Montreal Canadiens 2015–2016

  • 159 474
  • 887

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Scrivensin statsit AHL:ssä tänä vuonna 2-6-1 3,47 GAA 0,893%. Joten toistan. Tämä ei ratkaise mitään.
Toki viimeiset viisi peliä 2-2-1 ja niissä prosentit 92,3% (24/26), 92,1% (35/38), 95,7% (44/46), 90,3% (28/31) ja 100% (31/31). Edellä siis viimeisin peli ensin mainittuna. Eli koko sen ajan kun pelasi Brossoitin saikun aikana ykkösveskarina, niin pelasi hyvin tai jopa loistavasti. Ei toki välttämättä ratkaise mitään, mutta koko kauden AHL-tilastoja ei ehkä kannata liikaa tuijottaa.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Bergevin taitaa sittenkin olla melkoinen velho! Scrivensin hankkimisen jälkeen ei olla hävitty yhtään peliä.

Komea voitto ja toivotaan että alkaa taas kulkea peli peliltä paremmin. Paciorettyn tuuletuksesta näki aika hyvin että nyt hieman helpotti kun voitto varmistui.
 

Maigeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK❤️ The Habs, Everton FC, Joe Finley
Scrivens saa sitten tulevana yönä tehdä habs debyyttinsä Floridan lämmössä. Toivottavasti onnistuu ja haettaisiin toinen vieras voitto putkeen niin alkaisi näkyä jo valoa tunnelin päässä. Onhan se turhauttavaa, jos tappioita tulee tappion perään.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Turpaan tuli. Barkov&co laittoi Habsin nippuun. Positiivista että Pacioretty onnistui maalinteossa.

Winter Classic sitten seuraavana vuorossa ja luojan kiitos noissa ulkoilma peleissä on vuosien saatossa saattanut käydä ihan miten vain. Oliskohan Habsin mahdollisuus siinä että kiekko pomppii hassusti ja sitä kautta kävis hiukan tuuriakin. Maaleja täytyy tehdä ainakin 3-4 jos haluaa pelejä voittaa ennen kuin Price palaa (jos palaa).
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Tappio Floridalle ei yllättänyt, mutta joulukuun saldoa 3-11-0 tuskin kukaan osasi pelätä. 11 tappiota kuukaudessa on ilmeisesti liigan ennätys, tuoppi sille! Myös Desharnais laittoi tilastotaululle kenties historialliset lukemat; jos unohdetaan aloitukset ja peliaika, niin taululla on muutoin pelkkiä nollia. Saavutus kai sekin. Scrivens piti ilmeisesti Habseja pelissä mukana, muuten Panthers vei niin ettei edes vikisty.

Mielenkiinnolla odotan, mitä tuleva vuosi Habsille tuo. Maagisen alkukauden jälkeen uskoin oikeasti, että tässä on nippu, joka saattaa taistella kannusta tosissaan, mutta enää ei todellakaan näytä siltä. Käytännössä kaikki alkukauden onnistujat laahaavat todella syvällä. Joulukuun tehoja: Plekanec: 4, Fleischmann: 2, Weise: 5, DD: 2, Pacioretty: 5, Subban: 6, Markov: 3. Miinuksia en halua edes laskea. Joukkueen paras maalintekijä taitaa olla Daniel Carr. Yhtään Carria väheksymättä, tämä kertonee kaiken olennaisen .

Sakkaus ei todellakaan voi johtua Pricesta, Gallagherista tai edes näistä yhdessä. Jos ja kun mylly lahoaa täydellisesti kahden, olkoonkin loistavan, pelaajan loukkaantumiseen, joukkueessa tai sen johdossa on jotain pahasti vialla. Bergevinin ilmaisu täydestä tuesta Therrienille herätti jo toiveita, että niinköhän lähtölaskenta olisi käynnistymäisillään, mutta MB oli vielä tähdentänyt, että hän ja Therrien ovat "package deal". Tiedä sitten kuinka paineiden puristuksessa näitä kommentteja heittelee, mutta jos tässä on vähänkään totuutta, on se vähän helvetin väärin jos joukkuetta johtaa sisäsiittoinen selänpesuseura. Täytyy toivoa, ettei Mr. Molson kuulu samaan joukkoon, vaan on valmis heittämään vaikka koko duon pihalle, ellei peli palaa uomilleen tammikuun aikana.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Niin kauhealta kuin se kuullostaakin niin alan jo toivoa, että Habs ei pääse pleijareihin ja varaa siellä 10-16 sijoilta ekalla kiekalla ja että Therrien saa kenkää. Jos se vaatii sitä, että Molson laittaa myös Bergevinin pihalle niin peukkua tälle. Therrien on niin jäätävä puupää, että ei mitään järkeä. Sen näyttää pelkästään tämä joulukuu. Ei joukkue voi tippua alun 0,8 joukkueesta 0,1 joukkueeksi vaikka 2 pelaajaa onkin saikulla. Tuollaista ei tapahdu joukkueessa missä kaikki on kunnossa ja ne muut kaverit sitten nousee paikkaamaan.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Nyt olisi kasvoja vähän pestävä. Gallagher palaa kokoonpanoon ja sytyttää liekin, joka on puuttunut (Gallyn kanssa 16-4-2, ilman häntä 5-11-1). Vaikka maailman paras edelleen puuttuukin, ei mikään joukkue voi olla niin yhden pelaajan varassa. Nyt vain on herättävä.

Ei yhtään tappiota vuonna 2016, pitäkää siitä kiinni.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Ei yhtään tappiota vuonna 2016, pitäkää siitä kiinni.

Näin.

Hieno esitys koko joukkueelta. Jossittelua toki, mutta vielä, kun se Price olisi terveenä takalinjoilla, niin iloksihan tämä vielä muuttuisi. Kypsä esitys joka tapauksessa, eikä päätä pistetty puskaan, vaikka Bruins tulikin kahden maalin päähän kolmannen erän alussa. Toki siinä hetken jo näytti, että taasko käy therrienit, mutta Gallagher-Pacioretty -kaksikko kävi heittämässä neljännen pöntön ja homma alkoi olla sitä myöten taputeltu.

Kyllähän Gallagher toi taas niin paljon sydäntä lisää tähän hommaan pelillisen ansionsa (1+1), että oksat pois. Joukkueen todellinen kapteeni #31:n lisäksi, ehdottomasti. Toivon mukaan tahti nyt jatkuu sitten samana, kun kerran terrierikin on saatu mukaan ruotuun. Kaikesta joulukuun kurasta huolimatta joukkue on kuitenkin edelleen divisioonan kärkikahinoissa mukana ja vaikea vieraskiertue alkaa taittua voiton puolelle.

Habby new year!
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Habs pelasi erittäin hyvän Winter Classicin. Olihan Boston nyt täysin surkea mutta se ei poista Habsin hyvää peliä.

Gallagher pelasi kuin ei olisi ollut peliäkään poissa. Huikea kaveri! Toivotaan että joulukuu on nyt Montrealissa unohdettu ja jatketaan tosissaan divisioonan voiton metsästystä.

Pricesta ei paljoa ole uutisia kuulunut. Toivotaan että ei turhaan kiirehditä ennen kuin maailmanparas on oikeasti jälleen täydessä kunnossa.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Hyvin pelasi Habsit ja se saattoi myös olla syy Bruinsin heikkoon esitykseen. Onhan tuo Bruins ollut yhtä peliä lukuunottamatta viime aikoina pisteautomaatti Habseille ja sitä se oli nytkin.

Valitettavasti Weise loukkaantui nyt ja hän saattaa olla sivussa kuukauden verran. A'ghetto ottaa hänen paikkansa. Weise on Habsien toiseksi paras maalintekijä, mutta hänenkin esitykset viime aikoina ovat olleet heikkoja. Toivottavasti A'ghetto löytää hyvän vireen DD:n ja Fleischin rinnalla.

Nythän Habsien otteluohjelma rauhoittuu, joten sarjataulukkokin on realistisempi. Puolet kaudesta on vielä pelaamatta, joten paljon ehtii tapahtua. Edes playoffpaikka ei ole mikään varmuus, kun yhdeksäntenä oleva jengi viiden pisteen päässä ja pelin vähemmän pelanneena. Ja kyseinen joukkue on Penguins.
 

Ciry

Jäsen
Suosikkijoukkue
le Club de hockey Canadien
Nyt kun tuo pakollinen höntsä on ohi, niin vaihdettaisko valmentajaa, koska muuten joka pelissä pitäs pyytää uus jakoa kun on niin epäreilut joukkueet... Alkaa pikku hiljaa pelottamaan tuo Subbanin sopimus, kun ei miestä näytä kiinnostavan muu kuin jumpsuitissa keikistely ja vieläkin ihmettelen MacPacin C kirjainta...
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Yllättikö, että WC oli se yksi matsi mihin kaikki veteraanitkin jaksoi syttyä, koska Bruins oli vastassa? No ei. Therrienin temput on nähty.

Edit: Harmin paikka vaan, että Therrien ei lähde mihinkään niin kauan kuin Jeesus on sairaana.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Luulen myös, että MB haluaa antaa Therrienille sen yhden hyvän oikean laiturin, joka yritetään naarata viimeistään ensi kesänä. Jos sittenkään ei homma toimi, niin ehkä sitten Therrien saa lähteä. Samalla mahdollisesti myös MB.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Luulen myös, että MB haluaa antaa Therrienille sen yhden hyvän oikean laiturin, joka yritetään naarata viimeistään ensi kesänä. Jos sittenkään ei homma toimi, niin ehkä sitten Therrien saa lähteä. Samalla mahdollisesti myös MB.
Tämä voi olla totta mutta en tiedä miten sillä olisi mitään merkitystä. Therrienillä on nyt jo käytössään tarpeeksi hyvä rosteri (kauden ekat pelit osoitti sen hyvin) mutta, kun valmentaja on vain jäätävä idiootti. Therrienin ongelmat valmennuksessa on ollut tiedossa jo muutaman kauden. Nyt taitaa vaan olla niin, että veteraanit on saaneet tarpeekseen.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Joukkue ei ole niin hyvä kuin alkukausi antoi ymmärtää, mutta ei niin huonokaan kuin viimeiset n. 10 peliä antaa ymmärtää. Therrien tietenkään ole missään tapauksessa tarpeeksi hyvä, se on ollut selviö jo pitkään.

Epäilen myös Bergevinin kokevan, että on epäreilua syyttää Therrieniä, koska esim. Condon on niin kokematon kakkosveskari ja Bergevin kokee siitä huonoa omaatuntoa. Toisaalta pitää muistaa, että viimeisin Habsien kannu tuli ilman ykkössentteriä, joka loukkaantui ennen pudotuspelejä tai pudotuspelien alussa. Tietenkin Price on aika monta pykälää tärkeämpi pelaaja kuin Savard taannoin.

Olisiko kuitenkin niin, että Bergevin on hieman liian varovainen, ja pelaa liikaa safetyä, kuten Plekan taannoinen jatkopahvi? Toisaalta, jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin Plekan vuosittainen n. 20 ottelun slumppi päättyy pian ja hän tekee loppukauden aikana sen ~30 pistettä. Valitettavasti pahalta näyttää, että Markov tulee olemaan aikamoinen painolasti viimeiset 1,5 kautta sopimuksestaan. Barberio sen sijaan on ollut parin pelinsä ajan positiivinen yllätys. Hän on nostanut Emelinin pelitasoa ja hypännyt Paterynin ja Tinordin ohi nokkimisjärjestyksessä. Mielenkiintoista nähdä mitä käy kun Gilbert palaa pelikuntoon?
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
"Toker" Tokarski matkaa Anaheimiin ja toiseen suuntaan tuli joku AHL-hyökkääjä Friberg, joka on muutaman NHL-pelin pelannut. Hyvä, että Tokarskista sai edes jotain, koska hän oli ihan turhake, jolle ei ollut mitään käyttöä Schrivensin hankinnan jälkeen.

Treidirintamalla huhutaan Habsien olevan edelleen Drouinin perässä. Koska Barberio hyppäsi Paterynin ja Tinordin ohitse, niin minun laskujen mukaan Tinordi on ysipakki ja hänet voisi hyvinkin treidata. Pahoin pelkään, että Tinordi menee jotakin 2. tai 3. kierroksen varausta vastaan ja tuota varausta käytetään sitten TDL:llä jonkun rentalin hankintaan.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
"Toker" Tokarski matkaa Anaheimiin ja toiseen suuntaan tuli joku AHL-hyökkääjä Friberg, joka on muutaman NHL-pelin pelannut. Hyvä, että Tokarskista sai edes jotain, koska hän oli ihan turhake, jolle ei ollut mitään käyttöä Schrivensin hankinnan jälkeen.
...

Täytyy nyt epätoivoisena täsmentää tämän mikälie menevän San Diegoon.

Te olette meille yhden velkaa, eikös joo.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Nopeasti kyllä Tokarskista tuli turhake. Kesällä oli vielä tulevaisuutta.
En tiedä oliko Tokarskilla koskaan sen suurempaa tulevaisuutta. Tokarskin ottaminen kakkoseksi Budajn tilalle oli hyvä veto. Kaveri kuitenkin meni jotenkin rikki kesällä ja campillä oli aivan ulapalla ja Condon tuli takaa ohi. Tokarskilla ei mennyt kovin vahvasti AHL:aan puolella campin päätyttyä.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Max Friberg vaikuttaa ihan kehityskelpoiselta hankinnalta 3-4 ketjuja ajatellen. Laittaisin miehen kuitenkin heti kärkeen pelaamaan De La Rosen kanssa St. Johnsiin siinä toivossa, että Friberg herättelisi DLR:n kiekollista peliä. On tuo tainnut jo loukkaantumisen jälkeen parantaakin peliään aika lailla, mutta lisäbuustista ei varmaan olisi haittaa. DLR kilpailee NHL -pelipaikasta pitkälti nimenomaan McCarronin kanssa, ja se kisa on aika tukevasti nyt McCarron hyppysissä (paras maalintekijä, kakkonen pisteissä St. Johnsissa).

Tokarski vaikutti hyvältä sälliltä ja joukkuepelaajalta. Kiitokset hänelle playoffs-tuurauksesta ja onnea matkaan.

Canadiensin peli on ollut melkoisen epätasaista. Tämä Winter Classicin jälkeinen välitön kyykkäys Flyersia vastaan oli tuttua Canadiensia viime vuosilta. Vaikeita jaksoja ei saada poikki, kun joukkue tulee niin helposti tyytyväiseksi. Raavitaan raju taisteluasenne ja luistellaan vastustaja kumoon vihdoin, mutta unohdetaan saman tien seuraavaan peliin että millä se voitto edellisessä haettiin. Palataan siihen lepsuiluun... Canadiensilla ei ole vääntövoimaa pätkän vertaa tuossa kokoonpanossa, eli jos siellä himmataan edes rahtunen luistelun suhteen niin avaimet on vastustajalla.

Kyllähän se noista veteraaneista lähtee. AHL nostot ovat esiintyneet erinomaisesti, pelaavat kovalla asenteella niin kuin toki olettaa sopiikin. Pacioretty luulee olevansa jotain muuta kuin sniper, tule nyt oikeasti jo helvettiin sieltä maalin takaa ja kulmista. Surkea syöttelijä, heikko kaksinkamppailupelaaja (voimaa on mutta kun ei vaan osaa/halua). Fleichmann on tehnyt täydellisen katoamistempun. Desharnais on taas juuttunut mukavuusalueelle...

DD pitäisi herätellä heittämällä sinne viereen taas tuikituntemattomat ketjukaverit. Jos mahdollista, heittäisin DD:n myös taas laitaan. Ja niin ikään, jos mahdollista, McCarron taas kokeilemaan NHL vauhtia.

Pacioretty - Plekanec - Fleischmann
Eller - Galchenyuk - Gallaher
DD - McCarron - Carr
Flynn - Mitchell - DSP/Andrighetto

Veteraanit saavat nysvätä keskenään mitä nysväävät. Gallaher herättää vanhan nuorisovitjan ja DD haastetaan hereille uudella pelipaikalla ja ketjukavereilla.
Mitchellin vitja toimii yleensä aina, sentteri kun vetää niin esimerkillisellä asenteella joka pelissä, laitureiden on pakko peesata.

Mutta Therrienin tietäen ketjut eivät voiton jälkeen muutu. Mitä nyt ehkä Fleischmann palaa DD:n vierelle penkkokomennuksen jälkeen...
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
En tiedä oliko Tokarskilla koskaan sen suurempaa tulevaisuutta. Tokarskin ottaminen kakkoseksi Budajn tilalle oli hyvä veto. Kaveri kuitenkin meni jotenkin rikki kesällä ja campillä oli aivan ulapalla ja Condon tuli takaa ohi. Tokarskilla ei mennyt kovin vahvasti AHL:aan puolella campin päätyttyä.

Njoo ei jaksa ruveta tarkistelemaan viestejä, mutta semmoinen kuva vaan oli että miestä kehuttiin aika reippaasti aikanaan kun Pricea tuurasi. Eikä sillä varmasti väliä, kuitenkin nopeasti tuo tilanne muuttui yhdessä kesässä.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Njoo ei jaksa ruveta tarkistelemaan viestejä, mutta semmoinen kuva vaan oli että miestä kehuttiin aika reippaasti aikanaan kun Pricea tuurasi. Eikä sillä varmasti väliä, kuitenkin nopeasti tuo tilanne muuttui yhdessä kesässä.
Kyllä, Tokarski pelasi hyvin toissavuonna ECF:ssa Pricen loukkaannuttua ja otteet olivat viime vuonna ok (ei mikään mahtava kakkonen mutta tarpeeksi hyvä, jotta Budajsta kannatti luopua). Tänä vuonna en edes arvaile mitä tapahtui. Campillä ja harkkapeleissä Toker oli suoraan sanoen huono. Ei ollenkaan sillä tasolla mitä oli nähty. Sama jatkui sitten AHL:ssa ja samaa on nähty myös niissä peleissä missä antoi huilia Condonille. Condonkaan ei ole ollut mahtava mutta, jos oltaisiin Tokarskilla jouduttu vetämään nämä pelit niin kilpailtaisiin jo Mathewssistä (tällä hetkellä ruokaan vaihtoehto ei olisi huono).
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Tokarskin alamäki alkoi viime kauden jälkimmäisellä puoliskolla, kun koppi harvoin pelaavana kakkosveskana ei tarttunut ja itseluottamus meni. Itseluottamus ei sitten palautunut koskaan ja hän ei pystynyt haastamaan Condonia edes vähää alusta ja myös lupauksena pidetyn Fucalen jalkoihin farmissakin. En usko, että Tokarskista tulee koskaan NHL-tason veskaria.

Näinköhän Fribergiä tosiaan yritetään parittaa DLR:n kanssa, jos löytyisi jonkinlainen yhteys svenskien kesken. Aika long shot tuo Friberg taitaa olla noin ylipäätään.

PK pääsi NHL:n All Star-otteluun, onneksi muita ei päässyt, joten pääsevät huilimaan. Tosin Barberio valittiin AHL:n All Star-otteluun McCarronin kanssa. Kait Barberio siihen osallistuu, vaikka olisikin tuolloin NHL:n puolella, kuten nyt vahvasti näyttää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös