Monikulttuurisuus – rikkaus vai vitsaus?

  • 3 110 793
  • 24 186

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Mikä oli pointtisi? Olen joskus yhdellä punaiseksi värjätyllä alueella (Puotilassa) asunut muutaman vuoden, enkä huomannut siellä mitään erityisiä ongelmia. Tosin olihan sieltä vastikään uutinen, että joku suomalaispariskunta oli rikastuttanut kulttuuria kiduttamalla ja surmaamalla miehen lapsen, mutta muuten seutu on varsin rauhallista. Yksittäistapaus tuokin tietysti.

No mikä sinun pointtisi oli? Olet asunut vuoden Puotilassa etkä ole kohdannut ongelmia. Kiitos tästä tyhjentävästä argumentista. Muistaakseni jossain tutkimuksessa oli todettu että kun tietyn alueen maahanmuuttajien osuus ylittää 25 %, alkaa kantaväestön muutto kyseiseltä alueelta. Sen jälkeenhän sille ei sitten paljoa enää voidakkaan. Kyllähän pk-seudulla monikin alue alkaa olla lähellä sitä 25 % rajaa lähivuosina. Turun Varissuollahan taidetaan huidella jo 40 prosentissa.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
No tämähän sitten olikin varmaan tyhjentävä ja hyvin perusteltu argumentti. Että oikein muistaaksesi jossakin on todettu. :D

Niin kai ne seudun asukkaat yleensä itse tietävät parhaiten, mitä heidän huudeilleen kuuluu. Sen kahden vuoden aikana, mitä Puotilassa elelin, en todellakaan kokenut, että sieltä pitäisi muuttaa pois sen vuoksi, että siellä saattaa törmätä ei-suomalaisen näköiseen ihmiseen. Toki joku muu saattaa sellaista tilannetta säikähtää. Pelätäänhän Suomen maaseudullakin irrationaalisesti susia. En oikein usko tuollaisiin maagisiin 25% raja-arvoihin ja niiden soveltuvuuteen joka paikkaan.

Eikö ollutkin? :D No joo, mutta muistan kyllä selkeästi tuon tutkimuksen ja tuon 25 prosentin rajapyykin. Mitään muuta en sitten siitä muistakkaan.

Ja toki asukkaat tietävät parhaiten, en minä sitä. Enkä minäkään ole sitä mieltä että mamujen takia kannattaisi välttämättä mihinkään muuttaa. Asun itsekin Malmilla jossa maahanmuuttajia on kohtuullisen paljon. Naurahdan vaan yleensä näille kommenteilla jossa kerrotaan että "olen asunut tuolla 2 viikkoa, tiedän miten siellä homma skulaa". Entinen tyttöystäväni asui muuten Puotilassa, eikä minullakaan ole kertynyt siitä alueesta mitään pahaa sanottavaa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ei maahanmuutolla ole kuluja, niitä ei voi laskea mitenkään

Pääkaupunkiseudun kunnat käyttävät miljoonia tulkkauspalveluihin - Kielitaito - Kaupunki - Helsingin Sanomat

Rikastumista kylläkin. Väestöosuuksiin suhteutettuna ihan mukavia bonus-kustannuksia erinäisistä väestönryhmistä.

Kieltämättä oli vähän wtf-fiilis tänään pojan päiväkodin vanheimpanillassa, kun somaliankielentulkkeja palloili paikalla useampia ja ilmeisesti joku arabian yms. tulkkikin. Ilmeisesti joka perheelle oli oma tulkkinsa paikalla. Tämä siis päiväkodin vanhempainillassa...

Asun Pihlajamäessä ja ostarilla käydessä ainutta häiriötä ovat aiheuttaneet kantasuomalaiset juopot. Aika vähän tuossa ns. katukuvassa nuo maahanmuuttajat näkyvät, tarhassa tummia lapsia on aika paljon, muistaakseni eri kielikulttuureja on yhteensä 35.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikä oli pointtisi? Olen joskus yhdellä punaiseksi värjätyllä alueella (Puotilassa) asunut muutaman vuoden, enkä huomannut siellä mitään erityisiä ongelmia.....

Puotilassa ei ole mitään isoja kaupungin vuokratalojen keskittymiä. Kaupungin vuokratalot lienevät siellä melko hajallaan ja koko kylässä ei ole vastaavaa keskustaa kuten jossain kontulassa on. Kontulassa on myöskin vuokratalot isoissa nipuissa ja pinta-alasta suurin osa on edelleen osaketaloja.

Nauratti hieman kun joku kaupungin asiantuntija juuri joku päivä sitten kommentoi saneerausten tilannetta kontulan taloissa ja valitti kuinka maahanmuuttajilla on vaikea niitä järkkäillä mm. kieliongelmien takia. Ensinäkin, kaikki kontulan vuokraluukut on remontoitu täysin läpi moneen kertaan ja näyttävät ulkoa ihan uusilta lähes kaikki. Toiseksi, osaketaloissa ei maahanmuuttajilla ole ongelmia saneerausten kanssa, koska niissä ei niitä juurikaan asu.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Kaupunkien suunnittelijoilla on suuri vastuu ja epäonnistuneita esimerkkejä on maailmalla paljon.
Esimerkkejä löytyy varmaan juuri siksi että kaupunkien suunnittelijoilla ja kaavoittajilla ei omissa pikku kammioissaan ainakaan Suomessa ole vastuuta yhtään mistään. Prosessit ovat erittäin työläitä ja aivan liian pitkäkestoisia. Lisäksi esim. pk-seudullahan nämä kaupunkisuunnitteluun liittyvät viranomaistahot lähinnä nokittelevat toisiaan sivullisten kustannuksella.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Kaupunkisuunnittelun perusongelma on sen tosiasian väheksyminen (tai sikäli, sitä ei tahdota ottaa huomioon) että ihmiset tahtovat asua kaltaistensa ihmisten seurassa. Olennaista on ymmärtää ettei tama kaltaisuus sikäli rajaudu etnisyyteen tai ihonväriin vaan viitekehykseen.

Tottakai ghettoja pystytään myös synnyttämään, mutta etniset kaupunkialueet rakentuvat myös orgaanisesti ja säilyvät sellaisina juuri em. halun takia. Tässä onkin juuri se koukku, siinä missä kiinalaisen identiteetin omaava ihminen tahtoo asua Chinatownissa, "amerikkalaistunut" korkeakoulutettu aasialainen voikin haluta oman viiteryhmänsä pariin lähiöihin ja näin myös tapahtuu. Heikon kielitaidon omaava maahanmuuttaja mielellään takertuu omaan viitekehykseensä ja tahtoo asua siellä pikku-Mogadishussa muitten viiteryhmänsä edustajien kanssa, parhaimmillaanhan tämä takaisi elämän muuttumattomuuden vuosikymmeniksi ( esim. Friscon Chinatownissa selviää ilman englanninkielen osaamista). Vastaavasti se saksalainen insinööri tahtoo pysyä oman viitekehyksensä parissa ja muuttaa lähiöön kielimuurista välittämättä koska se ei ole merkityksellinen tekijä siinä viitekehyksessä.

Se perusongelma on vain siinä ettei ole poliittisesti korrektia kaavoittaa alueita jo lähtökohtaisesti "paremmalle väelle", vaikka tietenkin erinäisillä kaavoitusratkaisuilla tämä on toki monen alueen lopputulos. Mutta jos ihmisiltä kysyttäisiin anonyymisti minkälaisella asuinalueella he haluaisivat asua, aika moni lähiöissä asuva saattaisi vastata että valinnan pääsyy on juuri homogeenisyys viiteryhmän osalta, on se viiteryhmä sitten hipstereitä tai bilettejiä, harva ihan oikeasti tahtoo muuttaa "pahimpiin" maahanmuuttajalähiöihin vaikka muuten monikulttuurinen ympäristö voikin kiinnostaa...esim. etnisten ravintoloitten määrän muodossa. Painoarvo siis sillä että jos kysytään vain monikulttuurisuudesta moni voi vastata kyllä vaikka käytännössä vastaus onkin "kiitos kyllä sosioekonomisesti samankaltaisia perheitä sivistyneistä yhteiskunnista, lapsenihan voisi samalla oppia vaikkapa ranskaa hiekkalaatikolla, ei kiitos tuberkuloosia ja poliota levittäville kehitysmaitten asukkaille joitten asuintavat ja kasvatusmetodit ovat täysin erilaiset kuin omamme". Kärjistäen noin siis.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Poliisin (vai median, en ole jaksanut tarkastaa poliisin alkuperäistä ilmoitusta) harrastama sensuuri on kyllä surkuhupaisaa. On taas niin huikeat tuntomerkit, että varmasti tekijät jäävät kiinni hetkessä. Tulkaa nyt joku kertomaan miksi näissä tapauksissa ei voi esittää kunnollisia tuntomerkkejä? Kyllä, hommaforumilla saavat niistä lisää vettä myllyyn (sikäli kun kyseessä on ns. kulttuurin rikastuminen) mutta kaiken järjen mukaan tekijöiden kiinnisaaminen olisi tässä tilanteessa kaikista tärkeintä. Ei tätä itsesensuuria voi kuin päätään pudistellen ihmetellä. Aivan varmasti paremmat tuntomerkit ilmoitukseen saataisiin, mikäli todellista tahtoa olisi.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Veikkausliiga: RoPSin valmentajaa syytet - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Jaahas, suvaitsevaisten tuomioistuin, huomio!! Mitäs mätkäistään Maliselle moisesta fasismista? Riittääkö ikuinen valmennuskielto vai pistetäänkö kakkua, sakkoa saatana tuohon päälle vielä?

Tähän tämä on menossa. Nähdään rasismia siellä missä sitä ei ole. Kaikista huvittavinta lienee se, että tämä kommentti ei varmaan edes monen maahanmuuttajan mielestä ole rasistinen kommentti. Vaan koska mamut eivät osaa pitää puoliaan joutuvat suomalaiset kukkahatut pitämään huolen siitä, että "rasisti maliset" saadaan kuriin.

Eikös Jokerit lähteneet yhteen kauteen sillä teemalla, että kaikki pelaajat ovat suomalaisia? Paljonko silloin tuli sanktioita? Vai joutuiko Hjallis peräti lusimaan tämän seurauksena. Jokerit onneksi korjasi virheensä pian ja hankki kentällisen ulkomaalaisia pelaajia, ja Hjalliskin pääsi vapaaksi rikastuttamaan suomalaista jääkiekkoa.
 
Viimeksi muokattu:

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Eikös Jokerit lähteneet yhteen kauteen sillä teemalla, että kaikki pelaajat ovat suomalaisia? Paljonko silloin tuli sanktioita? Vai joutuiko Hjallis peräti lusimaan tämän seurauksena. Jokerit onneksi korjasi virheensä pian ja hankki kentällisen ulkomaalaisia pelaajia, ja Hjalliskin pääsi vapaaksi rikastuttamaan suomalaista jääkiekkoa.

Niin ja muistakaas Alpon puheet olympialaisissa. Oikein kehuskeli, että kanadalaiset maahanmuuttajat on hänen toimestaan putsattu pois maajoukkueesta ja satsataan itävaltalaisuuteen. Melkoisen kansallismielistä kiihoittamista ja fasismin kanssa flirttailua. Kun muistetaan, että Adolf Hitler oli itävaltalainen, niin melko pimeiden voimien kanssa Alpo leikkii, kun juurruttaa kansallismielistä nationalismia urheiluun. Näinhän Hitlerkin teki Berliinin olympiakisoissa 1936.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
"Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat verkkosivuillaan." Yllättyneet käsi pystyyn. Nuorukaisten sattumuksista tämä lehti ei kerro koskaan mitään, mutta "rasismista" päivittäin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Voi hyvänen aika sentään.

Huvittavintahan tässä Malis-kohussa on se, että hänen lausuntonsa sieltä muutaman päivän takaa oli oikein rovaniemeläistä jalkapalloilua rohkaiseva, mitään viitteitä rasismin suuntaankaan ei ollut.

Veikkausliigaa jos on yhtään viime vuosina seurannut, niin tietää Ropsilla olleen vaikeata saada palkattua kotimaisia pelureita riveihinsä, onpa asialle naureskeltukin.

Siksi onkin erikoinen juttu, että kaikista futisseuroista juuri Rops on tämän kohun keskellä, sillä he ovat varmasti yksi "monikulttuurisimpia" seuroja Suomessa ja ovat sitä varmasti olleet myös pääsarjatasolla.

Voimia vaan Maliselle, koita kestää!
 

.creep.

Jäsen
Oliskohan nyt kuitenkin niin, että se ongelma löytyy tosta ihon väriin viittaavasta kohdasta?

- Vielä muutama vuosi sitten RoPS:ssa oli kolmetoista mustaa miestä. Se on pystytty hautaamaan täydellisesti. Olemme saaneet sellaisia pelaajia, että nimet lausutaan oikein, ja suomalaiset tuntevat.

Mun mielestä on kyllä vähän ongelmallista, jos Veikkausliigassa pelaavan jengin valmentaja rajaa "mustat miehet" joukkueensa ulkopuolelle. Ottaen huomioon, miten paljon junnuista nykyään löytyy tumma ihoisia pelaajia.

Mut joo. Oon tarkoituksella yleensä kiertänyt tämän ketjun kaukaa ja lupaan tehdä sen tulevaisuudessakin. Jatkakaa.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Äiti ja isä leikkasivat 15-vuotiaan tytön kaljuksi – isälle vankeutta - Ilta-Sanomat

Huivin käyttöhän on aina ihan vapaaehtoista ja ongelmia siihen ei liity, vai mitä? Hienoa nähdä, että nuoret tytöt uskaltavat yrittää irrottautua tuosta kammottavasta paimentolaiskulttuurista. Toisaalta taas raivostuttaa suomalaisen oikeuslaitoksen munattomuus, 40 päivää ehdollista isälle tappouhkauksesta, nyrkillä lyömisestä ja hiusten ajelemisesta! Oikea rangaistus olisi ollut 4-10 vuotta linnaa sekä karkoitus maasta heti perään, varsinkin kun tietää tuon kulttuurin edustajien olevan melko tosissaan tuon tappouhkauksen kanssa. Varmasti jäi tytölle turvallinen olo nyt...

Joskus aina kun burhkan ja nigabin käyttökieltoa ehdotetaan, niin on suvaitsevaisilta tullut kommentteja, että ihan vapaaehtoista se käyttö on ja muslimit sanovat etteivät tiedä ketään kuka joutuisi pakosta sitä käyttämään. Noh, nyt on ihan oikeuslaitoksen tuomiokin asiasta ja kuka tietääkö, montako tuhatta tyttöä ei uskalla pakottamisesta kertoa tappouhkausten ym. kunniaväkivallan pelossa.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Joskus aina kun burhkan ja nigabin käyttökieltoa ehdotetaan, niin on suvaitsevaisilta tullut kommentteja, että ihan vapaaehtoista se käyttö on ja muslimit sanovat etteivät tiedä ketään kuka joutuisi pakosta sitä käyttämään. Noh, nyt on ihan oikeuslaitoksen tuomiokin asiasta ja kuka tietääkö, montako tuhatta tyttöä ei uskalla pakottamisesta kertoa tappouhkausten ym. kunniaväkivallan pelossa.

Perimmäinen ongelma mielestäni Burkhan käyttökiellossa on se, että sen jälkeen monet musliminaiset eivät uskaltaisi poistua kotoansa ollenkaan. Sama pätee uimahallivuoroihin, jos musliminaisilla ei ole omia, niin sitten he eivät käy uimassa ollenkaan. Sosiaalinen paine on vain sen verran iso. Vittumainen tilanne kun kummassakin tapauksessa musliminainen kärsii. Mutta millä tavalla alkaa muuttamaan ikänsä johonkin tiettyyn ajattelutapaan kasvaneen ihmisen käsityksiä?
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Perimmäinen ongelma mielestäni Burkhan käyttökiellossa on se, että sen jälkeen monet musliminaiset eivät uskaltaisi poistua kotoansa ollenkaan. Sama pätee uimahallivuoroihin, jos musliminaisilla ei ole omia, niin sitten he eivät käy uimassa ollenkaan. Sosiaalinen paine on vain sen verran iso. Vittumainen tilanne kun kummassakin tapauksessa musliminainen kärsii. Mutta millä tavalla alkaa muuttamaan ikänsä johonkin tiettyyn ajattelutapaan kasvaneen ihmisen käsityksiä?

Pakottamista ei esiinny mutta jos kielletään niin ei ne uskalla enää kotoaan poistua. hymiö

Tiedän ettet ole itse sitä mieltä ettei pakottamista esiinny, mutta tälläisiäkin kommentteja on tullut ja sitä vasten tuo peruste on huvittava. Kuitenkin mielestäni käytön kielto on täysin perusteltu, naisen alistamisen lisäksi burkaa ja niqabia on käytetty esim. pommi-iskuihin ja ryöstöihin. Sosiaalinen paine poistetaan hylkäämällä kaikki turvapaikanhakijat jotka eivät osoita olevansa kykeneviä sopeutumaan suomalaiseen kulttuuriin ja karkoittamalla ne, jotka tätä "sosiaalista painetta" (lue: nyrkillä lyömistä ja tappouhkauksia) aiheuttavat.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Jos nyt muistetaan että sukuelinten silpominen on rangaistuksetonta niin hiusten leikkuusta olisi ehkä korkeintaan pitänyt pyytää maksu?

Pahoinpitely yms. sitten erikseen.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Sosiaalinen paine poistetaan hylkäämällä kaikki turvapaikanhakijat jotka eivät osoita olevansa kykeneviä sopeutumaan suomalaiseen kulttuuriin ja karkoittamalla ne, jotka tätä "sosiaalista painetta" (lue: nyrkillä lyömistä ja tappouhkauksia) aiheuttavat.

Teoriassa kannatettava idea, mutta käytännössä tuollainen seulominen turvapaikanhakijoiden joukosta on todella vaikeaa, oikeastaan mahdotonta. Eikä tuo tarkoittamani sosiaalinen paine ole varmastikaan lyömistä yms. kuin pienessä osassa tapauksia, luulisin että suurimmassa osassa tapauksia minkään rikoksen tunnusmerkistö ei edes täyty, nainen ei yksinkertaisesti vain uskalla lähteä kotoa ilman burkhaa koska kulttuuri sen niin jyrkästi kieltää. Ja sen lisäksi kulttuuriin käsittääkseni kuuluu se, että kotiasioita ei vaimo levittele kenellekään, joten tuskin uskaltaa viranomaisillekaan puhua.

Sitä en kyllä sitten tiedä että miten vanhemman polven musliminaiset suhtautuvat pukeutumissääntöihin. Voi olla että asia on monelle heistä "OK", koska he ovat eläneet koko ikänsä samassa kulttuurissa ja tottuneet siihen jollain tavalla. (Pakko mainita tähän väliin että tämä ei ole mikään puolustuspuhe islamin puolesta. Tiedän että kukaan fiksu kirjoittaja ei sitä sellaiseksi käsitäkään, mutta sanon tämän ihan puhtaana varotoimenpiteenä internetin keskustelukulttuurin tietäen). Nuorempi maahanmuuttajapolvi sen sijaan törmää näihin kulttuurieroihin. Olisi kiva pukeutua kuin suomalaiset, olisi kiva juoda alkoholia, seurustella jne.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Huivin käyttöhän on aina ihan vapaaehtoista ja ongelmia siihen ei liity, vai mitä? Hienoa nähdä, että nuoret tytöt uskaltavat yrittää irrottautua tuosta kammottavasta paimentolaiskulttuurista. Toisaalta taas raivostuttaa suomalaisen oikeuslaitoksen munattomuus, 40 päivää ehdollista isälle tappouhkauksesta, nyrkillä lyömisestä ja hiusten ajelemisesta! Oikea rangaistus olisi ollut 4-10 vuotta linnaa sekä karkoitus maasta heti perään, varsinkin kun tietää tuon kulttuurin edustajien olevan melko tosissaan tuon tappouhkauksen kanssa. Varmasti jäi tytölle turvallinen olo nyt...
Silkkaa rasismia koko tuomio. Kai nyt isä saa oman kulttuurinsa mukaan päättää miten lastaan kasvattaa. Nyt tuomio tuli länsimaisen kulttuurikäsityksen mukaan.

On se kumma että kaikissa muissa länsimaisissa tavoissa mennään rättipäiden kulttuurin mukaan ettei vain suututettaisi noita, mutta sitten tälläisessä - sinällään jopa yllättävää - ei mennäkään. Kai apulaisoikeusasiamies tästä vielä nuhtelee tuomioistuimen.

On se saatana kumma että vaikka noita otetaan hyvää hyvyyttämme tänne elämään meidän maksamillamme verorahoilla (en toki tiedä tätä tapausta, mutta yleisesti) niin silti meidän tarvitsisi vielä kumartaa heille. Suomalainen kulttuuri pitää unohtaa ettei vaan Abdullah ja Mohammed suutu. Ei voi lapsillakaan laulattaa Suvivirttä kun yhdessä säkeistössä mainitaan Jumala, mutta annas olla jos rasistit kieltävät pitämästä vuohta kerrostalossa odottamassa teurastusta. Sehän on silkkaa jumalanpilkkaa.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Avainsanoina puskaraiskaus yli yhden henkilön voimin ja "nuoret miehet".

Sitä rikastumista odotellessa, mutta yksittäistapauksilla ei toki ole muuta kuin populistista merkitystä, paitsi tietenkin uhrille.

Tulkaa nyt joku kertomaan miksi näissä tapauksissa ei voi esittää kunnollisia tuntomerkkejä?

Uusi-Kakkurin mukaan hyökkääjät olivat suomalaisia, mutta ei ole varmuutta olivatko he paikallisia.


Poliisi Seinäjoen raiskauksesta: | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Uusi-Kakkurin mukaan hyökkääjät olivat suomalaisia, mutta ei ole varmuutta olivatko he paikallisia.

...

Samalla tavoin suomalaisia, kuin Syyriaan lähtevät vapaustaistelijat ovat olleet suomalaisia?

Voihan se tosiaan olla, että tässä tapauksessa raiskaajat olivat Matti, Ville ja Pekka, en minä sitä.

Ennemminkin pointtini on se, että suomalaisuuden käsite on tätä nykyä hyvin moninainen ja 6-vuotiaana maahan saapunut ja Suomen passin nykyään omaava Abdul on ihan yhtä suomalainen, kuin Härmässä syntynyt Veikko.

Siis mitä näihin poliisin lausuntoihin tulee.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Tulkaa nyt joku kertomaan miksi näissä tapauksissa ei voi esittää kunnollisia tuntomerkkejä? ....

Toista se on jenkeissä näiden asioiden kanssa, jos etsitään väkivaltarikollista tai vaikkapa raiskaajaa.

Olin vuodenvaihteessa Tampassa ja siellä oli moottoriteiden ja katujen varrella muutama todella iso "wanted"-taulu (luokkaa 6 x 4 metriä), joissa oli etsintäkuulutetun pärstä ja henkilötiedot, viimeiset tuntomerkit ja havainnot sekä rikos, josta etsitään.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Ennemminkin pointtini on se, että suomalaisuuden käsite on tätä nykyä hyvin moninainen ja 6-vuotiaana maahan saapunut ja Suomen passin nykyään omaava Abdul on ihan yhtä suomalainen, kuin Härmässä syntynyt Veikko.

Ihmettelen myös itsekin, että late-shown agendaahan tuo ei aja lainkaan. Varsinkin kun sanotaan, että ei ole varmuutta olivatko tekijät paikallisia.

Yritys oli toki hyvä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös