Mystery Alaska

  • 3 239
  • 18

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Tänään tuli Neloselta otsikon leffa. En ollut aiemmin sitä nähnyt mutta useamman kehun tai kommentin olen lukenut Hockey's Futuren boardeilla. Täytyy sanoa että positiivisesti yllätti, ottaen huomioon että se oli Disneyn tuotantoa. Jätti mielestäni varjoon Mighty Ducks-leffat, ainakin ne jatko-osat. Useita tv-sarjoja tuottanut ja kirjoittanut David E. Kelley näkyi olleen kirjoittaja ja vissiin tuottajakin ja hänelle tyypillistä huumoria leffasta näkyi löytyvän. Kaveri taitaa olla kovakin lätkäfani kun hänen sarjojen lopussa oleva tunnuskin on nykyään lätkätyylinen? Mike Myerskin piipahti asiantuntijan roolissa ja on tainnut kopioida jotain puheenparsia muilta "kolleegoilta". Erityisesti loppu yllätti, koska yleensähän tämän tyylin (ja firman) leffoissa tasoitus- tai voittomaali olisi tehty siinä lopussa.

Kukaan muu kattonut?
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Jees. Itsekin yllätyin siitä ylärimavedosta, toisaalta se saattoi tuoda hitusen uskottavuutta, ettei tullut sellaista perinteistä loppua. Lämäri 2:sen lopussahan on miltei identtinen tilanne, jossa kiekko toki menee maaliin ja Sup.. eiku Chiefsit voittavat. Todella paska se Lämäri 2 kyllä on, että olihan tämä ihan eritason suoritus kaikinpuolin. Kyllähän Russell Crowe pyyhkii Stephen Baldwinilla jäätä mennen tullen. Katselin mielenkiinnolla Rangers pelaajia ja siellähän oli Leetchit ja Richterit kentällä. No ei vainiskaan.
 

Jimisola

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Joo tuli katsottua, toistamiseen. Mun mielestä suorastaan ärsyttävän naiivi leffa: NY Rangers pelaa ihan tosissaan jotain sunnuntaihöntsääjiä vastaan ja peli päättyy 4-5. Ja niillä höntsääjillä oli vaan about 2 kenttää miehiä! Ja varmaan NYR olis tosissaan tollasta näytösottelua pelannu. Koko kylän väen elämä pyöri sen pihalätkän ympärillä, ja pormestarikin anto vaimonsa pettämisen anteeksi kun peli meni niin hyvin.

Ja sitten se yks sälli ampu sitä "pahaa miestä" jalkaan eikä saanu mitään rangaistusta!

Joo okei se oli vaan leffa... :)
 

Icetea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ässät ja Kulta-Jukan joukkueet.
Viestin lähetti Jimisola
Joo okei se oli vaan leffa... :)

Aika hyvin sanottu. Mun mielestä leffojen tarkoitus on olla viihdyttäviä, ei välttämättä niinkään totuuden mukaisia. Ja onhan se selvää että varsinkaan tällaisesta aiheesta on vaikea tehdä leffaa ilman että se olisi hieman fantasiapohjainen.

Ihan katsottava elokuvahan tuo oli. Aamulehden arvostelussa sai 4 tähteä mutta vois kyllä huoletta ottaa yhden pois. Ei kuulu siihen leffojen sarjaan joita voi katsoa uudestaan ja uudestaan ja joka katsomiskerralla se tuntuu siltä kuin sen näkis ensi kertaa. Plussat kuitenkin siitä tolppakudista.
 

Boomhauer

Jäsen
En katsonut elokuvaa aivan kokonaan, mutta olen samaa mieltä siitä, että pelkästään kiekon osuminen ylärimaan maaliin menon sijasta teki elokuvasta paremman ja uskottavamman. Uskottavuutta kuitenkin nakertaa juuri tuo mainittu Rangersin tosissaan pelaaminen, joka riittää yhden maalin voittoon puulaakijoukkueesta. En tosin ole varma että oikean elämän Rangers onnistuisi nykytilassaan voittamaan edes puulaakijoukkuetta.

Olisi ollut hauskaa nähdä edes joku oikea Rangers-pelaaja elokuvassa esittämässä itseään. Näkyihän elokuvassa pätkä Langdonin ja Domin tappelusta, mutta siihen oikeat pelaajat sitten taisivatkin jäädä.

Lopuksi totean ettei kyseinen elokuva kauheasti säväyttänyt, mutta on sitä huonompiakin lätkäleffoja tehty.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itse en elokuvaa nähnyt, mutta mietin että kuinkas monia näitä jääkiekkoaiheisia elokuvia onkaan tämän lisäksi?

Itselleni tulee nyt vain mieleen:

-Lämäri 1 ja 2

-Lätkä veressä (olikohan tuonniminen?)

-Anaheim Mighty Ducks leffat

Onko kellään mielessä mitään todella tasokkaita jääkiekkoaiheisia elokuvia? Voisi olla Suomessakin tilausta vaikka hieman komediallisellekin leffalle, aiheena jääkiekko tietenkin. Pääosassa voisi olla vaikka joku SaiPan tapainen seura.
 

Bif

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brynäs IF, Pelicans
En tiedä elokuvasta mutta Ruotsissa pyöri telkkarissa koko syksyn Malmön joukkueesta tehty reality-tv sarja...

Jätkät pelas ihan päin helvettiä niin kauan kun sarjaa tehtiin. Tahti muuttu samantien kun kamerat raijattiin pois.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lätkäelokuvista on mainitsematta vielä ainakin Miracle, josta on ollut keskustelua täälläkin . Se ei tosin ole vielä Suomeen asti ehtinyt.
Ja ettei ihan offtopiciksi menisi, niin oli tuo Mystery ihan positiivinen yllätys. Ei mikään klassikko, mutta ihan mukavaa katseltavaa.
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Keltanokka elokuva on ihan hyvä vaikka kaveri tekee suunnilleen kaikki maalit vanhanaikaisella. muutenkin kuvataan lätkäelämää hyvin.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Unohdin mainita kenties parhaan hetken leffasta: Rangersin vastaanotto joukkueen luistellessa jäälle. Koko katsomo lukee mieluummin lehteä. "Burn!", sanoisi erään tv-sarjan hahmo.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ihan hauska pätkä. Varsinkin se polku pukukopista kentälle oli varsin veikeä. Minua jäi kuitenkin harmittamaan se, että peleihin sai osallistua vain niin pieni osa kyläläisistä. Ajatelkaapa kuinka julmaa. Miksei toista porukkaa olisi voitu sitten kasata vaikkapa sunnuntaipeleihin? Kysynpä vaan.

Suomalaisista lätkäleffoista tulee mieleen Porttikielto helvettiin. Vai mikä se nyt olikaan. Tosin, kyse taisi olla hyvistä leffoista, jten tuon voittekin unohtaa saman tien.
 

acidjam

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Milan
Todella paska leffa. Ihan samaan kastiin Mighty Ducksien kanssa. Oksettavaa paskaa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viestin lähetti Everton
Suomalaisista lätkäleffoista tulee mieleen Porttikielto helvettiin. Vai mikä se nyt olikaan. Tosin, kyse taisi olla hyvistä leffoista, jten tuon voittekin unohtaa saman tien.

Porttikielto taivaaseen, joka nyt ei varsinaisesti kyllä lätkäleffa ole.

Sehän on ihan hyvä pätkä, ainoa iso miinus se, ettei Matti Hagman kyllä minkäänväristen lasien läpi katsottuna osaa näytellä yhtään..
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti DAF
ettei Matti Hagman kyllä minkäänväristen lasien läpi katsottuna osaa näytellä yhtään..

Siitä on kauan, kun olen kyseisen rainan nähnyt. Sen muistan kuitenkin, että lätkäosuudet oli napattu divaripelistä. Mutta eikös punanaama-Hakki kuitenkin tehnyt siinä melko täydellisen "luonneroolin" :-)
 

_Tepsipoika_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Joo kyllä määkin yllätyin siinä lopussa kun se veto osu ylärimaan.Niin tai siis se ei menny maaliin niinkun yleensä noissa lätkä elokuvissa menee. :)
 

Tunkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flonaldo imee.
Kyllä on Hollivuud pelastettu, jos katsojat saa sillä tyytyväiseksi, että näyttää loppukohtausvedon osuvan ylärimaan eikä maaliin.

Näköjään Tunkinkin kannattaisi siirtyä elokuvapisnikseen tekemään jänniä jääkiekkoelokuvia. Taidankin alkaa kirjoittaa jo loppukohtausta, jossa veto hidastuskuvan jälkeen kolahtaakin tolppaan tai kilpistyy maalivahdin rintapanssariin, puolustajan nilkan nuppiluuhun tai menee jopa ohi maalin.

Lähtisiköhän Selinin Make ponsoroimaan...
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Viestin lähetti DAF
Porttikielto taivaaseen, joka nyt ei varsinaisesti kyllä lätkäleffa ole.

Sehän on ihan hyvä pätkä, ainoa iso miinus se, ettei Matti Hagman kyllä minkäänväristen lasien läpi katsottuna osaa näytellä yhtään..
Lahtelaista jääkiekkoa parhaimmillaan..:D Hieno raina ja kuuluu ehdottomasti ainakin lahtelaisten kiekkojännäreiden hyllyyn..
 
Mighty Ducks-leffat on karmeaa tuubaa, mutta tämä oli ihan siedettävä kokonaisuus. Tosin se vain jaksaa ihmetyttää, että kerran viikossa järvenjäällä pelaavat pelaajat ovat Sports Illustrated jutussa samantasoisia kuin NHL-miehet jotka pelaavat "legendaarisessa ja kivikovassa" liigassa useita pelejä viikossa. No, jokaisen sunnuntai-kiekkoilijan päiväunelmointi sallittakoon hyvän mielen Disney-elokuvissa. Mystery Alaska ei ole huono leffa, mutta ison yleisön kosiskelu tyypillisellä giant-killing tarinalla ja aiheen kevyellä käsittelyllä hieman vesitti tuota pätkää.

Jos elokuvan olisi ohjannut ja käsikirjoittanut joku toinen, olisi jätetty ne Sports Illustrated ja NY Rangersit pois ohjelmasta ja tehty elokuva jossa näytetään jääkiekko sellaisena kuin se pelkistetyimmillään on. Tuosta kyläläiset pelaa järvenjäällä- teemasta olisi saanut ihan mehevän elokuvan ilman näitä paisutteluja. Minimalistiset tapahtumat ja pitkät ja tarkat pelikohtaukset, niin leffa olisi ollut kulttikamaa. Nyt tuo Mystery Alaska tuoksahtaa hieman Disney-tuotannolta, sellaiselta "maasta se pienikin ponnistaa" tsemppaus-leffalta jossa on myös moraalisia opetuksia kuuluisuuden käsittelystä. Mutta hyvästä yrityksestä 2,5 / 5 antaisin arvosanaksi 1-5 asteikolla. Ei ihan pahinta klisee-tavaraa, mutta ei mikään kaikkien aikojen kiekkoelokuvakaan. Harmi, koska tarinassa olisi toisin käsiteltynä ollut siihen aineksia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös