Nemirovsky Jokereihin!

  • 31 180
  • 348

Maflon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvä että Jokerit hankki stuntin Banhamille.
Toivottavasti Nemo täyttää odotukset joita häneen kohdistuu, uskon että hänestä voi tulla melkein kuin toinen Machulda kunhan pääsee hyvään vireeseen.

Summanen ja Nemo pitivät palaverin jossa Nemo lupasi pelata joukkuueen puolesta. Tämä on erittäin hyvä asia! Toivon kuitenkin että Nemo saa Villen kanssa vapaat kädet hyökkäyspäässä. Pakaslahti voi siinä tilanteessa olla juuri se puolustava keskushyökkääjä jotta vastustaja ei pääse yv-hyökkäykseen. Toivottavasti ykköskenttä olisi Peltonen-Pakaslahti-Nemirovsky!

Tässä ketjussa on taas kerran suurin osa itkijöistä kokoontunut yhteen harmittelemaan kuinka Jokerit vain ostaa pelaajia ja sitä ja tätä...... Hifkillä on lähes samankokoinen budjetti tällä kaudella kuin Jokereilla, joten miten on mahdollista että Hifk ei johda sarjaa? Ehkä siksi että Jokerit osaa käyttää rahat paremmin tai Jokereiden valmennusjohto on onnistunu erittäin hyvin!
Eikä Tapparankaan budjetti kovin pieni ole!

Vielä siitä että liigan "johtajan" pitäs olla seurojen ulkopuolelta niin moni joukke kannatti äänestyksessä Hjallista!!
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Viestin lähetti Handzus11
Pointtihan tässä on jokatapauksessa se että kun oma seura ei ehdi/halua/pysty tämän tyyppisiä helmiä mahdollisuuden tullen hankkimaan, on se kiukku ja tuskastuneisuus purettava jonnekin. Olkoon se nyt tässä tilanteessa Harkimo.

Mielenkiintoinen kommentti. Eikö juuri Ilves ole pystynyt Nemirovskyn mahdollisuuden tullen hankkimaan? Eikö juuri SaiPa ole pystynyt Machuldan mahdollisuuden tullen hankkimaan? Tätä listaa voisi jatkaa melko pitkään.

Nemirovsky, Ilves -> Jokerit
Machulda, SaiPa -> Jokerit (palasi takaisin, kun pitää sanansa)
Banham, Blues -> Jokerit
Rosa, HPK -> Jokerit
Janecky, SaiPa -> Jokerit (historiaa, SaiPa putosi divariin yms mutta kuitenkin)

Tuo lista kertonee paljon siitä, kuinka Jokerit hankkii parhaat ulkolaisensa. Ne, jotka ovat jo liigassa toisessa joukkueessa taitonsa näyttäneet ovat onnistuneet myös Jokereissa. Ne, jotka Jokerit on hankkinut liigan ulkopuolelta joukkueeseensa, ovat enemmän tai vähemmän epäonnistuneet. Toki epäonnistujia löytyy myös näistä liigasta hankituista (Perrin, Ton..) mutta pointti onkin siinä, ettei hyvin onnistuneita ulkolaisia Jokerit ole pystynyt hankkimaan ulkomailta.

Puhun tässä nyt lähinnä hyökkääjistä, pakeistahan pari on tainnut onnistua mutta esim. tällä kaudella Sandwith..
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pakko ottaa sanoja takaisin

Muutama sivu takaperin ihmettelin kuinka Nemon tapauksessa ei synnykkään samanlaista porua kun Vallun kohdalla viime keväänä. Olin sittenkin väärässä. Täällähän vallitsee aivan samanlainen älämölö kuin keväällä. Tuollainen vaahtoaminen on mielestäni aivan turhaa.

Ilves teki ainoan järkevän ratkaisun mitä tuossa tilanteessa saattoi tehdä. Aivan turha kenenkään syyttää Ipaa siitä että he ajattelevat omaa tulevaisuuttaan. Tietenkin tämä on pirun hyvä keppihevonen avoimen liigan epärealisitisille kannattajille, jotka nauttivat tilanteesta täysin siemauksin. Totuus on kuitenkin se että mikäli liiga olisi ollut viime kaudella sekä nyt avoin olisi ensi kauden liigassa 3-4 heikompaa joukkuetta mitä nyt tulee olemaan.

Tuo Jokereiden syyllistäminen on mielestäni myös turhaa. Se että he ovat tälläkin kaudella pitelemättömiä ei ole heidän syytään vaan ansiotaan. Näinhän se tulee urheilussa ajatella. Myös sellaisessa urheilussa, jossa talouden merkitys on kaiken aikaa kasvanut. Jokerit on seura joka aiheuttaa itselleni kaikkein eniten epämielyttäviä tuntemuksia(Jypin ohella) hyvinkin monesta syystä, mutta silti en koe olevani oikeutettu arvostelemaan seuraa siitä, että he hoitavat asiansa hyvin. Jokereiden tehtävä nimittäin on mielyttää heitä jotka "kannattaa" ja KANNATAA tätä kyseistä tuotetta, eikä todellakaan meitä jotka tunnemme jonkin sortin antipatioita tuotetta kohtaan.

Itsekin olen valmistautunut keväällä siihen että play offit kestävät finaaleihin saakka, jonka jälkeen jännitys on ohi ja viimeset ottelut voin katsella tylsänä ilman suurempia tunteita. Mutta tästäkään en syytä Jokereita, koska edelleenkään ei ole synti koota muita parempi joukkue.
 

Handzus11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Murmeli
Eikö juuri Ilves ole pystynyt Nemirovskyn mahdollisuuden tullen hankkimaan? Eikö juuri SaiPa ole pystynyt Machuldan mahdollisuuden tullen hankkimaan? Tätä listaa voisi jatkaa melko pitkään.

Nemirovsky, Ilves -> Jokerit
Machulda, SaiPa -> Jokerit (palasi takaisin, kun pitää sanansa)
Banham, Blues -> Jokerit
Rosa, HPK -> Jokerit
Janecky, SaiPa -> Jokerit (historiaa, SaiPa putosi divariin yms mutta kuitenkin)

Ehkäpä kuitenkin tarkoitin siirtoa Ilves-Jokerit. Miksi siirto ei ollut Ilves-joku muu? Syitä on varmasti miljoona mutta täällä mies nyt kuitenkin pelaa. Eikös hankintojen tarkoituksena ole onnistua. Kun kerran Virmaselta menee ulkomaan hankinnat päin seiniä ja ketään parempaa miestä ei sille paikalle ole pestattu niin miksi sitten näitä hasardi hankintoja pitää tehdä. Totta helvetissä se oman joukkueen kannattajana syö runkoa kun Jokerit tai joku toinen seura poimii parhaan pelaajan pois, mutta sellaista elämä on. Mikäli seura tarjoa helmelleen hyvät olosuhteet sekä sopivan liksan, pysyy tähtipelaaja varmasti "pienemmässä" seurassa pidempääkin. Esimerkkinä Ton ja Jyp.

Esimerkiksi Rosan tapauksessa oli tietyltä osin kuvio jo sovittu, kun mies Hämeenlinnaan meni. Sieltä kannattaa pelaajat hankkia, mistä hyviä sellaisia löytyy. Oli se seura sitten Saipa tai Detroit.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Toivottavasti tietävät jokerijohdossa mitä tekevät. Nemirovsky voi olla joko palapelin puuttuva palanen tai sitten siihen täysin sopimaton. Jokereissa kukaan ei saa vapauksia puolustuspelin suhteen, eikä tämä surffailija välttämättä kotiudu joukkueeseen. Toivotaan toki päinvastaista.

Minusta nuorille hyökkääjälupauksille olisi pitänyt antaa mahdollisuus näyttää taitonsa, kun mitään välitöntä hätää tämän hankinnan kanssa ei ollut. Toisaalta Virmasen ulkomaanapujen tason tuntien tämä oli ehkä parempi ja varmempi vaihtoehto.

Itse en pidä tällaisista siirroista alkuunkaan. Ennen liigan sulkemista tällaista ei olisi tapahtunut. Minusta yksi joukkue voisi pudota suoraan ja toinen karsia divarin sijoille 2-4 sijoittuneiden kanssa.

Lisäksi lainasopimukset liigaseurojen välillä pitäisi kieltää kokonaan. Tämä tasoittaisi joukkueiden pelaajamateriaalia pidemmällä aikavälillä, kun kukaan ei tekisi sopimuksia liian monen liigatason pelaajan kanssa.
 

conti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihme juttu!

Huh huh. Kyllä nyt muutamat nimimerkit voisivat katsoa peiliin. No, näkyykö siellä kenties jotain vihreää?

Miten Nemirovskyn siirto Jokereihin ja Harkimon puheet sarjan tasoittamisesta liittyvät toisiin? Ei mitenkään. Niistä voidaan toki keskustella, mutta ei samassa asiayhteydessä.

Yrittäkää nyt pienet vihreät miehet ( ja naiset ) ymmärtää että Nemirovsky hankittiin vain ja ainoastaan paikkaamaan Banhamin lähtö. Banhamin rooli Jokereille oli tärkeä, kuten viime kauden ratkaisupelitkin osoittivat. Joten eikö olekin luonnollista että korvaaja hankitaan, ja nyt sellainen oli sopivasti tarjolla. Kaikki kolme osapuolta lienevät tilanteeseen tyytyväisiä. Ainakin toistaiseksi.

Onneksi näiden pikkusieluisten päivittelijöiden vastapainoksi löytyy entistä enemmän myös niitä jotka ymmärtävät pelin hengen.
 

rossoblu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Re: Pakko ottaa sanoja takaisin

Viestin lähetti Birkku
Tietenkin tämä on pirun hyvä keppihevonen avoimen liigan epärealisitisille kannattajille, jotka nauttivat tilanteesta täysin siemauksin. Totuus on kuitenkin se että mikäli liiga olisi ollut viime kaudella sekä nyt avoin olisi ensi kauden liigassa 3-4 heikompaa joukkuetta mitä nyt tulee olemaan.

Mitä epärealistista on avoimessa liigassa? Kaikki Euroopan merkittävät jalkapallosarjat (jotka ovat jääkiekon SM-liigaa taloudellisesti vähintään 10 kertaa isompia) ovat avoimia. Kaikki [Euroopan] merkittävät jääkiekkosarjat ovat SM-liigaa lukuunottamatta avoimia. Miten tämä on ylipäänsä mahdollista?
Onko Ameriikasta pakko kopioida kaikki idiooottimaisuudet tänne "Euroopan amerikkalaisimpaan maahan"?

Saattaa toki olla, että ilman Jokereiden antamaa kehitysapua voisivat SaiPa ja Ilves olla ensi vuonnakin pahassakin kurimuksessa, mutta entä sitten? Jos itse ovat asiansa tähän pisteeseen ajaneet, eikö itse pitäisi kärsiä seurauksetkin (nythän seuraukset kärsivät nahoissaan viattomat Mestis-seurojen kannattajat, joilta riistetään mahdollisuus nähdä SM-liigapelejä tai ainakin karsintoja)?

Miksi järkevyys (lue taloudellisuusajattelu) pitäisi laittaa urheilullisuuden edelle?

Tuo Jokereiden syyllistäminen on mielestäni myös turhaa.

Tämä on aivan totta. Jokereilla olisi ollut täysi oikeus parantaa joukkuettaan myös siinä tapauksessa, ettei Banham olisi lähtenyt. Ilvestä ja SaiPaa täytyy kyllä tukistaa talouden asettamisesta urheilun edelle.
 
Viimeksi muokattu:

Carlos

Jäsen
Nemirovsky vs. Machulda

Minulla ei ole mitään tätä Nemirovskyn siirtoa vastaan, Jokerit osti pelaajan toiselta liigaseuralta ja hyvä niin. Machuldan vuokraus oli puolestaan mauton ja epäurheilijamainen teko, mutta se oli lähtökohdiltaan ihan eri tilanne. Käsittääkseni tässä ei ole kyseessä vuokraaminen, eikä vielä edes Ilveksen paniikki-talouden pelastaminen, vaan epäsopivan hedelmän myyminen naapurille. Normaali siirto. Vaihtoehto B olisi ollut "ryöstää" Nemo tämän kauden jälkeen, jolloin täällä itkettäisiin maailman julmuutta. Nyt sentään Ilveskin hyötyy tästä jotain.

Sen sijaan olen hiukan suruissani että Jokerit ei antanut lahjakkaalle junnukaartilleen paikkaa edes jouluun saakka. Pelkillä "valmiilla" pääsee kyllä pitkälle, mutta omasta mielestäni yksi liigan suurimpia suoloja on nuorten pelaajien kehityksen seuraaminen, missä joukkueessa sitten tahansa. En lähde moralisoimaan narreja ratkaisustaan, mutta sanotaanko vain että olen hiukan pettynyt.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Re: Ihme juttu!

Viestin lähetti conti
Miten Nemirovskyn siirto Jokereihin ja Harkimon puheet sarjan tasoittamisesta liittyvät toisiin? Ei mitenkään.

Katson olevani vastausvelvollinen.

Nyt haluaa perusteluita. Miksei? Koska Virmanen vastaa pelaajahankinnoista? Ei mene läpi. Halusit tai et, Harkimon tekemisiä verrataan hänen puheisiinsa, riippumatta missä yhteydessä hän niitä laukoo.

Harkimo puhelee mukavia, muttei halua olla itse tekemässä konkreettisia asioita puheidensa eteen - päinvastoin. Joo ja minä ymmärrän, ettei tämä tapaus ole mitenkään Jokereiden vika, vaan systeemi on tässä suurin syyllinen, ihan niinkuin Tapparakin pelaa kuten tuomarit sallii (tulisikohan tähän nyt hymiö, ei kai). Ymmärrän myös, että siirto on molemmille joukkueille kannattava, mutta urheilullinen puoli kärsii, ei niin paljon kuin case Machuldassa, mutta kärsii kuitenkin.

En muuten tunnusta olevani mitenkään kateellinen.
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Wares
Tuossa Carlos ehti jo tiivistelläkin omia ajatuksiani, mutta vielä kertauksen vuoksi. Omasta mielestäni tässä kaupassa ei moraalin kannalta ole ongelmia yhtään sen enempää kuin vaikkapa Vopatin siirtymisestä viime kaudella IFK:hon.

Täysin järjetön väite, että olisi moraalin kannalta kyse samasta asiasta.

Jokereiden riveissä on SM-liigan puheenjohtaja. HIFK:ssa ei ollut.

HIFK:n riveistä ei juuri ennen Vopatin hankintaa pidetty mitään kaksinaismoralistisia puheita joissa oltaisiin kovasti oltu huolissaan siitä miten suuri ero on sarjan ensimmäisen ja viimeisen välillä.

Jokerit on täysin erilaisessa tilanteessa kuin HIFK oli viime kaudella. Samoin Ilves on tällä kaudella erilaisessa tilanteessa kuin viime kaudella.

Nemirovsky ja Vopat ovat aivan erilaisia pelaajia. Toinen voidaan luokitella liigan yhdeksi valovoimaisimmista tähtipelaajista ja toinen monipuoliseksi roolipelaajaksi. Ei heitä voi edes verrata keskenään. Toiseksi viime kaudella Vopatin kauppaaminen pois mahdollisti nimenomaan Nemirovskyn tulon Ilvekseen.

Pääpointti asiassa on kuitenkin siinä, että Harkimon puheet yhdessä roolissa ovat täysin ristiriidassa niiden tekojen kanssa, joita hän tekee toisessa roolissa.
 

Jip Pii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kauhee poru!

Mieletön poru on ilmassa. Ilves teki väärin, Jokerit teki väärin, Nemirovsky teki väärin, säännöt on väärät, Saipakin on melkein syyllinen ja sitä rataa. Miten niin teki väärin? Kerrankin löytyy sopiva ratkaisu kolmen eri tahon ongelmaan, mutta se on niin väärin, koska sen yleisen mielipiteen mukaan kai varmaankin pitäis olla jotenkin niinku sillee vääri.

Sanon, että onnea Nemirovsky, Ilves ja Jokerit! Hyvä diili kaikille osapuolille. Koirat kyllä haukkuu mutta karavaani se vaan kulkee, ja niinhän sen pitää ollakin. Välillä vaan jotenkin tuntuu siltä, että jos epäkohtia ei ole, niin sitten ne tekemällä tehdään.

Ilves on lyönyt hanskat tiskiin! Ilves on pettänyt kausikorttikatsojansa. Ja tämä kaikki varmalla rintaäänellä Oulusta, Vaasasta, Hämeenlinnasta, Puolangalta ja Kemiöstä lausuttuna. Hei haloo! Miten niin Ilves on lyönyt hanskat tiskiin? Ensimmäinen keino pelastaa joukkue katastrofista eli valmentajanvaihto ei onnistunut. Nyt yritetään seuraavaa. Tavoitteena on selvästikin edelleen pelastaa mitä pelastettavissa on, hinata joukkuetta ylös päin tai ainakin parantaa sen mainetta katsojien, (kyllä, juuri niiden kausikorttilaistenkin) silmissä.

Minä väitän, ja uskon väitteeseeni kuin vuoreen, että yksikään Ilveksen kausikorttilainen ei tunne itseään pätkänkään vertaa petetyksi, jos Ilves voittaa vaikkapa puolet peleistään tämän vuoden puolella. Jos ja kun peliä saadaan nyt nähdystä pa"#¤#ta paranemaan, niin se kyllä riittää. Ilves on kausikorttilaisellekin suurempi juttu kuin yksi Nemirovsky. Piste!

Niin tai näin. Aina menee väärin päin. Ilveksessä on tehty tänä vuonna mieletön kasa virheitä, mutta nyt niitä sentään yritetään paikata. Hyvä niin. Mutta ei. Sehän on virhe. Paha, paha virhe, huutaa nyt koko Suomi, joka tähän asti on päivitellyt sitä virheiden määrää ja joukkueen katastrofaalisia esityksiä.

Mistä ihmeestä lähtee se ajatus, että joukkue ei saa kauden aikana vaihtaa eli luopua pelaajistaan? Miksi sen täytyy automatic tarkoittaa luovuttamista? Se, kenen mielestä Nemirovsky olisi avain Ilveksen pelilliselle nousulle tästä kriisistä, ei selvästikään ole seurannut yhtään Ilveksen otteita.

Kun sopimus kerran on toukokuussa allekirjoitettu, joukkueen, pelaajan ja maksavien katsojien on Tampereella vain kärvisteltävä seuraavaan toukokuuhun asti, ettei vaan Maalahdella ja Mankkaalla mene aamupuurot väärään rööriin ja herne nenään, koska se nyt vaan on niinkun sillee vääri juu knou? Vai onko sittenkin kaikille osapuolille järkevämpää, että tiet eroavat, kun yhteisiä intressejä ei enää löydy?

Joku sanoi hyvin, että Nemirovskystä luopuminen ei ainakaan anna yhtään lisämaalia Ilveksen vastustajille. Näinhän se on. Tässä katastofissa on sitten ihan sama, jos nykyvireisen herra N:n kahdeksaa peliä kohti tekemä yksi maali jää syntymättä.

Kun Ilveksellä on perustellut syyt, näin luulisin seura- ja valmennusjohdolla olevan, luopua yhdestä miehestä koko joukkueen ja seuran hyväksi, niin miksi ihmeessä se ei niin saisi tehdä. Toki mukana on taloudellinenkin aspekti, niin kuin nykyään on melkein kaikessa toiminnassa, mutta kuinka se heti nähdään ainoaksi oikeaksi syyksi. Minun tulkintani mukaan herra N:stä ei missään nimessä olisi luovuttu, jos häneen käytetyt suuret resurssit tuottaisivat tässä tilanteessa tarpeeksi tuotosta eli olisivat auttaneet joukkueen nostamisessa kuiville. Kun näin ei ollut, on resurssit järkevämpää ohjata muualle. Uusia miehiä kehiin.

En kyllä ymmärrä porua Harkimonkaan ympärillä. Se, että mies puhuu liigan tasoittamisesta, koskee käsittääkseni toimintaolosuhteiden ja -ympäristöjen tasapuolistamista, ei sitä että pelaajat jaetaan tasan, tai sitä että Harkimo ei saisi tehdä joukkueestaan niin hyvää kuin kykenee. Vaikka toimintaolosuhteet olisivat tasapuoliset kaikille, niin yllätys, yllätys: senkin jälkeen jokainen seura tekee omat ratkaisunsa, ja silloinkin toinen seura tulee pärjäämään paremmin kuin toinen. Ihan jokaisena vuotena.
 

Handzus11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvä kirjoitus. Itse en todennäköisesti pystyisi kuvailemaan yhtä kypsästi tilannetta, mikäli vaihto ja tilanne olisi päinvastainen. Tämän ketjun perusteella tuntuu tämä siirto vituttavan eniten juuri niitä, joita asia ei juurikaan koske. Ja kaikki Harkimon syytä, luonnollisesti. Mutta ei se mitään, Jokerit haluaa voittaa, hyvälle pelaajalle oli tilausvalmiina ja nyt se hyväpelaaja löytyi. Piste.
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Viestin lähetti TheAnimal


Jokereiden riveissä on SM-liigan puheenjohtaja. HIFK:ssa ei ollut.



Loistava kommentti! Tarkoitatkohan tällä sitä, että Jokerit eivät saa hankkia kesken kauden uusia pelaajia?? Eikähän jokainen pelaa niillä nappuloilla ja lisävalosarjoilla mitä luoja on suonut!? Ei oikeen aukee noi sun ajatukset...

Tervetuloa Nemirovsky. Kierrätetään vielä se Nivala Vantaan kautta Ilmalaan niin johan alkaa polkka tällä palstalla...
 

conti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Re: Kauhee poru!

Viestin lähetti Jip Pii

En kyllä ymmärrä porua Harkimonkaan ympärillä. Se, että mies puhuu liigan tasoittamisesta, koskee käsittääkseni toimintaolosuhteiden ja -ympäristöjen tasapuolistamista, ei sitä että pelaajat jaetaan tasan, tai sitä että Harkimo ei saisi tehdä joukkueestaan niin hyvää kuin kykenee. Vaikka toimintaolosuhteet olisivat tasapuoliset kaikille, niin yllätys, yllätys: senkin jälkeen jokainen seura tekee omat ratkaisunsa, ja silloinkin toinen seura tulee pärjäämään paremmin kuin toinen. Ihan jokaisena vuotena.

BINGO! Viisasta tekstiä ... kerrassaan viisasta.

Ja suosittelen lukemaan Jip Piin koko viestin. Ihan sillei ajatuksella...
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Re: Kauhee poru!

Viestin lähetti Jip Pii
Ilves on lyönyt hanskat tiskiin! Ilves on pettänyt kausikorttikatsojansa. Ja tämä kaikki varmalla rintaäänellä Oulusta, Vaasasta, Hämeenlinnasta, Puolangalta ja Kemiöstä lausuttuna. Hei haloo! Miten niin Ilves on lyönyt hanskat tiskiin? Ensimmäinen keino pelastaa joukkue katastrofista eli valmentajanvaihto ei onnistunut. Nyt yritetään seuraavaa. Tavoitteena on selvästikin edelleen pelastaa mitä pelastettavissa on, hinata joukkuetta ylös päin tai ainakin parantaa sen mainetta katsojien, (kyllä, juuri niiden kausikorttilaistenkin) silmissä.

Ilves on menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin ja parhaan pistemiehen ja mitä ilmeisimmin kalliin pelaajan pitämisellä ei siinä mielessä ole järkeä. Tämä voidaan nähdä hanskojen lyömisenä tiskiin. Monet ovat Ilveksen omalla keskustelufoorumilla olleet sitä mieltä, että siinä meni viimeinenkin valopilkku ja syy käydä otteluissa. Nemirovsky on ainakin pisteiden valossa ollut mies paikallaan toisin kuin moni muu viime kauden Ilveksen parhaista pelaajista. Vaikka Nemirovsky ei ollutkaan tänä iltana myrkyttämässä pukuhuoneen ilmapiiriä, niin silti Ilves hävisi aivan munilleen.

Ei se minusta ole kumma juttu, että parhaan pelaajan myyminen nähdään pikemmin pyyhkeen heittämisenä, kuin joukkueen urheilullisen menestyksen pelastamisena.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Aivan, Jip Piin teksti oli todella hyvä. Ja kiinnittäisin huomiota siihen, että kirjoittaja ei ole Jokeri-fani, koska meidän puheillammehan ei täällä näytä paljon merkitystä olevan.

Olen äärimmäisen hämmästynyt koko tästä keskustelusta. Ihan asialliset nimimerkit ovat kirjoittaneet viestejä, joissa ei ole päätä eikä häntää. Koska Harkimo on puhunut tavoitteesta tasoittaa liigaa, hänen omistamansa seura ei saisi hankkia korvaavaa pelaajaa NHL:ään lähteneen pelaajan tilalle. Eikä ainakaan sarjan hännänhuipusta, joka halusi eroon tästä pelaajasta.

Harkimon tulisi osoittaa esimerkkiä ja sanoa Virmasen Masalle, että ei hankita sitä Nemoa. Ja pannaan varmuuden vuoksi vielä Peltosen Ville Pelicansiin ja lainataan Lehtonen Ilveksen maaliin. Kummastakaan ei tietenkään vaadita mitään korvausta, vaan liigan tasoittamisen nimissä maksetaan vielä niiden liksatkin.

Ja Vopatin siirtyminen HIFKiin viime kaudella ei tietenkään ole sama juttu, koska liigan puheenjohtaja ei ollut hifkiläinen. Haloo!
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Re: Re: Pakko ottaa sanoja takaisin

Viestin lähetti rossoblu
SaiPaa täytyy kyllä tukistaa talouden asettamisesta urheilun edelle.
Eiköhän Saipa tässä ole juuri hyvä esimerkki siitä miten hyvä kuvio tuo Machuldan siirto oli kummallekkin ja missä järjestyksessä talous ja urheilu kulkevat. Lennä saipa lennä...
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihmettelen suuresti kuinka Jokerit ylipäätään oli kiinnostunut David Nemirovskyn palveluksista. Tällä kaudella Summasen luotsaaman joukkueen pelityyli on vain tiivistynyt ja kurinalaistunut - se on ollut SM-liigan Kone, millaiseksi jotkut nimesivät viime kaudella Tapparan. Niukkoja, tylsiä ja puuduttavia voittoja ja piikkipaikka sarjataulukossa.

Nemirovskyn ei voi sanoa istuvan Jokeri-joukkueen tämän kauden permanenttiin kuin nyrkki AJ Niemen silmäkulmaan. Jos Summasen teeseihin kuuluu täydellinen omistautuminen joukkueen kurinalaisen tiukkaan viisikkopeliin, on hän verraton velho mikäli saa diivamaisen kanukin (joo-o, totta se on, Nemirovskyn kansalaisuus on kanadalainen vaikka aina sitä ei uskoisi) sitoutumaan yhteisiin pelisääntöihin ja samalla säilyttämään huipputehokkuuden.

Joku jo veikkailikin, että muutaman pelin päästä David N istuu viltissä ja opettelee katsekontaktilla pelitovereidensa liikkeistä puolustuspelaamista. Ehkä näin tapahtuukin? Summasella on riittävästi munaa vittuilla löysäilevälle egoistille vilttikomennuksella, jos homma ei toimi. Ehkä Rambo halusi alun alkaenkin ottaa Nemirovskyn joukkueeseensa suurena haasteena? Eläkepäivinään Summanen voi kirjoittaa kirjan "Kuinka tein yksilöurheilijasta joukkuepelaajan viidessä kuukaudessa" , jos DN istuu täydellisesti Jokereihin ja johdattaa joukkueen mestaruuteen, haluan lukea kys. opuksen.

Nemirovsky on kaikkea muuta kuin joukkuepelaaja. Oikeastaan hänessä ei ole hyppysellistäkään joukkuepelaajan vikaan - ikävää miehen kannalta että jääkiekosta ei ole olemassa yksilölajimuotoa. Tästä kertoo erittäin paljon jo pelkästään se, että hänellä ei ollut ripaustakaan mielenkiintoa jäädä auttamaan SM-liigahistoriansa suurimmassa kriisissä panikoivaa Tampereen Ilvestä. Nemirovskyllä oli ongelmia joukkuekavereidensa kanssa jo Tampere Cupin aikaan, tuolloin yksilöurheilijan elkeet pantiin kursailematta harjoituspelien piikkiin, "kyllä se sitten painaa täysillä ja syöttääkin joskus ko liiga alkaa..."

Ihmettelen hieman Ilves-fanienkin suhtautumista tilanteeseen (tässä ei tosin ole mitään uutta). Joukkueessa lähes Jumalan asemaan noussut mailataituri hylkää porukan marraskuussa, ja kaikki toivottavat silmät kirkkaina sankarilleen onnea ja menestystä Helsingin ihanissa Jokereissa. Luulen tosin tietäväni miksi DN:n siirto Jokereihin on myös fanaattisten Ilves-fanien mieleen, eikä syy useimmissa tapauksista ole se mitä ketjuun on kirjoitettu. Mielenkiintoista muuten nähdä reaktiot sitten, kun Nemirovsky riepottelee entisiä joukkuetoveri-parkojaan seuraavassa Ilves-Jokerit/Jokerit-Ilves-matsissa...

Summanen summarum, Nemirovsky on varmasti Jokereille riskialttiimpi vahvistus kuin Machulda oli viime keväänä. Taidoiltaan DN on parhaana päivänä vielä VM:kin maagisempi, mutta vastapainoksi ongelmiakin saattaa esiintyä huonona päivänä vähintään tuplasti tsekkiin verrattuna. Jos Summanen onnistuu tehtävässään, on Nemirovsky juuri sellainen tähtien tähti jollaista jokainen Jokeri-fani hänestä varmasti odottaakin. Jos taas ei, saattaa koko joukkueen peli seota yhden miehen show'hun..

Mielenkiinnolla tulevaa odotellen.
 

mox

Jäsen
Suosikkijoukkue
jokerit
Jip Pii kiitos paljon

Ja vielä kerran kiitos,

On se kiva että noitten vakio valittajien
joukkoon mahtuu aina välillä viisasta tekstiä,
ilman samaa yksitoikkoista jankutusta.

Lukekaan Jip Piin teksti.

Ja jotka ei jaksa / tajua, niin olkaa
kilttejä ymmärtäkää, laatu korvaa määrän.

Kun argumentit loppuu,
niin silloin mennään henkilökohtaisuuksiin.
 

Handzus11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Mazza

Summanen summarum, Nemirovsky on varmasti Jokereille riskialttiimpi vahvistus kuin Machulda oli viime keväänä. Taidoiltaan DN on parhaana päivänä vielä VM:kin maagisempi, mutta vastapainoksi ongelmiakin saattaa esiintyä huonona päivänä vähintään tuplasti tsekkiin verrattuna. Jos Summanen onnistuu tehtävässään, on Nemirovsky juuri sellainen tähtien tähti jollaista jokainen Jokeri-fani hänestä varmasti odottaakin. Jos taas ei, saattaa koko joukkueen peli seota yhden miehen show'hun..

Mielenkiinnolla tulevaa odotellen.

Miten olin lukevinani täsmälleen samanlaisia kertomuksia Jokereiden tulevaisuudesta Pavel Rosan siirtyessä meille. Ja mitä miehellä tapahtuikaan. Rosa sai hyökkäyspäässä erivapauksia, kuten saa esim. Peltonen tällä hetkellä, mutta oma asenne ja halu toi kuitenkin miehen vauhdilla myös omaan päähän. Kaikki tietysti on tässä tilanteessa mahdollista. Ehkäpä varsinkin Banhamin lähdön jälkeen joukkue ja sen johto katsoi kuitenkin aiheelliseksi hankkia lisää taitoa sekä väriä kaukaloon?
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Myrsky kuohuu taas vesilasissa. Ilves myi pelaajan, Jokerit osti pelaajan. Luultavasti kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä, paitsi ehkä Ilveksen fanit, koska tästä syntyy helposti vaikutelma, että Ilves heitti jo pyyhkeen kehään.

Eipä siitä mielestäni pitäisi pahemmin keskusteltavaa löytyä. Paitsi ihmettelen vain sitä, että tarvitseeko Jokerit tosiaan vieläkin vahvistuksia.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Mazza kirjoittaa ihan viisaasti, kuten toki baarilaiselta voi odottaakin. Nemirovsky on tietenkin jossain määrin riski, mikäli ei sovellu Summasen kaavailemaan rooliin. Tämä roolitus tosin tuskin on sama kuin Timo Vertalalla tällä hetkellä, vaan pitää sisällään joukon erivapauksia. Siksi Nemo sijoitetaan niin hyvään kentälliseen, että pienet lipeämiset puolustusvastuusta eivät tuhoa koko peliä. Näin ainakin luulisin.

Mahdollista on kuitenkin myös se, että Jokerien peli alkaa jossain vaiheessa yskiä. Tällöin nähdään sitten se Nemon sitoutuminen. Hyvänä päivänähän kaikilla menee hyvin. Huonona päivänä punnitaan joukkuepelaajat. Aika näyttää.

Yksi syy Nemon hankkimiseen on varmasti hyvistä tuloksista huolimatta joukkueen melko väritön pelaaminen, joka ei oikein ole sytyttänyt yleisöä. Nemon kaltaiselle, parhaimmillaan taiturimaiselle pelaajalle on kysyntää Jokerienkin tasokkaassa miehistössä myös yleisön sytyttäjänä.

Kuten sanottu, hyvä kirjoitus Mazza!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kai tämä Nemirovskyn hankinta on osittain joukkueen viihdearvon nostamista. Jokerit on tuloksellisesti sm-liigan aivan ylivoimaisesti paras joukkue, kuten sarjataulukko osoittaa. Voitot tulevat vaan vähän tylsillä 2-1 ja 3-2 peleillä.

David Nemirovsky tuo vähän lisää mielenkiintoa irtolippuja ostavien katsojien joukkoon. Minä veikkaan, että jokerit hankkii vielä toisenkin katsojaystävällisen pelaajan ryhmäänsä.

Ei tämä siirto minun silmissäni kovin dramaattinen ollut. Kautensa pilannut ilves halusi päästä eroon kalleimmasta (?) pelaajastaan. Pelaaja halusi uuteen seuraan ja uusi seura halusi faneille lisää viihdettä. Ilveksen fanitkin ovat ottaneet asian rauhallisesti.
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Viestin lähetti Mazza


Nemirovskyn ei voi sanoa istuvan Jokeri-joukkueen tämän kauden permanenttiin kuin nyrkki AJ Niemen silmäkulmaan. Jos Summasen teeseihin kuuluu täydellinen omistautuminen joukkueen kurinalaisen tiukkaan viisikkopeliin, on hän verraton velho mikäli saa diivamaisen kanukin (joo-o, totta se on, Nemirovskyn kansalaisuus on kanadalainen vaikka aina sitä ei uskoisi) sitoutumaan yhteisiin pelisääntöihin ja samalla säilyttämään huipputehokkuuden.


Nyt olen erimieltä. Nemirovskyn tapaista pelaajaa Jokerit juuri tarvitsi. Otettaan vertailukohdaksi viimekauden Vallu. Satuitko näkemään minkälaiseen lentoon Jokerit syttyi? Machulda näytti sellaista esimerkkiä itseluottamuksellaan muille, että koko orkesteri lähti lentoon ja lentää vieläkin! Kiitos Vallu ja Saipa! Eikä muuten ollut Vallukaan mikään puolustusspesialisti, vaan oikeanlainen, todellinen kapellimestari jota myös Nemosta toivomme ja varmasti myös saamme. Jokerit tarvitsi luovuutta ja hankki sitä. Kyllä Nemo puolustushommaan opetetaan jos se on joukkueen etu. No hätä.

Miten Jokerit pystyi voittamaan neljä mestaruuta 90-luvulla kun joukkueessa oli Tsekkiläinen taiteilija jolta nivusetkin paukkuivat tarvittaessa, todellinen puolijumala O. Janecky!???

Sitä tässä yritin siis rautalangasta vääntää, että DN sopii Jokereihin kuin lintukivääri MM:n hanuriin! Kiitos Ipa! :)

P.S. Mikä siinä muuten on, että tapparaleiristä tullaan eniten kitisemään asiasta? Onko omakin soutuvene hörppäämässä?
 

JiVe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Viestin lähetti korkki
Joo... Jo Banhamin lähtö -ketjussa toivoin että Suomen parhaan juniorityön omaava seura antaisi mahdollisuuden omille kasvateilleen. Mestaruus ei ole kiinni yksittäisestä pelaajasta ja toisaalta omat kasvatit pelaavat kannusta myös tunteella toisin kuin palkan perässä juokseva ammattimies. Mutta ei, Hjalliksen oli tartuttava Nemirovskyyn heti kun kiinni sai. Ilves olisi saanut kaupata kaverin ulkomaille.
Ei tässä Jokereidenkaan kannalta ole varmaan ainoastaan siitä, että mestaruus olisi kiinni yhdestä miehestä. Totuushan on se, että Jokereilta lähti juuri yksi väriläiskä, eli Banham. Jäljelle jäi liuta hyviä pelimiehiä ja myös erittäin hyviä pelimiehiä, mutta ei sellaista väriläiskää, kuin Banham parhaimmillaan on/oli.

Itseänikin tottakai uitutti Banhamin lähtö, koska hän ja hänen lämärinsä oli niitä asioita, joita Jokereiden peleihin halusin mennä katsomaan. Samalla on todettava, se mitä aiemminkin olen jo sanonut, että jos mies itse oli lähdössä, ei hänen väkisin joukkueessa pitämisestä hyödy pidemmän päälle kukaan. Arvelen, että tässä Nemirovskyn tapauksessa oli samoja elementtejä.

Mitä taas tulee Hjalliksen asemaan, niin tätä jo arvelin aiemmin, että kuka tahansa Jokereihin hommataankin Banhamin stuntiksi, saa se aikaan kauhean hulabaloon. Kuinka ollakkaan en ollut yllättynyt, että "maalitauluksi" joutui niinkin yllättävä kohde kuin Hjallis.

Lueskelin ketjusta mm. seuraavaa: Joku SaiPafaneista menetti mielenkiinnon koko sarjaan. On vain pakko todeta, että pienestäpä teillä siellä Vilmanstrandissa menee mielenkiinto, varsinkin nyt kun oma joukkuekin tuntuu porskuttavan ihan mukavasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös