Musavisa 6 - mitalikaffeet!

  • 1 326
  • 17

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kuudes Jatkoajan Musavisa on juuri saatu päätökseen.

Kuten jo etukäteen varoittelinkin, oli luvassa erittäin kiperiä kysymyksiä. Osallistujia oli kuitenkin peräti neljäkymmentä ja pisteitäkin kerättiin oikein mukavasti. Hatunnosto kaikille 40 pisteitä keränneelle.

Joukkuekisassa ei suuria mullistuksia tapahtunut. HIFK palasi tutulle paikalleen ja Ässät rynni vielä viime hetken vahvistusten avittamana yhtä selvästi kakkoseksi. Uusi tulokas kärkitaistoon löytyi Tampereelta.

Joukkueskaban tulokset:

HIFK 952,5
Ässät 437,5
HPK 295,5
Ilves 220,5
JYP 198,5
Red Wings 190,0
Kärpät 187,0
Diskos 178,0
Blues 121,0
Pelicans 112,5
UJK 107,5
Jokerit 96,0
SaiPa 69,5
TPS 55,5
Haukat 52,5
Maple Leafs 16,0
KooKoo 13,0

Ja sitten henkilökohtainein kilpailu, jonka tulokset myös saattavat jotakuta kiinnostaa...

Kärkiviisikko erottui muusta massasta. Viimeisen osan ainoa muutos tuloksiin tuli, kun Viikate kipusi pronssille kalkkiviivoilla. Viidenneksi sijoittunut Gren osallistui vain kuuteen osaan. Tiukkoja taisteluryhmittymiä syntyi monia. Länsirannikon derbyn valtikka on nyt Kotkafanilla, joka jätti Tykin taakseen metritolkulla… Peräpäässä sekä Rok että Cube ohittivat loppukirillään Päijät-Hämeen(?) kaksikon.



1. Maple Leaf HIFK 198,5

2. Voittaja Red Wings 190,0

3. Viikate Diskos 178,0


4. Stone Cold Kärpät 174,0

5. Gren HIFK 171,5

6. Moto HIFK 147,0

7. Puster Ilves 134,5

8. rayman HIFK 134,0

9. heavy HIFK 132,0

10. mikkoz HPK 126,5

11. Tj JYP 109,0
12. Nikke Blues 108,0
13. Kotkafani UJK 107,5
14. Tykki Ässät 107,0
15. bystander HIFK 99,0
16. TaoTao Ässät 96,5
17. Dan O'Connell --> Tarik Ässät 95,5
18. rapster HPK 93,0
19. Hazlewood JYP 89,5
20. Oates Ilves 86,0
21. Annuli Ässät 83,5
22. Sistis HPK 76,0
23. fiftyeight HIFK 70,5
24. mirasane SaiPa 65,5
25. Cube TPS 55,5
26. Rok Haukat 52,5
27. M@rko77 Pelicans 52,0
28. Miguel Pelicans 50,5
29. Arnold Ässät 44,0
30. Mike Jokerit 40,0
31. Manic Jokerit 35,0
32. qaz Jokerit 21,0
33. hannes_ko Maple Leafs 16,0
34. Nilfisk KooKoo 13,0
35. Footless Blues 13,0
36. tonttu83 Kärpät 13,0
37. Fläppis Pelicans 10,0
38. korkki Ässät 9,0
39. Andrej SaiPa 4,0
40. The Rock Ässät 2,0


Onnittelut voittajille.


Ja sitten pystien jakoon ennenkuin pääsette siemailemaan sumppia. Mäkelä-trophyn saa eniten osakisavoittoja napannut visailija. Tällä kertaa hajonta oli melkoinen, mutta voittaja löytyi. Kolme osakilpaa voitti Gren.

Muut osakisavoittajat:
Oates (2+0)
bystander, Voittaja, Viikate (1+0)
Maple Leaf, Stone Cold, Tykki (0+1)


Ja toinen perinteinen pytty on tietty Kiertävä Moto. Siihen päsevät sormenjälkiään länttäilemään seuraavat visaajat:

Annuli
Dan O'Connell --> Tarik
fiftyeight
Kotkafani
M@rko77
Maple Leaf
mikkoz
Moto
Nikke
Puster
Rok
Sistis
Stone Cold
TaoTao
Tykki
Viikate
Voittaja


Ja viime aikojen tapaan aktiivisimmat osallistujat saavat pienen edun puolelleen tulevaa varten. Eli edellämainitut voivat halutessaan taas esittää muutaman toiveaiheen seuraavaa Musavisaa varten. Suosittelen käyttämään mahdollisuuden hyväkseen, jos joku erikoisala vahva on. Nytkin muutamallakin pisteellä ratkaisi sijoja. Vaikka vanha musiikki oli selvästikin muutamalle kisaajalle oikein mieluinen osa-alue, pyrin seuraavasta visasta tekemään huomattavasti tuoreemman ja helpomman. Tai ainakin sellaisen, että valtaosa nykymusiikin kuuntelijoista tunnistaa kysymyksen kohteen ainakin nimeltä.


Ja ei kai tässä sitten muuta. Kiitoksia taas kaikille osallistujille.

Nähdään seuraavissa osissa. Töllövisa starttaa mahdollisesti jo huomenna. Tervetuloa mukaan ruutumaailmaan.
 

Voittaja

Jäsen
Onnittelut Maple Leafille, ei auttanut edes meikäläisen kaikkien aikojen paras suoritus, vaan paremmalleni hävisin. Jälleen kerran loistava kisa Veli Siniseltä, kiitos siitä.

Toiveita en juurikaan uskalla heittää, kun ne menee kuitenkin väärin ne niitä koskevat kysymykset.

Seuraavaa visaa odotellessa...
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Viestin lähetti Everton
Eli edellämainitut voivat halutessaan taas esittää muutaman toiveaiheen seuraavaa Musavisaa varten. Suosittelen käyttämään mahdollisuuden hyväkseen, jos joku erikoisala vahva on. Nytkin muutamallakin pisteellä ratkaisi sijoja.
Jes, on se hienoa, että kerrankin löytyi visailu, jossa pystyin välttämään jumbosijan. Ensi kerralla voisi yrittää keskittyä tosissaan, ja katsoa, mihin rahkeet oikeasti riittävät...

Ja niitä toivomuksia:

- Actionrockia, punkrockia, Asse/Dassea...

Eivät nuo(kaan) nyt vahvoja alueita ole, mutta kiinnostavia kuitenkin.

Myös Mestis-visa olisi kiva. :)
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Viestin lähetti Everton
- - -
23. fiftyeight HIFK 70,5
- - -
Ja toinen perinteinen pytty on tietty Kiertävä Moto. Siihen päsevät sormenjälkiään länttäilemään seuraavat visaajat:
...
fiftyeight
...
Vaikka vanha musiikki oli selvästikin muutamalle kisaajalle oikein mieluinen osa-alue, pyrin seuraavasta visasta tekemään huomattavasti tuoreemman ja helpomman. Tai ainakin sellaisen, että valtaosa nykymusiikin kuuntelijoista tunnistaa kysymyksen kohteen ainakin nimeltä.
- - -

Kiitokset taas hyvästä kisasta ja onnea voittajille. Tai mitä onnea ne enää tarvitsevat...anyway? Mutta sormenjälkiä on kiva heitellä sinne sun tänne.

Toisaalta olisi mukava jos valtaosa vanhan musiikin kuuntelijoista tunnistaisi kysymyksen kohteen ainakin nimeltä....
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti Voittaja
Onnittelut Maple Leafille, ei auttanut edes meikäläisen kaikkien aikojen paras suoritus, vaan paremmalleni hävisin. Jälleen kerran loistava kisa Veli Siniseltä, kiitos siitä.

Voittaja,
kiitos onnitteluista! Mutta käytännössä yhtä hyviä oltiin. Minä sain yhtä kisaosuutta kohden keskimäärin 19,85 pistettä, Sinä tasan 19, joten ei tuo ero mitenkään radikaali ole. Kaffet ansaitsee jokainen, ja Evertonille santsikuppi kaupan päälle hienosta duunista kisan järjestämisessä.

Oli myös hienoa huomata, ettei tässä kisassa kahvattu ja nuhjattu, vaan jokainen pyrki aktiiviseen ja yllätykselliseen peliin. Päästä päähän mentiin sellaisella vauhdilla, että SM-liigan joukkueilla olisi tästä oppimista...
 

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Niin, vanhemmasta musasta minäkin haluaisin enemmän kysymyksiä. Etenkin sieltä raskaammalta osastolta ja miksei progestakin. Varsinainen kova diggailu kun loppui 80-luvun puolivälin jälkeen. Jos tämä kilpailu olisi järjestetty 1980-1985, niin silloin olisi päivän musiikkikin ollut hyvin hanskassa. Toisin on nyt, kun osa kysymyksien artisteista on tuiki tuntemattomia ja arvaamalla pitää pärjäillä.

Ja vaikka vanhemmalta osastolta onkin ollut ihan sopivasti nytkin kysymyksiä, niin tuo muistiparka alkaa jo reistailla. Moni asia kuulostaa tutulta, mutta kun ei tule mieleen, niin ei tule.

Hattua kyllä pitää nostaa voittajille ja kärkipäähän kuuluville, sillä tiedot ovat heillä todella hyvät - sanoisinko jopa häkellyttävän hyvät.
 

Gren

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja New Jersey Devils. Ja Liverpool. Mets!
Kiitoksia taas Evertonille kisoista ja onnittelut voittajille, erityisesti kamraten Vaahteralehdelle. Mäkelä-palkinto lämmittää sydäntä mukavasti, vaikka hieman harmituttaa etten ehtinyt ajoissa mukaan. Mutta ehkä se on ihan hyvä että musavisailutittelit vaihtuvat, eivätkä jää jauhamaan samaa vanhaa raittia.

Pahoja yhdistelmätehtäviä oli taas keksitty, mutta kohtuullisella yleissivistyksellä, parilla puhtaalla knopilla ja suruttomalla arvailulla pääsee aina jonkinlaiseen lopputulokseen. Rohkeasti vaan arvailemaan vaikka tietoa ei olisi, sillä lailla meikäläinenkin kerää aika lailla oudoista musiikkityyleistä ja bändeistä pisteitä. Aikaa siinä voi mennä jonkin verran, mutta se älyäminen ja palapelin ratkaiseminen on pal hauskempaa kuin jonkun itsestäänselvyyden "tietäminen".

Nyt meikämeisseli lähtee jatkamaan lomia ja poistuu maailmalle.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Kiitoksia jälleen Evertonille ja onnittelut kisassa pärjänneille.

Omalta osalta on sen verran sanottava, että harmittaa jumalattomasti, kun meni moninkertainen vastausputki poikki, kun en kerinnyt vastaamaan oliko se nyt toiseen vai kolmanteen osaan. Ei voe mittää.. Eikä tuohon omaan pistesaaliiseen voi olla tyytyväinen, vaan minkäs voit, kun tuo vanhempi musiikki oli itselleni hieman hankalempi osa-alue.

Seuraavaa kisaa odotan vesi kielellä, lääh..
 

Annuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Latvija
Kyllä nyt ketuttaa aivan sairaasti, oli niin toivonut pysyväni top 20:ssä, mutta 21. sijahan sieltä paukahti. Muutoin olen kyllä erittäin tyytyväinen, sillä tietotaso tällaisesta musiikista on todella surkea.

Kiitos Evertonille loistavasta visasta jälleen. Oisko kiva vaikka heavy-visa seuraavaksi...
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
12 sija tyydyttää, hieman voi jossitella olisiko lisäpisteitä saanut jos ei aina kiireellä töissä vastauksia laittelisi. Joka tapauksessa meikä toivoisi edelleen miten sitä nyt sanoisi nykymusiikista enemmän kysymyksiä. Nykyäänhän uusia, mielenkiintoisia bändejä näyttää taas tulevan kuin sieniä sateella. Ja itsekritiikkinä sen verran että täytynee vieläkin parantaa tuota Suomi-osaston tietoa. Siinä suurin syy miksei top 10:een ole asiaa...
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Kiitos visaisännälle ja kilpakumppanille yllättävän tiukasta kilpailusta. Oikeastaan pitäisi tällä perusteella kiittää erikseen Greniä, koska hän piti osaltaan kisan tiukkana osallistumalla vain kuuteen osakilpailuun...

Oma sijoitus on mitä on, alkuvaiheessa hankitun johtoaseman menettäminen harmittaa. Toisaalta viimeisen kierroksen nousu palkintosijalle lämmittää mieltä.

Dead Can Dance -mokan masentamana en uskalla esittää mitään yksityiskohtaisia toiveita. Tietysti toivon, että seuraavassa visassa olisi enemmän kysymyksiä linjalta metalli-gootti-4ADtaiderock-muu eteerinen hämy. Nehän ne niitä minun vahvoja alojani ovat.

Rokin ehdottama Mestis-visa olisi aika mannaa. Tietysti laajennettuna ykkösdivisioonavuosilla. Parista hassusta Mestis-kaudesta nyt ei kunnon visaa saisi aikaiseksi.
 

Stonecold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viikate heilahti ja mitalit meni. Mutta sitähän se on, kun oma taktiikka perustuu arpomiseen, säälittäviin puolenpisteen kalastusyritelmiin hajanaisen tiedon lisäksi. Onnittelut mitalisteille, muillekin kisailijoille ja kiitokset Evertonille visan pyörittämisestä. Soitinpuolelta kenties voisi löytyä joku kysymys (kitarat erityisesti), niitä ei ole taidettu aiemmin pähkäilläkään...ns. vanhan liiton Brittihevi on myös sydäntä lähellä, joten sieltä voisi jotakin vaihtoehtoisesti kaivella...?
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
piti tulla tänne kuokkimaan...

...kun en itse kisaan ehtinyt ikävä kyllä tällä kerralla millään osallistumaan työ- ja muiden (mm. muutto-, jne., jne.) kiireiden takia, mutta ehkäpä jo seuraavaan visaan mennessä pahin kiire olisi laantunut.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Pelicans voittoon! No, ei nyt ihan..Kahteen pekkaan on vaikea voittaa esimerkiksi hifkiläisiä. Onnea voittajille (mitalikolmikko) ja taputukset Evertonillekin! :) Tavoitteena oli kahdenkympin joukkoon sijoittuminen, mutta näin tällä kertaa..

Aiheista sen verran, että 60-70 -luvun musaa enemmän! Kiitos Moto -palkinnosta (laitetaan se tuonne entisten joukkoon)! :)
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitosta vaan, jälleen kerran.

Luultavasti tämä Musavisa sujui minulta tähän mennessä parhaiten, ainakin sijoitusten valossa. Siinä ihka ensimmäisessä olin korkeammalla, mutta se nyt oli hieman "tynkäkisa" osanottajamäärältään.

Ehdotan seuraavaan kisaan vaikkapa muutamaa kysymystä Midnight Oilista. Ainakin niiden muutamista erikoisista biisinnimistä saisi hyviä knoppeja. Wink, wink.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jep, Grenin vinkistä kannattaa ottaa vari. Eli arvailemalla ja oudoilla päättelykuvioilla voi saada ihan mukavastikin ekstrapinnoja. Ja tosiaan: oikeaan osunut villi veikkaus tuottaa usein huomattavasti suuremman onnistumisen ilon kuin varma tieto.

Divarivisaan palataan viimeistään silloin, kun pelleily suljetun liigan kanssa on loppunut, ja karsinnat palautettu. Nyt mää boikotoin...
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Taisi tulla Personal Record tässä kisassa. Alku näyttikin jo todella lupaavalta, aihealueet sopivat melkolailla mukavasti... loppua kohden homma alkoi lässähdellä, kun ei tuo nykymusiikki ole ihan hanskassa, saatika mitkään hevit ja punkit. Tavoitteena oli päästä 16. parhaan joukkoon, mikä sitten toteutuikin. Alaspäin kaulaa näytti tulevan ihan turvallisen tuntuisesti, mutta muutaman sijan ylöspäin olisi päässyt pienellä tuurilla. No, eipä haittaa. Enkä muuten suostu harmittelemaan tuota Kotkafanin kalkkiviivan kurotusta. Se oli suunniteltu juttu, en halunnut epäonnen luvun sijalle! Seli, seli... Onnea pärjänneille ja muillekin, jotka kokivat onnistumisia!

Ja ehdotuksia:

1) En tiedä Evertonin kielipäästä, mutta eiköhän sitä sen verran löydy, että voisi järkätä käännettyjen sanoitusten tunnistuskyssäreitä: Eli siis niin, että valkkaa jonkun suht tunnetun englannin (tai miksei muunkin) kielisen biisin ja kääntää lyriikasta sitten suomeksi osan. Suomennos olisi siis ihan vaikka tönkkö-käännetty by Everton, eikä lainaus mistään oikean suomalaisen coverin sanoituksesta... Tämä idea on kopsattu erään paikallisradion vastaavasta kisasta (olikohan Sävelradio tai joku). Tästä olisi sekin etu, että googlettamisesta ei todennäköisesti olisi hyötyä.

2) Oldies kamaa. Niitä saa ja pitää olla. Ehkä se suosii joitakin kilpailijoita, mutta niin suosii kaikki nekin kysymykset jotka liittyvät heviin, punkiin, grungeen, technoon, hip hoppiin etc.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti Tykki

1) En tiedä Evertonin kielipäästä, mutta eiköhän sitä sen verran löydy, että voisi järkätä käännettyjen sanoitusten tunnistuskyssäreitä: Eli siis niin, että valkkaa jonkun suht tunnetun englannin (tai miksei muunkin) kielisen biisin ja kääntää lyriikasta sitten suomeksi osan. Suomennos olisi siis ihan vaikka tönkkö-käännetty by Everton, eikä lainaus mistään oikean suomalaisen coverin sanoituksesta...


Erinomainen ehdotus. Tullaan käyttämään jatkossa ainakin kokeella. Ainakin aluksi saatan kyllä käyttää vanhoja käyttöön tarkoitettuja käännöksiäni, joita kymmenisen vuotta sitten tuli tehtyä aika läjä. Mutta nopeastihan noita tönkkökäännöksiä klassikoistakin tekaisee. Pistetään muistiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös