta mitä heillä voi saada. Molemmilta odotin enemmän ratkaisuvoimaa hyökkäykseen, mutta pelasivat kokonaisuutena ihan siedettävät kaudet mielestäni. Puolustuksesta en liikuttaisi ketään ulos.

Millainenhan soppari muuten Del Zottolle sorvataan? Erik Johnson sai 15 m$ / 4 vuotta. Varmaan näyttää aika hyvin suuntaa, mutta tuskin tuon enempää lyödään kiinni. Veikkaan vuosia saman verran ja hintaa 12-13 m$.
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Millainenhan soppari muuten Del Zottolle sorvataan? Erik Johnson sai 15 m$ / 4 vuotta. Varmaan näyttää aika hyvin suuntaa, mutta tuskin tuon enempää lyödään kiinni. Veikkaan vuosia saman verran ja hintaa 12-13 m$.

En olisi ollenkaan yllattynyt mikali MDZ ei pelaisi ainuttakaan pelia enaan Rangers-nutussa. Sather on Nashin perassa varsin innokkaasti ja Columbukselle ei toissapaivana kelvannut (vaitetysti) Dubi + Erixon, Miller + 1st joten voi olla etta joko AA tai MDZ heitetaan kauppaan viela lisaksi. Toki, spekulaatiota mutta en yllattyisi mikali nain tapahtuisi.

Tama olisi sinansa aika kinkkinen tilanne, nimittain Rangersilla ei ole syvyytta mielestani tarpeaksi hyokkayksessa eika puolustuksessa taman jalkeen. McD, Girardi, Staal seka mahdollisesti Stralman kantavat suurimman vastuun Bickelin ollessa itseasiassa viides, eika suinkaan seitsemas puolustaja. Sinansa pelottava ajatus. Toivottavasti Sather ei nyt niin hanakasti Nashin perassa ole, nimittain jos Parise tekee sopimuksen Pittsburghin kanssa saattaa Rangersin ja Flyersin valille syttya aikamoinen tarjouskilpailu Nashista joka saattaa paattya rumasti.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Nyt sieltä tuli Taylor Pyatt joka on kyllä hyvä voimalaituri ja kokoa löytyy 1.93m/107kg. 2v-soppari ja vuosiliksa maltilliset $1.55 milliä. Nyt Rangers on saanut 3-4 ketjuihin fyysisyyttä ja roolipelaajia. Vielä tarvitaan ne "tähdet"! :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös