MTV3: Idols 2007

  • 546 239
  • 3 334

Miljonääri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappaja, Nashville Predators, FC Köln
Särki kirjoitti:
Kylläpäs on kahteen leiriin jakaantuutta porukkaa finaalissa. Ari ja Kristian ovat omassa kastissaan ja muut tulevat kaukana perässä. Johanna, Kristiina, Panu vetivät todella pliisut esitykset ja tämä kolmikko tippunee ensimmäisenä. Naisista Mia omaa mielestäni parhaan äänen ja sopivan rempseillä kappalevalinnoilla voi päästä neljän sakkiin, eilinen jäi osittain torsoksi.

Tästä Annan tapauksesta on kehkeytymässä samanlainen "ongelma" kuin Antti Tuiskun kanssa aikoinaan. Alkuerissä, semeissä ja finaalien alkupäässä laulajaa kehutaan, milloin mistäkin syystä vaikka laulullisesti esitykset olisivatkin keskivertoja. Kunhan kisa käy tarpeeksi kovatasoiseksi Kallonen & Co. alkavat hahmottamaan että Annan laulutaito ei vain yksinkertaisesti riitä, mutta siinä vaiheessa tätä yleisönsuosikkia ei saada putoamaan vaikka aihetta olisi. Samanlainen etenemiskaava oli muistaakseni Tuiskun kohdalla ja nyt sama toistuunee, harmi sillä kyseessä lienee kuitenkin laulukilpailu? Tämän seurauksena Anna voi päästä jopa finaaliin saakka, vaikka laulutaito saatika tulkinnat eivät tuolle sijalle oikeuttaisikaan.
Kuuntelin pariin otteeseen Annan eilisen esityksen ja millään en löydä hänen esityksestään sitä jotain mikä saisi "villat nousemaan". Epävireisyyttä ja nuotin vierestä laulamista, osittain jopa huutamista. Kunhan eteen laitetaan kappale, josta ei ole musiikkivideota tehty ja muutenkin vähemmän tuttu (vieläpä suomenkilelinen), nähdään saako Anna kappaleisiin jotain omaa kun ei ole mitään mitä lainata muilta. Odottakaamme mielenkiinnolla.

Ei varmasti saanut Anna edes paljoa ääniä kansalta nyt tässä jaksossa. Katselin youtubesta nämä kaikki laulut ja oli kyllä sellaista ihqutuspimusikerrystä tämä Annan meno että hui hai oksat pois. Vetää aivan äärirajoilla ja monennenkohan kerran se veti tän saman kipaleen jo? Ei jengit jaksa diggailla tällaista samaa joka ikinen kerta, nyt tarkoitan myös tuota ääntä joka ei riitä. Kelatkaapa kun se joutuu sjungaan niitä muita biisejä kuin tämä Broken. Seuraava taitaakin olla listalla sitten Broken Wings, siinä ei Annan ääni enää riittäisi alkuunkaan ;)

Ei takuulla tapahdu mitään Antti reaktiota, ei Suomalaiset typeriä ole. Kristian, Ari ja muut vetää paremmin ja paljonkin helpommin sekä vapautuneemmin kuin tämä Anna.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Särki kirjoitti:
Tästä Annan tapauksesta on kehkeytymässä samanlainen "ongelma" kuin Antti Tuiskun kanssa aikoinaan. Alkuerissä, semeissä ja finaalien alkupäässä laulajaa kehutaan, milloin mistäkin syystä vaikka laulullisesti esitykset olisivatkin keskivertoja. Kunhan kisa käy tarpeeksi kovatasoiseksi Kallonen & Co. alkavat hahmottamaan että Annan laulutaito ei vain yksinkertaisesti riitä, mutta siinä vaiheessa tätä yleisönsuosikkia ei saada putoamaan vaikka aihetta olisi.

Mikä tässä nyt on ongelma? Kuten E jo sanoikin, on Antti Tuisku menestynein idolisti, itseasiassa yksi suosituimmista miesartisteista ylipäänsä täällä Suomessa. Eiköhän Kallonen ole aivan hemmetin tyytyväinen ettei Tuiskua aikoinaan pudotettu skabasta, sen verran fyffeä Tuisku on tuonut Kallosen levyfirmallekin.
 

Kiisa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HPK-Inkkarit, IHN ja FC HML
Sniper kirjoitti:
Ymmärsinkö oikein, että eilen piti vetää syntymävuoden jotain listaykkösenä olleelta levyltä? Ei muuten loppujen lopuksi ihan kauhea valikoima biisejä, jos näin oli.

Oma syntymävuosi, mutta ei tarvinnut olla listaykkönen.
 

zobrax

Jäsen
Suosikkijoukkue
EVU, Kiekko-Vantaa, TPS
Saamies kirjoitti:
Itse olin ekan kerran TÄYSIN samaa mieltä tuomareiden kanssa esityksistä. Kristiina, Panu ja Johanna jäivät muiden jalkoihin selvästi. Mia ja Anna puolestaan yllättivät minut positiivisesti. Kristian ja Ari vetivätkin sitten itsensä perusvarmasti jatkoon.

Pahin pettymys oli Panun kohdalla. Jannun laulu ja lavaesiintyminen näytti ja kuulosti pahalta. Ja vittu, mitkä lasit! Ei vaan biisi ollut kertakaikkiaan hänen heiniään. Olen kuitenkin onnellinen, että Panu sai jatkaa ja uskonkin hänen petraavan jo seuraavassa finaalierässä enemmän hänen näköistensä biisien parissa. Toivottavasti poika ei kuitenkaan pelästynyt tuomarien tilitystä rokki-Panusta, niin että sortuisi laulamaan enää pelkkiä balladeja. Edelleen uskon Panulle sopivan hyvin keskitienrokki-veisut Poets of The Fallin ja Sunrise Avenuen tyyliin.

Itsekin yhdyin tuomareiden kommentteihin. Tosin olin kyllä sitä mieltä, että Johanna oli oikea henkilö lähtemään...

Panu oli itsekin erittäin pettynyt omaan suoritukseensa! Hän oli samaa mieltä, että biisin laulaminen meni ihan hyvin, mutta siitä puuttui fiilis ja tunnelma - eli todella paljon tuon tyyppisestä biisistä. Mietittiin sitä, että lasit ois pitänyt heivata jo varhaisessa vaiheessa ja saman ois saanut tehdä sille liian matalalle mikkiständille. Panulla oli tullut pahoja ongelmia sanojen muistamisen kanssa ja se ilmeisesti aiheutti jännitystä, joka taas imi energiaa esityksestä.

Noh, menneet ovat menneitä ja katse on jo seuraavassa finaalissa. Teema sopii Panulle paremmin ja hän lupasikin parantaa huomattavasti esitystään - pohjalta huipulle? Ennakkotietojen mukaan tulevasta torstaista tulee erittäin mielenkiintoinen ;)

Hyvillä vedoilla ei kisassa taideta enää pärjätä... Esitysten pitää olla vähintään erinomaisia tai mahtavia!
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
girlzilla kirjoitti:
No nyt puhut jo aivan eri asiasta. Jos puhutaan maneereista, sanoisin että Ari on paljon pahempi kuin Anna. Ja niistä tietääkseni oli nyt kyse?

Arilta toivoisin kuulevani jotain todella omaperäistä. Sitähän ei todella olla vielä kuultu. Ja edelleenkin, Seetheriä ei tainnu Anna ihan kovasti matkia... Ihan hieno tulkinta oli siinä ja ainakin miellytti täällä päin.


jaa jotain omaperäistä? Eikös Kirka, another day in paradise (joku poppipumppu), billy joelia ja Deep Purplea nyt tuo pikkasen kuitenkin kontrastia huomattavan suuren määrän? Mitä sen pitäs vetää? Eija Kantolaa? Vai onko nää ne tangomarkkinat:) Minä en nyt tajua mitä tarkoitat...

Sen verran pitää kyllä Aria kritisoida, että tuo Karaoke -touhu tulee kyllä ilmi kaikesta! EI perkele, kun kaveri kattelee kattoon eikä keskity siihen tulkintaan. Olisko jotakin selkeetä syytä tähän, en tiedä. Oma helppo selitykseni on tuo läpi laulaminen. Onhan tuolla juutuupissa tuo perfect strangers jo aiempanakin versiona.

Ja jotenkin odottaisin, ihan pikkiriikkisen, sen ylä-äänen tavoittamista vielä, sillä tavalla haistakaa-paska-mä-vedän-parhaiten tapaan. Minä ainakin odotan sitä täydellistä ääntä vielä... Siinä yhdessä kohdassa käytti ääntään aika hyvin (aikalailla kappaleen alussa) se oli hienoa.



Sitten tähän Annaan. Katsokaapa juutuupista se alicia keys-veto ja sitten vaikka alkuperäinen... lausunta on kyllä todella samanlaista, ainakin minä olin tunnistavinani sen... Mietin asiaa jo pienessä päässäni jo silloin, näemmä monet muutkin ovat asiaa pohtineet. '

En valitettavasti tykännyt tästä sineadin tulkinnasta, ei ääni vaan riittänyt. Oli varmaan yliyrittämistä(?) jotenkin ei vaan iskenyt. Jäin kyllä hieman yksin äijäporukassa mielipiteineni, heheh.

Brokenista en tykännyt lauluna, mutta kyllähän Anna tuosta ryhmästä oli paras...


Mielenkiinnolla odottelen seuraavaa lähetystä, mahtanee tulla torstaina?
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Oli Idolsista mitä mieltä tahansa, niin tavanomaisesta idolsviisukaavasta poikkeavien biisien esittäminen (ja niillä pärjääminen) on ollut piristävää tämän vuoden Idolsissa. Tälläkin hetkellä NetAnttilan ladatuimpien biisien top-3 koostuu Idolsin kolmen suosikin laulamista kappaleista. Vaikka melkoinen kyynikko olenkin, niin toivottavasti mahdollisimman moni "nykynuorista" (=kymmenen vuotta itseäni nuoremmista) löytää esim. Deep Purplen kaltaisista bändeistä uutta kuunneltavaa ja oppii, että MTV:n videolistojen ulkopuolelta (ja jopa usean vuosikymmenen takaa) löytyy erinomaista musiikkia.

Mutta onhan Idolsin voima käsittämätön, kyseisen latauslistan ykkösenä Vesa-Matti Loirin "Lapin kesä"? Hyvä näin, toivottavasti tämän kauden idolsyrittäjien rohkeus saa jatkoa ja biisivalinnat muuttuvat yhä erilaisimmiksi.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Syvälle sydämeen sattuu

Aika vähiin on allekirjoittanee Idols-katselu jäänyt tällä kaudella, mutta silmiini on hömppälehdistä osunut useampikin juttu jossa ko. kisailijat vuorollaan pistävät paremmaksi - tai pahemmaksi - kuinka kaikkea pahhaa ja ikävää heille on elämänsä aikana tapahtunut.

On raiskausta, rattijuopumusta, kuolemaa ja muutenkin elämä tuntuu potkivan ohimoon näitä pyrkyreitä keskivertopälliäistä kovemmin.

Omituista. Ja osin kyllä kovin huvittavaakin.
 

Voppie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilen pääsin vasta näkemään nämä ensimmäisen finaalin vedot. Kylläpä veti Meurman komeasti Lapin kesä -biisin, veti kyllä hiljaiseksi ison miehen. Jo semifinaalien esitys oli Kristianilta aika jäätävä, joten kyllä tässä hevarissa on ainesta.

Arin esitys oli vähän mitäänsanomaton. Biisihän on aivan loistava ja kyllä kaveri sen ihan asiallisesti suoritti, mutta jotain siitä jäi uupumaan. Ehdottomasti kuitenkin kisan TOP3:ssa tämä heebo.

Anna Abreun semifinaalin esitys on toistaiseksi uponnut parhaiten yhdessä Meurmanin The Entertainerin ja Lapin kesän, sekä Panu Larnoksen Home-biisin kanssa. Mutta tämä ensimmäisen finaalin veto oli kyllä aika pliisu. Kun semeissä meikäläinen meni aivan jäihin kun taskuraketin laulua kuunteli, niin nyt ei iskenyt tämä esitys yhtään. Mutta saas nähdä, kyllä Voppieen uppoaa ainakin pirun hyvin tämän mimmin esitykset ja toivottavasti menee tyttö vielä pitkälle.

Panun "Eye of the tiger" ei kyllä toiminut sitten yhtään. Itse kyllä pistän puhtaasti biisivalinnan piikkiin tämän ensimmäisen finaalin konttaamisen Panun osalta. Kyseinen biisi olisi kyllä tarvinnut menoa ja meininkiä rutkasti enemmän, jotta se olisi toiminut ja jotenkin tuli sellainen fiilis, että myös Panu huomasi/tajusi tämän kesken vedon. Esitys menikin sitten väkinäiseksi yrittämiseksi ja tulos oli mikä oli. Itsehän olisin nykäissyt tuhdin humalan alle ja katsonut muutamat Rocky-leffat ennen lavalle menoa jolloin oikea tunnetila biisin vetämiseen olisi saavutettu, mutta ehkä tässä onkin syy miksi Panu Larnos on finaaleissa ja Voppie ei. Mutta uskon, että jatkossa Panun esitykset paranevat monta pykälää ja toivottavasti kyseinen jamppa raivaa tiensä aina loppuun asti. Home-esitys oli loistava ja samanlaisia lisää, niin eiköhän ainakin muutamalta seuraavalta kierrokselta mennä vielä kävellen jatkoon.

Omassa depth chartissa Meurman, Abreu ja Larnos kirkkaana kärkikolmikkona.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Kristian aivan omalla tasollaan...kaikki muut jäivät kauaksi.

Seuraavana sitten Ari ja Anna jotka molemmat vetivät odotusten mukaan.

Miia ja Johanna olivat HMV osastoa.

Kristiina ja Panu olivat umpisurkeita ja Panu näistä kahdesta se hitusen surkeampi. Noin surkealla vedolla olisi ehdottomasti saanut pudota.

Ja minusta se Pop musiikkia musavideo oli ihan piristävä.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rontti kirjoitti:
Omituista. Ja osin kyllä kovin huvittavaakin.

Mietin samaa tänään, kun lueskelin Kristianin haastattelua. Jotenkin tuli sellainen tunne, että kilpailijat yrittävät hakea jotain (katu-)uskottavuutta rankoilla kokemuksilla ja kiistämällä, että heillä olisi ollut turvallinen lapsuus.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Anna on saatanan pelottavan näköinen kun hän laulaa korkealta, naama vääntyy ihme asentoihin. Muuten kyllä plikka osaa laulaa iha ok:sti mutta ei kolahda mitenkään erikoisesti, liian pissis. Yksi suosikki on ollut alusta asti ja sehän on Ari jonka esitys ei oikeastaan enään yllätä koska hän vetää omasta mielestäni niin rautaisella otteella aina. Tosin rautahan voi ruostua?

Sitten päästään herra Kristianiin joka veti oman laulunsa helvetin hyvin, kunnon fiilis koko biisin ajan. Hieno ääni kertakaikkiaan. Muista en rupea sen enempää selittelemään koska he eivät kiinnosta, varsinkaan jämä Permanto ei kiinnosta. Kristiina kyllä kiinnostaa mutta ei laulullisesti...
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Gellner kirjoitti:
Mietin samaa tänään, kun lueskelin Kristianin haastattelua. Jotenkin tuli sellainen tunne, että kilpailijat yrittävät hakea jotain (katu-)uskottavuutta rankoilla kokemuksilla ja kiistämällä, että heillä olisi ollut turvallinen lapsuus.

Minusta on mahtavaa, että Jatkoajan lintukodon lapsilla on kaikki niin hyvin, että nämä asiat tiedetään muita paremmin ja pistetään ne automaattisesti katu-uskottavuuden haun tiliin. Eiköhän iltapäivä- ja hömppälehtien homma ole juuri luoda lööppejä, joihin verkkolippispäät takertuvat ja mikäpä näinä aikoina olisi mielenkiintoisempaa lööppiainesta kuin Idols-finalistit. Terveisiä vaan Rontille sinne perunamaalle ja Gellnerille, että ei niitä hömppälehtiä kannata niin tosissaan lueskella, useimpien ihmisten elämään mahtuu kuitenkin tarinoita joista lööppejä revitään vaikka väkisin jos paikka tulee.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
masaman kirjoitti:
Sen verran pitää kyllä Aria kritisoida, että tuo Karaoke -touhu tulee kyllä ilmi kaikesta! EI perkele, kun kaveri kattelee kattoon eikä keskity siihen tulkintaan. Olisko jotakin selkeetä syytä tähän, en tiedä. Oma helppo selitykseni on tuo läpi laulaminen. Onhan tuolla juutuupissa tuo perfect strangers jo aiempanakin versiona.

Arin touhussa ei todellakaan ole samanlaista tekemisen iloa ja tunnetta kuin esimerkiksi Kristianilla. Tuo kattoon katselu todellakin häiritsee ja muutenkin sana "suoritus" kuvaa Arin vetoja paremmin kuin "esitys" tai "tulkinta". Tunteiden välittäminen yleisölle lienee laulajan tärkeimpiä tehtäviä.

Kyllä kristian vei ennakkosuosikin viitan itselleen. Kyllä tuota Kristianin upeaa esiintymistä lähtisi ennemmin katsomaan jos tässä nyt jommankumman keikalle pitäisi lähteä.

Tästäpä tulikin mieleeni tämä The Lehden vanha Idols-uutinen: http://lehti.samizdat.info/2005/12/18/1533/
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Gellner kirjoitti:
Mietin samaa tänään, kun lueskelin Kristianin haastattelua. Jotenkin tuli sellainen tunne, että kilpailijat yrittävät hakea jotain (katu-)uskottavuutta rankoilla kokemuksilla ja kiistämällä, että heillä olisi ollut turvallinen lapsuus.

Aijaa? Mun mielestä tossa jutussa Kristian lähinnä kierteli mitä on tullut koettua. Tikusta asiaa, kun ei oikeata asiaa saatu esiin.
 

massimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils, FC United of Manchester
Gellner kirjoitti:
Mietin samaa tänään, kun lueskelin Kristianin haastattelua. Jotenkin tuli sellainen tunne, että kilpailijat yrittävät hakea jotain (katu-)uskottavuutta rankoilla kokemuksilla ja kiistämällä, että heillä olisi ollut turvallinen lapsuus.


Mielestäni kilpailijat eivät hae mitään uskottavuutta rankoilla kokemuksilla vaan lehdistö. Lehdistö kaivaa esille ikävät asiat menneisyydestä ja tekevät niistä sitten vaikka väkisin jutun. On paljon hienompi tarina tulla Idols-voittajaksi katuojasta kuin valmiiksi katetusta pöydästä.
 

scholl

Jäsen
Yllättäen pulskin otus lensi seinään ensimmäisessä jaksossa. Jos joku ei osanut veikata tuota etukäteen niin on kassalla. Lauluilla sinänsä ei ole merkitystä siihen.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
massimo kirjoitti:
Mielestäni kilpailijat eivät hae mitään uskottavuutta rankoilla kokemuksilla vaan lehdistö. Lehdistö kaivaa esille ikävät asiat menneisyydestä ja tekevät niistä sitten vaikka väkisin jutun. On paljon hienompi tarina tulla Idols-voittajaksi katuojasta kuin valmiiksi katetusta pöydästä.

Jep, näin se kyllä varmasti on kun tarkemmin miettii. Mutta silti tuollainen "ryysyistä tähdeksi" -meininki ärsyttää. Ja tosiaan, lehdistö tuota käsitystä pyrkii vahvistamaan, ei kilpailijat.
 
Eipä kai siinä tarvitse kuin sana sanoa johonkin sopivaan suuntaan, niin johan revitään otsikoita.

"Onko sinua koskaan ryöstetty?"
"No joo, on kerran."
"Oliko ryöstäjä tummaihoinen."
"No olin silloin Afrikassa lomalla, joten olihan se."
"Mitä ajattelet tuosta henkilöstä, pidätkö hänestä?"
"No en kai varsinaisesti kun pölli kaikki rahat."

Ja seuraavassa "seiskassa":
Idols finalisti on rasisti! "Vihaan neekereitä"
 

pete666

Jäsen
Suosikkijoukkue
BLUES
scholl kirjoitti:
Yllättäen pulskin otus lensi seinään ensimmäisessä jaksossa. Jos joku ei osanut veikata tuota etukäteen niin on kassalla. Lauluilla sinänsä ei ole merkitystä siihen.

Näkyykö siellä ruotsissa suomen idols? Eikös sun pitänyt olla siellä 9.3 asti?
 

Riksuliini78

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo, Michael Schenker Group
Panun semifinaalibiisi

Nyt kaivattaisiin apua... Menny ihan täysin ohi mikä oli biisin nimi ja esittäjä minkä Panu veti semifinaaleissa...??? Voisiko joku ystävällinen tyyppi auttaa?? *kiittää kauniisti* :)
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Riksuliini78 kirjoitti:
Menny ihan täysin ohi mikä oli biisin nimi ja esittäjä minkä Panu veti semifinaaleissa...???
Biisin nimeä en muista, mutta esittäjä oli melko varmasti Panu.
 

Cube

Jäsen
Riksuliini78 kirjoitti:
Nyt kaivattaisiin apua... Menny ihan täysin ohi mikä oli biisin nimi ja esittäjä minkä Panu veti semifinaaleissa...??? Voisiko joku ystävällinen tyyppi auttaa?? *kiittää kauniisti* :)
Google kertoo, että esittäjä olisi sellainen kuin Michael Buble ja biisi sellainen kuin Home.

Iker kirjoitti:
Biisin nimeä en muista, mutta esittäjä oli melko varmasti Panu.
Repesin.
 

spertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On se hyvä, ettei tuo Anna ole kuitenkaan matemaatikon uraa suunnitellut tuon Idols starban uran rinnalle/tilalle. Katselin tuossa noita vanhoja jaksoja nettitv:stä, ja tällainen lause lipsahti Annan suusta heidän ihmetellessään jäähallin kokoa, ja mahdollisuutta siellä esiintymiseen. Idols finaalihan lähetetään tuolta Helsingin jäähallista. No tässä tämä lausahdus. "Tuntuu tosi oudolta ajatella, että se on mahdollisuus. Yksi seitsemästä, tai itseasiassa yksi kuudesta suurinpiirtein, koska meillä on kuitenkin kaksi finalistia jotka esiintyvät."

Finalisteja oli siis tuossa vaiheessa seitsemän, joista kaksi pääsee tuonne esiintymään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös