Negatiivisuusketju

  • 766 677
  • 4 943

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse näkisin että JYPin vahvuus on ollut että se on pystynyt kerämään tasaisesti pisteitä kuin muilla on mennyt enemmän vuoristorataa kausi. Hyvän kotipelin jälkeen JYP on usein sitten vieraissa romahtanut, varsinkin alkukaudesta. Sitten taas huippupeli alle ja taas romahtaminen. Monella muulla on taas pitempiä voitto ja tappioputkia alla ollut pitkin kautta. Katsoisin nyt tilannetta ihan rauhassa ja niin kauan kun joukkue kuitenkin on tuolla sijoilla 2-5 missä nyt pyörinyt niin en tuomitse kun muutkin ovat pelanneet kauden samaa tahtia ja yhtä "huonosti". Yksilöiden varassa joukkue on ollut, mutta kyllähän tuossa on mahdollisuuksia kunhan saataisiin Mäenpää ja Viitanen takaisin puolustukseen tai edes toinen ja esimerkiksi Miika Lahti pystyisi nostamaan tasoaan reilusti. Rottapelaajia tarvittaisiin lisää pudotusepelihin, ei pysty Tuppuraisen ketju yksinään rottailemaan ja tekemään maaleja tarpeeksi.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Lisäksi, kun oikeastaan koko kauden ajan voittoja on tullut hyvin pitkälti yksilöiden huippuonnistumisen turvin, niin mitäs sitten tehdään, jos pleijareissa vastustajan rottailuosasto saakin vaikkapa Tuppuraisen pelihuumorin täysin sekaisin, tai edes tehovartioinnilla pois maalipaikoilta?

Seitsemästä pelistä neljä pitää voittaa.

Tässäpä ne polttavimmat ja syy miksi itse kaipaisin pelitavan(siltä osin kun sitä hahmotan) pelkistämistä ainakin oman pään pelaamisessa kun tuo kuitenkin näyttelee aika helvetin isoa roolia pudotuspeleissä. Jokaisen sylinterin pitää kyetä pääsemään liikkeelle paineessakin(tai purkaa se paine) enkä näe muuta mahdollisuutta kuin ajaa tuota ajatusta sisään jo runkosarjassa. Muussa tapauksessa lähdetään samanlaisella "herramme kristuksen haltuun" -meiningillä poffeihin kuin viime keväänäkin. Nyt kokoonpanossa vain saattaa joutua olemaan kovimmista peleistä täysin kokemattomia junnuja ja tuolloin siihen pelitapaan pitää pystyä nojaamaan/luottamaan.

Mutta hei, kerro nyt ZayWest, että monentena pitää olla että olet tyytyväinen? Eikö kakkosija muka riitä, häh?

Joskus kauden alussa taisin pitää aika hyvänä jos kuuden sakkiin porukka selviää. Sitä en osannut arvata että joillekin tuo toimii ilmeisesti päätavoitteena.
 

Kobe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kovaa on täällä taas Märkkö-väittely ja tuskinpa se koskaan loppuukaan. Otan tähän keskusteluun kantaa yhdellä huomiolla. Jos ZW ja kumppanit haluavat pitää verenpaineensa edes kohtuulukemissa ja vitutuskäyrät maltillisella tasolla, ei missään nimessä kannata kuunnella ottelun jälkeisiä pressejä ja Veltsun koottuja selityksiä. Olen huomannut että sieltä tulee lähinnä kysymysten kiertelyä, epäolennaisia pointteja ja ympäripyöreyksiä. "Marko Virtanen, päätit peluuttaa Kenkä Siekkistä maalissa eiken kärkipelissä ja hävisitte 1-12, vaikuttiko tämä maalivahtivalinta ottelun lopputulokseen? -No emmä tiiä, hyvä ilme meillä toisen erän alussa ja nuoret pakit olit raikkaita. Etiäpäin. "
 
Viimeksi muokattu:

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Hupaisaa settiä. Onko nuo JYPin alapuolella tällä hetkellä sarjataulukossa sijaitsevat joukkueet suorittaneet siis itse asiassa JYPiä paremmin, johtuen siitä, että JYP on kerännyt sarjapisteensä ailahtelevalla pelillä?

Muut joukkueet ovat hävinneet kunniakkaasti saappaat jalassa takuuvarmalla prosentilla ja voittaneet ylvään mahtipontisesti yhtä takuuvarmasti. Vain JYP on haalinut pisteitä laariin "oho" -mentaliteetilla, eli voittanut väärin. Ja sinäkin Diesel kyselet ihan väärin. Kannatatkin varmaan väärin. Todennäköisesti huutelet tuomareille hävyttömyyksiä liian vähän.

Runkosarjan osalta minua kiinnostaa lähinnä kaksi asiaa: se, että JYP pysyy neljän parhaan joukossa (kuuden parhaan joukossa ehdoton raja); ja se, että JYPin puolustuspelissä tulevia virheitä alettaisiin vihdoin minimoimaan ja tuomaan varmuutta puolustuspäähän. Playoffseissa kaikki joukkueet tiivistävät pelaamistaan, ja JYPinkin olisi hyvä opetella tarkkaa puolustuspään pelaamista - eiköhän siellä nyt olisi kuitenkin mestaruusvuosilta edes joitakin perinteitä siitä, kuinka se homma toimii.
 

EMS78

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Entä jos JYP sattuisi voittamaan runkosarjan ailahtevilla otteilla, mikä sitten olisi odotusarvo playoff-menestyksen suhteen?

Kuinka moni muuten on perillä siitä, missä määrin muiden liigajoukkueiden otteissa on ollut ailahtelevuutta? Ilmeisesti vakuuttavaa näyttöä siitä, että sitä on ollut ratkaisevasti vähemmän kuin JYPin otteissa, on ainakin muutamalla kirjoittajalla...

- Käsi kädessä ovat omat pelit menneet joukkueen kanssa. Tasaisuutta kaivataan sekä omiin että joukkueen esityksiin. Parannettavaa on, Pihlman huomauttaa MTV Sportille. http://www.mtv.fi/sport/jaakiekko/sm-liiga/artikkeli/jyp-konkari-kaipaa-tasaisuutta/4379806

"Mutta yksi asia pitää muistaa. Jääkiekossa pärjää ne, jotka saavat tasaisen tahdin päälle. Voittoja tarvitaan toki, koska se piristää aina koppitunnelmaa ja lisää tahtoa treenata. Mutta tasaisuus on valttia." http://tuto.sporttisaitti.com/joukkueet/c2-00/historian_havinaa/valmentajien-blogi-2012-2013/

Sanomattakin on siis selvää, että Tapparan suurin ongelma tällä hetkellä on epätasaisuus. Joukkueella on suuria vaikeuksia pelata ehjiä 60 minuuttisia eikä "kultaista keskitietä" tahdo löytyä millään. Putkesta toiseen seilaaminen ei ole mikään yllätys kun hyvän ja huonon peliesityksen välillä on liian suuri ero...Tapparan ailahtelevaisuus hakee vertaistaan, mutta myös KalPan riesana ovat viime otteluissa olleet epätasaiset otteet. http://www.jatkoaika.com/sm-liiga/O...mpereella-haussa-suorituksen-tasaisuus/162812

Kun sitä tasaisuutta tavoittelee niin pelaajat kuin valmentajat, ja mediakin sitä kaipailee, niin kai sillä sitten on merkitystä. Näin maalaisjärjellä ajateltuna voisi sanoa, että tasaisesti pelaavan joukkueen peliä on helpompi kehittää ja hioa pieniäkin asioita, kun on joku pohja mitä työstää. Miten tuota JYPin peliä pitäis hioa, kun joukkueen pelien taso vaihtelee melkein päivittäin? Se varmaan rassaa joukkuettakin, kun hyvää peliä voi seurata todella huono peli. JYPin ongelma on myös se, että sitä ailahtelua tapahtuu myös pelin sisällä. Toisessa erässä voidaan nähdä ihan erilainen JYP kuin mitä oli ekassa erässä tai mitä sitten taas kolmannessa.

Mä en ymmärrä ollenkaan tuota runkosarjan jumalointia. Runkosarjassa pelataan myös Liigan heikoimpia joukkueita vastaan toisin kuin pleijareissa. Runkosarjassa voi tappiopelistä hyötyä saamalla pisteen, kun taas pleijareissa tappio on tappio eikä siitä saa mitään hyvää. Runkosarjassa pelaaminen on henkisestikin helpompaa, kun muutama perättäinen tappio on vaan muutama tappio pitkässä juoksussa, kun taas pleijareissa kaksi peräkkäistä tappiota voi niin sanotusti katkaista kamelin selän ja johtaa kauden päättymiseen. Ja niin edelleen.

Turhauttavaa on se, että JYP on esittäny tällä kaudella joitain erinomaisia eriä niin hyökkäys- kuin puolustuspelaamisen suhteen, ja jotkut pelitkin on ollu todella hyvätasoisia, joten potentiaalia menestymiseen on, mutta jostain hiton syystä niitä erittäin hyviä otteita ei pystytä pitämään yllä eikä toistamaan seuraavassa pelissä. Runkosarjassa on vielä 16 peliä armonaikaa saada peli kuntoon pleijareita varten. Vielä ehtii, mutta kello käy koko ajan.


Voi olla, että JYP putoaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Voi myös olla, että ei putoa. Itse en kuitenkaan ymmärrä mihin "runkosarjassa hyvin menestyvä, mutta ailahteleva, joukkue ei voi menestyä pudotuspeleissä" -ajatus perustuu.

Urheilussa kaikki on mahdollista, joten siitä syystä en olekaan mennyt sanomaan mitään tuollaista, vaan sanoin että "en pidä JYPiä ennakkosuosikkina mitään joukkuetta vastaan pleijareissa".
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei voi kun kuvitella kuinka kova tuska vaikka TPS faneilla on kun JYP fanit on melkein noitaroviota pystyttämässä torin raitaan ja pistämässä huonosti koko kauden pelanneita Perriniä ja Tuppuraista sinne ekana pystyttämässä kun näistä eniten negatiivistä viestiä tullut :) Virtanen toki ekana sinne.

Ei todellakaan täydellinen kausi, mutta liikaakaan itkisi jos joukkue on kakkosena sarjassa. Vaikka mikään muu kun mestaruus ja runkosarjan voitto ei pitäisikin riittää niin kyllähän tuo kuitenkin suhteellisen positiivinen kausi joukkueella on ollut. Isoja kysymysmerkkejä, mutta paljon tuolla joukkueella myös mahdollisuuksia.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Vaikka mikään muu kun mestaruus ja runkosarjan voitto ei pitäisikin riittää niin kyllähän tuo kuitenkin suhteellisen positiivinen kausi joukkueella on ollut.

Suoraan ikivihreiden joukkoon. Mitäpä sitä valittamaan, koska kuitenkin Afrikka, nälänhätä sekä sairaudet. Meillä on kaikki ihan hyvin.

Tämä viikonloppu varmasti avasi ne pahiten uinuvatkin silmät(Diesel, hyvää huomenta, jutellaanko kevään peleille kaikkein olennaisesta runkkaripistekeskiarvosta?) kun puhutaan pelitavallisista ongelmista. Perjantaina kalakukot näyttivät että mikä on syynä jos jotkut vitun kolehmaisetruohomaat vaikuttavat helvetin hyviltä pelureilta. Eilen Sport näytti mestisjengillään haukkaria samasta syystä. JYP taasen molemmissa weekendin peleissä eli ja kuoli yksilöistään. Järkyttävä määrä harhasyöttöjä, järkyttävät etäisyydet, viisikon hajanaisuus sekä ylikiekollinen riplailu(Lue: Mikko Luoma). Aika vähän jää myös jäljelle kun Allu Tuppuraisen peli-ilo saadaan viemäriin.

Siihen on siis ihan faktapohjainen syy miksi asioista ollaan huolissaan sarjasijoituksesta huolimatta.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Suoraan ikivihreiden joukkoon. Mitäpä sitä valittamaan, koska kuitenkin Afrikka, nälänhätä sekä sairaudet. Meillä on kaikki ihan hyvin.

Tottakai aina on parannettavaa ja muuta, mutta itse laskisin tuon positiivisesti jos näin huonolla pelillä ollaan sarjassa kakkosena. Ei paljon tarvitsisi parantaa niin oltaisiinkin jo paras. Toki muutkin parantaa loppukautta kohden.

Pelitapa on ollut tylsä ja näyttää että ei olisi hirveän tehokasta, mutta loppujen lopuksi sillä on tullut tulosta ainakin runkosarjassa. Lähtökohtiin nähden kausi on ollut hyvä ja kun materiaalikaan ei ollut ennakkoonkaan aivan sarjan parhaimiksi povattu ennakoissa eikä budjetiltaan niin en nyt liikaa valittaisi. Tähän asti kausi on mennyt hyvin.
 

JJT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Makuasioita tietysti, mutta tämä näkemys kummastuttaa allekirjoittanutta. JYP on sentään tehnyt toiseksi eniten maaleja, ja erityisesti Hippoksella on saatu nähdä paljon runsasmaalisia kotivoittoja. Kai sitä RDn aikaa kuitenkin pitää glorifioida ja antaa ajan kullata muistot, mutta omissa silmissä nämä vauhdikkaat 5-3 -voitot ovat kuitenkin vähintään yhtä viihdyttäviä kuin RDn aikaiset 2-1 -voitot (taklaukset mukaanluettuna).
Pitää paikkansa, en yritäkään väittää vastaan, koko viestin sisällöstä siis. Mutta ajatusmallisi on vähän sama, kun sanoisi talvesta, että "onpa kiva kun tulee sopivasti lunta ja on mukava pikkupakkanen". Eihän tuota lausetta voi epätodeksi väittää millään, mutta siinä jää ko. aiheesta aika moni asia tyystin mainitsematta.

Totta on myös se, että Dufvan ja Ahon vuosina toisinaan oli aika tylsiä (voitto)pelejä, kotonakin. Mutta se suurin ero, josta on turha puhua mistään ajan kultaamista muistoista, on se, että tuohon aikaan joukkue myös hävitessään esiintyi miehekkäästi. Kannattajille jäi tappiopeleistä suuhun maku, että olipas huonoa tuuria, vastustaja hyvä, huono tuomaritoiminta yms. että voitto oli pienestä kiinni, mutta Virtasen aikana on tullut toista kautta peräkkäin säännöllisesti pelejä, joissa ei ole ollut mitään asiaa voittoon. Viime kaudella tuli niin kotona kuin vieraissakin 4-5 maalin tappioita ja tällä kaudella ollaan sitten "erikoistuttu" viime hetkien tappioihin. Kaippa minä sitten vain "tykkään olla huolissani", mutta esimerkiksi vaikka nyt tammikuun häviöpeleistä on yhdestäkään todella vaikea löytää mitään hyvää. Siinä ei jotkut 0-4 -voitot TPS:sta ja 1-2 -voitot Sportista valitettavasti vain hirveästi lohduta.

Yksi syy hyvään tulokselliseen menestykseen on ehdottomasti myös Liigan nykyinen taso. Joukkueet pelaavat ristiin sen minkä ehtivät, esimerkiksi Tappara ja Ässäthän olivat jossain vaiheessa jäämässä kympin sakin ulkopuolelle, ja nyt pikku ryhtiliikkeellä ovat hätiselevät kotietua. Onnistuisiko Liigassa, jos joukkueista löytyisi jarkkoimmosia, jannepesosia, jancalouneita, jorilehteröitä? JYPiltä kun tällä hetkellä löytyy Perriniä, Tuppuraista, nykyvireen löytänyttä Pihlmania ja maalissa Tarkki, niin kyllähän siinä pisteitä tulee vaikka kokonaan ilman valmentajaa. Mutta kun nykyisen kanssa tulee viikosta, kuukaudesta ja nyt jo kaudesta toiseen pelejä, jossa joko joukkueen pelityylistä ja -taktiikasta ei ota mitään selkoa, ja/tai joukkueen valmistautuminen ottelun alkuun ja henkinen lujuus loppusummeriin asti loistavat poissaolollaan.

Siksi minä olen huolissani. Enkä todellakaan mielelläni, vaikka Diesel koittaakin nokkelasti minunkaltaisistani näin väittää. Sinä, tai joku muu posijengiläinen, poimikaapa taas joku epäolennainen yksityiskohta tuosta ylläolevasta ja tuomitkaa koko viestini sen perusteella. Tuo talvi-vertaus voisi olla aika hyvä tärppi siihen hommaan.
 

Handyy

Jäsen
Kai sitä RDn aikaa kuitenkin pitää glorifioida ja antaa ajan kullata muistot, mutta omissa silmissä nämä vauhdikkaat 5-3 -voitot ovat kuitenkin vähintään yhtä viihdyttäviä kuin RDn aikaiset 2-1 -voitot (taklaukset mukaanluettuna).
Taitaa aika mullata muistosi. Maalimäärät suhteutettuna 60 ottelulle (tehdyt-päästetyt-maaliero), Virtasen vauhdikkaat voitot pääsevät Dufvaan verrattuna maalimäärissä sijalle 4/5 ja maalierossa sijalle 5/5.

07-08: 186-138 (+48) Dufva
08-09: 174-116 (+58) Dufva
09-10: 179-137 (+42) Dufva
10-11: 186-97 (+89) Dufva/Aho
14-15: 177-144 (+33) Virtanen

(EDIT: Korjattu oikeat vuodet tilastoihin)
 
Viimeksi muokattu:

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Makuasioita tietysti, mutta tämä näkemys kummastuttaa allekirjoittanutta. JYP on sentään tehnyt toiseksi eniten maaleja, ja erityisesti Hippoksella on saatu nähdä paljon runsasmaalisia kotivoittoja. Kai sitä RDn aikaa kuitenkin pitää glorifioida ja antaa ajan kullata muistot, mutta omissa silmissä nämä vauhdikkaat 5-3 -voitot ovat kuitenkin vähintään yhtä viihdyttäviä kuin RDn aikaiset 2-1 -voitot (taklaukset mukaanluettuna).

Nämähän on ana makuukysymyksiä ja tuossa tuo isoin ongelma on kuitenkin ollut että kotona sujuu, mutta vieraissa ei ehkä niin hyvin. Tosin tuokin on kauden mittaa parantunut ja ei olla enää vieraissakaan enää montaa pistettä jäljessä parhaita. Pari voittoa enemmän vieraissa alkukaudesta niin Kärpätkin voisi olla saavutettavissa, mutta turhia sulamisia tosiaan tullut lopussa.

Mutta sitä mieltä edelleen olen ettei peli ole läheskään niin huolestuttavan näköistä ja oloista kuin voisi melkein valtaosan viesteissä saada. Joillakin on vain pakko löytää pelkästään negatiivistä vaikka kerrankin joukkueen peli on kuitenkin hyvin sujunut, ainakin lähtökohtiin nähden kun ei joukkue kuitenkaan ollut mestarisuosikki kauteen lähdettäessä ja silti taistelee kärkisijoista. Yksittäisiä tappiota aina tulee, mutta joukkue on koko kauden pelannut kuitenkin tasaisesti. Se onkin varmaan yksi valttikortti että vaikka pelien välillä taso vaihtelee rajusti niin voittoja kuitenkin tasaisen tappavasti tulee. Kotietu kuitenkin pitäisi napata mielellään, siihen kaatui ihan viimeistään viimekauden pudotuspelit ( toki olisi pitänyt alkaa pelata aikaisemmin kuin 3-0 tlanteessa).
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Voisin suositella jokaiselle että keskittyisitte tsekkaamaan vaikkapa kolmen pelin otannalla JYPin oman alueen pelaamista(avauspeli, paineeseen reagoiminen, viisikon tiiviys). Sieltä aukeaa se tällä hetkellä ja lähes koko Virtasen aikakauden pinnalla ollut ongelmatekijä. JYP ei tule mättämään pudotuspeleissä 4-6 maalia ottelussa ja siksi olisi elintärkeää ruveta satsaamaan tuohon oman pään tekemiseen. Se on ollut ala-arvoista läpi kauden ja se näkyy myös päästetyissä maaleissa.

Kausi on sujunut todella mallikkaasti ja ei JYPistä sen enempää negaa tarvitse kaivaa. Se olisi kuitenkin toivottavaa että kevään menestyksen kannalta tärkeimpää asiaa ruvettaisiin räätälöimään kuntoon jo hyvissä ajoin. Sitä oli aikanaan myös ne Dufvan muka tylsät 2-1 voittopelit. Pelitapa+puolustuksen korostaminen.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Kiehtovaa muuten muistella tuon listan pohjalta, että ylivoimaisimman runkosarjansa jälkeen JYP jäi ulos mitalipeleistä.

JYPin mitalipelien pitkä putki katkesi vasta viime keväänä Virtasen ensimmäisen kauden lopputulemana. Sitä ennen oltiin pelattu mitalipelejä 2009-2013 joka kevät. Dufvan ja Ahon vertaaminen(missään mielessä) Virtaseen on todella surkuhupaisaa kamaa.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Eilen JYPin syöttöpeli oli ainakin puolet ottelusta ala-arvoista. Kiekko lahjoitettiin vastustajalla harhasyötöillä aivan liikaa. Siihen on seuraavaan otteluun tultava muutosta. Huolellisuusvirheitä nuo on eli ei sen vakavampaa. Parempi keskittyminen vaan niihin syöttöihin niin hyvä tulee.
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Eilen JYPin syöttöpeli oli ainakin puolet ottelusta ala-arvoista. Kiekko lahjoitettiin vastustajalla harhasyötöillä aivan liikaa. Siihen on seuraavaan otteluun tultava muutosta. Huolellisuusvirheitä nuo on eli ei sen vakavampaa. Parempi keskittyminen vaan niihin syöttöihin niin hyvä tulee.

Paria viimeistä virkettä lukuun ottamatta samaa mieltä. Pleksin kautta purku/avaus tuntuu olevan kiellettyä, kun aina pitää keskikaistalle kiekko laittaa. Oli siellä sitten oma tai vastustajan ukko. Huolimattomuudesta en ole samaa mieltä, muuten ollaan oltu aika huolimattomia koko kausi, enkä usko että huolellisuutta on niin vaikeaa harjoittaa. Itse luulisin että omassa päässä on liian usein epäselvää, mitä kiekolla pitäisi tehdä. Sitten tuleekin jo hätä käteen kun vastustaja on iholla ja kiekko roiskaistaan puoipaniikissa siniviivalle päin. Välillä omien luistimiin ja välillä vieraiden lapaan.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Pleksin kautta purku/avaus tuntuu olevan kiellettyä, kun aina pitää keskikaistalle kiekko laittaa. Oli siellä sitten oma tai vastustajan ukko. Huolimattomuudesta en ole samaa mieltä, muuten ollaan oltu aika huolimattomia koko kausi, enkä usko että huolellisuutta on niin vaikeaa harjoittaa. Itse luulisin että omassa päässä on liian usein epäselvää, mitä kiekolla pitäisi tehdä. Sitten tuleekin jo hätä käteen kun vastustaja on iholla ja kiekko roiskaistaan puoipaniikissa siniviivalle päin. Välillä omien luistimiin ja välillä vieraiden lapaan.
On siinä tuotakin ollut mutta myös tuota ns. puolittaista tekemistä yksittäisissä tilanteissa ja sitä eilen oli yllättävän paljon. Liikaa tosin minustakin JYP pelaa keskikaistan kautta välittämättä vastustajan karvauksesta. Sellaista kuvainnollista päätä seinään hakkaamista en oikein ymmärrä.
 

jyppimies-82

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jalka oli kolmannen erän todella raskas. Surkea alku, ekassa erässä jo peli ratkesi, niin ei tästä voi johtopäätöksiä tehdä. Kärkikamppailuun surkea esitys ja KalPa karkasi kahdella pisteellä.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kausi on jo pitkällä mutta jotkin asiat ei vaan muutu. Otteet ailahtelee aivan helvetisti, niin pelien välillä kuin pelin sisälläkin. Puolustuspelaamisesta lienee kaikki oleellinen jo sanottukin. Viime otteluissa myös tehokas hyökkäys/viimeistely on ontunut ja tulos näkyy taululla.

Ei vaan oo keväälle luottoa, ei minkäänlaista.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Luulen että nyt viimeistään aivan jokaiselle sokeallekin avautui tuo puolustuspelaamisen ongelma(sis. pelitapa+pelin avaaminen+hyökkäyksien rakentaminen+paineen alla reagointi). Kun siis kohdataan jotain muutakin kuin sportteja sekä ipoja.

Ainoat pisteet täydelle hallille!!!
 
Viimeksi muokattu:

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Kyllähän Kärpät oli vaan tehokas, pelasi hyvin vierailijalle tyypillisesti vastahyökkäyksillä ja tekivät ankaralla prosentilla maaleja. Siksi vähän harmi, että tästä ei oikein saanut kuvaa Kärppien todellisesta tasosta, koska tyytyivät kaksi viimeistä erää turvaamaan selvää johtoaan.

Ei ollut JYPin ilta, ja sijat 2-7 ovat todella tiukassa. Tässähän voi vielä joutua aloittamaan säälipleijareista, seitsemäntenä oleva Blues on vain kolmen pisteen päässä. Mutta taas toisaalta: kakkossija on kahden pisteen päässä. On kyllä helevetin tasaista.

JYPin pitäisi kohta opetella tilkitsemään puolustus, aivan liian vapaasti aukeaa paikkoja vastustajalle. Juuri muun muassa Kärpillä riittää kyllä taitoa tehdä paikoista maalit. Keväällä ei näissä anneta yhtään armoa. On tää outoa, nyt me ollaan niitä, joiden hyökkäys voittaa pelit ja puolustukselta toivotaan vain selviytymistä. Mestaruuden, tai edes puolivälieräsarjan, kannalta tämä ei lupaa hyvää.
 

jyppimies-82

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä tuolta tulee Blues varmasti ohi. Lukon ja Ifk:n ailahtelu on pelastanut Jypin sarjasijoitusta paljon, mutta ehkä nekin vielä kevättä kohti parantavat. Mahdollisuudet runkosarjan voittoon ovat tällä kaudella menneet taukoihin, joiden jälkeen on pelattu aina huonosti. Onneksi tällä kaudella nuo tappioputket ovat jääneet lyhyiksi, ja harvoin tulee kahta surkeaa peliä peräkkäin.
Realismia on tosiaan sijat 2-7. Kotietu voi olla vaikean takana, pelottaa kyllä tuo Bluesin ja Tapparankin vire, mainuttujen Lukon ja Ifk:n lisäksi. KalPa tulee kyllä ottamaan paikan neljän sakissa.
Yhden ottelun vähemmän pelanneena voi laskea optimisesti kolme pistettä lisää jolloin sija on kaksi, mutta tappio Tapparalle toisi odennäköisesti Bluesin ja Tapparan tasapisteisiin ja SaiPan kolmen pisteen päähän... Tässä on jo pitkään hoettu, että kaikki pisteet olisi tärkeitä, mutta kyllähän se valitettavan huono on tuo tilasto tältä kaudelta noita muita kärkijoukkueita vastaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Oltiin niin ystävällisiä Kärpille että lahjoitettiin ystävänpäivänä pelin voitto, ehe ehe

Vakavammin ajateltuna, pelistä muutama huomio pienen "harmituksen" jälkeen. Miten voi mennä lataus peliin näin yli? eka erä meni ylipelatessa, ja muutaman puolustusvirheen jälkeen peli oli taputeltu. Toiseen erään tarjottiin kyllä riittävästi ylivoimaa, mutta kovin vaikeen näköistä oli saada edes pakkopeliä aikaan, laukaukset viipyi, ja yleensä ne meni ohi. Miten sille Luomalle sanois nätisti, se kiekko nopeemmin liikkeelle, alkukauden horror pelaaminen ei vaan toimi. Monta hyökkäystä meni ohi, kun Luoma ei sitten voi millään syöttää vauhdissa oleville hyökkääjille.

Kolmas erä meni sitten väkisin maalia yrittäen, näköjään Tuppuraista kokeiltiin Perrinin kentässä, ei kannata enää kokeillla. Jotenkin tuli ikävä tässä pelissä Mäenpäätä ja Viitasta, oli tuo pakkien sekoilu taas sitä luokkaa.

Näin mä näin tän pelin tänään, jos joku näki positiivisimmin, niin hyvä sille.
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
Miten voi mennä lataus peliin näin yli? eka erä meni ylipelatessa, ja muutaman puolustusvirheen jälkeen peli oli taputeltu.

Eikä ollut paras päivä Tarkillakaan, muistutti kovasti taannoista Kuopion pelin aloitusta. Siellä tosin Jyppi oli pahemmin sillassa. Mutta minä en toisaalta ihmettele jos lataus menee juuri tässä pelissä yli, olihan kuitenkin kauden tähän asti tärkein matsi ja tiedossa että halliin tulee väkeäkin hyvin. Noita samoja puolustusvirheitä on nähty joka pelissä, Kärpät osasi toisenlailla ne hyödyntää kuin vaikka joku ipa. Muutenhan ilme oli alusta lähtien JYPillä varsin raikas, minä olin aivan varma ottelun alussa että tänään taistellaan tosissaan voitosta. Kärpät on kova. Jotain muuta joukkuetta vastaan samalla pelillä olisi varmasti tullut pisteitä. Keveemmällä puolustus pitää vaan olla korjattuna siihen kuosiin että Kärppien tasoinen viimeistelykin saadaan eliminoitua.
 
Suosikkijoukkue
JYP
Mitäs se Virtanen taas sönkötti niistä voitetuista maalipaikoista? Ekassa erässä oli kyllä yritystä. Muutenhan tuo Kärppien oman maalin puolustaminen on valovuoden edellä. Ei siinä 5 vs 5 pelissä kyllä montaa paikkaa parhaalta sektorilta auennut.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näin peliä näkemättä ei voi kuin todeta, että torjuntatilastot 20-47 ja laukauslukemat 79-35 sekä laukaisukartta puoltavat Virtasen lausuntoja, mutta nehän ovat, kuten tiedettyä, vain osatotuus. Harmillinen tappio ja varmaan ottelua seuranneiden kannalta vähän lätsähtänyt tapahtuma kuin alkoi tuolla tavalla. No, varsin jännittävä runkosarjan loppu on tulossa.

Kotisaldo on alkanut ikävästi hiipumaan kauden edetessä. Oishan se ollut kiva että ois voitettu kaikki kotona.
Kannatta katsoa peli. 5 vs 5 pelissä ei mitään saumaa. Kaveri iskee ekaan 15min 0-4 ja pelailee loput ajat. Sitten kun Kärpät otti jäähyjä aivan sikana, JYP pääse vetämään maalia kohti. Tuomas Tarkkia ei enää ikinä Kärppiä vastaan hippokeselle, ei vaan kestä kasetti.

Kuin ihmeen kaupalla Ilves pelistä tuli 2p, Pihlman ja Ikonen äkkiä takaisin muuten säälit kutsuu. Viitanen ja Mäenpää pitäisi sitten saada pelikuntoon (HUOM kuten olemme huomanneet Mäenpäälle ei riitä se, että pystyy pelaamaan, vähintään 5 peliä ennen kuin miehestä hytötyä on)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös