Näillä mennään - kuinka pitkälle?

  • 30 138
  • 176

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Roman kirjoitti:
No mikäs veitsi kurkulla se nyt sitten on? Eihän se kahdestakaan vielä poikki mene. Varsinkin kun sitten pääsee taas kotonansa koittamaan.
No katsos kun Kerho kuitenkin voittaa kotipelinsä. Sen jälkeen HIFKillä on veitsi kurkulla. Armosta Kerho antaa sen toisen banaanisataman pelin HIFKille, että voi toivottaa ne kesälomalle sitten Rinkulalla.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
tuuski kirjoitti:
En nyt löydä hirveitä näkemyseroja teksteistämme.
En minäkään, mutta jotain kuitenkin. Tuo sinun pakollinen "pessimistisyysosuus" oli sitä mitä en oikein pidä kestävänä.

Hivenen ihmettelen myös sitä, että "ei hyvältä näytä" on nyt vanhentunut juttu sen ansiosta, että Sprukts ja Lappalainen ovat palanneet rosteriin. Tottakai molemmat ovat tärkeitä lisiä porukkaan, mutta Ilveksen kaadossa näiden kavereiden osuus oli kuitenkin aika marginaalinen. Jatkoa ajatellen varsinkin Spruktsin osuus vain kasvaa sitä mukaa mitä pelituntumaa kertyy.
 

M10

Jäsen
Rontti kirjoitti:
Luin tuosta hieman aiemmin nimim. Morrow10:n kirjoittavan HIFK:n ylilyöntiedusta ja siinä oli myös mainittu "#61", jonka käsitin tarkoittavan juuri Lostedtia.

Näkisin Doug Sheddenin erittäin potentiaalisena käskyttäjänä välierissä; ---> ensimmäisessä ottelussa, ensimmäisessä erässä, Lostedt ajaa Leinon loppukaudeksi kylmäksi - Kerholle 5min yv:tä - Lostedt parin ottelun pelikieltoon.

IFK voittaa tuossa tapauksessa. Mielestäni edellämainittu skenaario ei ole edes kaukaa haettu, kun muistaa minkälaista touhua Shedden/Lostedt -akseli on tällä kaudella esittänyt.

Jukka Jalosen HPK ei moisiin noutoihin lähde ja se tietysti on hyvä asia. Jääkiekolliset arvot kunniaan. Sheddenin "hulluuden" vahvuus piilee kuitenkin tuossa Lostedt-skenaariossani.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Kun nyt tuota jatkoa ajatellaan, niin toivoa sopii että HIFK kykenee yhden voiton vielä ottamaan. Punaiset kissit vaikuttavat jo tässä vaiheessa aika kuluneilta ja SaiPa on ilmeisesti pelillisesti ollut hieman niskan päällä niissä häviämissään matseissakin.

Ideaalitilanne olisi se, että HIFK voittaisi vasta seitsemännen matsin ja lähtisi siis välieriin tuoretta Kerhoa vastaan ihan väsähtäneenä.

Toisaalta ihan sama kuka sieltä tulee, mutta toivottavasti tahkoavat seitsemän matsia kera jatkoaikojen.

Kerho huilaa ja treenaa.
 

M10

Jäsen
Rontti kirjoitti:
Kerho huilaa ja treenaa.

Toi on ihanne tilanne, varsinkin Spruktsille ja Jokelalle. Toivottavasti kyseiset elitärkeät miehet saadaan 110% kuntoon tuohon IFK(?) -sarjaan.

Pidin muuten myös Lahden kommenteista Iltalehdessä, joista todella sai käsityksen, ettei Kerhon jätkät ole vielä pätkääkään tyytyväisiä vast`ikään saavutettuun välieräpaikkaan.

Jaskako tuo sen finaalipaikan meille omalla käsittämättömällä ja puskista tulevalla panoksellaan?
 

Roman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Tappara
Justiin kun on latautunut voittamaan surkeaa Ifk:ta niin sitten pitäneekin arpoa parit uudelleen. Ei ole helppoa olla Kerho-fani.
 
F

Flonaldo

Morrow10 kirjoitti:
Jukka Jalosen HPK ei moisiin noutoihin lähde ja se tietysti on hyvä asia. Jääkiekolliset arvot kunniaan. Sheddenin "hulluuden" vahvuus piilee kuitenkin tuossa Lostedt-skenaariossani.
Jari Kaarelan HPK toteuttaa tarvittaessa ihan minkälaisia käskytyksiä voiton eteen tarvitaankin.
 

ptctinke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Lisää pelejä niille joilla niitä on

Alkaa telkkarista nähtynä vähän jokaisen tennari painaa ja naamassakin näkyy jo.Lisää pelejä niille joilla niitä on tarjolla.
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olin yksi niistä, jotka suhtautuivat erittäin skeptisesti Kerhon menestysmahdollisuuksiin siinä vaiheessa, kun vemppalistalla oli tungosta ja peli oli aivan jäässä. Tuolloin näytti kyllä huonolta. Nyt onkin sitten tilanne täysin päinvastainen. Rosterihan on edelleen mitä on, mutta valmennus on ehdottomasti parasta jäljellä olevista joukkueista.

Kuka sitten olisi toivevastustaja semeihin? Tällä hetkellä todennäköisimmältä näyttäisi Ässät, mutta eiköhän IFK kuitenkin onnistu vielä vääntämään yhden voiton. Mahdollistahan olisi vielä myös Bluesin kohtaaminen, jota itse pidän noista kolmesta epämiellyttävimpänä vastuksena. Pirnes taas hirmuvireessä kuten kolme vuotta sitten. Uskoisin, että Ässät pistää Tapparan lauantaina laulukuoroon ja Porissa kansa on aivan ekstaasissa. Mikäli Ässät osuisi Kerholle välieräpariksi, niin mikäs sen mukavampaa. En nimittäin jaksa uskoa, että porilainen hulluus kannattelisi joukkuetta enää välierissä. Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen mitalipeleissä juuri yhden mestarisuosikin pudottaneena Ässien maha olisi jo liian täynnä. Aivan kuten Lukolle kävi viime vuonna IFK-sarjan jälkeen, 3-0 turpaan Kärpiltä.

Kaikella kunnioituksella Saipaa kohtaan, IFK:n tämän hetkisestä tasosta kertoo kaiken se, että joukkue on ollut joka pelissä altavastaajana. IFK:ssa on kuitenkin materiaaliltaan Saipaa vahvempi, ja joukkueesta huokui ennen pleijareita todellinen playoff-tiimin leima. Niin vain on Salmelaisen poikakin hyytynyt kovissa peleissä kuten Kerhon pikakiitäjät ja takatukat aikanaan. Ja Lundell alkaa näyttämään jälleen todellisen tasonsa. Tulee ihan joni mieleen.

Bluesin haluaisin viimeiseksi noista kolmesta vastaan semifinaaleissa. Joukkue on paljon laadukkaampi kuin mitä runkosarjasijoitus antaa ymmärtää. Ratkaisijoita löytyy, etunenässä se helvetin Pirnes. Hyvä maalivahti ja osaava, joskin yliarvostettu valmentaja. Kova draivi päällä eikä ole syytä olettaa, että menestysnälkä loppuisi puolivälieriin.

Tuli välierissä vastaan kuka tahansa, niin tällä hetkellä näyttäisi siltä, että Kerho lähtee kuitenkin ennakkosuosikkina taistelemaan finaalipaikasta. Jos IFK olisi laittanut tänään sarjan poikki ja varmistunut Kerhon vastustajaksi, niin IFK olisi ollut kohtalaisen selkeä suosikki. Jokelan ja Spruktsin peli vaan urilleen, niin Kerhoa ei pysäytä mikään. Ainakaan ennen Kärppiä.
 

Keikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kaksi peliä HIFK-Saipa-sarjasta nähneenä on sanottava että HIFK:n voitto tuossa sarjassa olisi Kerhon kannalta paras vaihtoehto. Se joukkue on mielestäni aivan yössä. Se olisi tällä hetkellä pelkkä suupala.

Toni "roskis" Salmelainen luo kyllä tilanteita, mutta ei tunnu saavan mistään sisään ja onkin keskittynyt lähinnä tuttuun tyyliinsä kiukutteluun.

Maalivahti-osasto kerholle 10-0. Lundell päästi heti pelin alussa löysän vedon melkein siniviivalta. OK, se oli vain yksi helppo maali, mutta kertoo silti paljon. Harvoin finaalijoukkueen veskarit tuollaisia päästää.

Saipa on saanut peleissä uskomattoman paljon 2-1 hyökkäyksiä. Uskon että Jalonen on huomannut saman ja tähän on panostettu treeneissä. HIFK tulisi hakkaamaan päätään seinään ihan niin kuin Ilveskin, kun samaan aikaan kerho rankasee yv-hyökkäyksistä.

YV on melko samantasoista mutta AV Kerholle. Fyysisyys onkin sitten HIFK:n heiniä.

Ja jos ei IFK:ta kohdata, niin saadaan kotietu joten finaalissa ollaan joka tapauksessa.

Nyt tai ei koskaan.
 

Spenroos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, JanPa
Morrow10 kirjoitti:
Näkisin Doug Sheddenin erittäin potentiaalisena käskyttäjänä välierissä; ---> ensimmäisessä ottelussa, ensimmäisessä erässä, Lostedt ajaa Leinon loppukaudeksi kylmäksi - Kerholle 5min yv:tä - Lostedt parin ottelun pelikieltoon.

Mitäpä tuosta. Sitten ei muuta kun ensimmäisessä pelissä toisessa erässä Nielikäinen ajaa Salmelaisen loppukaudeksi kylmäksi. Okei, Salmelainen ei ole vielä playoffeissa noussut Leinon tasolle, mutta ei kertsin peli pelkän Leinon puuttumiseen hajoaisi.



Morrow10 kirjoitti:
Jukka Jalosen HPK ei moisiin noutoihin lähde ja se tietysti on hyvä asia. Jääkiekolliset arvot kunniaan. Sheddenin "hulluuden" vahvuus piilee kuitenkin tuossa Lostedt-skenaariossani.

Ei lähde ei, mutta jos IFK lähtee ensin, uskon Jalosen vastaavan samalla tavalla. Eipä tuo mikään herrasmiesvalmentaja ole kaikkine mailanmittauksineen sun muineen juttuineen. Oman näkemykseni mukaan Jalonen on valmis menemään aika pitkälle voittaakseen.

Vielä kiteytettynä. Lätkä-Pasin hankinnalla mielestäni varmistettiin se, että sikailemalla mikään joukkue ei tule Kertsin yli jyräämään tällä kaudella.
 

Dante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hifkistä vastustelijana

Vaikka välieräparit ovat vielä kovasti auki, on hifk kuitenkin ylivoimasesti todennäköisin vastus. Hifk ei häviä vikaa peliä Nordiksella. Eikä Kärpät Raksilassa. Kossu vetoa.

Ifotalla oli tuossa hyviä pointteja hifkistä vastustajana. Kotiedun merkitys on hifkille suurin mahdollinen sm-liigassa. Itselläni on kymmenien otteluiden kokemus (kyllä, muitakin kuin kerhon pelejä) Helsingin Jäähallista ja siellä on pahimmillaan/parhaimmillaan infernaalinen meininki. Kun muistellaan vielä ipasarjaa, niin aika runkosarja"ilves-klapklapklap" meinigissä siellä sai maalin johtoa puollustaa. Ei toteudu Helsingissä. Jullit huutavat loppujen takaa-ajossa aivan saatanasti ja kuudes mies todellakin tulee jäälle. Ei juurikaan tapahdu muualla. Pari-kolme maalia jos ollaan keulilla niin no hätä, jullit häipyy Hadankaan dokaamaan 57.16, mutta maalin takaa hifk tulee kotonaan kovaa.

Paremman erikoistilannepelaamisen ja erityisesti tasaisen, jatkuvan ja armottoman vauhdinpidon ansiosta uskon Kerhon jatkavan, sikäli kun vastustaja on hifk. Ei DDRhallissa tarvitse voittaa kuin kerran. Itselleni hifki on juuri se rakkain vastus, jonka POffi kohtaamista on odotettu kauan. Nyt se alkaa olla totta ja sekös maistuu! Tunnelmaa ei tule puuttumaan ja se tulee olemaan aivan eri maailmasta kuin jos vastassa olisi esim. hajuton mutta vittumainen bleg.

Vielä pitää muistuttaa innokaimpia muiden väsymisen odottelijoita toissa kauden pleiareista, jolloin kerho käveli lukon yli 4-0 ja kun viikon jälkeen vastaan tuli kovemmassa sarjassa "väsynyt" TPS niin kyyti oli kylmää. Pelituntuma ehtii ehkä viikossa vähän herpaantua, mikä on vaakakupissa toisella puolella kun arviodaan vastustajan väsymistä. Pelaajat on kuitenkin ammattiurheilijoita ja joka vuosi ne on jaksaneet vielä finaalisarjankin pelata. Jos 4-3 menee niin jalat painaa, ehkä hieman enempi ja pieni etu voi tulla, mutta mikäli 4-2, niin 4 päivän lepo/kevyt treeni riittää aivan hyvin nollaamaan väsyn, mutta pelituntuma on parempi.
 

hemmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestarit ry
Kaikkien jääkiekkoanalyytikkojen äiti Petteri Sihvonen laukoo Urheilulehdessä seuraavaa:
Kyllä se HIFK:n pelitapa on niin kummallinen, ettei paremmasta väliä.
...
Mutta HPK.ta Shedden ei enää hämää. Silloin tulee noutaja bluffijääkiekolle. HPK on ehtinyt nähdä, minkälaisesta hämäyksestä tämä HIFK:n pelikirja koostuu.
Täytyy sanoa, ettei yksikään noista mahdollisesti välierissä vastaan tulevista joukkueista huolestuta muita enempää.

Olen myös Spenroosin kanssa samaa mieltä, että Jalosen HPK on valmis menemään aika pitkälle ns. ylilyöntiosastolla, jos vastustajan pelitapa sitä vaatii. Ei Pasia hankittu tänne taito-ominaisuuksiensa takia.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
HIFK siis tuli. Tiukka kisa varmaan tulee, mutta eiköhän tästä finaaliin mennä. Eli ketjun kysymykseen vastaus: Ouluun asti ainakin.

Vielä kun Ässät venyttää Kärppiä vastaan viiteen peliin, ja rouhii oikein perinteisellä porilaisella hulluudella, niin tämä kausi on torikamaa.
 

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
Jos/kun HIFK hoidetaan alta pois niin oman näkemykseni mukaan finaalipelit aloitetaan kylläkin Hämeenlinnassa eikä Oulussa. Mitä varten niitä Oulussa lätkittäis kun Kräpät on pronssipelissä?
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Brunberg kirjoitti:
Jos/kun HIFK hoidetaan alta pois niin oman näkemykseni mukaan finaalipelit aloitetaan kylläkin Hämeenlinnassa eikä Oulussa. Mitä varten niitä Oulussa lätkittäis kun Kräpät on pronssipelissä?
HPK-Ässät finaaleissa... Se olisi kyllä hienoa, kieltämättä. Kärpät olisi myös hieno vastustaja, mutta Ässien mukana hommaan tulisi enemmän pleijarihenkeä.

IFK ei tule kaatumaan helposti, jos nyt on kaatuakseen. Kyllähän tässä hieman jännittää, mutta uskon, että Kerho vie sarjan.
 

Daemon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Juventus, FC Slayer
Jaahas.... Kissapedot jatkavat vastustelijana. Sanotaanko, että ennemmin nyt otin vastaan HIFK:n kuin Saipan. En tiedä miksi, siksi.

Tasavertaiset rosterit, kummallakin on itseään hakeva ykkönen, toimiva kakkonen ja myös ratkaisuihin pystyvä kolmonen. Nelonen on mielestäni meillä kyllä kypsempi ja selkeästi parempi. Hyvä niin.

Ratkaisevaa tuleekin siis sarjassa olemaan nelosketjujen onnistuminen ja kliseisesti tietysti maalivahdit. Lundell on, sen vähän mitä nähnyt, pelannut aika ailahtelevasti - välillä mennyt helpohkon oloisesti juu. Rämö, meidän siis, pelasi hienosti, eikä Wiikmankaan huono ole ollut, vaikka vähän välillä pomppiikin.

Ehkä oleellisin faktori tässä sarjassa onb kuitenkin hermokontrolli! Jos/kun HIFK sortuu kuumenemiseen, niin kuin Rinkulalle on viime aikoina ollut tapana, Kerhon mahdollisuudet ovat erittäin hyvät. Ja sitähän ne ova tiettysti muutenkin...

Tasainen, todella tasainen ottelupari. Tunteikasta hokia luvassa takuulla.... Ja sehän kelpaa. Vähemmän tässä nyt huimaa, kuin yhdessäkään TPS-sarjassa viime kausina. Hyvin tässä käy.
 

bitnir

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Daemon kirjoitti:
Jaahas.... Kissapedot jatkavat vastustelijana. Sanotaanko, että ennemmin nyt otin vastaan HIFK:n kuin Saipan. En tiedä miksi, siksi.

Saipahan ei olisi mitenkään voinut tulla vastaan välierissä. Saipa olisi saanut vastaansa Kärpät ja me Ässät/Tappara. Ja jos sekä Blues että Saipa olisivat yllättäneet vastustajansa, me olis saatu Blegi.

Kaikista mieluiten olisin välieriin ottanut Kärpät ja kaikista vähiten haluaisin kohdata Ässät jo nyt. Kärpät voinee varautua kärsimään 1-3 pelaajan poissaolosta finaaleissa. IFK:n kanssa pysyttäneen ehjinä finaaliin... Jos sinne päästään. Toivotaan Sheddenin kilahtamista ja Lundellin romahdusta.
 

kimmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, FC Barcelona
Kerhon takalinjoilla luutiva David Schneider on kyllä loistava pakki. Ihailtava liike ja mailatekniikka. Pelisilmäkin on huippuluokkaa. Ehdottelin tätä miestä viime keväänä JYPin osiossa takalinjojen vahvistukseksi, mutta en saanut kuin myrskyisän vastalauseiden vyöryn osakseni. Nyt luulisin että on toinen ääni kellossa..

Muutenkin Kerhon pakisto on kyllä loistavassa kuosissa. Laamanen ja Jokela Schneiderin lisäksi ihan loistavia pakkeja. Mestaruuskalustoa, sanoisinko ;)

Tänään hieno esitys ja ansaitusti ensimmäisen finaalin voitto. Onnea Kerholle!
 

M10

Jäsen
Master God kirjoitti:
Mutta kuten sanottu, ei tuo ole mikään kuolinisku mestaruushaaveille. Kovan luokan onnistumista se toki vaatii, mutta on niitä nähty ennenkin.

Onnittelut Master Godille. Aki Heino oli aikanaan NIIN väärässä.

Tarjoan sinulle ja muille turenkilaisille oluen, jos joskus tavataan.
 
Viimeksi muokattu:

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Pääseekö vielä pidemmälle?

Morrow10 kirjoitti:
Tarjoan sinulle ja muille Turenkilaisille oluen, jos joskus tavataan.
Niin, tällaisista tarjouksista turenkilaisilla ei ole juurikaan tapana kieltäytyä. Tämä ketju on muuten kokonaisuudessaan aika huipeaa luettavaa. En tiedä sitten, että kuka oikeasti tietää jääkiekosta, mutta jos jollekulle tällä kaudella pitäisi antaa Nostradamus-trophy jostain ennustuksesta, niin se olisi minun mielestäni tämän viestin kirjoittaja:
Morrow10 kirjoitti:
Jaskako tuo sen finaalipaikan meille omalla käsittämättömällä ja puskista tulevalla panoksellaan?
Kerrassaan hämmästyttävää vihjailua Jaska Lahden nousukunnosta, joka sitten huipentui hienoihin finaalimaaleihin.
 

bitnir

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Rontti kirjoitti:
Niin, tällaisista tarjouksista turenkilaisilla ei ole juurikaan tapana kieltäytyä. Tämä ketju on muuten kokonaisuudessaan aika huipeaa luettavaa.

Lukekaapa suljettu HPK 2005-2006 -ketju. Se vasta hauskaa luettavaa on kaikkine välivuosi-spekulaatioineen.

Ja, kyllä, olin väärässä. Näillä mentiin loppuun saakka. Itse oletin, että loukkaantumiset olivat kerrottuja pahempia. Parasta tämän vuoden play off -joukkueessa oli se, että ne joiden tiedettiin vaihtavan maisemaa eivät hyytyneet. Esimerkkinä Jyrki Louhi, jota arvostan vielä paljon enemmän nyt kullan ratkettua. Hauskaa on muuten jälkikäteen lueskella Ilves-leirin ennusteluja Leinon hyytymisestä. Ratkaisevassa finaalissa 0+3 ja koko play-offien voittomaaleissakin taisi Leino olla hyvällä prosentilla mukana.
 

sixtus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Barcelona
bitnir kirjoitti:
Hauskaa on muuten jälkikäteen lueskella Ilves-leirin ennusteluja Leinon hyytymisestä. Ratkaisevassa finaalissa 0+3 ja koko play-offien voittomaaleissakin taisi Leino olla hyvällä prosentilla mukana.

Niin ei kai ketään muuta kuin Villeä voi edes kuvitella valittavan pleijareiden arvokkaimmaksi pelaajaksi? Itselle ei ainakaan tule ketään mieleen.

Jykälle kanssa propsit. Elämänsä kausi, vaikkakin tiesi jättävänsä seuran kauden päätteeksi. Tuohon päälle vielä pleijareiden sivusidevamma + taistelu finaaleissa + tehot niin kyllä siinä oli koko kerhon taisteluhengen ruumiillistuma! Miestä tulee kyllä ikävä, ei voi mitään.
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
sixtus kirjoitti:
Niin ei kai ketään muuta kuin Villeä voi edes kuvitella valittavan pleijareiden arvokkaimmaksi pelaajaksi?
No kun valinta tapahtuu ah niin analyyttisellä tekstivitsiäänestyksellä niin ihan mikä Loordi tahansa sen voi voittaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös