New York Rangers (1.) – Tampa Bay Lightning (3.), Idän konferenssifinaalit 2015

  • 32 738
  • 132

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Taitaa olla aika monelle yllätys tämä Tampan marssi Finaaleihin. Sen verran pulinaa aiheutti ennen playoffeja kun heitin, että Tampa on idässä kovin nippu kokonaisuudessaan. Cooper on NHL:n paras valmentaja Babcockin ohella. Maalivahti Bishop on kysymysmerkki, joskin on riittävä maalivahti mihin vain. Puolustus on laadukas vaikka ei olekkaan ihan se absoluuttisesti paras. Hyökkäys arsenaali taas on NHL:än paras, ei ehkä nimiltään, mutta pelillisesti tuo Tampan hyökkäys on nouri, vikkelä ja taitava.

Ducksia vastaan Tampan pelityyli sopii mielestäni paremmin, kun pääsee iskemään noepudella itsensä ulos Ducks prässin alta. Ducks myös prässillään tekee sen, että keskialueella on tilaa, jonka Tampan kaltainen nopea kiekollinen nippu hyödyntää parhaiten. Chicagoa vastaan on vaikeampaa, joka puolustaa tiivimmin keskialueen, ja hyydyttää Tampan vauhdin josta joukkue elää. Chicagoa vastaan nähtäisiin varmasti aika tasainen sarja 50/50 kumpi on suosikki, minä en ainakaan osaisi sanoa.
 

Lecavalier4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts
Detroitia vastaan oli sen verran vaikeuksia etten olisi uskonut Tampan finaaleihin pääsevän. Positiivista on että Bishop ei ole sulanut näissä kuolemanotteluissa, tosin puolustus on pelannut todella tiiviisti ja tehnyt Bishopin homman paljon helpommaksi. Kaksi kappaletta seiskapelejä ja niistä kaksi nollapeliä. Bish, please.
 

LAcostee12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat & Tampa Bay Lightning
Tampa kyllä hienosti selvittänyt tiensä Lord Stanleystä skabaamaan. Toki kyllähän rehellisyyden nimissä on sanottava että aika ailahtelevaa peli on ollut. Varsinkin kotona ollaan oltu ihan ihmeellisissä ongelmissa (ja tämän piti olla Tampan suurin vahvuus?). Välillä tuntui että omista ei päästy millään pois ja huonoja syöttöjä tuli pakeilta vaikka hiukan aiemmin annettu hyvä syöttö olisi antanut mahdollisuuden rakentaa hyökkäyksiä. Toki kaikki kunnia kaikille kolmelle vastustajalle, jotka varmasti olivat tämä scoutanneet ja hyvin yrittivät pelata pois Tampan mukavuusalueeltaan. Kuitenkin Tampan oma peli ja nopea kiekon kuljetus ja siirtely on toiminut pää pirteittäin hyvin ja hyökkäys on saanut tehoja irti arvosanalla hyvä. Ja toi Johnsson uuh, näin värilasit päässä selvä Conn Smythe voittoja suosikki (ehkä Keith tosissaan toinen).

Mielestäni Tampa oli kuitenkin eniten pulassa Detroit sarjassa. Babcock pääsi todella Tampan pelisysteemin ihon alle ja oli oikea syömähammas. Kuitenkin kaikista sarjoista ollaan menty voitajana jatkoon ja yli 10 vuoden jälkeen finaalit taas edessä. Kiitos kuuluu kyllä Triplets, Stammer (luojan kiitos heräsit koomasta!!), Hedman ja tietysti Bishop joka monien epäilystä on kuitenkin pärjännyt riittävällä tasolla ja välillä pelannut aivan huippu pelejä (ja jottei joku nyt pahastu niin kyllä niitä huonojakin on tullut). Myös Killorn on ollut hyvälle pelipäällä.

Jatkosta mieluummin vastaan ottaisin Ducksin kuten Artturenos tuossa aiemmin mainitsi. Paljon sopivampi vastustaja Tampan nopealle jengille. Ja jostain syystä tuo Chicago kuullostaa vastustajana aina tosi pelottavalta, niin vakuuttava jengi kasassa kokonaisuudessaan. Toisaalta jos haluaa olla paras ja pytyn arvoinen niin pitää olla kevään paras joukkue, jolloin kaikki on kaaduttava.

Jännityksellä odotan ens yötä mitä tapahtuu. Toivottavasti luvassa tämän kevään tähän mennessä kuumin ja tiukin kamppailu! Toiveissa tosissaan Ducks vastaan. @Artturenosille kyssäri, mites jos Hawks ja Bolts kohtaa finaalissa? Onko selvä Chicagon voitto toiveissa vai onko ristiriitanen fiilis? :)
 
Viimeksi muokattu:

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
HUHUH! Killorn jes! Johnson + Palat ihan maagista menoa ja vielä Filppula pelasin ihan hemmetin hyvän pelin. Tästä onkin sitten helpompi jatkaa kun vastaan ei tule Pricen tai Lundqvistin tasoista veskaria. Ei hitto meinas kyllä päivällä usko loppua kun noita tilastoja tuli vastaan, mutta niin vain sieltä tulis sitten se game 5 uusintana. Harmi kun näitä pelejä ei vissiin missään pääse näkemään kun tulevat niin myöhään.. On siinä porukalla aina enemmän fiilistä kuin yksin.

"You know what? We've played in some pretty special buildings along this playoff run so far. You start in Detroit, you go to Montreal, you come here … I think it's the first team to beat three Original Six teams to get to the Final if I'm not mistaken. That says how tough the road has been. Those are tough places to win."

-Stamkos
 
Viimeksi muokattu:

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Tampa on osoittanu sitkeytensä näissä playoffeissa ja mun mielestä ihan sama kumpi sieltä tulee vastaan, niin hienoisena altavastaajana lähdetään taistelemaan Lord Stanleystä. Tämä sarja tarjosi kyllä huikeeta draamaa tuon ailahtelevuuden takia ja on kait selvää että tollaseen ailahtelevuuteen ei ole varaa lännen finalistia vastaan. Bishopilta vaaditaan varmasti myös muutama elämänsä peli, koska ihan sama kumpi jengi sieltä tulee niin tulivoimaa ja ratkaisijoita on enemmän kuin millään idän joukkueella tähän mennessä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Onnittelut Tampalle ja faneilleen. Tasainen sarja oli, mutta kyllä tämä viimeinen peli haisi alusta lähtien Tampan pelille. Saivat taas nollattua vieraissa Rangersin hyökkäyspelin, ja saivat jo kahdessa ensimmäisessä erässä enemmän laukauksia ja laadukkaita maalipaikkoja. Pari maalia kolmanteen, ja lopussa ei mitään hätää. Näin ollen ansaittu jatkopaikka.

Rangersin kausi päättyi pettymykseen, ja varsinkin kaksi viimeistä kotipeliä nollilla vetää apeaksi. Ei tämä kuitenkaan ihan paska kausi ollut. Runkkarin voitto ja seiskapeliin idän finaaleissa.

Finaaleihin ei oikein ole suosikkia vielä. Anaheim on mulle jotenkin HMV, vaikka oikeasti ei sitä edes ole. Entinen inhokki Perrykin ollut ihan jäätävä leaderi tällä kaudella. Ehkä Tampan puoleen kääntyy, mutta pelit sitten näyttää.
 

Batigoll

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Rangersin kapteeni ja ykköspuolustaja Ryan McDonagh pelasi pari viimeistä peliä murtuneella jalalla. Pahasti näyttää siltä, että Rangersin parasta ennen- päivämäärä on mennyt umpeen, ja nyt oli viimeinen mahdollisuus voittaa Stanley Cup nykyrungolla. Pelillisesti Tamba Bay on tällä hetkellä liigan paras joukkue.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mahtavaa Tampa Bay! En ole katkera, mutta onneksi Kevin Hayes ei päässyt pelaamaan finaaleja. Teki kesällä kyllä oikean ratkaisun ja V uskalsi antaa nuorelle miehelle roolia, vaikka mitään täydellistä pelaaminen ei eteenkään alkuun ollut. Se siitä ja onpahan hieno joukkue tuo Lightning! Finaalivastustaja saa olla tarkkana tuon Johnsonin ketjun kanssa ja sitten sinne jää vielä jotain Stamkoseja ja kumppaneita. Puolustuksesta löytyy syvyyttää ja kirsikkana kakun päällä tulevaisuuden Norris-voittaja Hedman. Jos Blackhawks onnistuu finaaleihin kampeamaan, niin ei Tampalle häviäminen tuntuisi siellä aivan niin pahalta pettymykseltä.

Vaikka läntinen hitusen kovempi konferenssi onkin, niin en näe Tampaa millään muotoa altavastaajana Ducksia tai Hawksia vastaan. En ylläty lainkaan, jos Kannu etelän lämpöön päätyy tänä vuonna.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Jännityksellä odotan ens yötä mitä tapahtuu. Toivottavasti luvassa tämän kevään tähän mennessä kuumin ja tiukin kamppailu! Toiveissa tosissaan Ducks vastaan. @Artturenosille kyssäri, mites jos Hawks ja Bolts kohtaa finaalissa? Onko selvä Chicagon voitto toiveissa vai onko ristiriitanen fiilis? :)

Chicago ollut aina se selvä ykkönen. Sitten kun alkoi enemmän seurata NHL:llää, niin alkoi kiinnostaa myös seurata idän tilannetta, ja idästä Tampa jotenkin vain muodostui idän suosikki joukkueeksi. Kuitenkin Chicago on selvä ykkönen, mutta onhan se osaltaan vaikea asetelma kun ei pysty sillä tapaa tuntemaan vihaa Tampaa vastaan, kuin muiden vastustajien kanssa. Onneksi nuo pelaavat vastakkain niin harvoin, että harvoin tulee ristiriitaisia tilanteita.

Olen kuitenkin erittäin mielissäni tästä Tampan menestyksestä, ja kuitenkin toivoin Tampaa finaali vastustajaksi Chicagolle, vaikka en pidä Tampaa helpompana vastuksena kun Rangersia. Tulee jumalattoman hyvää kiekkoa, jos saadaa Tampa vs Hawks finaalit se ainakin on varma.
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Rangersin kapteeni ja ykköspuolustaja Ryan McDonagh pelasi pari viimeistä peliä murtuneella jalalla. Pahasti näyttää siltä, että Rangersin parasta ennen- päivämäärä on mennyt umpeen, ja nyt oli viimeinen mahdollisuus voittaa Stanley Cup nykyrungolla. Pelillisesti Tamba Bay on tällä hetkellä liigan paras joukkue.
Oletko tosissasi? Suosittelen vilkaisemaan Rangersin ikäjakaumaa. Ainoa merkittävä pelaaja reilusti yli kolmenkympin on Lundqvist (33) ja maalivahdilla tuo ei ole vielä mitään, etenkään kun on kyseessä maailman paras maalivahti. Ja ei, en lue St. Louisia tai Boylea Rangersin tärkeimpiin pelaajiin enää tätä nykyä. Sen sijaan Brassard, Hagelin, Kreider, Stepan, Zuccarello, McDonagh, Staal ja Yandle ovat kaikki 24-28 -vuotiaita. Siihen päälle vielä parhaassa iässä olevat Nash, Girardi ja Klein (30-31 vuotta). Hyvin on kuule Rangersilla pullat uunissa, kyllä tuo joukkue tulee olemaan contender vielä pitkään.
 
Jotenkin tyhmä tuo kanadalaisten hokihemmojen sääntö, ettei saa koskea konferenssin mestaruuspokaaliin, tai ei voita Stanley Cupia. Nyt on kuitenkin 2015 ja on Facebookit ja Twitterit ja kaikki. Tai voihan olla, että Joulupukki toi Stamkosille mailoja joululahjaksi, ja kuulemma haikara tuo vauvan vai miten se oli.

Eikös Eric Lindroskin haistatellut liigan edustajille vastaavassa tilanteessa, mutta eipä silti tullut Stanley Cupia kun finaaleihin mentiin. Ja olikos se Dustin Brown joka otti konferenssin pokaalin haltuun, ja silti tuli mestaruus. Toews tietysti on kanadalainen hokihemmo-kovis, että ei olevinaan kiinnostanut lännen mestaruus, vaan jotakin isompaa lähdettiin hakemaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Suosittelen vilkaisemaan Rangersin ikäjakaumaa. Ainoa merkittävä pelaaja reilusti yli kolmenkympin on Lundqvist (33) ja maalivahdilla tuo ei ole vielä mitään, etenkään kun on kyseessä maailman paras maalivahti. Ja ei, en lue St. Louisia tai Boylea Rangersin tärkeimpiin pelaajiin enää tätä nykyä. Sen sijaan Brassard, Hagelin, Kreider, Stepan, Zuccarello, McDonagh, Staal ja Yandle ovat kaikki 24-28 -vuotiaita. Siihen päälle vielä parhaassa iässä olevat Nash, Girardi ja Klein (30-31 vuotta). Hyvin on kuule Rangersilla pullat uunissa, kyllä tuo joukkue tulee olemaan contender vielä pitkään.

Ei pelkästään tuo ikä mitään ratkaise vaan myös sopparit. Ja kyllä nuo St. Louis ja Boyle ihan merkittävää roolia ovat vieläkin näytelleet. Runkosarjassa MSL teki päälle 50 pinnaa ja oli joukkueen maalipörssin kakkonen ja pisteissä nelonen. Boyle vastaavasti on playoffeissa ollut tiiminsä ykkönen maaleissa (pakkien) ja kakkonen pisteissä. Tuohon kun huomioidaan, että Yandlen "puolikasta" sopparia on jäljellä vain vuosi niin on tuossa muutama kysymysmerkki ilmassa. Tuohon "maailman paras maalivahti" viitsi edes kommentoida, kun taitaa Talbot olla nyt kaksi kautta putkeen ollut se Rangersin parempi maalivahti. Runko on Rangersillä hyvä, mutta kyllä tuo haastavaa tulee olemaan huipulla pysyminen.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Siihen päälle vielä parhaassa iässä olevat Nash, Girardi ja Klein (30-31 vuotta).

IMO Girardi ja Klein eivät ole kovin hyviä pelaajia ja Girardilla on aivan kamala soppari. Lähes MacDonald-tasoinen katastrofisopimus. Tilannetta pahentaa vielä se, että Girardin ja Tanner Glassin sopimusten myötä Sather joutui päästämään Strålmanin pois. Vuoden GM:ksi en Satheria äänestäisi.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Jotenkin tyhmä tuo kanadalaisten hokihemmojen sääntö, ettei saa koskea konferenssin mestaruuspokaaliin, tai ei voita Stanley Cupia.

Jos ja kun Habs aikanaan konferenssifinaalit vie niin sieltä ei salettiin koske silloinen kapteeni (jos nyt ensin edes kapteenin valitsisivat) pyttyyn. Eikä sinne kattoon mitään konferenssirättejä nosteta. Nää pokaalihommat on enemmän taikauskojuttuja ja mun mielestä ihan hyvä vaan, että tällaisia on olemassa. Sama kuin pelaajien rituaalit. Mitä vaan mikä omasta mielestä auttaa tavoitteessa, niin miksipä ei. Ei tuo minun mielestä mitenkään jätä kunnioittamatta pystiä jos sitä ei juhli mission ollessa vielä kesken. Kaikki tietää kuitenkin mistä kisataan, joten välitavoitteet on vain välitavoitteita.
 

miesuimari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jotenkin tyhmä tuo kanadalaisten hokihemmojen sääntö, ettei saa koskea konferenssin mestaruuspokaaliin, tai ei voita Stanley Cupia.

Kesällä 2008, kun Penguins hävisi finaaleissa Red Wingsille, ei Crosby koskenut konferenssipokaaliin. Seuraavalla kaudella tekivät toisin, sillä koko kapteenisto kävi testaamassa pytyn painoa ja tuloksenhan kaikki muistanevat. Uskaltaisin väittää Crosbyn nostavan konferenssipokaalin seuraavallakin kerralla, mikäli vielä joskus finaaleihin asti pääsevät.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
No kyllä Girardi ja Klein ainakin tänne kelpaa, kiitoksia vaan. Pitäkää te vain ne omat puolustajanne.
Pahasti näyttää siltä, että Rangersin parasta ennen- päivämäärä on mennyt umpeen, ja nyt oli viimeinen mahdollisuus voittaa Stanley Cup nykyrungolla. Pelillisesti Tamba Bay..
Yo. lainaukseen, niin vai oli viimeinen mahdollisuus voittaa, no ei pitäisi edes tarttua näihin, jotka kirjoittavat Tampan väärällä kirjaimella, mutta olisihan ne perustelutkin kivat. McDonaghin jalka? No ehkä oli vaan heitto puskista, mutta @Mr. Smith ille siihen ylös kun otti sopparitkin esiin, niin MSL:n loppuvan sopimuksen kanssa mielestäni kaikki kortit on Rangersilla. Mies on pelannut nyt kahdesta kaudesta yhden hyvän playoff-kevään ja yhden hyvän runkosarjan. Ei siis mitään ihan maata mullistavaa ja suoraan sanoen ainakaan tällä hetkellä ei nyt hirveä ikävä tulisi, jos nyt ei ihan tyhjään vaihdu. Ja epäilen että miestä itseä kiinnostaa nimenomaan Rangersissa jatko, jos NHL kiinnostaa vielä. Boyle on juuri hyvä tuolla lisävuodella, eli ei edes lopu sopimus vielä. Ja Yandlen kanssa mielestäni ovat juurikin tuollaisella "parinvuoden tryoutilla" oikein hyvin hoidettu. Heidän kun pitää osoittaa että se kiekko ja mies liikkuu yhä silloinkin vielä. Nämä muut puolustajat ovat enemmän ns. näkymättömän työn raatajia. Lundqvist vs. Talbot -vertailuun nyt ei viitsi edes puuttua. Mukavaa tosin, että kummatkin pelaavat Rangersissa. Runko on hyvä, kuten sanoit ja haastavaahan se kaikille tulee olemaan - sehän on selvä. Muutenhan se olisi liian helppoa. Nyt kuitenkin on se runko nimenomaan ihan hyvä, joten outoa tuollaisten yksittäisten asioiden nosto, joita joka joukkueella on.

JTX:lle vielä, että Strålmanille teki ihan hyvää maiseman vaihto. Ja olikohan se nyt kuitenkaan juuri nämä sopimukset, jotka Strålmanin Tampaan vei...
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Tampa Bay vei kyllä tätä Game 7, siitä ei kahta sanaa. En vain pysty käsittämään sitä kuinka huonosti Rangers pelasi nämä kotipelit hyvin menneen vieraspelin jälkeen, vieraissa 5 ja 7 tehtyä häkkiä ja sitten kotona 0 maalia sekä muutenkin flegua peliä. OK, olihan meiltä poissa Zuccarello ja loukkaantuneena pelaava McD sekä vain varjo entisestä St.Louisista.. mutta myönnän kyllä Tampan olleen helvetin kova, respect! Onnittelut faneille, te sentään tiedätte kuinka seuranne nimi kirjoitetaan, heh. :)

Jtx-viestiin en jaksa edes kommentoida.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Sen jälkeen kun Flames tippui tämän vuoden playoffeista, aloin symppaamaan eniten Tampaa näistä neljästä jäljellä olevasta joukkueesta (vaikkakin kyseinen jengi noin 10v takaa aiheuttikin vihaa ja itkua). Tuli itse asiassa NHL-kauden alkaessa lyötyä Tampaa voittamaan koko NHL:n runkosarja, kun kerroin oli kohdallaan siellä parinkympin hujakoissa. Se ei jäänyt kuin viiden pisteen päähän, mutta nyt näyttäisi siltä, että olisi pitänyt lyödä mieluummin SC-veto, kuin tuo Presidents Trophy -betsi - yksi sarja enää hoidettavana.

Kauden alussa tuli siis pidettyä Tampaa jonkin asteisena mustana hevosena, mutten ihan tällaiseen uskonut. Etenkin tuo Johnsonin ketju... Siihenhän tuli tuossa game sevenissäkin eniten keskityttyä, ja ei ole tuulesta temmattuja ne heitot, että olisi koko NHL:n paras ketju. Eikä pelkästään ne hyökkäyspään avut, vaan etenkin Johnson ja Palat ovat helvetin hyviä myös omassa päässä ja alivoimissa. Pakistosta puuttuu sellainen tähtiloisto, jossei nyt Hedmania oteta laskuihin. Mutta homma toimii, ja etenkin viime yönä joukkue pimensi Rangersin aika lailla täysin.

Finaaleissa olen mieluummin siis Boltsin bandwagonissa, vaikkakin Hawksia on ennen playoffeja lyöty mestarivetoon, sekä Timoselle olisi aina hienoa saada se huipentuma. Siltikin, toivon loppujen lopuksi Boltsille kannua.
 
Kesällä 2008, kun Penguins hävisi finaaleissa Red Wingsille, ei Crosby koskenut konferenssipokaaliin. Seuraavalla kaudella tekivät toisin, sillä koko kapteenisto kävi testaamassa pytyn painoa ja tuloksenhan kaikki muistanevat. Uskaltaisin väittää Crosbyn nostavan konferenssipokaalin seuraavallakin kerralla, mikäli vielä joskus finaaleihin asti pääsevät.
Aijaa, aika jännä. Saa nähdä olisiko Stamkosin kannattanut ottaa pokaali itselleen, vai tekikö oikein kun antoi olla.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Itse olen koko päivän miettinyt, kumpaa lännen joukkuetta toivon finaalin Tampaa vastaan. Mielessä on pyörinyt että ottaisin vastaan mielummin Chicagon, sillä tällöin Tampalla olisi kotietu ja kyllä tuo Blackhawksin kärkipakkien hurjan kuormituksen täytyy olla myrkkyä Tampan nopeaa joukkuetta vastaan. Toisaalta, Chicago on kuitenkin Chicago, nuff said :D Ja paremminhan Tampa on vieraissa pelannut näissä pudotuspeleissä, tuntuu olevan paineettomampi tila pelata, kun voittoa ei ns. odoteta.

Anaheim on taas on mielestäni kapeammalla kärjellä varustettu kuin Chicago, vaikkakin sekin kärki on tosi terävä. Vähän kokemattomampi, kuten Tampakin. Jotenkin enemmän kysymysmerkkejä herättävä joukkue, kuin Chicago. Ankoilta myös puuttuu se 30min pelaava supertähti-puolustaja, jollaista Tampan leveää hyökkäystä vastaan tarvitaan. Uskon Fowlerien, Hampuusien ja Vatasten olevan aika lirissä tässä matchupissa, vaikkakin hyviä luistelijoita kaikki.

Ei näistä vain voi päättää.
 

Batigoll

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
No kyllä Girardi ja Klein ainakin tänne kelpaa, kiitoksia vaan. Pitäkää te vain ne omat puolustajanne.

Yo. lainaukseen, niin vai oli viimeinen mahdollisuus voittaa, no ei pitäisi edes tarttua näihin, jotka kirjoittavat Tampan väärällä kirjaimella, mutta olisihan ne perustelutkin kivat. McDonaghin jalka? No ehkä oli vaan heitto puskista, mutta @Mr. Smith ille siihen ylös kun otti sopparitkin esiin, niin MSL:n loppuvan sopimuksen kanssa mielestäni kaikki kortit on Rangersilla. Mies on pelannut nyt kahdesta kaudesta yhden hyvän playoff-kevään ja yhden hyvän runkosarjan. Ei siis mitään ihan maata mullistavaa ja suoraan sanoen ainakaan tällä hetkellä ei nyt hirveä ikävä tulisi, jos nyt ei ihan tyhjään vaihdu. Ja epäilen että miestä itseä kiinnostaa nimenomaan Rangersissa jatko, jos NHL kiinnostaa vielä. Boyle on juuri hyvä tuolla lisävuodella, eli ei edes lopu sopimus vielä. Ja Yandlen kanssa mielestäni ovat juurikin tuollaisella "parinvuoden tryoutilla" oikein hyvin hoidettu. Heidän kun pitää osoittaa että se kiekko ja mies liikkuu yhä silloinkin vielä. Nämä muut puolustajat ovat enemmän ns. näkymättömän työn raatajia. Lundqvist vs. Talbot -vertailuun nyt ei viitsi edes puuttua. Mukavaa tosin, että kummatkin pelaavat Rangersissa. Runko on hyvä, kuten sanoit ja haastavaahan se kaikille tulee olemaan - sehän on selvä. Muutenhan se olisi liian helppoa. Nyt kuitenkin on se runko nimenomaan ihan hyvä, joten outoa tuollaisten yksittäisten asioiden nosto, joita joka joukkueella on.

JTX:lle vielä, että Strålmanille teki ihan hyvää maiseman vaihto. Ja olikohan se nyt kuitenkaan juuri nämä sopimukset, jotka Strålmanin Tampaan vei...

McDonaghin jalan mainitsin, koska en löytänyt tiedotetta asiasta tästä ketjusta. Mikään perustelu se ei ollut. Lisäksi olisi toivottavaa, että kirjoittajaa ei määriteltäisi yhden epähuomiossa tehdyn kirjoitusvirheen perusteella.

Juurikin Rangersin sopimustilanteeseen perustan tuon arvioni. St-Louis, Stepan, Miller, Hagelin ovat ainakin ilman sopimusta tulevaksi kaudeksi. Palkkakatossa on tilaa käsittääkseni reilut 10m(?), eli mielenkiintoinen kesä on tulossa. Kauden 2015-16 kauden jälkeen Hayes, Talbot ja Kreider saavat tuntuvat palkakorotukset, ja toisaalta Yandlen ja Boylen sopimukset loppuvat. En näe, että Rangers saa tulevina kausina yhtä hyvää joukkuetta kasaan kuin tänä keväänä, varsinkin kun organisaation prospect- osasto on liigan heikoimpia. Lisäksi Rangersin johtavien hyökkääjien pitää kyllä suorittaa paremmin tulevina keväinä mikäli pytty halutaan voittaa. Tämä on toki vain oma arvioni, josta saa ja pitääkin olla eri mieltä.
 

ipaz

Jäsen
Jotenkin tyhmä tuo kanadalaisten hokihemmojen sääntö, ettei saa koskea konferenssin mestaruuspokaaliin, tai ei voita Stanley Cupia. Nyt on kuitenkin 2015 ja on Facebookit ja Twitterit ja kaikki. Tai voihan olla, että Joulupukki toi Stamkosille mailoja joululahjaksi, ja kuulemma haikara tuo vauvan vai miten se oli.

Eikös Eric Lindroskin haistatellut liigan edustajille vastaavassa tilanteessa, mutta eipä silti tullut Stanley Cupia kun finaaleihin mentiin. Ja olikos se Dustin Brown joka otti konferenssin pokaalin haltuun, ja silti tuli mestaruus. Toews tietysti on kanadalainen hokihemmo-kovis, että ei olevinaan kiinnostanut lännen mestaruus, vaan jotakin isompaa lähdettiin hakemaan.

Riippuu jonkin verran joukkueesta tai sen kapteenista. Traditio (tai siis taikausko) on se että konferenssikannuun ei kosketa, koska matka on vielä kesken. Tärkein on vielä voittamatta. Mm. 2004 Iginla koski, mutta Andreychuk ei - Tampa voitti. 2007 Daniel Alfredsson koski kannuun, mutta Ryan Getzlaf ei - Anaheim voitti. Samoin 2010 Phillyn Mike Richards nappasi pytyn syliinsä, mutta Toews pysyi sopivan etäisyyden päässä - Chicago vei mestaruuden. Eihän NHL-pelaaja "saa" koskea Stanley Cupiinkaan Hockey Hall od Famessa. Ensikosketus pitää tapahtua ansaitusti voittamalla. Jos kosket ennen, et tule koskaan voittamaan Cupia.

Toisaalta Steve Yzerman nosti Clarence Campbell Trophyn joka kerralla 1997, 1998 ja 2002, mutta Nik Lidström pysyi kaukana 2008. Vuonna 2012 kun Kings voitti ensimmäisen mestaruuden, kapteeni Dustin Brown pysyi etäällä eikä joukkue ottanut koko pystiä edes samaan lentokoneeseen vaan seuran toimari ajo Phoenixista Losiin palkinto autonsa takakontissa.

Ihan yhtä typerä traditio on playoff-parta. Senkin tarina on se, että ei keskitytä epäolennaiseen vaan kaikki ajatukset on peleissä ja voittamisessa. Mä pidän näistä traditioista ja tavoista. Hienoja lisämausteita.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Juu ja Crosby ei koskettanut 2008 ja hävisi, kosketti sitten 2009 (ja mainitsikin tästä että pitää kokeilla jotain uutta) ja voitti. Hauska traditiohan tuo on, vaikkei se aina kohilleen mene.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös