New Jersey Devils 2023–2024

  • 139 517
  • 871

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
- Lazar on kivenkova taistelija. Aina eka tilanteissa, eikä jätä mitään puolitiehen. Ehdottomasti käyttöä bottom 6-roolissa
Tykkään Lazarin taisteluilmeestä. Menee silti osastolle 0+0 eli ei saa oikein mitään hyökkäyspäässä aikaan. Nelosessa menee, mutta vaikea saada kyseiseltä ketjulta enää yhtä paljon tehoja aikaan kuin vaikka Woodin kanssa, joka sai roolissaan turhan paljon kritiiikkiä osakseen. En minä Woodin sopparia kaipaa Devilsiin, mutta ei Lazarista ole kyllä paikkaamaan häntä. Kolmosessa ei todellakaan pitäisi peluuttaa, ja pelkään vähän, että hänestä tulee Ruffille hyökkäysosaston Brendan Smith. No, Lazar ei sentään vahingoita omaa joukkuetta, kuten Smith. Ellei sitten ota turhia jäähyjä, kuten viime pelissä.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tykkään Lazarin taisteluilmeestä. Menee silti osastolle 0+0 eli ei saa oikein mitään hyökkäyspäässä aikaan. Nelosessa menee, mutta vaikea saada kyseiseltä ketjulta enää yhtä paljon tehoja aikaan kuin vaikka Woodin kanssa, joka sai roolissaan turhan paljon kritiiikkiä osakseen. En minä Woodin sopparia kaipaa Devilsiin, mutta ei Lazarista ole kyllä paikkaamaan häntä. Kolmosessa ei todellakaan pitäisi peluuttaa, ja pelkään vähän, että hänestä tulee Ruffille hyökkäysosaston Brendan Smith. No, Lazar ei sentään vahingoita omaa joukkuetta, kuten Smith. Ellei sitten ota turhia jäähyjä, kuten viime pelissä.
Ja tohon nelosen tehoiluun/tehottomuuteen ei myöskään auta Bastianin 0+0.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Meinasin edellisen pelin jälkeen tulla iloitsemaan: ”Uskotteko kotona, Holtz on näyttänyt kaksi peliä putkeen vakavalta NHL-pelaajalta!”

Mutta täällä olikin jo nostettu esiin, että ei sitten saanutkaan kunnolla peliaikaa viime pelissä, joten laitankin vain: ”Eih.”

Howitzeri on sopinut neloseen yllättävän hyvin. Siinä kokoonpanon julkistuksen aikaa olin jo vähän, että nytkö se alamäki ja hautautuminen alko, mutta mitä vielä. Holtz painoi kaasua vain enemmän, vähän samaan tapaan kuin uumoilin samalla tontilla käyvän Meierille. Nyt molemmat mainitut pelaajat ovat noususuhdanteessa, joten lisää peliaikaa, kiitos.

Eniten ihmettelen Mercerin peluutusta vasemmalla. Varsinkin jonkun Lazarin tieltä. Ei varmasti helpota takalukkoa, kun vetää eri puolella kuin koko viime kaudella.

Vaikka Minnesotakin painoi kiekkoa pörsään, kyseessä oli kauden ensimmäinen peli, jossa tykkäsin myös puolustavien pelaajien panoksesta kauttaaltaan. Bahl, Siegenthaler, Marino, Lazar, McLeod ja Haula. Hyvää rutistusta koko joukolta.

Pelin hehkein hetki oli, kun Jack Hughes puolusti 1vs1-tilanteessa Kaprizovia alimpana pelaajana ja onnistui voittamaan tuon taiston. Tämä fani arvostaa.

Mainittava myös, että toistaiseksi olen tykännyt Brattin käytöstä alivoimalla. Tulokaskaudellaanhan Bratt oli varsin pitkään osa alivoimanelikoita ja silloin hyvin syöttölinjoja lukeneella junnulla oli kyllä yritystä, mutta purut ja katkot jäivät vähän piippuun.
Nyt tuntuu, että tällainen alivoiman lisävastuu on saanut muuten 5-5-puolustuskuvioissa eteenpäin varastavan kiiturin paremmin pelin ytimeen ja ns. näyttämään laajempaakin johtajuutta, kun on siellä muiden mukana maaliviivan tasolla sohimassa kiekkoa pois. Hyvä kokeilu tähän kohtaan kautta.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Devilsin prospectit aloittanut ihan vahvasti kautensa. Seamus Casey on tehny 8 NCAA ottelussa tehot 4+10=14. Casey on erittäin lupaava ja hyvin luisteleva puolustaja. Tulevaisuudessa kun tulee palkkakaton myötä tiukkaa niin Fitzgerald voi helpottaa hommaa, jos saa Hamiltonin treidattua. Nemec sieltä on tulossa myös oikealle puolelle mikä voisi puoltaa tuota ratkaisua. Luke on vienyt Hamiltonin paikan myös ykkösylivoimalla jo tässä vaiheessa.

Case Stillman on aloittanut uransa Uticassa yllättävän pirteästi. Ekaan 6 peliin 5 pistettä. Pelejä en ole nähnyt, mutta eiköhän se peli ole kulkenut ihan mallikkaasti noilla tehoilla. Stillmanista en usko olevan top6 hyökkääjiksi NHLssä, mutta varmasti voi olla tulevaisuudessa hyvä bottom6 pelaaja. Oli kuitenkin 1 kierroksen varaus, joten kyllä hän tulee saamaan hyvän mahdollisuuden, vaikka tuota varausta on Devils fanien toimesta vähän kyseenalaistettu.

Lenni Hämeenahon alku kausi Ässissä on ollut myös loistava. 9+5 tehot 18 peliin ja joukkueensa paras pistemies ja maalintekijä! Tovottavasti Hämeenahosta saadaan seuraava Suomalainen tähtipelaaja NHLään!
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Erinomainen raportti @NJEspoo, eikä siihen paljoakaan lisättävää.
Muutamia omia ja erilaisia havaintoja alkukaudesta, josta kaikki pelit on tullut seurattua suurella mielenkiinnolla, pl. Montreal-voitto.

Lokakuun pistesaldo on oikeastaan tilastollisesti ja tuloksellisesti erinomainen, kun se suhteutetaan peliesityksiin, jotka ovat olleet vähintään ailahtelevia. Yhtään solidia 60-minuutin esitystä en ole vielä nähnyt ja ei se mitään, alkukaudella tämä on tyypillistä. Olin kuitenkin viime viikon live-peleissä näkevinäni nousujohteisuutta ja pelin kehittymistä, erityisesti Caps-pelin jälkeen. Tämä riittää mielestäni mainiosti jatkossa, kun huomioidaan tasainen pistekertymä. Suoraviivaisuutta joukkue kaipaa selkeästi ja uskon vieraskiertueen tässä helpottavan. Jos joku turhautti pelejä katsellessa, niin tyhjien takatolppien haku hyviltä paikoilta ja katsomon yleisin huuto lgd:n jälkeen olikin: shoot, just shoot it! Noh, yleensä maestrot eivät vetäneet ja tulihan sieltä upeita syöttökuvioita ja maalejakin, mutta fiilis hukatuista mahdollisuuksista jäi myös vahvasti.

Samaa mieltä siitä, että saavutetuista pisteistä voidaan kiittää pitkälti laadukasta hyökkäysosastoa, joka on kiistatta tämän joukkueen vahvuus. Ajatelkaa, että kärkiyhdeksikön osalta kaikki sylinterit eivät ole lähellekään maksimitehoilla ja -käytössä (-Mercer,Hischier ja Meier). Jos saadaan kaikki palikat pelittämään samaan aikaan(vertailukohtana viime kausi) ja Hughes tarjoaa koko kauden Hart-tason tekemistä ja Brattista kasvaa tuollainen 90-pisteen tukitykki, niin tässä on kauden 23-24 top3-hyökkäys. Tämä enemmän jossittelua, koska pitkä kausi jne., mutta esimerkiksi Caps-pelin viisiminuuttinen näytti tätä tehoa täysin sysipaskankin pelin sisällä. Ylivoimaprosenttien pysyessä yli kolmessakympissä tämä väite saisi lisää lihaa luiden ympärille.

Yhtä asiaa hyökkäyksessä olen miettinyt, eli Meierille "oman" kentän antamista. Siten meillä olisi parhaat playdriverit (Hughes ja Bratt lisäksi) vetämässä omia kenttiä ja tästä on jo kahden jälkimmäisen osalta hyvää näyttöä ja eikö Meier ollut tässä roolissa SJ:ssa? Miten muut näkevät, meneekö vähän hukkaan Jackin vieressä, sillä hänellä on vielä paljon hyödyntämätöntä potentiaalia? Minusta olisi pidemmän kokeilun arvoinen, jotta saataisiin niitä vahvoja hyökkäysalueelle ajoja ja laukaisumäärien nousua jne. Etenkin nyt, jos Nico on pidempään poissa.

Paljon täällä on lausuttu Holtzista, L Hughesista ja Smithistä. Ekalle lisää mahdollisuuksia näyttöjensä perusteella(epäilen tätä edelleen hieman), toisen upside on niin huikea, että puolustussekoilut kestää ja jälkimmäistä pitänee vain sietää toisella tavalla, tosin vähintään maalin se maksaa joka peliin.

Sitten loppuun yleistä hehkutusta Devilsistä kaukalon ulkopuolelta. Joukkueen kasvu kärkeä kohdin ja odotukset sekä omien huippujen kasvaminen ei jäänyt huomiotta New Yorkissa. Joukkueella oli häkki täynnä tai lähes täynnä kaikissa viime viikon peleissä, mitä ei todellakaan voinut sanoa Islesin tai Flyersin peleissä. Myös itse ottelutapahtuma ja siihen liittyvät viihdeosiot olivat omaan silmään hyvät ja paljon viihdyttävämmät sekä monipuolisemmat kuin naapureilla. Rags oli vierasreissulla, joten se jäi tällä kertaa välistä, mutta kahdella viime kaudella MSG:ssa käyneenä, uskallan väittää ettei jää yhtään hävettävää meillä sinnekään suuntaan. Devils-kamaa ja esim. Hughesia näkyi muuallakin ja yleisesti katukuvassa. En nyt mistään Devils-ilmiöstä ala höpöttelemään, mutta perustellusti voin sanoa, että joukkueen ympärillä on hyvä sekä näkyvä boogie. Toivotaan sen kantavan ja joukkueen edesottamukset antavat ainakin uskoa viihdyttävästä kaudesta. Jos viihde edellä mennään koko kausi, niin menestyksestä ei välttämättä tarvitse vielä haaveilla, mutta on tätä raikasta katsella.

Vaikka kapu on poissa, niin odotan tulosta neljän pelin vieraskiertueelta. Nyt turhat kaartelut ja ylimääräiset passit pois ja perustekemisen kautta, taitotaso kyllä hoitaa riittävän määrän paikkoja. Wild on heti hyvä mittari, veemäisen sitkeä ja hyvä joukkue, vaikka huipputalenttia ei liikaa olekaan.
 
Viimeksi muokattu:

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Minnesotasta 5-3 voitto. Hyviä pätkiä jälleen solidia vieraspeliä ja hyökkäys sekä ylivoima pysyivät tehokkaana. Sitten vastapainoksi taas tuttuja puolustuspään hasseja ja Vanecekilta omituisia maaleja(toinen ja kolmas). Niin kauan, kuin hyökkäys pysyy tällä teholla ja hakkaa 4-5 maalia peliin, niin näytämme olevan vahvoilla. Kyllä tämä peli olisi pystytty parempana päivänä tappamaan jo ennen viimeistä vitosta, mutta näin tällä kertaa ja toki Wildilla pomppi myös pari kertaa vaarallisesti maalialueella.

Kärkijätkät pysyivät pääosin kuumina. Hieman mietin ennen loppua, että vähän säälittää toista yv-kenttää ja Hamiltonia, joka istuu penkillä puremassa tuppia. Lopussa pääsi kentälle ja iski heti ja toki tyylilleen tutusti päästi kaverin pelissä myös läpiajoon. Ei täysin Devilsin pelaamista kuvaava esitys, mutta toisaalta antaa kuvan siitä vuoristoradasta, jolla moni pelaaja vielä on.

6-2-1 on hieno saldo ja voitot rakentavat itseluottamusta, tästä on hyvä jatkaa Bluesin vieraaksi back to back-pelien jälkimmäiseen osaan.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Viime yön pelissä oli myös isossa roolissa se, miten Devilsin jätkät piti pintansa, vaikka välillä oltiin melkoisen paineen alla. Ekan erän alussa ja varsinkin kolmannen erän alkupuolisko oltiin melko ahtaalla, mutta vastustajan paineelle laitettiin silti aina stoppi ennen ku mitään liian vakavaa ehti tapahtua.

Vanecekilla tuntu muutenkin olevan monesti vaikeuksia jäljittää kiekkoa ja luultavasti sillä oli osansa Minnesotan kahdessa maalissa. Vastapainoks kuitenkin otti jälleen kerran isoja torjuntoja mm. yks, missä sai hikisesti venytettyä luistimensa takatolpalle maalin ammottaessa tyhjyyttään.

Yleisesti ottaen hyvä peli. On tota ylivoimaa vaan hieno katsoa... Pelasko muuten neloskenttä vikassa erässä yhtään, vai kuvittelinko vaan omiani?

Kohti seuraavaa!
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Maalivahtikuvio on kyllä mielenkiintoinen. Joukkue taistelee voitosta kovan yv:n ja muutenkin hyökkäyspelin ansiosta joka niitä ylivoimia aiheuttaa. Pudotuspeleissä homma ja linja valitettavasti muuttuu. Silloin ei alle 90% veskoilla pärjää. Onhan toki tuossa ollut paljon myös puolustuksen aiheuttamia maaleja ja annan kyllä aikaa mutta toivottavasti Fitzyllä on jokin plan-b plakkarissa. Itse toivottaisin Saroksen mielelläni tervetulleeksi ja Preds voisi keskittyä Askarovin aikakauteen. Ja ei mitään hajua mitä toiseen suuntaan voisi olla liikuteltavissa pickien ja Vitekin lisäksi.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Maalivahtikuvio on kyllä mielenkiintoinen. Joukkue taistelee voitosta kovan yv:n ja muutenkin hyökkäyspelin ansiosta joka niitä ylivoimia aiheuttaa. Pudotuspeleissä homma ja linja valitettavasti muuttuu. Silloin ei alle 90% veskoilla pärjää. Onhan toki tuossa ollut paljon myös puolustuksen aiheuttamia maaleja ja annan kyllä aikaa mutta toivottavasti Fitzyllä on jokin plan-b plakkarissa. Itse toivottaisin Saroksen mielelläni tervetulleeksi ja Preds voisi keskittyä Askarovin aikakauteen. Ja ei mitään hajua mitä toiseen suuntaan voisi olla liikuteltavissa pickien ja Vitekin lisäksi.
Peukku tälle ajatukselle.

Samanlaisia ajatuksia myös täällä ja kun Helle meni sivu suun (ehkä onneksi näin), niin olen ajatellut Fitzin vetävän juuri tämän Juuse-kortin jotenkin takataskusta. Nashville ei näytä varsinaisesti lennossa olevan ja vaikea spekuloida mahdollisia palasia, mutta uskon treidin tulevan kauden aikana - eikä siis välttämättä juuri Nashvillen kanssa. Vanecek on ok, muttei riittävän hyvä ja tästä näkemyksestä ei alkukausi anna aihetta peruuttaa. Schmid on vielä katsomaton kortti ja olisi kyllä Juusen kanssa oiva kaksikko. Fitz on osoittanut, että uskaltaa vetää liipaisimesta ja osumatarkkuus on hyvää luokkaa, joten luotan tämän harkintaan sekä ajoitukseen. Ja luotan siihen, että isokin treidi tapahtuu, jos joukkueen menestys on tuolloinkin juuri mv-pelistä kiinni.

Ensi yönä toivottavasti Akira S saisi taas kevään ja harjoituskauden vireestä kiinni.
 
Maalivahtikuvio on kyllä mielenkiintoinen. Joukkue taistelee voitosta kovan yv:n ja muutenkin hyökkäyspelin ansiosta joka niitä ylivoimia aiheuttaa. Pudotuspeleissä homma ja linja valitettavasti muuttuu. Silloin ei alle 90% veskoilla pärjää.

Ja kun katsoo tätä vielä esim. maaliodottamien kautta, niin molemmat Devils-molarit ovat olleet ns. häviäviä maalivahteja. Toisin sanoen päästäneet odottamaa enemmän maaleja. Vanecek varsin niukasti negatiivinen -0,17 maalia per 60 min. Schmidin vastaava lukema -0,53 maalia. Tilastot MoneyPuck.
 

Meikäpoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils
Itse liityn maalivahtikeskusteluun mukaan ja edustan sitä koulukuntaa, jonka mielestä joukkueen tärkein pelaaja on ehdottomasti ykkösmaalivahti. Tämän jälkeen tulee ykkössentteri ja kolmantena ykköspakki. Vieroksun myös hieman nykytrendiä, joka on pidemmän aikaa ollut valloillaan, jossa joukkueissa ei ole selkää ykkösmaalivahtia, vaan maalivahdit ovat 1A/1B -peluutuksella. Ymmärrän, että tällä haetaan sitä, että molemmat maalivahdit aidosti kirittävät toisiaan entistä parempiin suorituksiin, kun kova kilpailutilanne on koko ajan läsnä. Tämä minimoi myös hieman loukkaantumisia, kun kumpaakaan ei tarvitse ainakaan ylipeluuttaa rikki.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että joukkueelle on selkeämpää se, että joukkueessa on selvä ykkösmaalivahti johon luotetaan ja joka pelaa paljon. Puolustukselle selkeämpää pelata kun takana on useammin sama maalivahti, joka ohjaa peliä tietyllä tavalla ja haluaa puolustuksen pelaavan tilanteet tietyllä tavalla, eikä niin, että ennen jokaista ottelua arvotaan, että kuka pelaa. Tietenkään ykkösenkään ei ole tarvetta pelata mitään 70 ottelun runkosarjoja Brodeur tyyliin, vaan siten, että ykkösmaalivahti on kovan tason maalivahti ja pystyy sen n. 60 peliä hoitamaan ja kakkonen pelaa joka neljännen ottelun, kun ykkönen huilaa.

Itselläni varmaan osin Brodeurin haamu devils -maalilla vielä vaikuttaa mielipiteeseeni mutta ehdottomasti kova ykkönen sisään, esim. Saros, mikäli vain mahdollista. Kuten täälläkin jo todettiin, niin mahdollisissa pudotuspeleissä keskinkertainen maalivahtipeli ei vain riitä.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Itse liityn maalivahtikeskusteluun mukaan ja edustan sitä koulukuntaa, jonka mielestä joukkueen tärkein pelaaja on ehdottomasti ykkösmaalivahti. Tämän jälkeen tulee ykkössentteri ja kolmantena ykköspakki. Vieroksun myös hieman nykytrendiä, joka on pidemmän aikaa ollut valloillaan, jossa joukkueissa ei ole selkää ykkösmaalivahtia, vaan maalivahdit ovat 1A/1B -peluutuksella. Ymmärrän, että tällä haetaan sitä, että molemmat maalivahdit aidosti kirittävät toisiaan entistä parempiin suorituksiin, kun kova kilpailutilanne on koko ajan läsnä. Tämä minimoi myös hieman loukkaantumisia, kun kumpaakaan ei tarvitse ainakaan ylipeluuttaa rikki.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että joukkueelle on selkeämpää se, että joukkueessa on selvä ykkösmaalivahti johon luotetaan ja joka pelaa paljon. Puolustukselle selkeämpää pelata kun takana on useammin sama maalivahti, joka ohjaa peliä tietyllä tavalla ja haluaa puolustuksen pelaavan tilanteet tietyllä tavalla, eikä niin, että ennen jokaista ottelua arvotaan, että kuka pelaa. Tietenkään ykkösenkään ei ole tarvetta pelata mitään 70 ottelun runkosarjoja Brodeur tyyliin, vaan siten, että ykkösmaalivahti on kovan tason maalivahti ja pystyy sen n. 60 peliä hoitamaan ja kakkonen pelaa joka neljännen ottelun, kun ykkönen huilaa.

Itselläni varmaan osin Brodeurin haamu devils -maalilla vielä vaikuttaa mielipiteeseeni mutta ehdottomasti kova ykkönen sisään, esim. Saros, mikäli vain mahdollista. Kuten täälläkin jo todettiin, niin mahdollisissa pudotuspeleissä keskinkertainen maalivahtipeli ei vain riitä.
Itsekin ottaisin mielelläni jonkun huippuvahdin Devilsin maalille. Ikävä kyllä niitä ei ole liikaa saatavilla. Käytännössä siellä on reilut viisi maalivahtia, joilla taso on pysynyt kaudesta toiseen korkealla: venäläiskolmikko, Hellebuyck, Saros ja viimeisimpänä Oettinger. Demkon tuohon voisi ehkä lisätä mukaan. Eli Devilsin (ja monen muun seuran) kannalta vaihtoehdot ovat suht vähissä. Toki Saros kelpaisi paremmin kuin hyvin, mutta Nashville tuskin on ihan heti kauppaamassa häntä, jos pudotuspeleihin on vähänkään saumoja.

Lisäksi hyvä muistaa, että viime vuosina on voitettu aika monta kannua tuollaisella 1A/1B-tason maalivahdilla. Vasilevsky sitten on poikkeus sääntöön. Mutta erittäin mielelläni päivittäisin Devilsin maalivahtiosastolla Vanecekin johonkin parempaan maalivahtiin. Pahinta silti olisi, että kyseiselle osastolle olisi hankittu joku Bobrovsky-tyylinen 10 miljoonan (pääasiassa) keskinkertainen vahti.

Harmi, että Devils päätyi toissa kesänä Vanecekiin, kun joukkue vissiin harkitsi myös Georgievin hankkimista suht samaan hintaan maalinsuulle. Ainakin Georgievin otteet Coloradossa ovat olleet vakuuttavampia kuin Vanecekin otteet Devilsissä.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Mä en oo yhtä kovasanainen Vitekin kohdalla. Syyt on seuraavat.

Ennen Devilsiin tuloaan oli pelannut Washingtonissa, ja samalla koko urallaan, vain 79 ottelua, mikä ei kovin paljoa oo. Noin pienen kokemuksen turvin oli kuitenkin viime runkosarjassa ihan ok:

- pelatut ottelut 14. sija
- voitoissa jaettu 7. sija
- GAA 8. sija
- torjunta% 16. sija

Toki myös edessä seisova joukkue vaikuttaa noihin edellämainittuihin asioihin ja edistyneet tilastot voi sanoa muuta. Väitän silti, että se oli myös ite iso syy viime kauden menestykselle. Oli lukuisia matseja, missä se anto mahikset joukkueelle voittoon ja, kun vanhoja otteluraportteja lukee, niin saa hyvän muistutuksen, että kyllä se oli usein todella timanttia.

Tiedostan, että Vitek on ollut tosi heikko pelaamissaan pleijarimatseissa niin Devilsissä ku Washingtonissakin, mutta niistäkään karkeloista ei ollut ennen viime kautta kokemusta kahdelta kaudelta yhteensä ku vaan kolmesta pelistä. Luulen enemmän, että sillä on ollut ongelmana noi henkimaailman asiat ja siihenhän se hakikin nyt kesällä apua ammattilaisilta.

Uskon kuitenkin, että noissa asioissa kehittyy vaan tekemällä, kuten kaikessa muussakin. Raja tulee jossain vaiheessa vastaan siinäkin, mutta en usko Vitekillä sen vielä koittaneen. Tarvitaan enemmän näyttöjä pudotuspeleistä. Tietty aina on mahdollisuus siihen, ettei jonkun pää tuu koskaan kestämään sillon ku valot on kirkkaimmillaan, mutta Vitekin kohdalla en oo vielä valmis sitä leimaa antamaan näin aikasessa vaiheessa. Eri asia sillon, jos tulevat pleijarit tulis menemään yhtälailla penkin alle sen osalta.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Jäipäs surkea maku Blues ottelusta. Hughesin loukkaantuminen jäi tietenkin päällimmäisenä mieleen. Toivotaan ettei Jackille tule pidempää huilia, mutta hurjalta näytti tuo loukkaantuminen. Solisluu ja pää ainakin kovalla koetuksella. Solisluun murtuminen tarkoittaisi käsittääkseni ainakin parin kuukauden huilia ja aivotärähdyksen huili riippuu sen vakavuudesta. Ainakin jollain tapaa positiivista oli, että Jack kävi vetämässä yhden yv vaihdon tuon jälkeen vaikka peli näyttikin tuskaiselta ja toinen positiivinen asia on, että Jack matkusti joukkueen kanssa Chicagoon.

Eka erä oli melko kehnoa kiekkoa ja tuon Hughesin loukkaantumisen jälkeen kelailin melko nopeasti ottelun loppuun kun kiinnosti enemmän päästä lukemaan kommentteja tuohon loukkaantumiseen liittyen. Lopussa pisti silmään miten Hamilton sössi jälleen kömpelösti viivassa kiekon, josta Blues teki tyhjiin. Hamiltonilla ei ole rehellisesti paljoa muuta annettavaa kun tuo kova laukaus suoraan syötöstä. Ei ole lähellekkään palkkansa arvoinen tällä hetkellä.

Akira Schmidille kehut kun kiekko tuntui tarttuvan hyvin vaikean alkukauden jälkeen. Antaisin Schmidille mahdollisuuden lähteä rakentamaan itseluottamustaan heti seuraavassa Chicago pelissä.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Nyt testataan Devilsiä, sillä Hughesin todennäköinen huili yhdistettynä Hischierin vastaavaan on kyllä massiivinen isku tulevissa peleissä. Jos molempien osalta tulee poissaoloa esimerkiksi nykyisen vieraskiertueen loppuun tai pidempään, niin nyt olisi erinomainen ja oikeastaan ainoa mahdollisuus treenata tiukkaa viisikkopuolustusta. Pahalle Hughesin tilanne näytti kaikilla tavoin tarkasteltuna, olkapää on ennenkin ottanut isoa hittiä.

Pelillisesti positiivisin anti oli Schmidin esitys ja Lazar oli myös melko positiivinen ja sai maalitilin auki. Pakisto jättää oikeastaan joka ukon osalta toivomisen ja parantamisen varaa, kun puhutaan oman pään puolustuspelistä tai muista puolustavista suoritteista. Numerot 2 ja 7 erottautuvat vielä tälläkin osastolla.

Ei voi mitään, synkkiä pilviä tällä hetkellä joukkueen yllä, mutta uskotaan niiden vahvistavan joukkuetta.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tuskaista oli maalinteko ja ylipäätään paikkojen luominen. Vikan erän jälkimmäisen puoliskon alussa saatiin eka kunnon paine vastustajan päätyyn, mutta sitä ei saatu hyödynnettyä. Oli siellä joitain muitakin yksittäisiä hyviä paikkoja, mutta niin oli myös Bluesillakin. Siihen lisäks Binnington pelas hyvin.

Hughesin kohdalla sormet ristiin. Solisluu tuskin murtui, kun kerran pelas vielä hetken törmäyksen jälkeen.

Kurssi kohti Chicagoa. Vastustaja on ennakkoon liigan heikoimpia jengejä, mutta se ei saa ajatuksena hiipiä takaraivoon. Tiiviillä viisikkopelaamisella voittoon! Mä veikkaan Vanecekia tolppien väliin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: LGD

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Virallista vahvistusta Hughesin vamman laadusta ei saatu, ja ei todennäköisesti saadakaan, mutta Friedmanin mukaan pahimmilta skenaarioilta on vältytty. Meneillään olevan vieraskiertueen pelit ovat luultavimmin pelattu Hughesin osalta ja Devils kutsuikin pelaajan Uticasta jo ylös. Kenties siis väistettiin luoti tässä kohdin. Toki kukaan ei vielä tiedä vamman vaikutuksia Hughesin peliin.

Tulevana yönä Blackhawks vieraissa ja NHL:n maalailema Bedard-Hughes-yhteenotto jää odottamaan tulevaisuuteen.



 
Viimeksi muokattu:

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Mielenkiintoinen tilanne, kun joukkueen kaksi tärkeintä pelaajaa on sivussa. Helppo tekosyy monelle muulle joukkueelle kyntää (vrt Edmonton, Pittsburgh, Philadelphia jne.), mutta en ole Devilsin osalta huolissani, jos terveitä ukkoja palailee parin viikon päästä. Mercer-Haula-McLeod-Lazar/Tierney on yhä tarpeeksi tilkitty keskikaista hetkelliseen vääntöön. Ei säkenöivä, mutta sellaiseen 0-0-peliin kykenevää NHL-tasoa.

Asia on eri, jos poissaolot venyvät puolen kauden mittaisiksi tai sieltä palataan puolikuntoisina.

Esim. Bluesia vastaan toisen erän viimeisten neljän minuutin aikana Haulan kenttä töräytti hyökkäyspäässä neljä-viisi maalipaikkaa ja Meierillakin oli pari kovaa vetoa, joista voisi nyt alkaa sytyttämään maalilamppua.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Mielenkiintoinen tilanne, kun joukkueen kaksi tärkeintä pelaajaa on sivussa. Helppo tekosyy monelle muulle joukkueelle kyntää (vrt Edmonton, Pittsburgh, Philadelphia jne.), mutta en ole Devilsin osalta huolissani, jos terveitä ukkoja palailee parin viikon päästä. Mercer-Haula-McLeod-Lazar/Tierney on yhä tarpeeksi tilkitty keskikaista hetkelliseen vääntöön. Ei säkenöivä, mutta sellaiseen 0-0-peliin kykenevää NHL-tasoa.

Joo ja toi että sinne on lyödä laidoille sitten Bratt, Meier, Toffoli esim on jo aika luksusta. Toivottavasti Nico ja Jack pian takaisin, mutta ei tässä mielestäni mikään katastrofi tilanne ole ainakaan vielä. Mercerilla olisi nyt hyvä aika herätä tähän kauteen.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ei ollut varsinaisesti mitään silmiä hivelevää kiekkotaituruutta tarjolla Chicagossa, mutta 2 pistettä riittää. 4-2 voittoa voinee pitää ihan hyvänä suorituksena tässä uudessa normissa, jossa eletään ilman kahta kärkisentteriä. Maalipaikkoja luotiin pelin jälkipuoliskolla aivan riittävästi lisämaaleihin, mutta ei tällä kertaa.

Posit Mercerin maalitilin avaamisesta, Willmanin pirteästä ja tehokkaasta debyytistä ja Vanecekin pääosin vakaasta torjuntatyöskentelystä. Myös Lazar jatkoi posin puolella ja Marino alkaa hieman muistuttamaan viime kaudella esiintynyttä itseään. Holtz on edelleen hyvä ja otteet ovat lupauksia herättävät ja paikkoja syntyy. Millä hänet saataisiin jo pelin alusta ylempiin kenttiin ja rooliin?

Olihan vastustaja isot osat pelistä heikko (vaikka laittoi meidät alussa 'pesukoneeseen') eli hieman pelkään meidän saavan seuraavassa pelissä isän kädestä Coloradon vieraana, jos ja kun tämä purkaa murskatappioturhaumansa Devilsiin. Saatan olla myös pessimisti.
 
Viimeksi muokattu:

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Vaikka kaks kärkiäijää puuttuukin, niin ois silti voinut vieläkin ottaa kenet tahansa vapaavalintaisen pelaajan pois Devilsiltä ja joukkueen materiaali ois edelleen ollut selvästi laajempi ku Chicagon.

Ottelussa ei ollut juurikaan hätää. Alku oli hidas, tokassa Chicagon maalissa uinuttiin ja lopussa ne sai painetta ilman veskaa, mutta siinä se sitten olikin.

Täältäkin peukut Mercerille, Willmanille, Lazarille ja Vanecekille. Se Vitekin seivi Johnsonia vastaan oli mieletön!

Seuraavaan peliin vastus selvästi kovenee, mutta puntti ei tutise!
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Viime kaudella Ruff (vai onko se sitten ollut Brunette, vaikea uskoa) sekoitti kenttiä joka pelissä vaikka joukkue oli voittoputkessa. Harvaa peliä joukkue pääsi maaliin asti ilman kenttien sekoittelua. Tällä kaudella on ollut paljon tasaisempaa menoa ja samoilla on rullattu alusta asti. Mistä lie johtuu. Nyt kuitenkin Palat ja Toffoli vaihdettiin päittäin ja varsinkin McLeodin kenttä oli hetken hukassa muutoksen jälkeen, mutta varsin hyvin Meier ja Bratt sieltä sitten astuivat esiin.

Olikohan eka peli, jossa Bratt kantoi A-natsaa rinnassa? Hienosti johti joukkoja. Meierin kanssa ne näkyvimmät hyökkääjät, vaikka muut tekivätkin maalit.

Pelin alussa sadattelin, että ei kai ne nyt oikeasti istuttanut Haulalle kahta puukättä vierelle ja pidä maalintekijää neloskentässä. Willman ja Lazar, hei kamoon. :)

Yhden pelin perusteella Willman > Tierney. GM-huoneen magneettitaulun nokkimisjärjestyksessä ohi.

Eka erä Blackhawksia vastaan meni täysin vastustajalle. Siinä oli varmasti yhtä suuri osa Blackhawksin hyvyyttä ja Devilsin laiskuutta. Devils oli kerrankin onnekas ja tyytyväinen ekan erän numeroihin tuolla peli-ilmeellä. Toka erä menikin sitten vielä selvemmin Devilsille. Toisesta erästä ei puuttunut kuin ne maalit, jotta ottelu olisi ollut ohi. Paikkoja pelisysteemi ja yksilöt näyttävät luovan ilman taikuriakin, mikä on huikiaa se.

Molemmilta kentän maalivahdeilta taas hyvä peli. Positiivisesti voi myös sanoa, että jälleen Devilsin vastustaja sai maalinsa Devilsin omista töhöilyistä.

Ekassa maalissa Hamilton syöttää kiekkoa ylöspäin hyökkäysalueen vasemmalla linjalla, siitä hyökkääjä lyö kiekon ränniin toiselle puolelle. VIRHE. Johan sä näit, että tilapäisesti väärällä puolella ollut rightin Hamilton antoi sulle kiekon, joten et sä jumakauta lyö kiekkoa rännin kautta siniviivan toiselle puolelle, jossa häthätää paikalle polkenut väärän kätisyyden Siegenthalerin pitäisi ottaa räkäkiekko haltuun. Ei. Siitä vastaisku ja Hallin maali.

Toisessa maalissa kolme Devilsiä sutii itse kiekon oman maalin takana omiin jalkoihinsa. Siis kolme meikäläistä, sisältäen mm. molemmat puolustajat maalin edestä samassa sumpussa. Siinäpä hyvä hetki vähän neppailla 30 senttimetrin päässä olevalle kaverille. VIRHE.

Suurennuslasin alla ollut Mercer oli ekassa erässä sekundaa, vaikka maalin tekikin. Jatkuvaa soheltamista ja virhearviointeja. Mitä pidemmälle peli kuitenkin eteni, samalla Mercerin yleispelaaminen parani ja lopulta positiivinen peukku tästä pelistä. Nyt samaa nousujohteista linjaa seuraavassa.

Chicagossa oli todella huono jää tai joukkue tosiaan pelasi aivan puolivaloilla, kun yksikään syöttö ei tuntunut osuvan kohdalleen ja porukkaa kaatuili vähän väliä omia aikojaan.

Sinnikkäästi pitävät tässäkin tilanteessa kärkiheppojen puuttuessa Hamiltonia kakkosylivoimassa, vaikka helpoin ratkaisu olisi ollut siirtää Hughes Hughesin paikalle ja Hamilton viivaan Luken normitontille. Seuraan kehitystä mielenkiinnolla ja poikkeuksellisella luottamuksella ylivoimavalmennukseen.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Unohtui mainita Murphyn poikkari Willmaniin. Huhuh oli hiki otsalla kun hidastus näytettiin. Siinä oli taas onnea matkassa, että Willman ehti kääntää päänsä sivuun. Muuten olisi tullut suoraan päin laitaa päälaki edellä ja olisi vain toivottu, että niskat ja nikamat kestävät elämisen verran.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Pelin alussa sadattelin, että ei kai ne nyt oikeasti istuttanut Haulalle kahta puukättä vierelle ja pidä maalintekijää neloskentässä. Willman ja Lazar, hei kamoon. :)

Yhden pelin perusteella Willman > Tierney. GM-huoneen magneettitaulun nokkimisjärjestyksessä ohi.
Joo, olen löytänyt Devilsin kokoonpanosta jo hyökkäysosaston oman Brendan Smithin, eli Chris Tierneyn. Tajuton määrä keskialueen kiekonmenetyksiä, joista paine omiin. Suurin osa sellaisia tilanteita, joissa vähän toisella ratkaisulla tilanteen olisi saanut hoidettua kunnialla toiseen suuntaan. Ilman noita olisi jotakuinkin siedettävä hätävararatkaisu. Tietty voihan se olla myös pelirutiinin puutetta ja yliyrittämistä, kun pitää näyttää osaamistaan.

Mites se menikään, Lazar ei saa hyökkäyssuuntaan mitään aikaan? Paljon yritystä ja 0-0:n pelaamista. Viime pelissä oli sitten edistyneiden tilastojen valossa Devilsin tehokkain hyökkääjä. 1 maali, 5 laukausta (sitä ennen 9 matsissa 8 laukausta) jne. Kahden ottelun maaliputkessa. Täytyy näköjään dumata Devils-pelaajia enemmänkin, niin alkavat näyttää heti parastaan. Ja tällä viittaan siis omiin aikaisempiin kommentteihini Lazarista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös