New York Islanders 2007-2008

  • 62 529
  • 326

SeeTa

Jäsen
Suosikkijoukkue
- HIFK - Dallas - Alexander Ovechkin -
Rick Dipietro/New york islanders

Mitä arvelette tuleeko New york islanders pärjäämään ilman maalivahtia Rick Dipietroa ? Meneekö Play-off haaveet islandersin kannalta romuksi?

Omasta mielestäni New york islandersin on ihan turha haaveillakkaan play-off ilman ykkös maalivahtia.
 
Viimeksi muokattu:

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Ja tätä ei voinut postaa Islandersien omaan ketjuun?
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Juu, tämän voisi liittää tuohon emoketjuun kunhan modet vain ehtivät.

Toki otsikon aiheeseen voi silti ottaa kantaa ennenkin eli:

Haaveet jatkopeleistä nyt ovat varmaan kovimmankin Islanders-fanin mielestä kaikonneet. Realismilla varustetut ja/tai pessimismin riivaavat kannattajat varmaankin osasivat odottaa tätä jo lopullisen rosterin syksyllä nähdessään. Hyvä yritys tosin ehti nostaa odotuksia kauden mittaan, mutta kyllä eväslaatikon pohja näkyi jo ennen DiPin loukkaantumista.

Mies tykkää pelata ja omaa pelaajaksi aika vahvan statuksen organisaatiossa, jo kahtena kautena hän on kuitenkin ollut telakalla näihin aikoihin, joten ehkä vastuuta voitaisiin tulevaisuudessa jo hieman jakaa tasaisemminkin maalinsuulla kuin tähän asti.

Tämän kauden osalta haetaan enää mahdollisimman korkeaa varaussijaa sekä kokeillaan Okposon rahkeita miesten sarjassa. DiPin poissaolo toki antaa Dubille saumaa parantaa asemiaan ensi kauden pelipaikasta. Aika vähissä ovat siis mielenkiinnon kohteet itse pelien osalta "saarioisissa", mutta onneksi tähänkin on melkein jo tottunut...ketuttaahan se silti, v*tuttaisi jos ei tämä ketuttaisi,tai jotain...
 

Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Loistava ketjunaihe vielä paremmalla ajoituksella.

Uskon, että DiPietro palauttaa suuruuden päivät Islandersiin mutta homma vaatii 3-5 vuotta ainakin.. Hyvää pääsiäistä !
 
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Tutulle tappiolliselle tielle palattiin taas eilen, kun Flyers kaatoi saarelaiset puhtaasti lukemin 4-1. Ilme oli enemmistön osalta aika "EVVK" mutta samapa tuo muutenkaan enää on. Ainoat, joilta edes hieman yritystä oli ilmassa oli ymmärrettävästi näyttöhaluiset joukkueemme nuorukaiset, mutta eipä siitäkään runnomisesta oikein valmista tule. Maalissa esiintyi eilen ensikertaa Isles-paidassa, BST'ssa useasti tällä kaudella nyrkkejä heilutellut Joey MacDonald. Esitys oli ihan hyvä, vaikka loppukohti alkoikin taika repeämään. Tai siitähän nyt ei voida tietystikkään lähteä MacDonaldsia syyttäämään vaan mm. Asham'ilta turpaan saanut Spiller oli useasti aika tuuliajolla ja näin Hartnell'it ja kumppanit saivat rauhassa häärätä.

Tänään vastassa sitten Pittsburgh Penguins Coliseum'illa klo. 01.00 Suomen aikaa. Me hävitään muuten tää peli. Kentälliset ovat jokatapauksessa Islesin osalta kutakuinkin nämä;

Hyökkäys;
15 - Jeff Tambellini 63 - Josef Vasicek 13 - Bill Guerin (C)
20 - Sean Bergenheim 89 - Mike Comrie (A) 7 - Trent Hunter (A)
57 - Blake Comeau 10 - Richard Park 21 - Kyle Okposo
48 - Steve Regier 27 - Jeremy Colliton 81 - Miro Satan

Puolustus;
44 - Freddy Meyer 24 - Radek Martinek
4 - Bryan Berard 3 - Rob Davison
6 - Matthew Spiller 2 - Aaron Johnson

Maalivahdit;
34 - Wade Dubielewicz (aloittaa)
35 - Joey MacDonald


Ennakot:

New York Islanders
Pittsburgh Penguins
ESPN
NHL.com
 
Viimeksi muokattu:

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Me hävitään muuten tää peli.

Niin tosiaan hävisitte. On se nyt vittu ja saatana ettei pinkkulaumaa kiinnosta napsia Montrealilta ykköspaikkaa. Edellisessä matsissa NJ:lle 7-1 turpaan ja nyt jo kaiken hävinneeltä joukkueelta vaisun esityksen jälkeen 4-1 käkeen. Vittu mä sanon vaan taas, vielä kerran.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Harmillista että Kummolan Ameriikan serkut ovat rahanhimoissaan väkisin kyhänneet kauden loppuun vielä tuon playoff-turhakkeen, ennen kauden huipennusta eli draftia...ollaan muuten ihan ehdotonta kärkeä. Siellä ei paljon crosbyt tai ovechkinit movechkinit paina. Hyvin menee...
 

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Harmillista että Kummolan Ameriikan serkut ovat rahanhimoissaan väkisin kyhänneet kauden loppuun vielä tuon playoff-turhakkeen, ennen kauden huipennusta eli draftia...ollaan muuten ihan ehdotonta kärkeä. Siellä ei paljon crosbyt tai ovechkinit movechkinit paina. Hyvin menee...

Steven Stamkos, here we come! En aio olla millään tavalla seuralleni uskoton, mutta tällä hetkellä kyllä toivon, että olemme tuolla worst five-listalla. Tällä hetkellähän Islanders on juuri viidenneksi huonoiten pisteitä saalistanut joukkue, Columbus, joka on kuudenneksi huonoin, on saavuttanut 4 pistettä enemmän.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Brendan Morrisonin sopimus Vancouveriin on katkolla tämän kauden jälkeen, kannattaisikohan Islandersin koettaa houkutella häntä riveihinsä? Mies taitaa olla loukkaantuneena juuri nyt, mutta jos kyse ei ole mistään pitkäaikaisesta vammautumisesta, niin en näkisi yhtään pöllömmäksi hankinnaksi ottaen huomioon saarelaisten tämän hetkisen sentteritilanteen. kokenut kaveri, joka vamasti osaisi tehdä pisteitä, vaikka rinnalla ei enää olisikaan Näslundin kaltainen maalihai..
 
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Brendan Morrisonin sopimus Vancouveriin on katkolla tämän kauden jälkeen, kannattaisikohan Islandersin koettaa houkutella häntä riveihinsä?

Markkinoita, kun katsotaan niin tämä olisi ihan hyvä vaihtoehto ja taatusti helppottaisi sentteri ja maalintekijä puolta. Tällä hetkellä kärsii kuitenkin ikävästä oikean jalan polvivammasta, joten ilmassa on kysmymysmerkkejä. Kuitenkin tilastojen mukaan olisi tätä vammaa lukuunottamatta ihan täyden kauden kaverikin, eli usemmalla pelaamallaan kaudella on Morrison pelannut lähes, ellei jopa kaikkia 82 ottelua runkosarjassa. Bergenheim-Morrison-Guerin, näyttää ainakin ihan hyvältä. Kuitenkin vielä paremmalta tuossa näyttäisi ehdottomasti Flames'in keskari Daymond Langkow. Kuitenkin molemmilla on varmasti paljon muitakin ottajia mikäli laput vielä kesälläkin näyttää UFA:aa. Saas nähdä mihin Garth pystyy, koska #1 sentterille olisi ehdottomasti kysyntää saarella. Morrison/Langkow, Comrie, Sillinger, Park/Vasicek..hmmh..

Sitten taas ajankohtaiseen. Kaksi peliä on nyt tässä kerinnyt olemaan ilman mitään kommentointia, joten jotain täytyy kertoa. Penguinsia vastaan pelattu ensimmäinen peli viime maanantaina oli hyvä suoritus koko joukkueelta ja pisteet jäivät saarelle lukemin 4-1. Toinen pelattu ottelu Pens'ia vastaan torstaina taas oli sitä totuttua paskaa ja turpiin tuli 1-3.

Kuitenkin paljon hyvääkin oli nähtävissä, kun katsoo oikeasta kuvakulmasta. Ylös näistä kahdesta Pens-ottelusta täytyy nostaa Okposo-Park-Comeau ja Bergie-Vasicek-Guerin koostumus. Ensiksi mainitusta Comeaun kentästä on turha löpistä sen suuremmin, koska yritystä löytyy joka ilta ja tilanteita syntyy. Enemmän saattaa olla ihmeissään tästä Nolan'in (jota jo toivottiin alkukaudesta..) kehittämästä koostumuksesta, jota johtaa Bill Guerin. Kenttä on ollut hyvässä vedossa ja varsinkin Bergie ja Guerin ovat olleet loistokkaita viime aikoina ja heillä tuntuu kemiat pelaavan. Bergien kova jatkuva yritys ja rajut taklaukset tekevät ainakin meikäläisessä "hyvää". Myös Dubie Dubie Doo on näyttänyt, että pystyy pitämään tätä laumaa pystyssä, vaikka taustatuki on puolustajilta aika olematonta. Siihen, että onko hän hyvä backuppi on kuitenkin aika vaikea antaa vielä vastausta. Mielestäni asia on katsottava puolustuksen kautta ja miettiä sitten. Onko ensikauden puolustus sitä luokkaa, että Dubien voidaan luottaa ne mahdolliset 20-30 peliä, jotka hän pelaa. Vielä on tosiaan paha sanoa mitään, koska tämä puolustus on suoraan sanottuna paska, eikä siellä maalivahdilla aika-ajoin paljoakaan tehtävissä ole..

Tänään päästään sitten kiusaamaan playoff-paikasta kovin taistelevaa Flyersi'a kotipuolessa Nassau Coliseumilla. Ottelu alkaa 02.00. Islandersilla on tänään muuten mielenkiinoinen luukun kolistelija, eli herra nimeltä Mike Mole. Kaveri nostettiin saarelle Utah Grizzlies'tä ja toivottavasti emme häntä tolppien välissä nää tänään, eli Dubie saat luvan pysyä kunnossa. Joey MacDonald taas lähetettiin takaisin BST'iin tärkeämpien otteluiden pariin. Alhaalla vielä lisää settiä Isles@Flyers pelistä.

Koodi:
Saarelaisten loukkaantumiset:

P, Bruno Gervais - [b]Etureisi[/b]
KH, Shawn Bates - [b]Lonkka[/b]
KH, Mike Sillinger - [b]Lonkka[/b]
P, Andy Sutton - [b]Takareisi[/b]
P, Chris Campoli - [b]Olkapää[/b]
LH, Jon Sim - [b]Polvi[/b]
KH, Mike Comrie - [b]Lonkka[/b]
M, Rick DiPietro - [b]Lonkka[/b]
LH, Ruslan Fedotenko - [b]Polvi[/b]

Kokoonpanot:

New York Islanders

Maalivahdit:
34 - Wade Dubielewicz
60 - Mike Mole

Puolustajat:
44 - Freddy Meyer 24 - Radek Martinek
3 - Rob Davison 2 - Aaron Johnson
4 - Bryan Berard 6 - Matthew Spiller

Hyökkääjät:
20 - Sean Bergenheim 63 - Josef Vasicek 13 - Bill Guerin (C)
81 - Miro Satan 51 - Frans Nielsen 7 - Trent Hunter (A)
57 - Blake Comeau 10 - Richard Park 21 - Kyle Okposo
28 - Tim Jackman 27 - Jeremy Colliton 48 - Steve Regier


----------------

Philadelphia Flyers

Maalivahdit:
43 - Martin Biron
30 - Antero Niittymaki

Puolustajat:
44 - Kimmo Timonen (A) 5 - Braydon Coburn
6 - Randy Jones 21 - Jason Smith (C)
26 - Jaroslav Modry 26 - Jaroslav Modry

Hyökkääjät:
40 - Vinny Prospal 48 - Danny Briere 19 - Scott Hartnell
25 - Patrick Thoresen 18 - Mike Richards (A) 15 - Joffrey Lupul
24 - Sami Kapanen (A) 17 - Jeff Carter 22 - Mike Knuble
32 - Riley Cote 34 - Jim Dowd 9 - Scottie Upshall


Ennakot:

New York Islanders
Philadelphia Flyers
ESPN
NHL.com
 
Viimeksi muokattu:

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Morrison sopisi statukseltaan ja taidoiltaan kyllä ehdottomasti Islandersin sapluunaan; ei liian stara, mutta selvä vahvistus. Snow tullee tarjoamaan sopimuksia suuntaan jos toiseen kesän aikana, ainakin syytä olisi. Selvää ykkösketjuahan joukkue huutaa kuin kristítyt aikoinaan hoosiannaa.

Ainakin ykkössentteri,-laituri sekä -pakki olisi hankittava. Comrien ympärille saa toimivan kakkosen kyhättyä, mutta yhtään valmista ykkösketjun miestä ei tästä porukasta löydy. Paha on toki suunnitella kun ei tiedä minkä tason pelaajia on mahdollista saadakaan, mutta ainakin palkkakatossa on varaa tarjota hyvääkin korvausta pelimiehille.

Pakistoon oikeasti hyvä hankittu pakki, parinaan Witt sekä ehjä Campoli&Martinek muodostaisivat ok nelikon. Kolmoseen Sutton/Gervais/Davison/Meyer-porukasta joku ja yksi kiertäväksi, vakiomieheksi uutta verta rinnalle.

Ykköseen uusi sentteri sekä laituri, kolmannen lenkin voisi saada jostain omasta Hunter/Bergenheim/Satan(?)Okposo... Paljon löytyy myös hyökkääjiä, jotka tarvisivat vastuuta kehittyäkseen, mutta joiden varaan ei yksinkertaisesti voida laskea mitään: Park, Hilbert, Comeau, Tambellini, Nielsen... Muutamalle edellisistä täytyy näytön mahdollisuus vielä antaa,mutta kaikkia ei voida ehdoin tahdoin pitää, jos vähänkin parempaa olisi treidauksin tai vapaiden agenttien kautta tarjolla.

Okposo on tehnyt viidessä pelissä jo lähes saman kuin Tambellini yli 30:ssä.

Yritys vapaiden agenttien kohdalla tulee varmasti olemaan kova, katsotaan sitten mitä jää haaviin.
 
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Noniin, Kip Brennan tullaan (hyvin todennäköisesti) päästämään vihdoin irti kolmeksi viimeiseksi peliksi, eli Devilis peliin ja kahteen rivalryyn Rangers'ia vastaan. Vähäisiksi jäivät Kipperin esiintymiset saarella tällä kaudella, mutta parempihan se on myöhään, kun ei milloinkaan. Herralla on myös sopimus katkolla, mutta eiköhän se tulla kesällä uusimaan uskoisin näin. Muutenkin näkisin Brennan'in mielelläni Islanders'in kokoonpanossa heiluttelemassa nyrkkejä tarpeen vaatiessa. Esimerkkinä mm. ketjukoostumus Brennan-Park-Sim (jarru - 4.ketju) olisi aika päälikkö.

Lähteenä voitaneen pitää luotettavan ja hyvin Sound Tigers - Islanders akselin välisistä asioista perillä olevan janarin blogia:

http://www.thetigertrack.com/2008/03/update-kip-brennan-recalled.html

Eiköhän sitä tule olemaan tappeluketjuun asiaa tällä viikolla..
 

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Henkka tuolla yleisellä ilmoitteli, että palkkakattoa tullaan nostamaan 56.3 miljoonaan eli nostoa tapahtuu 6 miljoonaa. Islandersilla on tällä hetkellä ilmaa noin kuuden miljoonan verran palkoissa, eli nyt alkaa ainakin jo itselläni 08-09 syyhyämään, tulisiko joku oikeasti hyvä pelaaja Islesiin ensi kaudelle? (Poislukien mahdollinen unelmadrafti)

Ajattelin, että jokainen halukas voisi tähän ketjuun kirjoitella oman kausianalyysinsa rauhassa, sitten voitaisiin analysoida kautta ja lopuksi haukkua koko paska kausi pystyyn ja siirtyä odottamaan ensi syksyä :)
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Ajatuksissa oli lopuksi kirjoittaa jonkinlaiset todistukset joka pelaajasta, mutta loppukauden romahdus tekisi hommasta yhtä mielekästä kuin yrittää arvostella Delhin viemäreistä poimittuja kulkukoiria pedigreekriteerein. Positiivisten asioiden löytäminen vaatisi melkoista itsensä huijaamista, jos esimerkiksi paras pistemies ei ole edes päässyt yli 50 pisteen vielä ja maalikunkulla on huikeat 23 kassia. Parhaita onnistujia ovat melkeinpä ne, joiden vastuu on ollut sen verran vähäistä etteivät ole täysin pystyneet pettämäänkään.
 

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Hei! "Kausi on aina mukavaa päättää voittoon."

Noin sanoi jalkapallojoukkueelleni junnuvuosina aina valmentajamme. Ilmeisesti myös Islanders on kuunnellut tuota ohjetta, sillä viimeisessä ottelussa kusipäi.. eiku Ragsia vastaan otettiin maukas 3-4 SO-voitto Kaukoitä-Parkin maalatessa voitokkaan rankkariosuman. Myös Parkin kahden miehen alivoimalla tehty maali oli nautittavaa, samoin Okposon jatkuva hyvä vire.

Kausi laitettiin pulkkaan siis 79 pisteen voimin, sijoitus on 26 tai 27, riippuen siitä, voittaako Blues kaksi viimeistä matsiaan. Pidempi kausiraportti tulee luultavasti huomenna, sen voin jo nyt sanoa, että kausi oli paska.
 
Viimeksi muokattu:

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Kausianalyysi 2007-2008

Näin on saatu tämä kausi päätökseen Long Islandilla. Jottei totuus unohtuisi, on heti alkuun muistutettava, että tämä kausi oli huono, todella huono. Mistä tämä mahalasku sitten johtui? Jotta tuohon kysymykseen saisi asiallisen vastauksen, on palattava taaksepäin, aina kauden 05-06 loppuun, joka on surullisesti melko samanlainen tämän kauden kanssa.

Kaudelle 06-07 tehtiin merkittäviä muutoksia seuraan. "Mad" Mike Milbury tajusi viimein astua alas valtaistuimeltaan, hänen tilalleen GM:ksi valittiin Neil Smith. Smithin tapauksen tiedämme kaikki, hänhän lähti kävelemään reilun kuukauden kuluttua. Tämän seurauksena myös Pat LaFontaine lähti kävelemään. Smithin tilalle tuli lähinnä naurua aiheuttanut ex-backup maalivahti Garth Snow, joka hiljensi epäilijät todella nopeasti. Valmentaja Ted Nolan tuli loistavaan saumaan rakentamaan uutta joukkuetta.

Pelaajat, kuten Tom Poti, Sean Hill ja Brendan Witt sekä loppukaudesta seuraan saapuneet Marc-Andre Bergeron ja Freddy Meyer tulivat parantamaan puolustuspäätä huomattavasti. Kun yhtälöön lisäsi aina varman Radek Martinekin sekä yllättävän Chris Campolin, oli puolustus timanttisessa kunnossa.

Eikä hyökkäyspäässäkään sen huonommin pärjätty. Matkamiehet Mike Sillinger ja Chris Simon yhdessä Richard Parkin Ja Viktor Kozlovin kanssa tulivat vahvistamaan hyökkäyspäätä. Loppukaudesta jo vahvaan Jason Blaken, Miroslav Satanin ja Alexei Yashinin johtamaan ryhmään liittyivät vielä Richard Zednik sekä komeettasiirto Ryan Smyth. Oli aika aloittaa hurja nousu kohti pudotuspelejä, jotka myös saavutettiin. Uskomaton nousu kulminoitui New Jerseyssä rangaistuslaukauskilpailuun, jota katsottiin kirjaimellisesti henkeä pidättäen. Dubi nollasi Brylinin ja ihme oli tapahtunut, Toronto ja Montreal oli takana.

Pleijareissa vastaan asettui Idän ykkönen, Buffalo Sabres. Tuon ottelusarjan epäselvät maalit ja epäilyttävät rangaistukset tiedämme, hieno taistelu kuitenkin. Kaudesta jäi kuitenkin hienoja muistoja, kuten Jason Blaken upeat 40 maalia ja koko jengin positiivinen ja katsojaystävällinen taisteleva pelityyli.

---

Kausi 2007-2008 piti aloittaa siitä, mihin kaudella 06-07 jäätiin, pleijaripaikalla. Heti kauden alussa otettiin kuitenkin luulot pois, kun pelaajapajatso alkoi tyhjentymään oikein kunnolla. Lähtijöiden lista verrattuna sisään tulleisiin oli aika uskomattoman tyly:

Lähteneet:
Tom Poti
Jason Blake
Richard Zednik
Viktor Kozlov
Ryan Smyth
Sean Hill
Arron Asham
Alexei Yashin

Tulleet:
Jon Sim
Ruslan Fedotenko
Bill Guerin
Josef Vasicek
Mike Comrie
Tim Jackman
Matthew Spiller
Joey MacDonald
Darryl Bootland
Aaron Johnson

Eli kun viime kauden silkkiset Blake, Poti, Smyth, Kozlov ja Asham lähtevät, tulee tilalle Fedotenko, Guerin, Vasicek, Comrie ja SIM-kortti?

Kun noita yhtälöitä tarkastelee, ei tarvitse olla selvännäkijä, miten tulee käymään. Mutta kyllä rimanalituksessakin jokin raja pitäisi olla. Paras pistemies Mike Comrie saavutti huikeat 49 pistettä. Ja parhaana maalinsylkijänä kunnostautui Bill Guerin 23 maalillaan. Islanders teki lisäksi vähiten maaleja koko liigassa. Tarkoituksena oli käydä kausi läpi pelaaja pelaajalta, mutta tuntuu melko turhalta, onnistujia oli niin vähän.

Onnistujista voisi kuitenkin pari sanaa tässä vielä sanoa, Ensinnä tulee mieleen Sean Bergenheim, joka onnistui vihdoin murtautumaan avaukseen, ja onnistui myös pysymään siellä. 10 + 12 ei ole pahempi suoritus tuolla peliajalla.

Myös Kyle Okposon nosto ylös oli yksi loppukauden harvoista valopilkuista, 2 +3 yhdeksässä matsissa ei ole ollenkaan hassumpi NHL-debyytti. Kylen on paljon helpompi jatkaa tuosta ensi kaudella, kun on muutama peli alla.

Myös Ruslan Fedotenko väläytteli Josef Vasicekin tavoin ajoittain hienoja esityksiä, mutta johonkin he aina katosivat. Tankki ei tosin täysiä pelejä pelannut.

Puolustajista Brendan Witt ja Andy Sutton pelasivat kelpo kaudet, ja antoivat monille vastustajille kunnon tyrmäyksiä, loukkaantumiset riepottelivat vain näitäkin herroja.

Loppukaudesta ylhäällä nähtiin ties mitä AHL-miehiä, joista ei kannata sanoa sen enempää,. Heikot esitykset vaikeissa paikoissa eivät ole hyvä yhdistelmä. Ensi kaudella kaikki pitäisi jälleen kerran tehdä eri tavalla kuin tällä kaudella, tätä "joka toinen on hyvä kausi"-vauhtia ensi kaudelta voidaan odottaa jonkin verran.

Katsellaan.
 
Suosikkijoukkue
New York Islanders
DiPi'n lonkka kunnossa, yollä lototaan..

Rick "DP" DiPietro'n leikkaus sujui odotetulla tavalla ja lonkka saatiin hiottua hyvään kuntoon. DP tulee siis varmuudella olemaan 100% kunnossa ennen treenikauden alkua.

http://islanders.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=359496

Yöllä sitten Draft-lottoa kellon näyttäessä aikaa 03.00. Mahdollisuudet Stamkos'iin (ykkösvaraukseen) ovat pienet, mutta olemassa, joten toivotaan parasta.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Kun noita yhtälöitä tarkastelee, ei tarvitse olla selvännäkijä, miten tulee käymään. Mutta kyllä rimanalituksessakin jokin raja pitäisi olla. Paras pistemies Mike Comrie saavutti huikeat 49 pistettä. Ja parhaana maalinsylkijänä kunnostautui Bill Guerin 23 maalillaan. Islanders teki lisäksi vähiten maaleja koko liigassa. Tarkoituksena oli käydä kausi läpi pelaaja pelaajalta, mutta tuntuu melko turhalta, onnistujia oli niin vähän.

Islandersin hankintojen kausi oli suorastaan ainutlaatuinen. Yksikään hankinnoista ei onnistunut pelaamaan kykyjensä yläkanttiin ja oikeastaan näyttää kuin siellä olisi menty koko kausi ilman ykkösketjua. Suorastaan surullista. Ensin Yashinien ulostaminen tuntui hyvältä idealta (ja olikin), ja Jason Blake turhan kalliilta pidettäväksi, mutta siellä pitäisi jokun pelata oikean ykköskentän tehoilla. Silti Ted Nolan sai kyllä puolustuksen ojennukseen ja joukkueen taistelemaan, muttei voi jossitella muuta kuin että koko dominojono kaatui Ryan Smythin päättäessä jatkaa uraansa muualla.

Mistä sitten apu ensi kaudelle? Joukkueen pitäisi onnistua saamaan joku melkoinen kaappaus kesän vapaista agenteista, mutta vaikealta näyttää.

Onnea joukkueen kokoamisessa.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Islandersin hankintojen kausi oli suorastaan ainutlaatuinen. Yksikään hankinnoista ei onnistunut pelaamaan kykyjensä yläkanttiin ja oikeastaan näyttää kuin siellä olisi menty koko kausi ilman ykkösketjua.

Noh, ei sentään kai ainutlaatuista, koska nyt sentään tiesivät Long Islandilla mitä odottaa (tai siis tiesivät olla odottamatta mitään), mutta kyllä paljon pahempia mopolla suohon-tason kyntämisiä odotusarvoisesti huimasti kovempien pelurien kanssa löytyy vuosituhannevaihteesta samalla etuliitteellä varustetusta isoveliseurasta. Toki rämpiminen Manhattanilla oli sen verran monivuotista ettei sitäkään ihan ainutlaatuiseksi kehdanne kutsua. Tuskin kukaan kuitenkaan realistisesti odotti ainoan lupaavan kautensa jälkeen sopimuskiistoilla uransa pilanneelta edmontonilaiselta 175-senttiseltä tapilta ykkössentterin peliä taikka 37-vuotiaalta veteraanilta, joka 14 kauden aikana oli neljä kertaa yleensä ylittänyt 30 maalia, toista peräkkäistä >35 kaapin kautta. Kakkostason hankinnoista esim. menneellä SC:n voittomaalilla uraansa tekohengittävältä alisuorittajalta, markolepaus-lorun kaltaiselta tsekiltä tai harjoistuspelien pistepörssejä hallitsevalta matkalaukkumieheltä tuskin odotettiin muuta kuin lämmintä kehoa täyttämään aukkoja rosterissa.

Kukaan ei toki pelannut kykyjensä yläkanttiin, kuten mainitsit, mutta saa olla ottanut GM pari kiekkoa liikaa päähänsä luukkua aukoessaan, jos jotain ihmemiehiä näistä hankinnoista odotti.

Ikävältä Islesin kannalta näyttää myös tämä mystinen numerosarja: 35-27-16 eli Vanhan Kehnon työsulkukauden jälkeinen maalisaldojen kehityssuunta. Sama trendi näkyy myös pisteissä 66-59-41.

Onnea täältäkin kesän koitoksiin, koska sitä varmasti tarvitaan.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Kukaan ei toki pelannut kykyjensä yläkanttiin, kuten mainitsit, mutta saa olla ottanut GM pari kiekkoa liikaa päähänsä luukkua aukoessaan, jos jotain ihmemiehiä näistä hankinnoista odotti.

Juu, tätä painotin. En odottanut playoff-lukemia tai ihmeitä, tai Manhattanin tyylisiä "varmoja karkeloita", mutten toisaalta Sylvain Turgeon-lukemiakaan kuitenkin aikanaan asiallisilta pelimiehiltä, tai nyt isompaan rooliin päässeiltä slaaveilta, edes yksi läpimurto tai jotain. Huikeat kädet edelleen omaava Satan, ja "kunnon näyttöpaikan" saaneet Vasicek ja Fedotenko, vain 16 maalia per mies. "Ei väkisin".
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Sangen surkuhupaisaa tervanjuontia kieltämättä oli tämä kausi 2007-08, jossa ehdottomasti parasta oli sen loppuminen. Saas nähdä mitä tapahtuu kesällä, viedäänkö tuhkatkin pesästä ja mennään ensi kausi totaalisella AHL-miehistöllä? Imua tuskin kauheasti Long Islandille löytyy ikävä kyllä. Kunhan edes lähdettäisiin siitä, että olisi joku selkeä ykkösketju ja etenkin sen keskellä joku kovempi tekijä, kuin Mike Comrie(Sitä Morrisonia kannattaisi kalastella Vancouverista..). Laidoille myöskin jotain aivan muuta, kuin näivettyneitä billguerineja tai muita auringonlaskuun ratsastajia.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Eli eipä sitten tippunut Islandersille ensimmäistä varausvuoroa, vaan se odotettukin numero 5. Stamkos ainakin jää siis saamatta, mutta toivottavasti Long Islandilla pystytään haalimaan edes jotain muuta hyvää..
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Pisti silmään tuolta HFBoardsin keskusteluista, että Islanders olisi saanut MAB:sta vaihdossa nimenomaan Oilersin kolmoskierroksen varauksen eikä Ducksien omaa. Osaako joku sanoa oliko näin?

Jos oli, niin kyseinen vuoro on tehnyt mukavan kierroksen. Oilershan laittoi kyseisen vuoron ensin MAB:n kylkiäiseksi vaihdossa Grebeshkoviin. Viime kesänä Oilers halusi vuoron takaisin ja lähetti Islandersiin kakkoskiekan vuoron ja sai bonuksena vielä Allan Rourken Edmontoniin. Tunnetustihan Oilersin kolmen ekan kierroksen varaukset matkasivat sitten Anaheimiin korvauksena Penneristä ja nyt jos tuo alussa mainitsemani tieto pitää paikkansa, niin vuoro olisi palannut Islandersiin. Mikäköhän mahtaa olla ennätys saman vuoron siirtelyssä.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
MAB, Ducksit, Oilers, Islanders sekä draft pickit ovat poukkoilleet kyllä puolelta toiselle, mutta ainakin Wikipedian mukaan viimeisin vaihto toi Anaheimin kolmannen kierroksen varausvuoron...toki Oilersinkin kolmas vuoro oli Long Islandilla hetken. Taitaa näiden organisaatioiden toimistolla löytyä kahden muun numerot pikavalinnasta.

EDM 3rd round
1.The Edmonton Oilers' third round pick will go, along with first and second round picks, to the Anaheim Ducks due to Anaheim's decision not to match an Oilers' offer sheet to restricted free agent Dustin Penner on August 2, 2007[1].
2.Earlier, this pick temporarily went to the New York Islanders due to a trade on February 18, 2007 that sent Marc-Andre Bergeron and this pick to the Islanders in exchange for Denis Grebeshkov.
3.Edmonton reacquired this pick due to a trade on July 5, 2007 that sent Anaheim's 2nd round pick in 2008 to the Islanders in exchange for Allan Rourke and this pick.

ANA
The Anaheim Ducks' third round pick will go to the New York Islanders due to a trade on February 19, 2008 that sent Marc-Andre Bergeron to the Ducks in exchange for this pick.
 

kaksoismetro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Virmasen herrasväki
Lähtijöiden lista verrattuna sisään tulleisiin oli aika uskomattoman tyly:
Eli kun viime kauden silkkiset Blake, Poti, Smyth, Kozlov ja Asham lähtevät, tulee tilalle Fedotenko, Guerin, Vasicek, Comrie ja SIM-kortti?

Kun noita yhtälöitä tarkastelee, ei tarvitse olla selvännäkijä, miten tulee käymään. Mutta kyllä rimanalituksessakin jokin raja pitäisi olla.

Tästä en ole ollenkaan samaa mieltä. Smyth tietysti pelasi Islesissa vain loppukevään 2007, joten hänet voi joka tapauksessa jättää pois laskuista. Mielestäni se todellinen menetys oli yleinen sylkykuppi Jashin, jonka rinnalla Blake nousi urallaan uudelle tasolle. Blake puolestaan ei ollut pidetty joukkuepelaaja, mikä vaikeuttaa arviointia menetyksen vaikutuksista, vaikka pelaajatyyppinä Blake sopikin Nolanin pelityyliin hyvin. Ashamin pelillisen panoksen korvasi jo Bergenheimillä. (Asham muuten pudotti Spillerin aika näppärällä oikealla tässä loppukaudesta. Ei sentään samanlainen tyrmäys, jonka Kip Brennan tarjosi farmissa TJ Reynoldsille, mutta Spillerin vitutus jäähyboksissa oli käsinkosketeltava.) Kozlovin menetys niin ikään oli pelillisesti lähinnä kosmeettinen, jos ei tuijota pelkkiä pistetilastoja. Toki yv:llä Kozlov olisi saattanut tehdä muutaman lisämaalin, joilla Isles ehkä olisi ollut taulukossa pykälän korkeammalla. Poti oli hyvä yleispuolustaja, josta oli iloa myös erikoistilanteissa. Häntä ei onnistuttu korvaamaan, mutta tästä huolimatta kyse ei ollut korvaamattomasta pelaajasta muuten kuin Bergeronin yv-tehojen kannalta. Poti on kuitenkin se pelaaja, jonka olisin näistä UFA-lähdöistä (pl. Smyth) mieluiten pitänyt joukkueessa.

Tosiasia on, että ennen järkyttävää loukkaantumissumaa Islanders oli vielä pudotuspeliviivan valoisammalla puolella. Isles-laiva upposi siis vasta loppukaudesta, ei suinkaan kesän hankintojen vuoksi. Maaliskuussa Islanders pelasi 14 ottelua, joista tuloksena 11 tappiota, ja juuri maaliskuussa puolet jengistä tuntui olevan sairastuvalla, minkä kaaoksen seurauksena farmista pääsi pari kentällistä kokeilemaan myös ylhäällä.

Loukkaantumisten vuoksi pakistosta oli yhdessä vaiheessa yhtä aikaa sivussa Witt, Campoli, Gervais, Sutton ja alkukauden seitsemäs puolustaja Johnson! Mikään joukkue ei kestä tuollaisia menetyksiä. Ajatusleikkinä voisi ottaa Red Wingsin pakistosta pois Lidströmin, Rafalskin, Stuartin, Cheliosin ja Lebdan. Tai Ducks-pakistosta Prongerin, Beaucheminin, Schneiderin, O'Donnellin ja DiPentan. Jossain pelissä sekä Matthew Spiller että Rob Davison taisivat pelata yli 20 minuuttia mieheen. Huvittavaa sinänsä, vaikka ihan jämäköitä jämäpakkeja ovatkin. Hyökkääjistä Satan tiettävästi pelasi lähes koko kauden enemmän tai vähemmän loukkaantuneena. Joukkueen ehkä tärkeimmän sentterin Mike Sillingerin lonkka ei lopulta enää kestänyt pelaamista tammi-helmikuun vaihteessa, ja Sillingerin oli pakko luovuttaa pitkäaikainen taistelu ja jäädä sairaslomalle. Wittin kohdalla loukkaantumissavotta alkoi tammikuussa. Näihin aikoihin (ja loukkaantumisista huolimatta) Isles kuitenkin taisteli edelleen vahvasti pudotuspelipaikoista sijoituksen vaihdellessa puolin ja toisin pleijariviivaa. Silloin ei ollut olemassa vielä mitään merkkejä loppukauden romahduksesta.

Freddie Meyer muuten pelasi pari aivan huikeaa peliä Wittin korvaajana, ja itse asiassa hän nosti tasoaan jo Martinekin ollessa sivussa. Tällä kaudella käsitin, miksi Snow viime vuonna hehkutti Meyeria nuoreksi Sean Hilliksi.

Mielenkiintoista nähdä, mitä pakistolle tapahtuu kesän aikana. Jack Hillen sainattiin suoraan yliopistosarjasta, koska Isles tarvitsi epätoivoisesti peliä rakentavaa puolustajaa. Hillen kuitenkin aloittanee ensi kauden farmissa. Berardin ja Davisonin sopimukset umpeutuvat, enkä jaksa uskoa, että ainakaan molemmat jatkaisivat, ehkei kumpikaan. Gervais, Johnson, Spiller ja Fata ovat rajoitettuja vapaita agentteja. Gervais'n Isles pitää varmasti, vaikka tällä kaudella taso pääsi heilahtelemaan. Witt, Martinek, Campoli, Sutton ja Meyer ovat varmoja jatkajia.

Ja Dubielewicz osoitti olevansa helposti kakkosveskaritasoa NHL:ssä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös