Muun urheilun varjo-MM ja jalkapallon MM-kisat 1994 – vaihtoehto Qatarille

  • 8 870
  • 100
Mikä voisi olla kisojen yllättäjä? Kolumbiasta on puhuttu paljon. Menivät isäntien kanssa samaan alkulohkoon, ja ykkössija voi olla realismia.

Kolumbia on tosi mielenkiintoinen joukkue! Valderraman kaikki tietysti muistaa jo Italian kisoista. Hyökkäyksen nuorta tähtipelaajaa Faustino Asprillaa seuraan ainakin itse mielenkiinnolla. Freddy Rincon myös tärkeä kulmakivi. Noin muuten joukkuehan on täynnä kotimaan sarjan pelaajia. Puolustuksesta en osaa sanoa oikein mitään, mutta Andres Escobarista olen lukenut, että olisi siirtymässä kisojen jälkeen Eurooppaan (jopa AC Milaniin huhuja) pelaamaan. Siitäkö saadaan seuraava Kolumbian kansainvälinen tähtipelaaja?
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Espanjalla on myös muutama mielenkiintoinen nuori pelaaja mukana mm. Pep Guardiola ja Luis Enrique. En sitten tiedä pystyykö näistä kumpikaan täyttämään Michelin jättämää aukkoa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Veikkaajassa oli maininta jostain Oleg Salenko -nimisestä pelaajasta. Koska Veikkaaja on niin sanotusti raamattu, on syytä uskoa tämän miehen tekevän pari maalia!

Näin karjalalippiksenä sain vasta nyt faksin, kuinka David Ginola pudotti Ranskan kisoista. Vaikeuksien kautta voittoon, varmasti tulee olemaan kova nimi kotikisoissa Juhani Tammisen rakennuttamalla Stade De Francella.

Veikkaajassa myös sanottiin Lillehammerin lätkäpeleissä olleen Merirannan selostavan MM-finaalin. Ihan hupiukko, missä Pentti Salmi?? Tai Hoopi Hänninen??
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mulla olis intissä vielä 12 aamua jäljellä, joten vähän sotkee alkulohkopelien seuraamista tämä, mutta jatkokierroksista saan sitten jo kaiken irti! Ja eka matsit näen viimesellä lomalla. Juhannukseen iski gines, mutta kai sen kestää kun tietää että heti sen jälkeen pääsee vittuun täältä.

Mielenkiinnolla odotan, mihin Brasilian tie tyssää tällä kerralla. Niillä ei kasetti kestä ollenkaan MM-kisoissa. Kaikkihan muistaa: 1982 Italia ja Paolo Rossi, 1986 Ranska ja Sokratesin pilkku ja 1990 Argentiina ja vaikka miten monta tolppakutia.

Eiköhän Saksa hoitele taas kannun pois kuleksimasta.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Joku täällä aiemmin kyseli kokoonpanojen perään, niin ainakin SofaScoren -sivuilta löytyy kaikkien pelin kokoonpanot ja joukkue- sekä pelaajatilastot kaikista peleistä sekä vielä nuo pelaajien ns. arvosanat, joissa SofaScoren alogritmihän käyttää peleissä jotain n. reilua sataa parametria ja tilastoa, millä ne rating-lukemat sitten pelaajille aina lasketaan. Nuo yksittäisten kisojen pelaajien rating-lukemat sekä muut yksitysikohtaisemmat tilastot löytyvät aina tuonne 1966 kisoihin saakka, mutta sen pidemmälle ei valitettavasti dataa SofaScorellakaan näköjään löydy, että pystyisi noita laskemaan vielä taaemmas menneisyyteen. Jos pidemmälle haluaa kisoja tutkailla (1962-, 1958-, 1954-kisat jne.), niin sitten ei olekaan tarjolla, kuin yksittäisten pelien tuloksia yms. hyvin pelkistettyä dataa tarjolla. USA:n vuoden 1994-kisojen paras pelaaja oli SofaScoren alogritmin ja tuon arvosana-lukeman mukaisesti katsottuna Romanian legendaarinen keskikenttäpelaaja Gheorghe Hagi arvosana-lukemalla 8.00. Toki myös Nigerian ilmiömäisellä virtuoosilla Jay-Jay Okochalla oli tuo samainen 8.00 arvosana.

Laitan linkin tämän viestin loppuun, josta pääsee suoraan tuonne SofaScoren vuoden 1994 MM-kisojen "kisasivulle/osioon" tjsp. SofaScorehan toki löytyy myös mobiilisovelluksena (AppStoresta tai Google Play Kaupasta), jos tietty sitä kautta haluaa kätevämmin ja helpommin päästä ja katsella noita tilastoja. On muuten todella hyvä sivusto ja/tai sovellus tuo SofaScore, kun tarjoavat tosiaan niinkin pitkälle, kuin aina vuoden 1966 MM-kisoihin saakka noita aika yksityiskohtaisia ottelutilastoja, pelaajatilastoja kaikista peleistä sekä sitten itseä ainakin kiinnostaa todella paljon katsella juuri noita hyvin vanhojen ja kaukaisten MM-kisojen arvosana-lukemia, mitä SofaScorenkin suht tarkka sekä laadukas data ja parametrit tarjoavat ja laskevat. Aika mielenkiintoisia tilastoja

*****

Ei nyt liity varsinaisesti juuri näihin käynnistyviin vuoden 1994 MM-kisoihin, mutta kun noita pelaajatilastoja ja arvosanoja aiemmista kisoista selailin, niin piti ihan piruttain käydä katsomassa mm. muuan Franz Beckenbauerin tilastoja ja miltä ne näyttivätkään tuon SofaScorewn algortimni avulla laskettuna. Beckenbauerhan pelasi aikanaan kolmet kisat ja aika kovilla arvosana-lukemilla (1966= 8.15, 1970= 8.06 ja 1974= 7.74).

Olihan se Beckenbauer aikamoinen kone ja jos käy katsomassa, vaikka noita Beckenbauerinkin pelaajatilastoja vuoden -70 MM-kisoista, niin ovathan nuo ihan mielipuolisia ja veret seisauttavia lukuja. Mies on voittanut noissa -70 kisoissa keskimäärin 11,6 kaksinkamppailua per peli (71% voittoprosentilla), joka on kyllä ihan älytön suoritus. Jos siis mietitään, että nykypäivänä en itse ole ainakaan törmännyt tuolla SofaScoren pelaajatilastoissa, kuin ihan muutamaan/kouralliseen pelaajia, jotka kamppailevat keskimäärin edes 8,0 kertaa (tai sitten enemmän) per peli. Ja sitten vielä, että voittaisivat niistä reilut 70 prosenttia, joka on (oli sitten lyhyt turnaus tai pitkä kausi), niin todella kova suoritus. Toki nyt tässä tapauksessa lyhyt turnaus on eri asia jne. mutta silti, ihan älytöntä.

Varsinkin jos miettii vielä tuota, että millä prosentilla Beckenbauer noita voitti, niin ihan hullua. Normaalisti voisi jo todeta, että päälle 50% on ihan hyvä lukema kamppailuvoittoja kun yli puoelt voittaa, päälle 60% on jo tosi hyvä suoritus, mutta sitten kun mennään päälle 70% kamppailuvoitoissa, niin aika harvaa kaveria taitaa tällä hetkelläkään Euroopan TOP-5 sarjoistakaan löytyä, jotka yli 70% kamppailuvoittoprosenteilla suoriutuvat, toki pitkä sarjakausi taas eri asia, mutta osoittaa vaan silti mielestäni, miten veret seisauttavia lukkuja tuo Franzilta olivat (okei Virgil van Dijk taisi voittaa Poolin paidassa kaudella 18/19 jotain yli 75% (vai oliko lähes 80%?) kaikista kamppailuistaan kauden aikana, joka on kyllä ihan mielipuolinen suoritus).

Ja noihin Beckenbauerin hurjiin kamppailuvoittolukemiin, kun lisätään vielä miehen pallonkuljetus/driblaus-tilastot, niin aikamoinen suoritus nähtiin noissa kisosisa Becknebauerilta. Beckenbauern kuljetti palloa -70 kisoissa keskimäärin 4,0 kertaa per peli (70% onnistumisprosentti), joka sekin on ihan älytön lukema. Itse näin Bayern-kannattajan tuota voisi vaikkapa verrata muuan Alphonso Daviesin lukemiin viime vuosilta, joka driblaa kauden aikana n. 3,0-3,5 (tai vähän sen 3,5 päälle) per peli ja tuntuu, että se pallo on koko ajan Daviesin jalassa ja on menossa sen pallon kanssa ja tekemässä niitä pitkiä kuljetuksiaan jne. Mutta siltikään ei Daviesin osalta ylletä noihin Beckenbauerin veret seisauttaviin tilastoihin. Tuon kaiken päälle kun toki lisätään vielä Beckenbauerin tilastot 'katkoista' (2,2 per peli) ja 'taklauksista' (4,6 per peli), niin voi kait todeta Beckenbauerin pelanneen ihan hyvät ja mukiinmenevät kisat....

Muttajoo, ei niinkään tuo ylläoleva liittynyt näihin -94 kisoihin, mutta mielestäni silti äärettömän mielenkiintoista noita on katsella ja, jos jotain muutakin kiinnostaa, niin toimivat kyllä todella mielenkiintoisena ja kiehtovana ns. "aikakoneena" tuonne menneiden vuosien kisoihin ja vieläpä, kun on noin yksityiskohtaista tietoa saatavilla pelaajien tilastoista, joukkueiden tilastoista, ottelutilastoista jne. niin hieno juttu kyllä, etenkin tällaisille tilasto-niiloille.

Tässä alempana vielä tosiaan tuo linkki, jonka pitäisi viedä suoraan tuonne SofaScoren vuoden 1994-kisaosioon (tai sitten jos löytyy se mobiilisovellus, joka ehkä kätevämpi). Löytyy kaikkien pelin kokoonpanot ja vaikka mitä! Toki tuolla linkkaamani verkkosivujen kisaosion lopussa on näköjään joku kisojen parhaista pelaajista(ko?) valittu "team of the tournament" tjsp. mitä ei ainakaan äkkivilkaisulla puhelinsovelluksesta löydy, joten ehkä se verkkosivu onkin sittenkin parempi :)

(Siitä valikosta "World Cup" -tekstin vierellä voi sitten kelailla haluamansa vuoden MM-kisoihin)

 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Asiantuntijapiireissä on kohistu näiden kisojen suhteen, että joko Afrikan maista tulisi kunnon haastajia Kamerunin sensaatiomaisten Italian kisojen jälkeen. Nigerialla on muutamia mielenkiintoisia nimiä kuten Finidi George ja Jay-Jay Okocha, mutta eniten uskon kuitenkin Emmanuel Amunikeen ja Daniel Amokachiin. Tulevat tekemään pitkät urat Euroopan suurseuroissa.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tosiaan Kolumbia on todellinen musta hevonen näihin kisoihin, kaikki mahdollista että pitkälle mennään. Ajaxissa huippukauden pelannut Litmanen jännittää miten joukkue kaverien käy Hollannin paidassa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Olihan se Beckenbauer aikamoinen kone ja jos käy katsomassa, vaikka noita Beckenbauerinkin pelaajatilastoja vuoden -70 MM-kisoista, niin ovathan nuo ihan mielipuolisia ja veret seisauttavia lukuja. Mies on voittanut noissa -70 kisoissa keskimäärin 11,6 kaksinkamppailua per peli (71% voittoprosentilla), joka on kyllä ihan älytön suoritus. Jos siis mietitään, että nykypäivänä en itse ole ainakaan törmännyt tuolla SofaScoren pelaajatilastoissa, kuin ihan muutamaan/kouralliseen pelaajia, jotka kamppailevat keskimäärin edes 8,0 kertaa (tai sitten enemmän) per peli. Ja sitten vielä, että voittaisivat niistä reilut 70 prosenttia, joka on (oli sitten lyhyt turnaus tai pitkä kausi), niin todella kova suoritus. Toki nyt tässä tapauksessa lyhyt turnaus on eri asia jne. mutta silti, ihan älytöntä.
En sanoisi että samoihin lukuihin parhaimmillaan pääsevä Joelinton olisi yhtä hyvä kuin Beckenbauer. Mutta siis.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Asiantuntijapiireissä on kohistu näiden kisojen suhteen, että joko Afrikan maista tulisi kunnon haastajia Kamerunin sensaatiomaisten Italian kisojen jälkeen. Nigerialla on muutamia mielenkiintoisia nimiä kuten Finidi George ja Jay-Jay Okocha, mutta eniten uskon kuitenkin Emmanuel Amunikeen ja Daniel Amokachiin. Tulevat tekemään pitkät urat Euroopan suurseuroissa.

Jos nyt afrikkalaisista tulevista suuruuksista puhutaan, on pakko nostaa esiin Nii Lamptey. Ghana ei nyt selviytynyt kisoihin, mutta laittakaa nimi mieleen: tulee tekemään vielä tuhojaan MM-tasolla.

On huhujen mukaan ensi kaudeksi menossa Villaan.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tosiaan Kolumbia on todellinen musta hevonen näihin kisoihin, kaikki mahdollista että pitkälle mennään. Ajaxissa huippukauden pelannut Litmanen jännittää miten joukkue kaverien käy Hollannin paidassa.

Legendaarinen Pelehän tipsasi Kolumbian näiden kisojen voittajaksi tässä muutama päivä sitten ja koska toisaalta puhui myös viime vuonna, että Afrikkaan menee maailmanmestaruus ennen vuotta 2000, niin olisiko finaali sitten Kolumbia-Nigeria ja vuonna 1998 olisi Nigerian vuoro juhlia maailmanmestaruutta?

Kukapa nyt ei Pelen uskoisi olevan oikeassa?
 
Legendaarinen Pelehän tipsasi Kolumbian näiden kisojen voittajaksi tässä muutama päivä sitten ja koska toisaalta puhui myös viime vuonna, että Afrikkaan menee maailmanmestaruus ennen vuotta 2000, niin olisiko finaali sitten Kolumbia-Nigeria ja vuonna 1998 olisi Nigerian vuoro juhlia maailmanmestaruutta?

Kukapa nyt ei Pelen uskoisi olevan oikeassa?

Ghana voisi olla oma hevoseni tähän kisaan. Ghanahan oli mukana viime vuoden U20-maailmanmestaruuskisoissa ja ylsi aina finaaliin saakka häviten kuitenkin Brasilialle. Sama ikäluokka voitti 1991 U17-maailmanmestaruuden. Joukkueessa on muutamia tulevaisuuden huippupelaajia. Toppari Samuel Kuffour on vakuuttava näky, samoin jo edellisessä viestissä mainittu Nii Lamptey on takuuvarma huippupelaaja. Charles Akonnor, Daniel Addo, vain joitain mainitakseni. Ehkä Ranskan kisat 1998 tulevat vielä liian nopeasti, mutta sitten uuden vuosituhannen alussa voisi odottaa Ghanalta nousua huipulle.
 

Glove

Jäsen

Buster

Jäsen
Äiti ja isä antoivat luvan tulla nettiin, niin tulin vielä nopeasti ennen kisoja kirjoittamaan muutamia mietteitä.

No siis Kolumbiahan tulee olemaan kova. Rincon, Faustino Asprilla ja vuoden pelaajaksi Etelä-Amerikassa valittu käkkäräpää Carlos Valderrama. Eikä joukkueen puolustusta ole yhtään heikentänyt Rene Higuitan vaihtuminen maalinsuulla Oscar Cordobaan, vaikka tyylissä ja viihdyttävyydessä onkin hävitty. Kolmosveskarina on sellainen kaveri kuin Faryd Mondragon, hän saattaa tällä tasolla tehdä vielä jotain merkittävää.

Brasilian kohdalla on mielestäni syytä laittaa jäitä hattuun odotuksille. Kuitenkin neljännesvuosisata edellisestä mestaruudesta (okei, "vain" 24 vuotta), minkä ohella maan jalkapallon identiteetti on hukassa. Brasilian jalkapalloilussa ja kansan parissa elää vielä se idea joga bonitosta, joka on heillä verissä. Mutta nykyfutis on eurooppalaistunut, eli taktisuus, kurinalaisuus, puolustaminen, vastaiskut ja aggressiivisuus ovat modernissa pelissä keskeisiä tekijöitä. Brasilia haluaisi pelata kolmella hyökkääjällä, mutta 4-4-2 on modernia jalkapalloa.

Brassien koutsi Carlos Alberto Parreira on paljon puhunut, että hän palauttaa joga boniton Brasilian maajoukkueeseen. Alun idealismi ja korupuheet hyökkäävästä jalkapallosta ovat kuitenkin vaihtelevien tulosten myötä vaihtuneet kohti vähän varovaisempaa lähestymistapaa. Mikäli Parreira on sanojensa mittainen mies, hän lähtee kolmella hyökkääjällä tähän turnaukseen ja Brasilia jää todennäköisesti jälleen neljännesvälieriin. Mikäli taas Parreira syö lupauksensa Brasilian kansalle... En tiedä. Kaikki on mahdollista täydellisen fiaskon ja menestyksen väliltä. Mutta miten valita oikea pelitapa joukkueelle, josta puolet pelaavat Euroopassa ja ovat omaksuneet eurooppalaisen tavan pelata? Ja puolet pelaavat Brasilian sarjassa brasilialaisella ilolla kaunista peliä? Tehtävä on vaikea yhdistää nämä kaksi ääripäätä.

Mikä tahansa muu kuin semifinaalipaikka tuo takuulla Parreiralle kengän kuvan takalistoonsa. Lisäksi nostaisin huomiota Brasilian joukkueen 28 vuoden keski-ikään. Ellei Brasilia kykene näissä kisoissa menestymään, niin seuraaviin kisoihin joukkueen runkoa joudutaan uusimaan aika isolla kädellä. Kyllähän tuonne olisi nuorempia pelaajia varmasti haluttu ottaa jo nyt muutamien konkarien tilalle, jos olisi sellaisia käänteentekeviä vaihtoehtoja olemassa. Laajaa massaa Brasilialta kyllä löytyy, mutta näissä kisoissa joukkueesta puuttuu esimerkiksi maailmanluokan kymppi. Mikäli sellainen joukkueesta vielä löytyisi, niin Brasiliassa saatettaisiin tanssia kisojen päätteeksi sambaa kyynelten vuodattamisen sijaan. Eiköhän tämä nykyinen Brasilia löydä näissäkin kisoissa itsensä kotimatkalta ennen semifinaaleja.

Jos täältä löytyy muitakin pelaajia, niin on vielä pakko kommentoida, että älkää ainakaan hassatko rahojanne tuohon viralliseen World Cup USA '94 -kisapeliin, vaan ostakaa mieluummin jo viime jouluna ilmestynyt Fifa International Soccer. Kummassakaan ei ole oikeita pelaajia, mutta Fifa on niin paljon edellä teknisesti, animaatioiltaan ja presentaatioltaan. Kuulemma tulee siitä ihan pelisarja. Ei malta odotaa nähdä, että millaisia harppauksia se ottaa seuraavassa osassa.

Mutta jos olet todellinen jalkapallonystävä, joka haluaa realismia ja parhaan mahdollisen kokemuksen, niin Sensible World of Soccer on paras ja laajin vaihtoehto. Kaikki kuviteltavissa olevat ammattilaissarjat, joukkueet ja oikeat pelaajat oikeilla arvoillaan. Pelaajauraa, pelaajamanagerin uraa ja managerin uraa, joita voit jatkaa useita kausia, minkä lisäksi peli pitää sisällään valtavasti erilaisia taktisia vaihtoehtoja. Tästä ei voi jalkapallopeli enää parantua. Zeniitti herran vuonna 94.
 
Tulin tähän ketjuun ihan vaan siitä syystä, että eletään vuotta 94 ja Joelinton ei ole vielä syntynyt.

mikko puhuu pehmeitä, mutta ymmärtäähän sen kun Newcastle on Keeganin johdolla sijoittunut juuri sensaatiomaisesti kolmanneksi heti nousun jälkeen, paras sijoitus liki 70 vuoteen ja ensi kaudella Eurooppaan. Ymmärrän kyllä.
 

Jeffrey

Jäsen
Mutta jos olet todellinen jalkapallonystävä, joka haluaa realismia ja parhaan mahdollisen kokemuksen, niin Sensible World of Soccer on paras ja laajin vaihtoehto. Kaikki kuviteltavissa olevat ammattilaissarjat, joukkueet ja oikeat pelaajat oikeilla arvoillaan. Pelaajauraa, pelaajamanagerin uraa ja managerin uraa, joita voit jatkaa useita kausia, minkä lisäksi peli pitää sisällään valtavasti erilaisia taktisia vaihtoehtoja. Tästä ei voi jalkapallopeli enää parantua. Zeniitti herran vuonna 94.

Käytiin juuri vuokraamassa pelidivarista tuo FIFA International Soccer viikonlopuksi. Kaverin kanssa sitä nyt on SEGAlla pelailtu ja ei kyllä ole enää ikävä Sensible Socceria. Okei, tuo oikeiden pelaajien puuttuminen vähän harmittaa mutta nuo grafiikat ja pelattavuus alkaa olla jo niin realistisella tasolla, että ihan kuin oikeita pelaajia ohjailisi! Peli vaan on kyllä todella vaikea. Me ei oikein onnistuta voittamaan muita kun joku ihme Qatar. En ole ennen sellaisessa maasta kuullutkaan, yritettiin myös karttapallolta sitä löytää aika laihoin tuloksin.

Karsinnoista jäi kyllä niin paha maku tuosta Bulgariasta, että heille en toivo mitää. Tuossa hävityssä vieraspelissä se rankkarituomio oli ihan vitsi ja oikeastaan tuomari vei nuo pisteet Suomelta. He ovat muutenkin täysin yhden miehen joukkue, ja jos Stoitskov pimennetään niin ei joukkuekaan pärjää.
 

Kaivanto

Jäsen

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos täältä löytyy muitakin pelaajia, niin on vielä pakko kommentoida, että älkää ainakaan hassatko rahojanne tuohon viralliseen World Cup USA '94 -kisapeliin
Mikähän siinä on, että nämä viralliset pelit on aina ihan paskoja? Mä ostin kahdeksan vuotta sitten kuusnepalle tämän World Cup Carnival -pelin, jonka paketti lupaili paljon, kun oli julisteita ja muuta tilbehööriä liittyen Meksikon kisoihin. Itse pelihän oli pahemman laatuinen floppi. Toki mun tarttis tuo pelikonekin joskus päivittää, niin pääsis sitäkin kautta laadukkaampien pelien pariin. Kaverilla oli Nintendossa joku NHL-jääkiekko, joka vaikutti ainakin aika lupaavalta. No ei varusmiehen päivärahoilla mitään pelivehkeitä ostella, mutta jos pääsis jonnekin kesätöihin intin jälkeen, niin johonkin tuollaiseen voisi sijoittaa.
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+
Oiskohan se Pia musta enemmin kiinnostunut kun vähän peliä sen kamun Niinan kanssa, tässä baarissa kun näkee heitä joka vkl, arkisin töitä ja futista mustavalkotelkkarista kun omassa huoneessa ei parempaa ole. Jos tänään la. taas menis samaan baariin minkä nimeä en muista ni kattoo miten Pia suhtautuu.
 

Kaivanto

Jäsen
Mä Häpeän!!
Sinun kuvassasi taas Ronaldaon hiustyyli!!
Joo, tarkastin tallenteelta, muistin näemmä väärin. Mestaruusjuhlissa vaihtomiehen numero 20 eli Ronaldo Luís Nazário de Liman paidassa lukee "Ronaldo" ja vaihtomies numero 4:n eli Ronaldo Rodrigues de Jesusin paidassa "Ronaldão".

Wikipediassakin on aikajana väärin: "He went to the 1994 FIFA World Cup in the United States aged 17 [--] He was then known as Ronaldinho ("little Ronaldo" in Portuguese), because Ronaldo Rodrigues de Jesus, his older teammate, was also called Ronaldo and later nicknamed Ronaldão ("big Ronaldo") to further distinguish them."

Ronaldo (Brazilian footballer) - Wikipedia

Tai tiedä nyt sitten, millä nimillä heppuja on tuohon aikaan pukukopissa kutsuttu, mutta paidoissa nimet olivat finaalissa Ronaldo ja Ronaldão.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Jos nyt hassuttelu unohdetaan, niin taisi olla niin, että Ronaldao (Ronaldo Rodrigues) pääsi viime hetkellä 1994 MM-kisoihin mukaan jonkun loukkaantumisen vuoksi ja siksi Ronaldo-nimi oli jo mennyt tälle nuoremmalle ja myöhemmin Ronaldo-nimellä tunnetulle (Nazariolle).

1996 olympialaisissa sitten oli joku kolmas Ronaldo (Ronaldo Guiaro) jo valmiiksi valittuna, joten sai Ronaldo-nimen ja tämä paremmin Ronaldona tuntemamme Nazario pelasi Ronaldoista nuorempana nimellä Ronaldinho.

Ronaldao tarkoittaa siis iso-Ronaldo
Ronaldo on Ronaldo
Ronaldinho tarkoittaa pikku-Ronaldo
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
1996 olympialaisissa sitten oli joku kolmas Ronaldo (Ronaldo Guiaro) jo valmiiksi valittuna, joten sai Ronaldo-nimen ja tämä paremmin Ronaldona tuntemamme Nazario pelasi Ronaldoista nuorempana nimellä Ronaldinho.

Ronaldao tarkoittaa siis iso-Ronaldo
Ronaldo on Ronaldo
Ronaldinho tarkoittaa pikku-Ronaldo
Minkä takia Ronaldinho oli muuten ”pikku-Ronaldo” vielä sen jälkeen kun true Ronaldo lopetti?
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Minkä takia Ronaldinho oli muuten ”pikku-Ronaldo” vielä sen jälkeen kun true Ronaldo lopetti?

Oli jo rakentanut oman ja näyttävän legacyn tuolla Ronaldinho-nimellä, niin ei kai katsottu aiheelliseksi vaihtaa enää uran ehtoopuolella. Varsinkin kun Ronaldo-niminen eri henkilö oli aivan viime vuosina venyttänyt maalipitsejä lähes ennennäkemättömään tahtiin.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
mikko puhuu pehmeitä, mutta ymmärtäähän sen kun Newcastle on Keeganin johdolla sijoittunut juuri sensaatiomaisesti kolmanneksi heti nousun jälkeen, paras sijoitus liki 70 vuoteen ja ensi kaudella Eurooppaan. Ymmärrän kyllä.
Tämän ymmärtää täysin. Parin vuoden päästä tuo joukkue on todella lähellä mestaruutta varmasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös