Montreal Canadiens 2009-10

  • 230 867
  • 834

Stuntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit Red Wings, NY Rangers. Alpo Suhonen.
Heh.

Kovasti on täällä Gomezia haukuttu, mutta eihän se hänen vikansa ollut jos Sather hänelle järjettömän sopimustarjouksen aikanaan teki. Ihan ok pelaaja on kuitenkin kyseessä, Saku-lasien läpi taitaa aika moni häntä katsella :)
 

jukkaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kovasti on täällä Gomezia haukuttu, mutta eihän se hänen vikansa ollut jos Sather hänelle järjettömän sopimustarjouksen aikanaan teki. Ihan ok pelaaja on kuitenkin kyseessä, Saku-lasien läpi taitaa aika moni häntä katsella :)

Eiköhän tässä enimmäkseen olla haukuttu Gomezin hankitaa, juurikin tuon järjettömän palkan takia.
 
Iltap*ska uutisoi

"Fanit kuumina: tuokaa Koivu takaisin Montrealiin!"

http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1707435

Tyypillistä meidän pojat-maailmalla hehkutusta, josta voisi päätellä että koko Montreal on raivoissaan ja haluaa Koivun takaisin.
Kuitenkin Iltap*skassa sivuutetaan kylmästi sellaiset faktat jotka asettavat uutisen perspektiiviinsä - esim sen että Kovalevin tiimoilta on vetämässä samanlainen vetomus ja viimeisimpien tietojen mukaan venakon puolesta vetoomuksen on allekirjoittanut 5000 nimeä ja Koivun puolesta vain 2000 (sinänsä häpeällistä)

Ilmeisesti Iltap*ska ei ole vieläkään tajunnut että nykyään ihmiset eivät ole pelkästään keltaisen lehdistön "tietojen" armoilla.

Viitsisikö joku huomauttaa heitä asiasta?
Tätä viestiä saa siinä tapauksessa lainata vapaasti.

Itse olen useiden takavuosina tapahtuneiden tiettyjen rimanalitusten takia niin kurkkuani myöten täynnä kyseistä sontalehteä, etten halua olla siihen missään yhteydessä.
 

hazu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Juventus, Sheffield W
Itse aloin seuraamaan NHL:ää ja fanittamaan Habsiä jo paljon ennen Sakua ja en voi ymmärtää tätä showta jos miehelle ei tehdä sopparia - aikansa kutakin ja nyt on aika muutosten - mielestäni hyvä ykkösnyrkki ensi kaudella CAMMALLERI - GOMEZ - GIONTA; maisema vaihtuu ainakin näillä pojilla...
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Mielenkiintoisia muutoksia Montrealissa, pelaajat vaihtuu ja Gaineyn tuolissa taitaa olla kaksi ja puoli jalkaa jäljellä. Toivon tietysti menestystä ja oltiin uuden "ykkösketjun" palkoista mitä mieltä tahansa niin taitoa ja nopeutta riittää ja noihin ominaisuuksiin olen Habsit aina yhdistänyt.
Tasapainon vuoksi mukaan otettiin myös Hal Gill joka oikein peluutettuna on mielestäni hyvä lisä jokaiseen joukkueeseen.

Toivottavasti Koivu pääsee pelaamaan mestaruudesta tulevalla kaudella, itse tinkisin palkasta sen verran että saisin valita mielestäni parhaan paikan. Harmi että Bruinsilla ei ole paikkaa eikä cappia Sakulle, oppisivat Montrealissa arvostamaan Koivun peliä kun tsemppaisi vihulaisen riveissä pelin tai pari kuukaudessa koko kauden ajan. Myös Bouillonin ottaisin Bruinseihin mielelläni korvaamaan Montandor/Hnidy kaksikkoa.

Bostonissa ei suuria muutoksia tule, toivottavasti Begin pelaa samalla tavalla kuin Habseissa aikoinaan ja puolustukseen saadaan lisää liikkuvuutta. Eiköhän näillä eväillä saada taas ensi kaudella hyviä keskinäisiä pelejä aikaan.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Plekanec ja Gainey eivät päässeet yhteisymmärrykseen vaan tsekki vei sopimusneuvottelut välimieskäsittelyyn. Mitähän Pleks vaatii? Varmaan jotain A. Kostitsynin sopparin tyyppistä. Toissa kaudelta kovat näytöt, viime kaudelta keskinkertaiset. Luultavasti Plekanec pyytää enemmän kuin mitä Koivu olisi halunnut. Onko tässä nyt mitään järkeä?
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Sinne meni Kovalev, no, eipä nyt sinänsä harmita (etenkään tuolla hinnalla) mutta jos myös Tanguay menetetään niin kyllä tekisi mieli repiä Gaineyn haima auki.
Voi olla että ensi kaudella meno on parempaa, etenkin kun puolustus on vahvistunut selvästi, mutta kyllä pitää Kostitsynien yms. ottaa kova tasonloikkaus ettei joukkue olisi puhtaasti taas vain yhden ketjun joukkue ja taistele pudotuspeleistä.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Skriivataan pitkästä aikaan, kun pääsee koneen äärelle. Mielenkiinnolla olen seurannut Habsin toimia heinäkuun ekoina päivinä. Aika ristiriitaiset tuntemukset. Gainey hankkiutui eroon neljästä alisuorittaneesta pelaajasta: Kovy, Koivu, Komi ja Higgins. Koivun kohtelu ei sinänsä ollut kovin hienoa, mutta ei Saku myös kapteenina ole joukkuetta johtanut sinne minne piti. Gainey ei selvästikään suostu laittamaan viime kauden epäonnistumisia pelkästään omaansa tai Carbon piikkiin, vaan nyt lähdetään uusimaan joukkuetta oikein isolla kädellä. Samalla Gainey sanomatta kertoo olleensa pettynyt em. nelikkoon ja käytännössä työntää syyt heidän ja Carbon niskaan. Itse Gainey ei tunnu ottavan juurikaan vastuuta, eli mono heilahtanee vielä tämän vuoden aikana.

Uudet kaverit ovat sinänsä ihan mielenkiintoisia. Gomez ja Gionta ovat aika riskikaksikko; Gainey uskoo heidän löytävän toisensa, kuten yhdellä kaudella Devilsissä kävi. Jos G&G toisensa löytää, niin Montrealissa ollaan tyytyväisiä, mutta jos eivät löydä niin...

Cammalleri on mielestäni hyvä kaappaus, hän tosin taitaa vaatia rinnalleen hyvän laiturin tai sentterin. Onko Plekanecista siihen? Jos Pleka nyt edes jatkaa Habseissä välimieskäsittelyn jälkeen. Aika heikoilla näytöillä Pleka käsittelyyn lähtee ja jostain KHL:stä voi tulla houkutteleva tarjous. Spacek ja Gill vaikuttavat myös suhteellisen hyviltä hankinnoilta, kummaltakin tosin voidaan odottaa aikamoista floppaus. Gill on sentään selvä stay-at-home-pakki, jolta ei tarvitse odottaa muuta kuin tiukkaa puolustamista. Komi yritti viime kaudella olla vähän kaikkea ja ei lopulta ollut oikein mitään.

Tanguayn ja Schneiderin pitäisin mielelläni jengissä. Tanguayn kanssa saisi Cammalleri hyvän kakkosketjun. Toisaalta Kosti bros saattavat saada näyttöpaikan kakkosessa. Onhan tuossa vielä jonkin verran paikkoja auki. Valmennuspuolelle tuli jotain kavereita viime yönä. Veskavalmentaja on Martinin kavereita Floridasta.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Pitää vielä kommentoida tuosta Saku "Captain" Koivusta. En missään nimessä hyväksy tapaa miten Gainey kohteli Sakua, mutta toisaalta ymmärrän hänen käyttäytymisensä. Näinä aikoina Free Agent-sekoilun ollessa pahimmillaan ei julkisesti voi oikein lähteä kokeilemaan mitä Saku haluaa tai voi saada. Toisaalta Gainey on saattanut kokea, että jonkun milli/kausi tarjouksen heittäminen olisi vielä pahempaa vittuilua. Pelaajat kuitenkin arvottavat itsensä hyvin pitkälti palkkapussin koon mukaan. En ole myöskään aivan varma, että tiedämmekö me fanit ihan kaikkea asioiden taustalta. Voihan olla, että Saku vaatii esim. 3v diiliä ja 3 milliä/kaudesta. Harvalla on varaa tuohon. Lisäksi Saku ei pystynyt johtamaan Habsejä sinne Cupiin, ei edes lähelle. Saku ei tietenkään voi sanoa, että ei ollut sellaista joukkuetta, koska sitten hän vasta saisikin paskaa niskaan.

Olen yllättynyt, että monet Habs-fanit ovatkin Saku-faneja, joten ensi kaudella Habs-topicissa lienee hiljaisempaa, joka on tietenkin harmi. Uskon kuitenkin ettei vastaavanlaista hulinaa olisi tullut, jos kyseessä olisi ollut jonkun toisen joukkueen pitkäaikainen kapteeni, jonka johdolla joukkue vuodesta toiseen alisuorittaa.

Epäilen, että Koivu-faneille tulee pettymyksenä Sakun seuraava joukkue. Ehkä hänen perässään ei kovin montaa joukkuetta ihan tosissaan olekaan. Jos Saku olisi niin kova pelaaja kuin monet antavat ymmärtää, niin hän olisi tehnyt sopimuksen jonnekin jo aikoja sitten. Ei tuolla kovin montaa isoa kalaa ole enää saatavilla, Bouwmeesterit ja kumppanit sainattiin samantien.
 

M@thieu

Jäsen
Valmennuspuolelle tuli jotain kavereita viime yönä. Veskavalmentaja on Martinin kavereita Floridasta.

Ja apulaisvalmentajaksi tullut Perry Pearn on myöskin Martinin vanhoja tuttuja, miehet työskentelivät yhdessä kahdeksan vuoden ajan Ottawassa. Muutaman viime vuoden Pearn toimi Rangersin valmennusportaassa erikoistilannevastaavana, mutta sai lähteä kesken viime kauden samalla ovenavauksella Tom Renneyn kanssa. Umpisurkea ylivoimapeli ei varmasti ollut pienin syy hänen potkuilleen ja täytyy toivoa että hänen niskoilleen ei laiteta yv-vastuuta Montrealissa. Alivoimahan Rangersilla oli aivan erinomaista, eli sillä osa-alueella Perryn tietämyksellä on käyttöä. Luultavasti Pearn tulee myös tekemään paljon töitä puolustajien kanssa.

Maalivahtivalmentajaksi tuli Floridasta Pierre Groulx, joka on tehnyt Floridassa hyvää työtä Tomas Vokounin ja Craig Andersonin kanssa. Etenkin jälkimmäinen kehittyi rutkasti Groulxin alaisuudessa. Toivottavasti Groulx on oikea mies Pricelle, eikä ainakaan koeta muuttaa kaverin torjuntatyyliä, kuten Melanson teki. Ja näköjään Groulx'kin oli Martinin ja Pearnin kanssa samaan aikaan Ottawassa viisi vuotta videokoutsina.

Hamiltoniinkin hommattiin uusi päävalmentaja joku aika sitten. Ensi kaudella Dogsia valmentaa viime kaudella Drummondville Voltigeursin QMJHL:n mestaruuteen johdattanut Guy Boucher. Toissakaudella vain 14 voittoa ja 33 pistettä kerännyt joukkue hävisi kuluneen talven aikana vain 10 kertaa varsinaisella peliajalla ja voitti kaikkiaan 54/68 runkosarjaottelua. Miltei koko rosterin vaihtuminen vuosi sitten vaikutti suuresti organisaation täyskäännökseen, mutta iso osa kunniasta kuuluu valmentajallekin. Boucheria kuvaillaan luovaksi valmentajaksi, joka peluuttaa hyökkäävää jääkiekkoa. Lisäksi häntä pidetään hyvänä erikoistilannevalmentajana.

Prospektien development camp käynnistyi eilen, ja mukana olevien pelaajien listan löytää tästä. Mm. Alexander Avtsyn on saapunut leirille, ja mieshän oli myös draftissa paikan päällä, eli hän näyttäisi olevan ihan tosissaan kiinnostunut P-Amerikassa pelaamisesta. Ensi kausi vielä Venäjällä (vissiinkin armeija kutsuu), mutta sitten olisi tarkoitus vaihtaa mannerta.

Petteri Similän ensi kauden pelipaikka ei olekaan Oulun Kärpät, vaan hän siirtyy QMJHL:n Niagara Ice Dogsin veräjänvartijaksi. Ilmeisesti luvassa on lähtökohtaisesti ykkösveskarin pesti, eli hyvältä vaikuttaa. Similä voi pelata junnuliigaa vain tulevan kauden, minkä jälkeen hänestä tulee yli-ikäinen.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Uskon kuitenkin ettei vastaavanlaista hulinaa olisi tullut, jos kyseessä olisi ollut jonkun toisen joukkueen pitkäaikainen kapteeni, jonka johdolla joukkue vuodesta toiseen alisuorittaa.

Tämä alkaa olla jo jankkaamista, mutta Koivu ei ole pitkään aikaan ollut nhl-tason ykkössentteri. Ennen kaikkea, hänen palkkansa ei ole ollut sitä. Palkka on ollut vuodesta toiseen tason mukainen, hyvän kakkosentterin palkka kapteenilisällä. Habsilla on ollut vuodesta toiseen sysipaska joukkue. Jos Koivu onkin ollut kapteeni, niin johtopelaaja hän ei ole ollut, eikä Habsin rämpimistä voi mitenkään kaataa Koivun niskaan. Koivu on tehnyt palkkansa mukaiset pisteet sekä runkosarjassa että varsinkin pleijareissa. Muuta suorittamista on penkkiurheilijana vaikea arvioida.

Toisin olisi, Koivun päälle kävisi kaataminen, jos Koivu olisi koko ajan nauttinut ykkössentterin palkkaa, joka olisi estänyt seuraa palkkaamasta "oikeaa" ykkössentteriä. Mutta niin ei ole, vaan se, että kyseisen roolin pelimiestä ei ole hankittu, on ollut seuran valinta.

VErtailun vuoksi todettakoon, että Wings, Pens ja Särjet maksoivat menneellä kaudellaan kakkossentterilleen enemmän kuin Habs kalleimmalle sentterilleen, Bruinskin saman.

Epäilen, että Koivu-faneille tulee pettymyksenä Sakun seuraava joukkue. Ehkä hänen perässään ei kovin montaa joukkuetta ihan tosissaan olekaan. Jos Saku olisi niin kova pelaaja kuin monet antavat ymmärtää, niin hän olisi tehnyt sopimuksen jonnekin jo aikoja sitten. Ei tuolla kovin montaa isoa kalaa ole enää saatavilla, Bouwmeesterit ja kumppanit sainattiin samantien.

Koivun vertaaminen Bouwmeesteriin kertoo kyllä niin pahasta suhteellisuudentajun puutteesta, ettei tätä pitäisi edes kommentoida. Mutta kommentoidaan nyt kuitenkin.

Koivun tuleva seura tulee olemaan Koivun omissa käsissä. Halukkaita ottajia on varmasti. Jos Koivu tyytyy noin puoleen Bouwmeesterin palkasta (vrt. esim. Krejci), niin hän tulee varmasti pääsemään kannukontenderiin ja joukkueeseen, jossa hänen taidoilleen on kysyntää (Devils, Ducks jne). Jos Koivu taas hakee pitkää ja rahakasta (4+ miljoonaa) sopimusta, niin tie käy Kovalevin tapaan johonkin jämäjoukkueeseen.

Melko varmaa on vain se, että valitsee Koivu minkä joukkueen hyvänsä, se tulee pärjäämään paremmin kuin Gaineyn Habs.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Tämä alkaa olla jo jankkaamista, mutta Koivu ei ole pitkään aikaan ollut nhl-tason ykkössentteri. Ennen kaikkea, hänen palkkansa ei ole ollut sitä. Palkka on ollut vuodesta toiseen tason mukainen, hyvän kakkosentterin palkka kapteenilisällä.

Itseasiassa tuo on valitettavasti kestämätön väite. Tosiasia on se, että Koivu on ollut myös viimeisten 5 vuoden ajan joko suoraan sentterien pistepörssin TOP-30:ssä tai aivan siinä hilkuilla, lähinnä loukkaantumisten takia poissaolot.

Esim. 07/08
32. 77 peliä ja piste vähemmän kuin 30. sentteri
06/07
19.
05/06
31. tosin samoilla pisteillä kuin sijat 29 ja 30.
03/04
23.

Eli myytti Koivun kakkossentteriydestä on totaalisesti BUSTED ja perustuu vain siihen, että ihmiset luulevat että jokaisen NHL-joukkueen sentterinä pelaa 100 pistettä tekeviä kavereita. Tosiasiassa näin ei ole, vaan sen TOP-10:n jälkeen pudotus on nopea ja kun joukkueita kuitenkin on se 30 niin määritelmällisesti kaikki siihen joukkoon sopivat sentterit ovat "ykkössenttereitä".
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Epäilen, että Koivu-faneille tulee pettymyksenä Sakun seuraava joukkue. Ehkä hänen perässään ei kovin montaa joukkuetta ihan tosissaan olekaan. Jos Saku olisi niin kova pelaaja kuin monet antavat ymmärtää, niin hän olisi tehnyt sopimuksen jonnekin jo aikoja sitten. Ei tuolla kovin montaa isoa kalaa ole enää saatavilla, Bouwmeesterit ja kumppanit sainattiin samantien.
Itse uskon taas, että Koivu haluaa maltillisesti katsoa tilanteen loppuun saakka, sillä tässä vaiheessa uraa ei ole enää varaa tehdä ns. vääriä seuravalintoja. Hän halunnee 3-4 vuoden sopimuksen kilpailukykyiseen seuraan, joka ei ole rakennusvaiheessa vaan omaa täydet menestysmahdollisuudet jo tulevana kautena. Uskoisin myös, että Saku on valmis tinkimään hieman palkassa kunhan pääsee hyvään seuraan.

Toivoisin kovasti, että Koivun tuleva seura olisi esimerkiksi esillä pyörinyt Devils. Kestomenestyjä, jossa olisi myös Sakulle tilausta. Sen sijaan Ducks olisi ehkä vielä ensi kaudella potentiaalinen menestyjä, mutta Selänteen ja Niedermayerin lopettamisen jälkeen joukkueen tulevaisuus on kuitenkin hieman auki. Ei toki surkealta senkään jälkeen näytä, mutta kuitenkin. Minnesota sen sijaan on toivottavasti jo unohdettu, sillä sinne siirtyminen tuntuisi kaikin puolin huonolta idealta.
 
Koivu ei ole ollut este ykkössentterin hankinnalle - millään tavalla. Häneltä vain odotettiin joukkueen kantamista yksin. Semmoisia kavereita Koivulla meinaan oli "ykkösketjussa". Varsinkin siihen nähden todellakin tehnyt palkkansa mukaiset pisteet.

Sitäpaitsi, se "hilkulla oleminen" ei oikein millään tavoin tue tätä juttuasi. Kuten sanoit, TOP10:n jälkeen on hiljaisempaa, ja mitä pidemmälle mennään, se tasoituu. Kuvittelisin että sijalta 30. on silti lyhyempi matka taaksepäin kuin eteenpäin. Sija 30:n voisi todella karkesti määritellä "huono ykkössentteri, todella hyvä kakkossentteri".
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Koivun vertaaminen Bouwmeesteriin kertoo kyllä niin pahasta suhteellisuudentajun puutteesta, ettei tätä pitäisi edes kommentoida. Mutta kommentoidaan nyt kuitenkin.

Koivun tuleva seura tulee olemaan Koivun omissa käsissä. Halukkaita ottajia on varmasti. Jos Koivu tyytyy noin puoleen Bouwmeesterin palkasta (vrt. esim. Krejci), niin hän tulee varmasti pääsemään kannukontenderiin ja joukkueeseen, jossa hänen taidoilleen on kysyntää (Devils, Ducks jne). Jos Koivu taas hakee pitkää ja rahakasta (4+ miljoonaa) sopimusta, niin tie käy Kovalevin tapaan johonkin jämäjoukkueeseen.

Melko varmaa on vain se, että valitsee Koivu minkä joukkueen hyvänsä, se tulee pärjäämään paremmin kuin Gaineyn Habs.

Lähinnä tällä hain sitä, että jos joku manageri tosiaan näkee Koivun sellaisena pelaajana, joka tuo seuralle mestaruuden, niin hänet olisi jo sainattu, vaikka pienoisella ylihinnalla. Turha yrittää selittää, että markkinoilla olisi paljon todella haluttuja pelaajia vapaana. Ihan samalla tavalla draftissä valitaan parhaat ekana ja jämät lopuksi. Tuskin Sakun tarvitsee kauden alkuun asti odottaa ja omien puheiden mukaan tarjouksia on sadellut. Ei kuitenkaan vielä sopivaa, kyllähän yhtä lailla Saku olisi varmasti allekirjoittanut sopimuksen, jos todella hyvä olisi tullut vastaan.

Sehän on lähes varmaa, että Sakun tuleva seura tulee olemaan Habsien yläpuolella, koska Habsit taistelevat todennäköisesti ensi kaudella sijoista 15.-20. Eli yli kahden kertoimella kannattaa laittaa vedot kiinni. Mestaruutta en uskalla kuitenkaan luvata Sakulle, vaikka varmasti sen hienona pelaajana ansaitseekin. Toisaalta monen fanin mielestä jääkiekossa on varmasti monta pelaajaa, jotka "ansaitsevat" mestaruuden.

Toivoisin kuitenkin, että Saku Koivulle perustettaisiin oma topic, koska tässä topicissa olisi mukavampi kirjoitella ja keskustella Canadiensin tulevaisuudesta.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Sitäpaitsi, se "hilkulla oleminen" ei oikein millään tavoin tue tätä juttuasi. Kuten sanoit, TOP10:n jälkeen on hiljaisempaa, ja mitä pidemmälle mennään, se tasoituu. Kuvittelisin että sijalta 30. on silti lyhyempi matka taaksepäin kuin eteenpäin. Sija 30:n voisi todella karkesti määritellä "huono ykkössentteri, todella hyvä kakkossentteri".

Siis mitä juttua?
Sitä, että jos NHL:ssä on 30 joukkuetta, niin 30 parasta sentteriä ovat määritelmällisesti ykkössentterimateriaalia, koska jokaisella joukkueella täytyy olla ykköskenttä jossa on ykkössentteri.
Ja täytyy toki huomioida se, että Koivu on ollut "hilkulla" vain pistetilastoissa, jos asiaa tarkastelee PPG:n kannalta, on selvää että Koivu on kategorisesti ollut urallaan 15-30 sijan sentteri. Se onko kyse sitten huonosta ykkössentteristä tai ei, on täysin yhdentekevää.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Lähinnä tällä hain sitä, että jos joku manageri tosiaan näkee Koivun sellaisena pelaajana, joka tuo seuralle mestaruuden, niin hänet olisi jo sainattu, vaikka pienoisella ylihinnalla.

Tämän se tekee kun seuraa liikaa Canadiensia. Tosissaan mestaruuksista taistelevat joukkueet ei maksa ylihintaa kenestäkään. Tälläkin hetkellä palkkakatto on aika kulunut joukkueista, jotka ensi kaudellakin etukäteis arvioissa taistelevat mestaruudesta. Ne jotka maksavat ylihintaa, on Atlantat sun muut, joihin pelaaja tulee vain ylihinnalla. Totta on tosin, että jos on varma että Koivu tuo mestaruuden, niin hänestä oltaisiin valmis maksamaan mitä vain. Koskaan tosin mikään ei ole varma. Uskon että Saku on haluttu pelaaja. Mutta Sakulla on aikaa katsoa kaikki tarjoukset. Uskon myös, että Sakulle raha ei ole kaikista tärkein, vaan kokonaispaketti.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Sitä, että jos NHL:ssä on 30 joukkuetta, niin 30 parasta sentteriä ovat määritelmällisesti ykkössentterimateriaalia, koska jokaisella joukkueella täytyy olla ykköskenttä jossa on ykkössentteri.

Jos minä olisin GM, ja vain luoja ymmärtää miksi en ole, niin kyllä minä mieluummin ottaisin ykkösketjuuni sen sadan pisteen sentterin, kuin 70 pisteen sentterin. Ei siinä silloin auttaisi vängätä, että molemmat ovat määritelmällisesti ykkösketjun senttereitä. Nimenomaan mielestäni se 30. sentteri ei ole ykkösketjuMATERIAALIA, vaikka pelaisikin ykkösessä, koska todennäköisesti hän johtaisi liigan heikointa ykkösketjua. YkkösketjuMATERIAALIN pelaaja taas mielestäni tekee joukkueesta keskimääräistä paremman.

Jos minulla olisi 70 pisteen ykkössentteri, ja tarjolle tulisi sadan pisteen ykkössentteri, niin se sadan pisteen sentteri todennäköisesti pesisi lattiaa sillä vanhalla sentterillä, ja olisi silloin ykkössentteri.

Ja se entinen ykkössentteri olisi kakkossentteri, teki se sitten 70 tai 55 pistettä.
 
Viimeksi muokattu:

Johnnie

Jäsen
Jos minä olisin GM, ja vain luoja ymmärtää miksi en ole, niin kyllä minä mieluummin ottaisin ykkösketjuuni sen sadan pisteen sentterin, kuin 70 pisteen sentterin. Ei siinä silloin auttaisi vängätä, että molemmat ovat määritelmällisesti ykkösketjun senttereitä. Nimenomaan mielestäni se 30. sentteri ei ole ykkösketuMATERIAALIA, vaikka pelaisikin ykkösessä, koska todennäköisesti hän johtaisi liigan heikointa ykkösketjua. YkkösketjuMATERIAALIN pelaaja taas mielestäni tekee joukkueesta keskimääräistä paremman.

Jos minulla olisi 70 pisteen ykkössentteri, ja tarjolle tulisi sadan pisteen ykkössentteri, niin se sadan pisteen sentteri todennäköisesti pesisi lattiaa sillä vanhalla sentterillä, ja olisi silloin ykkössentteri.

Ja se entinen ykkössentteri olisi kakkossentteri, teki se sitten 70 tai 55 pistettä.

Miksi lauot itsestäänselvyyksiä? Tottakai jokainen täysjärkinen ottaisi sentteriksi mieluummin Crosbyn kuin Koivun, mutta eihän täällä kukaan ole muuta väittänytkään? Vai onko?

Ja harmi vaan, että Canadiensin ykkössena ei ole sadan pisteen mies, ei edes seitsemänkymmenen, Gomez ei tehnyt viime kaudella edes kuuttakymentä pistettä :) Ja eihän sitä pelaajan arvoa aina pelkillä tehopisteillä mitata, kyllä minä ottaisin puolustavassakin roolissa pärjäävän keskushyökkääjän (Koivu) mieluummin, kuin jonkun joka ei hoida puolustusvelvoitteitaan ollenkaan, mutta tekee 10 pojoa enemmän viimeisimmällä kaudella.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Jos minä olisin GM, ja vain luoja ymmärtää miksi en ole, niin kyllä minä mieluummin ottaisin ykkösketjuuni sen sadan pisteen sentterin, kuin 70 pisteen sentterin. Ei siinä silloin auttaisi vängätä, että molemmat ovat määritelmällisesti ykkösketjun senttereitä. Nimenomaan mielestäni se 30. sentteri ei ole ykkösketuMATERIAALIA, vaikka pelaisikin ykkösessä, koska todennäköisesti hän johtaisi liigan heikointa ykkösketjua. YkkösketjuMATERIAALIN pelaaja taas mielestäni tekee joukkueesta keskimääräistä paremman.

Jos minulla olisi 70 pisteen ykkössentteri, ja tarjolle tulisi sadan pisteen ykkössentteri, niin se sadan pisteen sentteri todennäköisesti pesisi lattiaa sillä vanhalla sentterillä, ja olisi silloin ykkössentteri.

Ja se entinen ykkössentteri olisi kakkossentteri, teki se sitten 70 tai 55 pistettä.

No ei se nyt noin mene. Tottakai jokainen GM ottaisi sentterikseen 100 pisteen miehen, mutta kun tosiasia on ettei niitä sadan pisteen miehiä ole kuin rajattu määrä niin tällöin pitää tyytyä aina vain jonossa seuraavaan sitä mukaa kun muutkin joukkueet "varailevat" senttereitä.

Jokatapauksessa niin kauan kuin joukkueita on paljon ja jokainen tarvitsisi ykkössentterin, on varsin helppo määritellä ykkössentteriksi paras saatavilla oleva sentteri. Ja jos näitä senttereitä nyt aletaan jakamaan ylhäältä alas, tilastojen (ja erityisesti pudotuspelinäyttöjen) valossa Koivu olisi (ainakin ollut aiempina kausina) ensimmäisten 30 sentterin joukossa. Tämä on sikäli aivan yksiselitteinen asia ja sillä ei ole mitään väliä tekeekö pelaaja sata vai 10 pistettä vai onko pelaaja huono vai hyvä ykkössentteri.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Jokatapauksessa niin kauan kuin joukkueita on paljon ja jokainen tarvitsisi ykkössentterin, on varsin helppo määritellä ykkössentteriksi paras saatavilla oleva sentteri.

Hölmöä määritellä noin. Minusta ykkössentterimateriaalia oleva sentteri on sentteri, joka pystyy täyttämään tietyt vaadittavat odotukset, eli johtamaan uskottavasti tehokasta ykkösketjua.

Jos sinut lähetetään ostamaan kustomoitu Valtra 150 hehtaarin viljatilan ykköstraktoriksi, ja ajat pihaan Ford Dextalla, niin en usko että isäntä jaksaa kuunnella puheita, että kyllä se on ykköstraktori, jos sen laittaa niitä hommia tekemään.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Hölmöä määritellä noin. Minusta ykkössentterimateriaalia oleva sentteri on sentteri, joka pystyy täyttämään tietyt vaadittavat odotukset, eli johtamaan uskottavasti tehokasta ykkösketjua.

No mikä on ykkösketju?
Mä olen jo määritelmäni antanut ja se on sinänsä aika selvä, mutta nyt kiinnostaisi tietää miten sinä määrittelet ykkösketjun.

Ja miten määrittelet tehokkaan?
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
No mikä on ykkösketju?
Mä olen jo määritelmäni antanut ja se on sinänsä aika selvä, mutta nyt kiinnostaisi tietää miten sinä määrittelet ykkösketjun.

Ja miten määrittelet tehokkaan?

Ykkösketju on joukkueen tärkeimmistä pelaajista koostuva ketju, jonka tarkoitus on kääntää otteluita oman joukkueen eduksi. Tehokas ykkösketju on ykkösketju, joka tässä onnistuu.

Esimerkiksi Maple Leafsilla on ykkösketju, mutta ei yhtään ykkösketjun tasoista pelaajaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös