Montreál Canadiens (1) - Boston Bruins (8) Playoffs 2008, Itä, 1. kierros

  • 25 322
  • 147

M@thieu

Jäsen
Montreal lähtee TSN Ice Chipsien mukaan otteluun seuraavalla kokoonpanolla:

A. Kostitsyn - Plekanec - Kovalev
Higgins - S. Kostitsyn - Ryder
Latendresse - Lapierre - Dandenault
Begin - Smolinski - Kostopoulos

Markov - Komisarek
Hamrlik - Gorges
Streit - Brisebois

Price


Miehistö on varmastikin tuo, mutta ei kai Carbo oikeasti aio laittaa joukkueen kahta huonoiten puolustavaa pakkia samaan pariin? Ellei sitten pelata suurinta osaa ottelusta kahdella duolla, top-4 on kyllä pirun kova. Komisarekin paluun myötä O'Byrne on healthy scratch. Bouillonin nilkka ei vielä kestä pelaamista.

Hyökkäyksen loukkaantumistilanteen osalta tilanne on se, että Saku ei siis ole kokenut ihmeparantumista, vaan joutuu mitä todennäköisimmin jännäämään katsomossa ainakin tämän ottelun. Ryderin polvi puolestaan kestää jo pelaamista.

Kakkosketjussa Higgins on kaiken järjen mukaan keskellä, koska on sillä paikalla ollut tehokas Koivun loukkaantumisen ja Sergein yhden pelin ajan kestäneen sentterikokeilun jälkeen.

Chris Higgins päätti runkosarjan kauden parhaassa maalivireessään, viimeiset yhdeksän peliä tuottivat kuusi maalia. Tiettävästi Carbo oli motivoinut Chrisia ennen tätä jaksoa näyttämällä miehelle maalikoosteen tällä kaudella tekemistään osumista. Hyvin näytti toimivan!

Gainey ja Carbo ovat päättäneet minimoida pelaajien altistumisen kaupungin mielettömälle hälylle, ja näinpä koko joukkue majoittuu eilisillasta alkaen paikalliseen hotelliin.

Huh huh, enää muutama tunti H-hetkeen!
 

eleven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montréal Canadiens
Montreal lähtee TSN Ice Chipsien mukaan otteluun seuraavalla kokoonpanolla:

A. Kostitsyn - Plekanec - Kovalev
Higgins - S. Kostitsyn - Ryder
Latendresse - Lapierre - Dandenault
Begin - Smolinski - Kostopoulos

Markov - Komisarek
Hamrlik - Gorges
Streit - Brisebois

Price

No tuo G1 lineuppiveikkaus meni sitten sivullekirjoittaneella ihan nappiin sillä erotuksella että Siarhei on keskellä, mikä ei todennäköisesti edes pidä paikkaansa vaan siellä pelaa edelleen lähiaikoina hyvin sentterinä pärjännyt Higgins. Tuota pakkipariratkaisua kanssa vähän epäilen, mahtaako ihan noin olla! Kyllä väittäisin vahvasti että Hamrlik-Streit olisi tosiaan tuo keskimmäinen pari ja sitten Markov-Gorges, Komisarek-Brisebois ja Markov-Komisarek, Gorges-Brisebois on vaihtoehdot. Ehkä jälkimmäinen on parempi, sillä minua hieman epäilyttää se, että tuleeko siitä mitään jos Komisarekin on oltava pakkiparissa se selkeästi paremmin puolustava pakki varsinkaan ensimmäisessä pelissään.

Huh huh, enää muutama tunti H-hetkeen!

Täällä varmasti tasan samat fiilikset kuin siellä, ei oo kyllä varmaan ikinä jänskättänyt mikään peli näin paljon. Ei varmasti ainakaan mitkään aikaisemmat NHL:n playoffit! :) Toivottavasti striimi toimii...

Aloitus on äärimmäisen tärkeä molemmille joukkueille. Bruinsin on altavastaajana ja vierasjoukkueena pystyttävä nollaamaan eka erä, ja pyrkimään murentamaan Habsin itseluottamus. Habsin taas uskoisi hakevan avausmaalia pelin alkuminuuteilla aktiivisesti ja kovalla liikkeellä, toivoen samalla että Bruins sortuu koukkimaan. Toivon mukaan varsinkin Plekanec, Kovalev ja neloskenttä ovat liekeissä, ja pystyvät näin sytyttämään muuta joukkuetta!

GO HABS GO!
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Tämä ottelu tulee onneksi analilta. Voi katsella,kun canadiens voittaa ;)
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Tämä ottelu tulee onneksi analilta. Voi katsella,kun canadiens voittaa ;)
 

eleven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montréal Canadiens
Habs 4 Bruins 1 !

Eipä hirveesti käy kateeksi Bruinseja jotka joutuvat taas ylihuomenna kömpimään tuonne helvetillisen äänekkääseen "OLÉ OLÉ OLÉ OLÉ" ym. huutojen täyttämään punaisen värjäämään halliin. :) Habs antoi kyllä jälleen oikein kunnolla selkään. Ei tullut yhtään yv-maalia tänään, mutta aivan hyvin se pyöri silti. Toki 2 minuuttisen 5-3-yv:n aikana luulisi saavan maalin aikaan, mutta siinä vaiheessa ei enää ollut enää polttavaa tarvetta, onneksi. Maalejen ja laukausten lisäksi myös taklaukset menivät Habseille mikä ei sinänsä ollut suuri yllätys, samaa nähtiin runkosarjassa useinkin.

Vähän aluksi meinasi puntti tutista ekassa erässä, kun Pricea vastaan ei paljoa lauottu ja torjunta% pysyi pitemmän aikaa 50:ssä. Sekin huoli katosi viimeistään toisessa erässä kun Price sai vähän enemmän torjuntoja alle. Loistavaa peliä jälleen koko joukkueelta, esille nostaisin ehkä Smolinskin ja Hamrlikin. Smolinski on parantanut peliään koko loppukauden ja tänäänkin näytti hyvältä, Hamrlik oli myös jäätävän hyvä vaikka kerran Sturm pääsikin läpiajoon. Se oli melko vaikea tilanne Hamrlikille sillä hänen olisi pitänyt saada kiekko ilmasta siniviivalla kiinni, kääntyä ympäri ja saada jo liikkeellä oleva Sturm kiinni... Kovalevilla oli monta paikkaa ja huomasi että Alex todella paljon halusi tehdä maalin, mutta tällä kertaa ei onnistunut. Myös kakkoskenttä ansaitsee esillenoston, erityisesti S. Kostitsyn ja Higgins. Hienoa pyöritystä saivat lähes aina kun olivat kentällä.

Ottelu alkoi kyllä täysin suunnitelmien mukaan, ja hienoa että nuo kaksi alun maalia menivät vielä molemmat po-ensikertalaisille Kostitsyneille, eipähän ainakaan tarvitse mitään apinoita kuskata selässä.

Mahtava alku playoffeille!!!
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Olipas Montreal vakuuttava. Price ja loistavasti esiintynyt Plekanecin ketju oli voiton avain tänään. Boston oli jyrän alla lähes koko ottelun ajan ja asiaa ei auttanut yhtään Thomasin kaksi helppoa maalia heti alkuun. Myös Savard oli täysin yössä koko ottelun ajan. Selkeästä fyysisyys erosta ei kyllä tämän game 1 perusteella voi puhua ja maalivahtiongelma, jos semmoinen on näyttäisi olevan Bostonin päässä.
 
Kositskyn näytti kerran Charalle, että kuka on isäntä talossa. Vähän oli ruma töötti selkään, mutta jakaa niitä Charakin.
Chara oli muutenkin aivan unessa ja ei saanut ylivoimallakaan mitään aikaiseksi.

Seuraavassa pelissä nähdään sitten toivottavasti Koivulla vahvennettu Habs. Muuten kun jatketaan peliä samalla tasolla, niin jatkoon mennään heittämällä. Uskon kyllä Bostonin parantavan peliään edes hiukan, sillä tänään he olivat niin huonoja.
 

M@thieu

Jäsen
Jees sarja avattiin hienosti voitolla. Kuten niin monesti aiemminkin Bruinsia vastaan, alku oli aivan murhaava Kostitsyn Brothersin johdolla. Nallet kavensivat vielä ensimmäisessä, mutta veteraanit heittivät sitten varmistukseksi pari maalia ja homma sillä selvä.

Aika pitkälti Montrealin merkeissä mentiin, eikä Boston saanut kunnon kiriä aikaan. Kolmannessa erässä kahden maalin takaa-ajoasemassa Sturmilla oli läpiajosta paikka kaventaa, mutta Price hoiti kylmän viileästi. Careylta ensimmäisen erän hermoilua lukuunottamatta perussuoritus, ei tarvinnut oikeastaan tuota Sturmin paikkaa lukuunottamatta kovin ihmeellisiin pelastuksiin venyä.
Price hoiti lukuisat maalinedustaväännötkin mainiosti - luistelemalla pois paikalta. Joka kerta, kun maalin eteen syntyi vihellyksen jälkeen nujakointia, Carey häipyi samantien kulmaan odottelemaan tilanteen rauhoittumista. Bruins ei siis ainakaan vielä onnistunut hetkauttamaan tulokasta millään tavalla.

Montrealin ylivoima oli todella huonoa, jotenkin väkinäistä. Laitetaan avausjännityksen piikkiin, toivottavasti lauantaina natsaa paremmin. Lopun 5vs3-tilanteessa tietenkin oli ymmärrettävääkin, ettei enää ihan täysillä yritettykään, mutta varsin huonoja ne aiemmatkin ylivoimat olivat.

Puolustuksessa Markov ja Gorges pelasivat erinomaisesti. Gorgesilta aivan upea blokkaus Charan päästyä tykittämään lämärinsä aivan vapaasti siniseltä kolmannessa erässä. Komisarekilla pelituntuman puute näkyi selkeästi, eikä yhtään kunnon taklaustakaan nähty, eli lieneekö lonkka ihan 100% kunnossa? Breezerilta ihan ok peli, mutta O'Byrnelle voisi antaa näyttöpaikan lauantaina.

Kolmos-ja nelosketjut hoitivat hommansa tänään erittäin hyvin. Begin ja Kostopoulos olivat varsinainen pain in the ass Bostonin puolustukselle ja Thomasille, kaksikko oli lähes joka vaihdon jälkeen järjestämässä torikokousta maalille. Smolinskin osalta voisi kai taas sanoa, että pelasi parhaan pelinsä Trikolorissa. Hyökkääjistä vielä Maxim Lapierren hyvä ottelu on nostettava esiin, ja komeudenhan kruunasi upea syöttö Koston osumaan.

Kovalevilla oli tänään kehissä kaamea määrä yritystä, ehkä vähän liikaakin. Muutama oivaltava syöttö ja hyvä laukaisupaikan hakeminen nähtiin, mutta varsin keskinkertainen ilta venäläistaiturille, kuten koko ykkösketjulle.

Tänään nähtiin malliesimerkki siitä, että Habs ei todellakaan ole yhden ketjun joukkue. Ykkösketjulle sattui tänään hieman vaisumpi ilta, mutta sitten kolmosesta ja nelosesta löytyy uusia ratkaisijoita yksittäisissä peleissä. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin ensi pelissä nähdään taas tehokkaampi ykkönen, jolloin alempien ketjujen panos ei ole välttämätön.

Lauantaiksi ylivoima kuntoon, niin 2-0 -johto Bostoniin lähdettäessä on melkoisen varma juttu.
 

TML

Jäsen
Seurasin ottelun ja erityisesti pelin fyysisyyttä. Tottakai kotijoukkue tulee aina fyysisesti, oltiin vaikka Raksilassa. Sen Habs eilen tekikin, eikä Bruins fyysisessä pelissä päässyt samalle tasolle.
Sitten seurasin hieman Bruinsin rosteriakin ja täytyy sanoa että ei se mikään Big Bad Bruins kyllä nykyjoukkueena ole.

Mielenkiintoista nähdä Bruinsin ensimmäinen kotiottelu ja sen ensimmäiset 5-8 minuuttia. Laajempi materiaali on Habsilla ja kyllähän tämä ekan pelin perusteella noin 4-1 menee ranskiksille.


Habs-puolustus yllätti minut positiivisesti. Oli huomattavasti kovempi mitä alkujaan luulin. Ihan kaikinpuolin. Hamrlik varsinkin yllätti positiivisesti heittelemällä mm. Lucicia.
 

kaksoismetro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Virmasen herrasväki
Boston oli jyrän alla lähes koko ottelun ajan ja asiaa ei auttanut yhtään Thomasin kaksi helppoa maalia heti alkuun.

Thomas sanoi, ettei nähnyt kiekkoa ensimmäiseen maaliin reboundin kautta johtaneessa tilanteessa ennen kuin kiekko kimposi maskina olleen Wardin jalasta. Thomas totesi yrittäneensä huutaa Wardille asiasta ennen laukausta, mutta metelin vuoksi viesti ei mennyt perille. Toisen maalin alustanut virhe oli muistaakseni Widemanin räpeltäminen kiekon kanssa, mutta vedon olisi kieltämättä pitänyt tarttua TimTomin varusteisiin.

Canadiens tosiaan oli vakuuttava ja kaikessa edellä Bruinsia. Bostonin pojat pelasivat kokonaisuutena heikon ottelun. Pakiston kiekolliselta toimijalta Dennis Widemanilta oli jäänyt käsistä pari jännettä pukukoppiin, ja varsinkin ensimmäisessä erässä Wideman esitteli pirunmoisen sarjan syöttöhasardeja ja kiekonmenetyksiä, mikä omalta osaltaan piti Habs-virtauksen Bruins-päätyyn vahvana, eikä Bruins päässyt iholle taklaamaan juuri ollenkaan koko ottelun alun kuluessa peruutellen. Krejcin johtama ykkösketju oli lapanen, Krejci itse paria yv-passia lukuun ottamatta varjossa ja Murrayn ja Sturmin kanssa jäällä kahdessa Canadiens-maalissa.

Tällä menolla Nallet jäävät kaikissa tilanteissa pari potkua jälkeen, ajetaan levyksi ympäri kaukaloa, tukevat vastustajan suunnanmuutospeliä ilmaistarjoilulla ja laukovat yv:llä kaikki vedot Habs-pakkeihin (jos edes pääsevät laukomaan). Mutta tosiasia on, että Bruins voi parantaa nähdystä paljon. Tukkiminen, turhauttaminen, hidastaminen ja ruhjominen ovat Bruinsin ainoat keinot pärjätä tässä sarjassa. Tässä ensimmäisessä pelissä keskikaistaa ei saatu tukittua tavalliseen tapaan, mitä voi pitää oireena kohmeasta alusta. Joukkueen kunniaksi on sanottava, ettei peli levinnyt totaalisesti kotijoukkueen pyörremyrskyalun jälkeen.

Kositskyn näytti kerran Charalle, että kuka on isäntä talossa. Vähän oli ruma töötti selkään, mutta jakaa niitä Charakin.

Muutama sekunti aiemmin Chara laittoi charamaisesti kaksi Canadiens-pelaajaa isännän ottein samassa kulmassa jäähän jättiläisen hellällä kosketuksella. Olisikohan Kostitsyn ollut toinen näistä, kun niin innokkaasti hyppäsi Z:n selkään? Jos kohteena olisi ollut kuka tahansa muu Bruins-pakki, jäähy olisi ollut varma. Chara muuten kärsii jostain ylävartalovammasta (olkapää?). Siinä syy, miksi Chara ei tällä hetkellä harjoita normaalia dominointiaan. Huonompi juttu Bruinsille, että puolustus- ja hyökkäyspään liiderit pelaavat puolikuntoisina.

Lucic on kyllä sissi. Hamrlikin taklauksessa Lucicin pää otti valtaosan iskun voimasta pleksin kautta, mutta hetken päästä Lucic oli jo kiekon kanssa kulmassa, vaikka näytti olevan vielä hieman pökerryksissä. Silti edes Lucic ei pelannut normitasollaan. Jeremy Reichin taistelulle kuitenkin pisteet; jäämme jännityksellä odottamaan, joutuuko Reich vai Thornton tassuosaston miehenä tekemään tilaa monipuolisemmalle Sobotkalle. Shane Hnidykin taisi pelata omalla tasollaan. Phil Kessel teki perus-Kesselin ratkaisuihin nähden yllättävän fiksusti Bruinsin maalissa pysähdyttyään laitaan odottamaan pakkia, jolle tarjoilla. Toki myöhemmin pelissä Kessel teki myös ne perinteiset juniorikesselit eli kaikki yksin, lopputulos nolla.
 

eleven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montréal Canadiens
Carbonneaulla on positiivinen ongelma edessään kun pitää päättää uudet ketjukoostumukset Koivun palatessa. Joku pitää välttämättä pudottaa pois, ja lähes varmasti pudotettava on kolmoskentästä. Hyvin pelaava S.Kostitsyn-Higgins-parivaljakko kannattanee säilyttää yhdessä ja pitää Higgins keskellä. Lähinnä sivuhahmoksi tuossa ketjussa jääneen Ryderin voisi siirtää sitten Koivun vierelle. Jotta Koivun paluu parantaisi kuitenkin aloitusprosentteja niin mitenkähän olisi jos Lapierre siirrettäisiin Higginsin oikeaan laitaan hoitamaan aloitukset? Latendresse-Koivu-yhdistelmän on lisäksi todettu aikaisemmin olevan toimiva, Gui tuntuu useimmiten juuri Koivun rinnalla onnistuvan maalinteossa. Tällainen roolitus pudottaisi kolmen Stanley Cupin voittajan Dandenaultin pois, joten helposti on syytä epäillä kokemusta erityisesti arvostavan Carbon välttämättä tekevän tällaistäkään ratkaisua. Saa nähdä. Ykkös- ja neloskenttää silti tuskin muutetaan joten ketjushuffle pitää suorittaa kakkosen ja kolmosen miehillä.

2: S. Kostitsyn - Higgins - Lapierre
3: Latendresse - Koivu - Ryder
odd man out: Dandenault

Siitä ei toki ole mitään takeita että Koivu vielä ensi peliin palaisi kun ei kerran mitään kiirettäkään ole.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Tällä menolla Nallet jäävät kaikissa tilanteissa pari potkua jälkeen, ajetaan levyksi ympäri kaukaloa, tukevat vastustajan suunnanmuutospeliä ilmaistarjoilulla ja laukovat yv:llä kaikki vedot Habs-pakkeihin (jos edes pääsevät laukomaan). Mutta tosiasia on, että Bruins voi parantaa nähdystä paljon. Tukkiminen, turhauttaminen, hidastaminen ja ruhjominen ovat Bruinsin ainoat keinot pärjätä tässä sarjassa.

Jos virheitä ja jäähyjä pelätään samoin kuin ensimmäisessä ottelussa, niin voi olla varma, että homma on ohi seuraavassa kolmessa pelissä. Ja vähän pelkään, että Julienilta tulee perinteiset nautitaan pelistä ja pelataan omaa peliä vasta ennen neljättä peliä. Siinä vaiheessa on jo myöhäistä.

Toki Bruinsin peli perustuu jossain määrin siihen, että yritetään saada vastustaja turhautumaan sotkemalla tämän peliä. Mutta se ei onnistu, jos ei taklata, ei luistella eikä oikeastaan tehdä mitään muutakaan kuin käännellään päätä vastustajan läpsiessä poskille.

Pahaa tuota tekee katsoa. Häviöt nyt vielä menevät, niihin on tässä jo ehtinyt tottua, mutta se että otetaan noin pahasti turpaan muutenkin kuin maaleissa. Vähän ylpeyttä siihen tekemiseen, kiitos!
 

M@thieu

Jäsen
Huhuh, se oli sitten kauden pelillisesti rumin voitto Bruinsista. Kolmannen erän löysäily oli täysin anteeksiantamatonta, eikä noin laiskalla ja ylimielisellä pelillä voikaan saada muuta kuin vaikeuksia itselleen. Boston sortui sitten jäähyilyyn lopussa, Thorntonin ääliömäisen jäähyn Nallet vielä tappoi, mutta viimeistä kyseenalaisella tuomiolla tullutta av:tä joukkue ei kestänyt.

Kuka olisi voinut olla parempi ratkaisija Habsin kannalta, kuin Kovalev? Aika väkinäistä puurtamista oli Kovyn peli tänään, ja hänen typerä jäähynsä johti lopulta Bostonin tasoitukseen. Tuo maali vapautti nyt aivan varmasti Kovalevin peliä ja toivottavasti avasi samalla ylivoiman takalukon.

Aika paljon jäi tästä parannettavaa. Huomenna jatketaan, ja Bruins tulee varmasti vielä entistäkin taistelevampana kaukaloon.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Mielenkiintoinen juttu 80-vuotiaasta Habs fanista. Kausikortti ollut 55-kautta. Ei voi muuta sanoa, kuin "respect!".

Ja kaiken lisäksi vielä nainen. Taitaa olla aito quebeciläinen kun kerran lempipelaajat ovat Dandenault ja Bouillon... :)
 

M@thieu

Jäsen
Btw.
M@thieu kirjoitaa paremmin, kuin NHL.com toimittajat... Et ole ajatellut lähettää CV:tä ja työhakemusta sinne? ;)

Hahah, joo täytynee harkita. =)
Nehän suorastaan häkeltyisivät NHL:n toimistolla, kun työnhakijan ansioluettelossa ainoa merkintä on miltei 500 viestiä jatkoaika.comin maailmankuululle keskustelupalstalle. "You're hired!"

Parin tunnin päästä jatketaan kolmannen kohtaamisen merkeissä sarjan siirtyessä rajan Amerikan puolelle. Boston tarjosi eilen Habsille kovemman vastuksen, kuin kertaakaan aiemmin kuluneella kaudella, mutta se ei aivan riittänyt. Julienin miehistö tuli otteluun todella hyvin valmistautuneena jyräten vastustajansa pelillisesti maan rakoon ensimmäisen kympin aikana, ja ilman erätauon molemmin puolin tulleita maaleja Bruins olisi todennäköisesti hallinnut toistakin.

Maaleilla on aivan valtava henkinen merkitys joukkueelle, etenkin erän alussa ja lopussa syntyvillä. Habs onnistui 1.30 ennen erätaukoa ja 1.50 sen jälkeen, ei siis ihme että se pelasi parasta peliään keskimmäisen 20-minuuttisen ajan. Bruins puolestaan jyräsi kolmannessa erässä Schaeferin maalin voimalla aina lopun jäähyihin asti. Avausmaali on tänään isommassa osassa kuin kertaakaan aiemmin, ja Habsin täytyy olla valmiina puolustamaan tiukasti ensimmäiset minuutit, sillä uskoisin että peli tulee alussa pyörimään tälläkin kertaa Pricen lähettyvillä.

Avausmaalin tekijä on voittanut kaikki tämän kaksikon kohtaamiset tällä kaudella, tarpeetonta on muistuttaa Habsin olleen kyseinen joukkue jok'ikinen kerta. Boston ei ole edes johtanut Montrealia missään vaiheessa. Bruinsin tehdessä avausmaalin olisi hyvin mielenkiintoista nähdä kummankin joukkueen osalta, miten tilanteeseen suhtauduttaisiin. Johtoasema Montrealia vastaan olisi Nallekarhuille täysin uusi juttu, ja voisi pahimmillaan aiheuttaa pelin täydellisen passivoitumisen.

Kotietu ei kuitenkaan automaattisesti merkitse Bruinsille kovin suurta hyötyä, kun otetaan huomioon Montrealin loistava vieraspelaaminen tällä kaudella. Pelin alku ei varsinaisesti vielä mitään ratkaise, mutta kyllä Montreal olisi avausmaalin tehdessään todella lähellä kolmatta voittoaan tässä sarjassa.

Le Tricoloren osalta eilisen pelin 1. ja 3. erä olivat todella huonoja. Ensimmäisen erän huonouden voi suurelta osin laittaa todella terävän vierasjoukkueen ansioksi, mutta kolmannessa kyse oli suurimmaksi osin Montrealin huonosta asenteesta. Pelaaminen oli (4. ketjua lukuunottamatta) kerrassaan laiskaa, ylimielistä ja halutonta. Palkka tästä saatiin jo ennen 4 minuutin täyttymistä, minkä jälkeen pelin kuva muuttui yhä vain huonommaksi, kun edellämainittuihin aspekteihin lisättiin vielä hätäily omassa päässä ja syöttelyn lopettaminen. Kiekkoa alettiin roiskia päättömästi tilanteissa, joissa tilanne olisi normaalisti käännetty nopeaan hyökkäykseen parilla lyhyellä syötöllä. Lisäksi kaikki pakkien "avaukset" heitettiin laitojen kautta keskialueelle toivoen, että joku punapaidoista sattuisi tavoittamaan sen.

Luotan täysin siihen, että viime pelistä tulleet kotiläksyt on nyt luettu tarkkaan ja vastaavaa puppelointia ei tulla näkemään, vaikka tilanne olisi mikä. Carbo jatkaa samalla kokoonpanolla, eli Breezeria ei normaalista poiketen lepuuteta back-to-back -tilanteessa. Toivotaan, että konkari jaksaa ahertaa samalla tasolla kuin kahdessa ensimmäisessä, joissa mies on pelannut todella hyvin.

TSN näköjään huhuilee Bergeronin mahdollisesta paluusta tänä iltana, saapa nähdä. Omasta mielestäni olisi aika arveluttavaa tuoda puoli vuotta aivotärähdyksen takia levännyt mies keskelle tätä taklaussirkusta. On myös varsin epätodennäköistä, että hän pelatessaan pystyisi oikeasti auttamaan joukkuettaan näin äkkiseltään.
 

kaksoismetro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Virmasen herrasväki
Thorntonin ääliömäisen jäähyn Nallet vielä tappoi, mutta viimeistä kyseenalaisella tuomiolla tullutta av:tä joukkue ei kestänyt.

Ajattelematon huitaisu, mutta vahinkohan se oli, että Thorntonin maila kimposi Kostopoulosin mailasta ylös suoraan naamaan. Ei kannattaisi huitaista ylöspäin mailanvarteen varsinkaan yhdellä kädellä. Reichin kampitusjäähy haiskahti vähän homerilta, jota ei olisi vihelletty Canadiens-pelaajalle varsinkaan alivoimalla, jota oli jatkunut miltei yhtäjaksoisesti kolmannen erän 12. minuutista. Jäähyn teki Bruinsille kurjemmaksi se, että Kovalev ja varsinkin Plekanec kalastelivat jäähyjä pitkin peliä tuomarien puuttumatta asiaan. Sitä sattuu, ja Reichin jäähyäkään ei olisi ollut ilman Thorntonin munausta. Thorntonin ja Reichin puolesta täytyy todeta, että sentterinsä Sobotkan (ja kolmannessa erässä Nokelaisen) kanssa he loivat yllättävän paljon pyörityksiä ja pari maalipaikkaakin Habs-päätyyn. Thornton myös hankki aiemmin pelissä Montrealille kaksi jäähyä. Varsinkin Hamrlik kävi ajoittain ylikierroksilla noiden kahden ansiosta alkaen Reichin taklauksesta ensimmäisessä erässä.

Montrealin varsinaisen peliajan maaleissa oli näkyvä rooli myös Bruins-veteraaneilla. Vaikka Thomas hörppäsi ensimmäisen, itse hyökkäys lähti Bostonin hyökkäysalueelta Glen Murrayn syötettyä huolimattomasti heti hyökkäyssinisen jälkeen takaviistoon Savardille, mutta Savard ei koskaan saanut kiekkoa haltuunsa. Alberts toki ajoi itsensä ulos pelistä hyökkäysalueella, mutta sen virheen Savard ehti paikkaamaan ja vielä heittäytymään Hamrlikin vedon eteen. Outo riskisyöttö Murraylta, kun vastassa on nopeasti peliä kääntävä joukkue. Montrealin toisessa maalissa kymmenen vuoden veteraani Aaron Ward seisoi pitkään tolpan vieressä katsomassa, miten kiekko liikkuu.

Vaikka Bruins mielestäni hallitsi peliä tasakentällisin jokaisessa erässä, se oli näennäistä hallintaa, sillä laskeskelin Montrealilla olleen enemmän hyviä maalipaikkoja sekä ensimmäisessä että toisessa erässä. Kolmas erä sen sijaan meni tällä saralla selvästi Bostonille, jos jättää pois lopun jäähysuman. Propagandakiekko on kivaa ja antaa uskoa, mutta maalipaikat ovat tärkeämpiä kuin kulmissa pyöriminen ja toiveikkaat laukaukset sektorin ulkopuolelta ilman maskia.

Yksi harvoista Bruinsille maalipaikkoja tasakentällisin luoneista pelaajista oli Milan Lucic. Parilla nopealla oivalluksella, joista toinen vaati myös mustelmien ottamista maalin edessä, hän loi maalipaikan itselleen tyhjästä. Alkoi muuten naurattaa, kun Komisarek jossain tilanteessa tarjosi Lucicin selkään ja käsivarteen poikkaria vihellyksen jälkeen. Lucic katsoi hetken Komisarekia rauhallisesti hammassuoja suupielestä roikkuen ja sitten tuuppasi mailalla kevyesti Komisarekia sukukalleuksille, minkä jälkeen Komisarek alkoi levitellä käsiään tuomarin suuntaan. Lucicin viesti taisi olla selvä.

Bruinsin alivoima on toiminut tässä sarjassa hyvin. Ei huonommin, kun av-neliön hyökkääjinä on sellaisia av-pelin asiantuntijoita kuin Krejci, Metropolit ja Reich, joista yksikään ei ollut pelannut NHL:ssä alivoimaa ennen tätä kautta. Tällä hetkellä sarjan yv on 1-1. Price vs Thomas 2-0.

Pian nähdään, pääseekö Phil Kessel takaisin kokoonpanoon. Julien on ollut useaan otteeseen kauden aikana tyytymätön Kesselin peliin, eikä Kessel toteuta niitä hyveitä, joilla joukkue pääsi pudotuspeleihin. Silti on kova veto siirtää nopea luistelija ja joukkueen kolmanneksi paras maalintekijä hodariosastolle juuri hyvin liikkuvaa Canadiensia vastaan. Kessel oli sentään Bostonin ottelusarjan ensimmäisen maalin arkkitehti siinä missä maalille ajanut Hnidy. Koska edellinen peli oli tasapäistä taistoa, Kessel jatkanee katsomossa. Jos Wideman on pelikuntoinen, Alberts palaa katsomoon.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Onko Sakun tilanteesta uutta tietoa? Sinänsä en huolestu niin kauan kuin joukkue voittaa, hyvä vaan että kapteeni saa parantua rauhassa. Mutta mahtaako tuo vamma kuitenkaan olla niin harmiton kuin oli puhe?
 

M@thieu

Jäsen
Onko Sakun tilanteesta uutta tietoa? Sinänsä en huolestu niin kauan kuin joukkue voittaa, hyvä vaan että kapteeni saa parantua rauhassa. Mutta mahtaako tuo vamma kuitenkaan olla niin harmiton kuin oli puhe?

Ei ole mitään mullistavaa tietoa tullut, mutta parantuminen etenee normaalisti ja kun alunperin oli puhe 2-3 viikosta, niin mahdollisessa kuudennessa pelissä Saku todennäköisesti astuisi kehiin.
 

M@thieu

Jäsen
Boston pelasi kauden parhaansa Habsia vastaan paikassa, jossa heidän oli käytännössä pakko voittaa pitääkseen itsensä elossa. Kokematon joukkue käsitteli tilanteen hienosti, ja pelasi taktisesti todella kypsää jääkiekkoa. Julienin miehistö onnistui nyt sumputtamaan keskialueen tavalla, jonka murtamiseen Canadiens ei löytänyt keinoja.

Montrealin avauspelaaminen oli jälleen kehnoa. Vaihtoehtoja tuntui olevan kaksi; joko pakki nousee punaviivalle ja viskaa päätyyn, tai sitten avataan roikulla/laidan kautta omalta alueelta toivoen parasta. Dump & chase-tyylissä mättää tällä hetkellä sekin, että chase on kovin näennäistä, tai sitä ei ole lainkaan. Verratessa Bostoniin sen hyökätessä vastaavalla tavalla, ero on kuin yöllä ja päivällä. Bruins-hyökkääjät kiitävät hirveällä vauhdilla lätkän perään.

Habsin nelosketjua em. haukut eivät koske, sieltä kyllä löytyy halua ja intoa Koston ja Beginin toimesta mennä kiekkoon kiinni. Tuo ketju loikin näistä monta pyöritysjaksoa Bostonin päätyyn, mukaan lukien tuon Habsin ainokaiseen johtaneen tilanteen. Jatkoajallakin nelonen oli Habsin vaarallisin ase, ja Kostopoulos oli todella lähellä sankaruutta. Toiseksi paras paikka jatkoilla siunaantui Lapierrelle, jonka laukauksen Thomas torjui hienosti kilpikädellä. Habsin vaarallisimmat pelaajat jatkoajalla olivat siis nelostrio sekä kolmosen sentteri.

Ratkaisumaalia vastaanottamassa oli harmittavasti juuri nelonen, joka vajosi tilanteessa aika tiiviiksi nipuksi maalin eteen jättäen valtavasti tilaa b-pisteistä ylöspäin. Savard tuli tilanteeseen ylimääräisenä hyökkääjänä, joten kenenkään yksittäisen pelaajan syyksi tuota maalia ei oikein voi laittaa.

Bostonin ensimmäinen maali sen sijaan menee aika pitkälti yhden pelaajan kontolle, sillä Mark Streit oli tekemässä jotain ihan muuta, kun Lucic viimeisteli maalin edestä. Streit on laitettava pois pakistosta, sillä paitsi että miehen oma suorittaminen on huonoa, hän saa myös Josh Gorgesin näyttämään huonolta, kun tämän pitää jatkuvasti paikkailla kaverin virheitä. O'Byrne kehiin, Streit hyökkäykseen ja Dandy katsomoon. Dandenault ei katsomokomennusta ehkä edes ansaitsisi, mutta ei hän niin hyväkään ole ollut, että hänet olisi mahdotonta uhrata muutoksen edessä. Jotain on pakko tehdä, sillä Streit ei vaan pärjää puolustuksessa.

Kaksi ensimmäistä ketjua ovat olleet täysin unessa. Kovalev teki eilen jatkoajalla samassa vaihdossa kaksi todella riskaabelia liikettä omalla alueella, ensin ei pistänyt kiekkoa helpossa paikassa yli viivan ja menetti sen lopulta, ja pian tämän jälkeen koitti avata päädystä suoraan keskikaistaa pitkin ja kiekko jälleen Bostonille. AK-27:n vaisuus on toistaiseksi tämän sarjan isoimpia yllätyksiä itselleni, häneltä jos joltain odotin vahvaa panosta näissä peleissä heti alusta alkaen. Plekanec ja A.Kostitsyn ovat myös olleet aika pahasti hukassa, ja vaikea on sanoa johtuuko heidän vaisuutensa Kovalevin huonoudesta vai toisin päin. Konkarin pitäisi periaatteessa johtaa tuota ketjua, ja hänen onnistumisensa voisi siivittää nuoren kaksikonkin takaisin omalle tasolleen.

Ylivoima on Habsin suurimpia ongelmia toistaiseksi, tämä tietysti korreloi sen kanssa, että molemmat ylivoimaviisikot ovat kaikinpuolin pelanneet alle oman tasonsa. Ykkösylivoima pelataan tällä hetkellä melko pitkälti ajatuksella "annetaan kiekko taikurille ja toivotaan, että tämä taikoo hatustaan jäniksen". Kovalev ei ole taikatemppuihin kyennyt kiekon kanssa, ja kukaan muu ei halua sillä mitään tehdä. Kakkosessa puolestaan se yksittäinen johtaja (=Koivu) puuttuu, eikä kukaan tiedä mitä tehdä.

Bostonin alivoima toki ansaitsee suuret kehut, kukaan ei olisi uskonut sen kykenevän tällaiseen näytökseen, kun runkosarjassa joukkueen av-prosentti oli liigan huonoimpia. Bruins pelaa todella tiiviillä neliöllä, mikä on toistaiseksi eliminoinut täysin Habsin ylivoiman parhaan aseen; neliön läpäisevät poikittaissyötöt. Markov-Kovalev -akseli toimi molempiin suuntiin tehokkaasti pitkien poikkisyöttöjen avulla runkosarjassa, nyt pelkkä ajatuskin tuon neliön läpi syöttämisestä on mahdoton. Tämä kuvio on ollut todella tehokas kahdella eri varioaatiolla; joko 1) Kovalev pitää kiekkoa oikealla puolella, heittää pienen kierroksen ympyrän sisällä, ja samanaikaisesti Markov nousee takatolpalle neliön keskittäessä huomionsa ja liikkeensä kohti Kovalevia -> pitkä syöttö Markoville, tai 2) Plekanec ja Markov siirtelevät kiekkoa keskenään vasemmalla puolella houkutellen neliön jättämään painottomalle puolelle tilaa -> pitkä syöttö kaarella odottavalle Kovylle ja one-timer häkkiin. Kun Boston myös blokkaa hirvittävällä prosentilla Habsin vedot siniviivasta, on rebound-maalitkin poistettu valikoimasta.

Mitä siis jää jäljelle? Noh, toistaiseksi nähdyn perusteella ei yhtään mitään. Välipäivänä keskitytään aivan varmasti ylivoimapelin parantamiseen, toivottavasti lääkkeet siihen löydetään. Ylivoiman ollessa huonoa täytyy kuitenkin muistaa, että av on toiminut vuorostaan aivan upeasti. Habs antaa Bruinsia enemmän painetta viivamiehille alivoimassaan ja esim. Chara ei ole montaakaan kertaa päässyt kiskaisemaan lämäriään viivalta.

Paras jäähyntappajasi on kuitenkin yleensä maalivahtisi, ja Habs on saanut kaikissa otteluissa nauttia loistavasta maalivahtipelistä. Price teki eilen kolmannessa erässä ainakin neljä todellista game-saveria, joita voisi hehkuttaa kyllästymiseen saakka.

Price oli eilen vierasjoukkueen paras pelaaja, jopa koko ottelun paras. Bruinsilta parhaat olivat Lucic ja Thomas. Joku totesi HF:lla osuvasti, että Carey Price vei ottelun jatkoajalle, jossa Tim Thomas lopulta ratkaisi sen. Juuri noinhan se meni, sillä ainakin puolet Thomasin kuudesta jatkoaikatorjunnasta olivat suuren luokan ryöstöjä.

Neljäs ottelu huomenna, ja Boston on käytännössä samassa tilanteessa kuin eilenkin, sen on pakko voittaa. Jos Bell Centreen lähdetään tilanteessa 3-1, on tilanne Bruinsille äärimmäisen vaikea. Joukkueella on nyt hallussaan kaikki momentum, mutta häviö tappaisi sen, ja katkaisupelissä vastaan tulisi kotijäällään itseluottamusta uhkuva Canadiens.

Jääkäämme siis mielenkiinnolla odottamaan, mitä huominen tuo tullessaan.
 

eleven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montréal Canadiens
M@thieu tuossa jo sanoikin suurinpiirtein kaiken oleellisen. Streitin tosiaan olisin halunnut nähdä ehdottomasti poissa pakistosta jo ennen viime yön peliä. Aika pitkälti tuo ensimmäinen maali meni sveitsiläisen puppeloinnin piikkiin, ja muutenkin hän oli myöhemmin pelissä parissa tilanteessa myöhässä joutuen ottamaan jäähyn. Ei näin.

Habsin pakiston yleisilme on aika pehmeä Hammerin kovia niittejä lukuunottamatta. Komisarek ei selvästi ole vielä ihan täydessä kunnossa, vaikka ylivoimaisesti eniten taklauksia hänelle Habs-miehistöstä tilastoitiinkin. Muilta pelaavilta pakeilta Markovilta, Briseboisilta, Gorgesilta ja Streitilta ei niin paljon tuota taklailua yleisesti ottaen kaivatakaan, mutta tähän playoff-sarjaan sitä kyllä tarvittaisiin Habs-pakistoon mielestäni lisää. O'Byrne ehdottomasti Streitin tilalle ja mielellään myös Bouillon Breezerin tilalle mikäli mahdollista. Brisebois on nostanut tasoaan kyllä runkosarjasta, mutta ei nyt vieläkään mikään ilmiömäinen ole ollut.

Myös Stewartin mielellään näkisin kokoonpanossa huomenna, tosin oikealla laidalla tulee olemaan ahdasta jos sinne Streit istutetaan Dandenaultin tilalle. Ryder on aina uhka maalinteossa, mutta ei hänkään ole mitään ihmeitä saanut tässä sarjassa aikaan.

Koivun tilaa arvioidaan uudelleen vasta keskiviikkona joten valitettavasti vielä ainakin sarjan neljäskin peli jää häneltä väliin. Koivua kyllä kaivataan kovasti kokoonpanoon, varsinkin auttamaan ylivoimassa. S. Kostitsyn saanut asioita aikaan hyökkäyksessä, mutta muuten tuo kenttä on ollut aika kehno ylöspäin pelatessa. Higgins ansaitsee kyllä valtavasti krediittiä mahtavasta puolustuspelistään.

Toivottavasti välipäivänä saadaan asioita kuntoon sillä tätä menoa Bruins vie myös seuraavan pelin. Bruins on nyt ollut oikeastaan se hallitsevampi osapuoli näissä kahdessa viimeisessä pelissä.

EDIT: Ai niin, Stewart taisikin olla vasen laita? No vaihtoehtoisesti sitten Latendressen tilalle, joka tosin tuo kokoa ja jonkin verran taklauksia peliin... Ei välttämättä yhtä hyödylinen vaihto kuin Ryder-Stewart...
 
Viimeksi muokattu:

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Globesta ja muualta lyhyesti:

-Bergeronin paluu on siirtynyt viikolla. Seuraavan kerran tohtorisetiä tavataan ennen mahdollista seitsemättä peliä.

-Bruins ei luistellut tänään lukuunottamatta kokoonpanon ulkopuolisia pelaajia.

-Carbonneau myönsi kysyttäessä, että sarjan fyysisen luonteen vuoksi O'Byrnen nostamista pelaavaan kokoonpanoon on harkittu.

-Oddscomparisons.com kertoo, että seurattujen toimistojen listoilla Bruinsille tarjotaan huomiseen peliin suurimmillaan kerrointa 2,1, Habsille 1,91. Pienimmät ovat vastaavasti 1,86 ja 1,72.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Kaksi ensimmäistä ketjua ovat olleet täysin unessa. Kovalev teki eilen jatkoajalla samassa vaihdossa kaksi todella riskaabelia liikettä omalla alueella, ensin ei pistänyt kiekkoa helpossa paikassa yli viivan ja menetti sen lopulta, ja pian tämän jälkeen koitti avata päädystä suoraan keskikaistaa pitkin ja kiekko jälleen Bostonille. AK-27:n vaisuus on toistaiseksi tämän sarjan isoimpia yllätyksiä itselleni, häneltä jos joltain odotin vahvaa panosta näissä peleissä heti alusta alkaen. Plekanec ja A.Kostitsyn ovat myös olleet aika pahasti hukassa, ja vaikea on sanoa johtuuko heidän vaisuutensa Kovalevin huonoudesta vai toisin päin. Konkarin pitäisi periaatteessa johtaa tuota ketjua, ja hänen onnistumisensa voisi siivittää nuoren kaksikonkin takaisin omalle tasolleen.

Tämän kun sanon, niin sen tietää kuka seuraavan ottelun ratkaisee, mutta itse en edes ennen sarjan alkua nähnyt, että Bruinsin mahdollisuudet olisivat mitenkään Kovalevin tekemisistä kiinni. Ihan jees pelaaja kun saa vähän tilaa ja pystyy sitä varsin hyvin myös itse luomaan. Myös ylivoimalla vaarallinen. Ongelma loppupeleissä on kuitenkin se, ettei tilaa ole ja että sitä on perkeleen hankala luodakin, kun kaikki vetävät koko ajan satakymmenen lasissa. Ylivoimaakin taidetaan pelata pleijareissa vähemmän, kun pilli ei tuomareilla ole ihan yhtä herkässä kuin runkosarjassa.

Kun Kovalev on vielä pelaaja, jolta pelin mennessä kovaksi kannattaa odottaa mieluummin filmiä kuin ylimääräistä vaihdetta, niin eipä häntä voi hyvällä tahdollakaan pleijari-pelotteena pitää. Kova jätkä lokakuusta maaliskuun loppuun. Vähän kuin Jumbo, ei tosin ehkä yhtä surkea tapaus.

Jos ennen sarjan alkua olisi pitänyt valita, että murtaako jalkansa Kovalev vai Koivu, niin ei olisi tarvinnut silmänräpäystä miettiä. Vieläkin pelottaa Koivun mahdollinen paluu.
 

eleven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montréal Canadiens
Tämän illan peli jännittää lähes yhtä paljon kuin playoffien eka peli. Ollaan klassisessa tupla tai kuitti -tilanteessa, joko johto muuttuu 2 peliksi tai katoaa kokonaan, joka tarkoittaisi melkein Bruinsin johtoa. Momentum on nyt Bruinsilla ja se on pakko saada pois.

Mitään ihmeitä Habsin ei mielestäni tarvitse tehdä päästäkseen mukaan Bruinsin kyytiin. Tärkein asia mielestäni on hyökkääjien vauhti. Saattaa kuulostaa joltain tyhjältä erän jälkeiseltä pelaajahaastattelulta, mutta niin se vain on että pitää luistella kovemmin. Erityisesti kiekon dumppaustilanteissa liike on ollut huonoa, ja monesti Bruins voitti nuo kilpailut ja pystyi rakentamaan omia vastahyökkäyksiä. Kiekko päätyyn ja nopea karvauspeli kolmelta kaistalta niin eiköhän tulosta pitäisi tulla! Avausmaali on äärimmäisen tärkeä Bruinsia vastaan koska he hallitsevat tuon sumputtamisen. Johtoasemassa oleva joukkue voi tuollaisissa dumppaustilanteissakin voi koittaa jättää yhden puolustajan niin alas, että hän on aina ensimmäisenä kiekossa.

Ennen dumppausta pitäisi tosin päästä keskialueen yli. Siinäkin avaimet ovat tehokkaammassa luistelussa sekä paremmassa syöttelyssä ja avauspelissä. Kiekko olisi tosin hyvä kuljettaa hyökkäysalueelle aina kuin vain mahdollista ettei juututa liikoja pyörimään kulmissa.

Puolustuspeli saisi mielestäni olla fyysisempää, useammin haluaisin nähdä puolustajan menevän kulmataisteluihin vahvalla taklauksella kuin että mennään suoraan sorkkimaan kiekkoa. Probleema tulee siitä, että Hamrlik on oikeastaan ainoa puolustaja joka pystyy jakamaan valtavia niittejä ja lisäksi suoriutumaan avauspelistä moitteetta. Komisarek, O'Byrne ja Bouillon ovat hyviä taklaajia, mutta avaussyötöt eivät kuulu heidän vahvoihin alueisiinsa, erityisesti O'Byrne usein heittää vahinkopitkiä tai muuten huonoja syöttöjä jotka päätyvät vastustajalle. Odotan silti näkeväni Big Birdin Streitin tilalla puolustuksessa. Brisebois on pelannut ihan hyviä playoffeja, tosin viime pelin loppupuolella teki kerran riskikkään nousun hyökkäyksessä josta tuli vaarallinen vastahyökkäys Bruinsille. Price tosin selvitti tilanteen. Lisäksi Brisebois ottaa mielestäni jotkut tilanteet vähän turhan pehmeästi.

Plekanec sanoi haastattelussaan pelanneensa kuin pikkutyttö, ja hän onkin täydellinen esimerkki siitä mikä on Habsin hyökkäyksessä vikana. Pleks ei ole luonut tilanteita nopeudellaan samalla tavalla kuin runkosarjassa. Samoin ykkösketjun kolmas lenkki Andrei Kostitsyn on ollut todella flegmaattinen. Viime pelissä pääsi turhautunut älähdys kun Andrein piti lähteä taklaamaan kun kiekko olisi ollut parin metrin päässä vapaana täysin poimittavissa.

Ylivoimallakaan ei tarvitse taikatemppuja keksiä. Miestä maalille maskiin ja vetoja viivalta jos ei muuten onnistu, ja liikettä sekä aktiivisempaa syöttelyä tarvitaan tässäkin lisää. Liian usein kiekko nakattiin vain taikurille ja toivottiin että hän tekee tempun niinkuin joku osuvasti otteluseurannassa sanoi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös