New York Rangers 2012-2013

  • 160 885
  • 467

Callahan #24

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Muutaman päivän haavojen nuolemisen jälkeen on käännettävä katseet jo ensi kauteen. Kukaan muu ei ollut vielä ketjua avannut, joten ajattelin saada keskustelua aluilleen tulevaa kautta varten.

Kevät päättyi tosiaan karvaaseen tappioon rakkaalle veriviholliselle Devilsille. En voi kuvitella kuinka hienolta kyseisiä finaaleja olisi ollut seurata Rangersin siellä pelatessa, mutta lohduttaudun ajatukseen että niitä tullaan vielä pelaamaan Manhattanilla lähivuosien aikana.

Harmittavasta päätöksestä huolimatta minulle jäi kuitenkin melko hyvät fiilikset tulevia kausia ajatellen. Joukkue on kasautumassa itäisen konferenssin kärkijoukkueiksi. Joukkueen runko on kasautumassa yhdeksi koko liigan vahvimmista ja parilla "täsmähankinnalla" joukkue todennäköisesti pystyy vakiinnuttamaan paikkansa idän kärkijoukkueissa.


Kauden 2012-2013 sopimustilanne:

Gaborik, Marian » $7,500,000 (UFA 2015)
Richards, Brad » $6,666,667 (UFA 2020)
Callahan, Ryan » $4,275,000 (UFA 2015)
Dubinsky, Brandon » $4,200,000 (UFA 2016)
Anisimov, Artem » $1,875,000 (RFA 2013)
Boyle, Brian » $1,700,000 (UFA 2015
Rupp, Mike » $1,500,000 (UFA 2015)
Kreider, Chris » EL $1,325,000 (RFA 2015)
Stepan, Derek » EL $875,000 (RFA 2014)
Hagelin, Carl » EL $875,00 (RFA 2014)


Staal, Marc » $3,975,000 (UFA 2016)
Girardi, Dan » $3,325,000 (UFA 2015)
McDonagh, Ryan » EL $1,300,000 (RFA 2014)
Sauer, Michael » $1,250,000 (RFA 2014)

Lundqvist, Henrik » $6,875,000 (UFA 2015)


Palkkakatto tämän CBA:n mukaan on 64,3M ja tuosta käytettynä on 49,183M
Eli palkkakattoon tilaa jää tällöin: 15,116M

Tällä hetkellä ilman sopimusta ensi kaudelle ovat siis:

Zuccarello (RFA), Fedotenko, Prust, Mitchell
Del Zotto (RFA), Strålman (RFA), Eminger, Wyowitka, Bickel, Scott
Biron

Seuraavista pelaajista pitäisi jatko saada ehdottomasti Del Zottolle ja Prustille. Biron on ollut oiva kakkosmaalivahti, joten en näe syytä miksei Marty jatkaisi vielä paria kautta Hankin stunttina.
Lisäksi mahdollisesti Fedotenko/Strålman parivaljakko on oikealla hinnalla kaksi pelaajaa jotka tuovat sopivaa lisäsyvyyttä, jos vain hinta on kohdallaan.

Kesälle mielenkiintoa jatkosopimusten lisäksi tietenkin tuo heinäkuun UFA-markkinat, jonka kirkkaimpana tähtenä on tällä hetkellä Zach Parise. Kyseisen isä oli ilmoittanut muistaakseni ESPN:lle että haluaisi nähdä poikansa pelaavan vielä Rangers-nutussa, toivotaan että isällä on auktoriteettia poikaansa kohtaan ja Zach siirtyy Hudsonin toiselle puolelle. Tilanne saattaa toki muuttua nyt kun Devils pelaa finaaleja, mutta ilmeisesti joukkueen rahatilanne on sellainen että kapteenin siirtyminen muualle on hyvinkin mahdollista. Lisäksi Parisen perässä on todennäköisesti lähes jokainen NHL-joukkue joten valinnanvaraa Devils-kapteenilla riittää.

CBA-keskustelu käy muutenkin kiivaana ja jos/kun ensi kaudellakin NHL-kiekkoa pelataan on mahdollista että palkkakatto nousee jopa 70:een miljoonaan. Tällöin Sather pystyisi todenteolla lähtemään "Parise-jahtiin" ilman pelkoa että kesällä 2013 joukkue joutuisi luopumaan kumppaneista Stepan/McDonagh liian suurien palkkojen vuoksi. Mielestäni Parise sopii joukkueen imagoon kuin nenä päähän, joten mahdollisuuden tullessa olisin todella tyytyväinen hankintaan.

Toinen kevään mittaa puhuttaneista nimistä ei löydy mistään NHL-joukkueesta tällä hetkellä. Wisconsinin yliopistossa pelannut Justin Schultz on myös mahdollisesti vapautumassa kesän siirtomarkkinoille. Kevään 2008:n Anaheimin 2-kierroksen varauksen pitää tehdä sopimus Ducksiin kesäkuun loppuun mennessä. Jos tätä ei tapahdu tulee Schultzista myöskin vapaa-agentti heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Kyseessä on Stepanin sekä McDonaghin entinen joukkuekaveri yliopistosta, ja huhujen mukaan tämä voisi olla yksi syy miksi hän haluasi Rangers-organisaatioon (Huhut ovat toki aina huhuja, mutta ken tietää). Schultz teki viimekaudella huimat tehot puolustajaksi kun 37:ään peliin hän teki tehot 16+28.

Joukkueen omasta prospect-leiristä todennäköisesti Tim Erixon on se jolla on suurin mahdollisuus päästä pelaamaan kauden aikana ylhäällä. Tähänkin vaikuttaa suuresti Sauerin tilanne aivotärähdyksen jälkioireiden kanssa.
Kesä on kuitenkin pitkä ja Satherillä on kuukausi aikaa punoa mahdollisia juoniaan Parisen/muiden vapaiden agenttien suhteen. Voi toki olla että Glenillä on ässä hihassa myös varaustilaisuutta silmälläpitäen.

Allekirjoittanut näkisi mielellään seuraavanlaista runkoa ensi kauden ketjuihin:

Parise-Richards-Callahan
Kreider-Stepan-Gaborik
Anisimov-Dubinsky-Hagelin
Prust-Boyle-Rupp/Fedotenko/Herra X

McDonagh-Girardi
Staal-Del Zotto
Sauer-Erixon/Schultz/UFA/Bickel

Lundqvist
Biron

Tuommoisella nipulla mielestäni taisteltaisiin Cupista todenteolla, ja uskonkin että joukkue on oppirahansa maksanut ja tulevalla kaudella joukkue tuleekin finaaleja pelaamaan.
Mitäs muut palstalaiset ovat mieltä, ketä haluaisitte siirtomarkkinoilta, mihin prospecteihin kannattaa kiinnittää katseensa?
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
No niinhän se päättyi kausi Rangersiltakin, myöhemmin kuin pitään aikaan aikaisemmin. Se nyt ainakin tuli selväksi, että jo sinne finaaliin asti pääseminen vaatii todella paljon, sekä taitoa että myöskin tuuria. Nytkin lähdettiin kärkipaikalta ja ennakoiden vain helpompia oli vastassa, niin siltikin kaksi seitsemän sarjaa alkuun oli tosiasia. Rangershan sai "helpoimmat mahdolliset" vastaansa, eli sijoille 8. 7. ja 6. sijoittuneet joukkueet.

Mitä joukkueeseen tulee, niin jatkosopimuksia Prustille (mies on muutenkin edullinen), sekä Mitchelille (omiin silmiin näytti erittäin energiselle, mutta Tortorella ilmeisesti näki lopussa kyllä toisin). Del Zotto nyt ilmeisesti kannattaa signata ja itse tykästyin Strålmanin peliin playoffeissa, joten myös hän. En ehkä itkisi kuitenkaan itseäni uneen, jos DZ menisi vaihdossa osana jotain tärkeää kauppaa, sen verran hasardia välillä taas se pelaaminen oli ja mielestäni McDonagh pelasi huomattavasti paremmin ja kypsemmin. DZ on toki vielä hivenen parempi hyökkäyspäässä. Ja toki vieläkin vasta kehittymässä.

Hyökkäyspuolelta kolmikosta Fedotenko-Dubinksy-Anisimov tulisi kyllä saada nähtyä enemmän irti. Täten en puolla Fedotenkon jatkoa kun mies UFA on (vaikkakin on ilm. Tortorellan suosikkeja) ja Anisimovin ja/tai Dubinskyn kanssa ainakin kuuntelisin vaihtotarjouksia. Dubin toki haluaisin vielä jatkavan kuitenkin. Zuccarello saa myös jatkaa matkaansa seuraavaan osoitteeseen.

Veskantontille Bironille ehdottomasti jatkopaperi tuolla hinnalla.

Eipä tässä nyt oikein muuta jaksa vielä hetimiten tippumisen jälkeen. Palaillaan omalta kohdin siinä draftin aikoihin katsomaan taas miltä se tuleva joukkue alkaa näyttämään.
Hyvää kesää kaikille Rangers-kannattajille!

---

Tom Renney:
05-06: 6. runkosarjassa, ensimmäiselle kierrokselle (ja playoffeihin 7 vuoden tauon jälkeen); häviö New Jerseylle 4-0
06-07: 6. runkosarjassa, toiselle kierrokselle; 0-4 voitto Atlantasta ja häviö Buffalolle 4-2
07-08: 5. runkosarjassa, toiselle kierrokselle; 1-4 voitto New Jerseystä ja 4-1 häviö Pittsburgille.
08-09: 7. runkosarjassa, ensimmäiselle kierrokselle; 4-3 häviö Washingtonille. (Renney, Tortorella)
John Tortorella:
09-10: 9. runkosarjassa
10-11: 8. runkosarjassa, ensimmäiselle kierrokselle; häviö Washingtonille 4-1
11-12: 1. runkosarjassa, konf.finaaliin; OTT 4-3, WSH 4-3, NJ 2-4
 

Ralph

Jäsen
Viime kaudella, loukkaantumisista huolimatta, läpimurtonsa Elitserienissä tehnyt Jesper Fasth, teki kolmen vuoden entry-level -sopimuksen NY Rangersin kanssa, joka varasi Fasthin kuudennella kierroksella kesällä 2010. Ensi kauden Fasth pelaa yhä HV71:n kärkiketjuissa.

Kelpo laituri kyseessä. Taitava, nopea, vähän kuin Mats Zuccarello, mutta on kookkaampi ja voimaakkaampi. Mielesätni Fashtillä on kaikki potentiaalit nousta parissa vuodessa NY Rangersin kakkosketjuun.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mielesätni Fashtillä on kaikki potentiaalit nousta parissa vuodessa NY Rangersin kakkosketjuun.

Siis ensimmäisellä tai toisella NHL-kaudella jo Rangersin kakkosketjuun? Huimaa pitää olla kehitys näiden 7 ja 5 maalin Elitserien kausien jälkeen, jotta ensimmäisellä NHL-kaudella tai sen jälkeen olisi Fasth Rangersin kakkosessa. Toki Hagelin onnistui tempussa, mutta hän tulikin pisemmän yliopisto-reitin kautta.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Mielesätni Fashtillä on kaikki potentiaalit nousta parissa vuodessa NY Rangersin kakkosketjuun.

0.5 pistettä / peli Elitserienissa. Saman draftin Christian Thomas teki 67 pistettä 55 peliin ja hänestä ei odoteta juuri mitään, ehkä korkeintaan kolmosketjun laituria. Tuleeko keskinkertaisesta Jesperistä mitään, vai tehdäänkö nykyään vain jokaisesta 5-7 kierroksella varatusta eurooppalaisesta(pl. suomalaiset) uusi Datsuyk ihan vain eurooppalaisuuden perusteella?
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Hetki oli konferenssifinaalitappiota sulateltava, olin nimittäin ihan varma, että Devils kaatuu. Totuuden nimissä on kuitenkin sanottava, että ei Rangers runkosarjavoitosta ja välieräpaikasta huolimatta näyttänyt sitten helmikuun alun kuin ajoittain joukkueelta joka on matkalla voittamaan Stanley Cup:ia.
Ennen tulevan kauden ajatuksia, on vedettävä yhteen joitakin positiivisia seikkoja.
Tärkeimpänä se, että Rangers pääsi pois "ynnämuut" -joukosta: se oli runkosarjassa parempi kuin konferenssin muut laatujoukkueet, se voitti vihdoin kaksi pudotuspelisarjaa (vaivoin tosin) ja oli todellinen "cup contender" kevätpuoliskolla.
Toiseksi joukkue pelaa omalla tavallaan ja tietää, että sillä voi voittaa. Sen runko on erinomainen maalivahdin sekä puolustuksen osalta, hyökkäyksessä vähintäänkin hyvä. Vaikka Rangersin kolme isointa tähteä (Richards, Gaborik ja King Henrik) ovat jo yli kolmekymppisiä, on heidän kanssaa "aikaa voittaa" vielä ainakin 2-3 vuotta. Tämän lisäksi ns. nuori runko takaa laadun tämän kärjen jälkeenkin, ja organisaatio on täynnä lupaavia pelaajia, joiden odotan nousevan edustukseen tasaiseen tahtiin (seuraavaksi Kreider, Thomas, Bourgue, Erixon, myöhemmin McIlrath, Fasth jne.).

***

Pieniä muutoksia varmaankin vielä tulee. Vaikka organisaatio on viime vuosina ollut tavallista kärsivällisempi, ei runkosarjavoiton sekä konf.finaalipaikan jälkeen tavoitteena voi olla mikään muu kuin SC-finaalit. Tämän saavuttamiseksi tarvitaan seuraavat hienosäädöt:

- Rangersilla on oltava kuusi puolustajaa sekä neljä hyökkäysketjua keitä voi peluuttaa läpi kauden. En väitä, etteivät kuormitetut pelaajat vastuuta ansainneet, mutta hyvä joukkue, ei pelaa käytännössä 4-5 pakilla 60% kaudesta. Ihan mutulla heitän, että viime vuosien mestareista suurin osa on ollut neljän hyvän ketjun joukkueita.

- Nuoret vastuunkantajat kehittyvät edelleen tai nousevat takaisin tasolleen. Stepanin, Del Zotton, McDonaghin on oltava vielä parempi; Anisimovin, Dubinskyn päästävä ylöspäin.

- Joukkue uskoo Tortorellaan systeemiin samalla intensiteetillä kuin tällä kaudella.


***

Sopimuksista uskon, että Mitchell, Fedotenko, Zuccarello, Strålman ja jämäpakit saavat lähteä.
Prust ja Bickel toivottavasti tekevät halvat jatkot, Biron saanee pienen palkankorotuksen mikä kuulostaa ihan hyvältä.
Del Zotto toivottavasti myös jatkaa, mutta kuten stiflat spekuloi, ei haittaa minuakaan jos DZ ja esimerkiksi Anisimov lähetetään paketissa johonkin parempaan pelaajaan. Koskemattomina pelaajina mahdollista kauppaa ajatellen näen seuraavat: Kreider, Callahan, McDonagh, Girardi, Staal, Lundqvist.
Jos kauppaa tehdään luulen siinä tavoiteltavan kärkiketjujen hyökkääjää.
Kokoonpano hahmotelma vielä loppuun:

XXX - Richards - Gaborik
Dubinksy - Stepan - Callahan
Kreider - Anisimov - Hagelin
Prust - Boyle - Rupp/Junnut/AHL-jyrä

McD - Girardi
Staal - Erixon/XXX
Del Zotto - Sauer/XXX
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
XXX - Richards - Gaborik
Dubinksy - Stepan - Callahan
Kreider - Anisimov - Hagelin
Prust - Boyle - Rupp/Junnut/AHL-jyrä

McD - Girardi
Staal - Erixon/XXX
Del Zotto - Sauer/XXX

Hyvää tekstiä Köntsältä! Tuosta rosterista ja tarvittavista muutoksista vielä niin kyllä minäkin lähtisin vielä hankkimaan sen 1-2 ketjun voimahyökkääjän vahvistamaan sitä Rangersin nykyistä heikkoutta eli maalintekoa. Katsoin nuo kaikki Rangersin 20 playoff peliä ja joukkue oli vahvoilla vain jos onnistui tekemään ensimmäisen maalin ja sitten vasta saatiin lisämaaleja kun vastustaja alkoi väsymään tai otti molarin pois. Puolustus kyllä toimii ja alivoima mutta se ylivoimapeli pitää saada kuntoon. Ylivoimalle tarvitaan kunnon viivapyörittäjä/ampuja ja selvä power forward maalin eteen!

Editoidaan vielä lopuksi oma toiveeni:

"Nash" - Richards - Callahan
Kreider - Stepan - Gaborik
Hagelin - "Gaustad" - Fasth
Rupp - Boyle - Prust

McDonagh - Girardi
"Suter" - Sauer
Staal - Bickel

King ja Biron

Seuraa vaihtaisi siis peräti 7 peluria: Dubinsky $4,200,000, Anisimov $1,875,000, Fedotenko UFA, Mitchell UFA, Zuccarello RFA, Del Zotto RFA ja Stralman RFA.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
McDonagh - Girardi
"Suter" - Sauer
Staal - Bickel

Kommentoidaan nopeasti tähän puolustusosastoon, että tässäkin hahmotelmassa vaikka Suter > Del Zotto, on paljon ongelmia:

- Edelleen Bickel ihan turisti muihin verrattuna. Menestys vaatii, että koko kuusikko on laatua

- Sauerin pelaamisen varaan ei voi laskea lainkaan

- Ainoa oikesti hyökkäävä puolustaja pois?

Eli jos DZ vaihdetaan pitää saada tilalla jollakin paketilla parempi HYÖKKÄÄVÄ pakki, ja tämän lisäksi on hankittava 1-2 pakki, jotka ovat vähintään strålmanlaatua.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
"Nash" - Richards - Callahan
Kreider - Stepan - Gaborik
Hagelin - "Gaustad" - Fasth
Rupp - Boyle - Prust

Onko tuo Fasth huumorilla tai vahingossa tuossa? En sanoisi että on mitään asiaa ensi kauden NHL:ssä. Esimerkiksi Zuccarello olisi koostaan huolimatta paljon parempi pelaaja tuohon. En ole tietenkään nähnyt Fasthilta yhtään peliä, mutta eihän tuo nyt ole millään järjellä vielä (pariin) vuoteen NHL-kamaa. Kokokin jää keskitason alapuolelle.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Ei tosiaankaan, sillä on lainalla HV71:ssä ensi kauden.

Ja tuokin vielä piti sanoa, katsoin eliteprospectsista että olisi lainassa. Eli ei toteudu.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Selvisihän se Gaborikin vaisuus playoffseissa:

Slovakkitähti sivussa jopa puoli vuotta | Sportti.com

Rangers ilmoitti perjantaina, että hyökkääjä Marian Gaborik on menossa olkapääleikkaukseen.

Playoffeihin kuuluu nämä vaietut loukkaantumiset mutta en kyllä itse sitä epäillyt. Gaborik pelasi runkosarjassakin noin, eli ensin loisti ja teki hyvin pisteitä ja sitten vain katosi hetkeksi surffailemaan. Nyt toivon entistä enemmän vahvistuksia hyökkäykseen jos Gabo missaa alkukauden.

Ja mitä tuli noihin minun aikaisempiin ketjusommitelmiin niin jätetään sitten se Fasth pois. Luulin vain että kyseessä olisi uusi Hagelin joka pääsisi jo ensi kaudella AHL-liigaan ja sieltä sitten välillä ylös haistelemaan liigan dollarien tuoksuja.

Köntsälle vielä niin minusta se Del Zoton hyökkäyspeli on yliarvostettua, ei se olisi saanut noinkaan paljon pisteitä jos ei pelaisi koko ajan ylivoimalla. Minusta mies on vain liian epätasainen ja epävarma omassa päässä.

Jos Rangers haluaisi ihan oikeasti offensiivisen puolustuksen niin sitten sinne tarvitaan herroja: Suter, Letang, Karlsson, Doughty, Weber, Dan Boyle tai Byfuglien. Hinta näistä herroista olisi kuitenkin liian kova. Mielummin antaisin McDonaghin ja Staalin hyökätä enemmän, käsiä kuitenkin löytyy!
 

Captain_Cally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Rangers, NY Yankees
Alexander Radulov paikkaamaan Gaborikin poissaoloa?

Olisi melko mielenkiintoinen haku Rangersin hyökkäykseen. Paljonkohan olisi Rangers valmis maksamaan Raduloville? Teidän palkkakattotilanteesta en ole tietoinen, joten jätän arvuuttelut teille viisaammille.

CAPGEEK.COM USER GENERATED ROSTER
My Custom Lineup
FORWARDS
Carl Hagelin ($0.875m) / Brad Richards ($6.667m) / Alexander Radulov ($5.000m)
Brandon Dubinsky ($4.200m) / Artem Anisimov ($1.875m) / Ryan Callahan ($4.275m)
Chris Kreider ($1.325m) / Derek Stepan ($0.875m) / Jaromir Jagr ($3.000m)
Brian Boyle ($1.700m) / Mike Rupp ($1.500m) / Brandon Prust ($1.500m)
Ruslan Fedotenko ($1.400m) / Marian Gaborik ($7.500m) /
DEFENSEMEN
Ryan McDonagh ($1.300m) / Dan Girardi ($3.325m)
Marc Staal ($3.975m) / Michael Del Zotto ($3.500m)
Stu Bickel ($0.950m) / Michal Rozsival ($2.500m)
Michael Sauer ($1.250m) /
GOALTENDERS
Henrik Lundqvist ($6.875m)
Martin Biron ($1.500m)
BUYOUTS
Chris Drury ($1.667m)
------
CAPGEEK.COM TOTALS (follow @capgeek on Twitter)
(these totals are compiled without the bonus cushion)
SALARY CAP: $70,300,000; CAP PAYROLL: $68,533,334; BONUSES: $1,250,000
CAP SPACE (23-man roster): $1,766,666


Capissa on tilaa, ei siinä mitään. Tuokin esimerkki tehty oletuksella, ettei Radulovia vastaan siirrettäisi pelaajia ja nykyiseen joukkueeseen otettaisiin UFA-tsekit Jagr & Rozsival. Rozsival itseasiassa sopisi mielestäni paluumuuttajaksi tuomaan kiekollista osaamista ja kokemusta pakistoon.

Vaikeampi kysymys on, mitä Radulovista pitäisi antaa vaihdossa. Puolustus on toivottavasti koskematon, eikä Preds ensisijaisesti varmaan etsi puolustajaa, elleivät sitten menetä Suteria. Hyökkääjistä liikuteltavia olisivat varauksin Dubinsky ja Anisimov, mutta kiinnostavatko nämä Predsiä. Muita en lähtisi tällä hetkellä ulostamaan.

Itse jättäisin koko Radulovin välistä ja panostaisin Kreiderin ja Hagelinin vastuun kasvattamiseen. Saattaisin kysyä Jagsia takaisin, josta olisi iloa yv:lla Gabbyn poissa ollessa ja tuomaan kokemusta suhteellisen nuoreen hyökkäykseen.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Rozsivalin hankinnalle itsekin antaisin peukun ylös, ainakin Rangersin aikana oli mielestäni ihan paikantäyttävä, vaikka saikin valituksia niskaansa. Tuolla tosin siltikin vielä nähtävästi olisi top6:ssa Bickel, johon Tortorella ei hirveästi luottanut...

Sen sijaan Radulov&Jagr (+Fedotenko) ei voi viedä melkein kymmentä miljoonaa capista. Kyllä pitää joku tasokkaampi jo löytää noilla summilla. Jagr olisi ehka sellainen long shot, hajalla melkein koko ajan ja vähän hidas, joten voisiko tuollaisen ympärille mitään ketjua rakennella. Menisi tosiaan kuitenkin ns. Gaborikin stunttina jossain määrin. Fedotenkoa en vieläkään tarvisi, Boyle ja Anisimov hoitaa hyvässä ja huonossa samat asiat.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Katsellessani tänään toista finaalipeliä mietin, pitäisikö kuitenkin Rangersin hankkia se seuraava vahvistus mieluummin peräpäähän? Kuten tuossa ylempänä on mietitty, Del Zotto ei vielä ole ainakaan mikään johtava pelaaja, ja onko Erixonista siihen - no siis liigassa on vain yksi Drew Doughty, mutta en malta olla miettimättä sitä, olisiko Rangers nyt finaalissa jos sillä olisi kiekollisesti vahvempi pakisto.

Omassa päässä pärjääminen on enemmän kuin puolet pakin hommasta, ja se homma kulkee. Mutta kun nyt on puhuttu näistä pelikirjoista, pelitavoista ja siitä, miten ne lähdöt ja muut toimivat, niin aika pystysuuntaahan Kingskin pelaa, mutta sillä erotuksella, että Kingsin pakistolla on vahvuutta kontrolloida omasta päästä lähtemistä sillä, että siellä on niin paljon varmuutta, nopeutta ja tarvittaessa taitoa kuljettaa kiekkoa, että Kings pääsee kontrolloimaan pelin virtausta, nopeutta, vastustajan viisikkopeliä, vaikkei se hirveästi harrasta mitään palautuksia tai muuta kiekkokontrollille ja meidän peleille ominaisia hitaita lähtöjä, ja niin edelleen. Koska siinä Rangers oman pelitapansa kanssa mielestäni oli haavoittuvainen, se puolusti loistavasti, mutta oli kuitenkin liian yksiulotteinen hyökkäyksissään. Ei päässyt yhtä paljon katselemaan, lähteäkö pitkällä vai lyhyellä syötöllä. Kyllä nimittäin Richards ja kumppanit osaisivat muuten kontrolloidumpaakin pelitapaa toteuttaa IMO.

Ts. minä uskon, että Rick Nash -tyyppisiä hankintoja enemmän Rangers hyötyisi kiekollisen taidon, varmuuden, avauspelin lisäämisestä pakistoonsa. Se on tietty eri asia, kuinka paljon sitä porukkaa on liikkeellä. Ei oikein.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Ts. minä uskon, että Rick Nash -tyyppisiä hankintoja enemmän Rangers hyötyisi kiekollisen taidon, varmuuden, avauspelin lisäämisestä pakistoonsa. Se on tietty eri asia, kuinka paljon sitä porukkaa on liikkeellä. Ei oikein.

Aika samaa mieltä kanssasi, mutta Rangersille on suurseurana hyvin tyypillistä olla markkinoiden isoimpien kalojen perässä tai hommata muuten värikkäitä pelaajia. New Yorkin alueella on muutenkin kova kilpailu katsojista ja vaikka Rangersin taloudellinen tilanne on hyvä niin kuitenkin Nashin tasoinen hankinta lisäisi kiinnostusta joukkueen ympärillä entisestään ja etua voisi ottaa kilpaileviin lajeihin. Samoin Radulov on todella kiinnostava pelaaja ja hänkin toisi mediahuomiota ja kiinnostavuutta joukkueen ympärillä. Riskit ovat Radulovissa isot, mutta onhan Rangers ennenkin ottanut ongelmatapauksia, kuten Sean Avery ja Nikolay Zherdev eikä se niin huonosti kuitenkaan ole mennyt (Zherdev tosin pelasi vain yhden kauden Rangersissa).
 

Pegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Rangers, HJK, Arsenal, 1. FC Köln
Ei Raduloville

En halua Radulovia Rangersiin, en edes ilmaiseksi, vaikka mies on tähden asemassa KHL:ssä. Pysyköön mies Nahvillessä tai pelatkoon sitten KHL:ssä. Joukkueeseen, joka kamppailee Stanley Cupista, en halua diivaa/hämmentäjää/kiukuttelijaa, joka pahimmassa tapauksessa pilaa joukkueen yhteishengen. Esim. Scotty Bowman ei olisi ikinä ottanut joukkueeseensa Radulovin kaltaista pelaajaa.

Jos valita pitää, niin ehdottomasti Nash mieluummin. Radulov on taiteilijaluonne, Nashistä löytyy johtajan luonnetta. Nash on myös osoittanut olevansa ratkaisijatyyppi sekä seura- että maajoukkuepaidassa. Missä ovat Radulovin näytöt menestyksekkäästä NHL-urasta?
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
New Yorkin alueella on muutenkin kova kilpailu katsojista ja vaikka Rangersin taloudellinen tilanne on hyvä niin kuitenkin Nashin tasoinen hankinta lisäisi kiinnostusta joukkueen ympärillä entisestään ja etua voisi ottaa kilpaileviin lajeihin. Samoin Radulov on todella kiinnostava pelaaja ja hänkin toisi mediahuomiota ja kiinnostavuutta joukkueen ympärillä. Riskit ovat Radulovissa isot, mutta onhan Rangers ennenkin ottanut ongelmatapauksia, kuten Sean Avery ja Nikolay Zherdev eikä se niin huonosti kuitenkaan ole mennyt (Zherdev tosin pelasi vain yhden kauden Rangersissa).

Mikali tarkoitit jaakiekkoa, niin New Yorkin alueella ei kovin katsojista kilpailla. Islanders seka Devils tuskailevat joka vuosi kun eivat saa hallia tayteen. Devilsilla 87,4% yleisokeskiarvo kapasiteetista (24. NHL:ssa), Islanders 81,3% (29.). Rangers sai tanakin vuonna MSG:n joka kerta loppuunmyydyksi vaikka lippujen hinnat ovat huomattavasti korkeammat kuin kahdella muulla kilpailevalla joukkueella. (Rangers avg ticket price $179.35, Devils avg $59.29, Islanders $33.35).

Mielenkiintoista etta mainitsit Radulovin ja Zherdevin samassa lauseessa, nimittain uskon etta kyseessa on kaksi samanlaista pelaajaa ja en missaan nimessa halua moista pelaajaa enaan Rangersiin, tuskin moni muukaan. Radulov ei sovi Rangersiin, enka usko hanen sopivan Tortorellan systeemiin. Alisuorittaneita riskitapauksia, joilla viela taiteilijaluonne, on Manhattanilla nahty aivan tarpeeksi. Radulov todennakoisesti toisi vain negatiivista julkisuutta.

Nash taasen on kaksiterainen miekka. Sopisi hyvin Rangersiin, mutta hinta tulee olemaan todella kova. En luopuisi Del Zotosta enka McDonaghista hirvean helposti. Del Zotto kuitenkin on Rangersin ainoa kiekollinen puolustaja ja on viela todella nuori, joten potentiaalia miehessa on enemman kuin tarpeeksi. McDonaghin puolesta tuskin puolustuspuheita kannattaa pitaa.

Toisin uutisin: Rangers on tehnyt sopimuksen 20-vuotiaan ruotsalaisen Oscar Lindbergin kanssa jonka saivat Phoenixista viime vuoden toukokuun alussa Ethan Werekia vastaan.

Lindberg Agrees To Terms - BlueShirts United
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Mikali tarkoitit jaakiekkoa, niin New Yorkin alueella ei kovin katsojista kilpailla. Islanders seka Devils tuskailevat joka vuosi kun eivat saa hallia tayteen. Devilsilla 87,4% yleisokeskiarvo kapasiteetista (24. NHL:ssa), Islanders 81,3% (29.). Rangers sai tanakin vuonna MSG:n joka kerta loppuunmyydyksi vaikka lippujen hinnat ovat huomattavasti korkeammat kuin kahdella muulla kilpailevalla joukkueella. (Rangers avg ticket price $179.35, Devils avg $59.29, Islanders $33.35).

En oikeastaan, sillä onhan New Yorkissa muitakin urheilulajeja, kuten vaikkapa koripallo, jonka kanssa voi kilpailla. Se on totta, että Rangers on varmastikin aina edellä yleisömäärissä Islandersia ja Devilsia vastaan.

Mielenkiintoista etta mainitsit Radulovin ja Zherdevin samassa lauseessa, nimittain uskon etta kyseessa on kaksi samanlaista pelaajaa ja en missaan nimessa halua moista pelaajaa enaan Rangersiin, tuskin moni muukaan. Radulov ei sovi Rangersiin, enka usko hanen sopivan Tortorellan systeemiin. Alisuorittaneita riskitapauksia, joilla viela taiteilijaluonne, on Manhattanilla nahty aivan tarpeeksi. Radulov todennakoisesti toisi vain negatiivista julkisuutta.

Ymmärrän näkökulmasi ja moni muukaan ei halua Radulovia joukkueseensa. Näkisin myös asian niin, että John Tortorella on sellainen mörkö siellä penkin takana joka saa ryhtiä ihan pelaajaan kuin pelaajaan. Tilanne olisi mielenkiintoinen saisiko hän kesytettyä Radulovin joukkueen pelitapaan. Rangers oli kuitenkin lähes koko kauden nöyrästi työtä tekevä joukkue ja omaan pelitapaansa nojaava joukkue. Radulov ei välttämättä automaattisesti istu tuohon pelitapaan, mutta sehän olisi mielenkiitoista nähdä pystyisikö hän muuttumaan Tortorellan alaisuudessa. Zherdevistä olisi mielestäni voinut tulla joukkuepelaaja jos olisi pidempään ollut Tortorellan opeissa, mutta asia taisi kaatua joihinkin muihin asioihin.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Köntsälle vielä niin minusta se Del Zoton hyökkäyspeli on yliarvostettua, ei se olisi saanut noinkaan paljon pisteitä jos ei pelaisi koko ajan ylivoimalla. Minusta mies on vain liian epätasainen ja epävarma omassa päässä.

Jos Rangers haluaisi ihan oikeasti offensiivisen puolustuksen niin sitten sinne tarvitaan herroja: Suter, Letang, Karlsson, Doughty, Weber, Dan Boyle tai Byfuglien. Hinta näistä herroista olisi kuitenkin liian kova. Mielummin antaisin McDonaghin ja Staalin hyökätä enemmän, käsiä kuitenkin löytyy!

Jatketaan nyt vielä vähän. Eli mielestäni Rangersin puolustuspään ongelmien ratkaisu ei ole vaihtaa ainoa hyökkäysorientoitunut pakki luokkaa parempaan hyökkäysorientoituneeseen pakkiin. Pitäisin DZ vielä 1-2 kautta ja hankkisin 2 parempaa peruspakkia tai yhden erittäin hyvän, jotta Rangers saa tasavahvat kolme puolustajaparia, mikä on elinehto menestymiselle.

Del Zotton pelissä on paljon puutteita, ennen kaikkea puolustuspäässä sekä henkisellä puolella, kuten pudotuspelien mureneminen taas osoitti. Mutta on mielestäni vähän hölmöä sanoa, että miehen hyökkäyspeli on yliarvostettu sillä perusteella, että pelaa ylivoimaa. Aika monella noista luettelemistasi pakeista laskisi tehot jos otetaan ylivoima-aika pois... (En kuitenkaan edelleenkään väitä, että DZ olisi näitä parempi tai edes samalla viivalla, en vain ymmärtänyt logiikkaasi.)
Vaikka olen Del Zottoa itsekin haukkunut, ja kuten todettua hätätapauksessa valmis hänestä luopumaan, uskon silti, että kehitystä voi tapahtua. Pelannut kuitenkin vasta 204 NHL-peliä ja kaksi ehjää kautta (pistekeskiarvo muuten täsmälleen sama kuin 542 peliä pelanneella Suterilla).

Yhteenvetona, Rangers puolustus olisi korjattavissa siten, että Bickel korvataan kehittyneellä Erixonilla tai täysikuntoisella Sauerilla ja Strålmanin tilalle hankitaan astetta tai kahta kovempi offensiivinen puolustaja (ihan mihin rahkeet riittää...). Sekin on totta, että Staalilta ja McDonaghilta varmasti irtoiaisi paremmat tehot, mutta tuolla työmäärällä omissa ei ainakaan McD:ltä vielä kehtaa enempää pyytää.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Yhteenvetona, Rangers puolustus olisi korjattavissa siten, että Bickel korvataan kehittyneellä Erixonilla tai täysikuntoisella Sauerilla ja Strålmanin tilalle hankitaan astetta tai kahta kovempi offensiivinen puolustaja (ihan mihin rahkeet riittää...). Sekin on totta, että Staalilta ja McDonaghilta varmasti irtoiaisi paremmat tehot, mutta tuolla työmäärällä omissa ei ainakaan McD:ltä vielä kehtaa enempää pyytää.

Nyt toi CapGeek näyttäisi että Salary Cap olisi kaudelle 12-13 peräti $70,300,000 eli nykyisten palkkojen jälkeen tilaa olisi vielä $21,116,666! Kyllä tuolla rahalla pitäisi vielä yksi astetta kovempi hyökkäävä puolustaja saada joten tuo skenaario Del Zoton pitämisestä pitäisi onnistua. Nythän DZ:lle on maksettu $1,087,500 ja tuo tulee varmasti nousemaan tuonne 2-3 milliin.

McD - Girardi
Staal - Suter/Rozsival/Wideman
DZ - Sauer

Kätisyydet olisi hyvä säilyttää eli aina left-right sekä stay-at-home ja offensive.

Katsellaan nyt vielä mitä kesä tuo tullessaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Radulov New Yorkiin?

Siinä on jotain juttua tuosta Radulovin tilanteesta. Samassa on juttua myös siitä, että Rangersin olisi tarkoitus saada joku pelaaja kolmikosta Nash/Ryan/Parise.
 

Japi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh, Jokerit, Saipa, Jokipojat, Titaanit
McD - Girardi
Staal - Suter/Rozsival/Wideman
DZ - Sauer

Kätisyydet olisi hyvä säilyttää eli aina left-right sekä stay-at-home ja offensive.

Katsellaan nyt vielä mitä kesä tuo tullessaan.

Tuota tuota menee vähän pilkun n..simiseksi, mutta kumpikohan parista Staal-Suter on rightin pakki. Ainakin jos tarkoitetaan Ryan Suteria niin hän on käsittääkseni left ja niin on myös Marc Staal.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös