Monikulttuurisuus – rikkaus vai vitsaus?

  • 3 112 499
  • 24 186

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Esimerkiksi Pohjois-Helsingissä havaittu jengi, on maahanmuuttajista ja kantasuomalaisista koostuva porukka.

Lainaus IS:n uutisesta.

Onneksi kantasuomalaiset ovat mukana, ettei maahanmuuttajat vie bisnestä kokonaan.

Totta, kyllähän meidän natiivillekin paskasakille on jotain aktiviteettia oltava. Polttakaa pari autoa, jos ei ryöstettävää tai hakattavaa löydy. Ei saa tylsistyä ja jäädä apatiaan.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Sen nyt vielä ymmärtää (vaikka sitäkään ei tarvitse hyväksyä), että ensimmäisen polven maahanmuuttaja ei ehkä työllisty niin hyvin eikä kouluttaudu, koska suomen kielen oppiminen vie aikansa. Mutta toisen polven mamu-taustaisen kohdalla kieli on hallussa ja kaikki samat mahdollisuudet käydä kouluja ovat olemassa kuin kantasuomalaisillakin. Mutta ei, parempi vain jättää koulut kesken ja jengiytyä.

Osa ymmärtää toivottomuuden ja hyväksyy sen, ettei auta vaikka sulautuisi kuinka hyvin. Miksi käydä kouluja kun tulevaisuudennäkymät ovat kuitenkin se sama lähiö? Tulee yhteiskunnallekin halvemmaksi ja jos sattuisi että työt kutsuvat, niin on välittömästi käytettävissä.

Ehdotan, että annetaan kantasuomalaisille jengiläisille anteeksi, mutta noille toisen polven maahanmuuttajille pitäisi keksiä jotain.
 

kämmäri

Jäsen
Netissä kiertää lista titteleistä, jotka ovat jotenkin tekemisissä maahanmuuton, tai maahanmuuttajien parissa työskentelevien kanssa.
Olen testannut joskus googlailla noita ammatteja. Ei kai vain ole niin, että joku vähän täydennellyt listaa kieli poskella? Välissä lienee ihan ehtojakin titteleitä, mutta jotenkin tuntuu, että jollain on ollut vähän liikaa aikaa...
Oikenkirjoituskin on vähän niin ja näin kiireessä tituleeratessa...
Mutta joka tapauksessa, tämä on vankkaa faktaa monessa keskustelussa:-))))

Romanien päiväkeskuskuksen johtaja
Oikea hakutermi on Liikkuvan väestönosan päiväkeskus Hirundo

Maahanmuuttajien asunto-oloja pohtiva virkamies.


"Helsinki on herännyt ongelmaan myöhässä, sillä kaupunginhallitus määräsi vasta viime maanantaina kaupungin maankäyttö ja asuntosuunnittelusta vastaavat virkamiehet laatimaan maahanmuuttajien asunto-oloja pohtivan toimenpideohjelman"

Tuo ei siis ole oikea titteli, ainoastaan väliaikainen tehtävä

Maahanmuuttajajärjestöjen mielenterveysosaamista pohtiva projektisuunnittelija.

Hae hakusanalla OVI-hanke. Kyseessä tod näk väliaikainen titteli

Avustamistulkki

"Lingua Nordica Oy:n ja työministeriön sopimus oikeuttaa turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien kanssa työskentelevät sosiaali- ja terveysalan viranomaiset käyttämään sen tarjoamia tulkkaus- ja käännöspalveluita, opastusta tulkin käyttöön, kulttuurintuntemusta sekä neuvontaa veloituksetta."

http://www.semantix.fi/Toimialat--aihealueet/Julkinen-sektori/Tulkkaus/

Kaippa ainakin ko. puljusta saattaa Avustamistulkkikin löytyä

Olet oikeassa, ei kaikki noista ole varsinaisia titteleitä. Osa noista on ennemminkin pysyviä tai väliaikaisia työtehtäviä.
 

TiE

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Barca
Kyllä aikuisetkin tuota tekevät, vähemmissä määrin ehkä suoraan päin naamaa mutta selän takana sitäkin enemmän.
Se on totta ettei silmälasipäisyys ole enää aikuisille niin suuri juttu, mutta sitten toisaalta tulee muita asioita joihin voi tarttua.

Olennaista on kuitenkin se että onko ihonvärin poimiminen tarttumispinnaksi välttämättä juuri rasistista vai onko se vain sen saman mekanismin tulosta joka saa lapsen haukkumaan toista läskiksi, rillipääksi tai ärrävikaiseksi.

Ai että vahingossa menee ja huutelee tummaihoisia "neekeriksi"?

- "Sori, mä en nähny et sulla on vähän liikakiloja, et sä meidän verorahoja varastakkaan ja raiskaa meidän naisia. Sähän oot vaan läski."
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Olet oikeassa, ei kaikki noista ole varsinaisia titteleitä. Osa noista on ennemminkin pysyviä tai väliaikaisia työtehtäviä.

Olikohan niin, että 60-luvun ja 70-luvun taitteen tienoilla jossakin Speden ohjelmassa tai muussa sketsiohjelmassa irvailtiin myös erilaisten byrokraattisten ammattinimikkeiden kanssa. Luultavasti oli niin, että jotkut erekokkoset saivat inspiraation ohjelmaformaattiin ulkomailta, lähinnä kai USA:sta. En ole varma asiasta, koska yleensä sketsiohjelmat eivät ole niin kovin hyvin jääneet mieleen. Ja onhan siitä jo kauan. Niitä keksittiin tyyliin "yleisten käymälöiden yleisavainten tarkastaja" tai vaikkapa "valtionhallinnon kahvinkeittoasioiden neuvotteleva virkamies"

"Lentokonesuihkuturbiinimoottoriapumekaanikkoaliupseerioppilas..."

Onhan noista titteleistä varmasti moni toimiva tänä päivänä, mutta jos aletaan siilaamaan pois niitä jotka eivät ole toiminnassa, tai muutenvain titteleinä kirjahyllyllä, niin lista voisi laihtua kovasti. Jos sitten vielä vedetään pois kaikki jotka eivät rasita kenenkään kukkaroa, niin se voi laihtua jopa dramaattisesti.

Esimerkkinä kaveri, joka myy urheilutavaraa, mutta pitää hyllyllä myös pyöriä rullalautoihin. Tittelinä ja kylttinä kaupan oven yläpuolella voisi hyvinkin lukea Urheluvälineitä ja Rullalaudanpyöriä, mutta se voi tarkoittaa myös, että hän myy parhaimmillaan rullan pari kesässä ja työskentelee itse asian kanssa 2 % työajasta, kun taas itse urheiluvälinebisnes vie ne 98 %.
 

kämmäri

Jäsen
Onhan noista titteleistä varmasti moni toimiva tänä päivänä, mutta jos aletaan siilaamaan pois niitä jotka eivät ole toiminnassa, tai muutenvain titteleinä kirjahyllyllä, niin lista voisi laihtua kovasti. Jos sitten vielä vedetään pois kaikki jotka eivät rasita kenenkään kukkaroa, niin se voi laihtua jopa dramaattisesti.

Vaikka olen näissä maahanmuuttoasioissa kohtuullisen kriittinen, niin tästä asiasta olen samaa mieltä. "Hauskintahan" asiassa on, että myös jotkut kansanedustajat ovat jakaneet tuota tietoa esim. blogeissaan.

Toisaalta tuollainen päiväkohtainen tai sen hetkiseen työtehävän mukaan annettava dynaaminen titteli voisi olla kova sana työelämässä.

T: Kimi Räikkösen Lotuksen toisen varikkokäynnin vasemman takapyörän pultinirroittajan varamies.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Rauhan ja rakkauden uskonnon ammattiloukkaantujien saavutukset ovat saavuttaneet Itävallassa aivan uuden tason: nyt jo Jabba the Hutt loukkaa islamia. Asiasta kertoo Hesari.

Tässä olennainen:
Itävallan turkkilaisen kulttuuriyhteisön mielestä Jabban Lego-palatsi muistuttaa Istanbulissa sijaitsevaa kuuluisaa Hagia Sofia -moskeijaa ja loukkaa siksi muslimeja. Turkkilaisyhteisö paheksuu myös sitä, että rakennussarjaan kuuluva torni muistuttaa minareettia eli rukoustornia.

Daily Mailin mukaan yhteisön verkkosivulla käydään aiheesta vilkasta keskustelua, jossa Legoa arvostellaan kovin sanoin. Eräs keskustelija syyttää Legoa moskeijaloukkauksen lisäksi siitä, että leluvalmistajan hahmot ovat omiaan lisäämään rasistisia ennakkoluuloja aasialaisista ihmisistä. Kyseisen rakennussarjan hahmot on tarkoituksella tehty muistuttamaan "terroristeja, rikollisia ja murhaajia".

Esimerkkinä mainitaan palatsin isäntä Jabba, joka tykkää pössytellä vesipiippua ja tapattaa uhrejaan.

Itävallan turkkilainen kulttuuriyhteisö on ottanut asian tiimoilta yhteyttä Legoon. Se myös suunnittelee ryhtyvänsä oikeudellisiin toimiin, mikäli Legon vastaus ei tyydytä.

Tässä vielä kuvalinkki tähän profeetan palatsiin ja minareettiin.

Malka on kyllä katsojan silmässä, jos läski jättimato muistuttaa muslimeita heistä itsestään, ja jos mieleen tulevat heti termit "terroristi, rikollinen, murhaaja".

Eikä tietääkseni musulmaaneilla ole yksinoikeuksia tornirakennuksiin tai palatseihin. Sen sijaan nykypäivän terrorismiin heillä on kyllä vahva kiinnitys varsinkin Euroopassa.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Voi herraisä, vai on Jabbakin jo muslimeja loukkaava törkimys :) Kukapas sen silti tietää, vaikka George Lucas joskus 70-luvulla olisi päättänytkin pistää leffaansa piiloviestinä mielipiteensä muslimeista. Todennäköisesti Lucasillekin on jo "fatwa" julistettu, juutalainen kun on.
 

#76

Jäsen
Voi herraisä, vai on Jabbakin jo muslimeja loukkaava törkimys :)
Toisaalta tarina ei kerro onko loukkaantuneita millainen määrä. Onhan muistakin uskonnollisista piireistä löytynyt mitä ihmeellisemmkstä asioista loukkaantuvia ihmisiä, mutta useimmiten loukkaantuminen kertoo loukkaantuneesta ihmisestä enemmän kuin hänen rodusta, uskonnosta tai seksuaalisesta suuntautumisestaan.

Jossain määrin kaksijakoista, että ihmisten tulisi kyetä enemmän kohtelemaan muita ihmisiä yksilöinä, eikä jonkin isomman ryhmän jäseninä, muttasilti esimerksi vaalien aikaan vähemmistön edustaja voi luonnollisesti sanoa äänestävänsä oman vähemmistön edustajaa, pelkän oletetun jäsenyyden takia. Samaa vähemmistöisyyden korostamista näkee muissakin asioissa eli tietyllä tavalla vähemmistön edustajat eivät itsekään kykene pitämään itseään yksilöinä vaan omat tekemiset peilataan vähemmistöisyyden kautta.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Toisaalta tarina ei kerro onko loukkaantuneita millainen määrä. Onhan muistakin uskonnollisista piireistä löytynyt mitä ihmeellisemmkstä asioista loukkaantuvia ihmisiä, mutta useimmiten loukkaantuminen kertoo loukkaantuneesta ihmisestä enemmän kuin hänen rodusta, uskonnosta tai seksuaalisesta suuntautumisestaan.

Aivan. Meidän kristittyjen piireissähän ollaan joskus huolissaan, kun ei saisi enää nostaa edes oman maan lippua salkoon, kun se katsotaan rasismiksi. Kukaan ei tosin osaa kertoa, kenen mielestä.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
mutta useimmiten loukkaantuminen kertoo loukkaantuneesta ihmisestä enemmän kuin hänen rodusta, uskonnosta tai seksuaalisesta suuntautumisestaan.

Tässä et tarkastele asiaa loukkaantuneen viiteryhmästä käsin. On helppo leimata loukkaantuneet ääliöiksi tai junteiksi, mutta omasta arvomaailmastaan nähden he toimivat oikein. Länsimaiset liberaalit eivät painota lojaalisuutta sisäryhmää kohtaan oman moraalinsa kivijalkana. Tästä syystä liberaalit eivät kykene ymmärtämään tribaaleja kulttuureja, joilla on sisäryhmä-ideologia.
 
Aivan. Meidän kristittyjen piireissähän ollaan joskus huolissaan, kun ei saisi enää nostaa edes oman maan lippua salkoon, kun se katsotaan rasismiksi. Kukaan ei tosin osaa kertoa, kenen mielestä.

Noh, tässä muutama linkki tämänkaltaisiin hullutuksiin viime ajoilta:

Dosentti HS:ssä: Maamme-laulussa vihapuheen piirteitä | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi

Immigrants Want Swiss Flag Without A Cross | The Brussels Journal

0 ulkomaista - HS.fi - Nyt

Eli Maamme-laulu on vihapuhetta, Sveitsissä maahanmuuttajat pitävät lipun ristiä rasistisena ja haluavat sen pois, suomalainen ei saa pitää suomen lippua oman ravintolansa ikkunassa koska se on rasismia (toisin kuin maahanmuuttajaravintolat joiden ikkunoissa lähtömaan liput) jne. Lisäksi mediat tuuttaavat joka helvetin päivä jonkin uutisen rasismiin liittyen, kuten tänään taas ainakin hesarissa ja Iltasanomissa. Satuin tässä myös yhtenä aamuna katsomaan Huomenta Suomea ja ilokseni huomasin siellä käynnissä olevan rasismikeskustelun. Vaihdoin Ylen puolelle ja kenties jo arvaattekin mistä siellä keskusteltiin. Suljin television.

Onko tämä rasismi tosiaan näin suuri ongelma täällä Suomessa, että sitä jankataan päivästä ja viikosta toiseen? Vastaan itse itselleni, että ei ole. Tämä nyt valitettavasti vain herättää tunteita niin paljon, että se myy ja lisäksi tässä tietysti on myös poliittisia tarkoitusperiä. Toimittajat pääsevät helpommalla, kun ei tarvitse harrastaa tutkivaa journalismia ja voi pönkittää omaa "hyvän ja suvaitsevaisen ihmisen-kuvaansa" etsimällä "rasismia" joka paikasta. Ehkä he pitävät itseään jonkinlaisina natsinmetsästäjinä? Itse ainakin olen sen verran kyllästynyt tähän touhuun, etten klikkaa enää yhtäkään rasismiuutista. Se ei paljoa vaikuta, mutta toivottavasti moni muukin tekisi näin.

Myös poliittinen korrektius ja sensuuri Suomessa kasvaa koko ajan. Esim. romaneja koskevissa rikosuutisissa käytetään kiertoilmaisuja (suku, nuori eläkeläinen, kansallispukuinen jne.), mamujengeistä puhutaan monesti "nuorisona" ja lista jatkuu... Jos haluan selvittää rikollisen tuntomerkit, täytyy minun selata useita eri lehtiä ja lisäksi vielä poliisin tiedotus asiasta, että voin kenties jostain näistä löytää totuuden. Toisaalta yleensä kerrotaan jos rikollinen on ns. "kantasuomalainen", joten kääntäen aina kun tätä ei kerrota, on syytä vähintään epäillä asialla olleen jonkin muunlaisen taustan omaavan henkilön. Suuri osa ihmisistä on kuitenkin niin tyhmiä, etteivät edes tajua tätä median "koodikieltä" ja usein vaikkapa jossain IS:n kommenttiosiolla niputetaan maahanmuuttajienkin tekemät rikokset suomalaisten hirveän väkivaltaisuuden alle. Humanitaarinen maahanmuutto taas ei tietystikään lopu, koska yhteiskunnan ylemmällä oksalla jotkut tekevät sillä bisnestä, ja toiset taas kannattavat sitä ideologisista syistä. He siis hyötyvät nykytouhusta, mutta tässäkin tapauksessa paska valuu alaspäin. Huonotuloisemmat ihmiset joutuvat kohtaamaan ongelmat arjessa ja omilla asuinalueillaan (opiskelijana kokemusta löytyy parin vuoden takaa tällaiselta "hieman" levottomammalta asuinalueelta, juu muutin pois). Olen sitä mieltä, että tällainen hyssyttely, sensuuri, rasismin joka puolella näkeminen ja jatkuva humanitaarinen maahanmuutto nimenomaan aiheuttaa sitä oikeaa rasismia. Tulevaisuudennäkymä on suoraan sanottuna paska.

Onneksi joku kuitenkin tulee kohta tähänkin selittämään, että mitään ongelmia ei ole, muuta kuin tietysti rasismi ja rasistit, joka minäkin tietysti olen ja lisäksi Suomeen tulee erittäin vähän mamuja verrattuna moniin muihin maihin (joissa ongelmia ei tietenkään ole), ja kuinka taas niputan kaikki yhteen, ja kuinka yksittäistapaus, ja kyllähän suomalaisetkin aiheuttaa ongelmia (ihan totta, mutta eikös jokaisen maan tulisi hoitaa omat rikollisensa) jne. jne. jne... :)

Pitkän stoorin sain näköjään hetken mielijohteesta aikaan, vaikka tarkoitus olikin vain osoittaa suomininjalle, että esim. Sveitsissä joidenkin maahanmuuttajien mielestä tuo risti lipussa on ilmeisesti rasismia. Entä kun se poistetaan ja siitä tulee pelkkä punainen lippu? Silloinhan sen voi tulkita kommunismiksi ja sitä kautta ateismiksi ja taas se loukkaa jotain syvästi uskovaa. Kehä on loputon.
 

#76

Jäsen
Tässä et tarkastele asiaa loukkaantuneen viiteryhmästä käsin. On helppo leimata loukkaantuneet ääliöiksi tai junteiksi, mutta omasta arvomaailmastaan nähden he toimivat oikein.
Enemmän kyse on minusta mittakaavasta. Mikäli yksi ihminen sadasta, tuhannesta tai vaikka sadastatuhannesta loukkaantuu jostain asiasta, niin kuinka paljon niiden muiden tarvitsee asiasta huolestua? Sellaista asiaa ei maailmasta löydykään etteikö joku sitä vastustaisi, ei siitä pitäisi tai siitä kokisi loukkaantuvansa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Enemmän kyse on minusta mittakaavasta. Mikäli yksi ihminen sadasta, tuhannesta tai vaikka sadastatuhannesta loukkaantuu jostain asiasta, niin kuinka paljon niiden muiden tarvitsee asiasta huolestua? Sellaista asiaa ei maailmasta löydykään etteikö joku sitä vastustaisi, ei siitä pitäisi tai siitä kokisi loukkaantuvansa.

Jep. Joskushan Hesarissa ihmisille annettiin tehtäväksi keksiä vitsi, joka ei loukkaa ketään. Aika vähissä oli ne vitsit, joista kukaan ei voisi vetää herneitä nenään.

Parhaaksi valittiin pingviini-vitsi, jossa rekkamies vie pingviinit eläintarhaan, mutta loppujen lopuksihan sekin loukkaa rekkamiehiä, jos sen sillä lailla haluaa ymmärtää...
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Ai että vahingossa menee ja huutelee tummaihoisia "neekeriksi"?

- "Sori, mä en nähny et sulla on vähän liikakiloja, et sä meidän verorahoja varastakkaan ja raiskaa meidän naisia. Sähän oot vaan läski."

Tämä liittyy taas tuohon viimeisempään keskustelujuoneen joten voi yhä korostaa sitä että en sanonut että kyse on vahingosta vaan siitä että ihmiset sanovat varsin usein äkkipikaisesti jotain mitä eivät varsinaisesti tarkoita sydämestään mutta se silti tulee ulos. Ja kun tällainen verbaalinen ulosanti monesti pohjautuu johonkin nopeasti havaittavaan ulkoiseen yksityiskohtaan on "neekeriys" varsin helppo pilkkanimi, ilman että henkilö varsinaisesti suhtautuisi asiaan rasistisesti, kuten ei läskiksi, ärrävikaiseksi tai rillipääksi (tai jääkiekkopiireissä neidiksi, nuijaksi yms.) nimittäminen ole varsinaisesti mitään syrjintää vaan primitiivireaktio.

On pikemminkin juuri erittäin epätasa-arvoista että neekeri-sanasta tehdään jonkinlainen pyhä lehmä joka ohittaa kaiken muun pilkan, tällä tavoin tietyllä lailla vedetään avaria naamaan niitä kaikkia työpaikkakiusattuja ja koulukiusattuja kohtaan jotka eivät valitettavasti olekaan tummaihoisia ja siksi heidän nimittelynsä ei saa samanlaista kansallista huomiota.
 

#76

Jäsen
On pikemminkin juuri erittäin epätasa-arvoista että neekeri-sanasta tehdään jonkinlainen pyhä lehmä joka ohittaa kaiken muun pilkan, tällä tavoin tietyllä lailla vedetään avaria naamaan niitä kaikkia työpaikkakiusattuja ja koulukiusattuja kohtaan jotka eivät valitettavasti olekaan tummaihoisia ja siksi heidän nimittelynsä ei saa samanlaista kansallista huomiota.
Huvittavaksihan tämä menee, jos vaikka jääkiekko-ottelussa huudan katsomosta Kimmo Kuhdalle herjoja, missä kyseenalaistan hänen miehuuden ja seksuaalisensuuntautumisen, niin käyttäyden typerästi ja saatan lentää pihalle ottelusta. Todennäköisesti en kuitenkaan saa kummempia seuraamuksia. Mikäli taas huutaisin samassa pelissä Siim Liivikille ryssä-herjaa, niin tilanne onkin tyystin eri. Jostain syytä poliittisen korrektiuden aikana rasistisesta herjasta on tullut perisynti ja muu herjaaminen on vain huonoa käytöstä, mistä juuri kukaan ei jaksa välittää.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Huvittavaksihan tämä menee, jos vaikka jääkiekko-ottelussa huudan katsomosta Kimmo Kuhdalle herjoja, missä kyseenalaistan hänen miehuuden ja seksuaalisensuuntautumisen, niin käyttäyden typerästi ja saatan lentää pihalle ottelusta. Todennäköisesti en kuitenkaan saa kummempia seuraamuksia. Mikäli taas huutaisin samassa pelissä Siim Liivikille ryssä-herjaa, niin tilanne onkin tyystin eri. Jostain syytä poliittisen korrektiuden aikana rasistisesta herjasta on tullut perisynti ja muu herjaaminen on vain huonoa käytöstä, mistä juuri kukaan ei jaksa välittää.

Tiivistit hyvin tuon sanoman juuri sen takia että tämä urheilukenttärasismi on nyt voimakkaasti esillä. Sama toki pätee myös pelaajien väliseen kommunikaatioon, korispuolellahan tuosta apina-termin käyttämisestä tuli haloo kun sekin tietenkin tulkittiin rasistiseksi koska kohteena oli mustaihoinen pelaaja. Sen sijaan sama apina valkoihoiselle pelaajalle tai huonosti käyttäytyvälle teinille katsomossa ei olisi muuta kuin juuri mainitsemaasi huonoa käytöstä. On toki ihan selvää että on noissa tapauksissa aitoa rasismiakin taustalla, ongelma vaan on enemmänkin tällainen poikajasusi-tilanne missä aidon rasismin tunnistaminen voi olla vaikeaa kaiken taustamelun takia.

Mikä sitten on hyväksyttävää huonoa käytöstä jos kohteena on mustaihoinen henkilö tai vähemmistöryhmä yleensäkin? Voiko somalia haukkua vapaasti sosiaalipummiksi jos tilastollisesti on helppo osoittaa että suurin osa somaleista elää tulonsiirtojen varassa ja näin ollen yleistyksenä (mitä haukkuminen tietyllä lailla on) kysehän on tosiasiasta. Mutta voiko tosiasioitakaan käyttää jos kyse on negatiivisesta asiasta, tosin vähän epäselvää on miten haukkua positiivisista asioista (no, kaitpa rikasta ihmistä voi haukkua porvariksi tai ökyilijäksi mutta silloinhan haukkuja itse kokee tuon rikkauden negatiiviseksi asiaksi).

Tätä hate-crime-problematiikkaahan on ihmetelty jenkeissä jo pidemmän aikaa mutta Suomessa asian käsittely on ollut varsin yksipuolista, tuntuu että Suomessa olemme nyt siinä vaiheessa että kaikki vähemmistöihin kohdistuvat negatiiviset teot ja aikomukset ovat kategorisesti jotain suurempaa. Ehkä sitten jonkun ajan kuluttua tämä huonon käytöksen ja julkirasismin rajaakin päästään tarkastelemaan tarkemmin kun kantaväestö (ja media) herää itsekin siihen että suurin osa ihmisistä on rasisteja nykymääritelmillä.

Kaikista koomisinta on oikeasti keskusteluissa huomata miten ihmiset oikeasti pystyvät vakuuttamaan itselleen olevansa suvaitsevaisia mutta toisaalta kaikessa toiminnassaan toimivat täysin suvaitsemattomasti ja ennakkoluuloisesti.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF

Siis tämä on dosentti Taru Leppäsen mielestä ongelma. Enemmän hän kyllä vaikuttaa tuossa olevan huolissaan siitä, että homma on miesten juttu.


Moukkamaista sotkea Suomenlippua tuollatavoin. Kertoo paljon paikan omistajasta itsestään.

Ja:

Suomen lipun käyttämisen voi tässä yhteydessä tulkita rasistiseksi.

Tuosta voi sanasta tulee sitten rasistinen kun päästään vauhtiin....
Maailman ravintolat ovat täynnä omien ja toisten maiden lippuja. Jos ravintoloitsija luo itse itselleen luuloja, jonka mukaan hänen lippunsa käyttö voidaan tulkita rasismiksi, niin enemmänkin se on hänen oma ongelmansa.

Onko tämä rasismi tosiaan näin suuri ongelma täällä Suomessa, että sitä jankataan päivästä ja viikosta toiseen?

Ei ole. Rasismi kohdistuu ulkomaalaisiin, mutta hyvin vähän he itse valittavat. Enemmänkin tämä on suomalaisten oma ongelma. Rasismia pitää löytää jollain konstilla silloinkin, kun sitä ei ole. Ja jos menee liian hiljaiseksi, niin kerätään porukkaa pohtimaan studioon ja syötetään kansalle rasismia.

Mieleen tulee kunniarikokset Ruotsissa. Ensimmäisen tapauksen jälkeen perustettiin suojakoteja, työllistettiin asiantuntijoita, psykologeja ja vaikka mitä. Toimintaan myönnettiin varoja ja media jauhoi asiaa oman aikansa 24 tuntia vuorokaudessa. Nyt asiassa vallitsee lähes epätoivoinen pula tapauksista. Joissakin selvissä kunniaväkivalta tapauksissa ollaan pantu merkille, ettei hihhuli ollutkaan täysin terve päästään ja näiden duunia odottavien suureksi pettymykseksi tapausta ei luokiteltukaan kunniamurhaksi.
Noh, kyllä he varmasti saavat tapauksen tänä vuonna, johon äyskäröidä energiaansa.

En tosin kirjoita näin sillä, etteikö rasismia esiintyisi Suomessa, mutta ei ehkä aivan niin joka paikassa, kuin jotkut kuvitttelevat.

Tulevaisuudennäkymä on suoraan sanottuna paska.

Eniten ole huolissani tästä. Mitä paremmin asiat ovat kantasuomalaisilla, sitä vähemmän uskotaan tulevaisuuteen. Tämän jälkeen menet varmasti toiseen ketjuun miettimään, minkä auton ostaisit, vaihtaisitko tietokoneen... tai kännykän... tai mikä olisi seuraava mukava matkakohde. Mutta siitä huolimatta tulevaisuudennäkymä on paska...

Ei kannata antaa vitutukselle valtaa, positiivisen energian kera voi paljon paremmin ja elää pidempään.

Pitkän stoorin sain näköjään hetken mielijohteesta aikaan, vaikka tarkoitus olikin vain osoittaa suomininjalle, että esim. Sveitsissä joidenkin maahanmuuttajien mielestä tuo risti lipussa on ilmeisesti rasismia.

Sveitsiin asti piti lähteä hakemaan esimerkkiä ja lopulta löytyi pieni ryhmä lahkolaisia. OK. Nyt voimme sitten tulla siihen tulokseen, että rasismia on heidän lippunsa ja siniristilippu seuraavana.

Noh, sveitsiläiset päättävät itse lipustaan. Jospa mekin.
 
Viimeksi muokattu:

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Huvittavaksihan tämä menee, jos vaikka jääkiekko-ottelussa huudan katsomosta Kimmo Kuhdalle herjoja, missä kyseenalaistan hänen miehuuden ja seksuaalisensuuntautumisen, niin käyttäyden typerästi ja saatan lentää pihalle ottelusta. Todennäköisesti en kuitenkaan saa kummempia seuraamuksia. Mikäli taas huutaisin samassa pelissä Siim Liivikille ryssä-herjaa, niin tilanne onkin tyystin eri. Jostain syytä poliittisen korrektiuden aikana rasistisesta herjasta on tullut perisynti ja muu herjaaminen on vain huonoa käytöstä, mistä juuri kukaan ei jaksa välittää.

Huvittavaksi asia menee yleensä kun mauttomuuksia ei ymmärretä itse, vaan yritetään valikoida mikä on ok ja mikä ei.

Jokereissakin pelannut Fredrik Bremberg on saanut tarpeekseen yleisön huutelusta ja hänen joukkuetoverinsa tukevat häntä tässä. Syynä joidenkin katsojien suunsoitto, joka kulminoitui kun alkoivat huutelemaan hänen katsomossa istuneelle perheelleen. Bremberg ei aikonut enää tuoda perhettään katsomaan jääkiekkoa jos kaikenlainen huutelu jatkuu.

Ei sillä ole mitään väliä huudellaan, jokaisen tulisi ymmärtää ero sen välillä mikä on soveliasta ja milloin liikutaan mauttomuuksissa.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Pakko ottaa mukaan tämä kohta tuosta Kallion Pörssistä. Tämä on viihdettä parhaimmillaan!

Onko tämä siis jokin kilpailuvaltti? Tuoko Suomen lippu ikkunassa Kallion Pörssiin asiakkaita?

"Uskoisin, että tuo. Moni ajattelee, että turha kantaa rahaa paikkoihin, joiden omistajat lähettävät sitä sitten säkkikaupalla Lähi-itään", Laine arvioi.
 

#76

Jäsen
Tässä et tarkastele asiaa loukkaantuneen viiteryhmästä käsin. On helppo leimata loukkaantuneet ääliöiksi tai junteiksi, mutta omasta arvomaailmastaan nähden he toimivat oikein. Länsimaiset liberaalit eivät painota lojaalisuutta sisäryhmää kohtaan oman moraalinsa kivijalkana. Tästä syystä liberaalit eivät kykene ymmärtämään tribaaleja kulttuureja, joilla on sisäryhmä-ideologia.
Toisaalta esimerkiksi uskonnot asettavat erilaisia rajoituksia uskoville, mutta onko heillä tarvetta tai oikeus loukkaantua, jos ei samaa uskoa tunnustavat eivät käyttädykään samojen rajoitusten alaisesti? Loukkaanko esimerkiksi kadulla kävelevää muslimia jos kesällä grillaan possupihviä omalla pihallani? Varmasti maailman muslimeista löytyy joku jota possupihvin käry loukkaisi, mutta tekeekö se teostani silti paheksuttavan? Eri asia olisi, jos veisin kannettavan grillin moskeijan ovelle perjantai rukoushetken aikaan ja heittäisin possupihvit paahtumaan.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Toisaalta esimerkiksi uskonnot asettavat erilaisia rajoituksia uskoville, mutta onko heillä tarvetta tai oikeus loukkaantua, jos ei samaa uskoa tunnustavat eivät käyttädykään samojen rajoitusten alaisesti? Loukkaanko esimerkiksi kadulla kävelevää muslimia jos kesällä grillaan possupihviä omalla pihallani? Varmasti maailman muslimeista löytyy joku jota possupihvin käry loukkaisi, mutta tekeekö se teostani silti paheksuttavan? Eri asia olisi, jos veisin kannettavan grillin moskeijan ovelle perjantai rukoushetken aikaan ja heittäisin possupihvit paahtumaan.

Voit grillata mitä haluat. Oma uskontosi ja kylän kauppa mahdollistaa sen. Muslimi ei edes tiedä mitä grillaat, eikä edes välitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös